schoolnieuws

Stelling: Gamen moet een vak op school worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Speel jij wel eens stiekem spelletjes in de klas? Foei! Dat mag natuurlijk niet. Behalve op een school in Noorwegen. Daar hoef je straks niet meer stiekem te doen: daar wordt het zelfs een schoolvak! Want zijn eSports niet net zo belangrijk als een gewone gymles?

'Het tweede uur wiskunde, het derde uur Counter-Strike...' Zo ziet het rooster van leerlingen op de Garnes Vidaregåande Skule in Bergen er straks uit.

In het nieuwe schooljaar kunnen de leerlingen kiezen: willen ze een traditionele gymles met voetbal en turnen, of willen ze eSports en andere games spelen?

Gamelokaal
Vijf uur in de week zullen de leerlingen in het gamelokaal doorbrengen. Daar staan vijftien supersnelle game-pc's. Terwijl de ene helft van de klas achter de computer kruipt, is de andere helft van de klas bezig met fysieke oefeningen: ze trainen hun reflexen en uithoudingsvermogen. Dat heb je als gamer natuurlijk nodig.

GVS E-sport 2016/17 Teaser

Tactisch inzicht
Een docent van de school vertelt dat het natuurlijk niet alleen om het gamen gaat. Juist het teamwork en tactisch inzicht is van groot belang, zegt hij. De leerlingen zullen uiteindelijk beoordeeld worden op hun gameskills, tactische vaardigheden, maar ook op hun gamekennis. Het blijft natuurlijk school.

Welke games er uiteindelijk in de studiewijzer belanden, is nog niet bekend. Onder andere Call of Duty, League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive staan op de lijst met mogelijke games.

Overweeg jij na het lezen van dit artikel om naar Noorwegen te verhuizen? Vind je gamen als schoolvak een goed idee of niet? Geef je mening, stem op onze poll.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten