Hoog water in Miami

We wéten inmiddels wel dat de zeespiegel stijgt door klimaatverandering, maar pas als je het ziet dringt het echt door. Je ziet het vanaf vandaag bij de tentoonstelling Hoogtij(d) van Kadir van Lohuizen in KAF in Almere.

ontsnappingspogingen

Een brandend busje en een wilde achtervolging: zondag heeft de politie een bevrijdingspoging uit de gevangenis van Zutphen verijdeld. Wat waarschijnlijk vrijheid had moeten brengen voor Omar L., heeft hem alleen maar een zwaardere straf opgeleverd.

IFFR Young Selector Ilse Zijlmans

Pak je popcorn maar! Vandaag start het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Twaalf dagen lang zijn er honderden films te zien in de havenstad. Maar hoe kies je de leukste films? IFFR Young Selector Ilse Zijlmans (17) geeft tips.

Actrice Faye Bezemer (19) heeft een korte film gemaakt over eenzaamheid. Ze werd geïnspireerd door een Facebook-bericht van mede-actrice Nadine Kamer. Die speelt de hoofdrol in Alleenzaam.

Harry en Meghan

‘We doen een stapje terug’. Dat schreven de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan woensdag op Instagram. Het besluit komt voor velen, ook het koningshuis, als een verrassing. Wat is er aan de hand?

Influencers: iedereen vindt wat van ze. Maar hoe is het om het zelf te zijn? Om die vraag te beantwoorden, volgde documentairemaakster Laura Veenema de influencers Kaj Gorgels, Qucee en Juultje Tieleman. Het resultaat, de film Ik ben influencer, is te zien op Videoland. ‘Het zijn eigenlijk gewoon artiesten die hun dromen volgen.’

Ed Sheeran

Met twaalf nummer 1-hits en 79 weken bovenaan de hitlijst mag Ed Sheeran (28) zich dé nummer 1-artiest van het decennium noemen in Groot-Brittannië. Een succes waar hij hard voor heeft gewerkt. Heel hard.

Rico Verhoeven

21 december 2019. Kickboksfans hebben weken naar deze datum uitgekeken. Vandaag staan Rico Verhoeven en Badr Hari weer tegenover elkaar in de ring. ‘Dit is waar je als sportman voor leeft.’

Sergio Abdoelrahman

De eerste prijs, de publieksprijs én de persprijs. Jazzband SIMIO won ze allemaal op het Prinses Christina Jazz Concours afgelopen zondag. Pianist Sergio Abdoelrahman (17) vertelt over zijn liefde voor jazz.

Sparsh Shah

Sparsh Shah (16) heeft ‘breekbare botten, maar een onbreekbare geest’, zoals hij zelf zegt. De Amerikaan werd geboren met brozebottenziekte. Maar dat weerhoudt hem er niet van zijn dromen te volgen als rapper en inspirator. Vorig weekend trad hij op in Amsterdam tijdens een...

Hoeveel waarde hecht TikTok aan vrijheid van meningsuiting? Die vraag wordt gesteld sinds de app Feroza Aziz (17) blokkeerde. Het meisje had een kritische video over de situatie van de Oeigoeren in China gedeeld. TikTok maakte de blokkade ongedaan en zei sorry, maar daar laat Feroza het niet bij.

Arthur Brand

Ben jij dol op detectives? Dan zul je smullen van de verhalen van Arthur Brand. Deze Nederlandse detective lost geen moorden op, maar kunstroven. Zijn meest recente zaak: een verloren gewaande ring van Oscar Wilde. Na jaren van speurwerk vond Brand ‘m terug. Wie is deze Sherlock Holmes van de kunstwereld?

Veel afval spoelt aan op het strand

Neem je eigen boodschappentas mee. Doe je lunch in een broodtrommel. Veel tips voor minder afval ken je vast al. Maar hoe houd je die prullenbak nou écht leeg? Veerle Colle vulde een (herbruikbare) kalender met 366 tips voor zero waste. Van zelf waterijsjes maken tot spijkerbroeken huren. ‘Ik ben begonnen in de badkamer.’

Sara Dol

Sara Dol (18) nam dit jaar al talloze video’s op, werd verkozen tot Beste TikTokker en bracht haar eigen boek uit. Nu heeft ze als eerste Nederlandse TikTokker een serie gemaakt. Vandaag komt de eerste van acht afleveringen online.

Iedereen die van technologie houdt, kan 23 en 24 november terecht op techfestival Bright Day. Je ziet er gadgets als opvouwbare telefoons en een vliegende taxi. Ook vertelt Stefanie Joosten er over haar unieke werk. Zij is supermodel voor games.

Stien
Jongere van het Jaar 2019

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Stien den Hollander (18) stond als rapper S10 op grote podia en brengt een eigen album uit.

Dotan

Het nieuwste nummer van Dotan was niet als eerste op Spotify te beluisteren, maar in een Amerikaanse tv-serie. Lost and Found was dinsdag te horen in New Amsterdam.

Shahine
Jongere van het Jaar 2019

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Shahine El-Hamus (19) speelde de sterren van de hemel in de bioscoopfilm De Belofte van Pisa.

Nketia
Jongere van het Jaar 2019

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. N'ketia Seedo (16) verraste zichzelf en de wereld door medaille na medaille te winnen met sprinten.

Sara
Jongere van het Jaar 2019

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Sara Dol (18) werd uitgeroepen tot Beste TikTokker.

Lekker griezelen met Halloween wordt dit jaar wel heel makkelijk met House of No Limits op YouTube. Deze ‘slasher comedy’ zit vol bekende influencers die op een feest één voor één worden vermoord...

Sterre Koning

Ze is zangeres, actrice, presentatrice, model en youtuber. Nu heeft Sterre Koning (16) óók nog een eigen boek. Vandaag verschijnt Waarom wachten tot je later groot bent?!.

Solar Team Twente waaide van de weg

Twee van de vier Nederlandse deelnemers aan de World Solar Challenge zijn uitgevallen. De ene zonneauto waaide van de weg en de andere vloog in brand. Wat is er gebeurd?

Simone Biles

Met haar 1,42 meter komt ze niet ver boven de evenwichtsbalk uit, maar vergis je niet. Simone Biles (22) pakte afgelopen week tijdens het WK in de Duitse stad Stuttgart haar achtiende en negentiende wereldtitel. Ze is daarmee de beste turnster ooit. Maar wie is dit kleine grote turnfenomeen eigenlijk?

Vogel

Vogelspotten is voor ‘bijzondere mannen in camouflagekleding’, dacht Agnes Wené. Totdat ze een burn-out kreeg. Een zingend winterkoninkje liet haar weer de schoonheid van de kleine dingen zien. Nu kan ze zich geen leven zonder vogels meer voorstellen. Ook Maya (15) en Tim (16) willen niet meer zonder. Ze vertellen over de rust die uitgaat van...

Micro Art Amsterdam

Geen audiotour, maar een vergrootglas of microscoop. De tentoonstelling Micro Art Amsterdam in de Beurs van Berlage bestaat uit kunst die met het blote oog soms bijna onzichtbaar is. Turend door de lens val je van de ene verbazing in de andere.

De makers van Breaking Bad zijn terug met een film. El Camino: A Breaking Bad Movie staat vanaf vandaag op Netflix. Om in de stemming te komen én je geheugen op te frissen hebben we wat Breaking Bad-weetjes voor je op een rij gezet. 

Boerenprotest

Vandaag trokken honderden boeren naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren. Ze vinden dat de overheid hen te streng aanpakt met nieuwe regels. Die moeten de uitstoot van stikstof terugdringen. Hoe zit dat precies met stikstof?

Voor de nieuwe verslaggever van Comedy Central hoef je je tv niet aan te zetten. Edson da Graça is als Social Reporter vooral op Instagram te zien. De komende tijd maakt hij kijkers warm voor de roast van Ali B in december.

Ties Granzier en Govert Sweep mugshots

De Nederlandse youtubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn opgepakt in de Amerikaanse staat Nevada. Ze werden dinsdag aangehouden toen ze Area 51 probeerden binnen te dringen.

Sara Dol

Ze werd al uitgeroepen tot Beste TikTokker van 2019, nu heeft Sara Dol (17) ook een boek. Sinds dinsdag ligt House of Dol in de winkels. Hierin geeft de creatieve stuiterbal een kijkje in haar leven.

Foute Vrienden

Foute Vrienden is terug met... Foute Vrienden op Vakantie! In dit vijfde seizoen van het RTL-programma halen de mannen grappen uit op Curaçao. Klaas van der Eerden vertelt hoe het was.

Collegezaal Erasmus Universiteit Rotterdam

Studies waar meer interesse voor is dan dat er studieplekken zijn, hebben vaak een numerus fixus. Slechts een beperkt aantal studenten mag aan de studie beginnen. Maar uit onderzoek van NOS op 3 blijkt dat deze...

Hoe vies zijn de handen van festivalbezoekers? Wetenschappers van de Universiteit Utrecht onderzochten het op Zwarte Cross. Hun resultaten zijn precies op tijd bekend voor Lowlands.

Negatieve genderstereotypering in reclame is sinds juni verboden in Groot-Brittannië. Tot nu toe zijn er al twee commercials geblokkeerd. Een derde werd onderzocht, maar kon wel door de beugel.

Tyler Blevins

Helemaal opnieuw beginnen terwijl je 14 miljoen volgers hebt. Tyler Blevins (28), aka Ninja, deed het. De Fortnite-streamer verruilde Twitch voor Mixer. En al meer dan een miljoen fans gingen mee.

Een zeldzaam exemplaar van Harry Potter and the Philosopher’s Stone is geveild voor 31.300 euro. De verkoopster kocht het eerste Harry Potter-boek zelf ooit voor één euro.

Vrouw in nikab op straat

Na veertien jaar discussiëren is op 1 augustus het gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding ingegaan. Oftewel: het boerkaverbod. Weet jij wanneer dat nou wel en niet geldt? Test het hier.

Twee vrouwen in nikab

Vandaag gaat de wet ‘gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ in, beter bekend als het boerkaverbod. Wat houdt het in? En wat gebeurt er als je nu met boerka de bus instapt? Vijf vragen en antwoorden over het verbod.

Vakantiefoto

Hoe zorg je ervoor dat jouw kiekje van de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld of de Toren van Pisa het inlijsten waard is? Fotograaf Janou Zoet geeft tips voor mooie, originele vakantiefoto’s.

Zijn er aliens op Area 51? De Amerikaanse regering zegt van niet. Anderen denken van wel. Een plan om de legerbasis te bestormen, is nu viral gegaan. Dit zijn de beste memes over het evenement.

Carice van Houten

Carice van Houten is voor het eerst genomineerd voor een Emmy Award. Ze meldde zichzelf aan voor haar rol als Melisandre in Game of Thrones.

Kris Kross Amsterdam

Zodra je de steel drums en het refrein van Moment hoort, zit het liedje in je hoofd. Het nummer van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha is hard op weg om een zomerhit te worden. Yuki Kempees van Kris Kross Amsterdam vertelt erover.

Noor de Groot

Influencer word je niet van de ene op de andere dag. Noor de Groot hield al lange tijd een blog bij voordat ze wereldfaam kreeg als Queen of Jetlags. Hoe ze Instagramkoningin werd en wat daaraan vooraf ging, lees je nu in haar boek Queen of Jetlags. Daarin...

Geweer schiet bloemen

‘Goede service, maar ik wil niet terugkomen.’ Dat stond op het kaartje bij de bos bloemen die een ex-gevangene de politie van Den Helder stuurde. Het was een bedankje voor de agenten.

Niels van Doormalen

Niels van Doormalen (20) wil musicalproducent worden. Als eerste Nederlander ooit is hij toegelaten tot de masteropleiding Producing for Musical Theatre in Londen. Met een crowdfundingsactie hoopt hij het collegegeld bij elkaar te krijgen.

Drugslab

Je zou het een geluk bij een ongeluk kunnen noemen. Door een omgevallen boom is in Zeeland een van de grootste drugslabs ooit in Nederland ontdekt.

Het lijkt wel een trend: wanneer veganistische influencers van hun dierloze dieet afstappen, maken veel volgers gehakt van ze. Het overkwam Rawvana, Raw Alignment,...

Obada Kheireddin (19) uit het Gelderse dorpje Angeren heeft bijna evenveel abonnees als Kalvijn en Gio. Toch heb je waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord. Waarom niet? Al zijn video’s zijn in het Arabisch.

Sara Luna Zoric

Sara Luna Zorić (18) speelt de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm Take Me Somewhere Nice (16+), die nu in de bioscoop draait. Vijf vragen aan de jonge actrice uit Amsterdam.

Blanks

‘Overexcited music boy!!’ waarschuwt Simon de Wit (22) over zichzelf. En daar is gelukkig geen woord van gelogen. Het enthousiasme waarmee hij onder de naam Blanks muziek maakt, leverde hem al meer dan 650....

Snapchat

De Europese Unie doet er alles aan om jongeren te laten stemmen tijdens de Europese verkiezingen die plaatsvinden tussen 23 en 26 mei. Op Spotify is daarom een speciale playlist aangemaakt en via Snapchat krijgen gebruikers onder andere speciale filters.

Door het spelen van de game Sea Hero Quest hebben meer dan 4,3 miljoen mensen geholpen met onderzoek naar dementie. Met klassieke methoden zouden wetenschappers 17.600 jaar (!) nodig hebben gehad om deze hoeveelheid data te verzamelen.

Vrijheidsverhalen

Schreeuwerige advertenties tijdens de Nationale dodenherdenking? Niet in Amsterdam. Daar veranderen op 4 mei zeventien digitale reclameborden in (tijdelijke) oorlogsmonumenten.

Sarah en Julia Nauta

Een complete jury die voor je opstaat en meezingt: het is de droom van ieder zangtalent. Daarom presenteert RTL nu All Together Now, een programma dat precies daarom draait: de jury van honderd man aan het zingen krijgen. Zangeressen Sarah (20) en Julia (17) Nauta zitten in de jury en delen het geheim van een goede meezinger.

Herinner je je Yanny vs. Laurel nog? Er is nu een soortgelijk vraagstuk opgedoken. De opdracht lijkt simpel: beschrijf één ding op deze foto. Toch lukt het eigenlijk niemand. Kun jij het wel?

Sexting kan leuk en spannend zijn, maar er kleven ook gevaren aan. Daarom zocht 7Days alles wat je wil weten over sexting bij elkaar. Deel 3 van 3: persoonlijke verhalen van jongeren.

Sexting kan leuk en spannend zijn, maar er kleven ook gevaren aan. Daarom zocht 7Days alles wat je wil weten over sexting bij elkaar. Deel 1 van 3: Hoe denken 7Days-lezers over sexting?

Tatjana Almuli

Als je dik bent, heeft iedereen een mening over je. Tatjana Almuli (27) kan daarover meepraten. Ze schreef het boek Knap voor een dik meisje. ‘Ik wilde een tegengeluid laten horen.’

Foto van het zwarte gat in sterrenstelsel M87

Wetenschappers zijn superblij met een wazige foto van een oranje ring met een zwart gat erin. Waarom? Hiermee kunnen ze eindelijk het bestaan van zwarte gaten aantonen. Maar wat zijn dat eigenlijk? En wat is die oranje ring op de foto? Vijf vragen over deze ontdekking.

Bianca Toeps

Autisme wordt vaak verkeerd begrepen. Bianca Toeps (34) schreef er het boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit over. Dat kwam deze week uit in de Autismeweek.

Wat was er deze week trending? Dat wordt vanaf zondagavond elke week besproken in het satirische programma Van De Week op NPO3. Om in de stemming te komen alvast een quiz over wat er de afgelopen jaren trending was. #weetjijhetantwoord?

Hoeveel toetsen mag je op één dag hebben? Dat staat niet een landelijke wet. Scholen stellen daar zelf regels over op. Maar die overtreden ze regelmatig, blijkt uit onderzoek van NOS Stories.

StukTV

In een AFAS Live vol gillende fans werden zaterdag voor de vijfde keer de VEED Awards uitgereikt. StukTV werd voor de vijfde keer verkozen tot beste YouTube-kanaal.

Thierry Baudet van Forum voor Democratie

Forum voor Democratie (FvD) bestaat nog geen drie jaar, maar werd woensdag in één klap de grootste bij de Provinciale Statenverkiezingen. Zeven dingen die je nog niet wist over partijleider Thierry Baudet.

Gaan we straks in de ruimte wonen? Anna Gimbrère zoekt het uit in de VPRO-serie De wilde ruimte. Wil jij niet als een complete beginneling naar de eerste aflevering kijken? Doe dan gauw deze ruimte-inburgeringsquiz.

Jade Anna van Vliet (14) heeft vanaf het begin veel tijd gestoken in haar kanaal Forever Jade. Wordt ze nu beloond met de VEED Award voor Beste Nieuwkomer?

Wie zijn de beste youtubers van Nederland? Die vraag wordt voor de derde keer beantwoord in het boek YouTube 100. De opvallendste namen en veranderingen op een rij.

Spaze

De allereerste YouTube-talentenjacht van Nederland resulteerde eind vorig jaar in het nieuwe Spaze. Nu maakt de jongensgroep kans op de VEED Award voor Beste Nieuwkomer.

Senna Bellod

Senna Bellod (11) was nog maar net bezig op YouTube of ze won al een talentenjacht van Kelvin. Nu maakt ze kans op de VEED Award voor Beste Nieuwkomer.

Sem van Dijk en vader Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé werkt al meer dan twintig jaar als zanger. Zijn zoon Sem van Dijk (16) blijkt ook muzikaal talent te hebben. Samen namen ze het nummer Appelboom op.

Lesauto

Wil jij vroeg je rijbewijs halen? Dat lijkt een goede keuze. De afgelopen drie jaar slaagden meer 17-jarigen voor hun eerste rijexamen dan 18-jarigen. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij het CBR.

Teken ziekte van Lyme

Elk jaar krijgen zo’n zesduizend kinderen en jongeren de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Teken worden actief zodra het warmer wordt dan 5 tot 10 graden. Op sommige plekken in Nederland is de tekenverwachting deze week erg hoog. Maar hoe lang houd je klachten, en waarom? 5 vragen en antwoorden over deze diertjes en de ziekte van Lyme.

Peter de Harder

Veel mensen worstelen met onzekerheid. Ook regisseur en ondernemer Peter de Harder (25) had er last van. Hij vertelt hoe hij ervan afkwam en waarom hij daar een documentaire van maakte.

De Bankzitters speelden elk al FIFA voor een groot publiek, maar maken nu ook video’s waarin ze niet gamen. Daarmee maken ze kans op de VEED Award voor Beste Nieuwkomer.

Plannen met structuurjunkie

Heb je een berg huiswerk en geen idee waar je moet beginnen? Dan heeft Cynthia Schultz tips voor je. Als Structuurjunkie maakt ze producten die helpen met plannen, zoals een werkboek en een (desk)planner.

YouTuber en gamer Ninja

Welke internationale influencers zijn de moeite waard om te volgen? Daar draaien de Shorty Awards om. De lijst met genomineerden is eindeloos. We hebben de lijst voor je doorgespit en alvast wat favorieten gekozen.

Merda d'Artista

Wat is kunst? Dat vraag je jezelf hardop af als je naar het werk van Piero Manzoni kijkt. Vanaf vandaag is zijn bijna zestig jaar oude poep te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

verliefd op cuba
3
Film

Een warm oord, mooie mensen en gedoe op liefdesgebied. Dat zijn de ingrediënten van veel Johan Nijenhuis-films, zoals Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. Zijn nieuwste romantische komedie Verliefd op Cuba (zelfs de titel is niet origineel!) past perfect in dit rijtje. Misschien iets te perfect.

Tv, Netflix en YouTube hebben er een concurrent bij. Sinds een paar weken is er Défano Late Live op Instagram. Daarin praat Défano Holwijn met gasten over wat ze maar willen. Iedereen kan meedoen.

Splinter Chabot op het Binnenhof

Splinter Chabot studeert politicologie en speelde als kind al tikkertje op het Binnenhof. Wie kan er nou beter een politiek programma presenteren dan hij? Vandaag begint Splinter, in de politiek.

dierentuinactie valentijn

Ben je er na al die tijd achter gekomen dat je ex ongedierte is en geef je liever jezelf een Valentijnsdagcadeau? Dan heeft een Amerikaanse dierentuin hét cadeau voor jou.

Viride Kwartet

Jurre (16), Salomé (17), Sedna (18) en Iris (18) vormen samen het Viride Kwartet. Vandaag krijgen ze in het Concertgebouw het Strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds uitgereikt, een beurs van 15.000 euro.

Stel heeft ruzie

Ruzie. Dat is schreeuwen, schelden en met de deuren slaan. Het kan ook anders, vertelt Serge Ornelis. De Vlaamse coach schreef het boek Met slaande deuren. De kunst van goed ruzie maken.

James Charles

Zaterdag was er een flinke opstopping in de Britse stad Birmingham. De oorzaak? De komst van James Charles (19) en daarmee duizenden gillende fans. Dit is de beautyvlogger in 7 anekdotes.

Guusje Slagter

Soms zit je even niet lekker in je vel, maar heb je geen idee waarom. Wat doe je dan? Accepteer het gewoon, adviseert Guusje Slagter. Voor iedereen die af en toe even een oppepper nodig heeft, schreef ze Het kleine grote frustratieboek. Daarin staan grappige opdrachten die je al snel je chagrijn laten vergeten.

Fans van Dodie hadden haar nieuwste clip al gezien voor ze het zelf door hadden. De Britse Youtuber verstopte maandenlang stiekem woorden uit het liedje Arms Unfolding in haar video’s.

Bilal Hassani

Steeds meer landen maken bekend wie ze in mei naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv sturen. Frankrijk koos zaterdag de 19-jarige youtuber Bilal Hassani (19) met een nummer over zelfacceptatie.

De nieuwste commercial van Gillette ligt flink onder vuur. Hierin moedigt het scheermerk mannen aan om het goede voorbeeld te geven. Maar veel mensen vinden dat de reclame mannen afschildert als lomp en seksistisch. Dit vinden 7Days-lezers ervan.

Het Witte Huis

De Amerikaanse FBI heeft woensdag een 21-jarige man opgepakt die plannen had voor een aanslag op het Witte Huis. De man wilde een gat in de muur blazen en daarna met wapens naar binnen.

Wat zijn de trends voor 2019? We vroegen het Richard Lamb van Trendwatcher.com​. Van bellen met je vinger in je oor tot Google die je huiswerk maakt: er gebeurt vooral veel op digitaal gebied.

December staat bekend als een dure maand. Hoe zorg je ervoor dat je geld kunt besparen en 2019 niet in de min begint? Karin Radstaak van het Nibud geeft tips.

Dikke kans dat je Nina Warink al kent van Instagram of uit de video’s van Kalvijn. Nu maakt ze ook zelf YouTube-video’s. Maandag begint Nina Kookt op...

De stomste video op YouTube is van… YouTube. YouTube Rewind 2018 kreeg in minder dan een week meer dan tien miljoen duimpjes omlaag.

2018 was een succesvol jaar voor Kelvin Boerma, aka Kalvijn. De youtuber won meerdere prijzen, bracht een boek uit én bereikte maandagmiddag de grens van één miljoen abonnees.

First Kiss is echt een film van nu. Hoofdpersoon Roos vlogt erop los. Er spelen ook een hoop bekende vloggers in de film. Maar de hoofdrol is voor actrice en zangeres Vajèn van den Bosch (20).

Zit jij liever te gamen dan dat je met je neus in de studieboeken zit? Dan moet je naar de Franse stad Lyon. Daar is dit najaar de Gaming Campus geopend: de eerste onderwijsinstelling in Europa die volledig draait om gamen.

Johan Derksen

Met #SorryJohan deelden mensen deze week hun coming out-verhaal op Twitter. Daarmee willen ze Johan Derksen tonen dat uit de kast komen niet zo makkelijk is als de voetbalcommentator suggereert.

Wie van thrillers houdt, heeft aan Lois een goeie. Elke aflevering van deze driedelige serie duurt bijna net zo lang als een film. Puck Pomelien Busser speelt de rol van Tessa, de zus van Lois.

FEBO ken je misschien van de kroketten uit de muur. Maar kleding? Toch heeft de snackbar voor de derde keer een kledinglijn gelanceerd. Met het huispak en de sloffen hoef je de deur niet meer uit.

Arjen Lubach bij Seth Meyers

Arjen Lubach was woensdag te gast in het Amerikaanse tv-programma Late Night with Seth Meyers. Daar vertelde de Bekende Nederlander over zijn succes in Nederland, én zijn beschamende ontmoeting met een fan in Amsterdam.

Vaccinatie

Sinds vorige maand vaccineert de overheid 14-jarigen tegen meningokokken. Toch haalt niet iedereen met een oproep de prik. Maurits’ vader appt de vrienden van zijn aan de ziekte overleden zoon (17), zodat zij het wél doen.

Autorijden

Volg je rijlessen en mag je bijna op? Dan heb je geluk als je dit jaar nog je rijexamen haalt, want vanaf 1 januari worden de examens duurder. Het scheelt zes tot ruim tien euro.

sporten

Herfstblaadjes, gladheid, regen, donkerte, kou. Genoeg redenen om niet naar buiten te gaan om te sporten deze maanden. Maar dankzij deze YouTube-kanalen kun je ook thuis sportief aan de slag.

da bom bath fizzers

Maanden zwoegen op een lading bruisballen en alles dan in één dag verkopen. Frustrerend? Niet voor de zussen Isabel en Caroline Bercaw uit de Amerikaanse staat Minnesota. Nu produceert hun bedrijf, da Bomb Bath Fizzers, honderdduizenden bath bombs per maand en wordt hun collectie in duizenden winkels verkocht. Deze maand...

‘Stuur geen naaktfoto’s’, ‘chat niet met onbekenden’. Als het gaat over jongeren, seksualiteit en social media, gaat het vaak over de gevaren. Terwijl internet juist hartstikke nuttig kan zijn voor de seksuele ontwikkeling van jongeren, ontdekte cultureel antropoloog Marijke Naezer. 

Skelet make-up Desi Perkins Halloween

Bijna is het zover: Halloween. Als je er zo gruwelijk mooi uit wilt zien als Desi Perkins, kun je beter nu alvast beginnen met oefenen!

Floor Lemmens

Kleurrijke foto’s en poëtische teksten die je aan het denken zetten. Floor Lemmens (18) won woensdagavond de Gouden Kolibrie met haar Instagramaccount. De prijs werd uitgereikt tijdens Cinekid Festival.

Influencers Bonnie, Joy en Gio

In het Haagse museum COMM hangen geen oude schilderijen, maar filmpjes van influencers als Gio, Kalvijn en GameMeneer. Hun video’s worden toegevoegd aan het Nationaal Erfgoed.

De Fortnite-video’s van youtuber Royalistiq zijn superpopulair. Maar Roy Beszelsen (20) wilde zijn kijkers ook eens in het echt zien. Zondag geeft hij twee uitverkochte shows in Aalsmeer.

Love

Body positivity omarmt elk lijf. Of dat nou dik, dun, lang, kort, met vlekjes, haren, littekens, putjes of beperkingen is. Megan Jane Crabbe (bekend als @bodyposipanda) vertelt hoe.

Campagnefoto-VERSCHIL-RUIK_verkleind.jpg

Dagelijks gooien we heel wat afval weg. Zonde, vinden Boye en Noëlle Dorenbos. De broer en zus maken er parfum van.

Vincent Visser
Uit de school geklapt

Brugklas-acteur Vincent Visser (17) speelde al met het idee om een YouTube-kanaal te starten, maar pas na een snowboard-ongeluk begon hij echt. Vier vragen aan deze acteur en YouTuber.

Kelvin Boerma

Als iemand een passie heeft voor filmmaken, is het Kelvin Boerma (22) wel. Dat blijkt, naast zijn video’s als Kalvijn, uit zijn boek Van niks naar clicks. Vier vragen aan de populaire YouTuber.

Dit meisje moet nodig opruimen
Infographic

Lekker dan: word je wéér naar je kamer gestuurd om ‘je troep’ op te ruimen. Hoe pak je dat aan? Daar heeft Lammy Wolfslag van Mijn Opruimcoach wel wat tips voor.

Maurits van Brakel

Van de tienduizenden bezoekers van Lowlands afgelopen weekend was Maurits van Brakel (15) waarschijnlijk de jongste. En dan stond hij ook nog eens op het podium. De Kunstbende-winnaar trad op met zijn cabaretvoorstelling Gewoon school.

De politie heeft in één dag al 200 tips gekregen over Jos Brech. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nicky Verstappen (11) in 1998, maar is al maanden spoorloos.

V.S. Naipaul was een Britse schrijver en Nobelprijswinnaar (voor de Literatuur). Hij is afgelopen zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden. Wie was hij? Drie vragen en antwoorden over deze schrijver.

Nsimire Massembo

Nsimire Massembo (14) uit Den Haag wordt al tien dagen vermist. Een emotionele oproep van haar vader wordt nu tienduizenden keren gedeeld.

Lamborghini Huracan

Een Britse snelheidsduivel heeft zich flink misdragen in Dubai. In nog geen vier uur werd hij 33 keer geflitst voor te hard rijden. Nu zit het verhuurbedrijf met de boetes.

Jongen krijgt rijles

Op het dark web is van alles te koop. Drugs, wapens en misschien wel jouw rijbewijsselfie. Uit onderzoek van RTL Nieuws lijkt het om honderden mogelijke slachtoffers te gaan.

Peddelend in een kano. Uitzicht vanuit een opengeritste tent. Bungelende voeten van een klif. Sommige vakantiefoto’s verschijnen wel erg vaak op Instagram. Insta_repeat verzamelt de clichés.

Met een selfiestick voor de Eiffeltoren? Dat kan origineler! Dit zijn de zeven meest bijzondere soorten vakantiefoto’s op Instagram.

Waterijsjes

Oh nee! Er liggen steeds minder waterijsjes in de supermarkt. De fabrieken kunnen de vraag niet aan, omdat het al zo lang zulk warm weer is. Maar wij hebben de gouden tip!

Rapper Boef

Boef is in een gulle bui deze week. De rapper heeft sinds zondag een miljoen volgers op Instagram. Om dat te vieren geeft hij grote cadeaus weg, zoals een vakantie en een rijbewijs.

Cerro Gordo

Er zit bloed op de muren en er woont al jaren bijna niemand meer. Cerro Gordo in Amerika is een echte spookstad. Op vrijdag de dertiende kochten twee mannen het voor 1,2 miljoen euro.

Vakantiefoto spring yoga

Op vakantie? Dan wel naar een fotogenieke plek, vindt een kwart van de toeristen. Een derde van hen deelt vakantiefoto’s om anderen jaloers te maken. Dit zijn de vijf ergerlijkste kiekjes.

Je zit vast in een lift en de noodknop werkt niet: wat doe je dan? Twee vrouwen in Portugal belden de politie vijfduizend kilometer verderop. Toch werden ze gered.

Emoji

Stuur je vrienden vandaag heel veel lachende drollen en confettikanonnen, want het is Wereld Emoji Dag! Deze 7 dingen over emoji wist je vast nog niet.

Mocromode Omar

Veel Marokkaans-Nederlandse jongeren dragen peperdure merkkleding. Waarom? En hoe betalen ze dat? De documentaire Mocromode volgt youtubers Omar (24) en Moggie (22) van Dumans.nl.

Belgische WK fan

Vanavond speelt België tegen Frankrijk in de halve finale van het WK Voetbal in Rusland. En omdat de Rode Duivels net iets dichterbij wonen dan Les Bleus: zes tips om te juichen voor de Belgen.

Deney Wassermann

Tennistalent Deney Wassermann is nog maar net in Engeland en hij wint al zijn eerste wedstrijd. Donderdag versloeg hij Jason Tseng (16), nummer één op de wereldranglijst van de junioren.

Tom Goron breekt zeilrecord

Terwijl jouw wekker ging voor een nieuwe schooldag, stapte de Franse jongen Tom Goron (12) woensdagochtend in zijn zeilboot. Supersnel voer hij van Engeland naar Frankrijk. Hij brak een zeilrecord!

Beter je best doen op school, meer plannen en gezonder eten. Het zijn veel voorkomende goede voornemens. Hoe zorg je dat je ze volhoudt? Nou, met deze tips kom je vast een heel eind.

Zet 'm op met die goede voornemens

Mishell en Brett waren vorig jaar al elke dag bezig met hun goede voornemens. Elke dag namen ze één woord op. De 365 stukjes video plakten ze achter elkaar tot een complete clip.

Kaasthee

Het klinkt als een vergissing, maar in Azië staan ze ervoor in de rij: kaasthee. Het koude drankje komt uit Taiwan en verovert nu de hele wereld. Zo maak je het zelf.

Harry en Meghan Markle

Love is in the air! De Britse prins Harry gaat trouwen met zijn liefje Meghan Markle. Dat maakte de koninklijke familie maandagochtend via Twitter bekend. In de lente geven ze elkaar het ja-woord.

Madisyn Babcock

De Amerikaanse Madisyn Babcock (17) heeft alopecia: haaruitval. Om toch te stralen op haar eindexamenfoto’s, liet ze haar moeder haar hoofd beschilderen. De foto’s gaan nu viral.

Tanks in Harare

Robert Mugabe is al sinds 1980 leider van Zimbabwe. Maar als het aan het leger ligt, zit zijn termijn er nu op. Mugabe heeft huisarrest en vice-president Emmerson Mnangagwa kreeg de leiding.

Schaap ziet Obama

Herkennen schapen beroemdheden als Barack Obama en Emma Watson? Ja, wel als je ze erin traint. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cambridge.

Fietslampje

In het donker zonder licht fietsen is levensgevaarlijk, vindt de politie van Nijmegen-Zuid. Wie dat toch doet, kan maar beter een donorcodocil meenemen, luidt hun boodschap op Facebook.

Dance your phd

Flitsende pakjes en strakke moves. Voor de wedstrijd Dance Your Ph.D. beelden wetenschappers hun onderzoek uit in dans. Dit zijn de winnaars van 2017.

Formules
Wiskunde met Diederik Jekel

Priemgetallen zijn alle getallen die alleen deelbaar zijn door 1 en zichzelf. Zonder deze getallen zouden al je gegevens op straat liggen. Diederik Jekel legt uit waarom je niet zonder kunt.

Noa Wildschut
Jongere van het Jaar 2017

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Violiste Noa Wildschut (16) uit Hilversum reist de wereld over voor optredens. 

Elke van Achterberg
Jongere van het Jaar 2017

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Elke van Achterberg (17) uit IJsselstein strijdt voor diversiteit, als rolstoelschermer én model.

Vork tegen slurpen

In sommige Aziatische landen wordt er flink geslurpt. Door te slurpen proef je je eten beter, vinden ze daar. Maar het klinkt niet lekker. Deze anti-slurp-vork moet daar wat aan doen.

Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd

Het parlement in Catalonië heeft vandaag de onafhankelijkheid uitgeroepen van de gelijknamige Spaanse regio. Maar moederland Spanje is het er niet mee eens en steekt er een stokje voor.

Tasha Fuiaba komt aan boord

De Amerikaanse kustwacht heeft woensdag twee vrouwen van zee gered. Die wilden van Hawaii naar Tahiti varen, maar kregen motorpech en dreven af. Na vier maanden werden ze eindelijk ontdekt.

Wandelende-WiFi

In Helmond lopen sinds kort mensen met een knalroze, gifgroene of felgele rollator door de stad. Daarmee zenden ze draadloos internet uit. Deze WiFi-hotspots trekken jongeren naar het centrum.

Gekke selfie

Uren klikken voor de beste selfie? Neem jezelf niet zo serieus! Het leven is mooier als je het ideaalbeeld loslaat en geniet. Dat tonen deze Instagrammers met heel veel selfiespot.

anoniem praten over problemen

Soms wil je wel praten over je problemen, maar is de stap naar een psycholoog te groot. Waar kun je dan heen? Binnenkort is het antwoord daarop: @Ease. In dit centrum kunnen jongeren van twaalf tot en met 25 jaar terecht voor een luisterend oor.

Formules
Wiskunde met Diederik Jekel

De Egyptenaren dachten dat je alle kommagetallen ook als breuk kunt schrijven. Maar is dat wel zo? Wetenschapsjournalist Diederik Jekel legt het uit.

In de Sign Language Coffee Bar heeft het geen zin om de ober te roepen als je aandacht wilt. Al het personeel is er doof. De Amsterdamse koffiebar is het eerste gebarentaalcafé van Nederland.

#Metoo is trending. Hiermee delen mensen hun ervaringen met seksuele intimidatie en seksueel geweld. Na Hollywood doet iedereen een boekje open. Dit kun je doen als het jou overkomt.

Studenten in de collegebanken

Weg met het leenstelsel, terug met de basisbeurs. Dat wil het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Op het partijcongres gaan de jongeren voorstellen om de beurs weer in te voeren.

Formules
Wiskunde met Diederik Jekel

‘Wiskunde is de taal van de natuur’, vindt Diederik Jekel. ‘Eén formule kan een leven beschrijven.’ In drie voorbeelden bewijst de wetenschapsjournalist dat. Vandaag: de stelling van Pythagoras.

I am the fart

Viezeriken opgelet: er is nu een talentenjacht voor de beste scheet. Het winnende windgeluid dat via I am the Fart wordt gevonden, komt in de nieuwste South Park-game.

Nigeria heeft laatst 752 mensen vrijgelaten. De vrouwen, kinderen en oudere mannen hadden niets op hun kerfstok, maar waren eerder in handen van Boko Haram. Dat maakte ze gevaarlijk.

Tranen

Een troostende gedachte voor als de tranen over je wangen rollen: wetenschappers uit Ierland hebben ontdekt dat je er elektriciteit mee kunt opwekken.

Formules
Wiskunde met Diederik Jekel

‘Wiskunde is de taal van de natuur’, vindt Diederik Jekel. ‘Eén formule kan een leven beschrijven.’ Met voorbeelden laat de wetenschapsjournalist zien wat wiskunde kan. Deze keer: het belang ervan.

Giga-spiekbriefje

‘Je mag een notitiebriefje van 3 bij 5 gebruiken tijdens de toets’, zei een Amerikaanse docent tegen zijn klas. Het spiekbriefje van Elijah was 144 keer groter dan de rest. Toch mocht hij het gebruiken.

Mallorca strand

Het komt uit de darmen van een potvis, stinkt ontzettend en is duizenden euro’s waard: amber. Twee Spanjaarden vonden laatst een grote klomp van de zeldzame walviskots op Mallorca.

Helden van Vlaardingen

Op weg naar handbal zagen Djeda (11) en Demi (14) een meisje bij een sloot staan. In het water lag een gewonde man. De meisjes schakelden hulp in en zijn nu de helden van Vlaardingen.

Digitale schoolboeken

Heb je een iPad? Dan kun je je schoolboeken ook digitaal bestellen. Handig, zou je denken. Maar door een nieuw systeem hebben vijfduizend leerlingen nu nog steeds hun digitale boeken niet.

Smoothies

Smoothies zijn ideaal voor je dagelijkse portie vitamine C. Maar meestal hebben ze saaie kleuren. Niet die van Rachel Lorton. Haar smoothies zijn bijna te mooi om op te eten.

Hilarische schoolfoto

Moet jij altijd bloedserieus op de schoolfoto? Dan zit je vast niet op North Farmington High School in Detroit. Daar worden scholieren gestimuleerd zo raar mogelijk op de foto te gaan. Kijk en smul!

Kindhuwelijk

Elk jaar zijn tien miljoen minderjarigen het slachtoffer van moderne slavernij en gedwongen huwelijken. Niet alleen meisjes worden uitgehuwelijkt, ook jongens trouwen tegen hun wil.

7Days Jongere van het jaar

Welke jongere heeft dit jaar zoiets bijzonders gedaan, dat hij of zij de titel 7Days Jongere van het Jaar 2017 verdient? Ken jij iemand die anderen helpt of zich inzet voor een betere wereld?

Cliffside Shop 37.5

Van veraf lijkt de Cliffside Shop een postzegel, maar het is een winkel. Twee dagen hing deze bijzondere shop aan een berg.

WK Jusworstelen

Vind jij het al vies als je een druppel jus op je kleren morst? Dan is het WK Jusworstelen niks voor jou. 24 Britten zagen het juist wel zitten en gingen vorige week de glibberige uitdaging aan.

Drugsbaron Morabito opgepakt

Rocco Morabito was jarenlang een van de meest gezochte criminelen van Italië. Vorige week werd de 'cocaïnekoning van Milaan' eindelijk opgepakt, in Uruguay. Door zijn dochter viel hij door de mand.

Rubiks kubus

Wat kun jij in 4,69 seconden? Tien keer met je ogen knipperen? Een appje van drie regels sturen? Of een Rubiks kubus oplossen? De Amerikaan Patrick Ponce (15) deed dat laatste.

Schoolboeken

Het is een van de eerste dingen die je doet in het schooljaar: je schoolboeken ophalen. Maar zo’n 40.000 scholieren moeten daar nog even op wachten. En dat is wel een beetje hun eigen schuld.

Apps voor goede voornemens

Heb jij al goede voornemens gemaakt om het schooljaar goed te beginnen? Of denk je dat dat toch niet gaat lukken? Dat laatste is nergens voor nodig. Met deze 7 apps slagen ze zeker!

Watermelon dress Iamtheknees

‘Mooie jurk! Waar heb je die gekocht?’ ‘Oh, bij de groenteboer.’ Huh? De zomertrend #watermelondress is niet om te dragen, wel om mee te pronken op Instagram.

Herdenking 20 jaar dood Prinses Diana

Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat de Britse prinses Diana overleed. Op 31 augustus 1997 kwam ze om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Wie was deze vrouw?

Houston orkaan Harvey

De Amerikaanse staat Texas kampt met flinke overstromingen door orkaan Harvey. Vooral de stad Houston is zwaar getroffen. De burgemeester heeft een avondklok ingesteld tegen plunderingen.

Squeeze music jukebox

'Mmm... ik proef Despacito!' Nee, degene die dit zegt is niet gek. Die drinkt waarschijnlijk een glas van de Squeeze Music. Deze jukebox maakt het mogelijk om muziek te proeven.

Haai op de snelweg

Texas overstroomt. Door orkaan Harvey is er op sommige plekken al meer dan een meter regen gevallen. Volgens een foto op Twitter zou er zelfs een haai in zwemmen. Maar is dat wel echt zo?

Fernando Abellanas Lebrel

Soms wil je je afzonderen van de wereld. Maar waar kan dat nou? Spaanse meubelmaker Fernando Abellanas vond de ideale plek: onder een brug in Valencia. Hij bouwde er een geheime kamer.

Gezond bewegen

De Gezondheidsraad kwam dinsdag met nieuwe richtlijnen voor gezond bewegen. Als jongere moet je per dag een uur bewegen en drie keer per week je botten en spieren trainen. Deze video's helpen je.

Safiya Nygaard

Social media slaan je om de oren met advertenties. Wat gebeurt er als je in die verleiding trapt? Word je er blij van, of eindig je met troep die je eigenlijk niet wilde? Safiya Nygaard testte het.

Bigman beatboxer

Beatboxen is happening in Azië. Dit weekend werd het Asian Beatbox Championship gehouden in Taiwan. Deze deelnamevideo van Bigman uit Zuid-Korea ging ook in andere werelddelen viral.

Bingewatchen in bed

Nóg een aflevering Game of Thrones voordat je gaat slapen? Geen goed idee, blijkt uit Belgisch onderzoek. Wie bingewatcht voor het naar bed gaan, slaapt vaak slechter.

Aanslag Barcelona herdenking

Spanje werd donderdag opgeschrikt door twee terroristische aanslagen. Er vielen dertien doden en meer dan honderd mensen raakten gewond. Wat gebeurde er in Barcelona en Cambrils?

Zwangerschapskleding tienermoeders

In een Finse winkel kun je sinds maandag zwangerschapskleding voor 12-jarigen kopen. De kleren hangen er wel, maar het is toch niet echt. Plan International Finland voert namelijk actie.

Flickr emdot chewing gum alley

Nu kauw je er vooral op omdat het lekker is en een frisse adem geeft. Maar straks doet je kauwgom misschien veel meer. Duitse onderzoekers maakten een kauwgom die ontstekingen signaleert.

Dollars

Ezequiel Pereira (17) uit Uruguay hackte in een verveelde bui een site van Google. Hij lichtte het bedrijf in en Google paste het aan. Zijn beloning? Hij kreeg 10.000 dollar!

Ezrah is tattookunstenaar

Wie twaalf is, mag zonder toestemming van zijn ouders nog geen tatoeage laten zetten. Ezrah Dormon (12) uit Panama houdt zich keurig aan die regel. Toch is hij vaak in de tattooshop te vinden. 

Sam Kanizay is aangevallen door zeeluizen

Lekker pootjebaden was er voor Sam Kanizay (16) uit Australië zaterdagavond niet bij. Toen hij uit het water kwam zaten zijn benen onder het bloed. De jongen was aangevallen door zeeluizen.

Dymphie

Sinds 2015 moeten gemeentes de geestelijke gezondheidszorg zelf regelen, ook voor jongeren. Maar tegelijkertijd is er enorm op bezuinigd. Het gevolg: ellenlange wachtlijsten. Hoe is het om daarop te staan terwijl je acuut hulp...

Europol Most Wanted

Een ansichtkaart is attent, toch? Niet als-ie van Europol komt. De organisatie heeft kaartjes ontworpen om boeven te vangen. Burgers kunnen zo helpen speuren naar topcriminelen.

Mourne Mountains

Een groep van 63 Britse jongeren en hun begeleiders kwam afgelopen week in de problemen toen ze aan het wandelen waren in de bergen in Noord-Ierland. 

Dronken meisje

Op steeds meer plekken in Nederland filmt de politie dronken jongeren met een bodycam. De filmpjes worden later gebruikt om de jongeren én hun ouders te confronteren met hun gedrag.

Paardenpraattv

Beautytips, vlogs, DIY's en recepten: het Youtube-kanaal van Britt Dekker en Esra de Ruiter klinkt zoals die van velen anderen. Eén verschil: het gaat niet over henzelf, maar over hun paarden. Het kanaal PaardenpraatTV heeft sinds deze week meer dan 100.000 abonnees.

Jeugdzorg nodig

Wie van de rechter een celstraf krijgt, moet meteen de gevangenis is. Maar jongeren die van de rechter verplicht in therapie moeten, wachten soms wel een jaar op die psychische hulp. Dat blijkt uit een onderzoek van...

Drie scholieren van het Hyperion Lyceum in Amsterdam hebben ingebroken in het computersysteem van hun school en hun cijfers aangepast. Een dader is van school gestuurd. Zijn medeplichtigen zijn tijdelijk geschorst.

Salvador Dalí

De Spaanse schilder Salvador Dalí stond bekend om zijn surrealistische kunst én zijn bijzondere snor. 28 jaar na zijn dood is het lichaam van de kunstenaar opgegraven. Zijn snor staat nog precies zoals vroeger.

Doris Payne juwelendief

Een bejaarde vrouw uit de Verenigde Staten is voor de zoveelste keer in de boeien geslagen. Doris Payne (86) werd maandag op jatten betrapt in een warenhuis, terwijl ze nog een enkelband droeg van haar vorige misdaad.

Aanslag Londen herdenking

Het aantal aanslagen dat wordt gepleegd, is in 2016 voor het tweede jaar op rij gedaald. Ook zijn er minder doden gevallen bij deze aanslagen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Eddie twittert voor Britse NS

Ook in Groot-Brittannië wordt volop geklaagd over de spoorwegen. Dat veranderde vorige week eventjes toen Eddie (15) stage kwam lopen bij Southern Rail en voor het bedrijf mocht twitteren. Iedereen werd verliefd op de jongen en zijn gevoel voor humor.

Contactlenzen

Een Britse vrouw van 67 meldde zich vorig jaar bij de oogarts met slecht zicht. Bijna was ze geopereerd aan staar, maar bij nader onderzoek bleken er 27 contactlenzen in haar oog te zitten.

Vakantiewerk horeca

Heb jij een vakantiebaantje? Dan heb je geluk. Het salaris voor zomerwerk was in jaren niet zo hoog als nu. Jongeren van 13 tot 18 jaar verdienen gemiddeld 5,17 euro per uur, blijkt uit onderzoek van FNV Jong.

Bed 'N' Binge Resort

‘Nog één aflevering…’ Voor iedereen die deze gedachte herkent, kwam er vorig weekend een droom uit. Toen opende er een Netflix-hotel de deuren in Londen.

Beyoncé tweeling Sir Rumi

Een maand geleden beviel Beyoncé van een tweeling. Na vier weken wachten kregen fans de baby’s vrijdag eindelijk te zien. Op Instagram poseert de Amerikaanse zangeres met zoontje Sir en dochtertje Rumi.

Dylan overleefde beeraanval

Een negentienjarige kampleider uit Amerika kreeg zondag de schrik van zijn leven. Dylan werd door een zwarte beer uit zijn tent gesleurd. Voor de jongen liep het goed af. De beer is wel gedood.

Mow-na Lisa

Grasmaaien saai? Daar denkt het Tsjechische bedrijf Dvorak anders over. Dat maakt grasmaaiers die zelfs de steilste hellingen kunnen millimeteren. Om dat te bewijzen maaiden ze de Mona Lisa na op een heuvel.

Wiebeloogjes

Wiebeloogjes laten mensen lachen. Dat was het idee van kunstenaars Gustavo Bonzanini, Enzo Giacomin en Rafaela Teixeira. Vorig jaar richtten ze de Googly Eyes Foundation (Wiebeloogjesstichting) op. Daarmee sturen ze mensen over de hele wereld gratis wiebeloogjes op.

Foto facepalm standbeeld

‘Ik heb niet gefaald, ik heb tienduizend manieren gevonden die niet werken’, zei Thomas Edison ooit. Hij werd wereldberoemd als uitvinder, doordat hij leerde van zijn fouten. Met deze tips van faalkundige Remko van der Drift kun jij dat ook.

Vuur maken met water

Zonder vuur was de mensheid niet ver gekomen. Maar hoe maak je vuur in de wildernis zonder aansteker of lucifers? Simpel: met een boterhamzakje, zonlicht en water.

OnneDi videoclip

Dionne Slagter is bekend van haar YouTube-kanaal OnneDi waarop ze speelgoed test (Leuk of Meuk?), DIY-video’s deelt en in vlogs vertelt over haar leven. Maar ze kan ook zingen. Nu is haar eerste videoclip uit.

Museum of Failure

In Zweden is vorige week een bijzonder museum geopend. Er zijn geen schilderijen of standbeelden te zien, maar mislukte uitvindingen.

Nulsterrenhotel Zwitserland

In de Zwitserse Alpen is een Nulsterrenhotel geopend. Het heeft maar één bed, geen dak en geen muren. Er is geen tv en voor de wc moet je twee minuten lopen. Klinkt niet aantrekkelijk? Toch wel, want het is al volgeboekt voor de rest van de zomer.

Hoverboard

Het ziet er zo stoer uit: rijden op een hoverboard. Maar het is misschien gevaarlijker dan je denkt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat er nu onderzoek naar doen.

Carolina Williams pizza-essay Yale University

De toelating tot een Amerikaanse universiteit is streng. De instelling wil niet alleen goede cijfers zien, maar vraagt ook om een betoog. Carolina (18) schreef over haar liefde voor pizza. Ze werd aangenomen én krijgt een jaar lang gratis ‘kazige, ronde heerlijkheid’.

Robocop Dubai

De politie van Dubai heeft er een nieuwe collega bij. Handig, want deze agent hoeft nooit te eten of te slapen. Hoe dat kan? Het is een robot.

Kleinste fidget spinner nagellak

De meeste friemelaars draaien hun fidget spinners tússen hun vingers. Maar de Britse beautyvlogger Natasha Lee heeft er eentje óp haar vingers. Ze maakte er een van nagellak. En zo doe je het zelf.

Paard van onderen

Hoe ziet een paard er van onderen uit? We weten het niet, omdat het heel dom is om onder een paard te gaan liggen. Fotograaf Andrius Burba uit Litouwen deed het wel, veilig in een kist. In deze video zie je hoe dat eraan toeging.

Ferrari vs strijdwagen

Wat is sneller: een Ferrari met 562 paardenkracht, of een Romeinse strijdwagen voortgetrokken door twee paarden? Coureur Fabio Barone en een paardenmenner namen het tegen elkaar op in een pretpark in Italië.

San Francisco Dungeon Rat Cafe

Neem je net een slok koffie, springt er opeens een rat op je schoot! De meeste mensen moeten er niet aan denken. Wie er wel van houdt, kan in juli in Amerika naar een rattencafé.

Jeremy de slak

Jeremy is anders dan andere slakken: zijn huisje draait naar links. Terwijl de huisjes van de meeste slakken naar rechts draaien. Britse wetenschappers wilden daar meer over leren. Daarvoor moest Jeremy wel nageslacht krijgen.

Charlie Bit My Finger

Charlie bit my finger is vandaag precies tien jaar oud. De video, waarin baby Charlie in de vinger van zijn broer Harry bijt, werd al meer dan 849 miljoen keer bekeken. En zo zien de broers er nu uit.

NK Onthouden

Zou jij zelfs je voeten vergeten als ze niet aan je lijf zaten? Dan had je geen schijn van kans gemaakt op het Nederlands Kampioenschap Onthouden in Amsterdam. Maar geen paniek: onthouden kun je leren.

Marit Brugman signeert Friet in de kliniek en poseert met fan

Marit Brugman (26) is bekend van haar Instagram-account, haar YouTube-video’s en haar werk voor het YouTube-kanaal van haar vriend Dylan Haegens. Maar wist je dat ze ook een boek heeft geschreven? Friet in de kliniek gaat over haar tijd in een anorexiakliniek en hoe...

Imane Imagination Pocahontas

Imane (15) uit Limburg is dol op tekenen, Disney en dieren. Die liefdes combineert ze in haar cartoons op Instagram. Ze werd ontdekt door BuzzFeed en kreeg er meer dan elf keer zoveel volgers bij.

Lewis Miller maakt bloemstukken voor de meest fancy feesten in New York. Zonde als die boeketten na afloop in de prullenbak verdwijnen. Maar zelfs daar maakt de bloemist iets moois van.

De kopjes koffie die Lee Kang Bin uit Zuid-Korea zet, zijn eigenlijk te mooi om op te drinken. In het melkschuim bovenop maakt hij prachtige kunstwerkjes.

Shusaku Takaoka Vincent van Gogh vrouwen

Hoe zouden beroemdheden van vroeger in dit tijdperk leven? De Japanse grafisch ontwerper Shusaku Takaoka experimenteert met die gedachte door oude schilderijen tot leven te brengen in hipsterige Instagramkiekjes.

Vieze auto wordt kunst

Modder en uitlaatgassen maken de auto’s in Moskou flink smerig. De Russische tekenaar Nikita Golubev tovert de wagens weer mooi. Met zijn vingers en een kwastje verandert hij vieze vrachtwagens in prachtige kunstwerken.

Shoe-shi: schoenen van sushi

Sushi: dat is toch rijst met een plakje vis erop. Of met vis erin, opgerold in een blaadje zeewier? Klopt. Maar ken je shoe-shi al? Dat is een uitvinding van Yujia Hu. Hij maakt mini-schoenen van sushi.

Fidget Spinner

Opeens zie je ze overal: fidget spinners. De kleine, platte speeltjes draaien na één zwiep eindeloos rondjes om hun eigen as. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan?

Superluxe trein in Japan

Japan heeft er een supertrein bij. Kaartjes kosten minimaal vierduizend euro, maar dan reis je ook als een keizer. Daar kan de NS nog wat van leren!

Blauwe kreeft

Als een smurf zo blauw is de kreeft die een tijdje terug in Frankrijk werd gevangen. Sinds vorige week is het zeldzame dier te zien in een aquarium in Bretagne.

Giraf neushoorn lopen marathon londen

Op de route van een hardloopwedstrijd verwacht je mannen en vrouwen in sportkleding. Geen neushoorn, giraf of Stormtrooper. Toch liepen ook die zondag de marathon van Londen. Er werden 40 records gebroken in gekke kostuums.

Klaslokaal

De school van Liv Jones (14) uit Groot-Brittannië krijgt een nieuw gebouw, met klaslokalen vernoemd naar beroemdheden. Leuk, vindt Liv, maar waar zijn de vrouwennamen? Ze...

Neushoorn tinder

Sudan is sterk, wereldberoemd én de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld. Om het voortbestaan van zijn soort te redden heeft zijn wildreservaat de hulp van Tinder ingeschakeld.

Abraham POincheval broedt kuikens uit

Hij heeft een mond, haren, twee armen en twee benen. In niets lijkt Abraham Poincheval op een kip. Toch heeft de Franse kunstenaar tien eieren uitgebroed.

Glazen zwembad op het dak

Ieks! In de Amerikaanse stad Houston staat een wolkenkrabber met een zwembad voor mensen zonder hoogtevrees. Het bad op het dak steekt uit én heeft een glazen bodem. Daardoor zie je de auto’s die 150 meter onder je rijden, tussen je tenen door.

Kunst van snoepgoed

Terwijl wij paaseitjes eten, worden ze in Amerika misselijk van peeps: spekjes in de vorm van kuikentjes en haasjes. Daar kun je ook prachtige kunstwerken mee maken.

Puzzel

Heb je de sudoku en de letterhussel uit de krant van 21 april al gemaakt? Dan vind je hieronder de oplossing.

Peeps Matt Stonie

Eet jij jezelf ook altijd misselijk in de chocoladepaaseitjes nog voordat de feestdagen begonnen zijn? Dan hebben we hier een filmpje van een eetwedstrijd in marshmallow-paaskuikens voor je om het af te leren.

Jeugdcriminaliteit

Jongeren die iets uithalen wat niet door de beugel kan en voor het eerst met de politie in aanraking komen, worden vaak doorverwezen naar Halt. Hun straf bestaat dan uit opdrachten waar ze ook wat van leren. Vorig jaar kregen 17.030 jongeren zo’n Halt-interventie.

OnneDi met fan Melissa

Zaterdag werden de VEED Awards uitgereikt. Daar wonnen bekende YouTubers als Joy, Dylan en StukTV. Maar er waren ook minder bekende winnaars. Zoals Melissa (15). Zij kreeg de prijs voor Beste Fanaccount. ‘Er zijn zelfs fanaccounts voor...

Tiffany zingt hallelujah in waterput

'Wie is de koning van Wezel-ezel-ezel-ezel?' Waterputten staan bekend om hun fantastische echo. Die kun je inzetten voor flauwe grappen, óf voor akoestische ondersteuning. Tiffany Day (17) deed dat laatste en bracht een waanzinnige versie van Hallelujah ten gehore.

Boek Furtjuh

Het YouTube-kanaal Furtjuh staat vol met gekke challenges. Voor fans die altijd al mee wilden doen met die uitdagingen, heeft Rutger Vink nu goed nieuws: hij krijgt een eigen boek. In Stay Furbulous staan 75 challenges.

Diner met de premier Georgië

Meestal eet de premier van een land met andere politici of belangrijke zakenlui. Maar de minister-president van Georgië zat laatst aan tafel met een Nederlandse toerist. Jesper Zwart was volgens het Oost-Europese land de zes miljoenste bezoeker. Hij beleefde een week om nooit te vergeten.

Als kind keek Don (27) toe hoe zijn oudere broers samen gameden. Nu heeft hij zelf honderdduizenden viewers op zijn YouTube-kanaal GameMeneer. Hoe hij daaraan is gekomen, lees je in zijn boek, Hoe word je een GameMeneer, dat dinsdag uitkomt. ‘Ik wilde mijn reis van...

Sofie Dossi droger

Sofie Dossi (15) is zo lenig, dat ze zich kan opvouwen als een kledingstuk en zo in de droger past. Het slangenmeisje haalde vorig jaar de finale van America’s Got Talent. Nu laat ze haar acrobatische talenten zien op YouTube.

ELLE Turkije schadelijk voor jongeren

In Nederland moet je je legitimeren als je alcohol of sigaretten wilt kopen. In Turkije is daar deze maand een categorie bij gekomen: het vrouwentijdschrift ELLE. Volgens de regering is het blad ‘schadelijk voor jongeren’.

Wiebeloogjes make-up

Alexys Fleming (23) is supercreatief met make-up. Toch kocht ze de spullen voor haar nieuwste video niet bij de drogist, maar in een hobbywinkel. Ze beplakte zichzelf met heel veel wiebeloogjes.

Hond in helikopter

Veel mensen zouden jaloers zijn op het verjaardagscadeau van Bentley: hij mag mee in een helikopter! Maar de hond wordt daar niet warm of koud van. En dat maakt deze video een feest om naar te kijken.

Shell House Berlin

Het Instagram-account van Paul Eis (19) is een feest om naar te kijken. De kleuren van zijn gebouwen spatten van je scherm. De Duitse architectuurstudent fotografeert saaie grijze flats en kleurt ze daarna in met kauwgombaltinten. ‘Ik denk dat dit in...

Aliia heeft langste haar van Letland

Als Aliia Nasyrova (27) uit Letland haar haar niet in een vlecht draagt of opsteekt, sleept het over de grond achter haar aan. De lokken van de van oorsprong Russische zijn wel 2,30 meter lang!

Melanie met down presenteert het weer

‘Bij 100.000 likes ga ik het weer presenteren’, beloofde de Franse Mélanie (21) eind februari op Facebook. Binnen anderhalve dag had ze al een ton duimpjes omhoog te pakken. Nu voorspelt ze zelfs twee keer het weer op tv.

Deens journaal in het Nederlands

‘Høh, wåt?’ Een deel van het Deense journaal werd donderdag in het Nederlands gepresenteerd. De nieuwslezers vertelden niet in hun eigen taal over onze verkiezingen, maar in het Nederlands.

Moeilijkste plek ter wereld

Sinds de komst van de luchtvaart lijkt de wereld binnen handbereik. Toch zijn er plekken waar nog nooit iemand is geweest. YouTuber RealLifeLore zocht een paar van deze fascinerende plekken uit.

Simone Giertz opgesloten in badkamer

Zou jij een ruimtereis aankunnen? Afgezonderd van je vrienden het heelal ontdekken? De Zweedse YouTuber Simone Giertz denkt dat ze dat wel kan. Om het te bewijzen sloot ze zichzelf 48 uur op in haar badkamer.

Koud vs heet water

Je hebt er vast nog nooit bij stil gestaan, maar het verschil tussen warm en koud water kun je niet alleen voelen, maar ook horen. Dat is geen goocheltruc, maar pure wetenschap.

Rutte bij Idols

Wat als Mark Rutte bij Idols op de stip zou staan? Zou de premier het er goed van af brengen, of wordt hij net zo weggehoond als andere kandidaten? BlendTV maakte er een satirisch filmpje over.

Amerikaan danst op Nederlandse rap

Hoe klinkt Nederlandse rap als je de taal niet spreekt? Nou, best wel goed! De Amerikaanse YouTuber Najib Mubashir verstaat niets van Lijpe of Boef, maar gaat er wel op uit zijn plaat.

Zwaardslikker

Met open mond keken bezoekers van Ripley’s Believe It or Not! zaterdag naar Franz Huber. De Duitse degenslikker liet er zijn kunsten zien en deed twee recordpogingen. Voor de Internationale Zwaardslikkersdag was hij speciaal naar Amsterdam gereisd om mensen versteld te laten staan. 

Kakkerlak

Insecten zitten bomvol eiwitten en goede vetten, zijn lang niet zo belastend voor het milieu als veeteelt en nemen weinig ruimte in beslag. Twee studenten uit Brazilië hebben daarom kakkerlakken gebruikt om brood te bakken.

Eenhoornmuziek van Andrew Huang

Andrew Huang is supermuzikaal. De Canadese YouTuber maakt muziek met alles wat hij tegenkomt. Zijn nieuwste project is een tekening van een eenhoorn. Geloof het of niet...

Djamila Brickwall

Dat MeisjeDjamila kan zingen wisten haar fans natuurlijk allang. Nu heeft ze een videoclip uitgebracht bij haar eigen nummer Brickwall.

Vijfde wiel: Single tussen de stelletjes
In beeld

Mensen die voor je neus staan te zoenen, aan elkaar frunniken, walgelijke koosnaampjes over en weer fluisteren: het leven van een vrijgezel in een wereld van kleffe koppels is zwaar. Hóe zwaar? Dat maakt het Instagramaccount Thirdwheelextravaganza op...

Zingende tandarts

Vind jij het al akelig als je tandarts boven je wijd opengesperde mond begint te neuriën? Dan moet je geen patiënt worden van Dr. Milad Shadrooh. Deze Singing Dentist verovert de wereld met zijn popparodiën over mondhygiëne.

Anatomisch correcte spiderman

Spiderman slingert van gebouw naar gebouw door de superlijm die uit zijn handen spuit. Maar wacht eens even… Bij echte spinnen komt spinrag helemaal niet uit hun poten, maar uit hun achterste. Reden voor Corridor Digital om een anatomisch correcte...

Mohammed al-Sheikh aka Spiderboy is een slangenmens

Sommige mensen wringen zich in alle bochten om een wereldrecord te breken. Mohammed al-Sheikh (13) is er zo eentje. De Palestijnse jongen brak deze maand het wereldrecord rondjes om je eigen hoofd lopen.

Melissa May

‘Sjást, Melissa ánahest.’ Als Melissa May (18) uit het Britse Corsham je groet en zich voorstelt in het Skénavánns, is er niemand die haar begrijpt. Logisch: ze heeft de taal zelf verzonnen. Skénavánns kent 1500 woorden, een onregelmatige grammatica en een eigen schrift. En er is maar één persoon die het snapt.

‘Ik ga trouwen, maar met pizza. Sorry jongens, ik ben bezet.’ Met deze tekst erbij poseerde Christine Wagner (18) uit Ohio op Facebook in de trouwjurk van haar oma. Fotograaf Marcy Harris zag de foto en nodigde Christine uit voor een fotosessie als bruid, met een pizza als bruidegom. ‘Het was voorbestemd.’

Mark Rutte jongeren school

Hou jij ontzettend van taal, heb je een neus voor mode, kun je koken als de beste of blink je uit op een ander gebied? Dan kun je je inschrijven voor het Toptalentengala van het ministerie van Onderwijs. BN’ers geven die dag dertien masterclasses aan talentvolle leerlingen.

Yanina Chiesa zingt als Zayn Malik

Sluit je ogen en luister. Dan hoor je Amy Winehouse zingen, Bebe Rexha, Taylor Swift en Zayn Malik. Open ze weer en je ziet Yanina Chiesa (24) uit Argentinië. De YouTube-zangeres kan de stemmen van beroemdheden heel goed nadoen.

YouTubefans op VEED

Wie is de beste YouTuber van Nederland? Dat kun jij bepalen. Vanaf vandaag kun je jouw videoheld nomineren voor een VEED Award. Er zijn dit jaar maar liefst vijftien categorieën.

Docent heeft persoonlijke begroeting voor elke leerling

Hoe kom jij een les binnen? Sloffend terwijl de docent verveeld achter zijn bureau hangt? Dat lukt niet als je bij Barry White Jr. in de klas zit. De Amerikaanse leraar heeft voor elk van zijn leerlingen een andere begroeting.

Germany Second na Lubach

Het lijkt wel een auditie: ‘So you think you can be second?’ Na de Nederlandse voorstelvideo aan Trump van Zondag met Lubach regent het Europese alternatieven.

Daniel Bodin dubbele backflip sneeuwscooter

Dacht jij dat je met wintersport al spannende trucs had uitgehaald op je snowboard of ski’s? Dan is Daniel Bodin niet langsgecrosst op zijn sneeuwscooter. De Zweedse freestyler is de eerste ooit die een dubbele backflip op een sneeuwscooter heeft gedaan.

Drew Barrymore pruik

Drew Barrymore heeft van zichzelf al een weelderige bos haar, maar Jimmy Fallon gaf haar in zijn Tonight Show de grootste pruik ooit. Het gevaarte was bijna 224 centimeter breed!

ellens-tribute-to-the-obamas

Barack Obama is nog maar een week weg als president van de Verenigde Staten, maar veel mensen missen hem nu al. Als bedankje verzamelde Ellen DeGeneres de hoogtepunten van de Obama's in haar show.

Wasmachine werpen mountain vs strongest man

Als ‘The Mountain’ uit Game of Thrones het opneemt tegen een viervoudig winnaar van de World’s Strongest Man-competitie, wie wint er dan? De mannen namen het tegen elkaar op in een Italiaanse recordshow.

Megatosti HellthyJunkFood

Knapperig brood, slierten gesmolten kaas, teveel ketchup: niets gaat boven een goede tosti op z’n tijd. Dat weten JP en Julia van HellthyJunkFood maar al te goed. Ze bakten een tosti groter dan hun eigen hoofd.

Gedachtelezen

Neem een getal onder de tien in je hoofd. Gelukt? Oké. Begint het met een z? Is het zeven? Ja? Ha, wij kunnen je gedachten lezen! Nou ja, niet echt. Maar dankzij deze video kun je er toch achterkomen wat erin iemand omgaat.

Openingszin sweet ass sugar

Je hebt maar één kans op een goede eerste indruk op je hopelijk toekomstige liefde. Maar welke openingszin zet je in? Denk er goed over na. Want de meeste bezorgen je eerder kromme tenen dan een relatie. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Behalve nummer 13. Die kan écht niet...

Sam Barsky breit truien naar bezienswaardigheden
In beeld

Sam Barsky gaat niet op vakantie voordat hij een trui heeft gebreid. Met wol maakt hij alle trekpleisters na die hij gaat bezoeken. Hij heeft al meer dan honderd zelfontworpen truien in de kast liggen.

Superhero Drama Rudy Mancuso

Zet vier superhelden in één huis en je krijgt gegarandeerd drama. Ze kibbelen, maken flauwe grappen en misdragen zich tijdens het uitgaan. De superhelden van Rudy Mancuso en zijn vrienden passen zo in een aflevering van Jersey Shore.

Adidas nepcommercial gaat viral

Eugen Mehrer (26) studeert sinds twee jaar voor reclameregisseur in Duitsland. Voor zijn studie aan de filmacademie maakte hij een pakkende commercial voor Adidas. Het sportmerk liet niets van zich horen, maar de video gaat wel viral.

John Green start fitnesskanaal 100 Days

John Green vult samen met zijn broer Hank al tien jaar het YouTubekanaal Vlogbrothers. Zijn boeken, waaronder The Fault in Our Stars, maakten hem wereldberoemd als schrijver. Nu is de Nerdfighter een fitnesskanaal begonnen om zijn goede...

NLxDon bouwt iglo van wc-rollen

Met 560 rollen wc-papier kun je heel wat bezoekjes aan het toilet brengen. Maar voordat YouTuber NLxDon (17) dat gaat doen, bouwde hij er een enorme iglo van.

Erik en Shaan op Apple WWDC

Huiswerk, sporten, afspreken: soms moet je zoveel doen dat je tijd tekort komt. Wat kost nou de meeste tijd? En op welk moment van de dag werk je het beste? Erik (15) uit Haarlem en Shaan (17) uit de Verenigde Staten maakten Time, een iOS-app die je helpt met plannen.

Schrijftips van Alexandra Penrhyn Lowe

Je droomt ervan een groot schrijver te worden. Maar waar begin je? Hoe maak je een verhaal spannend en je personages interessant? Deze tips van Alexandra Penrhyn Lowe helpen je op weg.

Schrijftips voor beginnende schrijvers

Je droomt ervan een groot schrijver te worden. Maar waar begin je? Hoe maak je een verhaal spannend en je personages interessant? Deze tips van schrijfster Alexandra Penrhyn Lowe helpen je op weg.

Schrijftips voor beginners

Je loopt al tijden met een boek-idee in je hoofd. De personages worden duidelijker, het verhaal steeds spannender. Maar hoe zet je het op papier? Deze tips van Alexandra Penrhyn Lowe helpen je op weg.

Invloedrijkste YouTubers 2016

Welke YouTuber had dit jaar het grootste bereik? Nee, het is niet PewDiePie. De Zweed heeft weliswaar de meeste abonnees, maar de video’s die het vaakst bekeken zijn, staan op een kanaal dat je misschien niet eens kent.

Anthony van der Meer

Wat gebeurt er met een gestolen telefoon? Niet alleen je toestel ben je dan kwijt, maar ook je persoonlijke informatie is in handen van een vreemde. Anthony van der Meer (23) besloot een dief te volgen en maakte er een korte film over.

Kerstman eenwieler unipiper

Brian Kidd verkleedt zich vaak als The Unipiper. Dan trekt hij een kostuum aan en stapt hij op zijn eenwieler. Terwijl hij rondjes rijdt, speelt hij op zijn vuurspugende doedelzak. Ja, echt.

Beer in het vliegtuig?

Zie je die enorme teddybeer hierboven? Dat is Brodie, de ruim 2,5 meter grote knuffel van YouTuber Jake Paul (19). Die wilde ‘m laatst meenemen in het vliegtuig naar New York. Maar dat ging niet zomaar.

LiLou het troostvarken

Het internationale vliegveld van San Francisco heeft er een werknemer bij. Ze heeft keurig gelakte nagels, draagt een koningsblauw uniform en een pilotenpet. Ze schudt handen en stelt passagiers met vliegangst gerust. Minivarken LiLou is twee weken geleden begonnen als therapiedier op de luchthaven en bleek meteen een succes.

Sneeuw ploegen hoverboard

Mocht je overwegen om naar Sun Prairie (in de Amerikaanse staat Wisconsin) te verhuizen omdat die naam zulk mooi weer belooft, kom je bedrogen uit. Maar als je toch je koffers al aan het pakken bent, vergeet dan vooral je hoverboard niet.

Cementmolen discobal

Kunstenaar Benedetto Bufalino toverde vorige week een stoep in Lyon om tot een feestlocatie. Door spiegeltjes op een cementmolen te plakken, glinsterde de bouwwagen als een mega-discobal.

Kerstcadeaus

Een boek, een game of een sjaal: er zijn genoeg kerstcadeaus te bedenken. Maar wat geef je iemand die echt alles al heeft? Wacht maar. Deze nutteloze spullen heeft hij of zij vást nog niet.

Antton Puonti handscheettalent Finland

Antton Puonti (24) uit Helsinki is muzikant. Maar hij zingt niet en hij gebruikt ook geen instrument. Hij maakt muziek door scheten te laten met zijn handen. Daar is hij zo goed in, dat hij Finland’s Got Talent heeft gewonnen.

YouTube Rewind

In 2016 zochten we massaal naar Pokémon, gooiden we met waterflesjes en zongen we over...

Kunstwerk voor muizen met winkel en restaurant

Mini-stoeltjes, een mini-tafeltje en een mini-menukaart: in de Zweedse stad Malmö is een restaurant voor muizen geopend. Niet echt, maar als een piepklein kunstwerk van AnonyMouse.

Donald Trump Queen Elizabeth
In beeld

Donald Trump en Queen Elizabeth II zijn verre van familie. Maar als je het werk van photoshopkunstenaar Michal Krauthamer ziet, zou je zo geloven dat ze wel degelijk verwant zijn. De Amerikaanse grafisch vormgever weet het gezicht van de Britse koningin naadloos te...

Rijkste YouTubers 2016

Ze staan bekend als 'filmpjesmakers', maar inmiddels doen ze wel meer dan dat. Ze ontwerpen sokken, verkopen lippenstift, schrijven boeken, maken tv-shows en touren de hele wereld over met hun shows. Dit zijn de rijkste YouTubers ter wereld, volgens zakentijdschrift ...

Geert Wilders rechtbank

Geert Wilders is schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald. Toch hoeft de PVV-leider geen boete te betalen, omdat hij volgens de rechter met deze veroordeling al voldoende is gestraft.

Meeste kaarsjes op een taart

12 of 18 kaarsjes op je taart? Die heb je zo uitgeblazen. Wat dacht je van 72.585 vlammetjes voor je verjaardag? Wereldrecordverzamelaar Ashrita Furman stak er zoveel aan op één cake.

Flying dogs

Flapperende oren, wapperende haren en wijd gespreide pootjes. De Duitse fotograaf Julia Christe zette vliegende honden op de foto. In deze video zie je hoe ze dat deed.

Julia Koopman woont op Utrecht Centraal Station

Julia (19) woonde deze week niet in een gewoon huis, maar op het station. Op Utrecht Centraal was een kamer speciaal voor haar ingericht. In haar vlogs laat ze zien hoe haar week eruit zag.

StukTV

StukTV is een van de grootste YouTubekanalen van Nederland. Giel, Thomas en Stefan voeren voor de camera de gekste opdrachten uit. Maar wie zijn de mannen eigenlijk? Dat vertellen ze nu in een boek. Met Giel en Thomas bladerde 7Days er doorheen.

Topher Brophy en Rosenberg de hond

Mensen zeggen weleens dat baasjes op hun hond gaan lijken. Bij Topher Brophy uit New York is dat zeker zo. De Amerikaan lijkt sprekend op zijn hond Rosenberg. Maar dat doet hij dan ook expres. 

Joseph Herscher hond kan koken

YouTuber Joseph Herscher is prettig gestoord. In zijn nieuwste video deelt hij zijn recept voor gevulde kalkoen, gemaakt door zijn hond!

Sarah Hyland zingt The Chainsmokers en Maroon 5

Sarah Hyland is vooral bekend als Haley Dunphy in de comedyserie Modern Family. Maar de Amerikaanse actrice blijkt ook nog eens zangtalent te hebben.

stuktv

Met 1,24 miljoen abonnees is StukTV een van de grootste YouTube-kanalen van Nederland. Giel, Thomas en Stefan voeren voor de camera de gekste opdrachten uit die hun kijkers bedenken. Maar wie zijn de mannen eigenlijk? Dat vertellen ze nu in een boek. Met Giel en Thomas bladeren...

sollicitatiegesprek tips

Je hebt een leuke vacature gezien voor een bijbaan of een stage. Je hebt een motivatiebrief en je cv gestuurd en bent uitgenodigd voor een gesprek. Spannend! Of je wordt aangenomen, weet je natuurlijk nooit zeker. Maar deze 9 tips helpen je een heel eind op weg. 

opa colavijver stunt

Een 73-jarige opa uit Letland verveelde zich en is een YouTube-kanaal met stunts begonnen. In zijn eerste video vulde hij een kuil in een weiland met twaalfduizend liter cola. Daarna reed hij met zijn oude auto zo de vijver vol frisdrank in. 

harry potter facebook

Een rijmende Hagrid, een stalkende Dobby en sarcastische reacties van Ron. Hoe zouden Harry Potter en zijn vrienden (en vijanden) omgaan met Facebook? Het YouTube-kanaal The Warp Zone ging ervoor zitten en bedacht posts, likes en comments die perfect...

Eenhoorn laat regenboogscheet

Is dit de vreemdste reclame ooit? Maak kennis met een eenhoorn die regenboogwinden laat om jouw wc te verfrissen.

Bevolkingsgroei

Momenteel lopen er ruim 7 miljard mensen over de aardbol, maar duizend jaar geleden was dat wel anders. Waar komt die groei vandaan? Het American Museum of Natural History legt het uit in een fascinerende video.

Gouden Ferrari

Wie droomt er niet van een rondje in een superluxe auto? Ammar en Thomas van Yes Theory in ieder geval wel. Ze proberen een lift te regelen in een gouden Ferrari.

selfies dieren Cristian Girotto

Mensen zijn net dieren. Alleen plaatsen dieren geen foto’s van hun duckfaces, hun fit bodies of hun tatoeages op social media. Wat als ze dat wel zouden doen? Digitaal kunstenaar Cristian Girotto uit Parijs maakte Social animals, een serie...

Dief steelt kitkat, pechvogel krijgt auto vol chocola

Laat nóóit je auto open en onbewaakt achter. Of juist wel. Want voor de ene KitKat die uit Hunter Jobbins' wagen werd gestolen, kreeg de student er maar liefst 6.500 voor terug!

Ping Pong Masters parodie

Koffiezetten, Rihanna bellen, de zon uitschakelen… De Ping Pong Masters kunnen echt álles met een pingpongballetje. In een compilatievideo hebben ze hun beste acties van de afgelopen zes jaar verzameld. Of toch niet…?

Matt Harding danst over de wereld

Matt Harding kan niet dansen. Maar dat maakt hem niks uit. Al meer dan dertien jaar danst hij overal waar hij komt en nodigt hij anderen uit met hem mee te swingen voor de camera. De vrolijke video's die dit oplevert, zijn al miljoenen keren bekeken.

Atchoum kat hond of weerwolf

Dit is Atchoum, aangenaam! Hij komt uit Canada en heeft meer dan 160.000 volgers op Instagram. Met zijn wilde haar en felle ogen lijkt Atchoum wel op een weerwolf. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Want Atchoum is een…

Jeroen van Holland genomineerde Jongere van het Jaar 2016 7Days

En de winnaar van de VEED Talent Award is… Jeroen van Holland! De 17-jarige YouTuber ging er in april met de talentenprijs vandoor. Nu is hij genomineerd voor de Jongere van het Jaar-verkiezing van 7Days.

Genomineerden Jongere van het Jaar verkiezing 2016

Heb jij al gestemd op de Jongere van het Jaar 2016? Dan weet je vast alles over de genomineerden! Test hier je kennis.

Bad vol Nutella

De een zweert bij badschuim, de ander gooit handen vol badzout in zijn tobbe. Cemre Candar uit Groot-Brittannië haalt daar zijn neus voor op. Hij dobbert liever in een bad vol Nutella.

LICKI Brush borstel om je kat mee te likken

Als katten elkaar aardig vinden, laten ze dat merken door elkaar te likken. 'Waarom kunnen wij dat niet?' vroegen Jason en Tara O'Mara zichzelf hardop af. Het stel uit de Verenigde Staten bedacht daarom de LICKI Brush: een borstel die lijkt op een enorme kattentong.

Alison Teal in de catacomben van Parijs

In een gangenstelsel onder Parijs liggen de overblijfselen van zo’n zes miljoen Parijzenaren. Geen plek waar je graag in je bikini tussen peddelt, zou je denken. Maar dan ken je Alison Teal nog niet.

Rachel zit vast in een pompoen

Stel: je hebt een enorme pompoen uitgehold. Krijg je dan niet enorm de neiging om je hoofd erin te steken? Rachel (16) wel. Maar erin gaat wat makkelijker dan weer eruit...

napflix slapeloosheid tips

Je begint net aan een nieuwe serie en binnen een minuut klinkt jouw gesnurk harder dan de stemmen van de acteurs. Herkenbaar? Dan is Napflix wel wat voor jou. De video’s op deze site zijn speciaal geselecteerd om bij in slaap te vallen.

Shawn Mendes

Het gaat niet goed met Twitter. Het socialmediabedrijf draait verlies en maakte deze week bekend 350 medewerkers te moeten ontslaan. Ook stopt het met videodienst Vine. Daarom een ode aan 7 (ex-)Viners die daar hun carrière aan te danken hebben.

Drone vervangt lamp

Hoeveel drones heb je nodig om een lamp te vervangen? Marek Baczynski en Sven Hedin zochten het proefondervindelijk uit. Het antwoord? Twee drones. En negen lampen. En een...

Miss IJsland

Vrouwen uit meer dan zeventig landen namen het deze week tegen elkaar op tijdens de Miss Grand International. Eén miss miste: die uit IJsland. Scholier Arna Ýr Jonsdottir had zich teruggetrokken. De organisatie zou haar 'te dik' vinden.

Human Sensor

Veel grote steden hebben te maken met luchtvervuiling. Je ziet daar niets van, maar het is wel gevaarlijk. De Poolse Kasia Molga heeft daarom een pak gemaakt dat vieze lucht zichtbaar maakt.

Kleurenblindheid

Als je alle kleuren van de regenboog kunt zien, is het moeilijk om je voor te stellen dat niet ieders ogen de wereld zo registreren. Want hoe ziet de wereld eruit als je kleurenblind bent?

Geest uit de lamp

Wat zou je wensen als je een geest uit de lamp tegenkomt? Daar heeft Hedy (12) wel een antwoord op. Maar dat is nou net de enige wens die de geest niet wil vervullen.

Muur Trump Poetin zoenend

Er is waarschijnlijk geen presidentskandidaat die zo vaak te kakken is gezet als Donald Trump. Met zijn felle uitspraken lokt de Amerikaan keer op keer protest uit. De creatiefste uitingen op een rij: 

Danny MacAskill

Voor Danny MacAskill is de wereld een speeltuin waar hij moeiteloos doorheen fietst. Als hij onderweg een hekje, picknicktafel of huis tegenkomt, klimt hij daar gewoon overheen, met zijn voeten nog op de pedalen.

Been van cake halloween How to Cake it

Vijftien minuten lang kun je tot in de kleinste details zien hoe Yolanda Gampp van How To Cake It van heerlijke cake, room, fondant en kleurstof een afgerukt been met maden maakt. En nog steeds is het resultaat afschuwelijk realistisch.

James Charles CoverGirl

James Charles (17) maakte een jaar geleden een Instagram-account aan om zijn make-upkunsten met de wereld te delen. Nu heeft hij meer dan 644.000 volgers én een modellencontract. De jongen uit New York is de allereerste ‘CoverBoy’ voor beautymerk CoverGirl.

schepgitarist Justin Johnson

Wie met zijn ogen dicht naar de nieuwe video van Justin Johnson luistert, denkt dat de Amerikaanse gitarist een elektrische gitaar bespeelt. Maar in werkelijkheid heeft de muzikant een tuinschep omgebouwd tot muziekinstrument.

Rob Greenfield

Rob Greenfield loopt op dit moment met meer dan twintig kilo afval aan zijn lijf door de straten van New York. In de papieren 7Days vertelt hij daar deze week meer over. Maar in 2014 spraken we de milieuactivist ook al. Toen had hij een jaar niet...

Nigahiga maakt zieligste video

YouTuber NigaHiga heeft de allerzieligste video ooit gemaakt. En hij daagt jou uit om jezelf te filmen terwijl je er niet om probeert te huilen. Dus pak je camera, popcorn en tissues er maar bij!

Geurkaars ruikt naar nieuwe Mac

De dagen worden korter, tijd om het gezellig te maken in huis. En hoe doe je nu beter dan met een geurkaars met het aroma van een nieuwe computer? Uh... Wat?!

Duet Clinton Trump Time of my life

Hillary Clinton en Donald Trump kunnen elkaar niet uitstaan. In hun debat zondag was het hard tegen hard. Maar in de samenvatting van Lucky TV zingen de presidentskandidaten een liefdevol duet.

Gio, Melanie en De Latooys

Veel ouders begrijpen niks van YouTube. Die van Gio en Melanie de Latooy (18) wel. Ze hebben zelfs hun eigen kanaal. Binnen een half jaar hadden...

Het YouTubekanaal van Dominic “D-trix” Sandoval won dinsdag voor het tweede jaar op rij een Streamy Award in de categorie dans. Als je zijn nieuwste video ziet, snap je waarom.

Edie Simms (102) opgepakt door de politie

Politieagenten in de Amerikaanse stad Saint Louis pakten vorige week een bijzondere verdachte op. Ze had grijze krullen en een wandelstok. Met een grote grijns stapte de boef van 102 even later weer uit de politieauto. Dit wilde ze altijd al eens meemaken.

Maand zonder plastic Lifehunters

Kijk eens in de koelkast, een keukenkastje, een willekeurig supermarktschap: overal om je heen is plastic. Slechts een klein deel daarvan wordt gerecycled. De rest verdwijnt op een vuilnisberg en...

Zwarte Piet

Volgens een rapport van de Kinderombudsman kan Zwarte Piet in zijn huidige vorm bijdragen aan pesten, discriminatie en uitsluiting. Dat is in strijd met het Kinderrechtenverdrag. De organisatie adviseert daarom een...

whole-glory-hole-tattoo-blind-scott-campbell

Een gratis tatoeage van een wereldberoemde kunstenaar? Daar hebben veel mensen oren naar. Maar er zit wel een addertje onder het gras…

Martin Shkreli

Veel mensen zouden Martin Shkreli (foto) maar wat graag een klap in zijn gezicht geven. Dat kan nu. De ‘meest gehate Amerikaan’ veilt een stomp op zijn grijns voor het goede doel.

Casey Neistat luxe vlucht

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe het is om eersteklas te vliegen. Maar filmmaker Casey Neistat was zo’n geluksvogel. Zijn businessclassticket kreeg een gratis upgrade.

PPAP pineapple apple pen

Misschien heb je het iemand al horen zingen: ‘I have a pen… I have an apple… Uh! Apple pen!’ Het nummer PPAP staat al een maand op YouTube, maar is deze week pas echt populair geworden.

Lippenstiftkunst Alexis Fraser

Als Alexis Fraser aan een nieuw kunstwerk begint, stift ze haar lippen en brengt ze haar gezicht dicht bij het canvas. Dan drukt ze een dikke smakkerd op het doek. De Amerikaanse schildert met lippenstift.

Opdrukken tussen de walvissen

Misschien heb je ze al voorbij zien komen: de spierbundels die zich 22 keer opdrukken voor het goede doel. De bijdrage van Mike Pelayo op zee was wel heel bijzonder. Hij werd begroet door bultrugwalvissen en zeeleeuwen!

Snack combi's

‘Ooohhh, wil ik nou een kroket of een frikandel? Een hamburger of een hotdog? Ik kan niet kiezen!’ Herkenbaar? Je bent niet de enige. Maar binnenkort hoef je ook niet meer te kiezen. Want nu zijn er de hamdog en de krokodel!

Gamen op een klimmuur

Een klimmuur is voor veel mensen al uitdagend genoeg. Maar wat als je nog net een stapje verder wilt? Een Fins bedrijf heeft daar wat op bedacht. Het projecteert spelletjes op de muur.

Wiam Abdelnour Koningin van de Jeugd

Wat zijn de plannen van de regering voor Nederland? Dat vertelt de koning elk jaar in zijn troonrede op Prinsjesdag. Maar wat zou er in die toespraak staan als een jongere ‘m schrijft? Vrijdag las Wiam (16), de koningin van de jeugd, háár troonrede voor op Kleine...

Gio, Melanie en De Latooys

Met honderdduizenden abonnees en al meer dan duizend video’s mogen Giovanni, Melanie, Marcel en...

Snelste skateboarder Kyle Wester

Kyle Wester is professioneel bergafwaartsskateboarder. Als je denkt dat dit geen beroep of topsport is, moet je zijn nieuwste video even zien. Daarin rolt hij met een recordsnelheid de berg af.

iPhone 7 prank

De iPhone 7 is pas vanaf morgen wereldwijd verkrijgbaar. Maar de makers van Jimmy Kimmel Live hadden op magische wijze nu al een aantal exemplaren te pakken. Of toch niet?

muurschildering Guido Van Helten
In beeld

In de Mexicaanse stad Ecatepec kunnen leerlingen straks met een kabelbaan naar school. De route is bijna vijf kilometer lang en wordt later dit jaar in gebruik genomen. De haltes onderweg zijn nu alvast opgefleurd met tientallen muurschilderingen. Zo hoopt de stad het geweld dat er heerst terug te dringen.

Matt Burns Airistotle Air Guitar optreden

Matt Burns heeft al veel zalen aan het dansen gekregen. Toch maakt hij zelf geen muziek. Onder de naam Airistotle treedt hij op als luchtgitarist. Nu is hij wereldkampioen. Eindelijk.

Chase Wiley Sciencec mnt dew vs cola

Chase Wiley (14) is dol op Mountain Dew. Maar wat is het effect van dit drankje op zijn tanden? Om dat te testen, liet hij één kies van zijn zus in de Mountain Dew weken en eentje in de cola. Welke zou er verrotter uitkomen?

Beth Humphrey

Your Beth Friend heet het YouTube-kanaal van de Nieuw-Zeelandse Beth Humphrey (19). En zoals Beth tegen de camera praat, voelt het ook alsof je er een beste vriendin bij hebt. Ze test tips om je gemoedstoestand te verbeteren en laat eerlijk zien hoe het haar vergaat.

Staat Rahat nou echt in de fik door de hete kipvleugels?

Als je Rahat over de vloer hebt, kunt je ervan uitgaan dat je voor de gek wordt gehouden. De goochelaar haalt de meest onverwachte grappen uit. Zijn nieuwste slachtoffer? Een onschuldige serveerster in een Amerikaans restaurant.

Sir Olav brigadegeneraal

Met waggelende tred inspecteert Sir Nils Olav zijn troepen. De koningspinguïn uit Edinburgh Zoo kreeg maandag promotie en mag zichzelf nu brigade generaal van het Noorse leger noemen. Dat is een van de hoogste militaire rangen. Geen pinguïn ging hem ooit voor.

Dierenopzettersconferentie Conventional Wisdom
In beeld

Dierenopzetters, zeemeerminnen, buiksprekers… Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een bijeenkomst voor. De Amerikaanse fotograaf en schrijver Arthur Drooker maakte er het boek Conventional Wisdom over.

Rennen voor een Pokémon in Kijkduin

Aan het strand van Kijkduin stikt het van de Pokémon. Pokémon GO-spelers drommen er samen om het ene na het zeldzame wezentje te vangen. Maar hoe vatbaar zijn deze gamers voor valse meldingen? YouTuber Maan stelde...

Bad vol ballen

Wat gebeurt er als je een zwembad vult met 25 miljoen gel-balletjes en er daarna zelf in springt? YouTuber Mark Rober neemt de proef op de som.

Droogijs in slijm

Wat gebeurt er als je droogijs in een bak slijm stopt? YouTuber Crazy Russian Hacker probeerde het uit. 

B-Brave

Even dachten fans van B-Brave dat ze het telefoonnummer van Kaj te pakken hadden. Massaal belden en appten ze het bandlid. Nu blijkt het lekken van zijn nummer een grap. De jongens willen laten zien wat er gebeurt als je iets online deelt. 

Badeend op wereldreis

De badeend van de familie Troiano was vijf jaar geleden opeens verdwenen. Daarna kreeg het Amerikaanse gezin steeds foto’s van de eend op de meest exotische bestemmingen. Vorige week stond het gele beest plots weer op de stoep. Mét een koffer vol souvenirs.

Pokémonknuffels

Dacht jij dat je Pokémon GO alleen op een smartphone kunt spelen? Mis! Een Amerikaanse vrouw haakt Pokémon-knuffels en verstopt die in haar stad. Ze begon een trend, want over de hele wereld doen mensen haar na.

Qin Kai vraagt He Zi ten huwelijk
In beeld

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro draaien niet alleen maar om sporten. Ook de liefde wordt er gevierd.

Iedereen doet Christusbeeld na in Rio de Janeiro
In beeld - Dossier Olympische Spelen

Christus de Verlosser is hét icoon van Rio de Janeiro. Met open armen verwelkomt het 38 meter hoge beeld de bezoekers van de Braziliaanse stad. Zijn gespreide houding wordt vaak nagedaan. Door wereldleiders en atleten, bewust en onbewust. Is dit soms een nieuwe trend? We zetten de opvallendste imitaties op een rij.

Wedstrijdje vliegen
In beeld

Wie de foto’s van Thierry Verbrugghe ziet, denkt maar één ding: dit kan niet echt zijn. Zijn modellen lijken te zweven. Toch heeft de Vlaming geen Photoshop gebruikt. Wel spierkracht en heel veel geduld.

Andrew Jones sport zonder hartslag

‘Ik ben de knapste zombie die je ooit zult zien.’ Met deze uitspraak vat Andrew Jones zijn leven samen. De Amerikaan is fitnessmodel, maar heeft geen hartslag. Dat zit zo.

Deze ijsjes smelten niet

IJs is heerlijk, maar de plakkerige handen die je krijgt als alles langs je hoorntje druipt, kun je missen als kiespijn. Dat vindt Rob Collignon ook. De Amerikaan maakt daarom biologische ijsjes die niet smelten.

Lil Kleine videoclip Vakantie

Voor zijn nieuwste clip Vakantie heeft Lil' Kleine in één dag 20.000 euro uitgegeven. Zou hij nu nog wel geld over hebben voor een echte vakantie? En was de video het waard? Oordeel zelf.

Autovoetbal

Geen zwetende mensen, maar auto’s op het sportveld. In de Belgische plaats Peer werd zondag een autovoetbal-toernooi gehouden. De bal woog tweehonderd kilo en de spelers zaten in opgevoerde roestbakken.

Vulkaan maakt smiley van vuur

De Kilauea op Hawaï is de actiefste vulkaan ter wereld. De vuurspuwende berg lijkt daar zelf erg tevreden mee. In het opborrelende magma is een vurige smiley te herkennen.

Luke Aikins is veiling in het net geland

Jezelf zonder parachute uit een vliegtuig laten vallen is gekkenwerk. Dat vindt Luke Aikins ook. Maar hij deed het toch. Zaterdag liet hij de hele wereld in spanning toekijken of hij het vangnet zou halen. En… dat lukte.

Record over lampen lopen

Wie kan er het snelste over een rij gloeiende lampen lopen? Twee Chinese vrouwen namen het tegen elkaar op in een Italiaanse recordshow. En de winnaar is…

Stuntrijders

Een stuntpiloot, een koorddanser en een motorstunter lopen door de woestijn. Zegt de piloot tegen de anderen: zal ik onder jullie door vliegen? Zeggen de anderen: ja!

Bovenstaande is geen flauwe mop. Zoiets is echt gebeurd. En hieronder zie je het resultaat.

Jenna Marbles doet ultieme make-upchallenge

Verzint iemand een challenge op YouTube, dan gaat iedereen die uitdaging daarna aan. Maar Jenna Marbles zou zichzelf niet zijn als ze er niet nog een schepje bovenop doet. Waarom honderd lagen van één product, als je ook honderd lagen van álles op kunt doen? Challenge accepted!

pokémon go dierentuin

Leuk hoor, al die Pokémon GO-spelers in de dierentuin. Maar door die beesten op hun telefoon kijken bezoekers nauwelijks nog naar de echte dieren. Een Amerikaanse dierenverzorgster bedacht daar een oplossing voor.

Drone onthaart been

Geen gehannes met scheerschuim of ontharingscrème: een man uit Canada laat zijn drone het pijnlijke werk van ontharen doen. Hij plakt een wasstrip op zijn been, bindt die met een touwtje aan zijn drone en… vliegen maar!

Jeely draagt honderd lagen foundation

De Zweedse YouTuber Jeely, Josefin Lillakas (17), is een beetje vreemd, zegt ze zelf. Tsja, dat kunnen we moeilijk ontkennen. In een van haar nieuwste video’s smeert ze honderd lagen foundation op haar gezicht.

Bryce Hayashi trompet Star Wars

‘Paaaa… paaaa… papapa-paaaa-pa… papapa-paaaa-pa… papapa-paaaa…’ Zodra je de openingstune van Star Wars hoort, zit-ie uren in je hoofd. Sorry! Maar dit filmpje waarin Bryce (13) het op de trompet speelt voor de componist die het deuntje bijna veertig jaar geleden bedacht, is wel de oorwurm* waard.

Francois Hollande
In beeld

Als president van Frankrijk kun je je geen bad hair day veroorloven. Wel een kapper van bijna tienduizend euro per maand. Je leest het goed: dat is wat de persoonlijke barbier van François Hollande verdient.

Aaron Chervenak trouwt met zijn smartphone

Je kunt uren naar ‘m kijken, mist ‘m gigantisch als-ie niet bij je is en wilt geen dag zonder ‘m: je smartphone. Reden voor Aaron Chervenak uit Los Angeles om met zijn telefoon te trouwen.

Google Sheeo View

Wat doe je als de auto van Google Street View niet langskomt om jouw afgelegen eiland vast te leggen? Simpel, dan maak je je eigen versie. Daarom kun je de Faeröer nu bekijken vanaf de rug van een schaap met Sheep View 360.

Royce rekent af met racisme

In een emotioneel gedicht stelt Royce (14) de mazzel die hij als blanke jongen heeft, aan de kaak. Hij won er de poëziewedstrijd op zijn Amerikaanse school mee en wordt nu over de hele wereld geroemd.

Prank opa gewichtheffen kenny leverich

Muscle Beach in Californië is hét strand waar kleerkasten hun spierballen trainen. Een oud mannetje in een opa-vest valt daar wel op. Helemaal als hij met gemak tientallen kilo’s omhoog gooit. ‘Past u op, meneer?’

Snapchat vrijdag de dertiende

‘Geen verkeerde dag voor een vrijdag de dertiende’, vond Josh Mitchell (17) toen hij twee maanden geleden door het bos wandelde. Maar dat was voordat… Nou ja, kijk zelf maar wat hem overkwam. Hij deed er - hilarisch én huiveringwekkend - verslag...

Vrouwens strand Florida 1934

Met al die bikini’s die je nu op het strand en op billboards ziet, kun je je niet voorstellen dat er een periode was waarin die twee stukjes stof nog niet bestonden. Toch bestaat het blote badpak deze week pas zeventig jaar. Wat vrouwen daarvoor droegen? Nou, kijk maar!

In Dallas zijn vijf agenten doodgeschoten bij een demonstratie tegen politiegeweld

Bij een demonstratie tegen politiegeweld zijn donderdagavond twaalf agenten neergeschoten in de Amerikaanse stad Dallas. Vijf daarvan overleefden de aanval niet. Ook twee voorbijgangers raakten gewond. De feiten op een rij. 

Ryan Beard auditie bij America's Got Talent

Ryan (18) zit niet op school, maar krijgt thuis les – zegt hij. Of het nou waar is of niet, hij kan er wel flink wat grappen over maken. Met zijn nummer Ladies Man steelt hij de harten van de jury van America’s Got Talent en die van alle meisjes uit het publiek.

Hartjeswolken vliegen door de lucht in Cambodja

Love is in the air. In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh kun je deze uitspraak letterlijk nemen. Daar zweven soms wolken in de vorm van hartjes voorbij. Ze komen uit een speciale wolkenmachine.

Matt Damon prank spionnen

Een wildvreemde duwt een rinkelende telefoon in je hand: ‘Voor jou’. Vol verbazing hoor je aan de andere kant Matt Damon die je vraagt om een geheim pakje af te geven. ‘Uhm…’ Wat doe je?

Naakt op het werk kantoor

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wilde zijn volk inspireren met een stevige toespraak. Maar hij versprak zich en zei dat zijn landgenoten zich moesten uitkleden. En tsja, als de president het zegt…

Glazen glijbaan Skyslide

Van een glazen glijbaan gaan op 300 meter hoogte? Je moet het maar durven! Sinds zaterdag kan het in Los Angeles. Deze mensen probeerden het alvast uit.

Lor-K project Eat Me matrassen worden hapjes

De meeste mensen lopen met een grote boog om weggegooide matrassen heen. Niet Lor-K. De Franse straatkunstenares bereidt er de mooiste maaltijden mee.

Erik van der Plas Apple WWDC

Tijdens de jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) in San Francisco introduceren Apple-bazen alle nieuwe technologieën. Appbouwer Erik (15) was er dit jaar voor de derde keer. Voor 7Days hield hij een fotodagboek bij op...

Zwemmen in een bubbelbad van cola

YouTuber TechRax heeft het woord bubbelbad een nieuwe betekenis gegeven. Voor zijn laatste video goot hij duizenden flessen cola leeg in een zwembad. Een hand Mentos erbij voor een extra bubbeleffect en het bad was klaar voor een duik.

Mark Rober bouwt de grootste nerf gun ooit

Een NERF-gun heeft misschien de vorm van een echt geweer, maar aan de kleuren en kleine schuimrubberen pijltjes zie je direct hoe onschuldig het apparaat eigenlijk is. Dat geldt niet voor de allergrootste NERF-gun ooit. Maker Mark Rober schiet er zo een ruit...

Ducttape galakleren

Een jaar lang vakkenvullen om je gala-outfit te kunnen betalen? Liever niet! Deze Amerikaanse jongeren hebben hun eigen galakostuum gemaakt. Zonder naaimachine, maar met ducttape. En met een beetje geluk winnen ze er nog geld mee ook!

Bas maakt rake grappen over de examens
Schoolnieuws

De eindexamens zijn niet alleen maar kommer en kwel. Er kan ook om gelachen worden. Dat bewijst Bas Kolfschoten (16) uit Arnhem wel met zijn examenconference.

Tim met zijn collectie Disney Infinity-poppetjes

Slecht nieuws voor fans van Disney Infinity. Het computerspel blijkt toch niet zo oneindig als de naam doet vermoeden: Disney stopt ermee. Stom, vindt Tim (13) uit Steenbergen. Hij startte een petitie om het bedrijf op andere gedachten te brengen...

Tyrannosaurus rex doet mee aan American Ninja Warrior

Wie is de sterkste en heeft het meeste uithoudingsvermogen en doorzettingskracht? Daar draait het om bij American Ninja Warrior. Normaal doen er alleen mensen mee aan dit tv-programma, maar in Atlanta dook opeens een uitgestorven roofdier op...

Lori Mae Hernandez stand-up comedy
Dossier verkiezingen VS

Lori Mae Hernandez uit Californië is dertien, maar doet al drie jaar aan stand-up comedy. Haar publiek wordt steeds groter. Bij America’s Got Talent veroverde ze laatst de harten van de jury met haar zelfspot én grap over Donald Trump.

MeisjeDjamila

Djamila (24) is een van de populairste Nederlandse YouTubers. Op haar kanaal MeisjeDjamila vertelt de Nederlandse aan meer dan 440.000 volgers over haar leven in Texas, proeft ze vreemd snoep, gaat ze uitdagingen aan, doet ze proefjes en nog veel meer. Nu heeft ze een...

Drie horrorfiguren op het honkbalveld

Eh… wat loopt daar nou het veld op? Bij een honkbalwedstrijd in Japan verschenen begin juni opeens drie horrorfiguren tussen de honken. Ze kwamen gezellig een balletje meeslaan.

Zwoegen, zweten, werken tot je erbij neervalt. Nee, we hebben het niet over een proefwerkweek in de zomer. We hebben het over de 168 miljoen kinderen wereldwijd die moeten werken om te overleven. Vandaag is de dag om daar bij stil te staan.

MeisjeDjamila krijgt een eigen boek

‘Ik ben bezig met een geheim project.’ Zo maakte MeisjeDjamila (24) haar volgers de afgelopen dagen met hints nieuwsgierig naar wat ze stiekem aan het doen was. Vrijdag onthulde ze haar geheim in een video: ze krijgt een eigen zomerboek.

Baker Magadma gebruikt de stad als sportschool

Hé, wat hangt daar nou tussen de zwembandjes en opblaaskonijnen? Het is Baker Magadma, een sporter uit Gaza. De sterke Palestijn doet aan ‘straatsporten’.

Tape Face blijkt niet zo griezelig als hij eruit ziet

De juryleden van America’s Got Talent wisten niet wat ze zagen toen ‘Tape Face’ het podium opkwam voor zijn auditie. Met zijn dichtgeplakte mond en zwart omrande ogen ziet de man er op z’n zachtst gezegd een tikkie verknipt uit.

Joke Rebel is een held op Snapchat

Silvestre Rebel (24) heeft zijn oma beroemd gemaakt op Snapchat. Met de filters van de app tovert hij haar om tot hond, kat, soldaat, fitnesskoningin, bloemenmeisje en chefkok. Haar reactie? Een lachend ‘Hé joh,...

Zo maak je je eigen schoolspullen
Schooltips

Hoe maak je de inhoud van je schooltas zo leuk mogelijk? Daar staan op YouTube een hoop handige DIY (Do It Yourself)-video’s over. YouTubers Joy (13, BeautyNezz), Nina Houston...

Hangt in de toekomst deze glazen kabelbaan boven Chicago?

Als het aan een groep zakenmannen in Chicago ligt, bekijk je hun Amerikaanse stad straks vanuit een glazen kabelbaanbakje. Hun ideeën voor de Chicago Skyline hebben nu vorm gekregen met architectentekeningen.

Kapper knipt met zijn mond

Als Ansar Ahmad je haar knipt, heeft hij zijn handen vrij om aan zijn hoofd te krabben of een kopje thee voor je in te schenken. De Indiase kapper knipt namelijk met de schaar in zijn mond.

Draagt iedereen straks een mondkapje tegen luchtvervuiling?

Nee, de Apocalyps is niet uitgebroken. Al zou je het wel denken als je deze luchtmaskers ziet. Als het aan de makers ervan ligt, worden de mondkapjes straks heel gewoon. En redden ze mensenlevens.

Krijgen Madison en Trevor verkering via Snapchat?

Gaf je vroeger nog een briefje aan een vriend of vriendin om dat ene klasgenootje om verkering te vragen, tegenwoordig gaat dit gewoon publiekelijk via Snapchat. In een hartverwarmende video volg je het verhaal van Madison en Trevor, studenten aan Utah State University in de Verenigde Staten.

Bentobox van Lego

Kun jij je voorstellen dat je trek krijgt van Lego? Nee? Dan heb je de kunstwerken van Tary uit Japan nog niet gezien. Daar ga je spontaan van watertanden.

Verkering via Snapchat

Er was eens, in een land hier ver vandaan, een meisje. Ze studeerde aan de universiteit van Winsconsin in de Verenigde Staten en zat in de bibliotheek. Eigenlijk moest ze leren, maar dat ging niet meer. Haar gedachten zaten bij de jongen die ze net op Snapchat had gezien. Zou ze...?

Door mini-sushi te maken laten de studenten zien wat ze kunnen

Als chirurg moet je nauwkeurig en onder druk kunnen werken. Maar hoe test je of iemand dit kan? In Japan laten ze studenten friemelen met origami, insecten en sushi gemaakt van een rijstkorrel.

Welke sport is nou echt football?

Welke sport heeft het meeste recht om zichzelf ‘football’ te noemen: voetbal of American football? ‘Soccer boy’ Lassi Hurskainen neemt het op tegen footballers Akseli Olin en Mic Brown van Helsinki Roosters.

Wie is beter: de voetballer of de tafeltennisser?

Wat is moeilijker: voetbal of tafeltennis? De Finse keeper Lassi Hurskainen daagde de tafeltennissers van Pongfinity uit om hun krachten te meten. Dat levert een...

Whatsappen is lang zo slecht nog niet

‘Hou eens op met dat gewhatsapp en ga aan je huiswerk!’ Klinkt dit bekend? Dan geven we je nu het beste tegenargument ooit: ‘Ja mr, WhatsApp = mn hw!’

Colin Furze bouwde zijn eigen hoverbike

Colin Furze heeft energie voor tien en knutselt het ene na het andere bizarre idee in elkaar in zijn garage. Zijn nieuwste uitvinding is een hoverbike. Als een...

Stuk tv won tijdens de VEED Awards de prijs voor beste YouTube-kanaal

De YouTubers achter VEED komen met een eigen tijdschrift. Een maand na de tweede editie van het uitverkochte festival ligt VEED Magazine in de winkel.

Scholieren lezen schoolkrant
School

Hoe ziet volgens jou de perfecte schoolkrant eruit? Wat moet erin staan en wie moet ‘m maken? Moet een schoolkrant nog wel gedrukt worden, of lees je ‘m liever digitaal? Help ons en geef je mening!

Vies weer op Koningsdag? Blijf lekker binnen en kijk YouTube!

Als de regen dan toch zowat horizontaal voorbij komt op Koningsdag, kun je maar beter onder een dekentje op de bank YouTube-filmpjes kijken. Wij zetten een aantal Koningsdag-aanraders voor je op een rij.

Stefanie Millinger is superlenig

Stefanie Millinger (23) kan haar zonnebril opzetten zonder haar handen te gebruiken. Het slangenmens strekt haar benen over haar rug heen naar haar neus. Dat ziet er net zo ongelooflijk uit als het klinkt!

Hotelrobot Hugo wijst je de weg in Amsterdam

Een hotel in Amsterdam heeft er een collega bij. Hugo is 57 centimeter groot, breedgeschouderd en soepel in de heupen. Hij ontvangt gasten en wijst ze de weg. Af en toe danst hij op de balie of geeft hij een high five. Maar Hugo is een robot!

Ben Pasternak verhuisde in zijn eentje naar New York

Een jaar geleden de ging de Australische Ben Pasternak (16) nog naar school en woonde hij bij zijn ouders in Sydney. Nu woont hij in zijn eentje in New York en zijn z'n dagen gevuld met vergaderingen. Vorige week lanceerde hij Flogg, een soort Marktplaats voor vrienden.

Naakt in het restaurant?

Geen vlekken in je shirt, geen kruimels in je kraag. Klinkt goed toch? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je kleren uittrekken voor je aan tafel gaat. In Londen kan dat straks, in een naaktrestaurant!

Zo maak je je eigen lippenbalsem met Nutella

Geef jij tonnen uit aan lippenbalsem? Niet nodig. Met drie ingrediënten die in elk keukenkastje staan maak je je eigen smeersel in een handomdraai.

YouTubers van Verknipt
Dossier VEED

Wie zijn de YouTube-talenten van Nederland? 7Days sprak op VEED met Saar (18), De Kleine YouTuber (13), ...

Nina (links) op de foto met een fan
Dossier VEED

Wie zijn de YouTube-talenten van Nederland? 7Days sprak op VEED met Saar (18), De Kleine YouTuber (13),...

Annemarie (13) is De Kleine YouTuber
Dossier VEED

Wie zijn de YouTube-talenten van Nederland? 7Days sprak op VEED met Saar (18), De Kleine YouTuber (13), Jeroen van Holland (16), Nina Houston (12) en de leden van Verknipt. Deze week plaatsen we elke dag een interview online. Dag 2: Annemarie, a.k.a. ...

Saar op de foto met fans
Dossier VEED

Wie zijn de YouTube-talenten van Nederland? 7Days sprak op VEED met Saar (18), De Kleine YouTuber (13), Jeroen van Holland (16), Nina Houston (12) en de leden van Verknipt. De komende vijf dagen plaatsen we elke dag een interview online. Dag 1: Saar.

Broers halen zombieprank uit met zusje na tandartsbezoek

Millicent (17) heeft de grote pech dat ze haar verstandskies moet laten trekken. Maar ze heeft nog grotere pech met haar broers. Die misbruiken haar verdoofde toestand om een zombie-apocalyps in scène te zetten.

Simone Giertz demonstreet de popcornhelm

Simone Giertz is de Queen of Shitty Robots. Als je haar video’s ziet, snap je waarom. De Zweedse uitvinder maakt hilarische nutteloze apparaten. Haar nieuwste hulpje? Een popcornhelm.

Zo zou het eruit zien als Orley Fenelon premier was

Een Australische tiener heeft twee dagen op Wikipedia gestaan als premier van Australië. Nu is zijn account geblokkeerd. Maar wat zou hij veranderen als hij wél de leiding had?

Aladdin en Jasmine vliegen door San Francisco op hun tapijt

‘Bae come over!!! Mijn vader is niet thuis…’ Met deze woorden verleidt een moderne Jasmine haar Aladdin om haar op te halen op zijn vliegende tapijt. Samen zweven ze door San Francisco.

Jordan Molina maakt levensechte tekeningen op zijn hand

Jordan Molina (19) uit Frankrijk heeft een oog voor 3D-tekeningen. Met gemak schudt hij de ene na de andere superrealistische tekening uit zijn mouw.

't Pleintje gesloopt? Barrie laat het niet gebeuren!

‘Wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?’ Binnenkort geen van beiden meer. Cafetaria ’t Pleintje, de legendarische friettent uit New Kids, moet plaats maken voor een luxere eetgelegenheid.

Het Draaiorgelmuseum was voor een avond een restaurant

Een romantisch diner, dat is kaarslicht, een roos op tafel en de klanken van een draaiorgel op de achtergrond. Toch? Tijdens Amsterdam Eet Uit was het Draaiorgelmuseum omgetoverd tot stijlvol restaurant. Proost-pahpah!

Lukt het jou wel het raadsel op te lossen?

Een jongen legt zijn vriendin een redelijk simpel raadsel voor. Wij durven te wedden dat jij het na één keer goed luisteren al oplost. Maar het meisje stinkt er keer op keer weer in. Zelfs als ze de uitleg hoort, blijft ze bij haar eigen antwoord.

Skater vliegt in prullenbak over vaten

Op een skateboard over een rij vaten springen is al moeilijk. Maar deze truc in een prullenbak doen, is nog een tandje lastiger. Deze jongen draait er zijn hand niet voor om. Hij landt op een ander skateboard en rijdt daarna soepeltjes verder. Uh, laat nog eens zien hoe dat nou moet?

Comfortabel over straat in een warm dekbedpak

Vind jij het ook zo moeilijk om ’s ochtends je warme bed uit te gaan? Zou je het liefst de hele dag in een dekbed rondlopen? Dan is dit slaappak misschien wel de oplossing.

Roemeense voetballers vervangen rugnummer door rekensommen
In beeld

De spelers van het Roemeense voetbalelftal hebben sinds kort breuken, tafels, wortels en andere sommen op hun rug staan. Door de rugnummers te vertalen naar rekenopgaven, willen ze jongeren helpen met leren.

Koreanen proberen westerse beroemdheden uit elkaar te houden

Europeanen klagen toch altijd dat ze Aziaten niet uit elkaar kunnen houden? Dat is andersom precies zo! De Koreaanse YouTuber Sw Yoon legt zijn vrienden foto’s van westerse beroemdheden voor. Lukt het ze de juiste foto’s bij elkaar te zoeken?

Deze dinosaurus in een parkeergarage jaagt mensen de stuipen op het lijf

Parkeergarages zijn al niet de gezelligste plekken om in je eentje rond te lopen. Maar wat als je er opeens oog in oog staat met een levensechte dinosaurus?

Nieuw-Zeeland behoudt zijn oude vlag

Een kiwi met laserstraalogen, een paar slippers of een schaap met een ijsje. Toen Nieuw-Zeeland haar inwoners opriep om een nieuwe vlag te bedenken, sloegen veel kiwi’s aan het tekenen. Ruim tienduizend ontwerpen werden ingezonden. En de winnaar is…...

‘Als ik terug kon in de tijd, ja dan was alles nu flex’, zong Dio al in 2008. De Nederlandse rapper is niet de enige die droomt van een tijdmachine. Ook de grappenmakers van Improv Everywhere zouden er wel eentje willen bouwen. In hun nieuwste prank lijken ze er...

Standbeeld Caesar in Rome

Woordjes stampen wordt een stuk leuker als je ze in een puzzel stopt. Nou zijn Franse en Duitse kruiswoordraadsels nog wel ergens te vinden, maar Latijnse woordzoekers? Die vind je in Hebdomada Aenigmatum. Er is vandaag zelfs een...

Saskia’s Dansschool in Woerden en Harmelen telt zeshonderd leerlingen. Op YouTube komen daar nog eens duizend keer zoveel bij. De video’s van danslerares Saskia, haar collega’s en haar leerlingen worden miljoenen keren bekeken.

Een Britse leraar maakt leerlingen wereldwijd jaloers op zijn lessen. Hij rapt over de lesstof en schudt de zinnen als confetti uit zijn mouw.

Als Cristiano Ronaldo een terrasje pakt, wil iedereen met hem op de foto

Iets drinken op een terras met een vriend is best lastig als je de beroemdste voetballer ter wereld bent. Cristiano Ronaldo telde zijn slokken thee én het aantal foto’s dat van hem gemaakt werd. De uitslag is net zo voorspelbaar als De Graafschap – Real Madrid, maar de 'wedstrijd' is wel leuk om naar te kijken.

Ariana Grande zingt Britney Spears, Shakira en Rihanna

Ariana Grande kan niet alleen haar eigen nummers zingen, maar doet moeiteloos ook Britney Spears, Shakira en Rihanna na. Kan ze hiermee muziekdienst Tidal te redden?

You suck at cooking

‘Was je handen, doop ze in de bloem en… was ze nog een keer.’ De video’s van het kookkanaal You Suck At Cooking zijn eigenlijk te absurd voor woorden. Er wordt gerapt over frietjes en eieren gaan op de vlucht voor de politie.

Maya's vijftiende verjaardagsfeest kostte maar liefst zes miljoen dollar

Bowlen, karten, of gezellig films kijken? Maya Henry haalt er haar neus voor op. De Amerikaanse tiener vierde haar vijftiende verjaardag met zeshonderd gasten, optredens van Nick Jonas en Pitbull en een balzaal vol vlinders. Kosten? Zes miljoen dollar.

2.5
Film

In het derde deel van The Divergent Series is het tijd voor Tris en haar vrienden om de wereld achter de muur van Chicago te ontdekken. Maar eenmaal buiten verandert de stoere heldin uit de eerste twee films in een mak schaap dat vage praatjes slikt als zoete koek. Gelukkig schittert Four als emotionele vechtmachine.

Deze stuiteract van Arina Gribaleva doen wij haar niet na!

De Russische Arina (16) lijkt wel gemaakt van elastiek. Met gemak legt de circusartieste haar been in haar nek en draait ze de ene salto na de andere. Ook met een bal waar de meeste mensen niet eens op kunnen zitten, draait ze salto's alsof het niets is.

‘Als je niets hebt om aan te trekken LOL’, twitterde Kim Kardashian maandag bij een foto waarop ze – inderdaad – niets aan heeft. Hoewel een naakte Kim niet nieuw is, maakte de selfie deze week veel los in Hollywood.

Wie kan de meeste flikflaks?

De een deed de meeste flikflaks ooit achter elkaar (57!), de ander is professioneel acrobaat. Wie van hen kan de meeste flikflaks op de plaats in één minuut? Dat vochten Ozell Williams en Hou Kai uit in een Italiaanse recordshow.

Welke boek heeft de vreemste titel?

Voor alle schrijvers die níet de Nobelprijs voor de Literatuur winnen, is er altijd nog een kansje op de Diagram Prize. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan het boek met de vreemdste titel.

Daar is Wally!

YouTube-kanaal Corridor Digital heeft het zoekspel Waar is Wally? in een hypermodern jasje gegoten. Dankzij een nieuwe techniek is de video niet meer 2D, maar kun je alle kanten op kijken om Wally te zoeken. Waar is Wally? was nog...

Durf jij zo'n krab met je blote handen vast te houden?

Nick en Caleb leven in de Australische outback. Op hun YouTube-kanaal TarraDarraBros laten de jongens zien hoe je daar kunt overleven. Bijvoorbeeld door met je blote handen een monsterkrab te vangen én te bakken.

Thomas Brok vlogt al bijna een jaar op YouTube als Korthom

‘Hé, hallo, leuk dat je kijkt en welkom bij deze vlog!’ Droom jij er al een tijdje van om een eigen YouTube-kanaal te beginnen? Dan heb je vast wat aan deze tips van KORTHOM.

Katten worden sneller ziek als hun eigenaar rookt

46 miljoen. Dat is niet alleen grofweg het aantal rokers in de Verenigde Staten, maar ook het aantal kattenfilmpjes op YouTube. En die zouden er niet meer zijn als hun baasjes blijven roken. Dat beweert de Amerikaanse anti-rookorganisatie Truth in een video vol...

Zelfbruinen met een verfroller bleek niet zoals verwacht

Egaal nepbruin worden zonder zonnebank? Breng zelfbruiner aan met een verfroller. Deze tip gaf Amy Ridler uit Groot-Brittannië twee weken geleden op Facebook. Haar landgenoot Imogen (17) nam 'm graag ter harte. Maar dat ging niet zoals verwacht...

Bucket Boys deelden naaktfoto's uit om te testen hoe mensen daarop reageren

Als iemand jou een naaktfoto stuurt, stuur je die dan door? En wat als iemand je een stapeltje uitgeprinte foto’s zou geven? Bucket Boys Thijs en Joep testten het uit op straat. De video daarvan maakten ze voor de vernieuwde jongerensite van de politie.  

Ellen Page, John Legend, John Krasinski en Gabrielle Union e.a. dragen Sorry voor

‘Is het te laat om sorry te zeggen? Want ik mis meer dan alleen je lichaam.’ Vertaal deze zinnen naar het Engels en je hebt meteen Sorry van Justin Bieber in je hoofd zitten (sorry daarvoor!). Maar hoe anders wordt de tekst als je ‘m laat voorlezen door acteurs.

Anna kan boogschieten met haar voeten

Opperste concentratie. Anna Belysh (19) spant de boog, kijkt naar haar doel, richt haar pijl en schiet. Raak! Dan gaat ze weer op haar voeten staan. Het Russische meisje kan boogschieten met haar tenen, terwijl ze op haar handen staat.

De vrienden van Base37 racen als Mario Kart door een winkelcentrum

Meestal zweven de vrienden van Base37 in een wingsuit of aan een parachute door de lucht. Maar voor hun laatste video stapten ze in mini-karts om net als Mario en zijn vrienden door een winkelcentrum in Londen te racen. Game on!

Isa met Michiel Veenstra en Domien Verschuuren

De politie is je beste vriend. Dat geldt in ieder geval voor Isa (14) uit Leiden. Toen de dj niet meer op haar feest kon komen, regelde de wijkagent twee vervangers. En niet de minsten: 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Michiel Veenstra kropen samen achter de draaitafel.

Is Baby Boiz de jongste boyband ooit?

Ravi (4), Caleb (6), Julian (9), Gavin (11) en Jake (23) zijn samen popgroep Baby Boiz. Ze hopen het wereldrecord voor jongste boyband ooit te breken. Zou het ze lukken?

3
Film

De eerste Zoolander (2001) barstte van de flauwe grappen, absurde situaties en elegante trappen naar de modewereld. Wie bij die film gierend over de grond rolde, zal zeker niet teleurgesteld worden door Zoolander 2. Schudde je daarentegen zo vaak met je hoofd dat je nekpijn kreeg, dan zul je ook nu met kromme tenen in de...

Jon Cozart covert het lied van Shawn Mendes a capella

Shawn Mendes brak door met zijn covers op Vine. Zou het YouTuber Jon Cozart ook lukken? Hij doet een goede poging met zijn a capella-versie van Stitches van Shawn Mendes.

Hoe komt die baby opeens aan een baard?

Face Swappen met een vriend of vriendin is al een vreemd gezicht. Maar als een vader het met zijn familie doet, is het resultaat helemaal vervreemdend. Baby’s veranderen in bebaarde monsters en mannen kijken opeens aandoenlijk onnozel.

Harry Potter krijgt een achtste boek in de serie

Fans van Harry Potter kunnen hun hart ophalen. Vanaf 31 juli ligt er een nieuw boek over de Britse tovenaar in de winkel: Harry Potter and the Cursed Child. Voor wie geen zin heeft om het te lezen, is er ook een toneelstuk.

Met Prynt print je je mobiele foto's in een minuut uit

Smartphonecases zijn al fijn als beschermengel van je telefoon. Maar wat als ze er de functie van printer bijkrijgen? Het hoesje Prynt drukt je foto’s af als een moderne polaroidcamera.

Margaux droomde dat ze achterna werd gezeten door vliegende octopussen

Margaux Espinasse uit Frankrijk had een jaar geleden zó’n fascinerende droom, dat ze ‘m met Photoshop tot leven bracht. Sindsdien maakt ze ook collages van andermans dromen in Photoshop. Haar Tumblr Photoshop Your Dreams is nu genomineerd voor een Shorty Award....

Wie van de drie is de moeder?

Kaylan is deel van een tweeling. Maar als je deze foto ziet, lijkt het wel een drieling. Toch is een van hen een stukje ouder. Zie jij wie de moeder is?

Wat gebeurt er als je onder water schiet

Ooit geprobeerd te rennen in water? Lukt niet hè? Waarom dat zo moeilijk gaat, laat de Noorse natuurkundige Andreas Wahl zien met een extreem experiment. Hij schiet op zichzelf onder water.

Kapper Denis Yushin scheert zelfs mensen tijdens het paragliden

Denis Yushin houdt van knippen, reizen en extreme sporten. Sinds vorig jaar combineert hij deze drie passies. Op de motor reist de Russische kapper de wereld over. Onderweg knipt hij mensen op bijzondere locaties en tijdens extreme activiteiten.

Hoe ziet jouw hondendubbelganger eruit?

Honden zijn net mensen. Nee, echt! Kijk maar eens naar Twitteraccount YouAreDogNow. Dat zoekt voor jou je blaffende, kwispelende dubbelganger.

Twee voor de prijs van één

Tien euro voor een bioscoopkaartje?! Laat maar… Dat dachten de vrienden Bo en Matthew eerst ook. Tot ze een manier bedachten om samen naar de bioscoop te gaan als één persoon.

3
Film

Help, aliens hebben het weer eens op de aarde gemunt! Dit keer zijn de ‘galactic party crashers’ niet groen, maar hebben ze precies dezelfde gedaante als mensen. Wie kun je dan nog vertrouwen? Dat is de hamvraag in The 5th Wave.

Wakeboarden is straks voor watjes. De echt stoere surfers blijven niet meer op het water, maar knopen hun board achter een vliegtuig. Als het aan de Amerikaan Aaron Wypyszynski ligt, is wingboarding straks de nieuwste extreme sport.

Shaquille O'Neill en agenten basketballen met buurtkinderen

Is een potje basketbal onschuldig kindergejoel of geluidsoverlast? Een buurtbewoner in Florida vond dat laatste en belde de politie. Maar agent Bobby White zag geen probleem en speelde zelfs even mee.

Welke vragen zou jij na je dood stellen?

Stel dat er een hiernamaals is. En je krijgt er antwoord op alle vragen die je maar wilt stellen, maar je krijgt maar één minuut. Hoe zou je dat aanpakken?

Mary Morris zingt een ijsvrijparodie op het nummer Hello van Adele

Dacht jij dat alleen leerlingen blij zijn met ijsvrij? Welnee, je leraren willen ook weleens een dag in bed blijven en Netflix kijken. Mary Morris in elk geval wel. Ze maakte er zelfs een videoclip over.

Poetin zou 'zeer waarschijnlijk' de moord op Litvinenko hebben goedgekeurd

Het is een verhaal zoals je dat vaker in films ziet dan in het echt: een spion vlucht en wordt vermoord met gif. Toch overkwam het in 2006 de Rus Aleksandr Litvinenko. Een nieuw onderzoek wijst de...

Welke hotdog is echt?

Beide hotdogs hierboven zien er appetijtelijk uit, maar in welke kun je echt je tanden zetten? Een van de twee is namelijk getekend. Zie jij welke?

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter

De internationale ontwikkelingsorganisatie Oxfam kwam maandag met een schokkende rekensom. Het antwoord op het vraagstuk is supersimpel en mega-ingewikkeld tegelijk. Weet jij de oplossing?

Als Adam zingt, houdt zijn Tourette zich even stil

Adam Ladell (16) uit Australië heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. Dat betekent dat hij veel tics heeft en onverwachte geluiden heeft. Maar als Adam zingt, houden zijn tics zich even stil. En zingen kan hij!

Heb jij ook wel eens zo'n foto op Instagram gezet?

#Selfie, #elevator, #salad: sommige foto’s maakt bijna iedereen. De Franse artiest Hiérophante zette ze achter elkaar als clip voor zijn nummer Clichés.

Deze oma durft het nog: belletje trekken

Schudt je oma afkeurend haar hoofd als je over kattenkwaad vertelt? Olive Smyth (82) vast niet. Zij trekt zelf net zo graag belletje. Alleen wegrennen gaat niet meer zo snel als vroeger.

Kana stapt hier elke dag in haar eentje op
Schoolnieuws

Kana Harada is de enige scholier in haar dorp in het noorden van Japan. Haar middelbare school ligt 35 minuten met de trein verderop. Maar dan moet je wel op de trein kunnen stappen. De Japanse spoorwegen laten het station in Kyu-Shirataki speciaal voor haar open.

Geen wit paard? Dan tover je je fiets toch om?

Als niemand gelooft dat je een prins bent omdat je geen wit paard hebt, dan máák je toch gewoon een wit paard?! Neem een voorbeeld aan Karnchanit Posawat.

Boodelooap: nonsenstaal of Nigeriaanse frisdrank

Met What does the fox say? scoorde Ylvis in 2013 een wereldwijde hit. Maar de Noorse komieken kunnen nog veel meer. Nu zijn ze terug met de aanstekelijke parodie A capella.

Zo zag de wc-pot eruit na de ontploffing

Wat doe je in januari met je overgebleven vuurwerk? Simpel, dachten drie leerlingen op een school in Den Haag. Ze staken het aan en gooiden het in een wc-pot. Het gevolg: een knal, ravage en schorsing.

Zingt Selena Gomez nou 'I'm farting carrots'?

Hoor jij ook 'Hello from the dark side' in Adeles laatste single? En zingt Taylor Swift nou over kriebelende bed bugs? Bekijk deze clip en je hoort het ook!

Nog nooit kreeg een kakkerlak zo'n eervolle uitvaart

Een kakkerlak die het loodje legde op een universiteit in Texas werd maar niet opgeruimd. Dus herdachten de studenten het insect in stijl en gaven ze hem een eervolle crematie.

Hoe zie jij eruit met een cd-bril?

‘Hé, hé! Doe deze cd eens om je brillenpootjes en schud dan eens met je hoofd!’ De eerste rage van 2016 moet haast wel in een gekke bui tijdens Oud & Nieuw verzonnen zijn. Hoe bedenk je anders de cd-brillen-flip die nu YouTube,...

Mart Visser gebruikte dit jaar vossen- en nertsenbont voor zijn collectie

'En de winnaar is…' Meestal ben je blij met een prijs. Maar de titel die Mart Visser dinsdag kreeg, is er niet één op trots op te zijn. De modeontwerper werd verkozen tot Dom Bontje 2015.

Herkenbare sportschoolsituaties

De sportschool is net een jungle. Met imponerende mannetjes en onbereikbare vrouwtjes. Met territoriumstrijd en afgunst. En zij die het al hebben opgegeven. Deze parodie van Buff Dudes slaat de spijker op z'n kop. 

Sta je lekker te dansen onder de douche, word je opeens een YouTube-hit. Het overkwam Logan (12). Zijn douchedansvideo werd dit jaar het meest bekeken op Sevendays.nl. Omdat-ie zo leuk was, herhalen we ‘m hier nog een keer, samen met de zes andere best bekeken video’s.

Op zoek naar geld of naar taco's?

Tacorestaurant Frijoles in Las Vegas bekijkt het leven van de zonnige kant. Zelfs aan een inbraak weet het een positieve draai te geven. Beelden van de misdaad zijn nu een commercial.

Klein Haneveld en Egberts ruilden van een konijn tot een vakantiehuis

Wat twee jaar geleden begon met een gratis konijn werd na acht keer ruilen een vakantiehuis voor zes personen in Zuid-Duitsland, ter waarde van dertigduizend euro. Maar Marktplaats-miljonairs Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts stopten niet voor ze een miljoen euro zouden hebben. Zouden ze er al zijn?

In beeld

Deze man moet wel gek of levensmoe zijn, dat hij zo aan een rots boven het water hangt. Of toch niet? Lees verder voor het antwoord op deze cliffhanger...

De feestdagen zijn de drukste dagen van het jaar voor Britse hulpdiensten. En dan kunnen de agenten geen dommige 112-telefoontjes gebruiken over koude kebab of te dure clowns. In de hoop dit soort onzinoproepen te verminderen, deelden de Bobbies de ergerlijkste oproepen van dit jaar.

Wat is jouw Christmas Guilty Pleasure?

Komen Jingle Bells en All I Want For Christmas je al je neusgaten uit? Dan kun je twee dingen doen. Of je bezoekt een dokter (want serieus, muziek uit je neusgaten klinkt echt niet gezond) of je zet Sky Radio uit en luistert naar de christmas guilty pleasures van de 7Days-redactie!

Hoeveel pannenkoeken kun jij op in een half uur?

Wie krijgt de meeste pannenkoeken op in een half uur? Tien jongeren tussen de veertien en zeventien jaar gingen die strijd zaterdag met elkaar aan. Pannenkoekenhuis De Lichtmis in Zwolle organiseerde het eerste Nederlands Kampioenschap pannenkoeken eten. Nick (15) ging met een volle buik en de beker naar huis.

Domien Verschuren, Giel Beelen en Paul Rabbering gaan voor Serious Request in het Glazen Huis
Prezi

Sinds Ilse DeLange en James Morrison vrijdagavond de deur van het Glazen Huis in Heerlen op slot draaiden, zitten 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zes dagen opgesloten voor het goede doel. Maar waar gaat het geld van Serious Request volgende week eigenlijk...

Hoeveel van jouw geoede voornemens staan na een week nog overeind?

'Volgend jaar kom ik nooit meer te laat, heb ik altijd op tijd mijn huiswerk af, laat ik alle snoep links liggen en trek ik minstens twee keer per week mijn sportkleren aan.' Herkenbaar, of juist helemaal niet?

Dee (18) heeft haar eigen kerstliedje geschreven

Dee (18) scoorde met You een acht voor haar eindexamenproject én een nummer 1-hit in iTunes. Ze trad op tijdens de Dutch YouTube Gathering, de...

The Gay Beards stoppen van alles in hun baarden. Ook glitters

Dacht jij dit jaar weg te komen met alleen een glitter-giletje voor kerst? Ho-ho-ho! Dan ben je net zo feestelijk als een boom zonder ballen of een kerststal zonder kribbe. De kersttrend van 2015 houdt namelijk niet op bij slechts glitters op je kleding. Ze moeten o-ver-al! Merry glittermass!

Bart Baker kruipt in de huid van Adele voor zijn parodie

‘Hello’ zingt Adele in haar eerste single sinds drie jaar. De Britse zangeres wordt van alle kanten teruggegroet door parodieën. Wij zetten de beste op een rij.

Orville Wright maakte de eerste gemotoriseerde vlucht

Wilbur en Orville, die namen zeggen je waarschijnlijk niks. Maar zeggen we de gebroeders Wright, dan zie je meteen een vliegtuig door de lucht scheren. Op 17 december 1903 maakten de twee pioniers hun eerste vlucht.

Annemarie (13) is De Kleine YouTuber

De Amsterdamse Annemarie (13) is klein, maar heeft grootste plannen met haar kanaal De Kleine YouTuber. In augustus vorig jaar begon ze met het maken van grappige video’s en een maand geleden tekende ze een contract bij Social1nfluencers.

Reacties van scholieren die horen dat ze mooi zijn

Hoe reageren mensen als je vertelt dat je ze mooi vindt? De één gaat lachen, de ander bloost, een derde begrijpt het niet. Shea Glover (18) maakte op haar school in Chicago een video van dingen die ze mooi vindt. Het filmpje staat sinds mei online, maar gaat...

Hoe vredelievend is de Bijbel eigenlijk?

Er wordt een hoop gezegd en geschreven over de islam. Maar weten we eigenlijk wel wat er in de Koran staat? De jongens van het YouTube-kanaal Dit Is Normaal lezen wat passages voor op straat. Of komt hun tekst eigenlijk uit een ander heilig boek?

Alberto Olmedo knipt met zwaarden

Alberto Olmedo is niet zomaar een kapper. De Madrileen knipt niet alleen met een schaar, maar gebruikt ook zwaarden, vuur en een soort vingermesjes. Uh… wat?!

Jup, jij ziet er net zo belachelijk uit als je moeder wanneer je een selfie neemt...

Die selfies die jij dagelijks neemt? Daar snapt je moeder geen snars van. Maar wat als ze er zelf nou precies zo eentje zou maken? Elite Daily daagde een groep moeders uit om de selfies van hun dochters na te doen. En nee, ook als ze...

Ko Hyojoo danst op een longboard

Longboards zijn niet alleen ideaal om er sneller mee op school te komen dan lopend, maar ook om op te dansen. De Koreaanse Ko Hyojoo laat wat duizelingwekkende moves zien op het nummer Unique van de Australische zangeres Lenka. En dat ziet er best uniek uit.

Zou je bij de brievenbus gaan zitten wachten tot de ander iets terugstuurt?

Wat als je je papieren post net zo vaak zou checken als je digitale berichten? Zou je dan tijdens de les naar huis rennen om de brievenbus leeg te halen? Enveloppen openscheuren tot diep in de nacht? Vast niet. Maar het idee is interessant en levert een grappige sketch op van...

Jongere van het Jaar

Wie wordt eind volgende week 7Days Jongere van het Jaar? Welke Nederlandse tiener heeft in 2015 écht iets bijzonders bereikt? Een van de genomineerden is YouTuber Joy (13) van kanaal BeautyNezz. We spraken haar in april al op het YouTube-festival VEED in Amsterdam. Dat interview (ze was toen nog twaalf) kun je hieronder teruglezen. Stemmen op...

Snowboarder Chris Vos is genomineerd voor de 7Days Jongere van het Jaar Award
Jongere van het Jaar

Toen Chris vijf was, raakte zijn been door een ongeluk voor een groot deel verlamd. Toch ging hij snowboarden. En daar werd hij steengoed in. In februari won hij twee keer op het WK parasnowboarden bij de senioren. De inspiratiebron die Chris daarmee voor andere jongeren is, levert hem met recht een nominatie op voor de titel 7Days ...

In plaats van te kletsen, mogen de Chatrouletters zelf in een game spelen

Op Chatroulette verwacht je veel, maar niet dat je middenin een levensechte first-person shooter belandt. En als dat wel gebeurt? Game on!

Valerie Zaremska en Iryna Ocheretiana tekenen portretten als Simpsons-karakters

Geef Valerie Zaremska en Iryna Ocheretiana een portret en zij toveren 'm om tot een personage dat zo uit The Simpsons lijkt weggelopen. De Oekraïense kunstenaressen ‘versimpsonsten’ al meer dan achthonderd mensen.

Enzo Knol vindt zijn kijkers heel belangrijk

Deze week verscheen het boek Knolpower, over het leven van Enzo Knol. Aan 7Days vertelt de populairste YouTuber van Nederland over het boek en zijn fans.

Dansende tampons moeten kinderen leren dat menstruatie normaal is

‘Hoera voor ongesteld zijn!’ Dat heb je waarschijnlijk nog nooit iemand horen zeggen. Toch zingen Zweedse kinderen het nu uit volle borst. Daar verscheen een jubellied over menstruatie op tv.

Danny Way vloog 7,772 meter door de lucht

Danny Way weet beter dan wie dan ook hoe het voelt om te vliegen. De professionele skateboarder uit de Verenigde Staten brak deze zomer voor de vierde keer het wereldrecord van hoogste sprong ooit.

Zou jij je haar met cola wassen voor een warrig resultaat?

Sinds het Britse model Suki Waterhouse heeft gezegd dat ze haar haren wel eens met Coca-Cola wast, hebben al meerdere mensen een fles frisdrank over hun hoofd leeggegoten. Ook de Amerikaanse beautyvlogger Ellie Kodia waagde zich eraan. Het resultaat? ‘Definitely different.’

In zo'n klein pretpark lijken bodybuilders al snel reusachtig

Wat doe je als je als bodybuilder niet nóg groter kunt worden dan je al bent? Precies, dan maak je de rest van de wereld kleiner. Simpel!

Dansen tussen de broccoli

Wat begon met een briefje in de supermarkt, eindigde in een avond vol feestgangers tussen de bananen en de macaronischotels: Disco Boodschappen. In april was de eerste editie in een Amsterdamse supermarkt. Woensdag maakte de organisatie bekend de grens over te gaan. Op zaterdag 7...

Je zou het niet zeggen, maar de bak popcorn op deze foto is niet eetbaar. Wel kun je er je pinpas of telefoon in bewaren. Het is een van de vele ontwerpen van Rommy de Bommy. Van haar tassen en sieraden loopt het water je in de mond.

Enzo Knol krijgt een eigen boek: #Knolpower

Enzo Knol krijgt een eigen boek. Dat maakte de populairste YouTuber van Nederland vrijdag bekend in zijn achthonderdste vlog. #Knolpower is vanaf volgende week vrijdag te koop op zijn site.

Biologielerares Debby Heerkens legt het orgaanstelsel uit met een bijzondere outfit
Schoolnieuws

Biologiedocent Debby Heerkens van CSG Groene Hart Rijnwoude houdt er wel van om anders dan anders les te geven. Daarom trok ze op haar school in Hazerswoude-Dorp vorige week haar kleren uit voor de klas. Uh… wat?! Geen paniek: daaronder had ze nog gewoon spieren, botten en organen aan.

John Mashall houdt een bedelende haai op afstand
In beeld

Met de zonsondergang op de achtergrond maakt de Amerikaan John Marshall indrukwekkende selfies met beren, haaien en gorilla’s. Dat ziet er gevaarlijker uit dan het is: zijn metgezellen zijn van karton.

Zo met het kasteel van Disney lijken de hotdogprinsessen net echt
In beeld

De koks van het Amerikaanse eettijdschrift Lucky Peach vinden Disneyprinsessen hartstikke op elkaar lijken. Het is een beetje eenheidsworst, zou je kunnen zeggen. Daarom presenteren ze de tekenfilmfiguren zoals je ze nog nooit eerder hebt...

Choreograaf David Moore bedacht een dans op Future Boards

Waar Segways toch vooral een beetje suf ogen en een toeristenimago hebben, zien deze Future Boards er een stuk stoerder uit. Deze dansers kunnen er in ieder geval goed mee uit de voeten.

Sinds eind september wordt Teske de Schepper (20) door haar zus Saske (24) en Saskes vriend Alwin (25) gevolgd voor de docu-serie Teske & Co7Days interviewde de drie over deze intensieve samenwerking.

Dacht jij dat penicilline of de smartphone de beste uitvinding ooit was? Dan heb je nog nooit van de pizzabuidel gehoord. Dit hebbeding voor fastfoodfans is hét bewijs dat de mensheid zich van het dierenrijk onderscheidt door intelligentie. Geloof ons, je wilt niet meer zonder.

Het allergrootste jacht ter wereld maakte vorige week zijn allereerste vaart in Duitsland. Maar de kersverse eigenaar ziet vast groen van jaloezie als hij het ontwerp van Kokoma Ailand ziet. Dit drijvende eiland zou binnen een paar jaar over de wereld moeten dobberen.

Je hebt koorddansers en slackliners. Maar de Belgische trailbiker Kenny Belaey kan iets wat misschien nog wel knapper is. Hij slacklinet op een fiets!

Nee, je ziet niet dubbel. Maar we snappen de verwarring. Met Halloween in het vooruitzicht heeft make-upartieste Promise Tamang Phan (26) een tutorial gedeeld voor een behoorlijk 'trippy' look. Of zoals ze zelf zegt: 'ga als wandelende migraine'.

In beeld

Zit je bij Ioana Vanc aan tafel, dan lepel je niet zomaar je eten naar binnen. De Roemeense architect vult haar bestek namelijk met kunstwerken. Zelfs de kleinste details brengt ze aan.

Er zijn al heel veel alternatieve clips van Uptown Funk verschenen, maar deze wilden we je niet onthouden. Het Franse YouTube-kanaal ...

Hoe ziet jouw Instagram-feed eruit? Zijn dat rommelige plaatjes met spaghettiresten en vieze sokken of gelikte foto’s die zo in een catalogus kunnen? Waarschijnlijk dat laatste, want iedereen toont zich op Instagram het liefst van zijn beste kant. De Thaise fotografe ...

Ooit van tutting of vingerdansen gehoord? Wij ook niet. Tot we een video tegenkwamen van kaartengoochelaar Zack Mueller. De manier waarop hij kaarten schudt, is hypnotiserend om naar te kijken. En met hem schijnen er nog veel meer tutters of vingerdansers te zijn. Wij zetten wat fascinerende voorbeelden voor je op een rij.

Douwe Bob (22) brak in 2012 door als De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zou het hem ook lukken om het Eurovisie Songfestival te winnen? Hij mag het volgend jaar proberen.

Voor iedereen die niet elke ochtend wordt wakker gekust door een prins(es) - en dat zijn er heel wat -, is er koffie. Maar wat als je die twee kunt combineren? Met het vindingrijke koffiedeksel van Jang WooSeok word je wakker gekust door je kopje koffie.

Alsof hij met beide voeten in tegenovergestelde richting over een bananenschil uitglijdt, zo pijnlijk zien de spagaten van Logan Paul eruit. Maar aan het stalen gezicht van deze Vine-beroemdheid te zien, valt de pijn gelukkig wel mee. De geluidseffecten maken zijn onverwachte vallen des te...

De eerste paar stappen valt het nog niet op, maar na een paar meter door Villiers Street in Londen ontdek je een patroon: alle kauwgomresten zijn er omcirkeld met stoepkrijt. Wie het pad volgt, komt uit bij een kraampje van Gumdrop. Daar legt Anna Bullus uit waarom zij en haar collega’s zoveel rondjes op de stoep tekenen.

Wat een vrolijk optreden had moeten worden, eindigde zondag al snel in mineur. Nog geen vijf minuten nadat Mees (16) zijn roze konijnenpak had aangetrokken en zijn accordeon had omgehangen, werd hij naar eigen zeggen beboet met 180 euro. Naar die vrolijke middag kon hij toen wel fluiten. Dit is zijn verhaal.

De één kan in een minuut 270 keer de bal hooghouden, de ander bouwt de langste waterglijbaan ter wereld. Maar dat je voor een wereldrecord niet...

New York staat vol wolkenkrabbers, de één nog imposanter dan de ander. Daartussen is maar weinig ruimte voor groen. Daarom wil een groep ondernemers het volgende stukje natuur niet boven, maar onder de grond aanleggen. The Lowline moet het eerste ondergrondse park ter wereld worden. De helft van het geld is inmiddels al binnen.

In beeld

Geef Steve Casino een pinda en hij maakt er een kunstwerk van. De Amerikaanse speelgoedbedenker begon zijn hobby drie jaar geleden. Nu krijgt hij verzoekjes van over de hele wereld en is er een wachtlijst van drie maanden.

Heb jij op vakantie nog een boek opengeslagen of keek je liever op je telefoon? Waarschijnlijk dat laatste, blijkt uit een Britse enquête. Maar ook op je smartphone kun je lezen. Professor John Sutherland vatte 25 boeken samen in tweets.

Vliegtuigmaatschappijen doen steeds gekker om de aandacht van hun passagiers te vangen voor de verplichte veiligheidsvideo’s. In de nieuwste clip van Air New Zealand neemt een pratende mopshond het op tegen rokende aliens en demonen in glimmende capes.

Heb jij je spierballen te danken aan de kracht waarmee je ‘s ochtends op de snoozeknop slaat? Dan is dit lanceerbed wat voor jou. Zeker weten dat-ie je wakker maakt (of bewusteloos…).

Schooltips

Moet jij jezelf maandag alweer uit bed slepen om op tijd te zijn voor het eerste lesuur, of mag je nog een paar weken van je vrijheid genieten? Hoe dan ook, voor het nieuwe schooljaar kun je wel wat welke leuke spullen gebruiken. En nu je nog net vakantie hebt,...

Voordat je gaat watertanden bij het zien van deze cheesecake, moeten we je even waarschuwen waar het gebakje van gemaakt is. Studenten van Kyoto University in Japan gebruikten namelijk darmbacteriën van gorilla’s om deze lekkernij mee te bereiden. Eet smakelijk!

schoolnieuws

Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich veilig voelen in de operatiekamer, als ze hun lievelingsknuffel vol bacteriën niet mogen meenemen? Dat dilemma legde Gaby’s moeder haar dochter voor. De oplossing die de Amerikaanse Gaby (12) bedacht is simpel, maar leverde haar wel een tien en een wetenschappelijk artikel op.

Nóg zomerser dan één zomerhit is een mashup van elf zonnige liedjes. De drie Franse vriendinnen Lucie, Elisa en Juliette (21) hebben dat goed begrepen. Hun zomermix laat zelfs op de meest regenachtige dag de zon schijnen.

Ze brengen overleden supersterren terug tot leven en zijn onmisbaar in een goede sciencefictionfilm: hologrammen. Maar wie dacht dat deze technologie alleen is weggelegd voor de slimste wetenschappers, zit er mooi naast. Vanaf nu kun je zelf een hologram maken met je smartphone.

Ben je net stiekem op het dak van je school geklommen, word je gesnapt door een drone. Het overkwam vier jongeren uit het Ierse Letterkenny en leverde een spannende achtervolging op.

Tuurlijk: wespen, vliegen en muggen zijn irritant. Maar vergeleken met de beesten die het leven van sommige Amerikanen en Russen zuur maken, zijn onze Hollandse insecten gewoon lieverdjes. Na het zien van onderstaande filmpjes ga je ze zelfs waarderen om hun kleine omvang en aantal...

Voor een bebaarde vent met een voetbal halen Spanjaarden hun neus op. Maar als dezelfde morsige man zijn pruik verruilt voor een vette kuif en zijn dikmaakpak uittrekt, komen ze als vliegen op hem af. Cristiano Ronaldo verraste voorbijgangers in Madrid door in vermomming zijn voetbalkunsten te vertonen.

Robert Downey Jr. heeft het voor de derde keer op rij geflikt: hij is wéér de best verdienende acteur ter wereld. Afgelopen jaar harkte de Iron Man-vertolker maar liefst 73,6 miljoen euro binnen met zijn films. Maar ook Jackie Chan en Vin Diesel zitten er warmpjes bij, berekende zakentijdschrift...

In beeld

Houd je het meest van zee of duik je liever in het zwembad? Met Casa Brutale hoef je niet meer te kiezen. In dit vakantiehuis slaap je aan én onder het water. Het luxe optrekje moet nog wel gebouwd worden.

Vlogwedstrijd

‘Vergeet niet een duimpje omhoog te geven!’ In Nederland liken wij vloggers massaal. Deze zomer portretteren we drie succesvolle YouTubers. En wie weet kun jij in die rol wel voor 7Days aan de slag, door mee te doen aan onze vlogwedstrijd! Deze week:...

Ruim vijfhonderd dagen na de verdwijning van vlucht MH370 is er wellicht een nieuwe aanwijzing over het lot van de 239 inzittenden opgedoken. Strandschoonmakers vonden woensdag een deel van een vliegtuigvleugel in het noordoosten van het eiland Réunion.

Terwijl haar leeftijdsgenoten op het strand liggen luieren, steekt de Franse Camille (16) haar handen liever ín het zand. Ze werkt als vrijwilliger op een archeologische opgraving in Zuid-Frankrijk en vond daar een tand van 560.000 jaar oud.

Met meer dan twintig miljoen abonnees staat het Amerikaanse Smosh op nummer vier in de top tien van populairste YouTube-kanalen wereldwijd. Hoog tijd voor een eigen beeld, vond Madame Tussauds. Tijdens de première van SMOSH: The Movie vorige week in Hollywood onthulden...

Basketballen en trampolinespringen: het is al knap als je één van die twee goed kunt, maar Kevin Libertowski (19) combineert ze moeiteloos. In zijn nieuwste video laat hij twee ballen tegelijk in het net eindigen tijdens een achterwaartse én een voorwaartse salto.  

Niet in paniek raken, deze Engelstalige receptionist van het Henn-na Hotel in Japan is geen ontsnapte velociraptor uit Jurassic Park. Deze dinosaurusrobot is er om gasten te helpen bij het inchecken. Ook veel van zijn collega’s zijn van staal en draad. Ze werken in het eerste robothotel ter wereld.

Ze kunnen gevaarlijke situaties opleveren en zijn verboden in pretparken en op festivals: selfiesticks. Zijn ze dan nergens goed voor? Nou,...

Zeshonderd meter plastic. Dat klinkt als een suffe bouwmarktbestelling, maar als je het achter elkaar uitrolt vanaf de top van een steile heuvel en er een bak water overheen gooit, wordt het opeens de langste waterglijbaan ooit.

Nicole Paris (22) beatboxt al sinds haar dertiende. En dat heeft ze niet van een vreemde: haar vader kan er ook heel wat van. Maar wie is er beter?

Samantha Gardella (19) is groot fan van de serie Orange Is The New Black én woont toevallig in de buurt van een opnamelocatie. De foto’s die ze daar nam, zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze kreeg er zelfs een ‘...

4
Film

Rimpels, spierwit haar, zoeken naar woorden, vergeetachtigheid… Sherlock Holmes is oud geworden. Voor zijn dood wil de detective nog een zaak oplossen. Zou het hem lukken? Mr. Holmes blijft boeien tot het eind.

Klassieke kunst en Kim Kardashian zijn geen voor de hand liggende combinatie. Toch werd de realityster laatst gespot in het Metropolitan Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Niet in het echt, maar grappenmakers hielden haar...

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg (25), beter bekend als PewDiePie, werkte vijf jaar geleden nog als hotdogverkoper om daarnaast video’s te kunnen maken. Maar vorig jaar verdiende zijn bedrijf zo'n 6,7 miljoen euro met zijn filmpjes. Dat zijn zo’n 3.350.000...

Het spreekwoord Don’t judge a book by it's cover herinnert je eraan anderen niet op hun uiterlijk te beoordelen. Daar lijken jongeren aandacht voor te vragen met de #DontJudgeChallenge. Maar volgens veel leeftijdsgenoten slaan ze de plank...

In beeld

Stephen McMennamy kijkt naar de wereld als naar een puzzel: welke stukjes passen in elkaar? In zijn ogen worden de ronde vormen van een abrikoos een blote kont en veranderen donuts in autobanden. Zijn #combophoto...

Als Moritz Mueller (15) op dreef is, is geen euro meer veilig. De Duitse jongen laat de ene na de andere munt verdwijnen. Gelukkig tovert hij ze ook weer tevoorschijn.

In beeld

Mobstr fietste jaren langs dit elektriciteitshuisje op weg naar zijn werk. Het viel hem op dat alle graffiti binnen het rode gebied met rode verf werd weggewerkt en dat alles daarbuiten met een hogedrukspuit werd schoongespoten. Tijd voor een experiment, dacht de graffitikunstenaar uit Newcastle. Het resultaat van een jaar lang spuiten en...

Dario Rossi is een fantastisch drummer. Je hoeft hem maar één voorwerp te geven en hij trommelt ermee op alles wat los en vast zit. De Italiaan staat op festivals als Sziget, maar vertoont zijn...

Met zijn dunne armpjes en brilletje heeft de Amerikaanse scholier Kevin Carroll (17) meer weg van Harry Potter dan van bijvoorbeeld SYTYCD-jurylid Shaker. Maar dan wordt hij uitgedaagd voor een dance off

14 en 20 zijn ze, Jasmine Thompson en Felix Jaehn. Toch staan ze al weken in de top 40 met hun cover van Ain’t Nobody. Dat komt niet uit de lucht vallen. Jasmine timmert al jaren aan de weg.

Ceyana (17) en Norinda (17) kijken alsof ze elkaar willen slaan. Af en toe halen ze ook echt uit. Maar ze raken elkaar nooit en zitten in de pauze vredelievend naast elkaar. De twee deden zondag mee aan het NK Living Statues in de Limburgse plaats Valkenburg. ‘Je moet over de...

Hoe griezelig is het als het wassen beeld van je filmheld opeens tot leven komt? Nou, heel griezelig, vinden de bezoekers van Madame Tussauds in Hollywood. Want zodra Arnold – Terminator – Schwarzenegger zijn armen om hen heen slaat, gillen ze het uit.

De laatste nieuwtjes van Apple worden elk jaar aangekondigd tijdens de World Wide Developer Conference (WWDC) in San Francisco. Een ticket hiervoor kost 1600 dollar (dik 1400 euro), maar 350 jonge app-bouwers mogen er gratis heen. Erik (14) was een van hen.

Een filmpje met glibberige griezels, angstaanjagende muziek en een geleerde die zegt dat alles zal worden opgegeten. Het klinkt niet als het succesrecept om toeristen naar je stad te lokken. Toch probeert de Japanse stad Saga het met de korte horrorfilm Alien of Ariake.

Misschien ken je Matt Bray nog wel. De Amerikaan wil het meeste uit zijn leven halen en werkt daarom zijn bucketlist af op zijn YouTube-kanaal ProjectOneLife. Met zijn nieuwste video heeft hij weer een hit te pakken. Hierin danst hij op honderd verschillende...

Als jij de stop uit de gootsteen trekt, welke kant draait het afwaswater dan op? En wat als je precies hetzelfde doet aan de andere kant van de wereld? Twee YouTubers zochten het uit.

Is het een vliegtuig? Is het een boot? Is het een gigantisch skateboard? Nee, het is een hovercraft! En vandaag bestaat-ie 56 jaar. Hover, hover, hoera!

Een woest hondje, angstaanjagende kipnuggets en paniekerige knakworsten: komieken Annie Lederman en Abbey Luck hebben de trailer van Jurassic World heel precies nagemaakt met uh, hotdogs en...

Walter Thomas (91) reed zondag keihard achteruit, dwars door een garagedeur heen. De auto die hij bestuurde en de garage die hij molesteerde, waren niet van hem. Toch kroop hij met een enorme grijns achter het stuur vandaan.

Bij de tijd

Bij donuts denk je misschien aan Homer Simpson en politieagenten. Maar wist je dat de zoete snack in de Eerste Wereldoorlog werd uitgedeeld aan soldaten? Het Leger des Heils doet dat nog steeds.

Herinner je je nog die jurk, waarvan veel mensen dachten dat-ie wit met goud was, maar die in werkelijkheid blauw met zwart was? Nu is er het haar van Sabrina Abu-Obeid (24). Dat verandert van kleur...

Bij de tijd

Ze krabben je armen open, leggen ongevraagd muizen op je kussen en springen op je toetsenbord als je met een belangrijk werkstuk bezig bent. Waarom zou je überhaupt een kat in huis nemen?

Tom Bleasby (18) uit de Britse stad Leeds is in één klap wereldberoemd geworden. Zijn duet met Jessie J werd al door meer dan negen miljoen mensen bekeken.

Trek in iets zoets? Zet je tanden in een lego-blokje! Niet eentje van plastic natuurlijk, maar een zelfgemaakte stapelbare winegum.

De make-up van Lucy Edwards (19) zit altijd perfect. En dat is best knap, want de Britse is blind aan beide ogen. Op haar YouTube-kanaal YesterdaysWhishes legt ze uit hoe ze haar make-up doet. 

Dossier DYTG

Gillende fans en knallende optredens: zaterdag was de tiende editie van de Dutch YouTube Gathering (DYTG) in de Jaarbeurs in Utrecht. 6.500 Jongeren dromden er samen om hun video-idolen in het echt te ontmoeten. ‘Ik kan niet geloven wat er net gebeurd is!’

Wat als je moeder Siri was? Dan praat je opeens heel anders over jongens, maar met het geven van routeaanwijzingen is ze dan wel weer snel. The Daily Dot maakte het onderstaande filmpje met Susan Bennett, de vrouw achter de stem van Siri.

Hoe zou het zijn om met sociale netwerken te daten? Daar maakte de Britse YouTuber Emma Blackery (23) een briljante video over. Maar de ware, die heeft ze er nog niet mee gevonden.

Schoolnieuws

Maandag begint seizoen drie van Brugklas bij AVROTROS. Hoe is het om in de populaire serie te spelen? 7Days bezocht de talentendag en sprak er met hoofdrolspelers Britt Scholte (18), Niek Roozen (17) en Leonard Schoots (15). 'Als ik...

Nieuw-Zeelanders mogen deze herfst naar de stembus om zich uit te spreken over een nieuwe vlag. Maar éérst mag iedereen een ontwerp voor het nationale symbool inleveren. Die taak heeft veel mensen aan het tekenen gezet....

Volgend jaar kun je Enzo Knol niet alleen op YouTube zien, maar ook in de bioscoop. De populaire vlogger krijgt de hoofdrol in de speelfilm OFFLINE. Daarin speelt hij… zichzelf.

De beste ideeën komen onder de douche. Dus als de oplossing voor wereldvrede zich nog niet heeft aangediend als je haren zijn gewassen, grijp je toch nog maar even naar de conditioner. En als je daarna nóg niet weet hoe je de wereld kunt verbeteren? Dan heeft Logan (12) nog wel een tip voor je. 

Tetris is als computerspelletje al frustrerend, maar wat als levende Tetris-blokken opeens in het echt de roltrap of lift blokkeren? Dan worden mensen pas echt chagrijnig…

Bij de tijd

Vrouwenkiesrecht? Maar vrouwen kunnen toch helemaal niet kiezen? Waarom staan ze anders elke ochtend zo lang voor hun kledingkast en twijfelen ze op een terrasje altijd tussen cola en 7-Up? Simpel: omdat ze alle opties afwegen om de beste keuze te maken. Dus wees maar blij dat vrouwen mogen kiezen. Dat was honderd jaar geleden nog wel anders....

Gillende bezoekers en omver gestoten paspoppen. Geschrokken shoppers in Hongkong vluchtten zondag een kinderkledingwinkel uit toen er een wild zwijn door het dak zakte.

Ben jij al trots omdat je met het puntje van je tong jouw neus kunt aanraken? Dan ben je vast jaloers op Adrianne Lewis (18). De Amerikaanse heeft zo’n lange tong dat ze zelfs haar oogbal kan proeven.

Bij de tijd

Of ze nu ruzie krijgen in de wasmand, in de wasmachine of in de la is een raadsel. Maar één ding is zeker: veel sokken gaan vroeg of laat uit elkaar. ‘We blijven vrienden’, zeggen ze nog. Maar nee, uiteindelijk vertrekt de één met de noorderzon en blijft de ander eenzaam achter.

Cinemates - Boybands Are Cliché

Hoe stoer het ook is om boybands te haten, stiekem staat Baby verstopt in je playlist en moest je een traan wegpinken toen Zayn One Direction verliet. Geeft niks, maar nu je daar overheen bent, is het tijd voor iets nieuws. En wat is er nou beter dan parodieën op boybands? Stoer vanwege de sarcastische teksten, maar toch nog dat...

Dossier Nepal

De aardbeving in Nepal heeft niet alleen veel mensen verdriet gebracht. Ook de hoogste berg ter wereld is niet meer hetzelfde. Door de botsing van twee aardplaten vorige week zaterdag is de Mount Everest (8.848 meter) 2,5 centimeter gekrompen.

Bij de tijd

Harry Potter of Playmobil-poppetje: Jan-Peter Balkenende was ruim acht jaar minister-president van Nederland, leidde vier kabinetten en toch herinneren we ons hem vooral om zijn haar. Vandaag wordt de oud-premier 58 jaar. Hoe kun je dat nu beter vieren dan door andere politici ook op zo’n mooi kapsel te trakteren?

In beeld

Het jaarlijkse Met Gala in New York wordt gezien als de ‘Oscars van de Mode’. Alle bekende gezichten waren er dan ook bij maandagavond. Sommige sterren gaven zichzelf wel héél bloot.  

In Berlijn stond vrijdag een automaat waarmee je voor twee euro een T-shirt kon kopen. Heel wat mensen gooiden er geld in. Toch kocht niemand een T-shirt. En dat was precies de bedoeling.

Het leeuwengerecht van Alberto (18) werd volledig afgebrand door de jury van de Spaanse versie van MasterChef. Maar op internet wordt de jonge kok als held onthaald. Restaurants serveren nu zijn recept.

Een basketbal netjes in het net gooien is al knap, maar als je hetzelfde kunt met een koekje en een glas melk, heb je écht talent. De Brit Peter Bamforth is zo’n talent. De ene na de andere Oreo mikt hij in een glas zuivel. Soms met effect en een enkele keer...

Huh, het Instagram-account op deze foto lijkt wel doorzichtig! Is het magie of een trucje? Dat laatste en het is zelfs heel gemakkelijk na te doen. Insta in my Hand is al een trend onder jongeren in Japan. Verovert het straks ook Nederland?

7Days staat altijd open voor tips om de krant en site te verbeteren en onze redacteuren horen graag jouw mening. Om ons te helpen, heeft masterstudent Communicatiewetenschap Vanity Zweers een vragenlijst opgesteld. Zou jij deze voor ons willen...

Ja, dat lees je goed. Nu is regenboog-eenhoornkoekje al een prachtig Galgje-woord, maar eentje die sterretjes poept kan niet meer stuk. Tenzij je er je tanden in zet natuurlijk, want ze zijn ook nog eens heel erg lekker. Elise van MyCupcakeAddiction...

Dat is gek: als Eddie van der Meer (18) uit Purmerend de titelsong uit Jurassic Park op zijn gitaar speelt, verschijnt er opeens een triceratops achter hem.

‘Je bent gek!’ Deze drie woorden heeft John Woof de afgelopen maanden vaak gehoord. De reden? Hij wilde op alle 51.117 stoeltjes in voetbalstadion De Kuip zitten. Zijn antwoord? ‘Daarom doe ik het ook.’ Zaterdag voltooide hij zijn missie.

Tuurlijk, je kunt op elk moment van de dag je lievelingskanaal aanklikken om eindeloos filmpjes te bekijken. Maar je favoriete YouTuber in het echt ontmoeten is toch wel even wat anders. Dat kon zaterdag bij VEED in Amsterdam. Er waren meet & greets, optredens van bekende YouTubers en sommige kanalen kwamen tot leven op de...

'Wil je met me…' Een aanzoek doen is nooit gemakkelijk. Oók niet voor hét schoolfeest van je leven. Daniel (18) kwam met een origineel idee. Maar dat ging niet helemaal volgens plan…

Met een allesvernietigende atoomstraal stampt Godzilla in zijn films door de straten van Tokio. Niets laat hij heel. En toch zijn Japanners dol op hem. Vorige week is het dinosaurusachtige monster zelfs benoemd tot ereburger van een wijk in de Japanse hoofdstad.

Iedereen met luidruchtige buren herkent het: de overvloed aan geluiden die je uh, niet herkent. Wat doen die buren de hele dag dat het zoveel lawaai moet maken? Zijn ze aan het discobowlen of houden ze een modeshow voor olifanten op hoge hakken? Het blijft meestal een raadsel. Tenzij je het ze op de man af vraagt. Maar durf je dat? YouTube-...

Bij de tijd

Naar adem happend schrik je wakker. Gelukkig, je zit niet écht in je beertjespyjama op school. Maar is het echt zo erg om in je slaapkloffie in de les te zitten, als iedereen dat doet?

De Nederlands-Oostenrijkse alpineskiër Marcel Hirscher kan slalommen als de beste en won al vier jaar op rij de wereldbeker. Maar voor dit filmpje van Red Bull skiet hij expres tegen de paaltjes aan in plaats van eromheen. Het levert een kleurrijke video op! Maak je trouwens geen zorgen: alle poeders zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen....

Bij de tijd

Hij is supervoedzaam, makkelijk mee te nemen en nog lekker ook. Tijd om de banaan te eren. In de Verenigde Staten grijpen studenten elke derde woensdag van april aan voor wereldbananendag. Doe je mee?

Altijd een baguette met brie als lunch gaat vervelen. Dus besloten de Fransmannen Thomas Weil en Quentin Weisbuch wat anders te doen. Nu hebben ze een site vol bijzondere hamburgers.

Is de appelboom voor jouw raam nog steeds kaal en dor? Tover dan nu je straat om in een magische laan vol kersenbloesem. Met één muisklik staat alles in bloei!

De horror! Je wilt meer weten over een personage uit het boek dat je aan het lezen bent of de serie die je net iets te laat bent gaan volgen en voor je het weet kom je per ongeluk al de afloop van het verhaal tegen. Om voor eens en voor altijd korte metten te maken met deze moderne gruwel die spoiler heet, heeft Google patent...

Een saucijzenbroodje, een zakje chips of een nieuw shirtje. Moet jij altijd geld lenen van je vrienden? En vergeet je het daarna ook nog eens terug te betalen? Neem dan een voorbeeld aan Walter Hunt en bedenk een uitvinding om in één klap je schulden af te lossen.

Het is vandaag Kies-een-andere-naam-dag. En als IEMAND daar gebruik van wil maken, is het dit meisje uit New York wel. Zodra Beyoncé zich aan anderen voorstelt, barst iedereen in gezang uit.

Moziah Bridges

Vlinderstrikken iets voor oude mannen? Absoluut niet! Volgens Moziah Bridges (13) staan bow ties iedereen goed. En de Amerikaanse tiener kan het weten. Hij maakt en verkoopt ze al vier jaar.

SketchSHE

Liedjes nadoen in de auto is een trend en sommige YouTubers zijn er een kei in. De drie vriendinnen van SketchSHE bijvoorbeeld. In een clip van ruim drie minuten doen ze veertien nummers na. Van...

Gorilla prank fouseytube

Een toiletvloer bezaaid met bananen, maar geen man die daar vraagtekens bij zet. Totdat er opeens een grommende gorilla om de hoek komt. Dan klimmen de wc-bezoekers zelf als apen over muurtjes heen om te vluchten. De prank van fouseyTUBE werd binnen...

Choupette Lagerfeld

Ze lag met haar bevallige lichaam al op de motorkap voor een autokalender, poseerde voor een make-upmerk en stond op de cover van een tijdschrift. Toch is Choupette is niet zomaar een model. Ze is de kat van modeontwerper Karl Lagerfeld. Volgens haar baasje verdiende ze vorig jaar drie miljoen euro.

Hilarische veiligheidsvideo

Een vloedgolf, botsing of het topje van een ijsberg… Er kan van alles gebeuren op zee. En dan wil je wel weten hoe je jezelf in veiligheid brengt. Maar van de meeste instructievideo’s val je meteen in slaap. Dat wilde rederij Condor niet op zijn geweten hebben. Dus maakte het Britse veerbootbedrijf deze hilarische Safety Rap op de...

Vlam in de pan? Deksel erop! Maar wat als je geen deksel hebt? Dan kun je misschien de radio harder zetten. Twee Amerikaanse studenten hebben een brandblusser bedacht die werkt op geluid. 

Leona Chin is racekampioen en professioneel coureur in Maleisië. Maar dat weten deze rijinstructeurs niet. Met twee staartjes in haar haren en met gespeelde verlegenheid neemt Chin naast hen plaats achter het stuur. Na wat gepland gestuntel weet ze het gaspedaal te vinden en bezorgt ze de instructeurs de schrik van hun leven.

Celine Dion AFP

Een gebroken hart vraagt om chocola, goede vrienden en de liedjes van Céline Dion. Gooi al je emoties eruit door mee te blèren met de best verkopende Canadese artiest ooit.

Krachtpatsers laten al jaren zien hoe sterk ze zijn door zo hard mogelijk aan een touw te trekken. Poolse roeiers hebben daar nu een nieuwe variant op bedacht: boot trekken. Twee teams van zes proberen allebei zo krachtig mogelijk te peddelen om de boot hun kant op te krijgen. Wie zou er winnen?

Word jij al duizelig als je denkt aan Waar is Wally? Of vind jij de verstopte rood-witte hoofdpersoon altijd meteen op de zoekplaten? Dan is het Instagram-account van Andrew Knapp iets voor jou.

Bij een stroomstoring overdag hoef je geen kaarsen aan te steken om de wc te vinden. Maar zo’n grote uitval van elektriciteit heeft wel andere gevolgen. Minder tentamens en meer agenten op straat bijvoorbeeld. Een groot deel van Noord-Holland zat vrijdagochtend zonder stroom. 

Herinner je je Amira nog? Dit negenjarige meisje won in 2013 de talentenjacht Holland’s Got Talent met haar bijzondere operastem. De Belgische Steff Philipsen (15) blijkt nu net zo mooi te zingen.

Justin Stomp (14) kan breakdancen én supersnel een Rubik’s Kubus oplossen. En alsof dat niet knap genoeg is, kan hij het ook nog eens allebei tegelijk. Draaiend op zijn hoofd lukt het hem om binnen vijftien seconden alle vakjes op de juiste plek te krijgen.

Dat ‘hij die niet genoemd mag worden’ uit Harry Potter ook een muzikale kant heeft, komt naar voren in deze parodie van Uptown Funk. De rol van Bruno Mars wordt vervuld door een funky Heer van het Duister. Let vooral ook even op de dooddoener linksachter de Funky Dark Lord. Zij lijkt als twee druppels water op Bellatrix Lestrange.

De loopband is vaak een saai alternatief voor hardlopen als het heel hard regent. Maar Carson Dean heeft er een veel leukere functie voor gevonden. Op de beat van Uptown Funk verandert een doodgewone loopband onder zijn voeten in een spectaculaire dansvloer. Of zoals hij zelf met de woorden van Bruno Mars zegt: ‘Don’t believe me, just...

El Caminito del Rey AFP

Een afgrond van honderd meter en een gammel wandelpad met gaten erin. Geen wonder dat El Caminito del Rey (Het Koningspaadje) jarenlang dicht was. Volgende week gaat het weer open...

Noorderlicht Hans van Eijsden ANP

De lucht boven het noorden van Nederland kleurde vannacht roze, paars, geel en groen. Niet door vuurwerk, maar door het poollicht. En dat gebeurt niet elke dag.  

Wat begon als een grapje is op een Amerikaanse school uitgegroeid tot een steunactie voor homoseksualiteit. Leerlingen delen er knuffelfoto’s met de tekst ‘Dit is oké’.

Zet een rond brilletje op, trek een giletje aan en mensen denken algauw dat je verstand hebt van kunst. Én dat ze er zelf alles vanaf weten. De YouTubers van LifehuntersTV lieten eerder al voedselkenners geloven dat stukjes Big Mac...

Hoe leg je muziek uit aan iemand die niet kan horen? Een Zweedse doventolk doet een behoorlijk geslaagde poging. Terwijl Magnus Carlsson de sterren van de hemel zingt tijdens de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival, steelt zijn doventolk de show. De tekst vertaalt hij met zijn handen, de melodie met zijn heupen:

achterbaan Fury

Krijg jij al hoogtevrees op een keukentrap? Dan is de Fury 325 niets voor jou. Deze honderd meter hoge achtbaan is bijna af. Je kunt alvast een testrit maken vanuit je luie stoel. Lekker veilig!

'Hé, mag ik meespelen?' Leden van een golfclub in de Amerikaanse staat Florida keken gek op toen ze vorige week vrijdag een balletje wilden slaan. Over het grasveld wandelde een enorme alligator!

Ariane stockfoto fotomodel

Ariane houdt van gezond eten, maar smokkelt af en toe met een hamburger. Ze is...

Bij de tijd

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt? Is dat naar de wc gaan, water in je gezicht gooien, je tanden poetsen of onder de douche springen? Welke van deze vier het ook is, zonder loodgieters was het je niet gelukt. Tijd om de man of vrouw in je gootsteenkastje te bedanken!

Een safaripark is vaak spannender dan een dierentuin, omdat de dieren er los rondlopen. Maar als zo’n wild beest té dichtbij komt, wordt het wel heel spannend…

Je hoeft geen basketbalfan te zijn om verliefd te worden op Benny the Bull. Deze harige mascotte vermaakt het publiek in de pauzes rondom alle thuiswedstrijden van de Chicago Bulls. Na het zien van zijn trucjes op de trampoline wil je meteen naar zijn stadion toe, sportfan of niet. 

Chuck Norris
Bij de tijd

Weet je waarom dinosaurussen zijn uitgestorven? Omdat Chuck Norris ze haatte. En weet je hoe Chuck Norris zijn biefstuk kruidt? Met pepperspray. Daarna brengt hij het eten niet naar zijn mond, maar beveelt hij het om tussen zijn kaken te gaan liggen. Daar kun je je maar beter niet tegen verzetten. Chuck Norris is niet stoer. Stoer zou willen...

Dronkenlappen die tegen muren plassen. De bewoners van het uitgaansgebied in Hamburg zijn er behoorlijk pissig over. Het stadsdeel heeft nu iets bedacht om de wildplassers terug te pakken. 

Ze spitten ongevraagd de tuin om en maken het voetbalveld onbespeelbaar. De meeste mensen vinden mollen daarom ontzettend irritant. Maar de bijna blinde beestjes blijken best behulpzaam. 

Enis B Antonio van der P Misdaadduo

Enise B. (20) en Antonio van der P. (25) beroofden en mishandelden vorig jaar minstens vier mensen voordat ze na een dagenlange klopjacht werden opgepakt in Duitsland. Deze week verschijnen ze voor de rechter. Daar deden ze al een paar opvallende uitspraken.

The Dress

Eén jurk heeft vannacht een hevige discussie op internet losgemaakt. Want: welke kleuren heeft het kledingstuk? Is dat blauw met zwart (ja, duh) of wit met goud (uh, nee)? De meningen zijn verdeeld…

In het Hongaarse dorpje Megyer gebeurt niet zoveel. Er wonen achttien mensen, zes paarden, drie schapen, twee koeien en een hoop kippen. Wil jij er wat leven in de brouwerij brengen? Dan huur je toch gewoon het hele gehucht! Voor zo’n zevenhonderd euro per dag is het van jou. 

David Goldberg heeft een bijzondere manier bedacht om sneeuw te ruimen. Trots als een pauw rijdt de Amerikaan op zijn plee-slee over het witte tapijt.

Noa Mintz

Veel jongeren van vijftien hebben een oppasadres als bijbaantje. Noa Mintz (15) uit New York heeft niet één adres, maar 190! Ze runt een eigen oppasbedrijf en verdient daarmee zo’n 330.000 euro per jaar.

John Green

'Ik ben verliefd op steden waar ik nooit ben geweest en mensen die ik nooit heb ontmoet.' Het klinkt als een zin die rechtstreeks uit een boek van John Green komt. Dat dacht de schrijver zelf ook. Maar de mooie woorden blijken in 2009 bedacht door een meisje van dertien.

Het sneeuwt in Boston. En niet zo'n beetje ook. Maandag viel er zelfs anderhalve meter sneeuw. Veel inwoners van de Amerikaanse stad zien een nieuwe uitdaging in het witte tapijt. Maar daar is de burgemeester niet blij mee.

Nu YouTube zo vanzelfsprekend is als water uit de kraan denk je er nauwelijks over na, maar tien jaar geleden bestond het populaire filmpjesplatform nog niet. Nu is het, na Google en Facebook, de drukstbezochte website ter wereld. Tijd voor een terugblik!

Zaterdag was een bijzondere dag voor Gemma Kirby. Niet omdat ze in het zonnetje werd gezet door haar Valentijn, maar omdat de Amerikaanse acrobate voor de vijfhonderdste keer door de lucht vloog als levende kanonskogel.

In beeld

Bij een mooie foto komt veel kijken. Is het licht goed, heb je je onderwerp scherp in beeld en zit je vinger niet voor de lens? Dan kom je al een heel eind. Maar het belangrijkste is misschien nog wel timing. Grace Chung (13) heeft dat goed begrepen. Met haar gekkofoto won ze de...

Het is de droom van elke danser: optreden naast Katy Perry tijdens de Super Bowl. Voor een wereldpubliek laten zien welke moves je in huis hebt. Maar dat ging voor deze danser een beetje mis. Nu wordt hij door de hele wereld uitgelachen.

Sam Smith, Ariana Grande, Usher, Meghan Trainor en One Direction in één clip? Het lukte Jimmy Fallon en zijn muzikanten van The Roots om ze allemaal We Are The Champions te laten zingen. Speciaal voor de Super Bowl, dé American Football-wedstrijd van het jaar, namen de zangers een a-capellaversie op.

Stel: je haar heeft alle kleuren van de regenboog al gehad, het hing ooit tot je kont en is zelfs gemillimeterd geweest en je bent nu wel toe aan iets anders. Wat doe je dan? Simpel, je laat het pixeleren. Pixel-wattes?!

Stress! Over een uur word je verwacht op een feestje en je mascara is op. Geen paniek, met een pak Oreokoekjes in huis kun je straks alsnog voor de dag komen. Katharine Ward (16) uit Chicago legt uit hoe.

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft met zijn zwoele stemgeluid en warrige rode haar al vele harten veroverd. Zou dat zijn ondersteboven-broertje Ed Sheerchin ook lukken? De playbackende kin doet in ieder geval net zo hard zijn best… 

De piñata is het hoogtepunt van elk Mexicaans kinderfeestje: een pop van papier-maché wordt net zo lang geslagen tot het snoep regent. Leuk als je vijf bent, maar YouTuber Devin Graham heeft een manier bedacht om het ook voor hen die partijtjes ontgroeid zijn tot een feest te maken.

Met zijn sluwe streken is Draco Malfoy een echte Slytherin. Maar de jongen die hem in de Harry Potter-films speelt, blijkt wel een heel goede acteur. Die zette woensdag de 'sorting hat' op en geloofde zijn oren niet. Hij hoort bij Griffindor!

Dossier mediawijsheid

Log jij altijd in met Fikkie22, gaatjeniksaan!!! of geheimpje123? Dan is je wachtwoord redelijk veilig. Dat geldt niet voor 123456, wachtwoord of qwerty. Maar ook al heb je een ingewikkeld wachtwoord, dan kunnen anderen 'm nog steeds makkelijk achterhalen.

In beeld

Een foto zegt misschien meer dan duizend woorden, maar er zijn ook duizend manieren om naar één foto te kijken. Dat wil Lucas Levitan laten zien met zijn project Photo Invasion op Instagram. Hij ‘steelt’ foto’s van Instagrammers en verrijkt ze met grappige illustraties.

Terwijl zijn leeftijdsgenoten genieten van een potje bridge of bingo, staat Jan Loos (85) meerdere malen per week in vol ornaat op het ijs. De Nederlander woont al bijna zestig jaar in Canada en kon niet anders dan meedoen met de nationale sport: ijshockey. Nu blijkt hij de oudste ijshockeyer ter wereld.

Per ongeluk een filmpje maken in plaats van een selfie: het overkomt de beste. Maar Jillian ‘gebeurde’ dat het afgelopen jaar wel erg vaak. En ‘toevallig’ altijd als ze met haar broer poseerde. Het lukte haar tenminste acht keer om hem erin te laten trappen.

Gaston uit Belle en het Beest weet zelf natuurlijk allang dat hij de allersterkste is, maar anderen lijken daar toch aan te twijfelen. Een dappere bezoeker van Disney World Florida daagde de zelfingenomen praatjesmaker daarom uit voor een wedstrijdje opdrukken. Wie zou er winnen?