gamverslaving

Acht of meer uur gamen op een dag, week in week uit. Het is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie niet gezond. Sinds deze week noemt de WHO het officieel een verslaving.

rouwen verhuizing

Rouwen doe je als iemand van wie je hield, is overleden. Maar ook als je op een andere manier te maken krijgt met verlies. Rouwdeskundige Gertie Mooren bespreekt verschillende soorten rouw, geeft tips hoe je er zelf mee om kunt gaan, en vertelt hoe je iemand kunt steunen die in de rouw is. Vandaag: hoe rouw je om een verhuizing?

rouwen scheiding

Rouwen doe je als iemand van wie je hield, is overleden. Maar ook als je op een andere manier te maken krijgt met verlies. Rouwdeskundige Gertie Mooren bespreekt verschillende soorten rouw, geeft tips hoe je er zelf mee om kunt gaan, en vertelt hoe je iemand kunt steunen die in de rouw is. Vandaag: hoe rouw je om een overleden dierbare?

Tammo

Tammo (17) deed vorig jaar Gymnasium eindexamen en heeft een tussenjaar. Hij reist momenteel door Azië. Thuis is hij fanatiek kickbokser en traint hij veel in de sportschool. 

rouwen om relatie

Rouwen doe je als iemand van wie je hield, is overleden. Maar ook als je op een andere manier te maken krijgt met verlies. Rouwdeskundige Gertie Mooren bespreekt verschillende soorten rouw, geeft tips hoe je er zelf mee om kunt gaan, en vertelt hoe je iemand kunt steunen die in de rouw is. Vandaag: hoe rouw je om een relatie die uitgaat?

rouwen om dierbare

Rouwen doe je als iemand van wie je hield, is overleden. Maar ook als je op een andere manier te maken krijgt met verlies. Rouwdeskundige Gertie Mooren bespreekt verschillende soorten rouw, geeft tips hoe je er zelf mee om kunt gaan, en vertelt hoe je iemand kunt steunen die in de rouw is. Vandaag: hoe rouw je om een overleden dierbare?

Sneeuwwitje syndroom Zweden

Net als Sneeuwwitje, slapen de zusjes Ibadeta (15) en Djeneta (14) al even. Maar geen knappe prins die hen wakker komt kussen. Ze lijden aan het Sneeuwwitje-syndroom. 

fitboys

Het is een nieuwe trend: jongens die veelvuldig naar de sportschool gaan om een killerbody te trainen. Gezond eten en bepaalde voedingssupplementen kunnen daarbij helpen. Maar pas wel op.

vrienden met broer of zus

Broers en zussen, je hebt ze niet voor het uitzoeken, maar je bent wel een leven lang met elkaar verbonden. Dat kan leuk zijn. En ook leerzaam.

Michaela dePrince

Madonna gaat een film maken over ballerina Michaela dePrince. De jonge, Amerikaanse danseres (23) die tegenwoordig in Nederland danst, schreef in 2014 haar biografie Ze noemden me duivelskind. Daarin vertelt zij over hoe zij van oorlogsweeskind in Sierra Leone uitgroeide tot ballerina.

Yegna

De Ethiopische girlband Yegna is zo populair dat hun geldschieter zich nu dreigt terug te trekken. Jammer, want Yegna heeft een hoger doel: Ethiopische meisjes bewust maken van hun rechten.

David Hogg

David Hogg (17) deed de afgelopen dagen vaak het woord namens de leerlingen van de Amerikaanse school in Parkland waar de schietpartij plaatsvond. Op social media gaat nu het gerucht dat hij geen getuige maar een acteur is.

Brandweer

Bij een brand in Rotterdam zijn dertien mensen gewond geraakt. Een heel aantal moest in het ziekenhuis worden behandeld.

strenge scholen

Hoe strenger een middelbare school, hoe beter de resultaten. Dat blijkt uit onderzoek naar middelbare scholen van RTL Nieuws.

Foto: Hasbro

Tegenspelers die de boel altijd bedonderen bij Monopoly? Er is nu een variant waarbij valsspelen moet, en zelfs wordt beloond. Maar... het moet wel stiekem.

Foto: ANP

Donald Trump is tevreden over zichzelf, roept op tot eenheid, en zet zijn harde koers voort. Dat liet hij weten in zijn eerste State of The Union.

Foto: Pixabay

Mocht het oorlog worden in Nederland, dan kunnen binnenkort behalve jongens ook meisjes worden opgeroepen worden voor militaire dienst. Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt voor.

perfectionisme

Goed scoren op school, onder vrienden, op social media en in de sportschool. Jongeren zijn tegenwoordig perfectionistischer dan ooit.

inbreker

Sommige inbrekers zijn wel heel erg brutaal. Zoals een 28-jarige Amsterdammer die afgelopen dinsdag in Haarlem een slotenmaker in de arm nam om een deur open te maken.

Groeispurt astronaut blijkt meetfout

Niet 9 maar 2 centimeter bleek de Japanse astronaut Norishige Kanai in de ruimte te zijn gegroeid. Vandaag bood hij zijn excuses aan voor zijn ‘nepnieuws’.

Na brand nu modderstroom

Na maandenlang kampen met grote bosbranden, wordt Californië nu bedreigd door gevaarlijke modderstromen. 13 mensen kwamen al om het leven.

psychologie jongeren

'Psychologie zou een vak moeten zijn op school', stelde Josefien (17) tijdens een lezing die zij hield over het onderwerp.

campagne unicef

In Syrië en de omliggende landen zijn 8,5 miljoen kinderen afhankelijk van noodhulp. Nu de winter nadert, krijgen zij het extra zwaar. UNICEF Nederland trekt daarom opnieuw aan de bel en start vandaag een nieuwe campagne voor hulp.

Dat was een verrassing: verdachten op een politiebureau in Den Haag mochten zaterdagavond hun schoen zetten. De volgende ochtend waren ze waarschijnlijk minder blij.

despacito-zanger naar nederland

Des-pa-cito! Als je het leest zit deze mega zomerhit waarschijnlijk alweer in je hoofd. En ben je het liedje keihard aan het zingen.

britse jongens gearresteerd

In Groot-Brittannië zijn afgelopen zaterdag twee 14-jarige jongens gearresteerd. Zij worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De arrestatie vond plaats in Northallerton, een klein stadje in North Yorkshire, in het Noorden van het land.