Blog

Wat is er sterker dan Badr Hari en Rico Verhoeven bij elkaar? De pen! Wat boeken, artikelen, berichtjes en blogs kunnen doen, vind ik erg fascinerend. En dat wil ik graag met jullie delen in mijn állerlaatste blog dat ik voor 7Days schrijf.

Blog

Fietsen zonder licht levert je een boete op van 55 euro. Terecht want het is harstikke gevaarlijk! Niemand wil zo’n boete, dus móet je wel fietsverlichting hebben. Maar als het over fietslampjes gaat, zit het mij (en vast een boel anderen) niet altijd mee. Lees hier mijn drie grootste struggles (met tips).

Blog

ASMR: je kent het vast wel. Een willekeurige influencer die langzaam fluistert in een microfoon zonder enige wraakzuchtige of erotische gevoelens, ook al lijkt het van wel. Ik krijg er altijd een heel naar gevoel van, terwijl dat juist NIET de bedoeling is… Waar ik wel ontspannen van word? Dit soort video’s!

Blog

Scrollend door de meest willekeurige YouTube-videos, kwam ik bij de video de GEHEIMEN van de GRIJPMACHINE. Ik was meteen getriggerd. In 2021 komt een nieuwe wet waardoor er straks misschien veel minder tot geen grijpautomaten meer op de...

Blog

Ooit gehoord van Dienders? En ken je Even tot hier? Dit zijn géén Netflix-films of YouTube-series, maar televisieprogramma’s! Kan ook heel leuk zijn hoor. Want naast de bekende topprogramma’s als Wie is de Mol? en Expeditie Robinson heeft de Nederlandse televisie echt nog meer goeds te bieden.

Blog

Er is geen ontkomen aan: het jaarlijkse kerstdiner. Met de complete familie en allerlei (onbekende) kennissen plaatsnemen aan een grote gedekte tafel en het feest kan beginnen. Deze 7 types mensen schuiven ongetwijfeld ook bij jóuw kerstdiner aan.

Blog - Quiz

Vandaag is het Paarse Vrijdag! De dag waarop scholieren door het dragen van paarse kleding laten zien dat ze de LHBT-community steunen. 

foto Shutterstock
Blog

Tunnelvisies bij Wie is de Mol? Bizarre eetproeven in Expeditie Robinson en 'wijnen, wijnen, wijnen' met Chateau Meiland. Ben jij naast Netflix en YouTube nog altijd liefhebber van Nederlandse tv-programma's. Test dan nu je kennis. 

Blog

Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er een record van gebroken. Van 'de meeste rietjes in je mond proppen' tot 'de allerduurste cheesecake ooit'. Tijdens het doorbladeren van het nieuwe Guinness World Records-boek keek ik mijn ogen uit. Check snel dit lijstje en verbaas je over alle bizarre records. En misschien inspireert...

Blog

Dit keer geen gewoon blog, maaar een boekrecensie. Laatst las ik namelijk Door jou ben ik mij. Dit boek vindt ik zo de moeite waard dat ik er meer over wil vertellen. Als je houdt van Love Simon is zeker een aanrader. 

Blog

Iedereen moet wel eens naar de kapper. Je kunt je haar door een thuiskapper laten knippen of je maakt een afspraak bij je vaste kapperszaak. Maar je kunt ook – lekker spontaan – naar een inloop-kapper. Ooit gedaan? Dan heb je deze zeven fases ongetwijfeld doorlopen.

Blog

Kleinkunst lijkt tegenwoordig volledig te worden ondergesneeuwd door optredens van grote artiesten, bij wie duizenden mensen zich in een arena proppen om vervolgens het hele optreden TE FILMEN... Terwijl klein ook hartstikke fijn kan zijn. Ik zal uitleggen waarom.

Blog

Een nieuwe app downloaden? Er verschijnt direct een melding op mijn telefoonscherm: ‘Opslagruimte vol.’ Dan maar zes andere apps verwijderen… Of zelfs tijdelijk Whatsapp even weggooien? Waarom is mijn opslagruimte altijd vol? The struggle is real.

Dennenprocessierups
Blog

Door de warme zomers en zachte winters vindt er een ware insectenvolksverhuizing plaats. Dat zegt bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. Ik ben nu al panisch als ik een wesp of rups zie. Hoe gaat dat straks bij onze nieuwe 'kriebelvrienden'?

Blog

Disney heeft de smaak goed te pakken met de live-action remakes. Na Aladdin draait nu The Lion King in de bioscoop. Ook wordt er druk gediscussieerd over de huidskleur van de actrice die de kleine zeemeermin speelt in de gelijknamige verfilming die volgend jaar uitkomt. Ik vind al deze remakes héél leuk. Dus mijn top 7 op een rij.

Flickr: Roman Kruglov
Blog

Daar zit ik dan aan de eettafel. Een beetje beduusd kijk ik naar de drie tassen die voor me liggen. Het lijkt wel heel veel zo bij elkaar. De tassen zijn gevuld met de meest uiteenlopende voorwerpen: cactusgummen, een wereldbolstressbal en snoepjes in de vorm van lucifers. Ze hebben één ding gemeen: ik heb ze eigenlijk niet nodig.

Pexels - Avond Nacht Maan
Blog

Je hebt ochtendmensen en avondmensen. Online kun je allerlei tests vinden waarmee je kunt ontdekken welk type jij bent. Zelf ben ik echt een avondmens. Avonden kunnen van mij niet lang genoeg duren en ochtenden mogen van mij wel geschrapt worden. Wat zijn nog meer kenmerken van een avondmens?

Flickr: Mike MacKenzie

De ergernis is van mijn lichaam af te lezen wanneer ik weer eens probeer in te loggen en mijn wachtwoord verkeerd is. Keer op keer doe ik zó mijn best om alles te onthouden, maar ik ben nou eenmaal iemand die altijd zijn wachtwoorden vergeet.

Blog

Als je dacht dat koukleumen alleen ijsblokjes-voeten en armen vol kippenvel hebben in de winter, dan heb je het mis! Ik ben zo'n koukleum en ook in de zomer word ik geconfronteerd met mijn koudbloedigheid. Van zwemmen in de zee tot te hoge airconditioner: ik trek mijn winterjas wel weer aan… Omdat ik vast niet de enige ben zeven struggles van...

Zondag 26 mei is niet zomaar een dag. Het is namelijk de Dag van de Hond waarin alles - of nou ja, veel - in het teken staat van de trouwe viervoeter. Mocht je er geen hebben: hier 5 redenen om er een te kopen. Plezier gegarandeerd!

blog youtube
Blog

Eén YouTube-video kijken begint leuk, maar eindigt anders. In slechts een paar stappen word ik door het algoritme meegesleurd naar de krochten van de videowebsite.

Blog

Vakkenvuller bij de lokale supermarkt, een stage bij een ziekenhuis of postbezorger: voor elk baantje moet je solliciteren. Hoe zorg je dat je deze sollicitatie nailed en met een voldaan gevoel het gesprek verlaat? Met deze tips natuurlijk!

Het wordt weer lente! Het zonnetje zal zich steeds vaker laten zien en de korte broeken en t-shirts worden weer tevoorschijn getoverd, met meer blote benen en armen als gevolg. Dit betekent dat tatoeages ook vaak beter zichtbaar zijn. Wist je dat ze ook nuttig kunnen zijn?

Mijn bureau ligt er bezaaid mee: Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Ik zou zo een lijstje kunnen maken van de dingen waar ik lijstjes over maak. Dan heb ik het niet alleen over de bekende to-do lijstjes, of bucket-lists, maar ook lijstjes over avondeten, boeken, geld, avondplanningen, leuke films, en nog véél meer… Maar waarom...

Blog

Als je nieuwe mensen ontmoet, wordt er vaak een voorstelrondje gehouden. Eén voor één vertelt iedereen wat over zichzelf. Naam, leeftijd, hobby's. Dat laatste levert tegenwoordig weinig persoonlijke informatie op. Iedereen lijkt namelijk maar één echte hobby te hebben: Netflixen.

Blog

Ik ben christen en geloof in een God die we niet kunnen zien. Ben ik gek? Haat ik hierdoor homo’s? Probeer ik dag na dag mijn vrienden te bekeren? Gelukkig niet! Er zijn veel vooroordelen over christenen. Tijd om die eens te ontkrachten.

Blog

Een eerste date betekent peentjes zweten, leuke grapjes proberen te maken en met man en macht ongemakkelijke stiltes willen voorkomen. Wat voor activiteit jullie gaan doen, kan de sfeer flink bepalen. Kies daarom niet voor de bioscoop of een etentje, maar voor één van deze 20 ideeën.

Blog

Nog snel even één appje verzenden over de wiskundetoets naar die vriend. Of je moeder vertellen dat je de voetbalwedstrijd hebt gewonnen. Whatsapp is leuk, handig en je kunt het overal gebruiken. Bijna overal dan, op de fiets is het echt een no go. 

Blog

Toen ik op de basisschool zat, had ik na school nog uren tijd om me te vermaken achter de véél te grote en langzame computer. Op Spele.nl of Speeleiland speelde ik samen met vriendjes en vriendinnetjes de spannendste games. Dit zijn mijn favoriete computerspellen op een rijtje. Ken jij Run 2 Run, Vuurjongen en Watermeisje...

blog geld besparen
Blog

Als je nu nog op de middelbare school zit, kun je maar beter zo zuinig mogelijk leven om de komende jaartjes door te komen. Laatst werd namelijk bekend gemaakt dat er binnen een aantal jaar extra rente komt op de studentenlening. Lees maar snel door als je dit wilt overleven.

soorten kattenbaasjes
Blog

Lize Korpershoek heeft een hele soap op Instagram gezet over haar kattensamensmelting. Nederland volgt dit op de voet, en dat is niet gek: met 2,6 miljoen katten in Nederland kun je ons best een kattenland noemen. Veel mensen hebben zo'n fluffy-beestje in huis. Natuurlijk is niet ieder baasje hetzelfde. Wij hebben er 7 op een rijtje gezet....

blog voetbal Lucas
Blog

Op de basisschool wilde bijna elke jongen in mijn klas profvoetballer worden. Zo cliché. Er werd altijd over voetbal gepraat en op de middelbare school is dat niet anders. Woensdagavond is bijvoorbeeld FIFA-avond. Alleen, voetbal is nooit mijn ding geweest, maar mensen verwachten toch iets anders. Alleen omdat ik een jongen ben.

blog kerstmuziek lucas
Blog

Zodra de zomervakantie is afgelopen, de zwarte pieten-discussie weer losbarst en er van verschillende kanten hysterische reacties komen op de pepernoten in de schappen, weet ik dat het tijd is... Tijd voor kerstmuziek!

Blog

Met Duits in mijn pakket op het vwo, kan ik er niet omheen: uren lang luistertoetsen oefenen, spreekvaardigheid trainen en naamvallen knallen. Iedereen die Duits in z’n pakket heeft weet: er zijn zo van die dingen die elke les terugkomen. Een paar voorbeelden.

reclame blog lucas
Blog

Met een slaperig hoofd stap ik ’s ochtends vroeg in de trein. De eerste stop: een winderig en verlaten station. Daar staat een man van middelbare leeftijd in een blauw hesje voor een reclamebord. Zonder dat hij het doorheeft, geeft hij een inkijkje in zijn leven.

Blog

It isn’t just a hobby, it’s a way of living. Er zijn overal memes voor: van haat voor huiswerk en stalkende buurman tot de eerste rijles en je cijfer terugkrijgen. Hoe leuk is het om je eigen memes te maken?

blog kinderdromen lucas
Blog

Kinderen spelen, springen en schreeuwen in het rond alsof er niets aan de hand is. Hoewel ze nog veel moeten leren en hun toekomstdromen niet altijd even realistisch zijn - zoals je kunt lezen in onderstaande lijst - durven ze in ieder geval wel flink te dromen. En daar kunnen wij ‘grote mensen' weer van leren!

Blog

De basisschool en de middelbare school: twee hele andere werelden. Op de basisschool vonden we het nog leuk om iets te leren en konden we rennen, schreeuwen en spelen. Op de middelbare school moeten we ineens presteren en hard werken, maar ook hier is wel tijd voor een lolletje. Zie hier de verschillen tussen de basisschool en de middelbare...

Blog

Een kattenfilmpje dat té hilarisch is, een handige link voor school of een geweldige meme: soms moet je je vrienden gewoon taggen. Handig en leuk. Maar dat taggen loopt niet altijd helemaal op rolletjes. Zie hier de 15 struggles die het taggen (en getagd worden!) met zich meebrengt.

zwembad vol plas
Blog

Zwemmen in het zwembad. Je moet toch wat met deze hitte. Ik zwem het liefst in plassen of meertjes, maar daar heeft de geniepige blauwalg zich genesteld. Dus nu kan ik niets anders dan mijn lichaam verplaatsen naar het binnenzwembad in mijn buurt. Daar zit tenminste geen alg.

blog vakantie lucas
Blog

Raar eigenlijk: in het dagelijks (school)leven heb je het véél te druk voor eigenlijk alles wat je zou willen doen. Maar als je eenmaal vakantie hebt, weet je je eigenlijk geen raad met de zeeën van tijd. Daarom hier een lijst van dertig dingen om te doen, zodat je je deze zomer af en toe nog nuttig kunt maken.

Blog

Onze kleine kinderhartjes gingen vroeger sneller kloppen van lolly’s, Het Sinterklaasjournaal, maar zeker ook van een aantal kinderboeken. Vol spanning luisterden we naar hoe onze ouders voorlazen en vol ontzag bekeken we de mooie illustraties. Deze 7 pareltjes herken je vast nog wel.

Blog

Mijn vingers zijn opgewarmd. Op mijn bureau staat een glas sinas, net zo bruisend als mijn energieniveau. Door het raam waait een frisse wind, en er klinkt rustige instrumentale muziek. Vol goede moed open ik een Word-document. Dit wordt ‘m: In dit document ga ik mijn boek schrijven.

Blog

'Op een onbewoond eiland loopt niemand voor je neus. Ja je voelt je d’r blij want, lekker leven is de leus.' Wat een goeie ouwe tijd, die avontuurlijke liedjes en stoere clips van Kinderen voor Kinderen.

Love, Simon
Blog

In Amerika is de film Love Simon al maanden geleden uitgekomen, maar het duurt blijkbaar even voordat ‘ie is overgevlogen naar Nederland. Vanaf 14 juni draait-ie eindelijk hier in de bioscoop, maar ik heb ‘m al gezien tijdens een speciale voorvertoning.

Blog

Hartstikke gezellig hoor, zo’n gesprek in een verjaardagskring over koetjes en kalfjes. Oom Jaap schept op over zijn werk, terwijl er een pasgeboren baby rondgaat en er 2342 foto’s van haar worden gemaakt. Ik zit relax op een bank met mijn schoteltje vol taart op schoot. Maar dan wordt de rust ruw verstoord. Kippenvel verspreidt zich over mijn...

Blog

Ze zeggen dat dromen te verklaren zijn? Dan ben ik héél benieuwd waarom ik altijd droom dat mijn tanden eruit vallen. Is het mijn angst voor de horror-tandarts, of moet ik het dieper zoeken? 

Blog

Yes, het is weer meivakantie! De hele dag op het strand hangen is er doorgaans nog niet bij. Maar er zijn een hoop andere leuke dingen om je dagen mee door te komen. Check mijn tips!

Blog

De 'zuipfeesten' van tegenwoordig zijn geen echte feesten meer. Nee, vroeger wisten we écht wat feesten was: kinderfeestjes waren the bomb

Blog

'Licht uit, spot aan.' Het is vandaag Internationale Theaterdag! De dag die ons herinnert aan het prachtige theater. Oneindig hoge fluweelrode gordijnen, zachte uitklapstoeltjes en de magie van het podium. Wie aan theater denkt, denkt aan musicals. Daarom speciaal voor deze dag: De Grote Musical-Fotoquiz. 

blog trein muziek
Blog

Ik zit vaak in de trein van Utrecht Centraal naar Ede-Wageningen, in de bus van Utrecht naar huis of in de auto voor familiebezoekjes. Om de tijd te doden zet ik een leuk muziekje op. Hierdoor waan ik mij net in een documentaire, film of videoclip. 

Blog

Of jouw favoriete singer songwriter nou optreedt, dat bekende bandje weer eens speelt of die knappe gitarist op het podium staat: concerten zijn er in alle soorten en maten. 

Blog

Op een mooie woensdagochtend zingt de wekker mij wakker. Er staat een hoorcollege op de planning en ik rol mijn bed uit. Na een licht ontbijt heb ik nog een kwartier over die ik besluit te vullen met Netflix. 

opstaan
Blog

Buiten is het helemaal donker, vriest het dat ’t kraakt en iedereen slaapt nog. Maar ik niet meer. Want die wraakzuchtige wekker schreeuwt mij uit bed om te melden dat de marteling gaat starten. 

Blog

De stem van die snoezige Samson herken ik nog steeds uit duizenden. Wat komen er veel herinneringen op als ik Gertje, met dat eeuwige rode overhemd, weer naast Samson op die bank zie zitten.

Blog

Je zit vast wel in een ‘familieappgroep’. Grote kans dat je bezorgde moeder of fotograferende vader je dagelijks spamt. Appen is al lang niet meer iets van alleen jou en je vrienden. 

Blog

Nu Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Spanje zijn vertrokken, hebben we de Zwarte Pieten-discussie gelukkig even op een lager pitje gezet. Maar wie dacht dat het klaar was met landelijke onenigheid heeft het mis: het is nu tijd voor iets anders. Oud en Nieuw komt eraan en dat zorgt voor een nieuwe discussie. Vuurwerk: wel of niet leuk en...

Blog

Het is weer tijd voor de feestmaand december, en dat betekent dat je je foute kersttrui weer kunt aantrekken! Maar welke kersttrui past nou eigenlijk het beste bij jou? 

Blog

Als klein kind had ik ruzie met mijn moeder. ‘Waarom hebben we nou wéér geen kauwgom?’ zei ik boos. Mijn moeder lachte om mijn serieusheid, ‘ik zal het wel weer eens kopen’, zei ze. Dat maakte het niet goed. ‘Nee mam! Jij koopt toch altijd dat vieze merk. Ik wil de echte!’ Ze lachte weer. ‘Nou ik weet zeker dat ik later altijd "echte" kauwgom...

Blog

Toen ik afgelopen week nietsvermoedend door mijn Facebook-tijdlijn scrolde, zag ik het volgende nieuwsbericht voorbij komen: ‘Opnieuw beelden dierenmishandeling in Vlaams slachthuis’. Ik keek naar het aanrecht, waar de...

Blog

We willen er liever niet mee geconfronteerd worden, maar het is de harde waarheid: de zomervakantie is voorbij en het normale leven is weer bezig.

Blog

‘Wahohaho bedabediedoe bedabediedoe YEAH’. Met zijn hoge kinderstemmetje zong mijn grote held Ralf Mackenbach over zijn unieke passie: Tapdansen. Hiermee won hij zelfs het Eurovisiesongfestival in 2009. ‘Tap is wat ik wil’. Maar Ralf, waar ben je gebleven? Waarom zie ik je nooit meer? 

Blog

Het EK-vrouwenvoetbal heeft mij aan het denken gezet. Wanneer het ‘gewone’ EK aan de gang is, kun je bij elke winkel oranje slingers kopen, komen chipsfabrikanten met speciale EK-chips, en is heel Nederland in rep en roer. Al komt het vrouwenvoetbal al aardig op, de verschillen met het mannenvoetbal zijn nog enorm. En vooral als het gaat om...

Blog

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar het inpakken van je spullen vooraf is vaak een minpuntje. Welke dingen moet je absoluut niet vergeten om in te pakken, hoe zorg je dat je koffer niet ontploft en wat kun je gerust thuis laten? Check hier wat tips zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Blog

Barst jouw portemonnee ook in tranen uit wanneer jij weer een cadeautje moet kopen voor die geslaagde vriend of jarige vriendin? Verdwijnt jouw cash ook als sneeuw voor de zon door al die presentjes? Geen zorgen, je bent niet de enige. Daarom dit rijtje met tips. Zo geef je voor je het weet een super origineel cadeautje waar je niet voor krom...

Ivoor zoeken, zelf naar de dierenwinkel lopen en je eigen voer kopen of fietsen alsof het de normaalste zaak is van de wereld. Het lijkt wel alsof honden werkelijk álles kunnen. Maar wat kan mijn hond Chef eigenlijk?

netflix kijktips
Blog

Tegenwoordig hebben ontzettend veel jongeren Netflix. Bepaalde series zijn heel populair en springen eruit, 13 Reasons Why bijvoorbeeld. Toch staan er ook heel veel andere series en films op Netflix die jij misschien nog nooit...

Blog

Van begin tot eind is het examen één grote hindernisbaan. Behalve de opgaven, komen er nog heel wat andere hindernissen bij kijken. Wat dacht je van gekke surveillanten, apocalyptisch geschreeuw van bruggers en verzuurde handspieren?

Blog

Eindexamen: bijna elke scholier moet eraan geloven. Met zwetende handjes de secondes aftellen in die benauwde examenzaal... Hoeveel weet jij eigenlijk over het Centraal Eindexamen? Mag je tijdens het examen chips eten? En wat gebeurt er als het brandalarm per ongeluk af gaat? Doe de quiz!

Blog

Ik open de witte deur van de voorraadkast en mijn ogen scannen alle voedselverpakkingen, koektrommels en bewaarblikken af. Valt hier nog wat te halen? 

Blog

Als scholier ontkom je er niet aan: presentaties geven. Hoewel de één er als een blok tegenop ziet en bijna zijn handen eraf trilt, geeft de ander gemakkelijk een duidelijk praatje. Maar elke scholier kan wel wat tips gebruiken om bonuspunten te verdienen, toch?

UNIS Vienna: Slovak Teachers
Blog

De leraar deelt de briefjes uit en ik kijk vlug om mij heen of ik ergens een prullenbak zie. Zodra ik de kans krijg gooi ik het briefje in de prullenbak. Opgelucht haal ik adem, daar ben ik vanaf. Tot ik bij thuiskomst zie dat mijn ouders de brief ook online gemaild hebben gekregen: 'Ouderavonden maart 2017'.

Blog

Netflix is onwijs populair. Bestaan jouw weekenden en vakanties ook vooral uit Netflix? Dan kun jij in deze quiz testen hoeveel je eigenlijk weet over Netflix. Want in welke serie speelt die ene acteur? En staat deze film eigenlijk wel op Netflix? 

Blog

Van de ene op de andere dag gingen mijn ouders op zoek naar een nieuw huis. Wat de oorzaak hiervan is, weet ik eigenlijk nog steeds niet. Wellicht kregen ze beiden een plotselinge ingeving dat het dringend tijd is om te verhuizen. Sinds het begin van deze periode van huizenkoopwoede zijn er bij ons thuis heel wat dingen veranderd.

Blog

Het is alweer half februari, dus de meeste goede voornemens hebben we weer diep in de kast gestopt. Die halen we begin 2018 wel weer naar boven. Een vaak genoemd voornemen was: 'ik wil meer geld gaan verdienen'. Hoewel geld niet gelukkig maakt, heb ik toch 7 tips op een rijtje gezet om op een originele manier aan geld te komen. Zo kun je dit...

Quiz

De één werkt zichzelf het liefst de hele dag in het zweet, terwijl de ander het liefst elke gymles skipt. Je kent vast wel iemand die bezig is met topsport en je hebt vast wel vrienden die het liefst de hele dag op de bank liggen. Maar weet jij eigenlijk hoe sportief je zelf bent?

zitten is het nieuwe roken
Blog

‘Zitten is het nieuwe roken’, hoor ik steeds vaker. Uit bijvoorbeeld onderzoek van de University of Leicester blijkt dat mensen die dagelijks lang zitten, twee keer zoveel kans hebben op diabetes en tweeënhalf keer zoveel kans op hart- en vaatziekten. Zulke verhoogde risico’s krijg je ook van roken. Pas op met roken én met zitten dus. Maar wat...

Blog

Het nieuwe jaar gaat van start en je zal vast al wel wat goede voornemens hebben bedacht. Maar heb je ook je bucketlist al geüpdatet? Tijd voor een lijstje van de 17 dingen die je absoluut in 2017 moet doen.

Blog

Op een - toen wel - koude decemberdag elf jaar geleden, ging de bel. Ik, een klein kindje van zes, deed de deur open. 'Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar', zei de jongen van een jaar of achttien die voor de deur stond. 'Ehm ja, dankjewel', antwoordde ik een beetje verbaasd. Hij gaf me een foldertje en keek me vragend aan. Ik snapte...

Blog

Ooit gehoord van het United World College? Een twee jaar durende middelbareschoolopleiding die je in de meest exotische oorden kunt volgen? Je kunt studeren op de mooiste plekken ter wereld, maar moet wel op een soort kostschool wonen en wordt er niet zomaar aangenomen. Dit zijn de 7 dingen die je volgens een UWC-scholier moet weten voor je de...

Blog

Er studeren niet alleen maar kunstzinnige hipsters, je moet vaak aan de slag in een 'station' en er zijn strenge toelatingsexamens. Welke dingen moet je weten over studeren aan de Kunstacademie, maar blijken niet zo duidelijk uit de brochure of de open dag? Hier zeven belangrijke opmerkingen van een Kunstacademie-student.

Blog

Vroeger had ik van die random dingen waar ik helemaal gek op was. Kneedgum bijvoorbeeld, of de boeken van Geronimo Stilton. Maar ook zanger en danser Ralf hield me erg bezig. Dit zijn misschien wel de 7 grootste obsessies van mijn kindertijd:

Blog

Moet je een uniform dragen? Moet je fan zijn van Heel Holland Bakt? Krijg je veel les over voedingsstoffen? We vroegen een student wat je nou echt moet weten over de opleiding Brood en Banket.

Blog

Oefenen op nepkiezen, behandeld worden door ouderejaars en Latijnse namen opdreunen? Deze, en nog veel meer andere dingen moet je weten over de studie Mondzorgkunde. 

Sieger Kooij scheikundelessen
YouTeach

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Lucas (17) over Scheikundelessen

Blog

Enig idee hoeveel jij weet over de bekende Nederlandse YouTube-kanalen? Ken jij YouTubers alleen van naam, of kun jij ze zelfs herkennen aan hun ogen? Doe de foto-quiz en kom erachter of jij alle Nederlandse YouTube-kanalen kunt herkennen!

Blog

Vandaag is het Linkshandigendag. Hartstikke fijn dat wij als linkshandigen een eigen dag hebben: we verdienen het ook wel. 'Overdreven!' denk je misschien. Maar omdat bijna 90% van alle mensen rechts is, is de wereld vooral gericht...

Blog - quiz

Wij Nederlanders staan erom bekend: we houden van kamperen. Oer-Hollands zetten we ons tentje op en gaan we er op een klapstoeltje vóór zitten om een glaasje melk leeg te slurpen. Natuurlijk bestaan er veel meer verschillende types campinggasten: van de luxekampeerders tot de feestbeesten. Wat voor type ben jij? Doe de test en kom erachter!

Blog - Quiz

Gebruik jij op WhatsApp zo veel emoji's dat je een échte emoji-freak bent? Reageer jij nooit op berichten van je vrienden of ben je juist zó dol op WhatsApp dat je de zogenaamde WhatsApp-freak bent? Beantwoord de zeven vragen van onze quiz en ontdek welk type whatsapper jij bent! 

Blog

Een half uur geleden lag ik nog vredig te slapen. Nu zit ik ineens klaarwakker achter mijn computer te bedenken hoe het moet voelen om 42 injecties te krijgen of onder narcose te moeten voor een operatie aan mijn rode, prikkende, plotseling verschenen 'galbult'. WAT IS HIER GEBEURD?

Quiz

Waarschijnlijk ben jij tussen de twaalf en achttien jaar oud. Van buiten ja. Maar wat is eigenlijk jouw mentale leeftijd? Ben jij diep van binnen nog een giechelend klein meisje/jochie, of gedraag je je eigenlijk al hartstikke volwassen? Doe de test en kom erachter!

brugklas brugpieper
Schoolblog

School is een soort Lion King-film: the circle of life vindt er elk jaar opnieuw plaats. Alles verandert en voor je het weet dient een nieuwe lichting zich aan.

hyves herinneringen
Blog

Lang, zeer lang geleden, toen we nog Nokia’s hadden, Spongebob keken en kinderfeestjes vierden, was er iets wat we allemaal geweldig vonden. Na het buitenspelen waren we urenlang online op Hyves. Om...

Blog

Toetsen (of tentamens of examens) maken, is iets waar iedereen aan moet geloven. Meestal lijkt er geen eind aan zo’n proefwerk te komen. Als het stille uur van zweten,  zwoegen, trillen en huilen dan eindelijk voorbij is, loop je opgelucht de klas uit. Fijn, denk je: Nu kun je het lekker loslaten en aan andere dingen denken. Dat cijfer zie je...

Blog

Het is vaak één grote uitdaging: die traditiegetrouwe Koningsdag-tompouce fatsoenlijk opeten. Hier 7 manieren, in cartoonvorm, om er hopelijk een iets minder grote puinhoop van te maken.

Blog - quiz

Soms zie je zo'n superduur schilderij waarvan je denkt: Dit had ik ook gekund... Zie jij het verschil tussen schilderijen die miljoenen waard zijn en kindertekeningen? Doe de quiz!

Blog

Terwijl de ene foodblogger campagne voert voor een veganistisch leven, wil een andere deskundige dat iedereen 235 gram rauw vlees per dag eet. Sommige voedselgoeroes stellen dat je helemaal geen koolhydraten tot je moet nemen, anderen zeggen dat dat juist heel ongezond is. Waarom spreekt iedereen elkaar zo tegen op eetgebied? En welk advies...

kapper ongemakkelijk
Blog

Tientallen struggles komen tijdens één bezoekje aan de kapper op mijn pad. Van het kappersvakjargon tot het spiegelstaren. En het begint allemaal op dat ene moment. Ik zet mijn voet over de drempel van de kapperszaak.

Blog

Tandenpoetsen neemt twee keer per dag ongeveer twee minuten in beslag. Dat is natuurlijk weinig, maar lijkt het bij jou ook altijd een eeuwigheid te duren? Hier zeven dingen om de tijd te doden tijdens het tandenpoetsen.

Quiz

Februari is traditiegetrouw dé maand om de zomervakantie te boeken. Maar welk vakantieland past het best bij jou (en hopelijk ook je ouders)? Wéer die camping in Frankrijk, of een keer iets nieuws? Doe de quiz en kom erachter!

Blog

De hedendaagse technologie wordt nog steeds verbeterd. Nieuwe hightech-apps, gekke apparaten en klusjesrobots verschijnen op de markt, en wie nog geen smartphone heeft, ligt beslist onder een steen. Deze technologische ontwikkelingen zullen alleen nog maar uitbreiden en dat brengt echt niet alleen voordelen met zich mee. We moeten oppassen dat...

verschillen tussen jongens en meisjes
Blog

Jongens en meisjes zijn twee volledig verschillende typen wezens met elk hun eigen kenmerken. Hoewel natuurlijk niet elke jongen of meisje hetzelfde is, zal je deze 7 verschillen tussen de seksen ongetwijfeld herkennen: 

Blog

Mijn moeder besloot afgelopen maart uit pure wanhoop om een keer iets anders dan aardappelen, broccoli en kip te koken. Op een donderdag toverde ze een mysterieus Mexicaans prutje op tafel, met een zak Doritos en een schaaltje guacamole ernaast. Dit ‘andere gerecht’ bracht onverwachts de lekkerste ontdekking van 2015 met zich mee…

Kitchen Stories
5
App

Wil jij je familie met kerst een uitgebreid diner voorschotelen maar heb je weinig ervaring in de keuken? Dan is Kitchen Stories precies de app die jij nodig hebt!

Blog

Samen met mijn hond Chef loop ik richting de dijk. Ik loop op de stoep en word min of meer meegesleurd door Chef. Terwijl ik oplet of er geen fietsers aan komen, gebeurt het: ik stap in een grote hondendrol. 

Arrow Launcher
4
App

Tussen alle apps op je telefoon is het soms even zoeken naar de juiste. Arrow Launcher helpt je daarbij. Deze app stelt op basis van jouw voorkeuren een homescreen samen.

Blog

Met een doosje rozijntjes tussen mijn vingers geklemd, mijn pyjama aan en een knuffel op mijn schoot, heb ik als vijfjarig kleutertje heel wat tijd voor de televisie doorgebracht. Van Sesamstraat tot de Smurfen: ik vond alles fantastisch. Maar hieronder de 7 programma's waar ik de allerbeste herinneringen aan heb. Jij ook? 

Blog

Hartstikke lekker, zo’n klein zakje chips. Handig ook, want dan eet je niet meteen die hele grote familiezak op. Maar zo'n zakje chips is eigenlijk geen zakje chips. Het is een zakje lucht! Ik trok deze conclusie na een uitgebreid onderzoek dat ik met jullie wil delen:

Rijmcomputer
3.5
App

Het Sinterklaasfeest komt er weer aan, en je wilt natuurlijk niet met lege handen staan. Een mooi gedicht staat op de eerste plek, al is aan goede woorden vaak gebrek. De app Rijmcomputer helpt je hiermee en zo voorkom je het cliché: Sint zat eens te denken, wat hij jou zou schenken.

Schoolblog

Altijd al willen weten wat voor soort leerling jij op school bent? Ben jij een sloddervos die ALTIJD zijn boeken vergeet, of eerder het lievelingetje dat altijd uitgebreid aan de leraar vraagt hoe zijn/haar weekend was? En haal jij alleen maar hoge cijfers maar hoef je er niks voor te doen, dan ben jij een geboren genie! Na het beantwoorden van...

De bèta-studiekeuze-app Prapp
3.5
App

Ben je een bèta-leerling en wil je later naar het hbo? Welke studie past dan bij jou? Dat kun je ontdekken met de app Prapp

Blog

Door een gebrek aan opslagruimte heb ik al maanden struggles met mijn telefoon. Op een kille vrijdagmiddag besluit ik daar wat aan te doen en verplaats ik alle foto’s en muziek naar een SD-kaart. Met alle gevolgen van dien: mijn telefoon heeft ineens plaats voor tientallen nieuwe games. Hallo, Wordfeud, Piano Tiles, Smashy Road en...

Yaycam Retro
4
App

Filmpjes en foto’s maken is natuurlijk al harstikke leuk maar het kan nog leuker en vooral origineler. De app Yaycam helpt je daarbij.

Blog

Je hebt vast al wel eens een beroepentest op school gedaan. Meestal komt er dat iets vaags uit waar je niets aan hebt, zoals: 'iets met kunst' of 'iets met techniek.' Met deze unieke beroepentest van 7Days weet je direct wat voor kant je op moet gaan... Succes! (of sterkte....)

Morecast
4
App

Niets zo onvoorspelbaar als het weer. Of klopt deze uitspraak niet? Als je de app Morecast gebruikt, weet je in elk geval veel beter waar je aan toe bent als je naar buiten gaat. En de app heeft ook nog wat geinige extra’s.

Schoolblog

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. De tweedeklassers zijn harstikke trots dat zij niet meer de kleinste van de school zijn. Derdeklassers krijgen door dat ze al bijna bij de bovenbouw horen. De vierdeklassers weten niet waar ze hun motivatie hebben verloren, terwijl de vijfdeklassers alleen maar stressen over tentamens. Dan heb je...

Frame Lapse
4
App

De laatste tijd zie ik geregeld een timelapse voorbijkomen. Een filmpje met heel veel foto’s die achter elkaar zijn gezet om zo bijvoorbeeld een zonsondergang te laten zien. Met de app Framelapse is zo’n timelapse snel gemaakt.

Blog

‘Maaaaam… Wanneer is het kerstvakantie?’ ‘Yooo, weet jij hoe het zit met de relativiteitstheorie?’ ‘Hey, hoeveel paracetamol mag je ook alweer per dag?’ ‘Hoe word je verkouden?’ Sorry, ik weet het niet. Idk. Vraag maar ff aan iemand anders. Weet ik veel. Maar geef niet op. Als niemand het antwoord weet, weet Google altijd nog raad. De...

Blog

'Laatst gezien: vandaag om 12:05'. Het is nu 15:00 uur. Al DRIE UUR niet online geweest? Daar klopt iets niet... Tegenwoordig kijk je elk uur op je smartphone, heb je tientallen WhatsApp-groepen en krijg je dagelijks honderden berichten. En voer je ongetwijfeld regelmatig deze 7 WhatsApp-gesprekken.

3
App

Net als Oud & Nieuw is ook het begin van het nieuwe schooljaar een perfect moment om goede voornemens te maken. Wil je meer boeken gaan lezen? Meer sporten en minder snoepen? De app HabitBull kan je hierbij helpen.

Blog

Een lange dag is voorbij, je benen kunnen je geen seconde meer dragen en je ogen vallen dicht. Tijd om naar bed te gaan. Het is inmiddels donker buiten en je klikt de lamp van je kamer uit zodat er nergens meer licht is. Je bent niet ver meer verwijderd van dromenland, totdat je gestoord wordt door een bloeddorstige gast met haar akelige gezoem...

Blog

Het is prachtig weer: ideaal om een dagje naar het strand te gaan. De auto is volgeladen met alles wat nodig is om zo’n dag te overleven: zonnebrandcrème, flesjes water, handdoeken, zonnebrillen, opklapstoeltjes, zwemkleding en chips. Niets kan mijn goede stemming nog verpesten. He-le-maal niets.

Blog

Japan is het land van de moeilijke taal, de eenvoudige vlag én de gekke gadgets. Gadgets die soms handig zijn, maar vaker veel te ver...

3
App

Hardlopen is de ultieme sport als je wel een conditie wilt opbouwen maar niet teveel geld wilt uitgeven. Maar hoe houd je het vol? Door Evy. Zij zorgt ervoor dat jij bij de volgende piepjestest een 9 haalt.

Blog

Het is vakantie. Dat betekent: tijd in overvloed. Misschien wel om te proberen om (zo snel mogelijk) een Rubiks kubus op te lossen? Zoals je altijd in filmpjes ziet. Want hoe moeilijk is dat nou eigenlijk? Zit er logica in? Krijg ik hem eindelijk een keer opgelost? Ik test het.

4
App

Nog geen plannen voor het weekend maar wel zin om iets te doen? Wiggle zoekt het voor je uit. Of het nu een dancefestival is, een nieuwe film of een kunsttentoonstelling. De app heeft een ruime keuze waaruit jij overzichtelijk de beste evenementen kunt kiezen.

Schoolblog

Ik weet inmiddels dat het gedicht Beowulf in 675 is geschreven, maar veel liever had ik geleerd over iets wat me wel interesseert. De filmindustrie bijvoorbeeld. En terwijl ik honderd andere dingen te doen heb, moet ik naar een compleet onzinnige les natuurkunde. Voor de aankomende repetitie moet ik veertien formules uit mijn hoofd...

Spelfiches
2
App

Akelige stiltes, een dood-moment, pure verveling. Het is verleden tijd met de app Spelfiches. Die bevat de uitleg van meer dan tweehonderd spellen die je met weinig voorwerpen in een groep kunt spelen.

Blog

Toen je jonger was, maakte het geen bal uit hoe flauw een grap was. Elke opmerking was genoeg om je gierend van de lach over straat te laten rollen. Maar toegegeven: nu gniffel je er waarschijnlijk stiekem nog om, als niemand het ziet. Er is alleen één voorwaarde: deze grappen zal je echt even moeten lezen met wat peper en zout.

4
App

Voor vele scholieren is wakker worden een hel. Je komt maar niet je bed uit en zet je wekker honderd keer op snooze. Met Snap Me Up worden die vreselijke ochtenden vast wat leuker. Je maakt namelijk een foto van jezelf om de wekker te stoppen...

Blog

Is het nou word of wordt? Groter dan of groter als? Niet meteen zuchten dat je dat nooit zult begrijpen! Veel spellingsdilemma's hebben niets met inzicht te maken, maar zijn gewoon regeltjes die je domweg in je hoofd moet stampen. Zo ook deze 7 veel gemaakte spelfouten. Even lezen hoe het zit en je maakt ze...

5
Game

Ben jij slimmer dan je vrienden en kom jij op de ranglijst? Speel jij de quizzen in het Engels, Nederlands of Duits? Heb je zelf nog een goede quizvraag? Trivia Crack zit vol mogelijkheden.

Blog

Nederland is nou eenmaal een fietsland. Stations en steden staan overvol met fietsen en er komen er alleen nog maar meer bij. En zoveel fietsen, zoveel fietsers, maar deze 7 herkenbare, bijzondere figuren kom je al-tijd tegen: 

Blog

Tegenwoordig is je telefoon checken het eerste wat je doet als je wakker wordt. De WhatsApp'jes stromen non-stop binnen en je Twitter-followers mogen meegenieten van elke gebeurtenis. In de trein staren bijna al je medereizigers naar dat schermpje dat ze altijd bij zich hebben. Een smartphone is onmisbaar, zou je denken. Toch zijn er ook...

0
App

Berichtjes sturen doe je aan een hele waslijst mensen, maar er zijn er vast een paar met wie je heel geregeld contact hebt. Dan is het fijn als je die contactpersonen snel een app, Facebook-bericht of mail kunt sturen. Met de app Drupe gaat dat sneller dan ooit.

Blog

Of je nou naar de tandarts, de oogarts of de huisarts moet, je ontkomt er niet aan: wachten in de wachtkamer. En met jou de meest vreemde, bijzondere en bizarre figuren. Hieronder de zeven opvallendste wachtkamertypes op een rij.

4
App

Kijk jij wel eens naar De Keuringsdienst van Waarde? In dit tv-programma gaan kritische presentatoren op zoek naar de waarheid achter veel producten. Dat doen ze door simpele vragen te stellen aan hulplijnen van de producenten. Er is nu ook een app bij dit programma.

4
App

Waarom je hoofd breken over ingewikkelde rekensommen als daar een app voor is? Met PhotoMath maak je een foto van de rekensom in je boek en binnen enkele seconden staat de uitkomst op je scherm.

Blog

En ineens waren ze daar. Ze stonden oog in oog. Op een kleine dunne tak zat de oehoe. En de wolf stond onder de boom. De wolf was verbijsterd de oehoe van tv te zien, de oehoe insgelijks. Even wisten ze allebei niks te zeggen. Niet veel later realiseerden ze zich dat ze op een wonderbaarlijke wijze iets gemeenschappelijks hadden. Samen waren ze...

restjes kliekjes
Blog

Na het avondeten hebben wij vaak wat eten over. 'Zonde om weg te gooien', zegt mijn vader dan. Vervolgens stopt hij het in een bakje dat hij achter in de koelkast een plekje geeft. We vergeten het bakje en een week later haalt mijn moeder het eruit. De stinkende beschimmelde massa gaat meteen de prullenbak in. De poging om verspilling tegen te...

HPSTR
3
App

Ben je uitgekeken op de standaard achtergronden van je Android-toestel? Of heb je zin in iets nieuws maar geen idee welke afbeelding je dan moet kiezen? Dan biedt HPSTR Live Wallpaper uitkomst. 

Mijn hond Chef is thuis enorm gehoorzaam. Hij kan veel trucjes en haalt altijd de krant. Op hondentraining zou het dan ook wel de braafste leerling van de klas zijn, toch? Dat had je gedacht…  

Het fenomeen raw food, alleen maar natuurlijke, niet-bereide dingen eten, duikt tegenwoordig overal op. Overal lees ik dat raw food geweldig is voor je gezondheid is en dat je je er veel fitter door gaat voelen. Ik dacht: dit moet ik testen!

Het is druk op de markt. Ik kijk naar een man in een Japans vechtpak die Gummiberen verkoopt, groter dan je hand. Ze zitten in zo’n bak waar mensen bij Lingo de ballen uit graaien. Voordat ik er een mening over heb, ben ik wakker. Oh, ik heb alles maar gedroomd dus.

Ik loop in de supermarkt en word aangetikt door een vrouw. Ik draai me om, en ze vraagt: ‘weet jij misschien waar de dierenvoer ligt?’ Ik knik en loop met haar mee. ‘Hier is dus hét dierenvoer’, zeg ik als we er zijn.

Blog

Ik heb nog geprobeerd het zo lang mogelijk uit te stellen, maar deze week moest het dan toch. Helaas kwam er geen trein aan, stond de brug niet open en had ik geen lekke band…