Museum of Selfies

Museum vol selfies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Het barst van de selfies in het pas geopende Museum of Selfies in Los Angeles. De tijdelijke tentoonstelling gaat over de geschiedenis van de selfie en de invloed daarvan op ons leven. En die is groter dan je misschien denkt...

Het pop-upmuseum (je kunt er de komende twee maanden naar toe) is een idee van de Amerikaan Tommy Honton. Hij hoorde op een dag dat bezoekers van het Parijse museum 't Louvre eigenlijk nooit meer een foto maken van puur de populaire Mona Lisa op zichzelf. Maar een foto van zichzelf vóór het beroemde schilderij. Hier zit meer in, besloot Honton.

Museum of Selfies

Volgens Honton begint de geschiedenis van de selfie al in de oertijd. Bij tekeningen en de handafdrukken die de oermensen maakten op de wanden van hun grot. En ook de portretten van schilders als Rembrandt ziet hij als een soort vroege selfies.

Rembrandt-selfie
In het museum zie je dan ook afdrukken van bekende werken met een smartphone of een selfiestick erin geshopt. De Mona Lisa met een gsm in haar hand. De David van Michelangelo met een telefoon. Een Rembrandt met een selfiestick... 
Museum of Selfies

Aandacht voor de negatieve kanten van al ons geselfie is er ook. Wist je bijvoorbeeld dat er ruim driehonderd mensen al selfiënd zijn overleden? In hun jacht op het perfecte zelfportret vielen zij van een rots of kwamen onder een aanstormende trein.

Verboden
In veel musea zijn selfiesticks nu verboden. Anders zwiepen mensen er zo een dure vaas mee omver. Maar in het Museum of Selfies mag je naar hartelust overal selfies maken. Er zijn speciale kamers gemaakt die bijzondere foto's opleveren. Van jezelf in de slaapkamer van Van Gogh. Of in een duizelingwekkende optische illusie. En je kunt er een selfiestick lenen van 27,5 meter. Dat levert nog eens een langeafstandsselfie op.

We weten niet hoe het met jullie is, maar wij hebben na al dit selfienieuws best zin in een selfiesong:

#SELFIE (Official Music Video) - The Chainsmokers

Anderen lazen ook: Nieuw: museum vol mislukkingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden