Dierenbescherming feest zonder vlees

Stuur jouw favoriete feest zonder beest recept in!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Altijd al met jouw lievelingsgerecht in een receptenboekje willen staan? Dan is nu jouw kans! De Dierenbescherming maakt een receptenboekje met daarin de allerlekkerste voor- en hoofdgerechten, zónder vlees. Waarom, hoe het werkt en wat je kunt winnen? Dat lees je hier!

Biefstuk, een gehaktbal of kipfilet: we eten per persoon 77 kilo vlees per jaar. Dat betekent dat we in Nederland met zijn allen een half miljoen dieren per dag opeten. Tijdens de feestdagen eten we zelfs dubbel zo veel dieren als op een gewone dag. Dat kan anders!

Want ook zonder kalkoen, vlees-gourmet of rollade kun je een lekker en feestelijk kerstmenu op tafel zetten. Van groentelasagne tot risotto, van curry tot stamppot met vegaspekjes en vegaworst: koken zonder vlees is helemaal niet moeilijk. Een dagje (of vaker) geen vlees eten is niet alleen fijn voor de dieren, ook is het beter voor het milieu.

Hoe doe je mee?
​Stuur jouw favoriete vegetarische voor- en hoofdgerecht op en mail dit vóór woensdag 11 december naar info@yandc.nl . Je mag je recept opschrijven, vloggen of fotograferen. Schrijf #feestzonderbeest in het onderwerp van je e-mail en vergeet je naam en leeftijd er niet bij te vermelden. Wie weet staat jouw menu straks in het receptenboekje van de Dierenbescherming! Degene met het beste recept maakt daarnaast ook nog eens kans op een toffe prijs: 4 entreetickets voor de Winter E¬fteling. Het receptenboekje is vanaf 20 december te downloaden op www.sevendays.nl en www.dierenbescherming.nl/feestzonderbeest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden