Schoolboeken

Waar blijven mijn schoolboeken?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Het is een van de eerste dingen die je doet in het schooljaar: je schoolboeken ophalen. Maar zo’n 40.000 scholieren moeten daar nog even op wachten. En dat is wel een beetje hun eigen schuld.

Van Dijk levert elk jaar meer dan elf miljoen schoolboeken aan zo’n 700.000 leerlingen. Maar dit jaar lukt dat niet allemaal op tijd. Want in tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin ongeveer 15.000 scholieren hun boeken te laat bestelden, vergaten dit jaar wel 40.000 leerlingen om dat voor het einde van juli te doen.

Vakantiewerk tussen de schoolboeken

En dan kampt Van Dijk met nóg een probleem. Die elf miljoen boeken moeten netjes worden ingepakt. En daar zijn vierduizend vakantiewerkers voor nodig. Maar omdat het beter gaat met de economie, hebben jongeren veel meer werk om uit te kiezen. En schoolboeken sorteren en inpakken stond slechts bij 3.600 scholieren bovenaan hun lijstje, vertelt een woordvoerder aan de Volkskrant.

Nog even geduld

Heb je op tijd je boeken besteld? Dan heb je je boeken als het goed is maandag of eerder op kunnen halen. Was je te laat? Dan krijg je ze voor het einde van de week.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens 7 tips om je eerste schoolweek door te komen of Basisschool vs middelbare in 12 GIF'jes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten