Seksuele intimidatie: wat te doen als het jou overkomt?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

#Metoo is trending. Hiermee delen mensen hun ervaringen met seksuele intimidatie en seksueel geweld. Na Hollywood doet iedereen een boekje open. Dit kun je doen als het jou overkomt.

The New York Times heeft een beerput open getrokken in Hollywood. De Amerikaanse krant publiceerde twee weken geleden een artikel over Harvey Weinstein. De wereldberoemde producer blijkt al jarenlang vrouwen met wie hij werkt seksueel te intimideren en soms zelfs aan te randen.

Scheiden

Na het artikel in de NYT deelden nog veel meer bekende actrices hun nare ervaringen met Weinstein. De producer zag zich gedwongen uit zijn eigen productiebedrijf te stappen en zijn vrouw gaf aan van hem te willen scheiden.

Seksuele intimidatie

Maar Weinstein is niet de enige die zijn macht misbruikt om anderen over te halen tot seksuele handelingen. Seksuele intimidatie blijkt vaker voor te komen dan gedacht. Hoe vaak, dat blijkt wel uit #metoo, ik ook, waarmee bekende en onbekende vrouwen én mannen wereldwijd hun verhaal doen.

Wat kun je doen?

Volgens Centrum Seksueel Geweld worden alleen al in Nederland elk jaar 100.000 mensen het slachtoffer van seksueel geweld. Daarom is de organisatie samen met Fonds Slachtofferhulp nu een campagne gestart. Daarin wordt opgeroepen om te bellen naar 0800-0188 voor professionele hulp als jou zoiets overkomt.

Als het jou overkomt

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Meer jongeren krijgen psychiatrische hulp na sexting.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren