luizenmoeder
Quiz

♪ Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend? Stamp met je voeten, zet je handen in je zij. Ik ben Ank en wie ben jij? ♪

Blog

Enschede, Leiden, Eindhoven, Amsterdam... Mijn vrienden studeren door het hele land, waardoor we elkaar maar weinig zien. Vriendschap op afstand zijn namelijk lastig te onderhouden.

biseksualiteit blog
Blog

Sinds een tijdje heb ik een vriend, waardoor mensen vaak denken dat ik homoseksueel ben. Tóch is dit niet het geval, want ik val zowel op jongens als op meisjes. 

Blog

Kwart over negen op zondagmorgen. De vogeltjes tjilpen en de eerste zonnestralen verlichten mijn kamer. Eindelijk een ochtend waarop ik kan uitslapen! Of nee, toch niet...

geslaagd telefoontje
Blog

♫ Tring tring ♫ Net als veel eindexamenkandidaten had ik – drie jaar geleden – angst voor dat ene telefoontje: geslaagd, gezakt of herexamen?

Blog

´Gefeliciteerd met je vrouw, gefeliciteerd met je moeder, gefeliciteerd met je zus …´ Mijn tante is jarig en heeft een flink aantal van haar vriendinnen uitgenodigd. Eén van haar vriendinnen vindt het nodig om de hele kring af te gaan om alle aanwezigen de hand te schudden.

Blog

Omdat er in mijn ogen het een en ander schort op mijn school, ben ik in de klankbordgroep gegaan – een speciaal samengestelde groep leerlingen die aangeeft bij docenten wat er anders zou kunnen op school. Dat doe ik omdat ik het namelijk erg belangrijk vind om mijn mening te laten horen over de inhoud. Er mag namelijk wel wat veranderen. Maar...

Blog

Wanneer ik weer eens een naar de andere kant van het land ga, vertrouw ik op mijn grote gele vriend: de trein. Dat ik drie uur lang onderweg ben, neem ik voor lief. Met mijn studenten-OV reis ik voor niks!

Blog

Na een avond stappen lig ik met knallende koppijn in mijn bed. Tóch iets te veel biertjes achterover getikt. Ik serveer een cocktail van alcohol en maagzuur in de wc, terwijl ik mijn kater probeer te onderdrukken.

Blog

Aan het begin van mijn studie stond ik voor een lastig dilemma: thuis blijven wonen of op kamers? Doordat ik maar een uur hoef te reizen naar mijn opleiding, besloot ik om bij mijn ouders te blijven. Maar of dat de juiste keuze was?

Blog

In 2006 startte de serie Het Huis Anubis. Een bloedstollende mysterie met duizend raadsels. En ik? Ik was meteen verslaafd.

blog samen uit samen thuis
Blog

Te veel aangeschoten mensen op één vierkante meter, liters bier in je nek en André Hazes op repeat. Een standaard stapavond in mijn ogen. Nee, ik houd niet zo van uitgaan. Geef mij maar een huisfeestje!

Blog

Het Chinese online warenhuis AliExpress biedt de meest uiteenlopende producten aan voor spotprijzen. Een gat in de markt maar het zorgt bij mij voor een gat in mijn hand.

Blog

Het stormt, regent en bladeren liggen als hoopjes bij elkaar. Met dit herfstachtige weer gaat een warme chocolademelk met slagroom er wel in. Of moet ik dan eindelijk toch eens die Pumpkin Spice Latte van Starbucks proberen?

Blog

Stiltecoupé, vrijdagavond. Na een hectische schoolweek ben ik erg moe, dus ik kijk er dan ook enorm naar uit om in alle stilte terug te reizen naar huis. Langzaam val ik in slaap tegen het raam, totdat ik wakker schrik van de klanken van Krantenwijk. Weg rust...

Blog

Ik ben een ramp in zelfstandig werken en heb altijd wel wat sturing nodig. Anders weet ik immers niet wat er van mij verwacht wordt. Dat is soms best chaotisch, maar mijn basisschool had daar de ideale oplossing voor: Elmer

Blog

‘Ben jij een pessimist of een optimist?’ Van schrik giet ik bijna kokend heet water over mijn hand. Waarom wil een labeltje weten hoe ik in het leven sta?

Blog

Laatst had ik - wonderbaarlijk genoeg - een date. Na lang heen en weer geappt te hebben, besloten we om eindelijk eens af te spreken. Wat leek op een gezellig afspraakje, eindigde in een wat dramatisch eind: ‘Ik wil alleen vrienden zijn.’ Help, ik zit in de friendzone!

Blog

Snapchat heeft onlangs een nieuwe functie toegevoegd: Snap Map. Op een landkaart kan je zien waar jouw vrienden zich bevinden. Ik vind het best creepy dat iedereen kan zien waar je op dít moment bent.

help hitte
Blog

Het weer is tropisch warm in Nederland. De zonkracht is uitmuntend hoog, lichaamsdelen worden bedolven onder de zonnebrandcrème en ...

Blog

Toen ik op de radio hoorde dat het live uitzenden van zelfverminking is toegestaan, omdat het ‘maatschappelijk belang’ zou hebben, begon ik mezelf af te vragen waar Facebook in godsnaam mee bezig is.

Blog

Wanneer ik door mijn tijdlijn scrol, zie ik naast vele memes ook allerlei artikelen. Meestal zijn dit gewoon nieuwtjes van NOS, RTL of 7Days. Bij sommige andere nieuwssites worden deze artikelen helaas met allerlei toeters en bellen ingeleid. 

Blog

Met een grote bak chips zit ik nagelbijtend op de bank een film te kijken. Mezelf verstoppend achter een kussen wacht ik vol spanning op de cliffhanger. Plots verschijnt de aftiteling in beeld. Huh?

Blog,

Met twee minuten stilte herdenk ik op 4 mei ieder jaar alle oorlogsslachtoffers. Een dag later vier ik Bevrijdingsdag. Om stil te staan bij vrijheid, democratie en mensenrechten. Toch geeft het mij dan een dubbel gevoel dat niet iedereen vrij is op die dag. Omdat het geen officiële feestdag is en sommige mensen gewoon moeten werken.

blog op die fiets
Blog

Wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen? Wanneer ik mijn fiets uit de stalling haal, merk ik dat er een onderdeel los zit. Met een diepe zucht rijd ik maar weer richting de fietsenmaker.

Blog

'Ik heb ze thuis eens laten weten wat ik later worden wil. Het was net onder het eten, het werd een ogenblikje stil. Toen ik zei dat ik wou zingen en het liefste in een groep ...' Als kleuter wilde ik dolgraag meezingen en -dansen in Kinderen voor Kinderen. Helaas was er één nadeel, waardoor deze droom in duigen viel.

Blog

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig alles moeten delen. Zonder social media besta je niet, is het idee. En dus moeten we van ieder moment een foto plaatsen. Nou ja, ieder moment: we kiezen doelbewust wat we wél en niet delen. Maar daarmee laten we niet onze 'ware aard' zien, helaas.

Niek is kleurenblind
Blog

Het zonnetje schijnt, de lucht is … paars? Natuurlijk weet ik dat dit niet zo is. Maar door mijn kleurenblindheid zag ik dingen vroeger vaak nét even anders. Hoewel ik het al mijn hele leven ben, kijken mensen toch vaak raar op als ik het ze vertel.

Blog

Ach, dat goeie ouwe Pokémon GO. Toen de app afgelopen zomer werd gelanceerd, speelden hele hordes mensen het. Ondanks...

Blog

Na een slapeloze nacht kan ik het geluid van mijn wekker niet uitstaan. Met een flinke klap sla ik op de snoozeknop, omdat ik nog eventjes door wil slapen. Hierdoor kom ik wel iedere ochtend te laat, maar dat snoozen blijkt nog niet zo slecht te zijn.

Blog

Als een roosje lig ik iedere avond in mijn bed te dromen. Maar na een paar weken is die bloemengeur toch écht uit mijn dekbed getrokken. De hoogste tijd om een fris laken uit de kast te trekken en mijn bed op te maken. Dat proces is echter een helse nachtmerrie.

Blog

Mijn zelfgemaakte diners bestaan vaak uit een zwartgeblakerde tosti of pizza. Eieren laat ik overkoken en na mijn gekokkerrel staat de keuken altijd blauw van de rook, waardoor ik als ware keukenkluns compleet van de kook raak. Waarom leren we dit niet op school?

afvallen obesitas overgewicht
Blog

December is de maand van de feestdagen, maar daarmee ook de maand van het eten. Je maag wordt tijdens deze koude wintermaand rijkelijk gevuld dankzij het decemberdieet. Pepernoten, oliebollen en een driegangenkerstdiner gieren door je spijsverteringskanaal. En zodra de champagnekurken en het vuurwerk hebben geknald, willen we die opgelopen kilo...

It’s beginning to look a lot like Christmas. De keukenkastjes zijn vol, de supermarktschappen leeg en alle moeders kijken in opperste concentratie naar 24Kitchen. Maar naast het vele eten is Kerstmis ook een feest van liefde, vrede en saamhorigheid. Helaas is dat niet in elke familie vanzelfsprekend. Daarom: 7 tips om het kerstdiner te...

Blog

Scholieren zijn liever lui dan moe. Huiswerk deel je via WhatsApp en boekverslagen pluk je zó van internet. De motivatie is vaak ver te zoeken. Maar dat ligt ook aan de schoolopdrachten die we krijgen. Leraren, verander die eens! 

Flickr - SparkCBC
Blog

In de bus zit een jongetje van nog geen drie jaar. Wat vermoeid brabbelt hij wat vanuit zijn buggy. Meteen wordt er een smartphone onder zijn hoofd, waarvan ik afvraag of het fontanel al is volgroeid, geschoven. Het kind kan amper fatsoenlijk praten, maar heeft in één klik het toestel van zijn ouder opgestart. Ik snap dat kinderen de toekomst...

Blog

'Dan had je dat in je agenda moeten zetten!' Wanneer ik weer eens mijn huiswerk niet heb gemaakt, loopt mijn docent als een malle tegen de klas te tieren. Hij benadrukt met klem dat een agenda niet voor niets is uitgevonden en dat het het perfecte middel is om de leerstof in te noteren. 

Blog

Beste meneer Dekker,

Als staatssecretaris van Media roept u al jaren dat de Nederlandse publieke omroep (NPO) moet veranderen. Zo moet er geen publiekelijke poen (belastinggeld) meer beschikbaar worden gesteld voor pulpprogramma’s (alleen nog voor 'nuttige' tv) en moet de NPO zich meer richten op jongeren. Goede ideeën, maar wat mij...

Arnoud Kuijpers
YouTeach

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Niek (18) over Arnoud Kuijpers (MrArnoud18).

Blog

Tegenwoordig wordt er voor iedere gelegenheid wel een 'feestdag' in het leven geroepen. Van Nationale Warme-Truien-dag en Stiefmoederdag tot INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG en Wereld Zombiedag. Iedere dag is...

Blog

'Vijf rollen plakband moet wel voldoende zijn, toch?' Tijdens het vakkenvullen valt mijn blik op een moeder en puberzoon die richting het schap met schoolspullen lopen. Vanuit mijn ooghoek zie ik de vrouw in haar handtas graaien. Na enig speurwerk haalt ze een lange lijst met schoolbenodigdheden naar boven. Het arme kind, denk ik bij mezelf....

Blog

Liefde is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is vaak lastig om je ‘oh zo romantische’ relatie stand te laten houden – of er überhaupt één te krijgen, kuch! Hoe hard je het ook probeert, het gaat soms niet zoals je het wilde. Gelukkig zijn er altijd wel mensen...

Blog

Al weken kijk ik uit naar mijn vakantie. Na een jaar lang zwoegen en ploeteren is het tijd om er even tussenuit te knijpen. De reis is geboekt, de routes zijn uitgestippeld en de dagjes uit zijn een eeuwigheid geleden al gepland. Toch wacht ik tot op het laatste moment met het inpakken van mijn koffer.

Blog

In het buitenland zijn de menu’s anders dan in ons kleine haringetende landje. Toch serveert je moeder op de camping gewoon Hollandse stamppot en neem je in het Italiaanse restaurant maar een simpele pizza. Wat de boer niet kent, dat eet hij tenslotte niet. Maar er zijn mondiale maaltijden met wat meer pít. Durf jij ze te proeven?

Blog

Pokémon GO is gelanceerd en eindelijk legaal te downloaden in Nederland. Veel spelers wisten het al via een omweg te downloaden, om op die manier ‘the very best, like no one ever was’ te worden.  ‘Gotta catch ‘em all’ galmt door de straten en iedereen weet ineens alles over...

Blog

'@B is nu je b*tch', '@S moet KFC voor je kopen' en 'Tag iemand die wel drie hamburgers op kan'. Op Facebook komen de gaarste plaatjes voorbij, waar ik vaak mijn vrienden in tag of waar ik zelf in getagd word. Maar die afbeeldingen zijn vaak enorm beschamend of de teksten extreem raar. Ik kan er vaak genoeg om lachen...

Blog

Nog één presentatie en dan ben ik over naar het volgende schooljaar. Vol goede moed pak ik mijn laptop en begin ik aan de opdracht. Ik ben al aardig op weg, totdat mijn computer ineens kuren krijgt.

Blog

‘Hé, hoi! Alles goed?’ Laatst kwam ik een vriend van vroeger tegen. Omdat we elkaar wel kenden maar geen 'best friends' waren, wist ik niet meer hoe ik hem moest begroeten. Help! 

High School Musical Spangas Ned's Survival Gids werkelijkheid
Schoolblog

Dansen door de gangen, na elke les een tongzoen, smerige schoollunches en twintigplussers die zich voordoen als 13-jarigen. In films en series zoals High School Musical, Brugklas, Ned’s Survivalgids en Spangas worden beelden getoond die de middelbare school héél anders weergeven dan in het echt. Wees gerust,...

Blog

Nu ik 18 ben, heb ik ineens veel meer verantwoordelijkheden. Ik moet een zorgverzekering afsluiten, collegegeld betalen en een DigiD aanvragen. Had ik maar het syndroom van Peter Pan… 

Dutch YouTube Gathering fans idolen YouTube vloggers
Blog - Dossier DYTG

Nederlandse fans hebben doorgaans alles over voor hun idolen. Ze slaan hun geliefde spaarvarkentje stuk, kamperen voor evenementgebouwen en achtervolgen geblindeerde limousines. Gillende tieners – onder wie ikzelf – stonden tijdens de Dutch YouTube Gathering urenlang in de rij om hun favoriete YouTuber...

Blog

Als ik van het station naar school loop, hoor ik regelmatig een voorbijganger achter me praten. Als hij of zij een vraag stelt, denk ik dat-ie het tegen mij heeft. Omdat ik wel zo sociaal ben opgevoed wil ik antwoorden, totdat ik zie dat diegene handsfree aan het bellen is met oortjes in. Het is dus niet tegen mij…

Blog

Wanneer mijn pakket van H&M eindelijk binnen is, kan ik niet wachten om mijn nieuwe kleren te passen. Ondanks dat ik blijkbaar alles te groot heb besteld – struggles – zit er één artikel bij dat gelukkig wél past. Vol blijdschap haal ik mijn zwarte...

YouCam Makeup
Blog

Concealer, poedertjes, foundation… Meiden verstoppen al hun oneffenheden vaak onder een laag make-up, om er verzorgder uit te zien. Maar voor jongens bestaat er zo goed als géén cosmetica, terwijl ik vaak genoeg wat weg zou willen werken. Als ik in de spiegel kijk, mogen er best wat vlekjes verdwijnen. Maar hoe?

Blog

Het was alsof mijn leven in één klap uit elkaar werd gerukt. 'Papa en mama gaan scheiden.' Sinds de dag in 2008 waarop ik dat hoorde, is mijn leven compleet anders. Zo'n scheiding heeft wel zijn sporen achtergelaten. Niet alleen bij mijn ouders, maar ook bij mij. Waarschijnlijk kan ik er nooit helemaal mee dealen. 

Babyface
Blog

Hoera, ik ben eindelijk 18! Ik heb de ‘volwassen leeftijd’ bereikt. Mijn hoofd zit vol van nieuwe verantwoordelijkheden en alle verzekeringen die ik moet afsluiten. Ondertussen sterven mijn hersencellen langzaam af door de alcohol die ik nu wél legaal naar binnen mag gieten. Alhoewel het best lastig is om die drank te halen. Mijn babyface laat...

Blog

Al op jonge leeftijd leerde ik het alfabet opzeggen, mijn veters strikken en Aap-Noot-Mies-boekjes lezen. Handelingen waar ik veel voor heb moeten oefenen, maar die nog steeds een essentiële rol spelen in mijn leven. Eén kleine handeling heb ik daarentegen nooit goed aangeleerd: het openen van een banaan.

Blog

Met de spotlight op mijn gezicht en zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd sta ik op het podium. Na maandenlang repeteren is het dan zover. Het moment waar we zo lang naartoe hebben geleefd: de voorstelling van mijn musicalgroep. Toch vind ik het nog altijd dodelijk spannend om de bühne op te gaan.

MINDF*CK

Illusionist Victor Mids weet als geen ander je hoofd op hol te brengen. In zijn programma MINDF*CK verwondert hij het publiek met zijn illusies en trucs en zet hij BN’ers op het verkeerde been. ‘We doen er dit nieuwe seizoen nog een schepje bovenop.’ 

Blog

Cheese! Foto's zijn hartstikke leuk. Je stelt momenten en herinneringen vast, die je deelt op Facebook en Instagram. Maar wanneer ik zélf op een kiekje moet staan, weet ik niet wat ik moet doen. Mijn fotogenieke hoofd is namelijk niet bepaald een plaatje.

Blog

Doing! Koekoek! Doing! Koekoek! Mijn bioritme is compleet in de war. Mijn brein slaat op tilt en ik word er helemaal getikt van. Zomertijd, wintertijd, kerstvakantie en een gatenkaasrooster hebben mijn leefpatroon volledig in de soep laten lopen. Dat moet maar snel veranderen. Als mijn biologische klok daar tenminste tijd voor heeft...

Een lepel vol kaneel in één keer doorslikken. Zo moeilijk klinkt de cinnamon challenge niet. Bij de 13-jarige Germain uit Hilversum liep het anders af: hij lag deze kerstvakantie vijf dagen in coma.

De condom challenge is bij Amerikaanse jongeren dé viral trend van dit moment. Je laat een condoom gevuld met water op je hoofd vallen, and that’s it. Natuurlijk wel even filmen voor hilarische beelden.

De 16-jarige Dascha Graafsma vertrok zaterdag 28 november zonder jas uit een discotheek in Hilversum. Een paar uur later liep ze onder een trein. Zelfmoord, een ongeluk, of een misdrijf? Na een groot onderzoek wordt het steeds duidelijker wat er moet zijn gebeurd. Het komt toch niet door drugs, in elk geval. Een tijdlijn.

Dossier vluchtelingen

Een grote stroom vluchtelingen uit oorlogsgebieden bereikte dit jaar ons land. De discussie over de toelating van vluchtelingen laaide flink op. EenVandaag onderzocht of jongeren (12-24 jaar) vinden dat...

overvolle treinen NS zitplaatsen staan passagiers
Blog

2015 was het jaar van de aanslagen van IS en de eindeloze stroom vluchtelingen. Maar als je het onze bloggers vraagt, was het ook het jaar van de aardbeving in Nepal, overvolle treinen, het homohuwelijk, groot vleesnieuws en...

Schoolnieuws

Lekkende kranen, afbladderende verf en een schoolplein met scheve tegels... Veel scholen in Nederland die tussen 1950 en 1980 gebouwd zijn, liggen er inmiddels verpauperd bij. Gemeenten en schoolbesturen ruziën regelmatig over de kosten voor renovatie of complete nieuwbouw. Gevolg voor scholieren: zij hebben vaak langer les in een verouderd...

Blog

Een foute kersttrui, een abonnement op 7Days, het grote Dilemma op Dinsdag-boek en een Star Wars-broodtrommel. Hebben, hebben, hebben! Ik heb een ellenlange waslijst met 'verlangens' die ik terug zou willen - of zou móéten - zien in mijn bezit. Tot ik laatst dacht...

‘In de naam van Darth Vader, de Zoon en de Heilige Geest’. De Zion-kerk in de Duitse hoofdstad Berlijn hield zondag een wel heel bijzondere dienst. De kerkgang stond geheel in het teken van Star Wars. Lightsabers in plaats van wierook, de titelmuziek gespeeld op een orgel en beelden uit Return of the Jedi vulden de...

Een paar honderd dak- en thuislozen werden maandagavond getrakteerd op een driegangendiner. In de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel organiseerde het Leger des Heils voor de 31e keer dit bijzondere kerstfeest. Dat ziet er smakelijk uit!

Blog

Mijn ogen vallen langzaam dicht en met mijn hand voor mijn mond weet ik nog nét een gaap te onderdrukken. Met de slaap in mijn ogen houd ik mijn hoofd er maar amper bij, doe ik dingen op het laatste moment en ben ik van alles kwijt. De laatste tijd vergeet ik van alles en ben ik oververmoeid. Krijg ik nu, op mijn zeventiende, al ouderdomskwalen...

Blog

Kleffe woordjes en liters speeksel. Ik zie het alle verliefde stelletjes om mij heen elk uur opnieuw uitwisselen. Ze kijken elkaar aan met romantische blikken waar de GTST-cliffhangers niets bij zijn, terwijl ik er met een walgende blik omheen hang. Mag ik een teiltje? En nee, jaloezie wil ik het niet noemen. Ik vind vrijgezel zijn namelijk...

Blog

Wat moet ik nu met de herfst!? Het hele seizoen lijkt het of we van de regen in de drup vallen maar op ieder moment kan de zon weer vanachter de wolken tevoorschijn komen. Als een blad aan een boom verandert het weer dus steeds. Mind is blown! Ik weet nooit wat me die maanden te wachten staat, waardoor ik een haat-liefdeverhouding met de herfst...

Blog

‘Kijk links, kijk rechts en nog een keer links als je oversteken moet!’ De verkeersregels zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Maar zodra ik kon fietsen, ging...

vluchtelingen opvang COA Heerhugowaard
Blog

Zestig miljoen mensen zijn op de vlucht voor conflicten en geweld in hun eigen land. Ronddobberend in een gammel bootje ergens op zee of bikkelend achter in een vrachtwagen. Daar moet toch wat tegen gedaan worden? Dat is hoe ik erover denk, en velen met mij. Hulpacties schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe kan ík meehelpen?...

Schoolblog

Vijf jaar geleden stapte ik vol goede moed met een Kipling-tas vol schoolboeken, mijn Donald Duckagenda en een door mijn moeder zorgvuldig samengesteld broodtrommeltje op mijn Batavus. Ein-de-lijk op weg naar de brugklas. Op weg naar volwassenheid. Maar de weg daarheen bleek langer dan de drie kwartier fietsen naar school.

Blog

Ieder jaar is het in de zomervakantie hetzelfde liedje. Waar mijn vrienden naar tropische oorden gaan, zit ik eerder in een Nederlands moessongebied. Hier op een camping in een gehucht waar ik nog niet eens dood gevonden wil worden, valt de regen met bakken uit de lucht. Toch...

Blog

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Ben je er klaar voor? Oké, komt 'ie: het afschuwelijke Koningslied – dat gedrocht dat in 2013 werd geschreven voor de inhuldiging van koning Willie – heeft 550 duizend euro gekost. Dat is meer dan een half miljoen! Daar lig ik dus wel even W van wakker van …

Blog

'Wat is er leuk aan een groep mannen op een fiets? Ze doen uren hetzelfde en gaan in een flits aan je voorbij!', vinden veel jongeren van de Tour de France. Dit jaar zag ik als een van de vele toeschouwers – in weer en wind – het peloton live over het asfalt razen.....

Blog

Terwijl Griekenland al tijden één groot gelddrama is, weet Nederland juist redelijk op te krabbelen uit de economische penarie. Maar de tijd van onbezorgdheid is voorbij. Slechte tijden lijken aan te breken, tenminste voor mij als aankomend student. Want als het...

Blog

Selfie-time! Je hand glijdt je broekzak in, je pakt je telefoon en schuift hem in je selfiestick. Algauw komen al je vrienden om je heen staan – en wellicht mensen die photobomben helemaal de bom vinden. Maar wacht, die selfies zijn hartstikke gevaarlijk! Huh, wat?

Blog

Vergeet glaasje draaien, Bloody Mary en het oujiabord. Sinds een paar dagen spookt de Charlie Charlie Challenge rond op social media. Een nieuwe hype om geesten op te roepen, die vooral populair is onder jongeren. Maar is het echt zo eng (en zo echt) als er wordt beweerd? Ik dacht van niet. Geesten bestaan toch alleen in films? Toch...

Blog / Eindexamens

Maak een planning! Ga op tijd naar bed! De afgelopen weken werd ik doodgegooid met examentips. Dit zus, dat zo. Allemaal om ervoor te zorgen dat ik volgend schooljaar niet meer in de, naar zwetende brugklassers stinkende, klaslokalen van mijn school hoef te zitten maar met mijn...

Blog

Als ik op Facebook kijk, kom ik de meest uiteenlopende figuren tegen. Maar niet elk type heeft de sociale regels van Facebook (niet zeuren, spammen of stalken) onder de knie. Hieronder de 7 vervelendste Facebook-figuren op een rij. Want ja, dat vind ik leuk.

Schoolblog

Leraren zijn bang. Bang voor hoogopgeleide mannen. Mannen met hun haren strak naar achter gekamd, een driedelig pak, gladgeboende schoenen van écht krokodillenleer en niet te vergeten: het koffertje. Dit onheilspellende koffertje bevat de nachtmerrie van iedere docent… het schoolinspectieformulier!

Schooltips

Klamme handjes, muffe oksels en zweetparels die zich een weg banen van je voorhoofd naar je neus. Doodsangsten uitstaan omdat je op school een presentatie moet geven, is niet zo gek. Maar wel onnodig. Hoe verzin je een goed onderwerp en wat doe je tegen je spreekangst? Zeven tips. 

Blog

Charlotte was bijna 17 toen ze ongepland zwanger werd van haar vriendje. Ze besloot het kindje niet weg te halen, maar verder te gaan met haar zwangerschap. Tegen de tijd dat ze op het punt staat te bevallen, zoek ik (ook 17) haar op.

Respect voor Hyves! De sociaalnetwerksite, die eind 2013 zo goed als overleed en sindsdien verder gaat als spelletjessite, krijgt een opvolger met de naam Myves. Dat betekent een comeback van glitterplaatjes, krabbels in Comic Sans MS en de dansende banaan.

Met honderden loeiende koeien in een stal en een groot stuk weiland dat onderhouden moet worden, zou je haast denken dat al die boeren weinig tijd hebben voor een leuke partner. Toch is maar vijftien procent van alle Nederlandse agrariërs vrijgezel en zij hunkeren vaak naar de ware liefde. En nee, dan heb ik het dus niet over een Bertha 38.

Jongens, heb je ‘t al vernomen? Sinterklaas is al een tijd in ons ons koude kikkerlandje met al zijn Pieten – zowel zwart of kaaskleurig als stroopwafelgeruit. Ik zet mijn schoen bij de denkbeeldige schoorsteen en hoop dat hij hem voldoet met… ja wist ik dat maar! Maar in de loop naar Pakjesavond loopt de spanning hoog op. Heel hoog.