Blog

De vluchtelingencrisis, opwarming van de aarde, bosbranden in de Amazone en burn-outs bij jongeren... Ik voel me verslagen als ik het nieuws lees. Daarom kijk ik ook geregeld op Good News Network: een site met daarop alleen positief nieuws. 

Blog

Ik ben 1.83 meter lang. Handig als je iets van de bovenste plank van de supermarkt moet hebben. Ook bij een concert komt het van pas, maar in veel andere situaties is het nogal onhandig.

Pexels
Blog

Uit het World Happiness Report van de VN blijkt dat Nederlanders een van de gelukkigste mensen ter wereld zijn. Toch is er iets raars aan de hand. Volgens het CBS zijn 55-plussers voor het eerst gelukkiger dan jongeren. Hoe kan dat? En wat kunnen wij van ouderen leren...

blog supermarkt
Blog

Een week geleden liep ik - zoals elk tussenuur - de Albert Heijn binnen om een croissant van 29 cent te halen. Mijn vrienden gingen mee. Ineens hoorde ik iemand roepen: 'Dame, niet stelen hè?' Dat was ik niet van plan, maar ik kreeg plots wel de neiging het te gaan doen. Want hoezo werd me dit gezegd? En waarom word ik vaker zo aangesproken?

Reuters
Blog

Deze zomervakantie was ik in Seoul. Het viel me op hoeveel tijd Zuid-Koreaanse vrouwen aan hun uiterlijk besteden. Iedereen zag er zo perfect uit. Er was bijvoorbeeld iemand van wie de schoenveters matchte met het gebloemde elastiekje om haar pols. Vermoeiend, lijkt me, dat streven naar perfectie...

Astrologie foto Shutterstock
Blog

Even scrollen door mijn tijdlijn op Instagram of Twitter laat zien dat sterrenbeelden helemaal in zijn. Van memes tot tweets: het internet staat vol met feiten over boogschutters en kreeften. Ik vond het altijd maar onzin. Maar hoe meer ik me erin verdiep, hoe interessanter ik het vind.