Digitale schoolboeken

Schoolboeken? Nog niet voor iedereen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Heb je een iPad? Dan kun je je schoolboeken ook digitaal bestellen. Handig, zou je denken. Maar door een nieuw systeem hebben vijfduizend leerlingen nu nog steeds hun digitale boeken niet.

De scholen zijn minstens vier weken geleden begonnen. Toen zaten er nog zo’n veertigduizend scholieren zonder papieren schoolboeken. Dat probleem is inmiddels opgelost. Maar er zijn nog wel vijfduizend leerlingen die nog geen toegang hebben tot hun digitale boeken, zegt de voorzitter van boekenhuis Van Dijk tegen NRC.

Hoe kunnen digitale schoolboeken zo vertraagd zijn?

Dit jaar zijn scholen, uitgevers, boekenhuizen en softwarebedrijven gaan werken met een veiliger computersysteem. Nu stuurt jouw school niet meer je naam door, maar een nummer. Alleen werkt het systeem nog niet zo goed.

Twee e-mailadressen nodig

Aan elk nummer moeten de juiste boeken worden gekoppeld, en daar gaat het vaak mis. Ook vroegen veel ouders voor meerdere kinderen een boekenpakket aan op één e-mailadres. Daar was het systeem niet op berekend. Alle boeken werden dan op één tablet gezet. Erg onhandig als je niet bij elkaar in de klas zit.

Lichtpuntje

Van Dijk verwacht dat over anderhalve week alles is opgelost. Dan heeft ook de laatste half procent van de leerlingen eindelijk toegang tot de verplichte lesstof. Maar volgens de voorzitter van Van Dijk is er ook veel wél goed gegaan. ‘95 procent van de leerlingen heeft zijn materiaal op tijd en werkend gekregen’, besluit hij het interview met NRC.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Extra boekenpakket scheelt een hoop sjouwwerk of Waar blijven mijn schoolboeken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten