Tranen

Tranen geven energie, ontdekten wetenschappers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een troostende gedachte voor als de tranen over je wangen rollen: wetenschappers uit Ierland hebben ontdekt dat je er elektriciteit mee kunt opwekken.

Tranen zitten boordevol chemische stofjes. Eén daarvan blijkt nu elektriciteit op te kunnen wekken als er druk op wordt uitgeoefend. Hetzelfde stofje zit ook in speeksel en melk van zoogdieren.

Meer janken heeft geen zin

Elektriciteit uit tranen, dat klinkt fantastisch. Toch hoef je nu niet extra vaak te huilen of uien te snijden om de lampen in huis te laten branden. De stroom die tranen kunnen opwekken is nog veel te weinig voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon. De Ierse wetenschappers denken wel dat het in de toekomst kan worden gebruikt in kleine medische apparaten, zoals insulinepompen voor mensen met suikerziekte.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De tranen van Justin Bieber of 'Ik heb veel vreugde gezien, tranen van geluk'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren