geschiedenis app

Timo (17) ontwikkelt geschiedenis-app

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Niet iedereen vindt geschiedenis een leuk vak op school. Er zijn ook zo veel gebeurtenissen en jaartallen die je moet onthouden. Hoe maak je dit dan leuker voor jezelf? De 17-jarige Timo Noordzee bedacht een manier om het beter te begrijpen. Met zijn idee én programmeerkennis ontwikkelde hij zelf een app.

Het idee voor de app ontstond toen Timo aan het leren was voor een proefwerk geschiedenis, vertelt hij aan De Gelderlander. Hij vond de 49 zinnen bij verschillende periodes in de geschiedenis maar omslachtig en bouwde een geschiedenis-app om dit makkelijker te maken. Wat bleek? Zijn cijfer ging meteen omhoog!

Nieuwe versie

Ook Timo's klasgenoten en zijn leraar geschiedenis zijn blij met de app. Maar het kan altijd nog beter. Via de rector van zijn school kwam Timo in contact met Studyflow, een bedrijf in digitale lesmethoden. Dat helpt Timo om zijn app te verbeteren. Inmiddels is er een nieuwe versie van Geschiedenis Gids beschikbaar voor Android en iOS. Wat begon als een hulpmiddel voor hemzelf, is een project geworden waarmee hij ook anderen helpt. Timo hoopt dat hij op termijn geld kan verdienen met zijn idee.

Voorbereiding

In mei heeft Timo zijn examen geschiedenis. Hoe hij zich gaat voorbereiden? 'Mijn geschiedenisboek heb ik niet meer nodig', vertelt hij aan De Gelderlander. 'Ik heb de app op zo’n manier gebouwd dat ik het fijn vind om te leren. Dat anderen dat ook vinden, is mooi meegenomen.'

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren