typetjes 30 seconds
Blog

Met Netflix en telefoons zou je bijna vergeten dat er ook nog 'gewone' gezelschapsspelletjes bestaan. Offline en ouderwetse gezelligheid, ik vind het heerlijk. Mijn favoriete spelletje (by far) is 30 seconds, maar daar heb je soms gekke typetjes…

nudging blog
Blog

Ik kies zelf hoe hard ik rijd. Of ik de trap of de lift neem. Of ik vlees of vega eet. Ik kies zelf, daar geloofde ik altijd heilig. Tot ik hoorde van het fenomeen ‘nudging’.

wraakporno strafbaar
Rechtspraak Reporter

In een wereld van telefoons en internet is het niet raar dat (een deel van de) seksuele ontwikkeling van jongeren zich hier afspeelt, vaak in de vorm van sexting. 7Days praatte hier al eerder met onderzoekers en jongeren over. Er is genoeg over...

blog kinderrechten
Rechtspraak Reporter

Als je denkt aan rechten, denk je vast aan strenge regels die zijn gemaakt door en voor volwassen. Veel rechten zijn dat ook, maar wist je dat er ook een speciaal kinderrechtenverdrag is?

Blog

Eind december word ik altijd een beetje nostalgisch: wat is het jaar toch snel gegaan! 12 maanden, 52 weken, 365 dagen vol met leuke dingen: hoe onthoud je dat allemaal?! Gelukkig heb ik de perfecte oplossing gevonden!

ecologische voetafdruk
Blog

Aan je schoenmaat kun je weinig doen. Maar wat je wél kunt veranderen is je ecologische voetafdruk. Ik leg je uit wat dat is én hoe je die van jou kunt verkleinen!

Rechtspraak Reporter

Het lijkt wel of er dit jaar meer demonstraties zijn dan ooit: van boze leerkrachten tot boze boeren en van pietenactivisten tot de klimaatspijbelaars... Demonstreren is dus echt wel hot, maar wat is het eigenlijk precies?

 

foto Shutterstock
Rechtspraak Reporter

Zou jij vijfhonderd uur lang verstoppertje kunnen spelen? In het tv-programma Hunted zijn wel iets meer regels dan bij de schoolpleinversie van dit spel én de zoekers zijn echte rechercheurs, maar dat maakt deze XXL-versie van verstoppertje juist leuk. 

foto Shutterstock
Blog

Het laatste jaar van de middelbare school moet je een keuze maken: what’s up next? Dit studeren? Dat studeren? Of toch eerst een tussenjaar? HELP!

Paleis van Justitie in Den Haag. ANP XTRA
Rechtspraak Reporter

Zodra de wintertijd ingaat, schreeuwt mijn hele innerlijke systeem om een dekentje, chocolademelk en kerstmuziek. Het liefst blijf ik op de bank hangen, maar dat gaat helaas niet...

Rechtspraak Reporter

Als criminologie-student ben ik een soort van verplicht om misdaadseries leuk te vinden... En gelukkig is dat ook zo! Zeker als het buiten koud is, vind ik het heerlijk om met een dekentje en hete choco series over de ergste criminelen te bingewatchen. Hier zes misdaadseries die net even wat minder cliché zijn dan de rest.

Jelin op Lowlands
Rechtspraak Reporter

Afgelopen zomer kreeg ik een voorproefje van een werkstraf: ik heb Lowlands schoongeprikt! Niet alleen, maar samen met andere eerstejaars, om geld op te halen voor mijn studentenvereniging.

ANP XTRA
Rechtspraak Reporter

Het eerste uur wiskunde skippen zodat je nog even in bed kunt blijven liggen? Of in plaats van een uurtje gym liever in het winkelcentrum hangen? Niet heel erg toch? De ergste straf die je kunt krijgen is het schoolplein troepvrij maken met een prikker! Of toch niet…?

Pixabay - Politie
Rechtspraak Reporter

Veel Nederlanders pakken tijdens de zomervakantie hun koffers en vertrekken naar het buitenland. Even nergens over nadenken en alleen maar genieten. Toch kun je je verstand niet helemaal op nul zetten. Ook in het buitenland zijn er wetten waaraan je je moet houden. En die zijn soms nogal bizar.

Rechtspraak Reporter

Samen met mijn vriend ben ik een weekje all-inclusive op vakantie geweest in Egypte. Alles verliep vlekkeloos en we hadden het heerlijk. Tot het tijd was om naar huis te gaan...

rookvrij foto Shutterstock
Rechtspraak Reporter

Ken je dat? In de pauze of na school met je vrienden op het schoolplein een sigaret roken. Even uitblazen tussen de lessen door en er daarna weer tegenaan. Pauze na pauze, weer of geen weer… Ik ken het niet.

foto ANP
Rechtspraak Reporter

Stap je op de fiets? Laat die telefoon dan maar even voor wat-ie is. Je moeder appen om te vragen hoe laat jullie eten, een snapselfie maken om de streaks te behouden of Insta Stories doortikken? Dat zijn sinds deze week allemaal overtredingen.

blog abortus
Rechtspraak Reporter

De afgelopen tijd is de abortus vaak in het nieuws geweest, vooral rondom de wetten in Amerika. Ik heb lang getwijfeld of ik dit blog wilde schrijven. Het is een beladen kwestie waar de meningen sterk over verschillen.

blog die or live strafbaar
Rechtspraak Reporter

Die or Live? Deze vraag stelde een 16-jarig Maleisisch meisje in een poll aan haar volgers op Instagram. 69 procent van haar volgers koos voor ‘Die’. Vijf uur later pleegde het tienermeisje zelfmoord door van een winkelcentrum af...