Speel het Grote Migratiespel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
050567
Van onze kennissponsor

Hoe is het als je mag meedenken en -beslissen over de vluchtelingenstroom vanuit Afrika naar Europa? Geen makkelijke kost, het gaat om échte mensen. Veel mensen durven het toch aan. Zij werken vanuit verschillende beroepen en organisaties aan de beste oplossingen voor de vluchtelingenstroom.

Serious game

Hoe gaat dat in z’n werk? Dat ontdek je het best door het zelf ná te spelen. De Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden maakte daarom een Serious Game. Speciaal voor middelbare scholieren, zodat jij kunt ontdekken of een carrière in deze richting bij jou past. Elke les maatschappijleer of geschiedenis wordt bovendien interessanter als je er een spel van maakt.

Van Smokkelaar tot Verenigde Naties

Jij en je klasgenoten moeten in Het Grote Migratiespel keuzes maken die gevolgen hebben voor het lot van migranten. Hoeveel Afrikaanse vluchtelingen zullen Europa bereiken? Welke belangen spelen mee en welke wegen het zwaarst? Wat zijn de gevolgen van jullie keuzes? De klas wordt ingedeeld in vijf groepen. Allemaal krijgen jullie rol van de spelers die zich dagelijks écht buigen over dit onderwerp: de Europese Unie, de Regering van Nigeria, de Regering van Libië, de Verenigde Naties en de smokkelaars. Hoeveel migranten laten jullie naar Europa komen?

Je kunt het Grote Migratiespel hier gratis bestellen voor je klas.

Veilig vliegen

Er zijn natuurlijk nog veel meer ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. En dús worden er meer serious games gemaakt. Houd de site van Universiteit Leiden in de gaten. Want rond februari kun je daar het Schipholspel bestellen, waarin je in veiligheidsteams aan de slag gaat met de veiligheid van de luchthaven.

 

Vind jij dit interessant nieuws? Wellicht zijn deze studies dan iets voor jou: Bestuurskunde en Security Studies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden