hrs biology
YouTeach

De beste YouTube-leraar: HRS Biology

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Cherly (15) over HRS Biology.

Jarno Heerschap liep stage bij mij op school. Hij vertelde vaak dat hij een eigen YouTube-kanaal had maar nog niet met regelmaat biologievideo's plaatste. Na een jaar begon het kanaal wel te lopen. Toen hij op een andere school ging werken, bleef ik zijn video's kijken. 

Stevigheid en beweging - Spieren

Lastige onderwerpen

Het vak biologie heb ik dit jaar laten vallen vanwege de slechte combinatie met mijn andere profielvakken, maar ik was er altijd redelijk goed in. Ik haalde mooie cijfers. Toch waren er een paar onderwerpen die ik niet helemaal begreep, zoals erfelijkheid. De video's van HRS Biology hielpen daar enorm bij: Heerschap legt het onderwerp op een duidelijke en persoonlijke manier uit.

Doordat hij een Powerpoint-presentatie gebruikt en met zijn muis dingen aanwijst, blijft hij overzichtelijk. Ook is het fijn dat je zijn gezicht in het filmpje ziet: daardoor voelt het alsof hij echt als docent in een klas tegen je praat. Dat helpt me bij het focussen op de video.

Vaardigheid - Tabellen en grafieken

Ook eigen docent

Heerschap heeft nooit helemaal mijn eigen docent kunnen vervangen: mijn biologieleraar kon de les op een leuke en grappige manier geven. Daardoor let je denk ik toch nóg beter op dan bij de video. HRS Biology hielp wel bij het herhalen en samenvatten van de stof. Door de combinatie van een online en offline docent behaalde ik goede resultaten.'

Kun je nog wel meer tips voor goeie YouTube-leraren lezen gebruiken? Bekijk ons Dossier YouTeach

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten