blog selectietoetsen
Blog

De periode van samenvatten en stampen zit er op. Twee selectietoetsen zijn achter de rug. Wat ik vooral zo vreemd vind is dat ik twee totaal verschillende processen heb doorgemaakt.

busken seoul blog
Blog

De eerste keer dat ik door Hongdae liep was op een zomeravond rond een uur of acht. Door de ontelbaar vele mensen op straat koste het me erg veel moeite om me een weg door deze massa te banen.

koffie seoul
Blog

Eén van de eerste dingen die opvallen zodra je voet zet in Seoul is de enorme hoeveelheid cafeetjes. In iedere straat zitten, hoe kort ook, er minstens drie. Cafeetjes zijn immens populair hier en op sommige vlakken erg verschillend van de Nederlandse cafeetjes.

mode in seoul
Blog

Ik denk dat ik in de eerste weken in Seoul meer geld heb uitgegeven aan kleding dan aan eten en drinken. Ik had heus wel voldoende kleding gepakt, maar zodra ik in Seoul aankwam, viel het me op dat niemand zich zo kleedde zoals ik dat deed! Even omschakelen dus…

blog nederland
Blog

Meestal geniet ik met volle teugen van de prachtige stad Seoul, maar na drie maanden was het vakantiegevoel ervan af en ebde de overweldigende verliefdheid weg. Er kwamen ook minder leuke kanten voor mij aan het licht. Dit zijn de 7 momenten dat ik mijn veilige Nederlandse bubbel flink begin te missen.

koreaanse drankgebruiken
Blog

Eén van de eerste dagen dat ik in Seoul was, eindigde ik met mijn hoofd boven de wc nadat ik iets was gaan drinken met kamergenootjes. De reden? Ik had de Koreaanse drankgebruiken nog niet helemaal door.

eten seoul
Blog

Uit eten in Seoul is in vergelijking met Nederland supergoedkoop. Zeker als je naar een traditioneel Koreaans restaurant gaat kan je voor minder dan 5 euro klaar zijn. Voordat je dit doet, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Om te voorkomen dat je jezelf voor schut zet, je per ongeluk onbeleefd gedraagt of überhaupt nooit je eten...

Blog

Ja hoor, ook in Seoul is de herfst aangebroken. Regen, regen en nog eens regen. Ze zijn het hier gewend. De hele stad is ingericht op paraplu’s.

Blog

Natuurlijk wist ik dat in Korea niet alles hetzelfde gaat als in Nederland. Maar dat een oud vrouwtje in het Koreaans zou dreigen om in de watertank te poepen als ik haar geen miljoen won zou geven... dat had ik niet verwacht. 

nachtleven Seoul foto Shutterstock
Blog

Ben je net volwassen in Nederland, verhuis je voor een half jaar naar Zuid-Korea en ben je plots weer minderjarig! Tja… het werkt hier net weer even anders.

Blog

Heb je wel eens een overnachtingsplek gehad die vies tegenviel toen je hem in het echt zag? Nou, ik wel: het appartementje in Seoul waar ik de eerste maand zou verblijven, was allesbehalve schoon toen ik aankwam! 

Seoul foto Imme Garrelfs
Blog

Daar sta ik dan, bovenop de Namsan-toren. Overal waar ik kijk zie ik wolkenkrabbers en drukke straten. Ik kijk uit over een stad die zich uitstrekt over honderden vierkante kilometers, omringd door bergen en die door een grote rivier in tweeën wordt gedeeld. Ik ben in Seoul. En dat is nu mijn thuis.

zelfstudie blog
Blog

De scholen zijn dicht en de wereld staat op zijn kop. Toch gaat het leven voor veel scholieren gewoon door. Leerstof moet nog steeds behandeld worden net als het maken van huiswerk. Iedere school doet dit op een andere manier, maar één ding is hetzelfde: je bent als scholier een stuk meer op jezelf aangewezen dan voorheen. En hoe doe je dat nou...