Leerling krijgt 1,2 miljoen (!) van school na plassen in emmer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

1,2 miljoen euro: zo veel moet een school in het Amerikaanse San Diego aan een oud-leerling betalen. Ze krijgt de schadevergoeding omdat ze van haar docent in een emmer moest plassen.

De leerling, toen nog 14 jaar, moest tijdens de les nodig naar de wc. Haar tekenlerares verbood het haar en liet haar in een bergruimte plassen. In een emmer, dus. De urine moest ze vervolgens in de gootsteen lozen.

Cameraploegen

Het meisje is daarna flink gepest. Ze werd nageroepen door klasgenoten en er werd flink over haar geroddeld. De treiterijen waren zó ernstig, dat ze twee keer naar een andere school is overgestapt. Ook journalisten kregen lucht van het ‘plas-incident’: er stonden vaak cameraploegen voor haar deur.

Stress

Door alle pesterijen werd het meisje diep ongelukkig. Inmiddels heeft ze wel haar diploma en een baan, maar ze kampt nog steeds met een posttraumatische stressstoornis. Daar kunnen mensen na een heftige gebeurtenis last van krijgen. Vier jaar geleden spande ze een rechtszaak aan. Afgelopen woensdag was de uitspraak.

'Prima oplossing' 

De docente in kwestie keerde niet meer terug voor de klas en zegt dat het nooit haar bedoeling was het meisje te vernederen. Ze was ervan overtuigd, zo zegt ze volgens de Amerikaanse krant LA Times, dat het verboden was om tijdens de les naar de wc te gaan. Ze vond de emmer een prima oplossing. Sterker nog: ze maakte er zelf ook weleens gebruik van. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren