Meisjes school

Op de middelbare school bereiken meisjes vaker een hoger niveau dan jongens. Ze doen het dus ook vaker dan jongens beter dan hun leerkracht in groep 8 had ingeschat. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceert.

Zweden

In Zweden bedachten ze vijftien jaar geleden een nieuw woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel: snippa. Bij de campagne hoorde een vrolijk promotieliedje en iedereen gebruikt de woorden snippa en snopp (piemel) nu zonder gêne. In Nederland is nu ook zo'n actie.

Scholieren Gala Breda

De burgemeester van Breda heeft een scholierengala in de Bredase binnenstad beëindigd omdat er chaos ontstond en omdat veel leerlingen dronken waren. 3 vragen (en antwoorden) hierover. 

Discotheek Corinaldo

De Italiaanse politie heeft een tiener opgepakt nadat zaterdag zes mensen om het leven waren gekomen in een nachtclub in de Italiaanse gemeente Corinaldo. De jongen, die 15 of 16 zou zijn, heeft mogelijk paniek onder de bezoekers veroorzaakt door met pepperspray te spuiten, dat laten Italiaanse media weten. Drie vragen over dit drama.

Damhert

Afgelopen weekend werden de winnaars van de Wereld Natuur Fonds-Frans Lanting Photo Award bekend gemaakt. Dat is niet zomaar een wedstrijd, het is de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Met een foto van een damhert won de 15-jarige Mark de Wit (uit Den Hoorn) de Publieksprijs.

Anti-racisme demonstratie

De politie heeft vorig jaar minder racistische incidenten geregistreerd dan in het jaar ervoor, maar de ernst van die incidenten nam wel toe. Zo waren ze vaker gewelddadig of bedreigend. Volgens onderzoekers, die deze uitkomsten vandaag presenteren, krijgen extreemrechtse ideeën ook meer ruimte in de politiek.

Bioscoop

Na poppodia, festivals en evenementen, gaan ook bioscopen, fitnesscentra en organisatoren van school- en studentenfeesten zorgen dat bezoekers geen gehoorschade oplopen. Vandaag maakten ze daarover afspraken met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid.

Print

Een fan van PewDiePie heeft 50.000 printers een A4'tje laten printen met daarop de opdracht om abonnee te worden van het populaire kanaal van de Zweedse YouTuber, die eigenlijk Felix Arvid Ulf Kjellberg heet.

Diploma

Ook leerlingen in het praktijkonderwijs krijgen voortaan een diploma. Dat schrijft minister Arie Slob van onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer. Nu is het praktijkonderwijs de enige school in het voortgezet onderwijs waar je na afronding van de opleiding geen getuigschrift krijgt.

Rania Youssef

De Egyptische actrice Rania Youssef (45) riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. Ze werd aangeklaagd nadat ze tijdens de slotceremonie van het International Film Festival in de Egyptische hoofdstad Caïro een doorzichtige jurk had gedragen. 

Museum

Een jongen (16) vond een paar oude beeldjes en boeken in een Amsterdams museum zó mooi, dat-ie besloot om ze naar buiten te smokkelen. De politie hield de scholier deze week aan.

PratenOnline

Op de website PratenOnline kunnen jongeren met professionele hulpverleners over hun psychische problemen chatten. Nu blijkt dat hackers deze site afpersen. De oplichters eisen geld en dreigen gegevens van gebruikers te publiceren, dat meldt ...

Online shopping

Webshops met goedkope iPhones, MacBooks of luxe merkkleding, die in werkelijkheid fake spullen of zelfs helemaal niets leveren. De Consumentenbond waarschuwt voor dit soort 'december-nepshops'.

Onbewaakte spoorwegovergang

Alle onbewaakte spoorovergangen in Nederland moeten binnen vijf jaar verdwenen of beveiligd zijn. Mogelijk komen er flitspalen bij de overgangen om mensen te waarschuwen die toch een risico nemen. Voor deze maatregelen wordt 64 miljoen euro uitgetrokken. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat besloten...

Arjan Lubach

Leerlingen van de IMC Weekendschool in Groningen hadden afgelopen weekend een bijzondere gastdocent. Arjan Lubach stond zaterdag voor hun klas. 

Black Friday

Lange rijen voor nog gesloten winkels, hordes mensen die zich naar binnen dringen om daar afgeprijsde spullen uit elkaars handen te trekken. Dat zijn beelden die je misschien kent uit Amerika. Ook in Nederland doen steeds meer winkels mee aan Black Friday . 3 vragen (en antwoorden) over de dag 'waarop je jouw slag kunt slaan'.

Auto

Een Duitse jongen (18) heeft weinig plezier beleefd aan zijn (net behaalde) rijbewijs. Al na 49 minuten nam de politie zijn rijbewijs in. Hij had 95 kilometer per uur gereden waar je maar 50 mag.

Acquetico

De bewoners van het Italiaanse dorpje Acquetico klaagden al langer over snelheidsduivels. Op de doorgaande weg die door het dorp loopt is de maximum snelheid 50 kilometer per uur, maar de meeste automobilisten hielden zich daar niet aan. De burgemeester zette daarom een snelheidscamera neer. Al binnen tien dagen werden 58.568 auto's geflitst....

Battlefield V

Periode? Mei 1940. Setting? De verwoeste binnenstad van Rotterdam. Al schietend moet je je een weg banen langs ingestorte gebouwen. De Stichting Herdenking 14 mei 1940 denkt erover om jongeren via een game te betrekken bij de herdenking van het bombardement van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ongelukkig

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen in Nederland veel vaker voor dan gedacht. Ook de gevolgen van mishandeling zijn voor kinderen en jongeren ernstiger dan werd aangenomen. Dat zijn de conclusies van een landelijk onderzoek. Ze werden vandaag op de eerste dag van de ...

Filmen

Passagiers in de trein op het traject Haarlem-Santpoort-Noord hebben afgelopen zaterdag een dodelijk ongeluk gefilmd en gefotografeerd. Hun trein was in botsing gekomen met een fietser. Een spoorwegbeheerder die de filmende mensen zag, liet op Twitter weten geschokt te zijn.

Uitspraak over Sinterklaasintocht

De landelijke Sinterklaasintocht komende zaterdag kan doorgaan volgens plan. Dat besloot de rechter in Haarlem gisteren nadat tegenstanders van Zwarte Piet een zaak hadden aangespannen. De zaak liep tegen onder andere gemeente Zaanstad...

Virtuele nieuwslezer

'Hallo allemaal, ik ben een Engelssprekende kunstmatig intelligente nieuwslezer. Dit is mijn allereerste dag bij persbureau Xinhua.' Zo begon de eerste virtuele nieuwslezer zijn uitzending. Hij heeft de stem en gezichtsuitdrukkingen van een echte man, tenminste dat zegt-ie zelf. 

Sinterklaas

In Haarlem bekijkt de rechter vandaag een verzoek om zwartgeschminkte pieten bij de landelijke intocht van Sinterklaas te verbieden. Tegenstanders van Zwarte Piet vinden het feest in Zaanstad aanstaande zaterdag racistisch. 

kindervredesprijs 2018

'Het zijn echte changemakers die op krachtige wijze laten zien dat kinderen de wereld in beweging kunnen brengen,' zei aartsbisschop Desmond Tutu vandaag over de genomineerden voor de Internationale Kindervredesprijs 2018. De drie finalisten komen uit alle delen van de wereld. We stellen ze aan je voor. 

dakloze helpt politie

Michael Rogers (46) zat rustig op de stoep toen hij zag hoe een man zijn auto in brand stak en daarna met een mes op voorbijgangers begon in te steken. Een man overleefde het niet, twee mensen raakten gewond. Ook agenten die op de man afkwamen, werden bedreigd.

Zwembad Stappegoor Tilburg

Tijdens een Halloweenfeest afgelopen zaterdag in zwembad Stappegoor in Tilburg, heeft een groep jongeren zich zo misdragen dat het feest eerder moest worden afgeblazen. 

Filmen

Je telefoon pakken als je een ongeluk ziet gebeuren. Niet om 112 te bellen, maar om filmpjes en foto's te maken. Volgens het Rode Kruis vindt bijna 90 procent van de Nederlanders dat je dat niet kunt maken. Omdat veel mensen het tóch doen, roept de organisatie deze week op om te helpen in plaats van te filmen: 'Een ongeluk is geen filmmoment...

Vuurwerk

De politie wil tijdens Oud en Nieuw een meldplicht voor mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk. De politie hoopt dat agenten dan veiliger kunnen werken. Afgelopen jaren werden zij tijdens de jaarwisseling regelmatig bekogeld met zwaar vuurwerk. 3 vragen (én antwoorden) daarover.

bollywood T-Series

Een romantisch verhaal waarin de held achter een meisje aangaat. Eerst wil ze niet, maar na lang aandringen, een boel liedjes en dansscènes later, geeft ze zich toch gewonnen. Dat is ongeveer het recept van een Bollywood-film. Op YouTube zijn deze video's razend populair, en niet alleen in India.

Migranten onderweg naar VS

Meer dan zevenduizend mensen zijn vanuit Honduras onderweg naar de Verenigde Staten. Te voet, in trucks en op zelfgemaakte vlotten reizen ze via Guatemala en Mexico. Ze zijn op de vlucht voor armoede, werkeloosheid en geweld ...

Ambulance

In het Brabantse Esbeek raakten afgelopen zaterdag twee tieners gewond toen ze van een springkussen vielen. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De twee zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rijexamen

'Stop er maar mee. Dit lijkt nergens op.' Het gebeurt steeds vaker dat een rijexaminator dat zegt. De kandidaat mag dan rechtsomkeert maken naar de parkeerplaats, waar het examen begon. Nu mag je nog na twee weken opnieuw examen doen. Vanaf 29 oktober moet je zes weken wachten voordat je weer mag afrijden.

Martin Garrix

Voor de derde keer op rij is Martin Garrix uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Lezers van het Britse tijdschrift Dj Mag riepen hem uit tot dé nummer één. Garrix kreeg de titel afgelopen zaterdag op AMF, het grootste festival van het Amsterdam Dance Event (ADE...

Arjan Lubach

En weer heeft Arjan Lubach internationaal succes met een video uit zijn televisieprogramma Zondag met Lubach. Een filmpje uit een item van vorige week over de ruzie tussen de Hongaarse president Victor...

Wim Kok

Gisteren overleed Wim Kok. Hij is tachtig jaar geworden. Wim Kok was van 1994-2002 premier van Nederland. Drie vragen (en antwoorden) over deze politicus.

Jamal Khashoggi

De regering van Saoedie-Arabië heeft toegegeven dat journalist Jamal Khashoggi niet meer leeft. Hij zou zijn omgekomen bij een gevecht op het Saoedische consulaat in Istanbul. De journalist was een tegenstander van het Saoedische regime. Weer...

Thailand_boys missing

Het was een grote verrassing voor de twaalf Thaise voetballers die afgelopen zomer wereldnieuws werden (omdat ze vastzaten in een grot). De jongens vertelden hun verhaal in de televisieshow van Ellen DeGeneres, en ineens zat voetbalheld Zlatan Ibrahimovic naast hen op de bank.

I Amsterdam

Voor toeristen is het dé plek om een foto te maken: in, rondom en bovenop de grote rood-witte letters I Amsterdam. En juist daarom moeten ze weg, vinden politieke partijen in de hoofdstad. De letters zouden een symbool van het massatoerisme zijn geworden, terwijl Amsterdam al die miljoenen toeristen die de stad jaarlijks bezoeken...

Jeugd Olympische Spelen 2018

Het Nederlandse zeilduo Bjarne Bouwer (15) en Laila van der Meer (18) heeft afgelopen weekend, op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires in Argentinië, een bronzen medaille gewonnen.

Kamperen

Een leider (23) van een scoutinggroep in Goes is donderdag vrijgesproken. Hij werd verdacht van het met opzet brandmerken van twee jongens en een meisje tussen 11 en 13 jaar. Het incident gebeurde vorig jaar zomer in België tijdens een zeeverkennerskamp. De jeugdleider was wel onvoorzichtig geweest, maar volgens de rechter wilde hij de scouts ...

Binnenhof Den Haag

Elke dag duizend leerlingen op bezoek in de Tweede Kamer, dat is wat het kabinet graag wil. De minister van Onderwijs reserveert daarom elk jaar 4,8 miljoen euro voor schoolreisjes voor middelbare scholieren. Dat geld is voor extra gidsen die rondleidingen geven én voor de bussen die klassen uit het hele land naar Den Haag gaan brengen.

Pannenkoeken

Normaal komt er handjevol bezoekers op een avond, maar zondagavond werd de website van pannenkoekhuis De Klomp in Best bezocht door meer dan 40.000 bezoekers. De reden? Een geintje van tv-programma Zondag met Lubach.

neonazi hoody

Na boze reacties op social media heeft kledingbedrijf C&A in Duitsland een hoodie voor kinderen uit de handel genomen. Het kledingstuk zou te veel lijken op de kleren die neonazi's dragen. 

Pinpas

Ze deden zich voor als postbezorgers en belden hun slachtoffers op met de aankondiging dat er een pakketje bezorgd zou worden. Hiervoor moest een klein geldbedrag betaald worden, en dat kon alleen door te pinnen. Zo maakte de 'babbeltruc-bende' duizenden euro's buit.

Jair Messias Bolsonaro

Hij wordt ook wel de 'Trump van de tropen' genoemd. Gisteren won Jair Messias Bolsonaro de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Brazilië. Drie vragen (en antwoorden) over deze omstreden politicus en presidentskandidaat.

Jamal Khashoggi

Hij ging afgelopen dinsdag het consulaat van Saoedi-Arabië in de Turkse stad Istanbul binnen, maar kwam daarna niet meer naar buiten. Volgens de Turkse regering is de sinds vorige week vermiste Saoedische journalist Jamal Khashoggi daar omgebracht. Zijn lichaam zou naar buiten zijn gesmokkeld. 3 vragen (en antwoorden) over deze zaak.

Strand schoonmaken

Plastic rapen op het strand, de hond van de buurvrouw uitlaten of helpen op de voetbalclub. Iets meer dan de helft van de Nederlandse jongeren van 15 tot 25 jaar zet zich wel eens in als vrijwilliger. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Kat

Alcoholvrije prosecco of rosé voor de kat, een biertje zonder prik voor de hond. Deze 'diervriendelijke' drankjes liggen hier nog niet in de winkel, maar nu het economisch beter gaat geven ook Nederlanders steeds meer geld uit aan producten voor hun huisdier.

Selfie

Sommige mensen nemen wel heel veel risico bij het nemen van een perfecte selfie op een spannende plek. Volgens een groep Indiaase onderzoekers kwamen in de afgelopen zes jaar wereldwijd meer dan 250 mensen om bij het nemen van een zelfportret. 

Beatrix College_Tilburg

Voor leerlingen uit een 5 vwo-klas van het Tilburgs Beatrix College werd vandaag een grote taart bezorgd. Die kwam van het ministerie van Financiën. Het was een bedankje voor het napluizen van cijfers in het Belastingplan 2019. De leerlingen hadden daarin een fout ontdekt.

Vindicat Groningen

Geen geld en geen uitnodigingen voor officiële gelegenheden. Dat is de straf die de Groningse studentenvereniging Vindicat krijgt voor incidenten die de afgelopen jaren flink uit de hand liepen. 3 vragen (en antwoorden) hierover.

Asia Argento

Actrice Asia Argento heeft gisteren in een uitzending op de Italiaanse televisie toegegeven dat ze vijf jaar geleden het bed deelde met een acteur die toen nog minderjarig was. Acteur Jimmy Bennett beschuldigde haar eerder van seksueel misbruik en zei dat hij daaraan een trauma had overgehouden.

Aardbeving en tsunami Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi is afgelopen vrijdag getroffen door een aardbeving en een tsunami. Officieel kwamen tot nu 844 mensen om, maar Indonesische media spreken over zo'n 1.200 slachtoffers. Mogelijk zijn het er nog meer. In de zwaar getroffen afgelegen gebieden kunnen hulpverleners moeilijk komen omdat veel wegen vernield zijn.

Rechtbank

Jongerensoos ‘t Waeske in het Limburgse dorp Guttencoven is volgens de rechtbank in Maastricht verantwoordelijk voor de dood van Max (15) uit Born. 

Prik

Over het vaccin tegen baarmoederhalskanker (HPV) doen allerlei fabels de ronde. Een ervan is dat de prik voor langdurige vermoeidheidsklachten zou zorgen. Dat dat niet klopt, bleek al eerder uit internationaal onderzoek. Nederlandse onderzoekers zeggen het nu ook: de prik is veilig.

Laptop

Zet jij apps op je telefoon uit nadat je ze hebt gebruikt? Check jij de instellingen van je social media-accounts wel eens? Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar weinig mensen dat doen. Zonder dat je het weet, ...

Aldi Adilang

Aldi (19) van het Indonesische eiland Sulawesi werd gered nadat hij in zijn eentje 49 dagen op zee had gedreven. De drijvende houten hut waarop hij werkte, was op drift geraakt. 

Glazen Huis

Het was jarenlang net zo'n traditie als kerstmis zelf: het Glazen Huis van Serious Request . Dit jaar is alles anders. De inzamelingsactie van 3FM krijgt een nieuwe opzet, waarbij dj's zich niet meer laten opsluiten in het Glazen Huis. In plaats daarvan gaan ze zelf het land in om geld in te zamelen voor goede doelen.

Feest in zwembad

Dansen en feesten onder water. Feestgangers in de Italiaanse stad Padua daalden daarvoor met duikhelmen af naar de bodem van het diepste zwembad ter wereld.

Ongeluk Oss

In Oss is een ernstig ongeluk gebeurd. Een trein botste daar vanochtend vroeg op een bakfiets.

Glennis Grace

Glennis Grace heeft America's Got Talent niet gewonnen. Ze zong geweldig vond de jury, maar de zangeres kreeg niet genoeg stemmen van het Amerikaanse publiek.

Noord- en Zuid-Korea

Een warm welkom gisteren van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un voor zijn zuiderbuur Moon Jae-in. De aartsvijanden ontmoetten elkaar in de Noord-Koreaanse hoofstad Pyongyang. Drie vragen (en antwoorden) over deze bijzondere ontmoeting.

Bert en Ernie

Bert en Ernie wonen samen en kibbelen als een getrouwd stel. Een gerucht dat al jaren de ronde doet, is nu bevestigd door Sesamstraat-schrijver Mark Saltzman. 'Bert en Ernie zijn een koppel.'

Prinsjesdag 2018

Ministers met grote hoeden, Oranjefans (ook met hoeden) de Glazen Koets en de troonrede: het is weer Prinsjesdag. Vandaag maakt de regering de plannen voor het komende jaar bekend. Een paar foto's van vandaag uit Den Haag.

Pesten

Goed nieuws in de Week Tegen Pesten: het aantal leerlingen dat op middelbare scholen wordt gepest is sinds 2014 afgenomen. 

Eliud Kipchoge

Olympisch kampioen Eliud Kipchoge (33) heeft gisteren in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbeterd. De Keniaan rende de 42 kilometer en 195 meter in twee uur, een minuut en 39 seconden.

Kokosnoot
Feit of fabel?

Zwemmen na het eten is gevaarlijk. Wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel kloppen. Maar is dat altijd zo?

Orkaan Florence

Orkaan Florence die afgelopen dagen tekeerging in het oosten van de VS, neemt langzaam in kracht af. Toch is het gevaar voor de bewoners van de staten North en South Carolina nog niet geweken.

Geld

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging. Snel daarna ging het wereldwijd mis. Bank na bank stortte in. Het was crisis, ook in Nederland. Dinsdag presenteert het kabinet de plannen voor 2019. Drie vragen (en drie antwoorden) over de Nederlandse economie, tien jaar na de crisis.

Bellen in verkeer

Bellen of appen tijdens het autorijden of fietsen. Veel mensen doen het, maar het maakte de kans op ongelukken een stuk groter. Daarom start vandaag een nieuwe voorlichtingscampagne.

Dalai Lama

De Dalai Lama (83) is een van de belangrijkste religieuze leiders van de wereld. Hij heeft niet alleen veel volgelingen in alleen in Azië - waar veel boeddhisten wonen - maar ook in Europa en in de VS. Morgen komt hij naar Nederland om lezingen te geven. Drie vragen (én antwoorden) over deze wereldberoemde Tibetaanse monnik.

Glennis Grace

Glennis Grace staat vannacht weer op het podium van de Amerikaanse tv-show America's Got Talent. Ze strijdt met tien andere acts voor vijf plaatsen in de grote finale volgende week.

miljonairs Nederland

Het CBS doet ieder jaar onderzoek naar het aantal Nederlandse miljonairs. Uit de nieuwste cijfers (2016) blijkt dat er steeds meer écht...

Gymles

Niet alleen in de gymzaal, maar ook in de klas en op het plein moeten leerlingen gaan bewegen. Niet een paar keer per week, maar elke dag twee keer een half uur. Dat vinden adviseurs van drie organisaties voor onderwijs, sport en gezondheid.

Lili en Howick
Lili Howick

Het St. Gregorius College in Utrecht hangt vandaag de vlag uit omdat leerling Howick (13) en zijn zus Lili (12) toch in Nederland mogen blijven. Ze hoorden dat op het allerlaatste nippertje, voordat ze zaterdag eigenlijk uitgezet zouden worden naar Armenië.

Donald Trump

'Hij is een idioot. Het heeft geen zin om te proberen hem van iets te overtuigen. Hij is ontspoord.' In een nieuw boek over Donald Trump komen naaste medewerkers van de Amerikaanse president aan het woord. Wat ze zeggen liegt er niet om. Volgens Trump zelf is alles verzonnen.

Nationaal Museum Rio de Janeiro

Er waren miljoenen unieke voorwerpen en overblijfselen uit oude culturen te zien. Afgelopen zondag ging het Nationaal Museum in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro in vlammen op. Brazilianen zijn verdrietig, maar ook boos. 3 vragen (en antwoorden) over deze ramp.

sexting

Naaktfoto's of video's van jezelf of iemand anders in z'n ondergoed op internet zetten. Gewoon echt helemaal never nooit meer doen. Dat is een nieuw advies van de politie.

Greta Thunberg

Waarom zou je naar school gaan om van alles te leren, als politici zich totaal niet druk maken over wetenschappelijke feiten: de aarde warmt op en dat is schuld van de mens. Greta Thunberg (15) uit Zweden wil laten zien dat ze écht boos is. Sinds twee weken is ze daarom in staking.

ANP

'Lili (12) en Howick (13) zijn ondergedoken en op een veilige plek ondergebracht', dat schrijft hun moeder Armina in een brief aan het AD

Public restroom Seoul

Veilig en onbespied naar de wc gaan? Het klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Mensen zouden er gefilmd worden met verborgen camera's. Daarom checken speciale inspecteurs dagelijks de publieke toiletruimtes.

Frisdrank

Drink je veel cola light en mineraalwater? Dan heb je geluk, want waarschijnlijk betaal je dan binnenkort bijna 10 cent minder voor een liter.

Protest cartoonwedstrijd Wilders

De cartoonwedstrijd die Geert Wilders deze herfst organiseert, zorgt voor heel wat ophef. Duizenden demonstranten in Pakistan, doodsbedreigingen voor Wilders én de arrestatie van een man in Nederland die mogelijk een aanslag wilde plegen op...

Emara

Geen strak leren pak of een masker, maar een superheldencape en een hoofddoek. Emara is een nieuwe stripheldin uit de Verenigde Arabische Emiraten. Overdag is ze een gewoon tienermeisje dat Moza heet. 's Nachts gaat ze op pad om te vechten tegen het kwaad.

Bakkerij Amsterdam

De eigenaar van een pas geopende bakkerij in Amsterdam had de ophef over de naam van zijn zaak niet verwacht. Hij verwijderde de naam 'Anne & Frank' daarom van de winkelruit.

Schietpartij videogame-wedstrijd

Weer een dodelijke schietpartij in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens een wedstrijd van Madden NFL 19, een American football videogame, schoot een van de gamers twee andere deelnemers en zichzelf dood. Wat is er bekend over deze zaak?

Asia Argento

Asia Argento was een van de eerste actrices die filmproducer Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik. Nu ligt Argento zelf onder vuur.

Donald Trump

Slecht nieuws voor Donald Trump. Zijn vroegere advocaat bekende dat hij zwijggeld betaalde aan vrouwen met wie Trump affaires had. En dat is niet het enige. Trumps voormalig campagneleider stond tegelijkertijd terecht voor fraude. 5 vragen (en antwoorden) over hoe het zit.

Vaccinatie

De Wereldgezondheidsorganisatie sloeg vandaag alarm: het mazelenvirus rukt op in Europa. Dat komt omdat steeds minder mensen zich laten inenten. 5 vragen (en antwoorden) over deze ziekte.

Erasmusbrug

'Roep boe tegen spookfietsers'. Zo heette de campagne tegen spookfietsers op de Erasmusbrug in Rotterdam. De tekst en een tekening van een fietsend spookje, werden daarvoor op het wegdek van de brug geschilderd.

video school dresscode

Op een school in de VS ontstond vorige week gedoe toen de leerlingen in hun eerste schoolweek een video te zien kregen. Deze ging over de dress code van de school. 3 vragen over de ophef.

Rihanna attends the conference "GPE Financing Conference, an Investment in the Future" organised by the Global Partnership for Education in Dakar, 2018,

Hulp voor zieke kinderen, wederopbouw na een orkaan, voedselprojecten, schoon water, onderzoek naar alzheimer en kanker. Je kunt geen goed doel verzinnen of superster Rihanna zet zich er wel voor in. Gisteren stuurde ze een opvallend verzoek aan de Nederlandse regering.

Laura Dekker

Laura Dekker (22) was zestien toen ze op haar zeilboot Guppy een twee jaar durende tocht rond de wereld maakte. Haar geliefde Guppy blijkt nu vastgelopen op een rif in de Stille Oceaan. 

Maarten van der Weijden

Dat het zwaar zou worden, wist Maarten van der Weijden wel. Toch wilde hij alles op alles zetten om de Elfstedenzwemtocht door Friesland tot een goed einde te brengen. Maar kou en vermoeidheid sloegen uiteindelijk toe. Vanmiddag besloot hij, na 163 kilometer en 55 uur zwemmen, om te stoppen. 

leafs

Jahmil Dapaloe (16) uit Almere brak afgelopen jaar door als rapper Leafs. Vanaf dat moment moest hij optreden en ...

President Trump

Journalisten zijn slechte mensen, vijanden van het volk die niet van hun land houden en hun verhalen verzinnen. President Trump gaat met dit soort uitspraken al jaren tekeer tegen de media. Vaak noemt hij ze brengers van fake news, vooral als ze kritisch zijn over hem. Amerikaanse kranten lieten vandaag een tegengeluid horen. Vier ...

Nelson Mandela

Het is vandaag Nelson Mandela Dag, een dag voor vrijheid en democratie. Nelson Mandela werd precies honderd jaar geleden geboren. Dat hij de eerste gekozen zwarte president was van Zuid-Afrika en dat hij de apartheid afschafte, weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dit ook? 

Rechtbank oordeelt over zaak Anne Faber

Michael P. is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot 28 jaar cel en TBS met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber (25). 

Inenting

Het kabinet wil volgend jaar 650.000 kinderen en jongeren extra inenten tegen de bacterie meningokokken. Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid vindt dat nodig omdat steeds meer mensen een infectie oplopen van meningokokken type W. Drie vragen over deze kwestie.

herdenking MH17

Vandaag is het vier jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerstortte. Niemand van de inzittenden overleefde dit. De 196 Nederlanders die aan boord waren, worden vandaag herdacht.

Trump en Poetin_Helsinki

'Beschamend' en 'dom'. Zo noemen de Republikeinen en Democraten in de Verenigde Staten het optreden van president Trump tijdens zijn eerste officiële ontmoeting met Russische president Poetin. De twee spraken elkaar gisteren voor het eerst in Helsinki, in Finland.

Kampvuur strand

Nog geen achttien? Dan geen alcoholvrij bier voor jou op Schiermonnikoog. De eigenaar van de enige supermarkt op het eiland vindt het maar niks dat steeds meer jongeren alcoholvrij bier drinken.

YouTube

Je kent ze wel. Video's waarvan je denkt: klopt dit? YouTube wil iets doen tegen nepnieuws. Het platform wil bij groot nieuws video's van serieuze nieuwsbronnen op de voorpagina zetten.

Politiecel

Even kijken of niemand je ziet en dan snel een blikje of lippenstift in je tas stoppen. Het is zo gebeurd, maar wie voor winkeldiefstal gepakt wordt, belandt vaak in de cel.

Thailand_boys missing

De reddingsoperatie in Thailand is nog steeds in volle gang. Acht van de dertien jongens die vastzitten in een grot in Thailand zijn nu gered.

Zan TV_Afghanistan

Naar school gaan, sporten of naar de film. Voor jou doodnormale dingen, maar niet voor meisjes en vrouwen in Afghanistan. Een Afghaanse tv-zender die gerund wordt door vrouwen is dan ook heel bijzonder. 3 vragen en antwoorden daarover. 

Maedeh Hojabri_Iran

Van de regering moest ze haar excuus aanbieden op televisie, want met haar dansvideos op Instagram had Maedeh Hojabri (19) de morele regels van het land geschonden.

Thailand_boys missing

Goed nieuws uit Thailand! Vier van de dertien jongens die al ruim twee weken vastzitten in een grot, zijn vandaag gered door duikers.

Energiedrankjes

Het lijkt even of je een flinke oppepper krijgt, maar energiedrankjes zijn gevaarlijker dan je denkt. Aldi is de eerste Nederlandse supermarkt die dat toegeeft. Daarom verkopen ze daar vanaf 1 oktober geen energiedrankjes meer aan jongeren onder de veertien jaar.

Thailand_boys missing

Dolgelukkig bekijken familieleden van de vermiste jongens het filmpje dat reddingswerkers maakten. Twaalf jongens (11-16 jaar) en hun voetbalcoach (25) zitten al tien dagen vast in een ondergrondse grot in Thailand. Gisteravond werden ze gevonden.

Eindexamens 2018

Op het Rijswijks Lyceum zijn vier docenten ontslagen omdat ze zeven leerlingen de mogelijkheid gaven om antwoorden van hun herexamens te verbeteren.

Ze lieten zich niet tegenhouden door het verbod van de regering. Honderden mensen liepen gisteren in de Turkse hoofdstad mee in een mars voor gelijke rechten voor gays, biseksuelen en transgenders.

Popcorn

Zwemmen na het eten is gevaarlijk. Wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel kloppen. Maar is dat altijd zo?

Emmanuel Macron

De Franse president Macron vindt dat het tijd is dat de diensplicht voor jongeren terugkeert. Hij stelt daarom een service national universel voor. Drie vragen over zijn plan.

Glennis Grace

Afgelopen weekend deed de Nederlandse zangeres Glennis Grace auditie bij America's Got Talent. Ze maakte zoveel indruk dat Amerikaanse platenlabels in de rij staan om haar een contact aan te bieden.

Femke Halsema

Femke Halsema is de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Zij volgt de vorig jaar overleden burgemeester Eberhard van der Laan op. 

Auto rijdt Telegraafgebouw in

Vanochtend vroeg ramde een bestelauto de glazen pui van het hoofdkantoor van de Telegraaf in Amsterdam. Drie vragen en antwoorden.

Erdogan laat zich toejuichen door aanhangers

In Turkije is president Erdogan opnieuw gekozen als president van het land. De verkiezingsstrijd tussen Erdogan's partij AKP en de oppositiepartij CHP was tot het laatste moment spannend. Drie vragen en antwoorden hierover.

Volvo Ocean Race

De Nederlandse ploeg won niet, maar Carolijn Brouwer (44) won de Volvo Ocean Race wel als eerste vrouw ooit. Ze zeilde met een Frans-Chinees team in de Chinese boot de Dongfeng.

Maaltijdbezorger

Even via de app inloggen met de code van iemand anders en je kunt aan de slag als maaltijdbezorger. Ook als je nog geen achttien bent. Vakbond FNV maakt zich daar zorgen over.

Social media

Het is examentijd in Algerije. Daarom ging in het Noord-Afrikaanse land gisteren het internet op zwart. De bedoeling is dat middelbare scholieren zo niet kunnen frauderen met de vragen. 

xxxtentacion

Veel reacties op social media na het overlijden van XXXTentacion (20). De Amerikaanse rapper werd tijdens een beroving op straat in Miami doodgeschoten terwijl hij in de auto zat.

Middelbare school

Schooldagen met acht lessen van 50 minuten? Veel scholen doen daar niet meer aan. Zij experimenteren met lesroosters waarin leerlingen voor een deel zelf hun lessen invullen.

Leeuw

Dumbest tourist ever. Dat schreef een safaripark onder de video van een toerist die vanuit een auto een leeuw over zijn bol wil aaien. Het park zette de beelden op YouTube als waarschuwing.

Pinkpop2018

De man die vanochtend met een busje een dodelijke aanrijding bij het festivalterrein van Pinkpop veroorzaakte, is aangehouden. Dat liet de politie weten tijdens een persconferentie in Landgraaf.

Grease

Eén van de populairste films aller tijden bestaat deze zomer 40 jaar: Grease. De romantische filmmusical gaat over de leerlingen van de middelbare school Rydell High. John Travolta en Olivia Newton-John spelen de hoofdrollen. De kans is groot dat jij, en je ouders vast ook, de film hebben gezien. Maar, wist jij deze 7 dingen al over...

roken minder stoer

Roken stond nog niet zo lang geleden voor 'stoer', 'sterk' en 'zelfverzekerd'. Dat is in een paar jaar tijd veranderd. Veel jongeren van nu vinden niet-rokers juist stoer en sterk. 

Muggen

Heel irritant. Wakker liggen door het gezoem van een mug. Zoemende muggen prikken niet, zeggen ze. Maar pas op! Eenmaal geland op jou, gaan ze meteen op zoek naar bloed.

trein

Slenteren langs de Seine en een dag later koffie drinken in Rome. Deze zomer mogen 15.000 achttienjarigen gratis met de trein door Europa. De Europese Unie betaalt. 

Trump en Kim Jung-un

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar voor het eerst ontmoet. Dat is bijzonder, want de twee landen waren jarenlang aartsvijanden. 

Tony Awards 2018

Veel emoties bij de uitreiking van de Tony Awards in New York gisteren. Leerlingen van de middelbare school in Parkland (Florida), waar in februari een dodelijke schietpartij was, zongen voor hun dramadocent. 

Emoji

Roodharig, grijs, kaal, met donkere krullen of genderneutraal. Google presenteerde vandaag een nieuwe serie emoji's.

Inés Zorreguieta

Verdrietig nieuws. Inés Zorreguieta, de jongere zus van koningin Máxima, is gisteravond in Argentinië overleden.

13 Reasons Why

Het tweede seizoen van13 Reasons Why draait nog maar net, maar de voorbereidingen voor een derde seizoen zijn alweer begonnen.

Scholieren

Samenwerken, conflicten oplossen, luisteren naar een ander, een mening formuleren. Je leert het allemaal op school. De minister wil dat scholen nog een stap verder gaan. Hij stelt daarom een nieuw vak voor: burgerschap. 

Beeldscherm

Onderzoekers weten het nu zeker. Te lang en te vaak turen naar een klein beeldscherm is slecht voor je ogen.

Spookrijder

David (21) en zijn rij-instructeur schrokken zich rot afgelopen zaterdag. Op de A4 bij Den Haag reed hen plotseling een spookrijder tegemoet.

Sjanine en Frits Pronk

Frits (16) heeft kanker. De chemokuren die hij krijgt, maken hem vaak erg ziek. Zijn oudere zus Sjanine wilde Frits opvrolijken en organiseerde daarom iets bijzonders voor haar broer.

Zwerfafval

We brengen alleen terug wat je op straat 'vergeten' bent. Dat was het idee achter een actie van de politie in Nieuwpoort in Zuid-Holland. 

Twitter

In het kader van de nieuwe Europese wet over privacy, blokkeert Twitter nu accounts van gebruikers die toen ze deze aanmaakten jonger waren dan dertien.

Hacken

Een groot bedrijf of een bank hacken. Er zijn jongeren die het als bijbaantje doen. En ze verdienen er nog veel geld mee ook.

Auto

Wat betekent roekeloos? In het dagelijks taalgebruik meestal 'onverantwoordelijk'. Voor een rechter die een zaak over een verkeersovertreding behandelt, is roekeloosheid iets anders. 

Woman car Saudi-Arabia

Vrouwen kunnen niet autorijden. Het is voor een vrouw ongepast om achter het stuur zitten. Een auto besturen is ongezond voor vrouwen. In Saoedi-Arabië zijn deze fabeltjes niet langer houdbaar. 

YouTube

De Egyptische rechtbank besloot afgelopen zaterdag dat Egyptenaren een maand geen YouTube mogen gebruiken. Op het videokanaal zou een video staan die beledigend is voor moslims.

Mamoudou Gassama

Mamoudou Gassama liep met zijn vriendin op straat, toen hij schreeuwende mensen zag die naar boven keken. Aan een balkon van een flatgebouw bungelde een kleuter (4).

Uitslapen

Slaap jij doordeweeks ook vaak te weinig, maar haal je dat in het weekend in? Dan heb je geluk, want dat blijkt goed te zijn voor je gezondheid.

Meningokokken

Afgelopen weekend overleed in Wijk bij Duurstede een veertienjarig meisje aan meningokokken. Dat is een gevaarlijke en besmettelijke ziekte, die vaak tieners treft.

Bosbrand

In september vorig jaar gooide een toen 15-jarige jongen vuurwerk in een kloof in een groot Amerikaans natuurgebied. Dat leidde tot een enorme brand en een schade van 37 miljoen dollar.

Dolfijnenshow

Een ritje op een olifant, een dolfijnenshow, een selfie maken met een orang oetan. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren die voor deze attracties ingezet worden, is het een hel.

Barack en Michelle Obama

Oud-president Barack Obama gaat aan de slag bij Netflix. Samen met zijn vrouw Michelle gaat hij films, series en documentaires maken.

Trein Japan

'Excuses voor het grote ongemak.' De Japanse spoorwegen hebben opnieuw sorry moeten zeggen. Voor de tweede keer in een paar maanden tijd vertrok een trein ... te vroeg! 25 seconden te vroeg, om precies te zijn.

Regenboogvlag

Op school eerlijk vertellen dat je homo of lesbisch bent? Volgens meer dan de helft van de Nederlandse middelbare scholieren kan dat. 

Anne Frank

'Deze verknoeide blz. zal ik maar benutten om "schunnige" moppen op te schrijven', noteert Anne Frank op 28 september 1942 in haar dagboek. 

Ronnie Flex

Doe je nu eindexamen, maar weet je nog niet wat je wilt gaan doen na de middelbare school? Geen nood. Ronnie Flex helpt je graag met kiezen.

Rijles

Geslaagd of gezakt? Het was altijd de instructeur die als eerste de uitslag van een rijexamen kreeg. De kandidaat zelf hoorde het pas daarna. Dat is nu veranderd.

Protest actrices rode loper Cannes

Mannen krijgen in de filmwereld meer kansen dan vrouwen. Als protest daartegen stonden gisteren 82 actrices en regisseurs op de rode loper van het filmfestival in de Franse stad Cannes.

the game donkere poppen

Ellen Brudet heeft in Amsterdam een poppenwinkel met donkere poppen. Sinds de populaire Amerikaanse rapper The Game haar winkeltje ontdekte, loopt de verkoop storm.

Kubus

Australiër Feliks Zemdegs (22) had maar 4,22 seconden nodig om de puzzel op te lossen. Zondag vestigde hij dit wereldrecord op een toernooi in Melbourne in Australië.

reclame youtube

YouTube heeft 1.400 video's verwijderd die reclame bevatten voor EduBirdie, een bedrijf dat verslagen en opstellen verkoopt aan scholieren en studenten.

Han Zicheng

'Wie wil mij adopteren? Eenzame oude man van tachtig. Sterk lichaam. Kan winkelen, koken en voor zichzelf zorgen', schreef Han Zicheng (85) op het briefje dat hij ophing in een bushokje.

Amélie Mijs

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Madurodam is een kinderherdenking. Amélie (15) is daarbij als kinderburgemeester van Madurodam.

Rogier Meijerink

De rechtbank verbiedt een lawaai-demonstratie tijdens Dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Organisator Rogier Meijerink hoorde dat vandaag tijdens een rechtszitting.

Dodenherdenking 4 mei

Aanstaande vrijdag 4 mei is het Nationale Dodenherdenking. We herdenken dan met twee minuten stilte de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogen daarna.

Voetbal

Een biertje bestellen, ook als je nog geen achttien bent? In de meeste voetbalkantines is dat geen punt. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Instagram

Videobellen via Insta? Snel met een smiley op een story reageren? Binnenkort kan het, want Instagram krijgt nieuwe functies.

Avicii

De Zweedse dj Avicii, die eerder deze maand op 28-jarige leeftijd overleed, gaf voor zijn dood veel geld aan goede doelen. 

Jongen alleen

Het aantal Nederlandse jongeren dat jeugdzorg kreeg is flink toegenomen. Van 366.000 in 2015, naar ruim 405.000 in 2017. Dat betekent dat ruim 1 op de 10 jongeren jeugdzorg kreeg.

Prins Louis

Het was een verrassing voor de Britten, maar ook weer niet. Prins William en zijn vrouw Kate noemen hun pasgeboren zoon Louis.

Dolores Leis Antelo / Donald Trump

Is het haar kapsel? Of haar gezichtsuitdrukking? De vrouw die afgelopen week geïnterviewd werd voor een lokale Spaanse krant is plotseling wereldberoemd.

Ongeluk schoolbus India

In India zijn vanochtend dertien kinderen overleden omdat de schoolbus waarin zij zaten op een trein botste.

Berlijn_demonstratie antisemitisme

In een aantal grote Duitse steden protesteerden gisteren duizenden mensen tegen anti-joods geweld in Duitsland de afgelopen maanden.

Aanslag Toronto, Canada

In de Canadese stad Toronto reed gisteren een man met een gehuurd busje in op een aantal voetgangers. Tien mensen kwamen daarbij om en vijftien mensen raakten gewond.

Dylan McWilliams

Hoeveel pech kun je hebben? Dylan uit Amerika overleefde donderdag een aanval door een haai. En dat niet alleen, eerder werd hij al eens aangevallen door een beer en daarvoor door een ratelslang.

Kollegah en Farid Bang

In Duitsland zijn veel mensen woedend over de uitreiking van een muziekprijs aan rappers Kollegah en Farid Bang. Het duo wordt beschuldigd van het zingen van anti-semitische teksten.

Avicii

Gisteren klonk vanaf de Domtoren in Utrecht een bijzonder concert. Het was een eerbetoon aan de Zweedse dj Avicii die afgelopen vrijdag overleed.

IS-vrouwen

In vluchtelingenkampen in Syrië wonen ongeveer 145 Nederlandse 'kalifaatkinderen'. Ze kunnen niet zomaar met hun familie terug naar Nederland. Hoe zit dat?

examenstunts braver

Een rookbom, gooien met meel en eieren, vuurwerk of ander gedoe waarbij de politie ingrijpt. Het lijkt alsof die eindexamenstunts niet meer bestaan. De reden? Er mag niets meer van de school.

Queen Elizabeth

Het was het geronk van een helikopter dat koningin Elizabeth van Engeland een grapje ontlokte. 'It sounds like president Trump... or president Obama.'

WhatsApp

De Franse regering is bang dat WhatsApp gebruikt kan worden om Franse ambtenaren te bespioneren. Daarom is het land bezig met het bouwen van een eigen berichtendienst.

Teek

Als je veel in het groen bent, is het risico groot dat je een tekenbeet krijgt. Op zich is dat niet erg, maar een teek kan de ziekte van Lyme overbrengen.

PSV kampioen

De Eindhovense voetbalclub PSV is gisteren landskampioen geworden. De club speelde een thuiswedstrijd en won met 3-0 van Ajax.

Roze KitKat

Na melk, puur en wit is er sinds kort ook roze chocola. De kleur en de smaak komen niet uit een potje, maar van de ruby-cacaoboon. Hoe zit dat?

President Trump

De Syrische president Assad en zijn troepen hebben afgelopen zaterdag waarschijnlijk gifgas gegooid op de Syrische stad Douma. Daarbij zijn vermoedelijk meer dan 40 slachtoffers gevallen. 

Girlsday bij IBM

Steeds meer Nederlandse meisjes kiezen op school voor een technische richting. Dat is goed nieuws. Omdat het in vergelijking met andere landen nog beter kan, is het vandaag GirlsDay.

Festival

Heb je zin in een festival, maar ben je onder de achttien? Of vind je de kaartjes te duur? Geen nood, deze lente en zomer zie je allerlei bekende acts ook gratis en voor niks.

YouTube

Een paar dagen nadat Despacito een record van 5 miljard views had bereikt, verdween de hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee vanmiddag even van YouTube.

Vuurwerk

In de toekomst mogen gemeenten misschien zelf bepalen of ze het afsteken van vuurwerk verbieden. Minister Grapperhaus van Justitie onderzoekt dit nieuwe plan.

Bye bye Facebok_Lubach

'Het is het grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid', zei Arjen Lubach tijdens de laatste aflevering dit seizoen van Zondag met Lubach. Hij riep op tot een boycot van Facebook.

Protest Dalit_India

Duizenden Indiërs gingen gisteren overal in het land de straat op. Ze zijn woedend over de aanpassing van een wet die mensen uit de 'laagste kaste' beschermt tegen discriminatie.

dubbelportret

Lil'Kleine met zijn jongere ik. Of Ruud Feltkamp met een piepjong Ruudje ernaast. Instagrammer Ard Gelinck shopt oude en nieuwe foto's van BN'ers in elkaar. En dat levert leuke plaatjes op!

Scheiding

Het klinkt logisch, maar het gebeurt nog veel te weinig. Scheidende ouders die écht samen met de kinderen bepalen hoe hun leven eruit moet zien na de scheiding.

wilde poema californie

Dat was schrikken voor bewoners in Azusa, in de Amerikaanse staat Californië: er liep gister een wilde poema door hun achtertuinen. Hij snuffelde wat rond en krabde aan een paar deuren.

Chinese karakter

Zo'n 170 leerlingen doen deze weken examen Chinees. Sinds dit schooljaar is het namelijk voor het eerst een officieel examenvak. Voorlopig alleen op vwo-niveau.

Brand Kemerovo_Rusland

Bij een brand in een winkelcentrum in Rusland zijn zeker 64 mensen omgekomen. Rusland-correspondent David Jan Godfroid vertelt erover op de website van de NOS.

Door Boko Haram ontvoerde Nigeriaanse meisjes

In Nigeria zijn meer dan 100 meisjes vrijgelaten. Ze werden vorige maand ontvoerd door terroristen van Boko Haram. Soldaten van het leger brachten de meisjes weer terug naar hun ouders.

Moeder met kind Downsyndrom

Vijftig moeders van kinderen met Down maakten samen een ontroerend filmpje. In de auto zingen ze mee met het liedje A Thousand Years van Christina Perri.

Sarkozy_Frankrijk

Volgens de Franse krant Le Monde is Nicolas Sarkozy opgepakt. De krant schrijft dat de oud-president van Frankrijk de komende 48 uur wordt verhoord.

Nick en Logan Pauk

Twee weken geleden overleed de Nederlander Nick van der Laan (17) aan botkanker. De Amerikaanse vlogger Logan Paul - van wie Nick groot fan was - is daar zo van onder de indruk dat hij een eerbetoon online heeft gezet.

Urinoir

Meer mannen voor de klas. Dat was de achterliggende boodschap van een gek cadeau dat de Pabo van Arnhem-Nijmegen afgelopen zaterdag kreeg.

geluk

De Finnen hebben de Noren verslagen. Ze staan nu bovenaan de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Nederland staat weer op de zesde plaats.

naakt mini golfen

Met zoveel mogelijk blote spelers op een mini-golfbaan. Dat is de bedoeling van een recordpoging 25 maart in Tilburg. Het wordt vooral georganiseerd om te laten zien dat bloot niet eng of raar is.

Selena en Francia

Dat het lichamelijk zwaar zou zijn wisten ze wel, maar dat een niertransplantatie ook psychische gevolgen heeft, hadden ze niet verwacht. De donor van Selena Gomez vertelt erover.

Scholierenprotest Amerika 14 maart 2018

‘Trots op jullie allemaal. Geef nooit op! Jullie zijn de verandering’, twitterde Miley Cyrus gisteren. Ook andere sterren steunen de protesten tegen wapengeweld in Amerika. 

AI-bril China

Het klinkt als een uitvinding uit een science fiction-film, maar de Chinese politie gebruikt 'm echt: een superbril waarmee je kunt zien of er een verdacht persoon voor je staat.

Jeroen Kampschreur

‘Ik baal heel erg als ik uiteindelijk zonder medaille naar huis ga', zei zitskiër Jeroen Kampschreur (18) vorige week tegen 7Days. Balen hoeft niet, want hij heeft zijn eerste Paralympische gouden plak binnen!

plastic

Bedrijven en gemeenten krijgen nog drie jaar om het aantal rondzwervende plastic flesjes te verminderen. Als dat niet lukt, komt er statiegeld op kleine petflessen. Hoe zit dat precies?

Schoolbord

Alleen maar hoge cijfers omdat je extreem slim bent en toch stoppen met school. Of cum laude afstuderen, maar geen baan kunnen vinden. Jongeren met autisme overkomt het regelmatig. 

Dino

Altijd al een dino willen klonen? Dit voorjaar kan het met een nieuwe game: Jurassic World Alive.

Politie

Bij een middelbare school in Spijkenisse verzamelden zich vanochtend politieagenten in kogelwerende vesten.

Politie onderzoekt zaak Sergei Kripal in Salisbury

Wat maakte een Russische ex-spion en zijn dochter zo ziek, dat ze nu op de intensive care liggen? 3 vragen over een mysterieuze zaak.

Dance Dance Dance

Het duurt nog even voor je hun danskunsten kunt zien, want Dance Dance Dance komt pas in het najaar op tv. Vandaag werd al bekend wie de nieuwe danskoppels zijn. Wie danst met wie?

Protest Witte Huis

Bij het Witte Huis in Washington lagen gisteren tientallen studenten doodstil op de grond. Ze wilden de slachtoffers symboliseren van de schietpartij op een school in Florida vorige week. Nikolas Cruz (19) schoot daar 14 leerlingen en 3 docenten dood.

thuiszitters

Problemen thuis, hoogbegaafdheid, autisme of een handicap. Het zijn allemaal redenen waarom meer dan 4.000 kinderen in Nederland maandenlang niet naar school gaan.

Eerste kamer_donorwet

Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde vanmiddag voor de nieuwe donorwet. Dat betekent dat elke Nederlander voortaan automatisch orgaandonor is. Behalve als je aangeeft dat je dat niet wilt.

Ronnie Flex

Rapper Ronnie Flex was gisteren de grote winnaar bij de uitreiking van de Edisons Pop 2018. Dit zijn belangrijke Nederlandse muziekprijzen.

Drone Clash

Vandaag strijden acht teams op vliegveld Valkenburg in de competitie DroneClash. De teams moeten met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht halen.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren, de Big Ben? De kans dat je die samen met klasgenoten gaat bekijken is kleiner geworden. Veel scholen vinden een schoolreis naar steden waar de afgelopen jaren aanslagen waren, te gevaarlijk.

Koe Hermien

Koe Hermien heeft eindelijk rust. Zondagavond werd ze gevangen. Na haar wekenlange zwerftocht heeft ze nu een plaatsje in het koeienrusthuis. 

Cybercrime

Wat vind jij erger? Een dvd stelen uit een winkel, of een film of serie downloaden zonder ervoor te betalen? 

leonardo dicaprio en kate winslet

Je leven te danken hebben aan Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Het overkwam Gemma (28) uit Engeland.

Halfdan_IJsland

Natuurkunde moeilijk? Niet voor Halfdan (15) uit IJsland. Hij ontdekte een foutje in zijn lesboek over een ingewikkelde natuurkundige theorie.

Bedankje aan NS

‘Bedankt voor jullie snelheid, fearless optreden, veiligheid en bescherming. Jullie zijn mijn superhelden.’ 

Technische beroepen

Er wordt al langer gepraat over de dalende populariteit van het middelbaar beroepsonderwijs. Nu is er 'goed nieuws': uit onderzoek blijkt dat je met een mbo-diploma op zak makkelijk werk vindt.

Donorregistratie

Vandaag debatteert de Eerste Kamer over de nieuwe wet over orgaandonatie. Als alles doorgaat ben je straks automatisch orgaandonor, tenzij je daar bezwaar tegen hebt gemaakt.

Bruno Mars wint meeste Grammy's
Grammy Awards 2018

De Grammy Awards horen bij de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Zondagavond werden de Grammy's in de VS uitgedeeld. Zanger Bruno Mars en rapper Kendrick Lamar waren de grote winnaars.

Elle Darby

Het leek blogster Elle Darby (22) een mooie deal. Vier nachten gratis overnachten in een luxe hotel, in ruil voor een positief verhaal op YouTube en Instagram.

Het Capitool Washington

In Amerika kunnen alle ambtenaren weer aan het werk. De shutdown van de overheid is na drie dagen weer voorbij. President Donald Trump zette daar maandag een handtekening voor.

Witte Huis, Washington D.C.

Wie het telefoonnummer van het Witte Huis in Washington belt, krijgt sinds zaterdag een voicemail met een nogal ongewone mededeling.

Inbreker

De inbreker had het huis al overhoop gehaald, toen vader Louis en zijn dochters Nina en Julia thuiskwamen. Hij vluchtte naar de bijkeuken, waar hij zich door het raam probeerde te wurmen. 

vaatwastabletten

In Engeland en Amerika bestaat op YouTube en social media een nieuwe, maar levensgevaarlijke rage: capsules met vloeibaar wasmiddel eten. 

Facebook Messenger

In Denemarken zijn 1.004 jongeren aangeklaagd voor het delen van twee seksfilmpjes via Facebook Messenger. De politie kwam in actie na een tip via Facebook.

Energiedrankjes
Nieuws

Nederlandse kinder- en jeugdartsen zijn bezorgd. Op de spoedeisende hulp behandelen zij steeds vaker tieners die te veel energiedrank hebben gedronken.

pestkoppen seks

Jongeren die het niet erg vinden om anderen te manipuleren en daar zelf beter van worden, hebben vaker seks dan leeftijdsgenoten die dat liever niet doen. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek.

wijk bij duurstede

Jongeren uit Wijk bij Duurstede hebben met Oud & Nieuw minder schade aangericht dan vorig jaar. Daarom krijgen ze nu een beloning.