blog boekenlijst
Blog

Ik houd al van lezen zolang ik me kan herinneren. Niets is beter dan met een goed boek op schoot eventjes aan de wereld ontsnappen. Een boek kiezen voor de lijst is alleen een heel ander verhaal. Want hoe weet je of je gekozen boek wel iets voor jou is? Hopelijk heb je iets aan mijn boekentips. Als afsluiter: Wees onzichtbaar van Murat...

blog bijgeloof
Blog

Bijgeloof is een vreemd fenomeen. Zelfs mijn eigen gewoonten laten me soms versteld staan. Ik moet mijn toets bijvoorbeeld altijd maken met dezelfde pen als waarmee ik heb geoefend, en ik kan mijn huis niet uit zonder mijn lievelingsketting te dragen.

boekentips laura
Blog

Zolang ik me kan herinneren, houd ik al van lezen. Niets gaat boven met een goed boek op schoot even aan de wereld ontsnappen. Een boek kiezen voor je lijst is alleen een heel ander verhaal. Want hoe weet je of het gekozen boek wel iets voor jou is? Hopelijk heb je iets aan mijn boekentips. Dit keer een boek van een iets hoger niveau: De...

korfbal blog
Blog

Iedere keer dat ik iemand vertel dat ik aan korfbal doe, vliegen de vervelende (en foutieve) opmerkingen me naar de oren. Hoe korfbal ‘eigenlijk hetzelfde is als basketbal’. Hoe je ‘niks meer mag als iemand z’n hand omhoog houdt’. Of hoe je ‘amper hoeft te rennen’.

meisjes toilet samen
Blog

Het is een bekend beeld: meisjes die samen naar de wc gaan. Waarom we dat precies doen, weet ik eigenlijk ook niet meteen. Ik vroeg het daarom aan een paar andere meiden. 

boekentips laura
Blog

Ik houd al van lezen zolang ik me kan herinneren. Niets is beter dan met een goed boek op schoot eventjes aan de wereld ontsnappen. Een boek kiezen voor de lijst is alleen een heel ander verhaal. Want hoe weet je of je gekozen boek wel iets voor jou is? Hopelijk heb je iets aan mijn boekentips. Dit keer een bekende optie: Het gouden ei...

boekenlijst de tweeling
Blog

Ik houd al van lezen zolang ik me kan herinneren. Niets is beter dan met een goed boek op schoot eventjes aan de wereld ontsnappen. Een boek kiezen voor de lijst is alleen een heel ander verhaal. Want hoe weet je of je gekozen boek wel iets voor jou is? Hopelijk heb je iets aan mijn boekentips. De eerste tip: De tweeling van Tessa de...

Gitaar
Blog

Muziek maak ik al zolang ik me kan herinneren. Ik speel al bijna tien jaar klarinet en ik heb mezelf de beginselen van gitaar en ukelele geleerd. Of je nu een ervaren of beginnende muzikant bent, of je gewoon afvraagt wat er eigenlijk omgaat in onze hoofden: 22 gedachten die iedere muzikant herkent.

thuis wonen blog
Blog

‘Maar… waar woon je dan?’ Iedere keer dat ik iemand vertel dat ik op dit moment in Nijmegen studeer, is dit hun vraag. ‘Gewoon, nog thuis,’ antwoord ik dan standaard. ‘Huh! Wil je niet zo snel mogelijk uit huis?’

tips essay
Blog

Gaf ik je eerder al 7 tips voor de beste presentatie, dit keer hoop ik je redder in de nood te zijn op een ander vlak. De volgende tips helpen je namelijk om je opstel te verbeteren. Kom maar op met die tien!

Blog

Ik ga jullie een sprookje vertellen. De titel? De vicieuze cirkel van de witte schoenen. Het verhaal is niet bekend, maar vast erg herkenbaar. 

Blog

Iedereen op school draagt een dikke trui en heeft zakdoekjes en keelsnoepjes bij zich. Overal hoor je gehoest en gesnotter. Ook mijn neus druipt, mijn ogen jeuken en mijn keel brandt. Raad eens? De griep heerst weer. En toch meldt niemand zich ziek.

Blog

Al sinds de pepernoten in de winkels liggen, staat mijn hoofd nergens anders meer naar dan naar Sinterklaas. Ik vind het de gezelligste tijd van het jaar! Alleen zorgt het heerlijk avondje ook altijd voor stress... surprise-stress om precies te zijn. 

Blog

Klappertanden, zweethanden en bibberbenen: presentaties geven op school is zenuwslopend. De volgende tips helpen je om je presentatie(skills) te verbeteren. Weg zenuwen, hallo hoog cijfer!

Blog

Nieuwe mensen ontmoeten blijft spannend. Tijdens de introductieweek van de universiteit was het onthouden van de juiste namen bij al die nieuwe gezichten de grootste uitdaging. Maar zelfs nadat dat was gelukt, wist ik nog niets over mijn potentiële vrienden.

Blog

Hiep hiep hoera! Ik ben vandaag achttien jaar geworden en daarom vanaf nu officieel volwassen. Maar of dat nu zo leuk is...?

Amerikaanse vlag
Blog

De zomervakantie ligt (helaas) alweer even achter ons, maar tijdens een saaie schooldag denk ik vaak nog terug aan mijn vakantie in Amerika. De rondreis van twee weken door Florida die we met ons gezin hebben gemaakt, was prachtig! Maar dat is niet het enige dat ik me herinner, want de grote cultuurschok zal ik nooit vergeten. Deze 7...

Blog

Als echte Limburger ben ik natuurlijk apetrots op mijn geboorteprovincie en onze inmiddels officiële regionale taal. Soms kan ik me zelfs beter in het Limburgs uitdrukken dan in het Nederlands!

Blog

De blauwe envelop, de tv-gids en een paar reclamefolders. Oh, en 7Days natuurlijk! Meer post valt er wekelijks geloof ik niet op onze deurmat.

Blog

Het groene uiltje ken je vast van de memes, maar het écht gebruiken van de Duolingo-app? Dat gaat veel mensen toch wat te ver. Een taal leren in je vrije tijd? Ook al is het gratis en voor niks: nee bedankt!

Blog

‘Laura, vergeet niet om foto’s te maken!’ Tijdens mijn examenfeest laat mijn moeder me maar niet met rust. Of ik al een foto heb met mijn vrienden. Een eentje met mijn broertje en zusje. En of ik er alsjeblieft ook nog eentje met haar wil nemen.

Pixabay - Alcohol
Blog

Ondanks NIX18 lijkt alcohol drinken onder de achttien eerder regel dan uitzondering. In supermarkten en cafés wordt meestal nog naar je ID-kaart of paspoort gevraagd, maar bij iemand thuis worden de pilsjes vaak in rap tempo aangevoerd.

blog supermarktavontuur
Blog

Het is weer bijna zomervakantie. Een van meest surrealistische vakantie-ervaringen vind ik altijd het bezoeken van een Franse hypermarché.

nieuwe nederlandse taal blog

'Opdracht 1: Spel de volgende samenstellingen op de juiste manier.' Nog voordat ik de zin heb afgelezen, bonkt mijn hart al luidruchtig in mijn keel, vormen er zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd en beginnen mijn handen te trillen. 

blog laura superhelden

Na de spectaculaire film Endgame - het definitieve slotakkoord van de reeks blockbusters van The Avengers, ben ik in een zwart film-gat gevallen. Hoe kan het ook anders, nu mijn favoriete helden oud, dood of alleen zijn? Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit, ben ik op zoek gegaan naar een paar andere, fantastische...

happy socks blog

Al sinds ze bestaan zijn ze populair. BN’ers dragen ze. Bekende Amerikanen dragen ze. En ja, ook ik draag ze! ;) De wereld is in ieder geval de ban van deze trend. Happy Socks zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld van vandaag de dag. En eigenlijk vind ik dat best gek.

Blog

Ik moet jullie wat bekennen. Lang heb ik het voor me kunnen houden, maar het moment is aangebroken om dit nieuws te delen met de wereld. Ik ben verslaafd… aan hagelslag.

blog gedachtes sporten

Al jaren speel ik met plezier in mijn korfbalteam en doen we iedere zaterdag mee aan de competitie. En al jaren heb ik ongeveer dezelfde gedachten. Wedden dat iedere sporter ze herkent? 

honden
Blog

Scenarioschets: ik sta voor de deur van het huis van één van mijn vrienden - laten we haar even Dingetje noemen. We houden een spelletjesavond, dus reken maar dat ik erbij ben! En al zeker vandaag, want Dingetje heeft me een verrassing beloofd. Ik bel aan en dan hoor ik het geblaf van een hond!

gek op lente blog
Blog

Voor de één is het een slap aftreksel van de zomer, voor de ander een ongewenst gevolg op de winter. Met het lekkere weer van de afgelopen tijd kunnen we er niet meer omheen: de lente komt eraan! En daar heb ik ontzettend veel zin in, want het is mijn favoriete seizoen. Waarom? 7 redenen op rij.

blog vastenactie show school
Blog

Binnenkort zijn er bij ons op school weer audities voor de Vastenactie Show - kortweg de VAS. Dit is een jaarlijkse non-budget show vóór en dóór leerlingen. Dit jaar doe ik enkel mee, maar de twee jaren daarvoor zat ik in de regie. En wat had ik daar een fantastische tijd! Misschien zaten er wel een paar nadelen aan, maar het is een ervaring...

anti-stress tips laura blog
Blog

Iedere scholier heeft wel eens een stressvolle periode op school. Zo’n week met drie deadlines en daar nog vijf proefwerken bovenop. Paniek wil op zo’n moment mijn leven nog wel eens binnendringen, terwijl het juist dan belangrijk is om rustig te blijven. De simpele antistresstips kent iedereen, maar ik hoop daar zeven originele tips aan toe te...

keukenprinses
Blog

Radeloos staar ik naar het beslag in de kom voor me. In plaats van ‘glad en egaal’, zoals het recept zei, verdient mijn mengsel eerder de term ‘troebele drab' (met extra klontjes!). Ik zucht en kieper de rommel in de gootsteen. Dag tulbandcake met appel, tot nooit meer ziens.

blog kranten bezorgen
Blog

Oké, ik geef toe: het beeld rondom kranten bezorgen is vaak dramatisch slecht. Je moet ver lopen, je bent afhankelijk van de (in Nederland niet altijd ideale) weersomstandigheden en je verdient vaak relatief weinig - in extreme gevallen soms de helft van wat je een supermarkt verdient. Toch zitten er ook grote voordelen aan een bijbaan als...

blog Franse chansons
Blog

La ballade des gens heureux, l’oiseau et l'enfant of une belle histoire. Nee, ik ben niet aan het leren voor mijn Frans so en ik probeer al helemaal niemand te imponeren met een Franse openingszin. Ik heb het over muziek. Muziek waar ik, in tegenstelling tot mijn leeftijdsgenoten, best wel veel van hou: de typische,...

schoolstress fotograaf
Blog

Ieder jaar worden er op school weer schoolfoto’s gemaakt, en ieder jaar bezorgt dat menig leerling en leraar een hele hoop stress... 

blog vertrouwen
Blog

Mijn interesse in het onderwijs en in de discussie rondom hoe mensen leren zijn inmiddels algemeen bekend bij mijn vrienden, familie en zelfs bij de leraren. Toen er een tijdje geleden dus een aantal leerlingen nodig was om mee te komen naar een bijeenkomst over het gymnasium en de toekomst, werd ik dan ook meteen meegevraagd.

eerste blog laura
Blog

Daar sta ik dan. De eerste paar dagen lukte het me nog om eraan te ontkomen, maar dit keer is het een verloren zaak: ik kan geen uitweg meer bedenken. Alles is me zó duidelijk uitgelegd, nu moet ik het verdorie ook maar eens alleen doen. Ik haal diep adem en loop op mijn grote vijand af: een vieze wc-pot, wachtend op haar laagje...