blog mening scholieren
Blog

Soms lijkt idealisme op verliefdheid. Een onbeantwoorde verliefdheid misschien, maar wel een intense. Hoop is het type liefde dat je onverwachts overvalt. Eén die je daarna niet meer kan loslaten. Ik ben een idealist: noem me blind, maar dat is wat liefde met je doet.

eerste hulp op straat ongelukken blog
Blog

Ik hoorde een hard geluid. Wat bleek: een oude was van haar fiets gevallen, ergens in Amsterdam West. Ze botste tegen een wielrenner aan, die alleen maar 'kan deze vrouw niet uitkijken' mompelde en de snorkel-achtige sportbril op zijn neus strakker trok. 

blog slapen
Blog

Mijn wekker geeft aan dat het zeven uur ‘s ochtends is en ik voel de donkere kringen onder mijn ogen, zoals gewoonlijk. Sleep is for the weak, zei ik om drie uur ‘s nachts tegen mijn vrienden, die ook nog wakker waren. Ik weet dat ik te weinig slaap en dat het anders moet. Maar hoe doe dan?

concentratie verbeteren
Blog

Mijn leraar Spaans vertelde me ooit dat je IQ tijdelijk met tien punten kan dalen als je task-switcht en steeds iets anders doet. Mijn concentratie is slecht en móet anders. Daarom ga ik in 2020 leren hoe ik me moet concentreren. ...

maw frustratie blog
Blog

Het is drie uur ‘s middags en het lokaal maatschappijwetenschappen is warm en droog. Klasgenoten kijken een serie die ik niet ken: iets met een moord die opgelost moet worden. Laptops staan op de laagste helderheid zodat de lerares het niet kan zien, alt-tab in de aanslag.

jonge klimaatactivisten
Blog

Ik vind Greta Thunberg geweldig. Ze zet scholieren aan tot nadenken over klimaatverandering en hun toekomst. En ja, ze wekt soms een anti-reactie op, maar wel één die mensen uitdaagt het gesprek aan te gaan. Ik zie haar als de rand van een zwembad, waartegen je je kan afzetten, maar waardoor je ook in beweging komt.

Marloes Bravo Rebolledo foto Yannick Recanatini
Blog

Felrode lippen, een zelfverzekerde blik en een tevreden glimlach. Met deze foto op Instagram trok Marloes (@luzbravomusic) mijn aandacht. Haar account is gericht op body positivity. Meteen wist ik dat ik haar wilde interviewen, want hoe word je zo positief over je eigen...

Blog

Heb jij in de herfst en winter ook het idee dat je een deel van jezelf verliest? Dat je zo moe en lusteloos bent dat je geen zin hebt om aan de dag te beginnen? Dan kan het zijn dat je last hebt van een najaarsdip of zelfs een -depressie. Mijn vriendin Jamila kan daarover meepraten dus ik vroeg haar om tips. 

Blog

De vluchtelingencrisis, opwarming van de aarde, bosbranden in de Amazone en burn-outs bij jongeren... Ik voel me verslagen als ik het nieuws lees. Daarom kijk ik ook geregeld op Good News Network: een site met daarop alleen positief nieuws. 

Blog

Ik ben 1.83 meter lang. Handig als je iets van de bovenste plank van de supermarkt moet hebben. Ook bij een concert komt het van pas, maar in veel andere situaties is het nogal onhandig.

Pexels
Blog

Uit het World Happiness Report van de VN blijkt dat Nederlanders een van de gelukkigste mensen ter wereld zijn. Toch is er iets raars aan de hand. Volgens het CBS zijn 55-plussers voor het eerst gelukkiger dan jongeren. Hoe kan dat? En wat kunnen wij van ouderen leren...

blog supermarkt
Blog

Een week geleden liep ik - zoals elk tussenuur - de Albert Heijn binnen om een croissant van 29 cent te halen. Mijn vrienden gingen mee. Ineens hoorde ik iemand roepen: 'Dame, niet stelen hè?' Dat was ik niet van plan, maar ik kreeg plots wel de neiging het te gaan doen. Want hoezo werd me dit gezegd? En waarom word ik vaker zo aangesproken?

Reuters
Blog

Deze zomervakantie was ik in Seoul. Het viel me op hoeveel tijd Zuid-Koreaanse vrouwen aan hun uiterlijk besteden. Iedereen zag er zo perfect uit. Er was bijvoorbeeld iemand van wie de schoenveters matchte met het gebloemde elastiekje om haar pols. Vermoeiend, lijkt me, dat streven naar perfectie...

Astrologie foto Shutterstock
Blog

Even scrollen door mijn tijdlijn op Instagram of Twitter laat zien dat sterrenbeelden helemaal in zijn. Van memes tot tweets: het internet staat vol met feiten over boogschutters en kreeften. Ik vond het altijd maar onzin. Maar hoe meer ik me erin verdiep, hoe interessanter ik het vind.