Blog

Bijna zestien jaar geleden kwamen we elkaar voor het eerst tegen. Jij stond op mijn geboortekaartje, ik lag in de wieg. Het was liefde op het eerste gezicht. Onze paden zouden elkaar nog vaak kruisen.

Blog

Ik heb een langwerpig litteken op mijn been, net boven mijn linkerenkel. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik hem heb opgelopen terwijl ik babypanda’s redde uit een brandend gebouw. Of iets anders heldhaftigs. Maar helaas, is dat niet het geval.

Blog

Daar stond ik dan om negen uur ’s ochtends met zo'n dertig medescholieren, te koukleumen op het station in Alkmaar. Het was een vreemd schouwspel: de een had een bord vast met daarop Oceans are rising and so are we en de ander droeg een hoody met de tekst ‘Rutte, loop mijn toekomst niet te verkutte’. Waarom? Vanwege de klimaatmars op...

Blog

‘Voor een optimale ervaring wordt geadviseerd oortjes te dragen.’ Als je dit zinnetje hoort, weet je misschien al hoe laat het is: ASMR-tijd. En ja, ook ik ben gezwicht voor de fluisterfilmpjes.

Blog

Als ik het lokaal binnenkom, zie ik meteen: het is weer zo ver. De tafels staan uit elkaar en de docent zit glimlachend achter zijn bureau.

Blog

‘Ik vind de rechter foto het mooist.’
‘Maar die is bewerkt!’
‘Echt? Dan kies ik toch die linker.’

Blog

Ik heb het lang proberen te verbergen, maar het is mislukt. Ze zijn erachter gekomen, mijn nieuwe klasgenoten. Ik kan het jou nu net zo goed ook vertellen. Hier komt-ie: ik ben een paardenmeisje.

Blog

Turkije: een land vol hoofddoekjes en Erdogan-aanhangers. Een land waar feminisme niet bestaat, homo’s worden opgepakt en het landschap uit alleen maar dorre heuvels en viersterrenhotels bestaat. Tenminste, al deze dingen dacht ik voordat ik daadwerkelijk naar Turkije ging.

Blog

Weet je nog dat gevoel dat je vroeger had op de avond vóór Sinterklaas? Die verwachtingsvolle kriebels in je buik? Dat gevoel heb ik nu, want binnekort mogen we onze nieuwe puppy ophalen. 

schoolkrant tips redactie

Hoe maak je nou écht goede schoolkrant? Het liefst zonder deadlinestress, lege pagina's, geruzie of een paaspuzzel twee weken na Pasen? Snuffelstagiair...

YouChoose

In de rubriek YouChoose vertellen lezers van 7Days over hun favoriete kanaal op YouTube. Deze week: Annemijn (14) over HoeGaatDat.

Hoe wordt toch dat konijn uit de hoed getoverd bij een goochelshow? En hoe kan het dat het net lijkt alsof de benen van de assistente worden afgezaagd? Dat en nog drie andere goocheltrucs worden ontrafeld in de video World’s 5 greatest magic tricks revealed. Het filmpje is al meer dan dertien miljoen keer bekeken. 

Dreamstime
Blog

Vanaf de open dag van mijn school, wist ik het al: ik wilde lid worden van de schoolkrantredactie. Ik hoorde zo veel positieve verhalen. Toch is het nét iets anders dan ik me had voorgesteld. Drie stellingen met mijn ervaringen bij de schoolkrant.

Dreamstime

Verbazing, schrik, blijdschap of verdriet: lang werd gedacht dat menselijke gezichtsuitdrukkingen overal hetzelfde betekenen. Onderzoekers uit Madrid ontdekten dat dit niet het geval is, meldt...