Springen maar!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Red Bull Cliff Diving World Series is van start gegaan. De kampioenschappen zijn altijd opgeknipt in verschillende evenementen die op meerdere plekken in de wereld worden gehouden. De eerste serie van het spectaculaire duikfestijn was afgelopen week in het Franse La Rochelle.

Dertien duikers kwamen naar de mooie kustplaats. Zij voerden de ingewikkeldste moves uit nadat ze van de duikplank van de Saint Nicolas-toren waren gesprongen. Die hing op ruim 27 meter hoogte. Zondag was de finaledag. Er kwamen maar liefst 75.000 toeschouwers. Een record.

Winnaar van de duiksessies in La Rochelle is Gary Hunt (zie foto boven). De dertigjarige Brit is een absolute toppresteerder binnen het cliff-duiken. Hij won de wereldtitels in drie opeenvolgende jaren: 2010, 2011 en 2012. Over zijn nummer 1-plaats op het erepodium zei hij: ‘De omstandigheden waren perfect. Niet te koud, bijna geen wind. En het publiek was fantastisch. Om dan ook nog bovenaan te eindigen is de kers op de taart.’

De nummer twee was ook een Brit, Blake Aldridge (links op de foto). Hij kreeg het voor elkaar om een nieuwe duik met een hoge moeilijkheidsgraad foutloos uit te voeren. Een achterwaartse dubbele koprol met vijf draaien. Met zijn sprong heeft hij de nieuwe standaard gezet voor de moeilijkste duik ter wereld. ‘La Rochelle is de plek waar ik heb leren duiken en het voelt goed om hier tweede te worden’, zei hij.

De Colombiaan Orlando Duque, goed te herkennen aan de lange staart in zijn haar, eindigde als derde. Zijn commentaar? ‘Gary Hunt is echt de megakampioen. En ik vind het hier maar koud.’

In dit filmpje zie je de duikers in actie.

Red Bull Cliff Diving World Series 2015 – Action Clip – La Rochelle, France

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden