Apple

Jongen (18) klaagt Apple aan voor gezichtsherkenning

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een Amerikaanse tiener klaagt Apple aan voor 1 miljard dollar (888 miljoen euro). De reden? Hij zou door gezichtsherkenningssoftware zijn aangewezen als de dader van een aantal diefstallen in Apple Stores. Pas later bleek dat dat onterecht was.

De Amerikaanse nieuwsdienst Bloomberg schrijft dat Ousmane Bah (18) uit New York in november vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van diefstal. Later bleek dat de foto die bij het arrestatiebevel zat niet op Bah leek. Hij zou tijdens een van de diefstallen, die in Boston plaatsvond, zelfs honderden kilometers verderop in New York zijn geweest voor een senior prom, een schoolfeest.

Rijbewijs

De jongen zegt dat hij ooit een rijbewijs zonder foto is kwijtgeraakt. Daardoor zou hij slachtoffer zijn geworden van identiteitsdiefstal. De dief of vinder van het rijbewijs, kan het document gebruikt hebben als identificatiebewijs in Apple Stores. De gezichtsherkenningssoftware die Apple daar gebruikt, zou Bah daarom ten onrechte hebben aangeduid als dief. De zaak veroorzaakte 'veel stress en problemen', zegt de jongen in de aanklacht.

Anderen lazen ook: Apple wil helpen met je telefoonverslaving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren