blog autorijles
Blog

Mijn eerste rijles vond ik zo spannend! Ik wist amper waar het gaspedaal zat en had geen idee hoe ik moest schakelen. Daarom 7 dingen die je móet weten voor je aan je eerste rijles begint.

op kamers blog Maaike
Blog

Het is zover: mijn spullen zijn ingepakt, mijn oude kamer is leeggehaald en voor de laatste keer doe ik mijn slaapkamerdeur dicht. Vandaag is de dag dat ik eindelijk op mezelf gaan wonen. Het lijkt me fantastisch, maar ik word er stiekem ook behoorlijk zenuwachtig door.

Blog

'Nog één aflevering dan..', zeg ik tegen mezelf terwijl ik het intro automatisch laat doorspoelen door Netflix. Het gebeurt me steeds vaker: een aflevering verandert in een volle dag bingewatching terwijl ik eigenlijk van alles moet doen. Want ach, morgen weer een dag toch?

Blog

Vorige week ben ik voor het eerst in mijn leven gaan paragliden. Nadat ik weer met beide voeten op de grond stond wist ik zeker dat ik het nog honderd keer zou willen doen. Dit is waarom!

flixbus
Blog

Afgelopen maand besloot ik voor het eerst met de Flixbus te gaan, maar dit was minder comfortabel dan ik dacht.

Blog

Logeren bij opa en oma, het klinkt als iets wat je alleen doet als je op de basisschool zit. Maar ik, als zeventienjarige, logeer nog geregeld bij mijn allerliefste opa en oma. Waarom? Omdat het de leukste mini-vakantie is die je maar kunt hebben.

Blog

Op de middelbare zag ik al mijn vrienden dagelijks: we roddelden over leraren en haalden broodjes bij de supermarkt in onze tussenuren. Dat is nu wel anders.

Blog

Vol goede moed begon ik een paar uur geleden met het opruimen van mijn gigantisch rommelige kamer. Maar ik nu tussen grote stapel vol oude rotzooi zit is al die hoop weg.

Blog

Juf Wanda is altijd mijn favoriete juf geweest. Ik werd dagelijks bedolven onder een stapel stickers op mijn voorhoofd of hand. Ook hielp ze me met een glimlach op haar gezicht om mijn bips af te vegen.

Blog

Ik ben al bijna een jaar van de middelbare school af, maar vaak denk ik nog terug aan die plek vol schreeuwende bruggers, leraren zonder orde en vliegende boterhammen. Eerlijk gezegd mis ik het best wel.

Blog

Oostenrijk, mijn komende thuisland de komende maanden. Al ben ik hier vooral om te werken, ook leren skiën staat op mijn to do-lijstje, en da’s toch een stuk lastiger dan ik in eerste instantie dacht.

Blog

Door mijn eerdere ramp op Ibiza wist ik niet goed wat ik nu moest gaan doen. Na een tijdje nadenken, besloot ik het roer om te gooien en het dichter bij huis te zoeken: het werd Ameland. Een plek waar ik regelmatig op vakantie ben...

Blog

Omdat ik een tussenjaar heb ging ik op zoek naar een baantje voor twee maanden. Ik kwam op het grandioze idee om een oproep op Facebook te plaatsen. Wat in eerste instantie zo ontzettend leuk leek eindigde al snel in een ramp.

Blog

Vroeger op onze basisschool was het in de pauze altijd één grote wedstrijd, wie het voor elkaar kreeg om de meeste emmers zacht zand te verkopen was de koning van de zandbak. Maar dat was vroeger, die zorgeloze zandbak tijd.

Blog

Een tussenjaar. Als je me een jaar geleden had verteld dat ik daar nu midden inzat dan zou ik je niet geloven. Maar daar zit ik hoor: op een camping in hartje Oostenrijk. En god wat ben ik er blij mee.

jongste vriendenkring
Blog

Al mijn vrienden zijn al 18, zelf ben ik nog maar 16. Al lijkt dit verschil niet heel groot. Toch is het balen om altijd de jongste van de groep te zijn.

Blog

We kennen hem van onder andere het Glazen huis en radiostation 3FM. Dan heb ik het over Frank van de Lende! Ik sprak met hem over zijn tijd op de middelbare school en zijn examens.

Blog

De examentijd zit er weer op! Je hebt weer tijd voor andere dingen. Een goed moment om verschillende bekende Nederlanders eens te interviewen over hun middelbare school- en examentijd.

Youp van 't Hek
Blog

De examentijd zit erop! Je hebt weer tijd voor andere dingen. Een goed moment om verschillende bekende Nederlanders eens te interviewen over hun middelbare school- en examentijd.

Blog

De examentijd zit er weer op! Dat is goed nieuws want je hebt dus weer tijd voor andere dingen. Een prima moment om verschillende bekende Nederlanders eens te interviewen over hun middelbare school- en examentijd.

Blog

Het is weer examentijd! Goed moment om verschillende bekende Nederlanders eens te interviewen over hun middelbare school- en examentijd.

Blog

In maart mocht ik een kijkje nemen achter de schermen bij de sneak preview van Armin van Buuren. Dit was hét voorproefje op zijn concerten in de ArenA waar hij zijn 20-jarig jubileum vierde. De sneak preview was voor zowel oud als jong, en dat is speciaal.

Blog

De leraren praten er al jaren over en ik krijg er al hoofdpijn van als ik eraan denk: examens. Ze beginnen over een week en god, wat loop ik te stressen.

Blog

Toen mijn vader vertelde dat hij zou gaan samenwonen met zijn nieuwe vrouw was het even slikken. Opeens woonde ik bij mijn nieuwe bonusbroer, -zusje en -moeder. En terwijl mijn vader smoorverliefd was, moest ik mijn draai nog zien te vinden.

supermarkt blog
Blog

Sinds een jaar werk in de supermarkt. En in dit jaar heb ik zo'n beetje alle opmerkingen van klanten wel voorbij horen komen. Deze zes zijn mij het meest bijgebleven!

Blog

Een tijdje geleden maakten ik en een paar vrienden voor de grap een 'wandelen met alpaca’s'-evenement aan op Facebook. Maar wat begon als een grap groeide uit tot een echt plan.

Blog

Na de donkere wintermaanden waarin alles koud en grauw was is het éindelijk weer lente: mijn favoriete seizoen! Ik kan niet wachten op de fietstochtjes zonder jas en alle bloeiende narcissen langs de kant van de weg.

Blog

Jarenlang keek ik ernaar uit: de allerlaatste schooldag van de middelbare school. Maar nu die dag steeds dichterbij komt, krabbel ik een beetje terug. 

Blog

Het begon allemaal als een leuk sprookje: een kat hebben. Maar twee levensgrote krabpalen, drie nieuwe eetstoelen en een paar stofzuigerzakken vol met haar verder weten we wel beter.

Blog

Mijn ouders zijn gescheiden en nee, het niet altijd een pretje om met al je spullen te moeten sjouwen en alles twee keer te moeten vertellen. Maar het is niet altijd kommer en kwel. Gescheiden ouders hebben, heeft ook een paar voordelen.

Blog

It’s the most wonderful time of the year. Kerstmis komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is voor vrolijke kerstmuziek en Vienetta-ijs. Maar voor de feestdagen daadwerkelijk aanbreken, moeten we door een wekenlange zee van kerstbomen en reclames.

Blog

Het was een verslaving die ik jarenlang had, maar die ik pas een paar maanden geleden ontdekte. Ik was verslaafd aan een hels apparaat. Mijn smartphone.

Blog

Elke dag fietsen wij scholieren door weer en wind naar school om op tijd in de les te zitten. Vier, vijf of zes jaar lang. Maar tussen de brugklas en je eindexamenjaar verandert er veel in je fiets-motivatielevel.  

Blog

De deurbel maakt overuren en de snoepschappen in de supermarkt zijn zo leeg als maar kan: het is Sint-Maarten! En dat is lang niet meer zo leuk als vroeger. Wedden dat jij deze ergernissen ook tegenkomt bij de voordeur?

Blog

Als klein kind droomde ik van een huisdier, ook al was het maar een goudvis. Het zou mijn beste maatje worden met wie ik alles deelde. Na jaren zeuren kreeg ik eindelijk mijn zin en kregen we een kat. Maar alles veranderde toen ze ons begon te terroriseren.

Blog

Iedereen maakt zich weleens druk over de kleinste dingen, maar ik beschouw mezelf toch wel als een van de grootste druktemakers die hier rondlopen. Waar al mijn twijfels om niets vandaan komen? Geen idee. Ik kan alleen maar hopen dat ze weg-ebben. 

Blog,

Wat ik na de middelbare school de rest van mijn leven ga doen, dat weet helemaal niemand, inclusief ikzelf. Elke week vraag ik mezelf af wat ik later word. En erger nog: vraagt mijn school het zich af.

Blog

Frans klinkt misschien verleidelijker en sexyer, maar toch heeft Duits ook zijn goede kanten. Toen ik de vijf redenen van Evelien zag om voor Frans te kiezen in plaats van Duits, wist ik dat het mijn plicht is (als een leerling met Duits in haar pakket) om een reactie te plaatsen met de vijf...

Blog

Elke dag om vijf uur opstaan om kranten rond te brengen, is niet voor iedereen weggelegd. Ik probeerde het en ging finaal de mist in. Al op dag één.

Blog

Hoe apart het ook klinkt: mijn vriendje woont niet bij me in de buurt of überhaupt in Nederland. Nee, meneer woont helemaal in Zwitserland. En dat vinden sommige mensen maar lastig om te begrijpen. Of ze stellen er de vreemdste vragen over. Hieronder de vijf meest gehoorde reacties op een rij. Als je zelf een keer een liefde op afstand hebt...

Blog

Een echte bonusmoeder heeft niet iedereen. Toch kan ik van geluk spreken dat ik er één heb en die noem ik niet zomaar mijn bonusmama. Deze stiefmoeder heeft mijn puberende vader weer op het rechte pad weten te krijgen.

Schoolblog

Naarmate ik de middelbare school doorloop, is mijn obsessie voor kleurrijke agenda's langzaam een stille dood gestorven. Hetzelfde geldt voor de hoop van de leraren. Maar toch ben ik uiteindelijk in 5-havo terechtgekomen. Een wonder, als je ziet wat er over is van het engelachtige scholierenleven waar iedereen in de brugklas mee begon.