leerlingen den haag onbereikbaar

Door het coronavirus krijgen alle leerlingen thuis les. Van honderden leerlingen is nu alleen niet bekend waar ze zijn want ze hebben geen contact meer met hun school. Alleen al in Den Haag en omgeving gaat het om bijna vierhonderd leerlingen die 'kwijt' zijn, dat meldt Omroep West.

empire state building corona

Op de iconische wolkenkrabber in New York was maandagavond een knipperend rood-wit scherm te zien. Met deze lichtshow eren ze mensen die in de zorg werken tijdens de coronacrisis. De stad die nooit slaapt is namelijk hard getroffen door het virus.

lubach

In de meest recente uitzending van Zondag met Lubach werd beweerd dat RUMAG geld verdiende aan hun coronakledinglijn. Lubach zou Lubach niet zijn als hij niet met een briljante tegenactie zou komen. En die is zelfs zo succesvol dat het Rode Kruis er nu al meer dan 250.000 euro door heeft ontvangen.

drone belgie corona

Niet alleen in Nederland moeten mensen zoveel mogelijk thuis blijven. Ook onze zuiderburen blijven zoveel mogelijk binnen. Onder #samentegencorona stuurt VTM Nieuws en HLN elke dag een drone op pad die warme boodschappen filmt. 

3fm serious request corona

Heel Nederland staat stil en intensive cares lopen vol. Het Rode Kruis zet veel vrijwilligers in om te helpen tijdens de coronaciris, maar dat is niet genoeg. Om te helpen organiseert 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april komen 3FM-dj's 24 uur per dag in actie om geld in te zamelen.

zomerklok

Vannacht wordt de klok verzet naar zomertijd! Maar eh, gaat-ie dan vooruit of achteruit? Voor wie dat nooit kan onthouden, hier een handig ezelsbruggetje.

social distancing

Houd anderhalve meter afstand is het advies van het RIVM en premier Rutte. Daar hebben sommigen in deze coronacrisis grote moeite mee. Wat is social distancing eigenlijk? En waarom houden mensen zich niet aan het advies om afstand te houden? Consupsycholoog Patrick Wessels legt uit.

charlotte stage

De 18-jarige Charlotte volgt de opleiding maatschappelijke zorg, is derdejaars student en doet dit jaar eindexamen. Ze loopt stage in de zorg en vertelt: 'Het zijn spannende tijden met het coronavirus'.

nieuwe maatregelen kabinet

Op een extra persconferentie maakte minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maandagavond nieuwe regels bekend in de strijd tegen het coronavirus. 'We hebben besloten om bestaande maatregelen verder aan te scherpen.'

erasmus landelijke verdeling

Op dit moment liggen de meeste coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen. De verwachting is dat het komende week druk wordt in het hele land. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen wordt de patiëntenverdeling vanaf vandaag landelijk bepaald.

davina snelle

Davina Michelle en rapper Snelle brachten vandaag het nummer 17 Miljoen Mensen uit. Het is een cover van 15 Miljoen Mensen en bedoeld om mensen een muzikaal hart onder de riem steken.

Foto: ANP

De politie maakt zich zorgen om groepen jongeren op straat die het niet zo nauw nemen met regels en adviezen rond het nieuwe coronavirus.

ruttes toespraak

De normaal zo goedlachse premier Rutte had vanavond een serieuzer gezicht. En een serieuze boodschap voor alle inwoners van Nederland. Dit is zijn toespraak in 7 punten.

bill gates

Bijna 45 jaar na de oprichting van Microsoft stapt Bill Gates uit het bestuur. De reden? Hij wil meer tijd besteden aan het aanpakken van wereldwijde gezondheidsproblemen en klimaatverandering.

billie eilish

Deze week sloot zangeres Billie Eilish haar eerste wereldtourneeshow op een wel heel bijzondere manier af. Met een bodyshaming-statement rekent ze af met mensen die zich negatief uitlaten over haar lichaam én kledingstijl.

gezonde schoolkantine

In veel schoolkantines is het eten de laatste jaren gezonder geworden. Alleen gaat het in de directe omgeving van scholen juist weer de verkeerde kant op. Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek dat werd gedaan door Locatus in opdracht van Jongeren Op Goed Gewicht (JOGG).

gezichtsherkenning rusland scholen

Scholen in de Russische provincie Novosibirsk gaan experimenteren met gezichtsherkenning. De proef moet beginnen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

mh17

De kans dat de vliegramp MH17 je iets zegt is groot, alleen wat is er ook alweer precies gebeurd? En wie is er verantwoordelijk voor? In de rechtszaak die vandaag is gestart, wordt geprobeerd om die laatste vraag te beantwoorden. Het proces gaat naar verwachting jaren duren. Vijf vragen en antwoorden.

duurzame bosatlas

Ligt de Grote Bosatlas ook bij jou op school? Dan kan het zomaar zijn dat je binnenkort een nieuwe versie voor je neus hebt liggen: de Bosatlas van de Duurzaamheid. Hoofdvestigingen van alle scholen in het voortgezet onderwijs krijgen deze week samen 10.000 exemplaren cadeau.

internationale vrouwen

Het is vandaag internationale vrouwendag. Vaak gaat het over wat er niet goed gaat. Maar over de hele wereld strijden jonge meiden en vrouwen voor gelijke rechten voor meisjes. Greta Thunberg,...

songfestival nederland

Nederland heeft een haat-liefdeverhouding met het Songfestival, zo lijkt het. Van niet verder komen dan de halve finale tot vijf keer winnen. Een plekje in de finale heeft Jeangu dit jaar zeker, dankzij de winst van Duncan...

snapchat premium

Naast allerlei influencers en vrienden vind je op Snapchat ook allerlei premium accounts. Het platform blijkt makkelijk anoniem te misbruiken. Steeds meer (jonge) oplichters verdienen geld met Premium Snapchat, dat meldt...

shincheonji-sekte

Na China zijn in Zuid-Korea de hevigste uitbraken van het coronavirus. De christelijke gemeenschap Shincheonji zou hiervoor verantwoordelijk zijn en werkte onderzoek tegen naar mogelijke coronapatiënten. 5 vragen en antwoorden over de kerk die gezien wordt als een sekte.

straattaal quiz

Fissa, fittie of mattie. Straattaal hoor je tegenwoordig zo'n beetje overal. Het is onderdeel geworden van de maatschappij, maar weet jij ook wat woorden betekenen? Test hier je kennis!

reizen ns goedkoper jongeren

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar? Dan hebben we goed nieuws voor je. De NS maakt reizen per trein vanaf de zomer voor jongeren namelijk een stuk goedkoper.

schildering kobe bryant

Basketballegende Kobe Bryant en zijn dochter kwamen vorige maand om het leven bij een helikopterongeluk. Als eerbetoon verschijnen nu door heel Los Angeles muurschilderingen van de basketballegende. We zochten een paar bijzondere voor je uit.

nepprofiel

De Amerikaanse vlogger Natalia Taylor (23) deelde op Instagram allerlei foto's van haar leven op Bali. Of nou ja. Niet helemaal. Ze maakte de foto’s niet op het Indonesische eiland, maar in een Amerikaans Ikea-filiaal. Haar boodschap? 'Geloof niet alles...

israelische scholieren

Bijna 200 Israëlische scholieren en docenten moeten twee weken thuis in quarantaine. Ze hebben contact gehad met Zuid-Koreaanse toeristen die later besmet bleken te zijn met het nieuwe coronavirus.

Coronavirus

Afgelopen maandag opende het Rode Kruis giro 7244 om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De uitbraak van het nieuwe virus heeft grote gevolgen voor de hele wereld. Hoe kan deze inzamelingsactie voorkomen dat meer mensen ziek worden? 3 vragen én antwoorden.

wandelen oplossing

Veel en langer wandelen is goed voor lichaam en geest, tenminste dat stelt Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara in een interview met NRC...

stalkerware

Bespioneerd worden op je smartphone. Klinkt als iets dat alleen in films gebeurt. Niets is minder waar. Stalkeware - zoals het wordt genoemd - komt ook in echt voor. En vaker dan we denken. Zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws dat er in 2019 meer dan 6500 stalkerware-infecties waren.

matthijs van nieuwkerk

Na vijftien jaar vindt Matthijs van Nieuwkerk het mooi geweest: hij stopt met De Wereld Draait Door. Zeven dingen die je nog niet wist over de presentator.

plague inc

De game Plague Inc. bestaat al sinds 2012, maar wordt de laatste maand ineens door duizenden mensen meer gespeeld. Door de uitbraak van het Chinese coronavirus stijgt namelijk de populariteit van het spel. Hoe kan dat? Drie vragen (en antwoorden).

Foto: ANP

Concentratiekamp Auschwitz werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland opgezet rondom de Poolse stad Oświęcim. Vandaag herdenken we dat het precies 75 jaar geleden is dat het kamp werd bevrijd door het Rode Leger.

bijdrage depressiegala

Voorlichting geven over depressie op 500 scholen was wat de organisatie van het Depressiegala wilde gaan doen. Dat is mislukt, zo blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. De subsidie van het ministerie van Volksgezondheid hiervoor blijkt voor hele andere doeleinden te zijn gebruikt. Een deel van het geld schijnt te zijn gegaan naar de...

blue monday

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. Tenminste, als je Brits psycholoog Cliff Arnall moet geloven. De kerstvakantie zit erop, goede voornemens zijn mislukt en de volgende vakantie duurt waarschijnlijk nog maanden. Waar komt blauwe maandag eigenlijk vandaan? En bestaat het wel echt, of is het een (commercieel) verzinsel?

blue monday muziek

Maandag 21 januari is de meest deprimerende dag van het jaar en wordt ook wel Blue Monday genoemd. Brits psycholoog Cliff Arnall ‘bedacht’ deze naam, want: goede voornemens zijn rond deze periode vaak mislukt, het is nog hartstikke donker ’s ochtends én tja, het is ook gewoon weer maandag.

Popcorn

Hoeraaa! Vandaag is het nationale popcorndag! Kende jij deze zeven feitjes over je favoriete bioscoopsnack al?

eerste vrouw in major league coaching

De nu nog onbekende Alyssa Nakken schrijft geschiedenis. De 29-jarige oud-softballer is namelijk de eerste vrouw met een baan in de coaching staff van de Major League, het hoogste professionele honkbalniveau in Amerika! Nakken gaat aan de slag als assistent-coach bij de San Francisco Giants. Drie vragen en antwoorden over deze historische...

tamponziekte

Een 17-jarig meisje uit het Belgische Somzée overleed afgelopen donderdag aan de gevolgen van het toxischeshocksyndroom (TSS). Haar familie wil dat jonge meisjes, verplegers en dokters beter geïnformeerd worden over de mogelijke risico’s van tamponziekte. Vijf vragen en antwoorden.

aart staartjes overleden

Sesamstraat kijk je waarschijnlijk allang niet meer. Maar Meneer Aart uit het programma kent (bijna) iedereen. Afgelopen zondag werd bekend dat Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd is overleden. Dat gebeurde na een ernstig verkeersongeval in Leeuwarden.

steekpartij drachten

Een verbod op messen in openbare ruimtes is waar burgemeester Rijpstra van gemeente Smallingerland niet alleen op hoopt, maar ook voor pleit. Na de dodelijke steekpartij in Drachten waardoor de 16-jarige Roan overleed voert hij nu in zijn eigen gemeente al wel zo'n...

social media verslaving

Het is moeilijk te zien wanneer jongeren een serieus probleem hebben met social media. Bij verslavingsgevolgen, zoals meer impulsiviteit en concentratieverlies, wordt namelijk niet meteen gedacht aan het aantal uren op Instagram. Dat blijkt uit het ...

jordan roy

De geruchtenmachine over wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival draait volop. Zanger Jordan Roy wordt door verschillende media genoemd. Wist jij dit al over de Nederlandse zanger?

vliegtuigongeluk teheran

In de buurt van Iraanse hoofdstad Teheran is een passagierstoestel neergestort. Het was een vliegtuig Ukraine International Airlines waar 176 mensen in zaten. Alle inzittenden kwamen om het leven. Wat is er gebeurd? En heeft dit ongeluk te maken met de onrust in Iran? Vier vragen en antwoorden.

rotterdam vuurwerkverbod

Voor de komende jaarwisseling wil Rotterdam een algeheel vuurwerkverbod opleggen. Nu ook de VVD in Rotterdam voor is, is er in de gemeenteraad (eindelijk) een meerderheid vóór een vuurwerkverbod voor particulieren. Het is daarmee de eerste van de vier grote steden die dit invoert.

bombrieven

Bij verschillende bedrijven in Nederland werden vorige week bombrieven bezorgd. De politie verwacht dat - in ieder geval- nog twee bedrijven in Amsterdam bombrieven gaan ontvangen. Die kregen afgelopen weekend al een waarschuwingsbrief. Wat is er aan de hand? Drie vragen en antwoorden.

harvey weinstein

Wie aan Harvey Weinstein denkt, denkt niet meer aan zijn filmproducties maar aan de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie. Alweer ruim twee jaar geleden kwamen de eerste aantijgingen tegen de 67-jarige oud-producer naar buiten en ontstond #MeToo. In New York begint vandaag de rechtszaak tegen hem. Hoe zat het ook alweer?

golden globes 2020

Het regende prijzen vannacht! Voor de 76ste keer werden namelijk de Golden Globes uitgereikt in Hollywood. Grote winnaars deze avond waren1917 en Once Upon a Time In... Hollywood. Heb je de uitreiking gemist? Met deze opmerkelijke momenten ben je weer helemaal bij!

brand australie

Nooit eerder waren er zoveel branden in Australië. Vooral het zuidoosten van het land is het zwaarst getroffen. Door deze branden zijn grote delen in het land verwoest en is geld en hulp voor de heropbouw hard nodig. Premier Scott Morrison maakte bekend dat Australische regering hiervoor 2 miljard Australische dollar (omgerekend 1,25 miljard...

golden globes

Vandaag worden voor de 76ste keer de Golden Globes uitgereikt in Hollywood. Het is de aftrap van het Amerikaanse filmprijzenseizoen… 11 dingen die je moet weten over deze awarduitreiking.

foodtrends 2020

Hybridevlees, paddenstoelen, peulvruchten en zelfgemaakte drankjes. Er wordt flink gespeculeerd over wat we gaan eten en drinken komend jaar. Maar om welke trends gaat het nou eigenlijk? We zette er een paar voor je bij elkaar.

greta thunberg jarig

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg mag vandaag zeventien kaarsjes uitblazen! Ter ere van haar verjaardag zetten we zeventien weetjes over de jarige job bij elkaar. Wist je dat...

docu bieber

Het was lange tijd stil rond Justin Bieber. Vier jaar om precies te zijn. Maar afgelopen week liet de zanger weten dat-ie komend voorjaar weer gaat touren! En dat niet alleen. Vanaf eind januari is ook zijn docu Seasons te zien op YouTube.

taj mahal

De toeristenindustrie in India heeft het zwaar. Door gewelddadige protesten tegen een dubieuze minderhedenwet zeggen veel toeristen hun reis naar de Taj Mahal af. Bij de demonstraties kwamen al zeker 25 mensen om het leven.

nepsneeuw moskou

Geen witte kerst of oud en nieuw dit jaar in Rusland! 2019 gaat de boeken in als warmste sinds de temperaturen bijna 130 jaar worden bijgehouden. De gemiddelde temperatuur in Moskou was dit jaar 0,3 graden hoger dan het vorige record van het jaar daarvoor.

drachten steekincident

In een café in Drachten werd vorige week een 16-jarige jongen neergestoken. Twee jongens van 14 en 15 jaar werden kort daarna opgepakt en zitten nog vast. Het slachtoffer is inmiddels overleden. Wat is er gebeurd? Vier vragen en antwoorden.

bosbranden australie

Over de hele wereld is het traditie om het nieuwe jaar in te luiden met vuurwerk of zelfs een ware vuurwerkshow. In de Australische hoofdstad Canberra zullen ze het dit jaar zonder moeten doen.

Foto AFP

Van stemmen voor Brexit, impeachment Trump en vele protestacties. Weet jij nog welke bijzondere gebeurtenissen het afgelopen jaar plaats vonden? 

boxing day

Op 26 december vieren we in ons land Tweede Kerstdag, maar in veel landen vieren ze Boxing Day. Waar komt deze dag vandaan? En in welke landen vieren ze het? 3 vragen (en antwoorden) over deze dag.

foute kersttrui quiz

Op vrijdag 13 december 2019 was het foute kersttruiendag. Een dag waarop er veel foute kersttruien werd gedragen en geld werd gedoneerd om de wereld 'better with a sweater' te maken. Ook tijdens kerst zelf dragen steeds meer mensen een foute kersttrui. Alleen welke past het beste bij jou? Doe de test!

lhbt-vrije zones polen

Poolse autoriteiten moeten een einde maken aan LHBT-vrije zones in een aantal steden en regio’s. Dat blijkt uit een stemming van het Europees Parlement vandaag: 463 tegen 107 stemmen.

isaac johnson mond record

In het Guinness Records Book vind je allerlei vreemde records. In totaal staan er zo'n 47.000 in: van zoveel mogelijk natte t-shirts aantrekken tot handenklap-records. Ook de Amerikaanse Isaac Johnson (14) staat in dit boek: hij heeft 's werelds grootste mond. Letterlijk. 

geldautomaten uit

Tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's ochtends staan geldautomaten vanaf vandaag uit. De reden? Plofkraken tegengaan. Het is een van de afspraken die voortkwam uit overleg tussen minister Grapperhaus van Justitie, minister Hoekstra van Financiën en de Vereniging van Banken (NVB).

mark van den oever

De uitspraak van Farmers Defence Force-voorman, Mark van den Oever, zorgt voor nogal wat commotie. De actiegroep heeft laten weten zijn uitspraak niet terug te nemen. Wat is er gezegd en hoe werd er op gereageerd? 5 vragen (en antwoorden) over de uitspraak van Van den Oever.

herdenking nieuw-zeeland

Een week na de vulkaanuitbarsting op White Island werd in Nieuw-Zeeland een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Dat deden ze om 14.11 uur lokale tijd, het tijdstip waarop de vulkaan uitbarstte.

hugo kennis

Hij won proef na proef, zat zestien dagen op winnaarseiland en was een groot favoriet! Die rol heeft-ie waargemaakt want Hugo Kennis mag zich de winnaar noemen van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson! Kende jij deze zeven weetjes over de tv-kok die een ware Robinson blijkt te zijn?

green deal

Met een enorme investeringspot wil de nieuwe Europese Commissie zorgen dat Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent is. De zogenoemde Green Deal is niet alleen ambitieus, maar zorgde voor flinke discussie tussen lidstaten. Vijf vragen over Timmermans' groene maatregelen.

winterhanden

Heb jij weleens last van rood-paarse vingers? Of pijnlijke tenen? Misschien heb je dan wel last van winterhanden of -voeten. Wat is dat eigenlijk? En nog veel belangrijker, kun je er iets aan doen?

banksy rendieren

Eens in de zoveel tijd duikt er een kunstwerk van Banksy op waarmee hij een probleem aan de kaak stelt. Zo ook deze week. De Britse kunstenaar veranderde een simpel bankje in de slee van de kerstman waarmee hij aandacht wil vragen voor mensen die dakloos zijn.

jeroen pauw

Vanaf oktober 1989 is Jeroen Pauw een vast gezicht op de Nederlandse televisie. Presenteerde hij vroeger dagelijks het RTL Nieuws, sinds 2014 was zijn late avondprogramma Pauw vaste prik op NPO1. Na vijf jaar gaat hij daarmee stoppen, laat-ie op Instagram laten weten. Een goed moment om zeven dingen die je (waarschijnlijk) nog...

prinses amalia

Hoera, prinses Amalia is vandaag jarig! Het oudste kind van koning Willem-Alexander en koningin Máxima blaast zestien kaarsjes uit. Wist jij deze zeven dingen al over de prinses?

samoa

Een mazelenuitbraak op het Polynesische eiland Samoa kostte al 62 mensen het leven. De overheid legt vandaag en morgen alle voorzieningen stil zodat een verdere verspreiding kan worden voorkomen.

greta ezel cadeau

Afgelopen maandag startte de klimaattop in Madrid. Eén van de aanwezigen daar zal Greta Thunberg zijn. Om haar écht klimaatvriendelijk naar de Spaanse hoofdstad te laten reizen kreeg ze een ezel cadeau.

tiktok discriminatie

TikTok discrimineerde gehandicapte gebruikers door hun filmpjes voor anderen te verbergen. Dat blijkt uit documenten van Netzpolitik, een Duitstalige blog over digitale rechten en digitale cultuur.

ijsbeer beschilderd

Op social media dook een video op van een ijsbeer met T-34 op zijn vacht geschilderd. De beelden werden door iemand van Wereld Natuur Fonds (WWF) op Facebook gezet en gedeeld door lokale media.

chair challenge

Zo af en toe duikt er ineens een challenge op waar veel mensen zich mee bezig houden. En dat is ook nu weer het geval. Op social media is een challenge populair die makkelijk is voor vrouwen, maar waar mannen grote moeite mee hebben: de chair challenge. Het zorgt voor hilarische filmpjes die vooral op TikTok worden gedeeld.

minder interesse vakken

De afgelopen acht jaar daalde de interesse van scholieren in schoolvakken flink. Jongens zijn vooral negatief over talen. Meisjes vinden vakken zoals informatiekunde, levensbeschouwing en gym saaier geworden. Ook het cijfergemiddelde van alle scholieren daalt, dat blijkt uit onderzoek van kenniscentrum Qompas onder 170.000 scholieren.

cop25

Al wekenlang gaat het erover: de klimaattop. En vandaag is het zover. Alle ogen zijn de komende twee weken gericht op de Spaanse hoofdstad Madrid. Daar vindt namelijk de 25e VN-Klimaatconferentie (COP25) plaats. Waarom is het ook alweer in Madrid? En kan het ook mislukken? Drie dingen die je moet weten over de conferentie.

k-pop

Koreaanse pop is ongekend populair. Kinderen en jongeren over de hele wereld dromen van een leven als K-popster. Maar zo vrolijk als de muziek klinkt, zo somber gaat het er achter de schermen aan toe. Een paar vragen over de wereld van K-pop.

check je wachtwoorden

Het is vandaag Nationale Check Je Wachtwoorden-Dag. En daar is een goede reden voor! Uit onderzoek blijkt namelijk dat 40 procent van de mensen maar twee tot vier verschillende wachtwoorden gebruikt. 10% gebruikt zelfs maar één wachtwoord voor ál zijn accounts.

Van Lunteren

Oranje-international Desiree van Lunteren stopt per direct, dat liet ze vandaag weten. De 26-jarige rechtsback won in 2017 het EK in eigen land en speelde afgelopen zomer de WK-finale in Frankrijk. Deze feitjes kende je waarschijnlijk wel, maar wist jij deze zeven dingen ook al over Van Lunteren?

donatie gewonde koala

Door de enorme bosbranden in Australië raken veel koala's gewond. Ze hebben brandwonden en moeten verzorgd worden. Hulp en opvang is dus hard nodig. Een inzamelingsactie van Port Macquarie Koala Hospital leverde al ruim 1 miljoen Australische dollars (610.000 euro) op.

lookalike greta

Een historische foto van 120 jaar oud met daarop een sterke lookalike van Greta Thunberg doet flink wat stof opwaaien op social media. Er wordt gesproken over allerlei complotten en zelfs ook tijdreizigers!

oproep footballwedstrijd

Terwijl andere fans een grappige boodschap opschrijven met de hoop in beeld te komen, was die van Edward Marcus een stuk ernstiger. Hij vroeg namelijk om een nieuwe nier. Dankzij een foto van een andere fan gaat-ie nu viral. Op Twitter werd de oproep al 100.000 keer gedeeld.

FC Den Bosch-Excelsior

De voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch-Excelsior werd afgelopen zondag tien minuten stilgelegd. De reden? Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zou door fans van de thuisclub zijn uitgescholden. Vier vragen over de racistische geluiden tijdens de wedstrijd in Den Bosch.

ontvrienden

Vandaag is het Unfriendday. En al ontvrienden klinkt nogal onaardig, het is soms net als in een relatie. Waarom elkaars tijd verdoen als je hét eigenlijk niet meer voor elkaar bent? Alleen hoe ontvriend je iemand? Wij geven je een paar tips en adviezen.

instagram likes

Check jij ook meerdere keren per dag of je post wel goed geliket wordt? En vind je het dan ook jammer als dat niet zo is? Omdat je niet de enige bent die daar heel druk mee is, gaat Instagram daar iets aan veranderen. Het gaat likes verbergen. Het platform is inmiddels begonnen met een wereldwijde test.

Miniso

Een warenhuis met het design van Japanse Muji en prijzen van de Action is hoe Miniso omschreven wordt. De snelgroeiende Aziatische keten opent (waarschijnlijk) komend voorjaar de eerste winkels in Nederland. Wie gaat deze winkels openen? En wat kun je er kopen? Een paar vragen over de hippe Chinese Action-keten.

veilig fietsen

Het aantal verkeersongelukken en -doden op kruispunten neemt toe. Van de 250.000 ongelukken in de afgelopen drie jaar waarbij mensen gewond raakten, waren bijna 16.000 er op kruispunten. Vooral fietsers zijn de klos, zo blijkt uit gegevens van politie en Rijkswaterstaat over de afgelopen drie jaar.

impeachment Trumo

Vandaag start een nieuwe fase in het impeachment-onderzoek naar president Trump. Zes weken lang vonden de verhoren in het Congres achter gesloten deuren plaats, maar vanaf nu worden getuigen in het openbaar verhoord. Zo'n openbare hoorzitting kwam nog maar een paar keer voor in de geschiedenis en kan grote gevolgen hebben voor Trump...

boek stereotype

In schoolboeken voor de brugklas staan veel minder vrouwen en niet-westerse personen met een beroep dan werkende mannen. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Universiteit Leiden.

Syrië

Nederland moet zijn best gaan doen om 56 kinderen van IS-aanhangers terug te halen uit Syrië. Dat was het oordeel van de rechter gisteren in een kort geding waarin 23 moeders hadden geëist dat de Nederlandse staat hen samen met hun kinderen komt ophalen.

kick out zwarte piet

De intocht van Sinterklaas op 16 november houdt de gemoederen flink bezig. Afgelopen vrijdag werd een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag voor het eerst met geweld verstoord. Een paar vragen over de actiegroep en hun ideaalbeelden.

australie brand

Nooit eerder waren er zoveel branden in Australië. Deelstaat New South Wales, in het zuidoosten van het land, is het zwaarst getroffen. Ook in andere delen zijn grote bosbranden. Australische autoriteiten maken zich grote zorgen en roepen vandaag de noodtoestand uit.

singles day

Singles Day is een van oorsprong Chinese feestdag die wordt gevierd op 11-11. De datum van de feestdag is gekozen vanwege de vier enen. Dat getal wordt namelijk als symbool gezien voor het alleen zijn. Deze dag laten (nu nog vooral) Chinese jongeren zien dat ze vrijgezel zijn. Vijf vragen (en antwoorden) over deze bijzondere feestdag...

tvoh 2019

Vanavond gaat alweer het tiende seizoen van The Voice of Holland van start. In hun bekende rode stoelen draaien coaches Lil'Kleine, Ali B., Anouk en Waylon de komende tijd flink wat af. Ga jij kijken? Om alvast in de stemming te komen: de audities van de negen oud-winnaars.

schiphol vals alarm

Woensdagavond werd alarm geslagen op Schiphol. Hulpdiensten rukten massaal uit en de Koninklijke Marechaussee ging op onderzoek uit. Wat was er aan de hand?

onderwijsstaking

Vandaag doen ruim 4400 scholen mee aan de landelijke onderwijsstaking. In het hele land zijn protestacties en manifestaties aan de gang. Hoe verloopt de staking? Je ziet het op deze foto's.

bram krikke

De video van Frikandel Speciaal staat pas kort online en is nu al meer dan 1 miljoen keer bekeken! Een goede reden om 7 dingen die je nog niet wist over de man met de snor op een rijtje te zetten.

39 doden Essex

De Britse politie heeft acht nieuwe arrestaties verricht voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van 39 mensen in een koelwagen in het Britse Essex. Eerder werden al twee Vietnamezen aangehouden. Twee Noord-Ierse mannen staan terecht voor doodslag, mensensmokkel en witwassen.

new delhi noodtoestand

New Delhi is de op vier na grootste stad ter wereld en staat bekend als de meest vervuilde stad. Niet zo vreemd, er wonen namelijk zo'n 22 miljoen mensen. De luchtvervuiling in de Indiase stad is inmiddels zo erg dat de noodtoestand is uitgeroepen.

Lindsay Hoyle

Een spannende dag gisteren in Londen. Het parlement koos namelijk de opvolger van John Bercow, de beroemde voorzitter van het Britse Lagerhuis. Voor het voorzitterschap waren acht kandidaten in de race. Na een urenlange stemmingsprocedure kwam Lindsay Hoyle als winnaar uit de bus.

presentatie tips

Onderzoeksbureau Stemmingmakers en RTL Nieuws vroegen ruim 700 jongeren tussen de 12 en 19 jaar over spreken in het openbaar. Wat blijkt? 75,9 procent geeft aan nerveus te worden van spreken voor een...

jvhj2019

Hoe verschillend de genomineerden voor de Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben dit jaar allemaal iets bijzonders gepresteerd. We stellen de zeven kanshebbers graag aan je voor!

meer jongeren jeugdzorg

Voor het vijfde jaar achter elkaar is het aantal jongeren dat in jeugdzorg zit toegenomen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Nina Dobrev Halloween

Of je nu een fan bent van Halloween of niet, deze jaarlijkse verkleedpartij van celebrities wil je niet missen! Ook dit jaar deed menig beroemdheid zijn uiterste best om het meest origineel voor de dag te komen. De beste celebrity Halloween-kostuums van 2019 (in willekeurige volgorde) op een rijtje.

paddenstoelenseizoen

Het aantal mensen dat ziek is geworden van het eten van zelfgeplukte paddenstoelen, is flink toegenomen. Waren het er in 2018 rond deze tijd van het jaar elf, dit jaar staat de teller al op 28. Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) adviseert om nooit zomaar paddenstoelen te eten.

minder homo agent VS

Vanwege discriminatie krijgt een homoseksuele agent in de Verenigde Staten een schadevergoeding van 19 miljoen dollar (omgerekend zo'n 17 miljoen euro). Zijn leidinggevenden zeiden dat hij 'minder homo' moest zijn als hij promotie wilde.

halloween

Nederland is steeds meer in de ban van Halloween. Al kunnen we nog heel wat leren van Groot-Brittannië en de VS. Daar wordt al jaren gegriezeld op topniveau. Met dit stappenplan organiseer je vast en zeker een spectaculair griezelfeest!

halloween weetjes

Een spookhuis, pompoenen uithollen en een gigantische voorraad aan snoep. Niet zo vreemd dat Halloween door steeds meer mensen wordt gevierd in ons land. Kende jij deze zeven weetjes over het populaire griezelfeest al?

hardlopen ploggen

Tijdens het hardlopen afval oprapen? Dat is 'plogging', een Zweedse trend die inmiddels ook naar Nederland is overgewaaid en groeit aan populariteit. Er is inmiddels zelfs een Nationale Plogdag uitgeroepen door Wereld Natuur Fonds en buitenwinkel Bever. Zaterdag 26 oktober is het zover. Voor de liefhebber een aantal plogruns op een rijtje.

Foto: AVROTROS

Hoera voor Emma Heesters! De zangers heeft namelijk de allereerste MTV Push Award gewonnen. Die prijs krijgt ze omdat ze wordt gezien als het grootste aanstormende talent in Nederland. Als kerst op de taart mag ze komende maandag optreden tijdens de MTV EMA Pre Party in Amsterdam.

jochem myjer

Cabaretier Jochem Myjer is bij de meeste mensen bekend om zijn humor en flinke dosis energie. Maar daarnaast houdt hij zich ook bezig met serieuzer zaken, zoals ambassadeursschap van Stichting Wakker Worden Wakker Worden. En daar stromen de donaties nu binnen...

unicef 30 jaar kinderrechten

Sinds 1989 hebben jongeren het recht om gehoord te worden. Maar: hoe doen jongeren dat? En: durven volwassenen hier naar te luisteren? Want jongeren die hun mening mogen geven is waar politici, beleidsmakers - en eigenlijk alle volwassenen - voor pleiten. Alleen hoe je dat dan moet doen, dat vertellen ze er niet bij.

hitteplan

Gezondheidsinstituut RIVM heeft vanwege het warme weer in sommige provincies het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Hiermee wordt er opgeroepen om extra op elkaar te letten.

foto Shutterstock

Het is Vaderdag! Dat betekent dat veel papa's in het zonnetje worden gezet. Ook Bekende Nederlanders. Weet jij wie de vader is van Max Verstappen of Dave Roelvink? Doe de test!

Kim Kardashian Witte Huis

Speechen in het Witte Huis. Dat is niet alleen voor president Trump weggelegd. Realityster Kim Kardashian pakte donderdagavond haar moment en gaf een speech in het Witte Huis waarin ze het opnam voor ex-gedetineerden.

When They See Us

Vijf zwarte tieners in New York werden in 1989 ten onrechte veroordeeld wegens verkrachting. De serie When They See Us gaat hierover en is nu te zien op Netflix. Het rakelt het oude schandaal weer op en zorgt voor een hoop ophef. 

examenuitslag vertraagd

Wachten op je examenuitslag is al hartstikke spannend. Voor scholieren die examen hebben gedaan op middelbare scholen met het leerlingvolgsysteem Somtoday is het extra spannend. Door een rekenfout in het programma moeten ze langer wachten op de uitslag.

protest hongkong

In Hongkong wordt flink gedemonstreerd tegen een nieuwe wet waarmee mensen makkelijker kunnen worden uitgeleverd aan China. Dat liep uit op ongeregeldheden: van de oproerpolitie die schiet met rubberen kogels op demonstranten tot demonstranten die gooien met flessen. Het debat over de wet is voorlopig uitgesteld. 3 vragen (en antwoorden) over...

alex morgan

Het WK vrouwenvoetbal is al even bezig en de spelers van het Nederlandse vrouwenelftal kennen we inmiddels wel. Gisteravond kwam de favoriet van het toernooi in actie, de Verenigde Staten. De VS versloeg Thailand met maar liefst 13-0! Vijf treffers staan op naam van Alex Morgan (29). Wie is deze Amerikaanse topschutter?

laaggeletterde jongeren

Begrijpen wat er in een nieuwsartikel staat, een brief van de overheid lezen of je cv foutloos opstellen of de ondertiteling op tv niet kunnen lezen: steeds meer Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven omdat zij de Nederlandse taal niet voldoende beheersen. Dat blijkt uit een...

cecile loreen

De naam Xuxa bleef maar opduiken in reacties op het Instagram-account van de 28-jarige Cécile Loreen. De Amsterdamse had geen idee wat het betekende, tot iemand haar een foto stuurde. Wat bleek? Xuxa was een Braziliaanse zangeres en presentatrice. En niet zomaar ééntje...

greta thunberg

Van de Golden Camera Award tot een nominatie voor de Nobelprijs en nu de prijs voor Ambassadeur van het Gewetenprijs van Amnesty International. Het regent prijzen voor de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg, die al langer spijbelt voor een beter...

mind young studio

Jesse (17), Romy (18), Nynke (19) en Eva (21) hebben allevier te maken (gehad) met psychische problemen. Om andere jongeren te helpen om te gaan met hun psychische problemen - en hopelijk ook het taboe te doorbreken - lanceerden ze deze week het online platform Mind Young Studio.

onderzoek plan ambities meisjes

Gelijke kansen voor meisjes en jongens. Dat is waar Plan International zich voor inzet. En dat blijkt hard nodig, want meisjes worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. De organisatie lanceert vandaag Taking the Lead, een onderzoek onder bijna 10.000 meisjes en jonge vrouwen tussen de 15 en 24 jaar in 19 landen over...

songfestival steden

Vanaf het moment dat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival won, barstte de strijd in Nederland los. Want wie mag in 2020 het evenement gaan organiseren? Sinds vorige week kunnen steden zich officieel aanmelden. Inmiddels zijn de eerste...

suiker challenge

Het barst van de challenges tegenwoordig. Van alcohol laten staan vanwege Dry January tot de Vegan Challenge, waarin je een maand zonder dierlijke producten leeft. Vanaf 3 juni kun je meedoen met de Nationale Suiker Challenge, die wordt georganiseerd door het Diabetes Fonds. Naar verwachting doen zo'n 30.000 mensen mee.

Pegida demonstratie

De extreem-rechtse groepering Pegida wil komende donderdag demonstreren in Eindhoven. Met vlaggen en 'Mohammed-cartoons' willen ze laten zien dat ze tegen islamisering en geweld door moslims zijn. Burgemeester John Jorritsma verbiedt de demonstratie uit angst voor ernstige chaos. 3 vragen over deze groepering en hun demonstratie.

marwan Ben Kodad

In Hilversum namen gisteravond honderden mensen - voor de tweede achtereenvolgende avond - afscheid van de 15-jarige Marwan Ben Kodad. De jongen werd maandag bewusteloos aangetroffen in zijn slaapkamer en maakte waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven. De jongen zou door zijn klasgenoten zijn gepest.

young impact winnaars 2019

Vandaag gingen 3FM-dj Wijnand Speelman, zangeres Teske de Schepper, YouTuber Thomas van Grinsven en singer-songwriter Gerson Main op pad in een gouden limousine. De reden? De Young Impact-awards uitreiken aan de winnaars. Maarre, wie zijn ze eigenlijk en waarom hebben ze gewonnen?

diana auto-ongeluk attractie

Het National Enquirer-museum in het Amerikaanse Tennessee zorgt voor flink wat boze Britten. Daar kun je sinds kort namelijk de laatste minuten van het auto-ongeluk van prinses Diana meemaken. Pretparkliefhebbers betalen iets meer dan 20 euro om plaats te nemen in een auto waar met 3D-projecties en bewegingen het auto-ongeluk wordt nagebootst...

ek onder 17 kampioen 2019

Het was een weekend vol overwinningen: Duncan die het Eurovisie Songfestival wint én Oranje onder 17 die voor de vierde keer (in totaal) Europees kampioen wordt. In de finale in Dublin was Oranje met 4-2 te sterk voor de Italiaanse leeftijdsgenoten. 

sporten sterrenbeeld

Heb je weleens pilates geprobeerd, maar vond je het drie keer niks? Of sleep jij jezelf iedere keer weer naar de sportschool maar vind je er eigenlijk geen bal aan? Dan hebben we goed nieuws: je kunt je sterrenbeeld de schuld geven. Blijkbaar staat in de sterren geschreven welke sport er wel of niet bij je past.

songfestival vriendjespolitiek

Krijgt Nederland echt altijd meer punten van België dan van Spanje? En geven Turkije en Cyprus elkaar inderdaad nauwelijks punten? Het lijkt er verdacht veel op dat tijdens dit internationale muziekfeest landen alleen hun beste buren veel punten geven. Vriendjespolitiek op het Eurovisie Songfestival: een kern van waarheid of dikke onzin?

James Charles

Hij is de grootste beauty-YouTuber, maar of dat ook zo blijft is nog maar de vraag. De afgelopen dagen raakte James Charles namelijk miljoenen abonnees kwijt. De reden? Een 43 minuten durende video van collega-YouTuber Tati Westbrook.

peter r de vries

Als gevolg van een aantal uitspraken over voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi zou Peter R. de Vries op de dodenlijst staan. Volgens de misdaadverslaggever heeft Taghi opdracht gegeven om hem te liquideren. Dat laat hij weten in een gesprek met nieuwssite Nu.nl.

free a girl thomas berge

Jezelf vrijwillig opsluiten in een hokje om aandacht te vragen voor het goede doel? Dat is precies wat Thomas Berge, Niels Geusebroek, Gwen van Poorten en Monica Geuze sinds gistermiddag twaalf uur doen. Met de jaarlijkse actie zamelt stichting Free a Girl geld in om meisjes in de prostitutie een nieuw en beter leven te geven.

vals id jongeren

Bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, dat valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, verwachten ze deze zomer een toename van identiteitsfraude tijdens het uitgaan. De reden? De vele festivals en eindexamenfeestjes die eraan komen. Ga je daarheen met een fake ID, dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

ramadan examen

Vandaag zijn de eindexamens gestart. Afgelopen zondag, 5 mei, begon de Ramadan. Een extra beproeving voor sommigen. Hoe combineer je die twee dingen nou eigenlijk?

autorijles

Als rijschoolleerling zelf op moeten draaien voor schade of boetes? Dat kan gebeuren wanneer je rijschool niet goed verzekerd is, zo blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio. Vereniging Rijschool Belang...

slotaflevering GoT bioscoop

Ben jij groot fan van de hitserie Game of Thrones? Dan is de finale-aflevering in de bioscoop kijken dé manier om het seizoen en de serie af te sluiten, toch? Dan hebben Pathé en Ziggo goed nieuws. De slotaflevering zal namelijk in meerdere bioscopen te zien zijn.

nigel zelfdoding

Een einde aan je leven maken door pesterijen over je geaardheid? Dat is wat de 15-jarige Nigel Shelby half april deed. Verschillende Amerikaanse beroemdheden zoals actrice Gabrielle Union, rapper en acteur Ludacris en zangeres Janelle Monae, vonden wat er gebeurd was én de reden zo erg, dat ze besloten de kosten voor de uitvaart voor hun...

5 vragen over vermissing

In Nederland raken jaarlijks 40.0000 mensen vermist. Wist je dat ongeveer de helft van deze vermiste personen jonger is dan 18 jaar? En weet jij eigenlijk ook wat je moet doen? Veel mensen niet namelijk. Daarom 5 vragen (en antwoorden) over wat te doen bij een vermissing.

tim bergling

Een jaar nadat de Zweedse dj en producer Avicii is overleden scoort-ie een nummer 1-hit: SOS. Het nummer dat twee weken geleden werd uitgebracht staat deze week bovenaan de Top 40, dat maakt de Stichting Nederlandse Top 40 vanmorgen bekend.

gorillaselfie

Een selfie maken, we doen het (bijna) allemaal! Zo ook parkwachter Mathieu Shamavu, van het Virunga-park in Congo. Hij maakte een selfie met twee gorilla’s, en die vliegt nu het internet over! Veel mensen vinden de foto...

efteling beste park

Hoera, de Efteling heeft (weer) prijzen gewonnen! Bij de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Themepark Awards sleepten ze maar liefst acht prijzen binnen. Die staan te pronken in de Kaatsheuvelse prijzenkast.

geraldine kemper

Na het vertrek van onder andere Wendy van Dijk en Johnny de Mol heeft RTL een nieuw gezicht gestrikt voor hun zender. Een van dé gezichten van BNNVara - Geraldine Kemper - stapt over naar RTL. Daar zal ze aan de slag gaan met programma's zoals Expeditie Robinson en The Voice of Holland. Een goed moment dus om zeven dingen die...

groepsapp whatsapp

Groepsgesprekken op whatsapp zijn soms erg handig en gezellig. Alleen je kunt ook lichtelijk gestoord worden van al dat geklets. Tot nu toe kon iedereen je telefoonnummer toevoegen aan een groep. Dat is verleden tijd! Omdat blijkt dat veel mensen het maar irritant vonden heeft whatsapp een nieuwe functie ontwikkeld: je kunt voortaan...

Biebers aprilgrap

Justin Bieber dacht grappig te zijn met zijn 1 aprilgrap. Hij plaatste een foto van een echo op Instagram en deelde kort daarna een kiekje van vrouwlief bij een arts. Het bericht dat de populaire zanger daarna plaatste zorgde echter voor veel onbegrip en boze reacties!

aprilgrappen 2018

Traditiegetrouw worden er rond 1 april allerlei grappen uitgehaald. Steeds minder mensen trappen daar in en dus moeten bedrijven nog harder hun best doen. Gelukkig zijn er genoeg die hun trukendoos opentrekken. Morgen wordt duidelijk wie er een grap heeft uitgehaald. Tot die tijd moet je het doen met deze zeven hilarische 1 aprilgrappen van...

belgische de mol

Zoals kijkers van het tv-programma De Mol gewend zijn, is niets wat het lijkt. Na drie afleveringen is pas één kandiaat afgevallen. En in de laatste uitzending gebeurde er weer iets merkwaardigs...

britt dekker wonderpaard

Eindelijk mag Britt Dekker (27) het nieuws van de daken schreeuwen: wonderpaard Genciano is van haar! De presentatrice maakte gisteren bekend dat ze van haar nieuwe baas John de Mol geen salaris, maar een dressuurpaard krijgt. Genciano zou over bijna magische krachten beschikken en wordt binnenkort overgevlogen vanuit Spanje.

chambers

Ondanks dat er nog geen trailer is, is er al wel veel te doen om de nieuwe Netflix-serie: Chambers. Eind april is de bovennatuurlijke serie, met Uma Thurman en Tony Goldwyn in de hoofdrollen, te zien. Maar gaat de horrorserie eigenlijk over?

int broer en zus dag

Vandaag is het Internationale Broer- en Zussendag. Je bent namelijk je hele leven met elkaar verbonden en dan kun je er maar beter het beste van maken, toch? Dankzij deze 7 tips worden jullie misschien wel dikke vrienden!

brand italie schoolbus

In de buurt van Milaan kaapte vandaag een 47-jarige man een schoolbus met 51 scholieren en stak het voertuig in brand. Niemand raakte gewond want de politie wist iedereen op tijd te evacueren. Omdat de dader riep dat hij het niet eens was met migratiebeleid van de regering onderzoekt justitie een mogelijk terroristisch motief.

fyre festival verkoop

De New Yorkse rechtbankpolitie gaat spullen van het Fyre Festival veilen. De reden? Ze hopen met de opbrengst de flinke schulden van festivaloprichter Billy McFarland af te lossen.

joelle wint q qorld tour

Na het spannende finalespel van Q-music kwam de 20-jarige Joelle uit Lienden als winnaar uit de bus. Ze wint een compleet verzorgde wereldreis naar vijf verschillende artiesten in vijf verschillende steden.

michael jackson leaving neverland

Als reactie op de documentaire Leaving Neverland haalde het Children's Museum of Indianapolis drie voorwerpen van Michael Jackson uit de collectie. Nu beraden ook Madame Tussauds in Amsterdam en het filiaal van McDonald’s in Best zich wat te doen met hun standbeelden van de popzanger. Welke musea en organisaties gingen hen voor?

k-pop schandalen

K-pop kwam deze week flink in het nieuws. Niet om populaire nummers of dure concertkaartjes, maar om seksschandalen. Zanger Jung Joon-young gaf toe dat hij vrouwen had gefilmd - zonder toestemming - terwijl hij seks met ze had. En dat was niet het enige, die beelden deelde hij later in een chatroom. Het is echter niet het enige schandaal dat...

capital c

De redactie van 7Days gaat verhuizen. Na vijftien jaar in Pand Noord vind je ons vanaf maandag 18 maart in Capital C. We blijven dus in Amsterdam.

ushersyndroom

Het syndroom van Usher is een erfelijke aandoening die slechts honderden Nederlanders hebben. De zussen Lotte (20) en Roos (18) hebben allebei type 2 waardoor ze vanaf hun geboorte al slecht horen. Sinds hun puberteit wordt hun zicht steeds slechter, alsof je door een koker kijkt. In de documentaire Voor het donker wordt - die vanavond...

yuya mika instagram

De één maakt zichzelf 'gewoon mooi' met make-up. Een ander verandert zichzelf in een beroemdheid. De Chinese Yuya Mika behoort tot die laatste categorie. De youtuber transformeert zichzelf met make-up in allerlei beroemde mensen. Dat doet ze zelfs zo goed, dat het net echt lijkt!

merel westrik widm

In het negentiende seizoen van Wie is de Mol? was Merel de Mol, Sarah de winnares en Niels verliezend finalist. Voor wie al zijn of haar geld op Sarah of Niels had gezet, 7 momenten waaruit bleek dat Merel iedereen voor de gek hield.

28thstreet

Reizen met de metro saai? Niet in New York! Daar toveren namelijk steeds meer jonge kunstenaars saaie muren in metrostations om tot ware kunstwerken. Eén van de laatste transformaties is te zien op het metrostation op 28th Street.

lotte van der zee

Verdrietig nieuws! Fotomodel en Miss Teenager 2017 Lotte van der Zee is op 20-jarige leeftijd overleden. Dat hebben haar ouders laten weten via Instagram. Twee weken geleden kreeg van der Zee een hartstilstand tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Westendorf. In een ziekenhuis in München werd ze sindsdien in een kunstmatige coma gehouden...

michael jackson leaving neverland

De regionale omroep NH heeft vandaag - als eerste zender in Nederland - aangekondigd de muziek van Michael Jackson te gaan boycotten. De aanleiding hiervoor is de film Leaving Neverland.

tattooshop dennis weening

Tijdens de Ink Master: Meester van de Lage Landen-estafette van twaalf uur werden zoveel mogelijk tatoeages gezet. De opbrengst werd gedoneerd aan Movement on the Ground.

semi-identieke tweeling

Voor het eerst is voor de geboorte ontdekt dat een eeneiige tweeling, ook wel semi-identiek genoemd, níet identiek is. En het is zelfs pas de tweede keer ooit dat zo'n tweeling überhaubt werd geboren. Hoe kan dat? Vier vragen (en antwoorden) over de Australische semi-identieke tweeling.

russisch koor

Het Sint-Petersburg Concert Koor kreeg flinke kritiek omdat ze afgelopen weekend een satirisch lied zongen over het afvuren van een raket op de Verenigde Staten.

vodka kim jong-un

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had blijkbaar grootse plannen. De Rotterdamse havendouane onderschepte namelijk een flinke vracht die mogelijk van hem was.

hackers lil kleine slachtoffer

Hackers R.V. (22) en S.B. (21) stonden vandaag terecht voor het hacken van verschillende Instagram-accounts in 2015 en 2016. Met behulp van phishingmails kregen ze controle over bijna honderd Instagram-accounts, waaronder die van rapper Lil' Kleine. Wat gebeurde er ook alweer? Drie vragen (en antwoorden) over deze zaak.

breakdance olympische sport

Het Frans olympisch comité wil nieuwe sporten toevoegen aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Ze willen dat breakdance, sportklimmen, golfsurfen en skateboarden dan op het programma staan.

leerling klaagt washington post aan

De 16-jarige Nick Sandmann was vorige maand te zien in een video met een 64-jarige oorlogsveteraan van indiaanse afkomst. Daarin treitert hij de man. Of tenminste, zo lijkt het vindt Sandmann. The Washington Post zet hem ten onrechte neer als racist, en daaromt dient hij nu een schadeclaim van 250 miljoen dollar in tegen de krant....

lhbt-leeslijst

Vorig week werd op Valentijnsdag een nieuwe LHBT-georiënteerde literatuurlijst gelanceerd door de Leescoalitie en COC Nederland. De lijst op Queerboeken.nl moet scholieren stimuleren om meer boeken te gaan lezen waar LHBT'ers in voor komen. Maar ook moet het zorgen voor meer begrip en...

ja rule fyre festival 2.0

Je hebt de afgelopen weken vast wel gehoord over het totaal mislukte Fyre Festival te zien. Rapper Ja Rule, één van de organisatoren, heeft laten weten dat-ie een nieuw muziekfestival gaat organiseren: ICONNic. Nu maar hopen dat-ie geleerd heeft van 'zijn samenwerking' met Billy McFarland.

belgische musicalster

De Belgische musicalster Arne Decock (18), bekend van Ketnet-musicals, is zaterdagnacht om het leven gekomen. Dat gebeurde door elektrocutie bij een spoorlijn, dat melden...

britse klimaatspijbelaars

Spijbelden scholieren eerder al in België en Nederland om te protesteren tegen het klimaat. Vandaag gingen ook Britse scholieren en jongeren de straat op om aandacht te vragen voor het klimaat. 

ondertussen jonge 100

Ondertussen.nl bestaat niet meer, maar niet getreurd! 7Days schotelt je het belangrijkste binnen- en buitenlandse nieuws voor dat jongeren écht aangaat!

holleeder tapes

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries laat vanavond in RTL Boulevard opnames horen van een gesprek tussen hem en crimineel Holleeder in 2011. Omdat de advocaten van crimineel Dino Soerel vinden dat De Vries een verkeerd beeld naar buiten brengt, hebben ze nu al de uitwerking van die tapes online gezet.

charly voorarrest verlengd

De 17-jarige Charly zit al zes maanden in voorarrest in de Spaanse gevangenis. De scholier wordt verdacht van aanranding van twee Britse meisjes van 12 en 14 jaar. Vandaag werd bekend dat hij daar voorlopig nog moet blijven.

aed diefstal

Een zestienjarige jongen is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en 120 uur taakstraf. De reden? Hij stal vorig jaar zes hartmassage-apparaten en pleegde een aantal straatroven.

jeroen kampschreur

Zitskiër Jeroen Kampschreur wordt beter en beter. De sporter, die in 2018 genomineerd was voor 7Days-Jongere van het Jaar, pakte gisteren zijn derde gouden plak op het WK para-skiën. Hij deed dat op een onderdeel, de afdaling, waar...

naamsverandering 2018

Steeds meer mensen zijn ontevreden over hun naam en laten deze veranderen, zo blijkt. In 2018 dienden zo'n zeshonderd mensen een verzoek in tot naamsverandering. Nog nooit waren het er zoveel.

ijsballen gooien

Sneeuw in Nederland kán hartstikke leuk zijn. Helaas zorgde het de afgelopen dagen ook voor ruzie en ongelukken. In Zoetermeer raakte bijvoorbeeld een auto flink beschadigd door ijsballen. Ook op andere plekken in het land raakten mensen gewond doordat ijsballen werden gegooid.

Duncan Laurence

Maandagmiddag werd bekend dat Duncan de Moor Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Komt-ie je bekend voor? Dat kan. Hij deed namelijk mee aan The Voice, waar hij het redde tot de halve finale in team Ilse DeLange. Wat weten we nog meer over hem?

5 vragen over 5g

De eerste 5G-smartphones komen dit jaar op de markt. Het nieuwe netwerk wordt minstens tien keer sneller dan 4G. Wat gaan we van 5G merken en wanneer kun jij het gaan gebruiken? 7Days zet 5 dingen over dit nieuwe netwerk voor je op een rij.

Humeyra dader

Bekir E., de man die afgelopen december de 16-jarige Humeyra doodschoot in de fietsenstalling bij haar school in Rotterdam-West, laat via zijn advocaten weten dat hij spijt heeft van zijn daad.

Ali B

Rapper, cabaretier enThe Voice-jurylid Ali Bouali ken je waarschijnlijk als de altijd vrolijke en positieve Ali B. Zijn vrolijkheid wordt nu beloond: hij is namelijk uitgeroepen tot de positiefste Nederlander van de afgelopen twaalf maanden. Daarvoor kreeg hij maandagavond de Positivity Award.

fifa amateurs en profs

Speel jij graag een potje FIFA? Dan gaat dat er voortaan een beetje anders aan toe: vanaf vandaag strijden niet alleen profvoetballers meer om de titel van de landelijke competitie. Ook amateurs mogen voortaan mee doen!

winnaars jonge 100

Afgelopen zondag werden in Amsterdam de Jonge 100 Awards uitgereikt. De Jonge 100 is dé lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongeren tussen de 18 en 25 jaar van Nederland, samengesteld door Ondertussen.nl. De jongeren in deze lijst probeerden het afgelopen jaar de wereld een stukje beter, leuker of mooier te maken.

praten problemen

In de afgelopen tien jaar is het aantal zelfdodingen onder tieners flink gestegen, dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Jeugdinstituut. Als iemand een einde maakt aan zijn leven roept dat niet alleen veel vragen op. Ook de impact ervan is heel groot. 

jongere hackers

Het aantal DDoS-aanvallen is het afgelopen jaar flink toegenomen, namelijk zo'n 15 procent meer dan in 2017. Vooral webwinkels hadden het zwaar rond de feestdagen. Op sommige dagen waren er meer dan 2500 aanvallen, dat blijkt uit cijfers van NBIP, een samenwerkingsverband van internetproviders.

lezersraad 7days

Wat vind jij van de ophef rondom K-Pop en had je jouw mening willen geven in ons klimaatonderzoek? En wat wil jij van ons zien op Instagram?

President Trump

Iedereen vertelt weleens een leugentje om bestwil. Maar de Amerikaanse president Donald Trump maakt het wel heel bont. Hij zou het afgelopen jaar duizenden onwaarheden hebben verteld. Volgens factcheckers van The Washington Post vertelde Trump per dag gemiddeld vijftien leugens.

damehood Ariana Grande

Ieder jaar reikt de Britse koningin Elizabeth koninklijke onderscheidingen uit. Mensen die iets positiefs voor de maatschappij hebben betekend, kunnen zo'n prijs krijgen. Dit jaar zou Ariana Grande worden geëerd met een Damehood (Knighthood voor mannen), voor haar...

ontsnapte man rotterdam gevangenis

Het lijkt wel een scène uit een film. Een gevangene die ontsnapt uit een inrichting. In Rotterdam gebeurde het vandaag. Een gevangene van Inrichting De Schie zou zich verstopt hebben in een grote blauwe vuilniszak en zo zijn ontsnapt. Dat meldt RTV Rijnmond.

aanslag Straatsburg

Bij een schietpartij in het Franse Straatsburg vond dinsdagavond een aanslag plaats. Het schietincident was in de buurt van een kerstmarkt in het centrum, waarbij meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden vielen. De schutter is nog op de vlucht. Drie vragen over deze aanslag.

rapper boef

Zit jij nog op school en kun je wel een extra zakcentje gebruiken? Rapper Boef helpt je uit de brand! Hij geeft namelijk een flink geldbedrag weg.

Dylan Haegens

Met zijn eigen YouTube-kanaal, zijn eigen film én zijn eigen strip is YouTuber Dylan Haegens een echte Bekende Nederlander. En daar blijft het niet bij. Vandaag wordt zijn tijdschrift, De Dylan, gelanceerd. Er is flink wat te bekijken en lezen over hem. Hoeveel weet jij over hem? Doe de test!

De jongeren van March For Our Lives met hun prijs  Foto KidsRights

Vandaag precies een week geleden wonnen de jongeren van het Amerikaanse March For Our Lives (MFOL) de Kindervredesprijs 2018. Een beloning voor hun actie tegen het grote wapengeweld in hun land. Afgelopen week waren ze in Nederland en 7Days sprak met ze over het winnen van deze prijs, ambities voor het komende jaar en hun...

i amsterdam

De afgelopen maanden werd er flink gediscussieerd over de I Amsterdam-letters op het Museumplein. GroenLinks stelde voor om de letters weg te halen: ze zouden symbool staan voor massatoerisme, terwijl Amsterdam de miljoenen toeristen helemaal niet aan zou kunnen. Nu is besloten dat de letters definitief weg moeten. En snel, nog vóór pakjesavond...

Manou Jue Cardoso first kiss

De film First Kiss is vanaf 6 december te zien in de Nederlandse bioscopen en belooft dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap te worden. Met Marije Zuurveld en Jeroen van Holland in de hoofdrol. Naast hen 'regent' het YouTubers in deze film. 7Days sprak met de cast over de film, liefde en social media....

insta nepaccount

Het aantal volgers en likes op je Instagram verhogen? Dat kun je doen door mooie foto's en interessante posts te plaatsen. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen. Dat laatste is straks verleden tijd als het aan het social platform ligt. 

arjen lubach

Wist je dat Arjen Lubach naast zijn werk als tv-presentator ook graag achter een dj-set staat. Samen met Sacha Harland vormt-ieThe Galaxy. Samen brengen ze af en toe een nieuwe plaat uit.

Jules Suzdaltsev foto nazigroet

Een groepsfoto van mannelijke scholieren, uit de Amerikaanse staat Wisconsin, die lachend de Hitlergroet brengen gaat het hele internet over. De middelbare school van de jongens is een onderzoek gestart. Ook de politie is ingeschakeld.

hacktalent

Heb jij ooit ingebroken in een computer of netwerk? Uit onderzoek van Veiliginternetten.nl blijkt dat 5% van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 18 jaar dat weleens heeft gedaan. 12% heeft zoiets nog nooit gedaan, maar denkt dat ze het wel kunnen.

horrowclowns

Rond Halloween zie je ze overal: horrorclowns die je opwachten, achtervolgen en laten schrikken. Maar hoeveel online killerclowns zijn er eigenlijk? Gaan ze rond Halloween ook echt op pad? En wat gebeurt er als je zo’n engerd achter je aan hebt? NOS Stories zocht het voor je uit.

coen en sander faamnamen

Luister jij wel eens naar radio 538? Grote kans dat je dan de competitie faamnaam wel kent.  DJ’s Coen en Sander kiezen al sinds 2007 elk jaar de grappigste naam van Nederland. 

gevonden injectienaald

Een 14-jarige scholier uit Australië heeft medeleerlingen gestoken met een gevonden injectienaald. Waarschijnlijk wilde hij dit doen om lollig te zijn, maar zijn actie kan erg gevaarlijke gevolgen hebben. 

gestolen naaktfoto

Een groep mannen hackt telefoons van Nederlandse meisjes tussen de 12-18 jaar. Ze stelen foto's en video's en delen die in een besloten online groep. Vaak weten slachtoffers niet eens dat ze gehackt zijn. Vijf vragen (en antwoorden) over deze kwestie.

dennis weening stopt met expeditie

Ben jij een trouwe kijker van Expeditie Robinson? Dan zie je wekelijks hoe Dennis Weening en Nicolette Kluijver de expeditieleden aansporen tijdens proeven en aan de tand voelen tijdens de eilandraad. Dat gaat er volgend seizoen een beetje anders uitzien. Weening stopt namelijk met de presentatie van het programma. Wie hem gaat...

P. Diddy schenkt miljoen

Net als vele andere beroemdheden doet ook rapper P. Diddy goed voor anderen. De muzikant beloofde deze week 1 miljoen dollar aan een scholengemeenschap in de Bronx, New York.

roltrap op hol rome

In een metrostation in Rome raakten tientallen mensen gewond doordat een roltrap op hol sloeg. Een van hen zou zelfs een deel van zijn voet hebben verloren. 

winnaar HNTM 2018

De 19-jarige Soufyan Gnini heeft maandagavond het elfde seizoen van Holland's Next Top Model gewonnen. Daarmee liet het model uit de Brabantse stad Breda de andere finalisten Rikki, Tim en Cecilia achter zich.

Jay Park

Met 2,8 miljoen volgers op Instagram en ruim 1,3 miljoen volgers op YouTube is Jay Park niet meer echt een onbekende artiest te noemen. Maar, wist jij deze zeven dingen al over de Zuid-Koreaanse superster?

team 3fm serious request

Het duurt nog even voordat het zover is, Serious Request. Maar vandaag wordt op verschillende tijdstippen bekend gemaakt welke dj’s zich gaan voorbereiden op de wandeltocht. Drie teams van twee mensen lopen, vanuit verschillende plekken in het land, naar TivoliVredenburg in Utrecht. Om daar op kerstavond te eindigen met een spectaculair...

precious borstelaar first kiss

De film First Kiss is vanaf 6 december te zien in de Nederlandse bioscopen en belooft dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap te worden. Met Marije Zuurveld en Jeroen van Holland in de hoofdrol. Naast hen 'regent' het YouTubers in deze film. 7Days sprak met de cast over de film, liefde en social media....

aanslag krim kertsj

Door een aanslag en schietpartij op een school in Kertsj, Rusland, zijn vandaag zeker achttien mensen om het leven gekomen. De dader zou een 22-jarige student van de school zijn. Na de aanslag pleegde hij zelfmoord. Dat meldt de Russische Nationale Garde aan persbureau TASS.

joy beautynezz kledinglijn

Ben jij fan van Joy en haar YouTube-kanaal Beautynezz? Dan hebben we goed nieuws voor je. De 16-jarige Apeldoornse ontwierp voor het jongerenlabel NIK&NIK haar eigen kledinglijn. Die presenteert ze komende donderdag in Utrecht aan het grote publiek. 

steve jobs

Vandaag is het Steve Jobs dag, een dag waarop de oud-topman van Apple wordt geëerd. Dat hij de iPhone heeft ontwikkeld weet je vast al, maar wist je deze 7 dingen ook?

Queen of Jetlag First Kiss

De film First Kiss is vanaf 6 december te zien in de Nederlandse bioscopen en belooft dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap te worden. Met Marije Zuurveld en Jeroen van Holland in de hoofdrol. Naast hen 'regent' het YouTubers in deze film. 7Days sprak met de cast over de film, liefde en social...

Foto: ANP

Na drie dagen te zijn ondergedoken, zijn Lili (12) en Howick (13) weer terecht. Dat bevestigt voogdij-instelling Nidos. Een organisatie die zorgt voor jonge asielzoekers die zonder ouders in Nederland zijn.

expeditie robinson

Ben jij er al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson? Gisteren werden de laatste deelnemers bekendgemaakt. De teams zijn compleet om de strijd met elkaar aan te gaan.

ed sheeran

Dat Ed Sheeran verloofd was, dat was bekend. Maar nu lijkt het erop dat de populaire zanger onlangs 'stiekem' getrouwd is. In een interview showt-ie een ring, die hij kort daarvoor nog niet droeg.

lili en howick

Howick (13) en Lili (12) hebben te horen gekregen dat ze uiterlijk 8 september Nederland moeten verlaten. Dat vertelden de twee in het televisieprogramma Laat op één op NPO 1 gisteravond.

jos b.

De moordzaak van Nicky Verstappen en de hoofdverdachte zijn de afgelopen dagen veel in het nieuws geweest. Vorige week onthulde de politie de foto - zonder balkje voor de ogen - en volledige naam van de verdachte....

jos brech opgepakt

Jos B., de man die gezocht werd voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Famke Louise

Famke Louise heeft sorry gezegd in een video op Instagram voor een ‘beledigend nummer’ dat gelekt zou zijn. Naar eigen zeggen staat de zangeres niet achter het nummer: ‘Het had nooit de studio mogen verlaten’, schrijft ze. Haar bericht heeft ze inmiddels alweer verwijderd.

vermiste nsimire

De 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag werd sinds 27 juli vermist. Na een tip vonden agenten haar in Den Haag en inmiddels is ze meegenomen naar het politiebureau. Hoe gaat het met haar?

fallingstars2018

Een gewone selfie is niet meer genoeg om likes te krijgen. Daar is meer voor nodig. Zo blijkt uit de opmerkelijke trend die in Rusland en de Verenigde Staten viral gaat.

nicky verstappen

Er is een ’belangrijke doorbraak’ in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Dat meldt de politie. Om 12.00 uur geven de politie en het Openbaar Ministerie in Maastricht een persconferentie.

Marokkaanse dienstplicht

Deze week werd bekend dat Marokko vanaf 1 oktober de dienstplicht weer invoert. Of dit ook geldt voor Marokkanen in Nederland? Zeer waarschijnlijk niet. Drie vragen over deze ontwikkeling.

Latin Village backstage

Latin Village is een evenement voor volwassenen met zo'n 40.000 bezoekers. Daar mag je als minderjarige niet naar binnen. Loulou (11) en Zina (12), dochters van de organisator, mochten een kijkje nemen achter de schermen en keken daar hun ogen uit. 

bieber zusje

Justin Bieber heeft er een zusje bij: Bay. En als grote broer deelt hij natuurlijk trots een eerste foto van de kleine spruit!

madonna 60 jaar

Hardwerkende perfectionist, Queen of Pop, bestverkopende én succesvolste vrouwelijke artiest aller tijden. Het zijn maar een paar dingen die over zangeres Madonna worden gezegd. Vandaag viert ze haar 60ste verjaardag. Wie is deze zangeres die regelmatig voor opheft zorgt?

achtbanendag

Wist jij dat het vandaag Achtbanendag is? Een perfect moment om de 7 snelste achtbanen van Nederland op een rijtje te zetten. Ken jij ze allemaal?

opblaaseenhoorn reddingsactie

Denk je rustig rond te dobberen op je opblaasbed, kom je vast te zitten en kun je geen kant op. Een benauwd moment voor een groepje Amerikaanse vrouwen was gelukkig van korte duur.

linkshandigendag

Behoor jij tot de ruim 10 procent van de linkshandigen? Dan is vandaag jouw dag! Het is namelijk: Internationale Linkshandigendag. Drie vragen (en antwoorden) over 'lefties'. 

middelste kind

Heb je een oudere én een jongere broer of zus? En krijg jij dus ALTIJD te weinig aandacht? Omdat de oudste altijd de eerste, slimste, beste is? En de jongste de schattigste? Dan is dit jouw dag.

contract supermarkt

Zelf vervanging regelen als je ziek bent? Of even onbetaald overwerken? Het gebeurt regelmatig omdat leidinggevenden bij supermarkten zich niet altijd aan de regels houden. Jongeren weten zelf vaak niet wat de regels zijn, of vinden het moeilijk erover te beginnen. Hoe zit dat?

glennis grace

Glennis Grace maakte eerder in de voorrondes al grote indruk op de jury en het publiek. Het advies van coach Mel B., dat ze ook andere nummers dan die van Whitney Houston moest gaan zingen, nam ze ter harte. De zangeres koos voor Nothing Compares 2U van Prince. En met succes!

hittegolf japan

Al twee weken is het warm in Japan. Heel warm. De hittegolf houdt het land in zijn greep en is door het weerbureau van het land als natuurramp bestempeld. 

boef vakantie

'Wie is toe aan vakantie, maar heeft dit jaar niet de middelen om te gaan?', dat schrijft Boef op zijn Instagram. De rapper zegt dat-ie een vijfsterrenreis gaat verloten onder zijn volgers. 

afsluiten schooljaar

In Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland begint vandaag de zomervakantie. Dat betekent dat nu alle scholieren in het land vrij hebben. In het zuiden wordt al twee weken vakantie gevierd. Een paar toffe manieren om je schooljaar af te sluiten!

howick en lily

De Armeense Lily (12) en Howick (13) uit Amersfoort moesten Nederland verlaten, omdat hun moeder niet de juiste papieren had ingevuld negen jaar geleden. Ze mochten tot mei blijven, maar de rechter heeft bepaald dat er opnieuw naar hun...

Op 19 mei gaven Harry en Meghan elkaar het ja-woord en precies twee maanden erna wordt bekend gemaakt dat ze een eigen documentaire gaan krijgen. 5 redenen waarom je die zou willen zien.

Er zijn dit jaar heel veel wespen. Blijf jij rustig als je er eentje ziet of krijg je de neiging om wild om je heen te slaan of weg te rennen? In het ergste geval word je dan ook gestoken. Weet jij hoe je er eentje herkent en wat je moet doen? Hier een paar tips.

saskia's dansstudio

Saskia's Dansschool uit Harmelen en Woerden is langer populair! Dat blijkt wel uit het feit dat ze afgelopen weekend de miljard views zijn gepasseerd op hun YouTube-kanaal. Drie vragen over.

film huwelijksaanzoek

De Amerikaanse Christopher vroeg John, een oudere man die hij kort daarvoor had ontmoet, of hij wilde filmen als hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen. Dat wilde de man wel, alleen liep dat net even anders. John filmde namelijk niet het aanzoek van Christopher, maar zichzelf.

hidden flag

In Rusland mag je niet met de regenboogvlag lopen, zwaaien of wapperen. Je kunt er zelfs een gevangenisstraf voor krijgen: hét symbool voor de LGTB-gemeenschap is hier namelijk verboden. Daar bedacht FELGTB, de Spaanse homo- en lesbi-organisatie, iets op: operatieHidden Flag.

boef zomerhit 2018

Grote kans dat je hem al gehoord hebt, de nieuwe single van Boef en L'Algérino: Hola. Maar nu is ook de nieuwe zomerse videoclip te zien.

Thailand_boys missing

Goed nieuws! De laatste vier jongens en hun coach zijn vandaag door reddingswerkers bevrijd. Ze zaten sinds 23 juni vast. Zondag en gisteren werden al acht kinderen uit de grot gered.

kylie jenner

Ze is de grootste influencer op Instagram en bekend om haar volle lippen. Op de laatste foto van Kylie Jenner, de jongste telg van de familie Kardashian, zijn haar opgespoten lippen ver te zoeken. Gaat ze voortaan voor een natuurlijke look?

britt dekker

Britt Dekker (26) haar grote droom gaat in vervulling: ze werd dressuurkampioen van Noord-Holland en mag nu naar het Nederlands kampioenschap dressuur.

warmte dierentuin pretpark

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is leuk, maar ook erg vermoeiend met deze warmte. Door iedere stap die je zet krijg je het nog warmer. Wat doen pretparken en dierentuinen eigenlijk om het hun bewoners en bezoekers een beetje aangenamer te maken op deze warme dagen?

arjen lubach theater

Tv-maker Arjen Lubach staat komend seizoen weer in het theater op de planken. Weer? Ja, weer. Want dat is waar hij 'vandaan' komt. Onze zuiderburen kunnen straks ook van hem genieten, al wordt de theatershow wel een tikje anders dan we gewend zijn van zijn tv-programma Zondag met Lubach.

upside down shorts

Wijde pijpen, korte pijpen, met gaten of helemaal dicht... Ieder seizoen is een ander soort spijkerbroek trendy. En het is alweer tijd voor de volgende: namelijk de 'upside down jeans'.

samsung

Slecht nieuws voor Samsung-gebruikers: sommige apparaten sturen foto's uit de fotobibliotheek rond, zonder dat de gebruiker het weet. Samsung is op de hoogte en onderzoekt hoe dit kan.

brain elstak kunstbende
Finale Kunstbende 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar laten zaterdag 30 juni tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Per categorie kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Juryleden en boegbeelden beslissen wie dat wordt. Waar letten zij op en wat zijn hun tips? Vandaag: categorie Expo.

tips zomernachten

Overdag is de zon heerlijk. Maar ’s nachts lukt het door de warmte vaak niet om te slapen. Ook de komende dagen blijft het ’s nachts warm. Met deze zeven tips slaap jij als een roos.

Tom Hofland
Finale Kunstbende 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar laten zaterdag 30 juni tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Per categorie kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Juryleden en boegbeelden beslissen wie dat wordt. Waar letten zij op en wat zijn hun tips? Vandaag: categorie Taal.

sluwe vos dj
Finale Kunstbende 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar laten zaterdag 30 juni tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Per categorie kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Juryleden en boegbeelden beslissen wie dat wordt. Waar letten zij op en wat zijn hun tips? Vandaag: categorie DJ.

shay latukolan
Finale Kunstbende 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar laten zaterdag 30 juni tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Per categorie kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Juryleden en boegbeelden beslissen wie dat wordt. Waar letten zij op en wat zijn hun tips? Vandaag: categorie Dans.

alexia 2018

De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is vandaag jarig. Ze mag dertien kaarsjes uitblazen. Een paar foto's van haar op een rijtje: van klein meisje tot tiener. Kijk je mee?

finale kunstbende 2018
Finale Kunstbende 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar laten zaterdag 30 juni tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Per categorie kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Juryleden en boegbeelden beslissen wie dat wordt. Waar letten zij op en wat zijn hun tips? Vandaag: categorie muziek.

Enzo Knol

Enzo en Dee 'zijn niet meer'. Na vijf jaar hebben de twee een punt achter hun relatie gezet. 'We hebben mooie dingen meegemaakt, maar je maakt ook mindere dingen mee', schreef hij op Instagram.

hardlopen cel

Het zal je maar gebeuren: ga je een stukje hardlopen, beland je in de cel. Het overkwam de Franse Cedella Roman (19) toen ze haar moeder in Canada bezocht.

coca cola

Je hebt vast wel eens een colaatje gedronken, maar grote kans dat je vrij weinig weet over dit bruine goedje. Want wist jij dat Coca-Cola dit jaar 90 jaar bestaat in Nederland? 7 weetjes op een rijtje.

cliffhanger gtst 2018

Nog een paar weken en dan zit het seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden er weer op. En dat betekent een spannende cliffhanger. Alleen loopt het dit seizoen wat anders dan voorgaande jaren...

laks monitor 2018

Het verschil van veilig voelen tussen schoolniveaus is groot, zo blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van het LAKS: 56% op het vmbo is positief over de veiligheid. Van de vwo-scholieren is 84% positief.

kortste fietspad

Het waarschijnlijk kortste fietspad van Nederland is na een week alweer opgedoekt. Dat meldt de gemeente Haaksbergen op Twitter. 

G7

Afgelopen weekend kwamen de leiders van de zeven machtigste landen samen op de G7 in Canada. Dat ging een stuk minder soepel dan ze hoopten, en er was flink wat ophef over een foto, die veel lijkt te zeggen over de relatie tussen Europa en de VS.

boete google

Techgigant Google blijft maar hoge boetes krijgen van de Europese Commissie. Hoe zit dat? 

tim hofman best social 2018

Het was gisteravond feest voor Tim Hofman. Hij was de grote winnaar met twee beeldjes: voor Beste Personality en voor zijn programma, #BOOS, in de categorie Beste YouTube-serie. StukTV won voor en ging naar huis met de prijs voor Beste YouTuber.

smartphoneverslaving apple

We besteden steeds meer tijd op onze telefoons. Uit onderzoek blijkt dat dit slecht is voor onze gezondheid, en we houden minder tijd over voor andere dingen zoals afspreken met vrienden. Apple kondigde...

Stelling

Snapking

In haar nieuwe nummer Zonder Jou leek Famke Louise Snapking te beschuldigen van vreemdgaan. Aan YouTube-kanaal Jeroen & Co gaf hij toe dat het inderdaad over hem gaat.

emoji 2018

Roodharige en kale gezichtjes, superhelden, een kangoeroe of een piratenvlag. Begin dit jaar werden de 157 nieuwe emoji's al aangekondigd. En die zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

contract supermarkt

FNV Jong roept jongeren die in de supermarkt werken op om hun contract te checken. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je te weinig verdient. 

wilde dieren ontsnapt

Oei. Uit een dierenpark in de Duitse stad Lünebach zijn twee leeuwen, twee tijgers, een jaguar en een beer ontsnapt. De beer is inmiddels opgespoord en doodgeschoten. 

woningen in het Zeeuwse Kruiningen
In beeld

Op sommige plekken in ons land viel gister in korte tijd extreem veel regen. Huizen liepen daardoor vol en auto's kwamen deels onder water te staan. Dat levert bijzondere plaatjes op. Kijk maar eens mee. 

eindexamens

Na vandaag zitten de examens er voorlopig voor iedereen op. Een paar feitjes over de afgelopen weken op een rijtje.

13 Reasons Why

Het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why staat net tien dagen op Netflix en er is al flinke kritiek. De Amerikaanse Parents Television Council (PTC) vindt de serie zelfs te gevaarlijk voor jonge kijkers.

nikkietutorials

Verdrietig nieuws voor beautyvlogger Nikkie de Jager. Na een paar dagen stilte heeft ze op Instagram Stories laten weten dat haar stiefbroertje Mikai is overleden.

instagram negeren

Iedereen heeft ze: vrienden die ont-zet-tend veel posten op Instagram. Om al die spam of saaie berichten tegen te gaan, komt Instagram met een gloednieuwe functie. 

Pleun en Verstappen

Pleun (14) is één van Verstappens grootste fans ter wereld. Hij lijdt aan een spierziekte, zit in een rolstoel en kan niet praten. Om die reden kan Pleun ook niet naar drukke evenementen.

clay haimé

Afgelopen zaterdag overleed de 15-jarige Clay Haimé. Zijn familie laat op social media weten dat hij stierf door een online challenge. Gisteren werd Clay op zijn school in Den Haag herdacht.

enzo knol

De vlogger is samen met zijn vriendin Dee op vakantie in Griekenland. Zoals altijd deelt hij foto's en video's met zijn volgers. En dit keer krijgen ze een wel heel bijzonder kiekje: een naaktfoto.

youtube music

Spotify en Apple Music krijgen straks een concurrent erbij op het gebied van muziekstreaming. YouTube komt namelijk met een nieuwe muziekdienst: YouTube Music. Dat meldt het bedrijf...

In heel Nederland beginnen vandaag ruim tweehonderdduizend scholieren met hun eindexamens. De Weken van de Waarheid, zoals ze genoemd worden, duren tot en met dinsdag 29 mei.

Sirene

Een 16-jarige fietser is donderdagnacht zwaargewond geraakt, nadat hij op de A27 bij Bavel werd aangereden door een Franse personenwagen. Hoe de jongen eraan toe is, is niet bekend.

ronnie flex bruiloft

Huh? Is Ronnie Flex getrouwd? Veel mensen denken dit omdat de rapper gisteravond een foto op Instagram zette met het bijschrift: 'Ik ben getrouwd'. Alleen, is dat wel zo?

horseboarding

In Engeland is horseboarding een serieuze en populaire sport. Ook in Nederland wordt de sport waar je skateboarden en paardrijden combineert steeds bekender. Maar hoe doe je dit nu veilig?

kylie jenner

Niet Beyoncé of Kim Kardashian is de grootste influencer op social media. Die 'titel' mag het jongste zusje van familie Kardashian, Kylie Jenner, vanaf nu achter haar naam zetten. Dat meldt USA Today.

Trumpberg

Misschien kun je binnenkort een wel heel bijzondere ijsberg bezoeken. De Finse milieugroep Melting Ice Association is bezig met een project waarbij ze het hoofd van Donald Trump willen uithouwen. 

13 reasons why

Als er één serie populair was in 2017 dan was het wel 13 Reasons Why. Op 18 mei is het tweede seizoen van deze hitserie te zien op Netflix. 7 redenen waarom je óók nu weer wil kijken.

avicii doodsoorzaak

Vorige week vrijdag werd bekend dat de Zweede dj Avicii overleden was. Over zijn doodsoorzaak werd toen alleen verteld dat het geen misdrijf was. 

hyves herinneringen

De dansende banaan en elkaar krabbelen. Dat gaat natuurlijk over Hyves. Nadat de afgelopen weken meerdere geruchten gingen over een terugkeer, is de site weer online. Tenminste, dat leek zo.

best social award

The Best Social Awards zijn Nederlandse prijzen voor al het beste op social media. Van helden tot de beste reacties én de grootste blunders. Vanaf vandaag kun je stemmen, maar op wie? 

Famke Louise

Famke Louise (19) en haar vriend Tim (20), die je misschien wel beter kent als Snapking, zijn uit elkaar. Dat meldt de vlogster zondagavond op haar YouTube-kanaal.

Foto: ANP

Een eindexamenstunt van een Amsterdamse middelbare school is helemaal uit de hand gelopen. Zo'n honderd tot honderdvijftig scholieren gooiden met vuurwerk, stenen en eieren. 

jongen (12) alleen naar bali

Een Australische jongen van twaalf wilde heel graag op vakantie naar Bali. Toen zijn moeder 'nee' zei, liet hij het daar niet bij zitten...

naaktlopende scholieren

In Noorwegen is het traditie dat scholieren aan het einde van hun middelbareschooltijd feesten, drinken en zich uitkleden in het openbaar. Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder...

Steven Spielberg

Steven Spielberg heeft met zijn films in totaal zeker 10 miljard dollar omgezet. De Amerikaan is de eerste regisseur die deze mijlpaal heeft bereikt. Wat weet jij eigenlijk over hem en zijn films? 

amelia thompson

De Britse Amelia (12) was sprakeloos toen ze een uitnodiging voor de bruiloft van Harry en Meghan ontving. Ze dacht eerst dat iemand haar voor de gek hield, maar ontdekte al snel dat het geen grap was.

ijshockeyteam

Afgelopen weekend overleden vijftien mensen bij een busongeluk in Canada. In die bus zat een ijshockeyteam uit de junior league met spelers tussen de 18 en 21 jaar. Ze waren op weg naar een wedstrijd.

Dutch Comic Con
In beeld

Op de Dutch Comic Con in Utrecht liepen dit weekend de vreemdste en prachtigste wezens rond. Een paar bijzondere outfits op een rij.

netflix vakantie

Goed nieuws voor mensen die verslaafd zijn aan Netflix. Vanaf komende maand hebben burgers, en dus ook jij, in alle EU-lidstaten toegang tot hun digitale abonnementen.

selfie Ronaldo

Cristiano Ronaldo is het wel gewend om selfies te maken met fans. Ook gister was het raak. Tijdens het oefenduel tussen Portugal en Nederland stormden fans het veld op voor een wel heel bijzondere selfie.

Johan van Hulst

Oorlogsheld Johan van Hulst stierf afgelopen donderdag in Amsterdam. Hij werd 107 jaar oud. Van Hulst hielp in de oorlog joodse kinderen zodat ze uit handen van de nazi's bleven. Drie vragen over hem.

March For Our Lives

In de Verenigde Staten gingen honderdduizenden jonge mensen de straat op tijdens de March For Our Lives. Ze kwamen in opstand tegen de regering en eisen strengere regels voor wapenbezit. 

Edwin Evers

Edwin Evers wordt gezien als dé stem van radio 538. Hem opvolgen is nog niet zo'n makkelijke klus, maar dj Frank Dane durft die uitdaging wel aan. Dat hebben bronnen bij 538 bevestigd aan De Telegraaf.

Johan Cruijff

Het is vandaag twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Hij was een van de beste voetballers aller tijden en stond bekend om uitspraken zoals 'Elk nadeel heb zijn voordeel.' Wat weet jij allemaal over deze bekende voetballer en trainer? Doe de quiz!

slechtste slogan 2018

Morgen zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan wordt duidelijk of campagnes en slogans nut hebben gehad. Wie sowieso indruk heeft gemaakt is Kelly Uiterwijk, lijsttrekker partij Vrij! uit Beverwijk. Ze wint de verkiezing Slechte Slogans 2018. En daar is ze maar wat blij mee!

skilift op hol

Is met het eind van Wie is de Mol? net de hype rondom Georgië een beetje gezakt, komt het land weer in het nieuws. Twaalf mensen raakten gewond doordat een skilift in het Georgische Gudauri op hol sloeg. Veel mensen maakten er een video van en plaatsten ze online. En die gaan nu het hele internet over. 

Screenshot uit een vlog van La MonaLisa

Vorig jaar probeerden Monalisa Perez (19) en haar vriend, Pedro Ruiz (22) iets gevaarlijks uit voor een vlog. Dat ging vreselijk mis: Hij overleefde de stunt niet. Zij is nu veroordeeld tot 180 dagen celstraf.

Ed Sheeran

Een straatmuzikant in hart en nieren. Dat is en blijft Ed Sheeran. In de Australische stad Melbourne zingt-ie zijn nummer Perfect midden op straat. En daar waren honderden fans maar wat blij mee!

wapenwetgeving

Scholieren die de schietpartij op de school in Parkland overleefden deden een emotionele oproep om de wapenwetten strenger te maken. Even leek het erop dat Trump ze zou steunen. Hoe is dat nu?

Anthony Borges

De 15-jarige Anthony Borges wordt in de Amerikaanse media geroemd als de held van de schietpartij op Parkland School. Hij werd geraakt door vijf kogels toen hij zorgde dat anderen uit het zicht van de schutter bleven. Nu, een kleine week later is er voor hem 140.000 dollar ingezameld.

liefdesbrievenschrijvers sylvester
Liefdesbrievenschrijvers

Maandenlang schreven Gabriëlle en Silvester elkaar, zonder dat ze wisten hoe de ander eruit zag. Pas afgelopen vrijdag ontmoetten ze elkaar voor het eerst. We spraken Silvester na de date.

sneeuw en kou

Ga jij dit weekend carnavallen? Dan moet je extra goed opletten. Heb je geen plannen en blijf je thuis? Dan zit je er beter bij. Er wordt namelijke flinke kou en sneeuw verwacht.

tweet 538 Ronnie Flex

Toen radio 538 hoorde dat Ronnie Flex in een afkickkliniek zit voor zijn wietverslaving, reageerde het radiostation daar grappend op. Dat werd niet echt gewaardeerd door de 25-jarige rapper. 

Cheyenne Rose Antoine facebook

Een 21-jarige Canadese vrouw is veroordeeld voor de moord op haar 18-jarige vriendin. Dat gebeurde nadat de politie het moordwapen had gezien op een selfie van de twee op Facebook.

liefdesbrievenschrijver gabrielle
Liefdesbrievenschrijvers

Silvester en G. zijn aan elkaar gekoppeld. De komende tijd schrijven zij elkaar liefdesbrieven op Scholieren.com en Sevendays.nl. Vinden zij elkaar leuk genoeg en willen ze elkaar maar wat graag in real life zien, dan wordt hun eerste date gesponsord.

playlist blue monday

Het is Blue Monday: de meest depressieve dag van het jaar. Daarom bedacht Radio 10 een hitlijst waardoor je je beter voelt. 

japanse girlband

Cryptocurrencies zijn booming. Ze zijn zelfs zo populair dat een Japanse meidengroep zingt over bitcoins en ethereums.

bioscoop

Filmpje pakken? Dat doen we steeds vaker. Sinds 1978 gingen we niet zo vaak naar de bioscoop als in 2017, blijkt uit nieuwe cijfers.

jesse mobieltjes

Jesse (14) uit Oldebroek zet zich in voor Stichting Opkikker. En dat doet-ie niet zomaar. In 2011 was hij vaak in het ziekenhuis om te genezen van de ziekte kanker. In diezelfde tijd kreeg hij een Opkikkerdag van de stichting. Nu helpt hij ze nu door oude mobieltjes in te zamelen.

brandwonden feestdagen

De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft cijfers bekendgemaakt over ongelukken tijdens de feestdagen. Het gaat vooral om jongens en mannen in de leeftijd van acht tot 25 jaar die gewond raken.

Remon Bruinsma

In Leeuwarden kunnen mensen donderdagavond meelopen in een herdenkingstocht voor Remon Bruinsma. Deze wordt in overleg met de familie voor hem gehouden en begint om 19.00u bij de Waag.

storm nederland

Je hebt het vast al gemerkt: het stormt flink. Een dagje Efteling ziet er vandaag anders dan anders uit. Alle buitenachtbanen blijven dicht vanwege de harde wind. En ook in de rest van het land hebben mensen last van de storm. Minder treinen, vluchten en gesloten bruggen zijn het gevolg.

Remon Bruinsma

In de Noordsingel in Leeuwarden is maandag het lichaam gevonden van de vermiste Remon Bruinsma. Dat meldt de politie Friesland op...

gelukkigs nieuw(s)jaar

Was 2017 een leuk en spannend jaar? Of ben je blij dat het erop zit en heb je allerlei plannen voor 2018? Hoe dan ook: de redactie van 7Days wenst je een heel gelukkig nieuwjaar toe! 

tips griep

Er zijn flink wat mensen met griep in Nederland. De kans is groot dat jij het binnenkort ook krijgt, dus: 4 tips tegen gesnotter en koorts.

barack obama

Barack Obama is door Amerikaanse inwoners voor de tiende keer uitgeroepen tot de meest bewonderde persoon.

glazen brug china

Het duurde anderhalf jaar voor het af was, maar nu is het eindelijk zover. China heeft er een nieuwe toeristische attractie bij: de langste glazen loopbrug ter wereld.

uitvinding drinkwater

Gitanjali woont in de Verenigde Staten en is 12 jaar oud. Niet zo bijzonder denk je? Een apparaat dat ze maakte is dat wel.

remon bruinsma

Elf dagen is hij spoorloos: de 19-jarige Remon Bruinsma uit het Friese De Westereen. Zoekacties van de politie en tientallen vrijwilligers leverden niks op. Zijn tweelingbroer doet nu een emotionele oproep.

wens 2018

We tellen langzaam maar zeker af naar 2018. Wat is jouw wens voor het nieuwe jaar? Voor jezelf of voor een ander? Of misschien wel voor de hele wereld?

verstappen mexico

Max Verstappen won zondag weer de Formule 1 in Mexico. Dat was de tweede keer dit seizoen. Hij had een flitsende start en lag na de eerste bocht meteen vooraan. En die koppositie gaf hij niet meer af! 

Mbappé

De 18-jarige Kylian Mbappé is vandaag verkozen tot Golden Boy 2017: de prijs voor grootste voetbaltalent van Europa onder de 21 jaar. Hij is de derde Fransman die er met de prijs vandoor gaat. Paul Pogba (2013) en Athony Martial (2015) gingen hem voor.

Wie draag jij aan?

zonsverduistering

In de VS noemde ze het 'The Superbowl in the Sky'. De totale zonsverduistering die gisteren in twaalf staten te zien was. Miljoenen mensen keken met een eclipsebril op de neus naar dit bijzondere natuurverschijnsel.

Ajacied Nouri

Verdrietig nieuws vandaag over de jonge Ajax-speler Abdelhak Nouri. Afgelopen zaterdag zakte hij op het voetbalveld in elkaar. Dat gebeurde tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Zijn artsen in het Oostenrijkse ziekenhuis waar hij ligt, hadden vanmorgen slecht nieuws: Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade overgehouden.

Stelling

strijd spotify

Muziek luisteren of streamen via Spotify. Wie wil dat niet zou je denken? Nou, een aantal verschillende grote artiesten maakte lang ruzie met de streamingsdienst. Vooral Taylor Swift was daar goed in. Nu zij haar muziek weer beschikbaar stelt, lijkt Spotify de strijd te winnen.

beveiliger Pinkpop

De 18-jarige Boy Roeles uit Heerenveen was afgelopen weekend 'rustig' aan het werk als beveiliger op Pinkpop. Of hij na deze week nog net zo rustig over straat kan is de vraag. Een aantal meiden zette hem tijdens het optreden van Justin Bieber op de foto. Dat kiekje is nu een ware hit!

11-jarige Giel optreden Pinkpop

De 11-jarige Jules is groot fan van de band Green Day. Dat hij ze afgelopen zondagavond kon zien optreden op Pinkpop vond hij al speciaal. Maar de avond werd voor hem nóg specialer.

benefietconcert Manchester

Tienduizenden mensen waren zondagavond aanwezig op het benefietconcert One Love Manchester van Ariana Grande. In het Old Trafford-cricketstadion in Manchester startte het concert rond 20.30u (Nederlandse tijd) met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester op 22 mei.

3FM Tussenuur multitasken

Jongeren vinden zelf van wel in ieder geval, terwijl 'de wetenschap' juist beweert dat multitasken onmogelijk is. 3FM Tussenuur nam de proef op de som.

fraude tentamens

Hulp krijgen van je leraar voor en tijdens je tentamens? Dat gebeurde leerlingen van de opleiding Logistiek, van de mbo-instelling Zadkine in Rotterdam. Docenten zouden leerlingen hebben geholpen om tentamens te halen.

winnaars young impact celebration

De Young Impact Awards zijn in het leven geroepen voor jongeren, die in actie komen om de wereld een beetje mooier te maken. Deze awards werden dinsdagmiddag voor de eerste keer uitgereikt. 

burger king vs koning filip

Een nieuwe reclame voor een fastfoodketen. Dat is geen spannend nieuws. Maar daar zal het Belgische koningshuis vast anders over denken. In de nieuwste reclame van Burger King wordt namelijk gevraagd wie de beste koning is: Burger King of koning Filip I?

Manchester tatoeage bij

Het is erg druk bij de tattooshops in Manchester. Daar laten mensen namelijk massaal een bijtje vereeuwigen op hun lichaam. Waarom? Om de slachtoffers van de aanslag in Manchester, na het concert van Ariana Grande, te herdenken.

photobomb Trudeau

De Canadese premier Justin Trudeau dacht rustig een rondje te gaan joggen. Maar dat liep net even anders. Zo blijkt uit foto's van scholieren die op weg waren naar hun galafeest.

aanslagen
dossier terrorisme

Met de aanslagen in Brussel afgelopen maart en de aanslag in Manchester op maandag heeft de terreurgroep IS weer van zich laten horen. Afgelopen november was Parijs al aan de beurt. Is Nederland het volgende...

reacties aanslag Manchester

De identiteit van de aanslagpleger in Manchester is bij de politie bekend. Dat maakte de Britse premier Theresa May bekend tijdens een persconferentie. De man had een identiteitsbewijs op zak. Wie hij is, wordt alleen (nog) niet naar buiten gebracht. De wereld reageert geschokt en deelt steun via (vooral) social media.

aanslag concert Ariane Grande

Afschuwelijk nieuws uit de Britse stad Manchester. Vlak na een groot concert van de Amerikaanse ster Ariana Grande was er een enorme explosie. De politie denkt dat het om een zelfmoordaanslag ging. Het gebeurde allemaal vlak buiten de zaal. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven en raakten er 59 gewond. Volg de ontwikkelingen en lees hier...

Seoullo 7017

Park Won-soon, de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, bezocht in 2014 New York en zag daar de Highline: een verwaarloosd treinspoor dat was omgetoverd tot stadspark. Ha, dacht hij: dat wil ik ook! Afgelopen zaterdag opende hij het project met de Nederlandse architect, onder het toeziend oog van 250.000 bezoekers.

goedkope ring blijkt geld waard

Het zal je maar gebeuren. Koop je een ring op de markt voor een paar euro, blijkt hij hartstikke veel geld waard te zijn. 

onderzoek instagram negatief effect

‘Perfecte’ foto’s van gelukkige mensen en bijzondere momenten. Dat is wat je op alle social media voorbij ziet komen. Uit onderzoek blijkt dat vooral Instagram een slechte invloed heeft op de mentale gezondheid van jongeren. Zo concludeerde Britse onderzoekers na hun onderzoek.

Rapper Drake verrast nichtje

Met je gala sluit je jouw tijd op de middelbare school af. En daar wil je natuurlijk maar wat graag een onvergetelijke avond van maken. Dat is voor het nichtje van rapper Drake, Jalaah Moore, wel gelukt. Afgelopen weekend verraste hij haar door mee te gaan naar dit eindfeest. Maar dat was niet het enige.

Egyptische ministerie van Oudheden

Egyptische archeologen hebben een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die waarschijnlijk van een dochter van een farao is. Dat meldde het Egyptische ministerie van Oudheden afgelopen week.

Halve finale Songfestival

Er is veel over O'G3NE geschreven en gezegd, en gisteravond was het dan zover: de halve finale van het Songfestival! Volgens experts deed O’G3NE het gister erg goed.

Sol Wortelboer met zusje Sabine

Veel mensen in Nederland leefden mee met de strijd van de vijftienjarige Sabine. Ze had een zeldzame hersentumor en kon niet meer beter worden. Gisteren is ze overleden, zo maakten haar ouders op Facebook bekend. Ze bedanken iedereen voor alle liefde die ze hun dochter hebben gegeven.

geschiedenis app

Niet iedereen vindt geschiedenis een leuk vak op school. Er zijn ook zo veel gebeurtenissen en jaartallen die je moet onthouden. Hoe maak je dit dan leuker voor jezelf? De 17-jarige Timo Noordzee bedacht een manier om het beter te begrijpen. Met zijn idee én programmeerkennis ontwikkelde hij zelf een app.

vlogserie wo2

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe vloggen tijdens de Tweede Wereldoorlog eruit zou zien? Dat kun je nu zien. In elf afleveringen laat hoofdrolspeler Evert je zien hoe het leven eruit zag tijdens WOII.

Facebook kwetsbare jongeren

Uit een intern document zou blijken dat Facebook bedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland hielp om ‘in contact te komen’ met kwetsbare tieners. Er werden advertenties getoond aan jongeren vanaf 14 jaar die zich onzeker of kwetsbaar voelden. Dat meldt de Australische krant, The Australian.

Pokemon Go in kerk bestraft

Ken jij het nog? Pokémon Go. Dat was in de zomer van 2016 een enorme hype waardoor mensen de gekste fratsen uithaalde. Zo ook de 22-jarige Russische blogger, Ruslan Sokolovsky. Hij speelde het spel namelijk in de kerk. En daar waren ze, op zijn zachtst gezegd, niet echt blij mee.

kaarsen herdenking Zweden

Een 60-jarige vrouw is in Stockholm overleden aan haar verwondingen. Ze was een van de slachtoffers van de aanslag die begin april in de Zweedse hoofdstad werd gedaan. Daarmee komt het aantal doden op vijf. Dat meldt de Zweedse politie.

ANP Halt vals identiteitskaart

Ruim 17.000 jongeren kregen in 2016 een Halt-straf. Daarvan kregen honderden een straf voor het gebruik van een valse identiteitskaart. En dit aantal stijgt ieder jaar, blijkt uit de cijfers van Halt.

ANP Le Pen en Macron

Gister mocht het Franse volk stemmen tijdens de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte afgelopen nacht bekend wie er in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tegenover elkaar staan.

Congo kinderen op de vlucht ANP

Er zijn op dit moment ongeveer 600.000 kinderen op de vlucht in de regio Kasaï. Dit is een gebied in het land Congo dat middenin Afrika ligt. Van deze burgergevechten zijn vooral kinderen het slachtoffer, dat meldt Unicef.

Gamehal Gamestate

Ken jij ze nog? Het spel Pac-Man of Mario Kart? Dit soort ouderwetse spellen vind je vanaf vandaag, samen met moderne 4D-spellen, in Utrecht. Vandaag opende de grootste gamehal van de Benelux haar deuren.

ANP aanslag Parijs

Donderdagavond zijn bij een schietpartij op de Avenue des Champs Élysées in Parijs twee personen om het leven gekomen. Een van hen is een politieagent. Naast de twee dodelijke slachtoffers raakten er ook andere personen gewond. Dat meldt het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Michelle Gooris pilote

Heb jij altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat in een cockpit? De Nederlandse Michelle Gooris (25) geeft op Instagram en YouTube een aardig spannend kijkje achter de schermen.

veroordeeld

Een strafrechter uit het Belgische Leuven heeft een jongen (20) veroordeeld tot zes maanden cel. De reden? Hij stuurde op zijn achttiende naakfoto’s naar minderjarige meisjes bij hem op school.

Chef'Special 3fm awards

De grote winnaars op de 3FM Awards waren Kensington en Chef'Special. Zo'n 5.000 bezoekers zagen hoe zij op Tweede Paasdag de 3FM Awards in TivoliVredenburg (Utrecht) kregen uitgereikt.

Erdogan

De Turken mocht afgelopen weekend stemmen over een grote verandering in hun grondwet. Een verandering die ervoor zorgt dat de Turkse president Erdogan (nog) meer macht krijgt.

sneaker jongen

Benjamin Kapelushnik (16) is zijn eigen bedrijf gestart en verdient inmiddels geld door sneakers te verkopen aan rappers, dj’s en professionele sporters. Zijn doel voor het afgelopen jaar? Een omzet halen van één miljoen (!) dollar.

rapper india

Als muzikant wil je graag succesvol zijn in je eigen land én het buitenland. Dat is voor de Limburgse rapper Jaskaran Sandhu niet anders. Zijn laatste track ‘Brown Sugar’ is nu een hit in.. India. Dat vertelt hij aan TV Limburg.

The Voice Kids Belgie

Abobaker Rahman (13) zingt vanavond in The Voice Kids (België) de sterren van de hemel. Maar hij zingt niet voor zichzelf of zijn familie. Hij draagt zijn nummer op aan alle vluchtelingen.

United Airlines vliegtuig

Je kunt het incident van United Airlines bíjna niet gemist hebben: de man die uit het vliegtuig werd gesleept omdat de vlucht overboekt was. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gaat nu viral, maar echt positief is het niet.

ANP meisje Boko Haram

De terreurorganisatie Boko Haram zet steeds vaker kinderen in voor zelfmoordaanslagen. In de eerste maanden van 2017 bliezen 27 kinderen, vaak meisjes, zich gedwongen op. Dat staat in het nieuwste rapport van Unicef.

Sylvana Simons

Een 15-jarige jongen uit Veendam staat deze week, samen met 22 andere verdachten, terecht omdat ze Sylvana Simons via social media de meeste vreselijke dingen hadden toegewenst.

comazuipen

De stijgende trend in comazuipen lijkt voorbij. In 2016 werden er 'slechts' 791 pubers opgenomen in het ziekenhuis nadat ze te veel alcohol gedronken hadden. In 2015 waren dat er 931. Kortom: een daling van 15%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

 

autopook

Bij stoere automerken denk je al gauw aan Mercedes, BMW of Audi. Maar toch is dat niet het merk dat tieners het coolste vinden, zo blijkt uit een studie van Google die de naam ‘It’s lit – a guide to what teens think is cool’ draagt.

kipnuggets

Carter Wilkerson (16) is op het eerste gezicht een doodgewone jongen uit het Amerikaanse stadje Reno, Nevada. Maar ook gewone jongens kunnen bijzondere dingen doen. Wilkerson heeft namelijk door zijn liefde voor kipnuggets de wereld van Twitter 'op zijn kop gezet'.

slachtoffers californie

In Californië zijn bij een schietpartij op een basisschool drie doden gevallen. Het gaat om een leerling van 8 jaar, een lerares en de schutter.

kaarsen herdenking Zweden

Om de slachtoffers van de aanslag van afgelopen vrijdag te herdenken, werd er in Zweden vandaag een minuut stilte gehouden. 

Max Verstappen ANP

De 19-jarige Verstappen had in de kwalificatie een paar problemen waardoor hij slechts als zestiende startte op de Grand Prix in China afgelopen zondag. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en lag na de eerste ronde alweer op de zevende plaats. Lewis Hamilton won de race en Verstappen eindigde 'slechts' als derde.

Beyonce (Instagram)

Beyoncé is een superster. She is here to stay and runs the world! Dát is ondertussen wel duidelijk. Niet alleen is ze goed in dansen en zingen, ze is ook nog eens uitgeroepen tot de meest invloedrijke ster op social media.

Youtube

Het Rijksmuseum kiest voor een virtuele rondleiding door een YouTuber als nieuwe lesmethode. Dit omdat mobieltjes onderdeel zijn in het leven en leerproces van jongeren. Geen saaie schriftelijke opdrachten meer dus, maar een flitsende rondleiding door helden van hun eigen leeftijd.

Verlaten vliegveld

Op het moment dat alle andere studenten het vliegtuig in stappen kan Esra (18) haar id-kaart nergens vinden. Ze raakt in paniek en hoopt dat een van de aanwezige leerkrachten haar zou helpen. Maar nee, iedereen stapt in, vliegt terug naar Nederland en laten haar achter. Op eentje na.

echte man in iron man-pak

Richard Browning (38), een Britse uitvinder, ontwierp een pak waarmee hij net als Iron Man boven de grond kan vliegen. Na 10 maanden aan het pak gewerkt te hebben kan hij er hoog en snel mee vliegen. Maar dat doet hij niet. Hij vindt het nog niet veilig genoeg vertelt hij.

WhatsApp 7Days

Via whatsapp hebben we contact met lezers die hun mening geven over actuele en belangrijke onderwerpen. Dat noemen we de 7Days-LezersRaad. Wil jij dat ook? Dat kan! Gratis en voor niets, uiteraard.