Tegenvaller voor Trump

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In de Verenigde Staten hebben de Democraten een belangrijke overwinning gehaald. Zij hebben de ‘mid-terms’ gewonnen, een soort tussendoor-verkiezingen. De Democraten hebben nu de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en kunnen het Trump daar knap lastig maken. 

Anders dan bij de gewone verkiezingen wordt bij de mid-terms niet een nieuwe president gekozen, maar de Amerikaanse Tweede Kamer: het Huis van Afgevaardigden. De politici die daar in zitten moeten de plannen van de president goedkeuren. Omdat de Democraten nu in de meerderheid zijn, wordt het voor president Trump lastiger om te regeren.

Senaat

Bij de mid-terms werd ook gestemd voor een deel van de leden van de Senaat. Dat is een soort Eerste Kamer. Daarin houden de Republikeinen wel de meerderheid. President Trump volgde de uitslag vanuit het Witte Huis, samen met vrienden en familie. Zij deden zich tegoed aan pizza, mini-hotdogs, hamburgers en friet, zeggen drie ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Op Twitter zei hij dat de verkiezingen een enorm succes zijn.

Donald J. Trump 1541588790

Trump heeft de Democraten gefeliciteerd en zegt dat hij met ze samen wil werken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden