Giga-spiekbriefje

Spiekbriefje? Elijah (17) mocht het van zijn docent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

‘Je mag een notitiebriefje van 3 bij 5 gebruiken tijdens de toets’, zei een Amerikaanse docent tegen zijn klas. Het spiekbriefje van Elijah was 144 keer groter dan de rest. Toch mocht hij het gebruiken.

Docent financiële accountancy Reb Beatty laat zijn studenten al jaren kleine notitiebriefjes gebruiken bij hun allereerste tentamen over het opstellen van jaarrekeningen. Die briefjes mogen 3 bij 5 inches zijn: dat is 7,6 x 12,7 centimeter. Maar dat van die inches was Beatty vergeten erbij te zeggen.

Inches of feet?

‘Ha!’, dacht student Elijah (17). ‘Dan kan het dus ook 3 bij 5 feet zijn.’ Handig, want dat is 144 keer zo groot, namelijk zo’n 91 bij 152 centimeter. Aan BuzzFeed News onthult Elijah dat hij eigenlijk voor 3 bij 5 meter wilde gaan, ‘maar dan zou ik het niet door de deur krijgen’.

‘Goed gespeeld’

Beatty schrok toen hij het gigantische spiekbriefje zag en bladerde naarstig door zijn aantekeningen. Maar Elijah had gelijk: nergens stond dat het 3 bij 5 inches moest zijn. ‘Goed gespeeld en weer een les erbij voor mij’, was zijn conclusie. Elijah mocht het tentamen met zijn mega-aantekeningen maken en scoorde 140 van de 150 punten, vertelt hij aan ABC.

Geen spiekbriefje

Inmiddels heeft Beatty zijn ‘3 bij 5’-instructies aangepast. Toch vindt hij niet dat Elijah echt gespiekt heeft. ‘Het briefje/de poster is net zo goed, zo niet zelfs meer, een voorbereidingshulpmiddel als een tentamenhulp’, schrijft hij bij zijn viral foto op Facebook. ‘Een accountancytentamen, indien goed ontworpen, vereist toepassing van de concepten en bekwaamheid van het materiaal, niet alleen het oplepelen van feiten.’ Elijah mag dus alsnog trots zijn op zijn resultaat.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Chinese leerlingen spieken massaal of Docenten hielpen leerlingen frauderen met tentamens.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten