minder jongeren

De cijfers liegen er niet om. Het aantal jongeren in Nederland is aan het dalen. In de komende tien jaar zullen er 100.000 minder jongen in ons land zijn dan nu.  

robin expeditie robinson

Expeditie Robinson liep deze week even wat anders dan normaal. Toen de aflevering werd nabesproken, ging Robin Bakker (een van 'de onbekenden'), op z'n knieën. 

meme-accounts school

Een school in Eindhoven is naar de politie gestapt om aangifte te doen tegen een meme-account op Instagram. Daarop worden leraren met foto's en teksten belachelijk gemaakt. 

Foto: Facebook David Schwimmer

Friends-fans in rep en roer: had Ross, een van de hoofdrolspelers uit de wereldberoemde soap, een overval gepleegd? Hij zette snel het antwoord op Instagram en Facebook: it wasn't me

De schoolboeken voor topografie moeten worden aangepast, want Hawaï heeft een eiland minder. Huh? Hóé dan? 

Diamant van De Grisogono

In Hong Kong is een heel erg dure, zeldzame diamant onthuld. Experts denken dat-ie voor miljoenen euro's zal worden geveild.

Julia Roberts.

Julia Roberts is voetbalfan! En ze houdt vooral van vrouwenvoetbal... Dat vertelt ze in een reclamespotje. Maar dat doet ze niet alleen.

stokpaardrijden

Met een stokpaard tussen je benen over palen heen springen. Nee, het is geen grap: stokpaardrijden is een échte sport. Duizenden tieners doen het.

Hoeveel duizenden euro's heb jij ervoor over om twee zeldzame panda's op te halen? 

Op een spoorwegovergang in Harlingen heeft zich een drama afgespeeld. Bij een botsing tussen een auto en een trein zijn twee doden gevallen: een volwassene en een kind. Ze kwamen net van een schooluitje terug. 

spaarpot, spaarvarken, geld, financiën, sparen, euro

Hebben jouw ouders toegang tot jouw bankrekening? Vier op de vijf ouders checkt de inkomsten en uitgaven van hun kind. Mogen jouw ouders dat ook, of gaat het hen niets aan waar jouw geld naartoe gaat? 

Nederland, gelukkig, land, top tien, geluk

We mopperen en we klagen wat. Maar ondertussen zijn we in Nederland best gelukkig. Nederland staat op de zesde plek in de lijst van 'gelukkigste landen ter wereld' van de Verenigde Naties.

De suikervolle Sprite wordt uit de supermarkt verbannen.

Sinds vandaag is er in Nederland alleen nog maar suikervrije Sprite te krijgen. Daarmee wordt de frisdrank 'een stukje gezonder' is het idee. Maar als er geen suiker meer in zit, wat dan wél?

Kinderen, sterfte, leefomgeving, milieuvervuiling

Een kwart van de kinderen die op 5-jarige leeftijd of jonger sterven, sterft door een ongezonde of vervuilde leefomgeving. Denk hierbij aan vies drinkwater, luchtvervuiling, meeroken of gebrek aan sanitaire voorzieningen.

jeugd, criminaliteit, bende, jeugdbende, hangjongeren, jongeren,

Jeugdbendes en hangjongeren kosten de Nederlandse maatschappij geld. Heel veel geld. Dat blijkt uit onderzoek.  

Color run, kleurenpoeder, holi color festival, hardlopen, gevaarlijk, rivm

Leuk, zo'n vrolijk kleurenfestijn tijdens de Color Run. Maar: de kleurenpoeders zijn ook gevaarlijk, stelt onderzoeksinstituut RIVM. Wat nu? Vijf vragen, vijf antwoorden:

Drone, beschermde dieren, stropers, technologie

Drones zijn niet alleen tof, maar ook nog eens handig. Ze kunnen voortaan namelijk worden ingezet om bedreigde diersoorten te beschermen en te redden. 

Voor het oog van tientallen klikkende fotografen en kritische modejournalisten liep Elke van Achterberg (16) tijdens de Amsterdam Fashion Week over de catwalk. Met haar prothese. 

'Voor de grap' spoot een klasgenoot van Iris drie jaar geleden een chemisch middel in haar oog. Ze werd aan één oog blind en moest haar topsportcarrière opgeven. 'Dat was mijn passie, mijn leven', vertelt ze in het tv-programma Het Familiediner.

Scouting, Amerika, jongens

Goed nieuws voor transgenderjongeren in Amerika: ze zijn vanaf nu welkom bij de jongensscouts. 

middelbare school, college, huiswerk, school, studie, mavo, havo, vwo

Op school zitten, maar géén huiswerk krijgen. Klinkt als een droom, toch? Voor scholieren in Doorn wordt die droom werkelijkheid.

Eerstejaars, college, universiteit, hbo, opleiding, studie
Stelling

Zit je nu op het vwo en zie je jezelf ooit op een hbo-opleiding rondlopen? Of zit jij straks toch liever in de collegebanken van de universiteit? Steeds meer vwo'ers kiezen voor 'de uni'. Vind jij dat logisch of juist niet?