Rechtspraak Reporter

Als criminologie-student ben ik een soort van verplicht om misdaadseries leuk te vinden... En gelukkig is dat ook zo! Zeker als het buiten koud is, vind ik het heerlijk om met een dekentje en hete choco series over de ergste criminelen te bingewatchen. Hier zes misdaadseries die net even wat minder cliché zijn dan de rest.

Jelin op Lowlands
Rechtspraak Reporter

Afgelopen zomer kreeg ik een voorproefje van een werkstraf: ik heb Lowlands schoongeprikt! Niet alleen, maar samen met andere eerstejaars, om geld op te halen voor mijn studentenvereniging.

ANP XTRA
Rechtspraak Reporter

Het eerste uur wiskunde skippen zodat je nog even in bed kunt blijven liggen? Of in plaats van een uurtje gym liever in het winkelcentrum hangen? Niet heel erg toch? De ergste straf die je kunt krijgen is het schoolplein troepvrij maken met een prikker! Of toch niet…?

Pixabay - Politie
Rechtspraak Reporter

Veel Nederlanders pakken tijdens de zomervakantie hun koffers en vertrekken naar het buitenland. Even nergens over nadenken en alleen maar genieten. Toch kun je je verstand niet helemaal op nul zetten. Ook in het buitenland zijn er wetten waaraan je je moet houden. En die zijn soms nogal bizar.

Rechtspraak Reporter

Samen met mijn vriend ben ik een weekje all-inclusive op vakantie geweest in Egypte. Alles verliep vlekkeloos en we hadden het heerlijk. Tot het tijd was om naar huis te gaan...

rookvrij foto Shutterstock
Rechtspraak Reporter

Ken je dat? In de pauze of na school met je vrienden op het schoolplein een sigaret roken. Even uitblazen tussen de lessen door en er daarna weer tegenaan. Pauze na pauze, weer of geen weer… Ik ken het niet.

foto ANP
Rechtspraak Reporter

Stap je op de fiets? Laat die telefoon dan maar even voor wat-ie is. Je moeder appen om te vragen hoe laat jullie eten, een snapselfie maken om de streaks te behouden of Insta Stories doortikken? Dat zijn sinds deze week allemaal overtredingen.

blog abortus
Rechtspraak Reporter

De afgelopen tijd is de abortus vaak in het nieuws geweest, vooral rondom de wetten in Amerika. Ik heb lang getwijfeld of ik dit blog wilde schrijven. Het is een beladen kwestie waar de meningen sterk over verschillen.

blog die or live strafbaar
Rechtspraak Reporter

Die or Live? Deze vraag stelde een 16-jarig Maleisisch meisje in een poll aan haar volgers op Instagram. 69 procent van haar volgers koos voor ‘Die’. Vijf uur later pleegde het tienermeisje zelfmoord door van een winkelcentrum af...