eindexamen leukste periode

Waarom eindexamens de leukste tijd van de middelbare school zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

De eindexamens zijn begonnen. En ja, dat is leuk. Niet mee eens of zie je het even niet meer zitten? Wij gaan een stapje verder en vertellen je waarom ze het leukste zijn van je middelbare school-tijd.

#1. Je mag alles

De eindexamens zijn een soort vrijbrief om alles te mogen. Elke avond bepaal jij wat er op tafel staat en als je effe zin hebt om te chagrijnen is dat nu ook ineens toegestaan. Chill.

giphy.com

#2. Het is spannend

En dat is niet leuk, maar ook weer wel. Je barst plotseling van de energie en alleen zijn is het laatste wat je wil. Je wil gewoon praten over de examens. Het maakt niet uit met wie.

giphy.gif

#3. Je bent superclose met je klasgenoten

Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Die spanning hebben jullie allemaal en jullie kunnen oneindig lang praten over de eindexamens. Deze gezelligheid heb je lang niet gehad! Zo. Fijn.

giphy.gif

#4. De hele school kijkt tegen je op

Jij doet eindexamen en bent dus de oudste (oké, niet altijd) van de school. Dat betekent dat de hele school tegen je opkijkt. Dus geniet er maar van, straks begin je weer onderaan.

giphy.gif

#5. Je mag jezelf de hele dag belonen

Je moet je goed kunnen focussen en als je klaar bent met je examen mag je jezelf belonen. Naar de snackbar na je examen of je koopt een reep chocola of een grote zak snoep. Het mag! En niemand die er wat van zegt.

giphy.gif

#6. Je wordt verwend

Je ouders zijn superlief voor je, want je moet goed presteren. Je krijgt misschien wel een cadeautje van je opa of oma en alles draait deze dagen even he-le-maal om jou.

giphy.gif

#7. Beste vooruitzicht ooit

Straks ben je klaar met je examens en kun je gaan genieten van een hele lange zomer. Daarna ga je doen wat je écht leuk vindt of ga je op avontuur in je tussenjaar.

giphy.gif

Ben je door al dat studeren toe aan een pauze? Lees hier dan al onze tips, blogs en artikelen over eindexamens.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten