Heb je zin in nieuwe kleding, maar is je geld op? Geen nood! Met deze handige tips kun je je eigen shirt ontwerpen met huis-tuin-en-keuken-bleek voor nog geen euro! 

Elk jaar krijgen ruim honderdduizend mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. En elk jaar overleven tienduizenden patiënten de ziekte niet. In Nederland is kanker dan ook doodsoorzaak nummer één. Vandaag, op Wereldkankerdag, wordt daarbij stilgestaan. Wat maakt kanker zo’n killer en waar blijft toch dé oplossing tegen deze...

valentijn overleven

Valentijnsdag is leuk als je een geliefde hebt waar je gelukkig mee bent. Maar ben je net gedumpt? Dan is zelfs een wortelkanaalbehandeling aantrekkelijker. 

7 dingen die je nog niet wist over Wie is de Mol?

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? begint vanavond weer. De avontuurlijke afvalrace, waarbij tien kandidaten zoeken naar de verrader in hun midden, heeft een grote schare fans. Maar hoe gaat het er eigenlijk achter de schermen aan toe? We ontrafelen 7 geheimen.

Kerstmis

Het is kerstmis! Tijd om af te tellen naar 2020. Maar ook voor familie, spelletjes én om je helemaal blind te staren op deze puzzel. Daarin zitten namelijk 20 verschillen verstopt. Vind jij ze allemaal?

Beeld: Pixabay

In Madrid start maandag de VN-klimaattop. De grote vraag: hoe zorgen we dat de aarde niet meer dan twee graden opwarmt? Want om dat te bereiken is nog héél veel werk aan de winkel. Hoe denk jij over klimaatverandering, wat merk je ervan en wat doe je zelf voor het milieu? We vroegen het jullie in ons Klimaatonderzoek van 7Days en ...

jesse klaver

GroenLinks-leider Jesse Klaver is door Time Magazine uitgeroepen tot één van de belangrijkste leiders van de toekomst. Dat maakte het Amerikaanse tijdschrift woensdag bekend. Deze zeven dingen over Jesse Klaver wist je (waarschijnlijk) nog niet.

klok wintertijd
Ezelsbruggetje

Vannacht is het weer zover. De klok wordt verzet naar wintertijd! Maar eh, gaat-ie dan vooruit of achteruit? Voor wie dat nooit kan onthouden, hier een handig ezelsbruggetje:

Maleficent 2 - Disney
3
Film

De filmfabriek van Walt Disney draait overuren. Na Dumbo, Aladdin, The Lion King én een vierde Toy Story is er nu ook Maleficent 2. Net als het eerste deel uit 2014 had dit duistere sprookje best met wat meer humor gekund.

Politie na moord Wiersum  Bron: ANP

Vanmorgen is advocaat Derk Wiersum (44) vermoord in de straat in Amsterdam waar hij woont. Wiersum was advocaat van een belangrijke getuige in een strafzaak tegen een criminele organisatie. De schok over de moord is groot.

LIONSTORM

Sterresoet en Gale vormen samen het allereerste, lesbische rapduo: LIONSTORM. Een paar weken geleden brachten ze hun eerste single uit: No H8ro, over hoe het is om als vrouw op vrouwen te vallen.

nieuwsquiz mei 2019

Er is weer een hoop gebeurd in de maand mei. Heb jij het nieuws op de voet gevolgd of eigenlijk niet zo? Test je kennis met de 7Days-nieuwsquiz.

eindexamens fases zenuwen
Blog

Weken, nee, járen heb je ervoor geleerd. Je kunt dit, je bent er klaar voor! En toch twijfel je als een malle, word je strontchagrijnig en overweeg je je boeken ritueel te verbranden. Dat en nog héél veel meer is wat er rondom een eindexamen door je heen gaat.

ramadan

De vastenmaand voor moslims is zondag 5 mei begonnen. Niks eten totdat het donker is, dat is wat veel mensen denken dat je doet tijdens de Ramadan. Maar er gebeurt nog meer dan alleen vasten. Wat is de Ramadan eigenlijk? En waarom doen mensen hieraan mee?

Stelling

7 manieren om nepnieuws te herkennen

'Van deze inenting krijg je kanker'.'De paus steunt president Trump'. Elke dag word je gebombardeerd met berichten. Omdat lang niet al het nieuws klopt leggen we uit hoe je nepnieuws herkent.

protest uitbuiting jongeren

Niet alleen in Nederland werd afgelopen week carnaval gevierd. Ook in Brazilië ging het los. Maar daar is het niet alleen een feest vol optochten en vrolijk uitgedoste mensen. De grote stroom toeristen die het volksfeest op gang brengt, zorgt ook voor een toename van seksuele uitbuiting van jongeren. Een groep jongeren probeert daar wat tegen...

Een tikkeltje bang, ongerust of ongelukkig geworden van al het heftige nieuws dat je over je uitgestort krijgt? Hier een rijtje tips die je wellicht wat kunnen helpen. 

Hij komt regelmatig in het nieuws. Omdat-ie weer is opgepakt, of omdat-ie weer is vrijgelaten. Willem Holleeder is misschien wel de bekendste crimineel van Nederland. De Neus, zoals hij wordt genoemd vanwege een behoorlijke snufferd, wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden. Hoe zat het ook alweer? Dit is alles wat je over hem...

Poll

Jimmy
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. E-sporter Jimmy Donkers (19) deed mee aan het WK FIFA 18.

geldmaatje

Pinnen doe je bij een automaat van de ING, de ABN of misschien wel van de Rabo, al doen we dat tegenwoordig niet meer zoveel. En de manier waarop we pinnen gaat een beetje veranderen. De drie grootste banken in ons land gaan namelijk samenwerken aan een nieuwe geldautomaat.

midterms VS

Dat Trump in 2016 als winnaar uit de Amerikaanse verkiezingen kwam is oud nieuws. Hij is inmiddels alweer twee jaar de president van de Verenigde Staten. Dat betekent ook dat het tijd is voor verkiezingen in het land, namelijk de midterms. Deze verkiezingen worden in Amerika elk jaar in november gehouden en heten zo omdat ze precies in het...

Jongeren volgen het nieuws niet meer? Hoezo? Er zijn er genoeg die onze artikelen, uitlegverhalen, overzichten, video's en blogs onder ogen krijgen via onze krant, website en social media. Jij nog niet? Hieronder zeven redenen om dat wel te gaan doen. 

leids ontzet

Het is feest in Leiden: 3 oktober is de dag van Leidens Ontzet. Maar wat houdt deze feestdag in? Wat valt er te beleven en wat is de reden voor dit feestje dat al sinds de zestiende eeuw wordt gevierd?

Stelling

Rond
37% (16 stemmen)
Vierkant
63% (27 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 43
Foto AFP
Effe kijken

Weekend! Tijd voor een plaatje met een praatje. Er komen heel wat nieuwsfoto’s voorbij op de redactie. Elke week pikken we er een paar voor je uit die ons zijn opgevallen.

Majdal IS

Hij lijkt een gewone jongen, maar Majdal voelt zich al lang niet meer zo. Vier jaar geleden werd hij gekidnapt door Islamitische Staat (IS) en gedwongen om te vechten. Aan 7Days vertelt hij erover.

week in beeld
FF kijken

Weekend! Tijd voor een plaatje met een praatje. Er komen heel wat nieuwsfoto’s voorbij op de redactie. Elke week pikken we er een paar voor je uit die ons zijn opgevallen. 

clown

Het lijkt een matige horrorfilm: enge clowns die mensen laten schrikken. Toch gebeurt het echt. Daarom: drie vragen over deze griezels.

nieuwsquiz mei

Er is weer een hoop gebeurd in de maand mei. Heb jij het nieuws op de voet gevolgd of eigenlijk niet zo? We hebben vijftien vragen voor je, durf jij het aan om je kennis te testen?

zomerhit niels geusebroek
Zomerhitrecept

Eindelijk, het mooie weer komt eraan! Strand, zee en zon, maar wat mis je? Inderdaad, muziek. Die ideale zomerhit, dat nummer dat dagen in je hoofd blijft zitten en waarvan je geen genoeg krijgt.

zomerhit ronnie flex
Zomerhitrecept

Eindelijk, het mooie weer komt eraan! Strand, zee en zon, maar wat mis je? Inderdaad, muziek. Die ideale zomerhit, dat nummer dat dagen in je hoofd blijft zitten en waarvan je geen genoeg krijgt. 

diggy dex

Eindelijk, het mooie weer komt eraan! Strand, zee en zon, maar wat mis je? Inderdaad, muziek. Die ideale zomerhit, dat nummer dat dagen in je hoofd blijft zitten en waarvan je geen genoeg krijgt.

Gaza is een strook land aan de Middellandse Zee, grenzend aan Israël en Egypte. Voor de oorsprong van de ruzie tussen Israëliërs en Palestijnen moeten we terug naar de tijd vlak na de Tweede Wereldoorlog. De joden kregen toen na een besluit van de VN een eigen staat: Israël.

Love, Simon

Heb jij het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld verslonden en kun je niet wachten op de film Love, Simon van 20th Century Fox?

Orlando

Gisteravond is het lichaam van Orlando (17) uit Rotterdam gevonden in Den Haag. Hij was al een week vermist. De politie doet nog verder onderzoek naar zijn doodsoorzaak. 

stamcel donatie oproep

Vierde jij vorig jaar je achttiende verjaardag? Dan kun je vanaf zaterdag een brief van de minister van Volksgezondheid verwachten. Met daarin de vraag of je stamceldonor wil worden. Maar wat is dat?

Robrte Mugabe

Robert Mugabe is al dertig jaar president van Zimbabwe. Maar wie is hij eigenlijk? Een profiel van deze omstreden leider, die sinds dinsdagavond zijn huis niet meer uit mag van het leger.

geen smartphone onderzoek

Schiet je bij de gedachte aan een week zonder mobiel ook meteen in de stress? Snappen we! Volgens een onderzoek onder honderd studenten blijkt het juist heel relaxed te zijn.

world solar challenge

Het studententeam uit Delft heeft de World Solar Challenge in Australië gewonnen. Ze wonnen dit wereldkampioenschap voor auto’s op zonne-energie voor de zevende keer.

vragen orgaandonatie

Het is Donorweek, een week waarin orgaan- en weefseldonatie in het middelpunt van de belangstelling staan. Maar hoe werkt dat eigenlijk, orgaandonatie? En wat kun je doneren? 

solar team twente

Drie Nederlandse studententeams uit Delft, Twente en Eindhoven doen mee aan de World Solar Challenge in Australië. De race is gestart op 8 oktober en duurt een week. Tijdens een van de testritten maakte Solar Team Twente een wel heel bijzondere tussenstop: bij de McDonald’s.

mcnugget saus

Soms vind je iets gewoon heel erg lekker en doe je net iets harder je best om dat te krijgen. Dat gebeurde dit weekend ook in de Verenigde Staten: mensen stonden urenlang in de rij. Waarvoor? Nou, voor een zakje saus voor op hun McNuggets.

julie's brief

Julie (14) plaatste dit weekend een prachtige brief op Facebook. Hij was gericht aan de, onlangs overleden, burgemeester van Amsterdam: Eberhard van der Laan. Facebook vond het 'verdacht' en blokkeerde niet veel later haar profiel.

token ring

Ben jij ook regelmatig je pasjes en sleutels kwijt? En word je soms ook gek van alle wachtwoorden die je moet onthouden voor verschillende sites en apps? Daar wil de Token Ring een einde aan maken. Het vervangt namelijk je inlogcodes, pasjes en sleutels.

Natasja

Een stel boeven achtervolgen terwijl je nog niet eens je rijbewijs hebt. Het overkwam Natasja (17) uit Emmeloord tijdens haar rijles!

Tijmen van der Helm

Dit weekend werd Tijmen van der Helm uit Den Hoorn de grote winnaar tijdens het NK Karten. Hij werd eerder dit jaar al tweede tijdens het WK. Wie is deze jonge raceheld?

Halt-onderzoek 2017

Vorig jaar zijn ruim 15.000 jongeren doorverwezen naar Stichting Halt voor een overtreding of misdrijf. De meest voorkomende reden? Winkeldiefstal of het verwisselen van prijskaartjes.

ongeluk brandende auto

Een dappere daad op de snelweg: een 19-jarige vrachtwagenchauffeur heeft gisteravond na een ongeluk bij de afslag Oosterbeek samen met een getuige een bestuurder bevrijd uit een brandende auto. Het 46-jarige slachtoffer is per helikopter naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

gouden kalf 2017

Het Nederlands Film Festival werd ook dit jaar weer afgesloten met het Gouden Kalveren Gala. Abbey Hoes (23) won haar tweede Gouden Kalf. De film Mees Kees langs de lijn won de publieksprijs.

freestylen

Op de Tweede Maasvlakte werd afgelopen zondag de alternatieve versie van het NK Jeugd Freestyle Kiteboarden gehouden. Sorsha (16) en Joris (14) gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Efteling

Mooi nieuws uit De Efteling. Een jongetje met het syndroom van Down kwam stil te staan in een traptreintje. Gelukkig schoot een medewerkster van de attractie snel te hulp en fietste met hem verder.

beltegoed naaktfoto

Honderden Italiaanse tienermeisjes krijgen via populaire chatapps beltegoed of bonnen voor online winkels in ruil voor bijvoorbeeld naaktfoto’s. Dat blijkt uit onderzoek van een journalist van ...

streetart berlijn

De opening van het eerste street art-museum ter wereld in Berlijn is een feit. Hoe dat werd gevierd? Nou, met heel veel 'straatkunst'! 7Days bekeek het nieuwe museum en de vele kunstwerken.

werelddankbaarheidsdag

Vandaag is het Wereld Dankbaarheidsdag. Een dag waarop je even stil kunt staan voor wat en wie je dankbaar bent in je leven.

Kroon

Vandaag is het de derde dinsdag van september: Prinsjesdag dus. Een glazen koets, paarden, het koffertje en de troonrede zijn een paar van onze vaste traditionele pijlers. Maar hoe vieren andere landen eigenlijk de opening van hun parlementaire jaar?

amerikaanse tieners

Amerikaanse tieners houden zich tegenwoordig minder bezig met ‘volwassen activiteiten’ zoals werken, alcohol drinken en seks hebben dan de pubers van veertig jaar geleden.

linkshandigendag

 Heb je ambities om president van Amerika te worden? Of topsporter? Of wil je liever alle geheimen van de kwantummechanica onthullen? Je maakt meer kans als je schrijft met je linkerhand! En bij lefties mag de vlag vandaag uit: het is Linkshandigendag...

Zijn nieuwste album Alleen haalt miljoenen streams binnen en domineert de Spotify Top-50. Het gaat kortom lekker met Lil' Kleine. En dat wil hij graag laten weten. Tijdens een interview met Nu.nl liet hij trots zijn eigen mega billboard in Amsterdam zien.

President ontmoet vrijgelaten meisjes Boko Haram

In Nigeria zijn 82 meisjes vrijgelaten die jarenlang gevangen hebben gezeten. Ze werden al die tijd vastgehouden door Boko Haram, een terreurgroep die in het Noord-Afrikaanse land een islamitische staat wil vestigen.

verbod gevangeschap orka's

Dierenrechtenactivisten strijden er al jaren tegen: het vasthouden van dolfijnen en orka’s. In Frankrijk is een grote overwinning behaald: de dieren mogen niet meer in gevangenschap worden opgevoed.

Maandag 24 april is het Internationale Dag tegen Dierproeven. Op deze dag voeren tegenstanders van dierproeven over de hele wereld actie. Maar hoe zit het eigenlijk met dierproeven in Nederland? Door Nienke Ledegang

Jammer dat u 7Days wilt opzeggen. We hopen dat uw zoon/dochter de krant altijd met plezier gelezen heeft.

U kunt met onze lezersservice bellen op 020-2251224 (openingstijden: maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur en 13.30 en 17.00 uur + vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur) om het abonnement op te zeggen.

Ook kunt u gebruik maken van onderstaande formulieren:

Cadeau

Geef mijn abonnement aan...

Ik zeg 7Days op en stuur tot het einde van mijn abonnement 7Days gratis door naar een ander adres.

 

Overstappen naar Kidsweek

Ontvang tijdelijk Kidsweek

Ik zeg 7Days op en wil graag tot het einde van mijn abonnement gratis Kidsweek ontvangen voor een jonger broertje of zusje.

 

Lager tarief 7Days

Lager tarief

Ik wil 7Days verlengen tegen een lager tarief.

 
Lazy Larry

Lazy Larry, de kat die op het beroemde Downing Street 10 in Londen woont, heeft een nieuwe baas. Sinds woensdag schotelt de nieuwe Britse premier Theresa May hem zijn kattenbrokjes voor. - Door Marlies Ruijter

eindexamen examens examen tips
Schooltips

Nog niet genoeg gehad aan onze Zo-worden-je-eindexamens-een-eitje-tips? Geen zorgen. Hier nóg een lading advies om glansrijk te slagen. Een groepje experts uit allerlei verschillende richtingen vertelde ons eerder al hun allerbeste tips. En die zijn nog steeds...

Als je ooit een kansje hebt om Willem-Alexander en Máxima tegen het koninklijke lijf te lopen, dan is het wel nu. Komende Koningsdag in Zwolle. Hoog tijd dus om je voor te bereiden. Want stel dat je ze inderdaad tegenkomt. Wat doe je in zo’n geval? Hoe ‘heurt’ het eigenlijk in koninklijk gezelschap? - Door Brigitte van Meurs

VEED youtube festival
In beeld - Dossier VEED

Gillende fans en stralende YouTubers: zaterdag was de tweede editie van VEED in Amsterdam. Drieduizend fanatieke kijkers hadden zich verzameld om hun T-shirts te laten vullen met handtekeningen van hun online helden. Ook 7Days nam een kijkje.

bij de tijd

Het eerste wat je vandaag doet als je uit bed bent? Knuffel je vader, knuffel je moeder en knuffel je broertje of zusje. Knuffel de hond of de kat, knuffel je knuffel, knuffel de postbode en knuffel je chagrijnige buurman. Het is knuffeldag!

Bij de tijd

Een gebakken sprinkhaan of een gefrituurde meelworm? Gatverdamme, je moet er niet aan denken. Maar wat nou als je ze in chocola doopt? Probeer het eens op Insecten-in-chocola-dag!

Dat 7Days op YouTube zit, wist je misschien al wel. Maar de komende tijd gaan we je véél meer video voorschotelen. Van Aryen (14) bijvoorbeeld. Hij is op YouTube bekend als CapGamingNL en maakt...

Strip

Oeps! In de 7Days die vanochtend op jouw deurmat viel, staat per ongeluk de Kort en Triest-strip van vorige week nogmaals afgedrukt. Foutje! Om het goed te maken hieronder alsnog het nieuwe stripje:

Bij de tijd

Poëzie geen bal aan? Dat hoeft niet. En al helemaal niet als je het in de vorm van een limerick giet. Lekker kort, krachtig, en het mag zelfs wat dubbelzinnig of een tikkie grof zijn (maar dat laatste heb je natuurlijk niet van ons). Hieronder vijf regels van een lyrische limerick.

Tienduizenden fans reisden afgelopen weekend naar het Amerikaanse Anaheim voor het grootste Star Wars-evenement ter wereld. Sommigen waren verkleed als Stormtrooper, Jedi of Princess Leia. Ze kochten merchandise, lieten een Star Wars-tattoo zetten of keerden hun spaarpot om voor een handtekening van een van de wereldberoemde acteurs. Wat er zo...

Boogschieten

The Hunger Games wist niet alleen veel jongeren naar de bioscoop te trekken. Sinds de boeken en films zo populair zijn geworden, loopt het storm bij boogschietscholen in de VS. Zo storm dat er wachtlijsten zijn. Volgens USA Archery is het ledenaantal als gevolg van de populaire reeks meer dan verdubbeld. Amerikaanse topboogschutters...

De meeste mensen houden nog liever hun plas op dan dat ze ook maar één voet over de drempel van een toilet bij een benzinestation zetten. Maar de meeste tankstationwc’s zijn dan ook niet zo luxe als deze op de Filipijnen. Jason Godfrey leidt je rond in het kleine kamertje dat eruitziet als een compleet ingericht appartement.

And the Oscar goes to... In een bomvolle boekhandel in Amsterdam won Jana van Rossum (16) dit weekend de scholierenschrijfwedstrijd Mijn Kort Verhaal. De jury verkoos haar tekst, 'De Javaan', unaniem tot allerbeste van de meer dan 240 inzendingen.

Heb je de aandacht getrokken van de liefde van je leven? Mooi! Maar kaartjes, bloemen en bioscoopbezoek voor Valentijnsdag, dat kennen we nou wel. Veel leuker is het om iemand te verrassen met een originele date. 7Days geeft 7 romantische uittips.

Schoolnieuws

De kerstvakantie is allang achter de rug, wellicht zit jij nu heel hard te blokken voor naderende examens. Maar elke dag van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds naar school gaan, dat doe je vast niet. Het klinkt als een nachtmerrie. Maar het is werkelijkheid voor veel Zuid-Koreaanse middelbare scholieren. Jarenlang studeren ze keihard...

Rotjes, gillende keukenmeiden en duizendklappers: vanaf vandaag mogen ze weer verkocht worden. Met knallen moet je nog even wachten. Dat mag pas tijdens de jaarwisseling. En pas op, want niet al het vuurwerk in de schappen is veilig.

Het platte Nederland is niet voor niets een walhalla voor fietser: zonder enige glooiing van heuvels rijden we overal moeiteloos naar toe. Weer of geen weer, de fiets is heilig voor ons. Maar in andere landen gaat het fietsen niet zo vlekkeloos.

De NOS berichtte er laatst al over: de korte film is terug. Dat geldt ook voor korte animatiefilms. Zoals deze, gemaakt door de Hongaarse filmstudent Péter Vácz, Rabbit and Deer (konijn en hert).

Een weekendje Rome, Berlijn of een afspraak in het ziekenhuis. De een vindt overal snel de weg terwijl de ander al verdwaalt zodra hij de hoek om is. Hoe kan dit?

‘Geef je die film vijf sterren? Zo goed was-ie toch niet?’ ‘Hallo, één ster? Kun je je iets meer verplaatsen in romantisch aangelegde meisjes?’ Discussies onder de 7Days-filmrecensenten komen niet zelden voor. Ook het afgelopen jaar waren we het meerdere malen nét niet helemaal met elkaar eens. Maar een paar films waren zó goed dat...

Het is kerstvakantie! Ook op de 7Days-redactie. De komende twee weken verschijnt er daarom géén krant.

Eindelijk is-ie er dan, de langverwachte nieuwe plaat van Nicki Minaj. The Pinkprint is haar derde studioalbum en wordt in de Verenigde Staten gezien als een van de belangrijkste hiphopreleases van het jaar. Terecht? Ja.

Kaartjes sturen via de post. Dat doen wij allang niet meer. Zelfs niet met kerst. Wil je je familie en vrienden toch fijne feestdagen wensen dan kun je dat ook digitaal doen zonder meteen uit te wijken naar die flauwe e-cards. Met de app Jingle Gel bijvoorbeeld. Maar of dat nu zo’n goed idee is...

In deze rubriek hebben we al heel wat foto-apps besproken. Zoals Cycloramic en Sphere waarmee je een foto kunt maken van alles om je heen. Ze zijn gebaseerd op hetzelfde principe: de app verzamelt beeldmateriaal en plakt dit softwarematig aan elkaar. Dat werkt vrij goed, maar het resultaat is nooit helemaal perfect.

Een bibliotheek alleen iets voor boeken? Niet als het aan de zussen Elisa, Angela, Diana en hun vriendin Suzanne ligt. De vier openden vorige week een bieb in hartje Amsterdam: Lena. Zonder boeken, met kleding.

Zangeres Trijntje Oosterhuis maakte op NPO Radio 2 bekend met welk nummer ze in 2015 naar het Songfestival gaat. Walk Along heet het, het is geschreven door Anouk en het klinkt zo.

Een filmjaar is niet compleet zonder tenminste één film over de Tweede Wereldoorlog. Bij The Imitation Game volgen we de oorlog echter niet op het slagveld, maar vanuit een rustig dorpje in Engeland, en saai is dat bepaald niet.

Voor wie het afgelopen weekend in een ei geleefd heeft: de nieuwe Star Wars-trailer is uit en het internet explodeerde.

Geluid zorgt voor beweging, alleen zien we dat niet altijd. Hoe kan je zorgen dat dit wel zichtbaar wordt?

Als je blind bent, of niet helemaal goed ziet, is de deur uitgaan soms geen pretje.

Google heeft iets nieuws. Inbox: een app en website om mee te e-mailen. En net als bij Gmail kun je daar alleen toegang toe krijgen via een uitnodiging.

Het is zo ver: de eerste sneeuw is gevallen én blijven liggen. De eer gaat naar het Zuid-Limburgse dorpje Vijlen. Sneeuwballengevechten en sneeuwpoppen maken zit er voorlopig nog niet in, maar een mooi gezicht is het wel.

Een pen waarmee je foutjes in een handomdraai kunt uitgummen en verbeteren... die pen bestaat.

Zijn vader trots maken, dat is wat hoofdpersoon Maarten heel vaak probeert. Maar zijn broer Walter is hem steeds voor. Het boek Elke dag een druppel gif gaat over een NSB-familie. Een familie die niet alleen op een 'nieuwe tijd' hoopte, maar wachtte.

Door de enorme blockbusters van de laatste tijd is deze film een beetje ondergesneeuwd. Jammer, want waar de grote films vaak hetzelfde concept volgen, is Whiplash uniek. Eigenlijk is het een van de beste films van 2014.

De Hengelose pop- en funkband Exit is woensdag bekroond tot beste schoolband van Nederland. Tijdens de UNICEF Talent Battle in Amsterdam liet het zestal in totaal zeventig groepjes jonge artiesten achter zich. 7Days sprak leadzangeres Kim Toemeungte.

'Wy besoargje no ek yn jo buert' staat sinds een paar dagen op ruim honderd Albert Heijn-advertenties in Groningen. Friese taal dus.'Sorry, de posters hangen op de verkeerde plek', meldde de supermarkt woensdag.

Er zijn zo van die uitspraken die altijd grappig blijven, hoe vaak je ze ook met vrienden imiteert. Dubsmash maakt dat imiteren nóg een stukje
leuker.

Voor de vijfde keer (hoera!) reiken we de 7Days Jongere van het Jaar Award uit. Genomineerd worden voor deze prijs, dat gebeurt niet zomaar. Daarvoor moet je het afgelopen jaar iets heel bijzonders hebben gedaan. En dat hebben deze zeven genomineerden. Wat precies, dat lees je hier. Wie is jouw favoriet? Stem en maak kans op mooie...

Misschien hikte je er gisteren nog tegenaan, maar vandaag is-ie toch echt begonnen. De nieuwe week! Wat staat er op de agenda? Met deze week: een gigantisch mammoetskelet in Amsterdam, de houd-je-hand-op-je-portemonnee-niet-winkeldag en maakt ‘aanmodderfakker kans op de titel Woord van 2014?

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om samen terug te kijken. Dit keer een gesprek met Joep Truijen (21). Hij speelde op twaalfjarige leeftijd de hoofdrol in Lepel (2005).

Voor de vijfde keer (hoera!) reiken we de 7Days Jongere van het Jaar Award uit. Genomineerd worden voor deze prijs, dat gebeurt niet zomaar. Daarvoor moet je het afgelopen jaar iets heel bijzonders hebben gedaan. En dat hebben deze zeven genomineerden. Wat precies, dat lees je hier. Wie is jouw favoriet? Stem en maak kans op mooie...

Hoe vaak kijk jij op je telefoon? Vast veel vaker dan je door hebt. Wil je je smartphonegedrag eens in kaart brengen? Dan is er nu Checky.

Stel je voor, het is zondagochtend. Je wordt wakker in je slaapkamer en gooit de gordijnen open. Als je uit het raam kijkt zie je een schitterend uitzicht van bijvoorbeeld een weiland, rivier of de golvende zee.

De wereld stond de afgelopen weken in het teken van innovatie op de weg. Werd een paar weken geleden bekend gemaakt dat de eerste glow-in-the-dark-weg van ontwerper Daan Roosegaarde een feit is, nu maakt BMW bekend dat ze aan het onderzoeken zijn of LED-...

Alex van Target: de meesten hebben hem waarschijnlijk al voorbij zien komen op social media. De 16-jarige Amerikaan werd in één klap wereldberoemd dankzij één Twitterfoto. Hoe kon het toch zo snel gaan?

Voor muzikanten zijn er een hoop apps te vinden. Apps die je helpen als je bijvoorbeeld je gitaar wilt stemmen, of als je de juiste toonladder of het goede akkoord moet vinden. Ook zijn er apps die muziekinstrumenten nabootsen en je in staat stellen om via het touchscreen muziek te maken. TableDrum is een muziekapp die eigenlijk tot geen...

Leeslijst tip van Malte (14) over Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon. Het verhaal van Christopher, een jongen met de autistische stoornis het syndroom van Asperger, die met wiskundige logica probeert de geheimzinnige moord op een hond te ontrafelen.

De leeslijsttip van Noor (14 jaar)| De stem van Tamar van de Israëlische schrijver David Grossman is een verhaal over de dubbele zoektocht van twee jongeren in Jeruzalem. Een tragisch verhaal dat je meesleept en schokt.

Deze roodharige krijger verdiende al veel langer haar eigen strip. Zo werd de temperamentvolle
Roodhaar een tijdje geleden al verkozen tot de aantrekkelijkste stripheldin (vóór Franka en
stewardess Natasja) en deed ze als het op stoerheid aankwam niet onder voor de andere
hoofdrolspelers uit Storm, haar strijdmakkers Storm en...

Hoera, Fixkes heeft een nieuw album. Wie? Die Vlaamse band bij wie zelfs een scheldwoord klinkt als pony’s en regenbogen. De fans zijn blij. ‘Volgens mij verstaat niemand ‘ne bal van wat ik zing, maar jullie doen goed alsof’, grinnikt zanger Sam Valkenborgh. De kritieken op Weeral halfacht zijn in elk geval ammel goei.

Google, Facebook en dergelijke laten niet aan iedereen dezelfde resultaten zien. Als Google bijvoorbeeld weet dat je vaak op links naar 7Days klikt en je vervolgens een zoekopdracht geeft naar app-recensies, dan komen de resultaten van 7Days makkelijker bovenaan.

Voor het eerst in acht jaar hebben de Republikeinen een meerderheid in het Amerikaanse Congres. Tijdens de zogenoemde 'midterm-elections', waarover je in 7Days deze week alles leest, won de conservatieve partij met een grote meerderheid. Wat betekent dat? En waarom is het belangrijkvoor Obama? Daarover discussieerden leerlingen van...

Een geel hoofdje met een brede grijns, eentje die knipoogt of een bolletje dat rood aanloopt van woede. Er zijn heel wat emoticons om je gevoelens in een WhatsApp-gesprek over te brengen. Maar alle bolletjes zijn geel. Dat kan wel wat diverser, vinden twee medewerkers van Apple en Google. En ze dienden een voorstel in om zelf de huidskleur van...

Sommige gamefans gaan echt heel ver. Zo heeft een groep liefhebbers de eerste acht minuten van het spel Uncharted: Drake’s Fortune nagespeeld en gefilmd.

‘Romeo, oh kleine Romeo.’ Even leek het of Burberry-ontwerper Christopher Bailey citeerde uit Shakespeare toen hem werd gevraagd naar zijn nieuwe kerstcampagne. Maar de hoofdontwerper van het luxe Britse kledingmerk uitte zijn lofzang over Romeo Beckham, de middelste zoon van David en Victoria.

Panoramafoto’s maken kan tegenwoordig op allerlei manieren: via de standaard camera-app of via één van de vele apps uit de App Store. Met Sphere is het zelfs mogelijk om bolvormige foto’s te maken waarop je hele omgeving te zien is.

Ruim drie jaar geleden ging een bijzondere uitvoering van Michael Jacksons Smooth Criminal het internet over. Het Kroatische duo Luka Šulic (27) en Stjepan Hauser (28) speelde de wereldhit op cello’s. Inmiddels zijn ze als 2CELLOS wereldberoemd en treden ze vrijdag voor het eerst in Nederland op.

Tegenwoordig hoef je geen Usain Bolt te heten om 37 kilometer per uur te rennen.

Steeds meer mensen worden honderd of ouder. Dat blijkt uit cijfers van CBS. Hóe is het om (zo) oud te zijn? Lees het deze week in 7Days. Of bekijk het hieronder.

Paars staat voor karakter, moed, idealisme en solidariteit. Heb jij karakter? Ben je moedig? Vind je dat iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij is, ook op jouw school? Draag op vrijdag 12 december paars naar school om te laten zien dat je voor gelijkheid tussen hetero's, bi's, transgenders, lesbo's, homo's en in dubio's bent.

Het Nederlands Elftal heeft wat goed te maken na de belabberde start in de EK kwalificatie. Drie moeilijke problemen voor bondscoach Hiddink.

Het is niet nieuw, maar wel erg gaaf! Mocht je ooit op Terminal 1 van Changi Airport in Singapore zijn geweest dan MOET je dit wel gezien hebben. Het is een prachtig kunstwerk van ART+COM genaamd ‘Kinetic Rain’.

Robbie Williams is voor de tweede keer vader geworden. Maandag werd zijn zoontje geboren. Fans konden de bevalling op de voet volgen. De zanger maakte er een veertien uur durende show van.

Wat gebeurt er al je Instagram en Snapchat met elkaar combineert? Dan krijg je zoiets als ROL: een app die gegarandeerd zorgt voor een hoop lol.

Heel ánders racen dan in de grote games, maar ook leuk: Cars: Fast as Lightning.

Na de zielloze game Forza Motorsport 5 wisten de makers van de reeks niet hoe snel ze terug moesten racen naar het idee van Forza Horizon. En gelukkig maar.

Een echt goede vechtgame is doorgaans niet geschikt voor het kleine scherm
van een 3DS of 2DS. Maar Super Smash Bros is een knappe uitzondering op die regel.

Hun eerste album werd de hemel in geprezen. Het tweede neergesabeld. Voor het derde stortten The Ting Tings zich halsoverkop in het nachtleven van hippie-Ibiza. ‘We waren zo druk dat we geen strand hebben gezien!’

Je kent het vast: krab jij je helemaal suf aan die jeukende muggenbulten en zit je vriend of vriendin met strakke armen zonder enige glooiing te zien naast je.

Van onze contentpartner

Een basisschool in Amerika heeft wel een hele aparte manier gevonden om les te geven: tijdens het lezen zitten de leerlingen niet aan hun tafel, maar op de fiets!

Ik vind het een interessant probleem: is werk van een graffitikunstenaar wiens kunst zich in de openbare ruimte bevindt, wettelijk beschermd? In Amerika zijn drie kunstenaars (Revok, Reyes en Steel) dat op dit moment met hun advocaten aan het uitzoeken.

In tegenstelling tot Nederlandse tieners mogen Braziliaanse jongeren al vanaf hun zestiende stemmen. Sommigen doen dat, zoals Gabriela en Laís. Rafael en Angelo gaan juist niet.

Aangezien je smartphone vol zit met leuke apps, je toegang verschaft tot internet en je in staat stelt om op elk moment met je vrienden te communiceren, is het verleidelijk om hem zélfs op de fiets te gebruiken.

Een heel goede tip van lezer Boyd: Haypi Monster: The Lost Tower. In deze game moet je een toren onderzoeken die er voor heeft gezorgd dat allerlei groepen met elkaar zijn gaan vechten.

Middle-earth: Shadow of Mordor – Is het een nieuwe Assassin’s Creed? Een nieuwe Batman? Nee, het is béter dan dat. Shadow of Mordor is een grote aangename verrassing.

De babypijl wordt in de ban gedaan. Vuurwerkverkopers hebben met elkaar afgesproken dat ze de pijltjes niet meer verkopen. Te vaak worden ze zó uit de hand geschoten en dat levert ongelukken op. Hoe moet het wél? Volgens VeiligheidNL zo:

In dit spannende filmpje, dat zich afspeelt in Hongkong, beklimt hackerscollectief On The Roofs een wolkenkrabber om het billboard te hacken.

Vergeet LCD, vergeet LED en vergeet plasma. Het beeldscherm van de toekomst lijkt zo uit een aflevering van Star Trek te komen.

Veel lezers zullen wel bekend zijn met TED-talks: filmpjes op YouTube van mensen met verschillende beroepen en interesses, die over hun inspirerende idee vertellen.

Art of Balance – Blokken stapelen en zorgen dat ze niet vallen. Zo simpel kan een spel soms zijn. En de Wii U-versie van Art of Balance mag er nog wezen ook.

Stop-motion films. Hè, bestaan die nog? Je herinnert je vast wel Corpse Bride, The Nightmare Before Christmas, Wallace & Gromit. Allemaal goede en mooie films. Met The Boxtrolls kunnen we weer een titel aan dit lijstje toevoegen.

Een libelle en een zwaluw kunnen allebei vliegen. Toch hebben ze hele andere vleugels en lijkt hun vlieggedrag absoluut niet op elkaar.

Bezoekers van de International Manufacturing Technnology Show, een technologiespektakel in Chicago, waren getuige van iets heel bijzonders. Dat weekend werd namelijk de allereerste auto geprint!

Filmmaker Fede Castro gebruikt beelden van NASA’s ruimtestation Johnson om deze prachtige time-lapse video van de Aarde vanuit de ruimte te maken.

De App Store staat helemaal vol geweldige apps die allerlei verschillende dingen kunnen. Maar goed ook, anders hadden wij nooit elke week een leuke app voor jullie kunnen uitzoeken.

Eind oktober komt Dansen op de Vulkaan uit. Een bijzonder filmproject van acteur Nils Verkooijen (17) en Sjors Mans (18). En daarbij komt een boel kijken. Nils doorkruist in de weken vóór de première op zijn vouwfiets heel Amsterdam om alle laatste dingen te regelen. Hij houdt 7Days via WhatsApp op de hoogte.

Als Beyoncé iets goed kan is het wild rondspringen in een uitdagende outfit. Ook afgelopen weekend deed de zangeres dat in een outfit die niet eens zo heel uitdagend was. Maar wel werd…

Woordjes leren. Een van de minst favoriete bezigheden van veel scholieren. Maar wel een waarbij je makkelijker een hoog cijfer haalt voor je SO dan bij een proefwerk met zinnen, grammatica en leesteksten.

Is het Minecraft? Zijn het de Worms? Nee, de Cubemen zijn terug voor hun tweede avontuur.

Robin (21), Thomas (23) en Bart (21) maakten muziek als hobby, maar zijn sinds hun deelname aan de talentenjacht Holland's got Talent ineens een bekende boyband. Inclusief gillende fans, liefdespost en een artiestenmanager. ‘Nu weet ik wat ik heb gemist.’

In The Maze Runner proberen Thomas en Teresa te ontsnappen uit een mysterieuze en gewelddadige wereld. Ook de opnames verliepen niet zonder gevaar volgens hoofdrolspelers Dylan ’Brien (23) en Kaya Scodelario (22). ‘De set zat vol slangen.’

Wat gebeurt er als je tweehonderd jongens en één meisje opsluit in een afgesloten gebied met een gevaarlijk doolhof eromheen? In The Maze Runner krijg je antwoord op die vraag. Gelukkig blijven er na deze eerste verfilming van de populaire boektrilogie genoeg vragen over voor de vervolgdelen.

We praten de hele dag door, aan de telefoon, om de weg te vragen, om iets te delen met je vrienden. Het is iets natuurlijks. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen.

Ralph Lauren gebruikt 4D reuze modellen tijdens show

Eind oktober komt Dansen op de Vulkaan uit. Een bijzonder filmproject van acteurs Nils Verkooijen en Sjors Mans. En daarbij komt een boel kijken. Nils doorkruist in de weken vóór de première op zijn vouwfiets heel Amsterdam om alle laatste dingen te regelen. Hij houdt 7Days via WhatsApp op de hoogte.

We schreven er al over in de 7Days van deze week: ons land komt er niet zo goed vanaf op het gebied van kinderrechten. Een grote groep kinderrechtenorganisaties heeft een kritisch rapport aangeboden aan het VN-kinderrechtencomité in Genève. Een van de jongeren die erbij was, is de Nederlandse André Damian (18).

Ik dacht altijd dat mijn beeld van de wereld klopte. Waarom ook niet? Ik leef in een goed ontwikkeld democratisch land en ik word niet gecensureerd op internet. Maar dat beeld veranderde deze zomer op een internationale summerschool in Istanbul.

Lieve Mark,
Bedankt voor het ruïneren van mijn sociale leven.
Ja, je weet heus wel waar ik het over heb. Die minimumleeftijd voor het drinken van alcohol moest zo nodig omhoog. Waren jouw kiezers vast heel blij mee. Nou, die van de toekomst dus niet.

Terwijl de pizza-etende schildpadden nog dagelijks doorkruipen op Nickelodeon, is het alweer zeven jaar geleden dat de Teenage Mutant Ninja Turtles in de bioscoop te zien waren. Daar komt nu verandering in. De groene helden hebben een flinke
make-over gekregen en zijn klaar voor een nieuwe start.

Voor het digitaliseren van documenten kun je een scanner gebruiken. Als je die niet hebt kun je de camera van je smartphone gebruiken. Maar heel mooi wordt dat vaak niet.

Als het eindigt op ‘Saga’, weet je tegenwoordig waar een game vandaan komt: van de mensen die ook Candy Crush Saga en Farm Heroes Saga hebben gemaakt.

Het vierde deel van De Sims maakt het spel meer levensecht dan ooit. Maar de game komt wel met veel vreemde beperkingen.

Dreiging & Duisternis is het tweede deel in de Grisha-trilogie van bestsellerauteur Leigh Bardugo.

Schoolnieuws

Lelystad rolde vanochtend de loper uit voor het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS): dé prijzenregen voor jong filmtalent. Wij zetten alle winnende films voor je op een rij.

De eerste schoolweken zijn achter de rug. Misschien dat jij vol energie en concentratie op je nieuwe vakken bent gedoken. Bij ons ging het in elk geval wat minder soepel. Het overschakelen van vakantiemodus naar schoolmodus kost tijd en vergt motivatie.

De Angry Birds-games zijn een fenomeen. Ze worden zo veel gespeeld, dat het onverstandig zou zijn om een nieuw deel radicaal te veranderen. Dat is in
Angry Birds: Stella dan ook niet gebeurd.

Het wegvallen van de Tiger Woods-serie zorgde voor een groot probleem voor fans van golfgames. The Golf Club wil de oplossing zijn. Maar helaas.

Wéér Diablo III? Jaha, maar sommige hernieuwde uitgaves zijn wél de moeite waard.

Sinds ik verkering heb met D, draag ik nooit meer rood. Niet omdat de kleur me niet staat, maar omdat hij een blauwe is. Ben je me kwijt?

Toen ik nog bij mijn ouders woonde en een jaar of twaalf was, aten we ongeveer een keer in de maand Chinees. Dat wil zeggen: mijn vader at Chinees en mijn moeder, zus en ik kroepoek want bami kon ons gestolen worden.

Waarom zou je nog een aparte tablet en gameconsole kopen als je laptop alles al kan? Het 11,6-inch scherm van de nieuwe HP Pavilion x360 werkt als touchscreen en kan 360 graden draaien. Daardoor heb je geen andere apparaten meer nodig!

In de film Guardians of the Galaxy worden Peter Quill en Gamora in de ruimte afgeschoten zonder ruimtepak. Hoe lang houdt een mens het dan eigenlijk vol?

Wat nou sinaasappelsap uit glas. Waarom drink je het niet direct, met een rietje, uit het fruit?

Dit is de dag waar veel gamers over de hele wereld op hebben gewacht. Destiny is klaar en te koop. Het is de duurste game ooit. Om hem te maken dan: studio Activision telde er 500 miljoen dollar voor neer.

Peter Molyneux is nogal een naam in de gamewereld. De man bedacht en maakte games als Black & White, Populous en Fable. Toen hij via Kickstarter geld ging verzamelen voor een nieuwe game, stroomde dat dan ook binnen.

Dolblij én kotsmisselijk. Zo voelt hertogin Kate, de vrouw van de Britse prins William, zich op dit moment. Ze is namelijk zwanger van haar tweede kindje. En net als bij prins George (1) gaat dat gepaard met behoorlijk wat ongemakken.

Geheel in de trend van de steeds populairdere ‘kleine’ games, heeft Microsoft aangekondigd dat diverse ‘indiegames’ voor de Xbox One gaan verschijnen.

De zomervakantie zit er weer op! Ruim twaalf miljoen Nederlanders zijn met vakantie geweest. Sommigen in Nederland en anderen de grens over.

Ook een filmfanaat? Wie weet kan je meer met je hobby dan je denkt!

Ook wel eens in een deuk gelegen als je keek naar iemands gezicht op z'n kop? Fotografe Anelia Loubser ontdekte aliens in de voorhoofden van mensen en maakte er kunst van.

Nee, het was geen Ice Bucket Challenge. Reizigers in een treinstation in China kregen wel een flinke plens water over zich heen. De ramen van het dak stonden namelijk nog open.

Hoe krijg je honderden mensen aan het graven op een strand? Door er goud te verstoppen! Sinds donderdag wordt het strand van het Britse Folkestone omgespit door goudzoekers.

De geruchten en miljoenen vliegen in het rond. Vandaag is de laatste dag dat voetbalclubs spelers mogen kopen en verkopen. Welke opvallende overstappen zijn al beklonken?

Heel wat Hollywoodsterren moeten zich zondag verslikt hebben toen ze bij het ontbijt op hun tablet keken. Zo’n honderd celebs stonden namelijk naakt voor iedereen te kijk.

Lotte burn-out
Stop met stressen

‘Een burn-out, dat is toch voor volwassenen?’ Mooi niet. Van de twintig middelbare scholen die 7Days erover sprak, blijken er meer dan tien leerlingen te hebben met burn-out verschijnselen. Ook therapeuten herkennen het probleem. Hoe is het als je een tijdje helemaal uitgeblust bent? Het overkwam Lotte (16).

Een jaar geleden ging de Brit Roger Mosey aan de slag bij het Selwyn College in het Britse Cambridge. Hij had alleen één probleem: honden waren niet toegestaan op de faculteit. Maar Mosey had een vernuftige oplossing.

Is de snooze-knop van jouw wekker 's ochtends ook je beste vriend? Neem dan snel afscheid want snoozen is helemaal niet goed voor je. Het kost je zelfs meer moeite om op deze manier wakker te worden.

Het is een bekende passage uit het boek Debrief voor de koning van Tonke Dragt. Schildknaap Tiuri is onderweg naar een naburig koninkrijk, waar hij een geheime brief moet bezorgen.

En de winnaar is… Breaking Bad! De Amerikaanse serie viel deze week tijdens de uitreiking van de Emmy Awards volop in de prijzen: beste dramaserie, beste hoofdrolspeler, beste bijrolspeler. Het Breaking Bad-feest kon niet op.

Selfies. Ik ben er niet zo dol op. Dat heeft alles met mijn eigen hoofd te maken. Ik ben niet fotogeniek (en dat is geen valse bescheidenheid) en door die gespiegelde camera komt mijn gezicht helemaal onvoordelig uit. Andere mensen hebben daar blijkbaar geen last van, want je hoeft maar op Facebook of Instagram te kijken en een hele parade aan...

Bizar: de zomervakantie is nú alweer afgelopen! Gelukkig staat er een jaar vol avontuur op je te wachten. En bij een nieuw jaar hoort… een verse gadget!

Beetje foundation hier, wat poeder daar. Met make-up op de juiste contouren van je gezicht kun je er ineens heel anders uitzien. Deze manier van opmaken is al even een trend op internet. Hoog tijd dat daar eens de draak mee wordt gestoken.

Van Gossip Girl tot Dexter en van Glee tot Sherlock. Er zijn al heel wat series voorbijgekomen in de kijkrubriek ‘De favoriete serie van... ‘ Maar natuurlijk nog lang niet allemaal. Ben jij volledig verslingerd aan een serie en vind je het leuk om die terug te zien in de krant? Dan is dit je kans.

Volgend jaar wordt Lillian Weber 100 jaar oud. Maar stilzitten doet ze niet. Elke dag maakt ze een jurkje voor een meisje in Afrika.

Haar en make-up artiest Laura Jenknison maakt kunstzinnige cartoons. En dan niet gewoon met pen op een papiertje. Nee, met make-up op haar lippen!

‘De redactie is door een lezer uitgedaagd voor de ALS Ice Bucket Challenge. Wie doet mee?’ mailde Jacqueline vorige week. ‘Ik!’ tikte ik enthousiast terug. ‘En ik neem ook wel wat fleurige emmertjes mee.’ Net als heel veel anderen wilde ik ook mijn bijdrage leveren aan de strijd tegen ALS. Door die emmer ijskoud water over mijn hoofd te kiepen...

Een foutje is snel gemaakt. Maar als deze twee Fransen dat doen, betekent het wel dat ze in hun blote kont op het podium staan. Gelukkig hebben ze de act helemaal onder de knie en blijft het handdoekje precies daar hangen waar het hoort. En zelfs zonder blijft het wonder boven wonder allemaal erg netjes.

Cath is meer dan zomaar een fan van de populaire schrijver Simon Snow. Ze is een van dé fans. Een fan met eigen fans. Haar Simon-fic is vaak goed voor zo’n slordige twintigduizend hits. Maar die cijfers betekenen weinig als Cath gaat
studeren.

Lieven Scheire is in Vlaanderen bekend van zijn humoristische wetenschapsprogramma Scheire en de schepping. Er hoort ook een boek bij de tv-serie. Daarin worden komische feiten afgewisseld met interessante weetjes.

Als je een lekkere pasta wilt maken, zijn er honderden, zo niet duizenden apps waarmee je een goed recept kunt vinden. Behalve de verscheidenheid aan recepten is er een aantal andere zaken waarmee de ene recepten-app zich kan onderscheiden van de rest.

De serie Just Dance is razend populair. Niet zo gek dat ze bij uitgever Ubisoft zochten naar nieuwe manieren om de game in te zetten. En de app Just Dance is echt bijzonder.

Uitgever Capcom heeft naar de fans geluisterd en Street Fighter IV in een nieuw jasje gegoten. Maar hoe nieuw is dat precies?

Wat maakt toch dat alle Lego-games op de ‘grote’ spelcomputers heel leuk zijn en alle varianten voor de draagbare consoles niet? Met Nindroids probeert de reeks dat patroon te doorbreken.

Een gratis cupcake of brownie. Die sla je natuurlijk niet af. Maar wat gebeurt er als je dat gratis lekkers voor de deur van een sportschool uitdeelt?

Iedereen met een beetje gevoel voor ritme kan dansen op muziek. Maar zo soepel en vloeiend als deze danscrew het doet, zie je maar zelden.

Het begon met een middagje skaten op de boulevard in Los Angeles. Daarna gingen ze samen naar de Teen Choice Awards. Toen hij woensdag ook nog eens opdook op haar filmpremière wisten de roddelbladen het zeker. Chloë Moretz en Brooklyn Beckham (de zoon van David en Victoria) zijn een setje. Maar waarom liep zij dan ineens hand in hand met een...

Vijf miljoen worden er per jaar gemaakt en dat alleen nog maar in Nederland. Ze moeten tegenwoordig zelfs ’s nachts doorwerken om de vraag bij te houden.

Roofgrage rotzak, doortrapte dief, vliegende valserik. Meer dan tweehonderd jaar lang is de ekster door ons, mensen, uitgemaakt voor rotte vis. Alles wat glimt, glittert en glanst zou de hebberige vogel meeslepen naar z’n nest.

Stel: je bent een avond op pad met je vrienden en je bent niet op de afgesproken tijd thuis. Sturen jouw ouders je dan een appje of bellen ze je om je eraan te herinneren dat je te laat bent? En wat doe jij dan? Nog even een half uurtje net doen of je het berichtje niet gezien hebt om zo nog wat tijd te rekken?

Het was al opmerkelijk nieuws: tien jaar na de verwoestende tsunami in Azië vond een meisje uit Indonesië haar ouders terug. Maar het wonder was nog niet ten einde: ook haar broer is nu terecht.

Lachen is gezond. En dat moet lukken met deze hondenfoto's!

Voetbalscouts hebben een belangrijke taak. Zij moeten overal ter wereld de nieuwe Messi of Neymar proberen te vinden. Het klinkt een beetje vreemd, maar de game Football Manager kan hen daarbij helpen.

Een botsing op een Russische snelweg loopt wonderbaarlijk goed af...

September is de maand van hét modenummer van Vogue. De hele modewereld kijkt reikhalzend uit naar deze vuistdikke editie. Dat je als model op de cover mag poseren is dan ook een hele eer. Zeker als je pas zeventien bent zoals de Nederlandse Imaan Hammam.

De bemanning van een containerschip uit Rotterdam ontdekte woensdag een groep bizarre lifters. Vijf apen hadden zich aan boord verstopt. De verstekelingen zijn opgevangen door Stichting AAP.

Al dagen is het onrustig in het Amerikaanse stadje Ferguson. Bijna ieder avond gaan de inwoners de straat op. Ze protesteren tegen de politie.

Maya-kenners zijn blij. Er zijn twee nieuwe Maya-steden ontdekt. Of eigenlijk: hérontdekt.

Nicaragua heeft last van ernstige droogte. Er dreigt een voedseltekort te ontstaan. Daar heeft de lokale regering iets op bedacht: ze roept haar bevolking op tot het fokken en eten van leguanen.

Het gaat goed met Doutzen Kroes. Het Friese fotomodel is niet alleen onlangs voor de tweede keer moeder geworden, ze staat ook op de tweede plaats van best verdienende fotomodellen ter wereld.

Bij een klok schoonmaken denk je niet meteen aan stoere abseilers. Toch kregen vier helden op hoogte de uitnodiging voor deze bijzondere klus. Ze mogen de klokken van de Big Ben in Londen oppoetsen.

Wat hebben films als Avatar, X-Men en Guardians of the Galaxy gemeen? Los van dat ze alle drie in een parallel universum en de toekomst spelen, is er ook iets simpelers te ontdekken. Namelijk de make-up en special effects die er nodig zijn om de gezichten van de acteurs er futuristisch uit te laten zien.

YouTech schreef eerder al over een exoskelet dat gebruikt wordt voor revalidatie van patiënten. Maar in Zuid-Korea gebruiken ze het robotpak voor heel andere dingen.

Ze duiken ineens overal op: filmpjes van bekende sterren die een bak ijs over zichzelf leeggooien. Dat is niet voor niets. Zo vragen ze aandacht voor de strijd tegen de ongeneeslijke ziekte ALS.

Lowlands 2014 zit er weer op. Afgelopen weekend konden festivalbezoekers kiezen uit ruim tweehonderd acts. Was jij er niet bij? Dan hebben we gelukkig de foto's nog!

Het EK atletiek was voor de Nederlandse atleten één groot feest. Ze keren vandaag terug uit Zürich met een koffer vol medailles. De oogst: drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons.

De Duitse Rolf Buchholz ziet er met zijn 453 piercings ietwat eigenaardig uit. Dat vonden ze bij de douane in Dubai ook.

Fans van Barcelona moeten geduld hebben. Aankoop Luis Suárez mag pas in oktober weer wedstrijden spelen. Maar de spits kreeg ook goed nieuws.

Ben je net lekker rustig aan het kuieren op de Hoge Veluwe, wordt de rust ineens verstoord door een bizar laag geluid. Het kan je zo maar gebeuren, want de edelherten burlen vroeg dit jaar. Dat betekent: feest voor natuurliefhebbers!

Ook de gemeente van Parijs maakt zich zorgen om een toeristentrend. De liefdesslotjes waar de Pont des Arts inmiddels propvol mee hangt. Zo vol dat er afgelopen juni een metalen rooster met hangsloten en al van de burg af in de Seine viel.

Het is de nachtmerrie van de pretparkbezoeker. Vast komen te zitten in een attractie en daar urenlang hulpeloos moeten bungelen tot je gered wordt. Het overkwam deze week 24 mensen die een dagje uit waren in Six Flags in de Amerikaanse staat Maryland.

Een laser is het nieuwe wapen tegen die vervelende blaadjes op het spoor. ProRail houdt een proef met het weglaseren van herfstblaadjes.

Een filmpje van de Canadese Hugo Cornellier (19) is een van de populairste video’s op YouTube op dit moment.

Na negentig jaar is het tijd voor een nieuwe verkeersbrug boven de Amerikaanse rivier de Willamette. De oude brug? Die wacht nu op een nieuwe eigenaar.

Wetenschappers van Harvard en MIT zijn er in geslaagd een robot te bouwen die zichzelf uitvouwt en dan wegloopt.

Hoe gaan gemeenten om met het alcoholverbod voor jongeren onder de 18? Dat gaat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) onderzoeken.

Hij werd gezien als een van de grappigste mensen in Hollywood, maar zelf zag hij het leven niet meer zitten. Acteur en komiek Robin Willams is op 63-jarige leeftijd overleden. De politie denkt aan zelfmoord.

Zuid-Afrika wil vijfhonderd neushoorns redden. Hoe? Door ze weg te halen uit het Krugerpark. Dat wil de regering tenminste, voordat stropers de dieren te pakken krijgen.

Heb je gisterenavond tussen de bewolking door een enorme zilver/witte bol aan de hemel zien staan? Dat was een supermaan. Dat is een volle maan waarbij de afstand tot de aarde het kleinst is. Dit gebeurt een paar keer per jaar. Deze gemist? De volgende is te zien op 9 september.

De afgelopen jaren las je in 7Days om de week een bespreking van een beroemd album uit de muziekgeschiedenis. We sluiten de reeks af met een onderzoek.

Een grote ramp heeft zich afgespeeld in het gloeiendhete Sinjargebergte in Noord-Irak. Zo’n vijftigduizend yezidi’s, een religieuze minderheid, waren daarheen gevlucht om te ontkomen aan rebellen van IS. Koerdische strijders en de VS zijn te hulp geschoten.

Bedenk tegenwoordig nog maar eens een originele manier om je geliefde ten huwelijk te vragen. Donnie McGilvray kwam op een goed idee nadat hij cola had gedronken.

Dat Miley Cyrus dol is op honden, dat wisten we al. Maar nu heeft ze haar oog op een nieuw soort huisdier laten vallen.

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn weer helemaal terug van weggeweest, inclusief een nieuwe bioscoopfilm.

Transformers: Rise of the Dark Spark – Na twee heel sterke games werd er wat verwacht van de nieuwe Transformers. Maar helaas: zelden was een actiegame zo saai.

Terwijl de game-armoede de hele zomer voortduurt, lanceert Nintendo de ene na de andere game voor de WiiU en de 3DS. En de meeste van deze spellen lijken verrassend veel op oude succesnummers.

Het gebeurt niet vaak dat je met drie hele simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt zo’n leuke chemische reactie krijgt.

Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd om overleden muizen volledig transparant te maken. Dit klinkt misschien een beetje vies en raar, maar voor de wetenschap is het heel belangrijk dat dit gelukt is. Het wordt nu namelijk veel makkelijker om de verbindingen tussen cellen en weefsels tot in de kleinste details te bestuderen.

Je telefoon in het water laten vallen is zuur. Daar gaan die foto’s van een pas gemaakte skydive, je overleden lievelingsoma of je ontmoeting met Pharrell Williams himself.

Wie in Zeeuws-Vlaanderen zijn hand ophoudt voor muntjes, kan dat het best met een kritische blik doen. Er zijn valse euromunten gesignaleerd. De politie waarschuwt voor de nepdingen.

‘Gr*#rr, wéér niks gebeurd’, ‘wat een non-nieuws dit’, ‘geen idéé waar ik over moet schrijven!’ Er wordt wat afgemopperd op krantenredacties in de zomermaanden.

Redacteur Bouwien kan opgelucht ademhalen. Want voor wie goed zoekt, is er zelfs deze zomer komkommer nieuws te vinden.

Die leus staat donderdag paginagroot in De Telegraaf. De ondertekenaars: 86 bekende Nederlanders.

Vergeet aardbeien met slagroom: perziken in kanten onderbroekjes, dát is pas romantisch! Niet voor niets introduceerden Chinese fruitverkopers deze delicate delicatesse vlak voor het Qixi-festival, oftewel het Chinese Valentijn.

Meestal kijk je 's ochtends op het trein- of metroperron tegen de chagrijnige, vermoeide koppen van je medereizigers aan. Die zich opmaken voor flink wat ellenbogenwerk om de zeldzame vrije zitplaatsen te bemachtigen. Maar in Australië verliep het woon-werkverkeer deze week een stuk socialer. En dat was hard nodig, want er stond een mensenleven...

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms en -series. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om samen terug te kijken. Dit keer een gesprek met Dajo Hogeweg (23). Hij speelde op zevenjarige én vijftienjarige leeftijd Jelle in De Daltons (1999-2000 en 2007-2008).

In het najaar komt er in Amsterdam een heus kattencafé, maar in Tokyo is men al een stap verder. Daar is het uilencafé Fukuro No Mise helemaal hot.

Ken jij de WNF-Photo Award? Dat is een fotowedstrijd voor jongeren tot 18 jaar en wordt georganiseerd door WNF-LifeGuard (de jongerenclub van het Wereld Natuur Fonds).

Eindelijk ben je dan thuis. Na een hele dag in de brandende zon kun je wel wat verkoeling gebruiken. Maar helaas, als je de koelkast opentrekt blijkt dat er geen frisdrank koud staat. Geen probleem, er is altijd nog... de wetenschap!

Stef Classens! Hij won dit jaar de talentenjacht van de VARA. In de finale wist hij de jury te overtuigen met zijn liedje She Will Help You Out.

Van selfies moet prins Harry niets hebben, maar de Britse royal is niet vies van een photobomb. Zo dook hij ineens op in een kiekje van een Nieuw-Zeelandse oud-sporter. Maar ook Harry’s oma koningin Elizabeth kan er wat van.

De Mixels zijn grappige wezens die allemaal met elkaar te combineren zijn waardoor weer nieuwe exemplaren met unieke eigenschappen ontstaan. De Nixels daarentegen zijn vervelende figuurtjes die overal het plezier uit willen… nixen.

Schuiven. Naar voren, naar achteren, naar links of naar rechts. Meer doe je niet in Pullblox World. Maar de simpelste puzzelgames zijn nu eenmaal vaak de beste.

Wat de Engelsen zo mooi een guilty pleasure noemen: precies dat is deze nieuwe Sniper Elite III. Was deze game nou nog maar wat beter afgewerkt.

Ben je de zon en de warmte even zat? Dan hebben wij een tip én een goede reden om de verkoeling op te zoeken. Vanaf volgende week draait namelijk de film Boyhood in de bioscoop. Wat er zo bijzonder is aan deze film is dat het maken ervan maar liefst twaalf jaar heeft geduurd.

Het rechterbeen van Leo Bonten (52) uit Spijkenisse werd deze week geamputeerd. Het deed alleen nog maar pijn en werkte allang niet meer. Leo bedacht een bijzonder plan, hij wilde van zijn been een schemerlamp laten maken.

In de schaduw van het echte wereldnieuws wordt momenteel hard onderhandeld. Niet over een staakt-het-vuren of sancties, maar over de prijs van mensen.

Donderdag, toen de eerste berichten over MH17 binnen begonnen te stromen, was ik uit eten met mijn ouders. Mijn vader liet me zijn online column zien, over gym.

Hoe kun je pesten het beste landelijk onder de aandacht brengen? Met een opvallende auto-optocht van onder anderen stoere motorrijders. Komende zaterdag rijden 150 vrachtwagens, auto's en motoren van Ridderkerk naar Woerden. Samen willen ze benadrukken dat pesten moet stoppen.

Verzin een duurzaam idee, dat was zo ongeveer de opdracht van GreenTech, de uitvinderswedstrijd voor jongeren tot zestien jaar bij RTL 4. Bram (13) en Thom (12) wonnen die. Hun uitvinding? Eetbare frietbakjes!

Premier Rutte heeft aangekondigd dat vandaag een dag van nationale rouw is.

Het Nederlands voetbalelftal voor vrouwen onder de negentien jaar plaatste zich maandagavond voor de halve finale van het EK in Noorwegen. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat het jonge vrouwenelftal de halve finale bereikt. Donderdag spelen ze tegen Ierland.

We worden steeds slimmer en niet op de laatste plaats door nieuwe technische snufjes. We weten dankzij buienradar wanneer het gaat regenen en dankzij Google Maps waar we naartoe moeten om een ijsje te halen.

'Wit als sneeuw' is het tweede, tergend spannende deel van 'The snow White Trilogy'. Het derde deel verschijnt in het najaar van 2014.

De Britse prins Harry heeft een hekel aan Twitter. Dat vertelde hij aan jongeren die op hun school juist getraind worden om via social media de Invictus Games te promoten, die in september worden gehouden.

‘In de grote steden zie je veel verschillende en aparte kledingstijlen, maar in onze stad Meppel niet’, vertelt Niels te Hennepe. Daarom is hij samen met zijn broer Olaf Nothing begonnen, een kledinglijn met ‘apartere’ kleding. Per 1 augustus gaat hun webshop nothinglabel.com open.

Je moet er nog een klein jaar op wachten, maar in de zomer van 2015 kunnen watersportliefhebbers terecht in hartje Rotterdam om te surfen, raften en zelfs te duiken.

Drones worden niet alleen ingezet voor spionage. De onbemande luchtvaartuigen worden ook ingezet om duizelingwekkende foto’s te maken. Dit zijn inzendingen voor de eerste internationale Drone-fotowedstrijd, georganiseerd door National Geographic en Dronestagram. De adelaar in vlucht is de winnende foto en is gemaakt boven het Bali Barat...

De grootste kermis van de Benelux is neergestreken in Tilburg. Naast 230 attracties is er elke dag een ander thema. Roze Maandag is het gayfeest dat draait om saamhorigheid en tolerantie. Ook wordt stilgestaan bij de vliegramp in Oekraïne.

43.013 wandelaars startten dinsdag aan de 98e Vierdaagse in Nijmegen. Vrijdagochtend waren daar nog 40.137 van op de been. Een verslag in foto's.

Planet of the Apes gaat al een tijdje mee. In 1968 kwam de eerste film uit en er volgden er vier. Later, in 2001, verscheen er een remake maar die werd niet gewaardeerd door de fans. Toen, drie jaar geleden, kwam Rise of the Planet of the Apes in de bioscoop, een onverwacht succes. Kan Dawn of the Planet of the Apes dit succes...

Vijf uur lang was het donderdag rustig boven de Gazastrook. Maar na de korte wapenstilstand vlogen er direct weer raketten heen en weer. 's Avonds gaf premier Netanyahu het Israëlische leger de opdracht om Gaza ook over land binnen te vallen, met minstens 21 doden als gevolg...

Een passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is neergestort in Oekraïne. Aan boord van het toestel, dat vanuit Schiphol was vertrokken, waren 154 Nederlanders.

Beatle Paul McCartney en zakenman Warren Buffett die op een bankje zitten. Met ervóór Tom White (16). Een foto van dit opmerkelijke drietal ging deze week viral.

Tijdens het WK was hij dagelijks op tv en in advertenties te zien in oranje voetbalshirt, maar Gabriel Brasil (13) is Braziliaan en heeft geen idee waar ‘Holanda’ ligt. Voor zijn hoofdrol in de ING-reclame Wat gaat het worden reisde hij naar favela Tijuaçu, waar hij werd gefilmd als straatjongen uit een sloppenwijk.

Heb je altijd al je tanden willen zetten in je eigen gezicht? Nee? Dan is deze selfie-broodrooster niets voor jou. Een Amerikaans bedrijf maakt persoonlijke broodroosters die ervoor zorgen dat foto’s of boodschappen in je boterham worden gebrand.

Een blauwe stationwagen met caravan komt de camping op rijden. Op de achterbank drie kinderen, één nog in de Maxi-Cosi. De raampjes zijn naar beneden gedraaid. Moeder zoekt vanaf de passagiersstoel naar een goede kampeerplek terwijl vader de auto stapvoets over de camping rijdt.

Weken voordat-ie in de bioscoop was, werd The Fault in our Stars al uitvoerig besproken. De verfilming van het razendpopulaire boek heeft hoge verwachtingen waar te maken. Maar weinig fans zullen teleurgesteld de bioscoop uitkomen.

Niet gastland Brazilië, niet finalist Argentinië en niet ons eigen Nederland. Nee, Duitsland is wereldkampioen voetbal geworden. Vijf redenen waarom dat volledig terecht is.

Rumeysa Gelgi (17) is volgens het Guinness World Records-boek officieel de langste tiener ter wereld. De Turkse is 2,13 meter lang en heeft schoenmaat 49.

Er is waarschijnlijk geen enkele 7Days-lezer met een jonger zusje of broertje die niet honderden keren Let It Go heeft gehoord. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit of je een broertje of zusje hebt: ook zonder word je aan de Frozen-rage blootgesteld. En stiekem denken we dat de meesten dat niet eens zo erg vinden, het zijn tenslotte heel leuke...

In Supernauts is de aarde onleefbaar geworden door gesmolten ijskappen. Dat klinkt als een ramp, maar dat is het in deze vrolijke game helemaal niet.

Dit is een game die ongeveer zo vreemd is als de naam aangeeft. En vreemd is niet altijd leuk.

Valiant Hearts: The Great War – Games die op een uiterst respectvolle manier een gruwelijke oorlog herdenken: daar vind je er geen twee van. Wel één: Valiant Hearts.

Een van de bekendste technische universiteiten van de wereld MIT werkt aan een ring waarmee blinden elk boek kunnen lezen. Zonder dat de tekst in braille staat of dat het een e-book is.

Grote kans dat jij er vannacht door hebt wakker gelegen. Er viel enorm veel regen in Nederland en het bliksemde urenlang. In delen van Limburg en Gelderland staan straten onder water. In Amsterdam kwam zelfs een man om door het noodweer.

Normaal gesproken komt hier een stukje met mijn mening over actueel nieuws. Maar deze keer wilde ik per se over de VS schrijven, omdat ik daar naartoe verhuis.

De afgelopen weken waren een feest. Naar het WK voetbal kijk ik vier jaar lang uit. Voor mij is niets mooier dan de spanning en emotie van zo’n belangrijk toernooi.

‘Ieder nadeel heb z’n voordeel.’ De gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff is ook nu weer van toepassing. Want naar die wereldbeker kunnen we fluiten. Maar hé: heb je nu je buik vol van voetbal, dan betekent dat dus wel dat je dit weekend meer tijd overhoudt om 7Days te lezen.

Heel Nederland is teleurgesteld over het uit elkaar spatten van de WK-droom. Maar we hoeven niet te wanhopen, de toekomst lonkt voor Oranje. Vijf redenen waarom we op een dag een beker winnen.

Natuurlijk was de Amerikaanse Carleigh O’Connell (14) verdrietig toen ze hoorde dat er met graffiti iets naars over haar was geschreven. Maar het meisje draaide de boodschap om en poseerde met de scheldwoorden, zodat iedereen ze kon zien.

Op de luchthaven El Prat Airport in Barcelona landde een Boeing 767 bijna bovenop een Airbus A340. De piloot van de Boeing wist op het laatste moment een doorstart te maken en zo een ramp te voorkomen.

De zomer is aangebroken, tijd om naar buiten te gaan! Je kunt natuurlijk op je saaie skateboard of inliners stappen. Maar déze skates zijn wel een tikkeltje origineler.

Afgelopen dinsdag plaatste J.K. Rowling voor het eerste sinds het laatste boek (De Relieken van de Dood) een nieuw verhaal over Harry Potter online. De site lag erna uren plat vanwege de grote belangstelling van Harry Potter-fans.

Independance Day is een van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten. De Amerikanen vieren hun onafhankelijkheid op 4 juli in stijl met barbecues, picknicks, parades maar vooral... heel veel vuurwerk!

Heel hard rennen voor je leven maar dan voor de lol. Dat doen mensen jaarlijks in het Spaanse Pamplona waar het traditionele stierenrennen plaatsvindt.

Kanye West is weer eens teruggevallen in een slechte gewoonte. Tijdens een optreden op het Wireless Festival in Londen vond de rapper het nodig om zijn publiek te trakteren op een preek over discriminatie in de modewereld. De festivalgangers zaten daar alleen totaal niet op te wachten en jouwden de rapper uit.

Wie goed naar Stokje had geluisterd kon heel rustig op de bank naar Nederland-Costa Rica kijken. Het stokstaartje uit Dierenpark Amersfoort voorspelde namelijk winst voor deze kwartfinale. En ons voetbalorakel zat er tot nu toe nog geen één keer naast. Maar rustig kijken zat er echt niet in. Kans na kans ging er niet in en het draaide uit op...

Soms is een app gewoon wat geld waard.

Het is een mooi evenement, de Tour. Maar het blijft wel moeilijk om er een echt goede game van te maken.

Eén van de meest vreemde Japanse gameseries van de afgelopen jaren begint nu eindelijk ook Europa te veroveren. En Go kan Inazuma Eleven echt over een drempel heen helpen.

Drie dagen rondreizen door Nederland voor €33: dat is NS tienertoer.

Tuur en Lambert zijn beste vrienden. Maar door de oorlog wordt het steeds moeilijker om dat te blijven. Als er een nieuw meisje met een groot geheim bij hen in de klas komt, wordt alles nog ingewikkelder. In Oorlogsheimen zie je hoe de oorlog een vriendschap kapot kan maken.

In Rotterdam werd deze week de ‘brambulance’ gepresenteerd, een combinatie van een ambulance en een brandweerwagen. De wagen kan eerste hulp bieden en kleine branden blussen.

Ergens in de ruimte, op een dikke vier miljard lichtjaar van ons verwijderd, bevindt zich een sterrenstelsel met drie superzware zwarte gaten. Dat hebben astronomen ontdekt, las ik deze week op Scientias.nl.

Deze week dook ik voor het voorpaginaverhaal in het nieuws over de stroom minderjarige vluchtelingen die Amerika overspoelt. Tijdens mijn zoektocht naar informatie kwam ik veel heftige foto’s tegen. Van kinderen in opvangcentra, hutje mutje op elkaar onder dekentjes.

Wil je weten hoeveel neerslag er precies valt, dan heb je een regenmeter nodig. Vooral voor boeren is die van onschatbare waren. Maar in Afrika en Zuid-Amerika zijn de meters niet altijd voor handen. Dan biedt een gsm-mast uitkomst.

Een verjaardagstaart snijd je in punten. Toch? Mis! Volgens de Britse wiskundige Alex Bellos moet het heel anders. In een filmpje legt hij uit hoe.

Het is alweer een maand geleden dat het Nederlandse dameshockeyteam het WK won. Hoog tijd om terug te blikken. Dat doen Emmy en Brechtje van het Leidsche Rijn College uit Utrecht met aanvallend middenvelder Xan de Waard (18). Zij debuteerde dit WK en zit bij hen op school.

De drie Israëlische jongens die drie weken geleden ontvoerd werden zijn maandagmiddag dood gevonden. Israël denkt dat de Palestijnse beweging Hamas achter de moord zit en belooft de daders ‘hevig te straffen’.

‘Jij nog vijf millimeter naar voren, ja, kinnen omhoog, ja stop, blijven staan!’ De Chinese erewacht staat prachtig uitgelijnd. Ze bereiden zich voor op de komst van de de Birmese president Thein Sein en de Chinese president Xi Jinping. De Birmese leider probeert met dit bezoek de band tussen de landen te verstevigen. Aan het georganiseerde...

Terecht of onterecht: Nederland is door naar de kwartfinales op het WK voetbal in Brazilië. En daar haakten op social media weer een hoop bedrijven handig op in. Een van de vaste spelers daar is de KLM. De luchtvaartmaatschappij twitterde na de zege een plaatje van het vertrekbord met daarbij een logo van een sombrero en een snor. ‘Adios Amigos...

Het is nog lang niet zeker, maar als het Nederlands elftal wereldkampioen wordt in Brazilië mag het mee de ruimte in. Dat heeft ruimtevaartbedrijf SXC beloofd.

Niet alleen als voetballer kun je je tijdens het WK in de kijker spelen. Ook supporter kunnen dat. Zoals de zeventienjarige Axelle (17). Tijdens de wedstrijden van de Belgische nationale ploeg weten de camera's haar steeds te vinden.

Katy Perry heeft een nieuw record behaald. Ze is benoemd tot de best verkopende digitale artiest ooit. Opvallend is dat de Amerikaanse zangeres ver boven Rihanna en Taylor Swift staat die tweede en derde zijn geworden.

Ik was nog aan het nagenieten van de overwinning van Oranje op de Chilenen toen ik de radio aanzette. ‘Robin Haase ronde verder op Wimbledon’, hoorde ik. Een siddering trok door mijn lichaam. Wat, is Wimbledon alweer begonnen?

‘Hé jongens, moeten wij niet een eigen voetbalvoorspeller hebben?’, vroeg ik vlak voordat het WK begon. ‘Geinig’, vond de redactie. Ik maakte een paar vlaggen en reed naar dierenpark Amersfoort.

‘Hier ligt Poot, hij is dood.’ Dit eeuwenoude grafschrift (van dichter Gerrit van der Linde voor dichter Hubert Corneliszoon Poot) dat ik ooit tijdens een les Nederlands las, is me altijd bijgebleven.

Topmodel Cara Delevingne is lui en neemt haar werk niet serieus. Dat is de mening van een journalist van de Britse Vogue die haar in een artikel met de grond gelijk maakt. Het Britse model zou tijdens het interview in slaap zijn gevallen. En daar schijnt ze een gewoonte van te maken.

Op het Plein in Den Haag werd vandaag gevoetbald. Ongeveer 150 deelnemers demonstreerden zo tegen het kinderpardon. Ook jongeren die buiten het pardon vallen, voetbalden mee.

Amsterdam werd deze week overspoeld door fans van One Direction. De Britse boyband trad dinsdag en woensdag op in de Amsterdam Arena en dat zorgde voor een explosie van gillende, in het oranje geklede meisjes.

Feest voor Curiosity. Het verkenwagentje behaalde deze week een mijlpaal.

Een Amerikaans bedrijf heeft in de staat New Mexico een succesvolle test uitgevoerd met een ruimteballon. De high-tech ballon moet over twee jaar de eerste toeristen op tientallen kilometers boven de aarde brengen.

Na zes jaar wachten is-ie daar dan eindelijk, het nieuwe album van Typhoon (Glenn de Randamie): Lobi da Basi. Ofwel Liefde is de baas. Ons oordeel? Meer dan het wachten waard. ‘Ik wilde niets overhaasten.’

Bij Australië zwemt een zeldzame albinowalvis rond.

Luis Suárez moet zijn koffers pakken en het WK voetbal in Brazilië verlaten. Voetbalbond FIFA heeft hem geschorst voor vier maanden, naar aanleiding van het bijt-incident dinsdag. De straf gaat meteen in. Ook moet de spits van Uruguay een boete van 80.000 euro betalen.

Drie jaar na de lancering van Siri, de spraakassistent van Apple-producten, ziet het er naaruit dat we eindelijk in het Nederlands kunnen vragen of Siri onze berichtjes hardop voorleest.

Sommige fans hebben er bijna alles voor over om hun idool te ontmoeten. Zo kocht de Japanner Kazuki Fukumoto (25) meer dan duizend zakken chips om een backstage kaartje voor het concert van zijn favoriete zangeres te bemachtigen.

Zelfs de grootste optimist had niet kunnen voorspellen dat Nederland alle poulewedstrijden zou winnen. Behalve ons eigen Stokje natuurlijk! Het stokstaartje uit Dierenpark Amersfoort dook drie keer op het bord van Nederland af en drie keer klopte die voorspelling als een bus.

Midzomerfeest of zonnewende, afgelopen zaterdag werd op meerdere plekken op de wereld de langste dag van het jaar gevierd.

Driehonderd euro voor een selfie? Is het Louis Tomlinson nu helemaal naar zijn bol gestegen? Zeker niet. De zanger van One Direction probeert op die manier geld op te halen voor de voetbalclub Doncaster Rovers die hij onlangs kocht.

Kennen jullie dat experiment waarin je een paar Mentos-snoepjes in een fles cola laat vallen?

Het lijkt nog heel ver weg de Jonge Jury Prijs 2015. Maar na de zomervakantie kun je alweer stemmen en lezen kan natuurlijk altijd! Bijvoorbeeld met deze twintig tips van boekenexperts.

Ai, even slikken als sportredacteur. Na een vrije week kom ik terug op de redactie en zie dat de Mail & Meer voor de helft vol staat met teleurgestelde hockeyfans. We hebben te veel aandachtvoor het WK voetbal, te weinig voor het WK hockey in eigen land.

In een afgelegen straat staat een bestelbusje geparkeerd. De ramen zijn geblindeerd. Uit het voertuig is een angstig gegil van een vrouw te horen. En een dreigende mannenstem. Wat zou jij doen in zo’n situatie? Grijp je in, schakel je hulp in of loop je door?

Korte broeken mogen niet té kort en een shirtje moet ook stof hebben aan de achterkant. In Noord-Amerika liggen er steeds opnieuw leerlingen in de clinch met de schoolleiding.

In Drenthe is een unieke muntenschat gevonden. In de bodem zaten 47 gouden munten uit de zesde eeuw. Het zou de grootste Nederlandse muntschat uit die eeuw zijn.

Drones worden echt voor van alles en nog wat gebruikt, zoals voor het brengen van ijskoude champagne in de Alpen tot het nemen van de meest originele selfie. Maar er is nog meer leuks met deze onbemande vliegtuigjes te bedenken.

Geslaagd voor je eindexamen? Gefeliciteerd! Vier je diploma met een CJP/Knaek-pas: dé kortingspas voor studenten.

Bijna twee weken zat de Duitse grondonderzoeker Johann Westhauser op een kilometer diepte vast in een groot. Zwaargewond. Aan het eind van de ochtend wisten reddingswerkers hem eindelijk boven de grond te takelen

Makkelijk ging het zeker niet, maar Nederland is door naar de achtste finales! Na de laatste poulewedstrijd tegen Chili maandag én de laatste twee wedstrijden in poule A weten we pas wie de tegenstander wordt. De achtste finale zal op zaterdag 28 juni of zondag 29 juni om 18.00 uur gespeeld worden.

Het wordt lastiger voor Thaise monniken om er stiekem op los te leven. De kans bestaat dat ze erbij gelapt worden door collega’s. Er wordt namelijk een telefonisch meldpunt gelanceerd voor monniken die zich niet monnik-waardig gedragen.

Nog voordat in Nederland de oranjekoorts uitbrak, geloofde Stokje er al in. Hij was misschien wel de enige voorspeller die heilig overtuigd was van de winst tegen Spanje. Ook gisteren had hij het helemaal goed. Het was zwoegen, maar Oranje won met 3-2 van Australië. Is Stokje net zo positief over Nederland-Chili?

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om samen terug te kijken. Dit keer een gesprek met Frensch de Groot (22). Hij speelde op tienjarige leeftijd Sproet in Pietje Bell (2002).

De zomervakantie staat voor de deur. Meer dan twaalf miljoen Nederlanders gaan op vakantie. In het buitenland of gewoon in eigen land. Ik verheug me daar altijd enorm op. Vakantie heeft iets magisch: andere landen, mensen, talen en smaken ontdekken. Maar reizen heeft ook invloed op de aarde. Tijdens je vakantie laat je niet alleen een...

Malia Obama is pas vijftien, maar werkt nu al in Hollywood. Ze heeft een bijbaan op de set van de nieuwe sciencefictionserie Extant.

Het internet is een oneindige bron van goede artikelen. Maar wedden dat jij je tijd online vooral besteedt aan nutteloos scrollen op Facebook of 9gag, in plaats van die artikelen te lezen?

Drie dingen van dezelfde kleur naast elkaar krijgen, dat kennen we nu wel in spelletjes en apps. Maar wat als je die dingen eerst zelf moet maken?

Het is gewaagd. De markt van de Massively Multiplayer Online Role Playing Game (de MMORPG dus) wordt enorm gedomineerd door World of Warcraft. Daar iets aan doen, lijkt bijna bij voorbaat kansloos. Maar de mensen die het eerst met het sterke Guild Wars probeerden, doen nu nog een poging. En dan ook nog met een game die een heel andere...

Eén ding valt je meteen op als je dit spel start. Het is werkelijk prachtig. Van je pup zelf tot de bosrijke omgevingen, alles ziet er extreem verzorgd uit. Deze game, die speciaal voor de Vita is gebouwd, is niet op een namiddag in elkaar gezet.

Lactose-intolerantie, gluten-, noten- of pollenallergie, bewust vegetariër of veganist. Mensen letten steeds beter op wat ze eten. Maar op productlabels staat niet altijd even duidelijk wat er in zit of waar het product vandaan komen. Handige gadgets en apps kunnen je daarbij helpen

Vijf boeken zijn genomineerd voor de Gouden Lijst 2014: de prijs voor het beste jeugdboek uit 2013 voor jongeren van twaalf tot vijftien jaar.

De grootste toeristische attractie van Rio de Janeiro wordt tijdens het WK voetbal bijzonder verlicht. Het Christusbeeld op de berg Corcovado krijgt niet alle kleuren van de regenboog maar de kleuren van de vlaggen van de deelnemende landen. Daarvoor zijn driehonderd schijnwerpers met ledlampen nodig. De kleuren van Nederlandse tegenstanders...

Photoshoppen is een kunst. Wie dat ontkent, moet eens kijken naar het werk van de Argentijn Martín De Pasquale.

Met Happy scoorde Pharrell Williams een geweldige hit. In het clipje zie je mensen vrolijk dansen en zingen. Om zelf helemaal happy van te worden! Maar wat nou als je de muziek weghaalt? Dan is het resultaat behoorlijk lachwekkend.

Na haar breuk met John Mayer zit Katy Perry niet verlegen om aandacht van de andere sekse. Nu is het weer Robert Pattinson die graag met de zangeres uit wil. Dat zij vorige week nog een hangmat deelde met dj Diplo maakt de acteur weinig uit. Hij vertelde zijn vrienden dat hij Katy ‘hot’ vindt en meer wil dan alleen vrienden zijn.

Het Nederlands elftal is het WK voetbal in Brazilië spetterend begonnen. Oranje verpletterde wereldkampioen Spanje in Salvador met 5-1.

Een openingsceremonie vol pracht en praal en de eerst winst voor gastland Brazilië. Het WK voetbal is van start gegaan en hoe!

‘Win een meet & greet met B-Brave!’ Op die oproep uit 7Days reageerden meer dan tachtig Braviours die allemaal niets liever wilden dan Cassius, Kaj, Jai, Samuel en Dioni ontmoeten. De zusjes Celeste (14) en Beau-Esmée (12) wonnen, net als Fong-Li (13) die haar vriendin Michelle (13) meenam. ‘Ik zal deze dag nooit meer vergeten.’

De Nederlandse hockeyvrouwen staan morgen in de finale van het WK. De ploeg verpletterde het team van Argentinië gisteren in Den Haag in de halve eindstrijd met 4-0.

Laten we meteen een ding duidelijk maken: dit is géén computersimulatie. Wat je hier ziet is een unieke timelapse van een sterexplosie.

Met de hoofdrol in Stuk! debuteert Jackie van Parijs (20) op het witte doek. De pestkoppen die haar in de film de ergste dingen aandoen, zijn in het echt haar vrienden. ‘Soms was het zo heftig dat ik echt moest huilen.’

Stuk! is niet de eerste film over pesten. Maar misschien wel de eerste waar je zó’n ongemakkelijk gevoel bij krijgt dat je moeilijk kunt blijven kijken.

De huidige technologie biedt in sommige opzichten meer dan we hadden kunnen dromen, maar sommige van onze gewoontes zijn opvallend ouderwets. Wat te denken van een boodschappenlijstje dat haastig door je vader op een papiertje is gekrabbeld? Meer prehistorisch kan haast niet. Oké, natuurlijk had hij dat lijstje ook kunnen mailen of appen. Maar...

Het woordspelletje Ruzzle is nog steeds een enorme hit. Nu is er een vervolg.

Als je een minuut in deze game zit, gaat de hoofdpersoon dood. Gelukkig laat detective Ronan O’Connor zijn moordenaar zelfs na zijn dood niet zomaar wegkomen. Als geest gaat hij achter de dader aan.

Unity, de nieuwe game in de reeks Assassin’s Creed, speelt zich af in Parijs. De serie heeft al heel wat steden uit het verleden afgestoft, maar in dit deel haalt Ubisoft echt alles uit de kast.

Vincent van Gogh is een van de beroemdste Nederlandse schilders. Niet alleen om zijn schilderijen, maar ook om 'het oorincident'. De schilder sneed bij een ruzie een stuk van zijn linkeroor af. Maar sinds kort kan het oor weer 'horen'.

YouTech tipte ons een artikel over teleportatie. De TU Delft heeft namelijk informatie verstuurd over een afstand van drie meter zonder een kabel of draadloze verbinding. Iets wat volgens Albert Einstein onmogelijk zou zijn.

Op Pinkpop staan is de droom van veel artiesten. Vorig weekend stonden de grootste namen op het festival. Denk aan The Rolling Stones, Metallica en Stromae. En Duco (12), met zijn trompet! Hij mocht meespelen met de band Chef’Special.

Stel je een wereld voor waarin je nooit meer zonder lege telefoon komt te zitten omdat die wordt opgeladen door beweging. De vijftienjarige Angelo Casimiro uit de Filipijnen bedacht en bouwde een eenvoudige en goedkope stroomgenerator. Daarmee kun je apparaten met een kleine batterij, zoals je telefoon, opladen. Alleen maar door te lopen.

Met handen en voeten langs de muur omhoog lopen. Dat kan alleen Spider-Man. Maar niet lang meer! Het Amerikaanse leger heeft succesvolle tests uitgevoerd met deze klimtechniek. Binnenkort lopen ook de Amerikaanse commando’s als spinnen tegen de muur omhoog.

Het komt dus nog voor, dat je als argeloze vakantieganger wat in het rond facebookt, appt en twittert en je bij thuiskomst een torenhoge rekening ontvangt van je telefoonmaatschappij. Het overkwam de achttienjarige Clarissa Grise na een weekje zonnen in Turkije.

Afgelopen zondag sprak 7Days Matthew Jobin in Archeon tijdens De Grijze Jager Dag. De schrijver was speciaal naar Alphen aan den Rijn gekomen om te vertellen over zijn eerste boek: De Nedergrim. Een boek vol moed, magie en dreigend kwaad.

'Rafael van der Vaart niet naar het WK vanwege een blessure’, schalt mijn wekkerradio. Gespeculeer over het hoe en waarom. Terwijl vooral dat laatste me wel duidelijk lijkt: hij heeft een blessure.

Eens in de twee jaar ben ik een paar weken lang ononder broken vrolijk. Ik vind ieder WK of EK een feest. Voetbal is een schitterende sport in mijn ogen.

Het is je vast niet ontgaan. Je hebt een WK-special in handen. Het grootste deel van de redactie is al de hele week in jubelstemming door al het Oranjegedoe.

Na het succes van 21 Jump Street kruipen Channing Tatum en Jonah Hill opnieuw in de huid van agenten Schmidt en Jenko. En weer moeten ze undercover op een school op zoek naar een drugsdealer. Want waarom sleutelen aan een succesvol concept?

7Days is al helemaal in de stemming voor het WK voetbal in Brazilië. En daarom heeft Sevendays.nl ook een oranje-tintje met een heuse WK-special.

Sinds regisseur James Wan is overgestapt van schreeuwende mensen en ingewanden op psychologische spanning, hebben we al kunnen genieten van Insidious: een haunted house over een jongetje dat in contact komt met een stel kwaadaardige geesten. In zijn nieuwe film The Conjuring zien we meer kinderen en minder geesten. En dat...

Bijna iedereen maakt ze: selfies. Ook veel beroemdheden doen het. Voor telefoonmerk HTC bedacht de Amerikaanse fotograaf fotograaf Dan Rubin een slimme campagne die dit combineert: de phonie.

Weet jij alles van voetbal? Of vind je het gewoon leuk om mooie prijzen te winnen? Schrijf je dan in voor de 7Days WK-pool!

Om drie uur ’s nachts je bed uit voor Ivoorkust - Japan, vier wedstrijden achter elkaar kijken, een laptop met livestream naast je tv voor als wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden. Het WK voetbal is een feest voor de voetballiefhebber. Ben je minder thuis in die wereld maar wil je toch hoogtepunten zien? 7Days tipt tien wedstrijden...

Op 12 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd is het eindelijk zover: dan gaat in het Braziliaanse São Paulo het WK voetbal van start. Als je een goed overzicht wilt houden van het klassement en de uitslagen van alle wedstrijden, is het handig om een goede WK-app te downloaden. WK 2014 is een mooie gratis app, die je daarbij helpt.

‘Ik speel in de C2 van Bloemendaal. Normaal spelen we altijd met oude voetballen. Dus toen ik met mijn team het veld op kwam lopen met de officiële WK-bal, waren niet alleen wij maar ook de tegenstanders best onder de indruk. Ik hoorde zelfs de coach er wat van zeggen.'

Oké, niet helemáál een spelletje, maar wel een leuke app om mensen in je omgeving op de kast te jagen. Met Oranje Soundboard haal je elf verschillende geluiden naar je telefoon.

Zeg je muziek en het Nederlands elftal, dan zeg je André Hazes. Zijn hit Wij houden van Oranje uit 1988 wordt bij elk groot toernooi weer grijsgedraaid. Toen het Nederlands elftal dan ook een artiest mocht kiezen om een album mee op te nemen, moest het wel Hazes zijn.

Nederlanders kennen het Wilhelmus niet. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen. Bij 40% gaat het al mis bij het eerste couplet. En dat is natuurlijk niet best, met het WK voor de deur! Tijd voor een spoedtest. Pak je pen, vul de ontbrekende woorden in en vergeet ze nóóit meer!

Op 12 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd is het eindelijk zover: dan gaat in het Braziliaanse São Paulo het WK voetbal van start. Als je een goed overzicht wilt houden van het klassement en de uitslagen van alle wedstrijden, is het handig om een goede WK-app te downloaden. WK 2014 is een mooie gratis app, die je daarbij helpt.

Oké, niet helemáál een spelletje, maar wel een leuke app om mensen in je omgeving op de kast te jagen.

Eindelijk zitten ook de PS4 en de Xbox One vol wormen. Die zorgen al jaren voor strakke gevechten vol tactiek en humor, dus dat is goed nieuws.

Gameliefhebbers kennen het verhaal inmiddels: aan Watch Dogs is sinds 2008 gewerkt. Het spel zou eerder verschijnen, maar vergde steeds meer tijd en aandacht. Door die weg te kiezen, hebben de makers een enorme druk op hun eigen schouders gelegd. Dit moest wel een héél geweldige game worden.

Heeft er iemand weleens tegen jou gezegd dat je op een beroemdheid lijkt? De kans bestaat dat je dan twee dubbelgangers hebt. Want veel bekendheden lijken ook al op andere bekendheden. Zie maar...

Geen WK voetbal zonder WK-hits! Of nou ja, hits... Nederlandse artiesten hebben zich de afgelopen tijd in het zweet gewerkt om dé oranje plaat te maken. Gerard Joling vloog voor de opnames van zijn videoclip naar Rio (en brak een teen), Gordon wappert in een glitterpak met sambaballen en ook Roy Donders heeft zijn keel gesmeerd. Wie komt het...

Wat als je al het asfalt van de wereld kunt vervangen voor gigantische zonnepanelen? Dat dachten het Amerikaanse echtpaar Scott en Julie Brusaw. Ze startten Solar Roadways. Als hun idee werkelijkheid wordt, dan worden alle wegen in de VS van zonnepanelen.

De razend populaire huispakken van stylist Roy Donders zijn niet overal geliefd. In een supermarkt in Barneveld zijn ze uit de winkel verwijderd, omdat ze gepromoot zouden worden met een verwijzing naar de duivel.

In Amerikaanse films zie je vaak dat geslaagde scholieren met zijn allen tegelijk hun hoedjes de lucht in gooien. Die actie is scholieren van een middelbare school in een voorstad van Chicago duur komen te staan. Omdat ze hun hoedjes in de lucht gooiden krijgen ze hun diploma’s niet.

Het is eindelijk zeker: vanaf 2015/ 2016 moeten studenten hun studie zelf gaan betalen. De studiefinanciering wordt omgezet in een lening.

Het leenstelsel gaat door! Vandaag kwamen D66, GroenLinks, VVD en PvdA tot een akkoord met minister Bussemaker van Onderwijs. De studiefinanciering maakt plaats voor een lening. Alleen als je ouders te weinig verdienen, krijg je een aanvullende beurs.

Slim inhaken op nieuws, origineel reageren op (zeurende) klanten of een leuke campagne: wil je er als bedrijf of merk een beetje bij horen, dan zorg je dat je opvalt op sociale media. De een doet dat alleen beter dan de ander. Dit jaar worden er voor het eerst prijzen uitgereikt: de Beste Social Media Awards.

Het is nog láng geen december, maar toch werd deze week het goede doel van de Serious Request actie alvast bekend.

Niemand wist waar zanger Waylon was. Hij vertoonde zich niet bij optredens van The Common Linnets. Heel Nederland zocht mee, tot hij met een verklaring kwam op zijn Facebookpagina.

Stel je voor: je bent in een vreemde stad in het buitenland waar de 3G-verbinding erg duur is en je wilt de weg naar een museum weten. Angstig denk je aan van die onhandig grote stadplattegronden waarop je de route maar met moeite kunt vinden waarna je de kaart weer niet goed opgevouwen krijgt. Maar dat alles is niet nodig met de app City Maps...

In een bak zitten honderd balletjes. De bak heeft een schuifje aan de onderkant. Er glijden glazen onderdoor, op een soort lopende band.

De Kinderombudsman zette maandag 54 dossiers van jonge asielzoekers online. Ze zijn afgewezen voor het kinderpardon. Onterecht vindt de Kinderombudsman. Volgens hem past de overheid de regels veel te streng toe.

De titel mag dan het woord ‘nieuw’ bevatten, deze Wolfenstein is eigenlijk een knap ouderwetse game. En dat is best goed nieuws.

Anderhalf jaar na het verschijnen van de Wii U komt de grootste game van Nintendo dan eindelijk naar dat apparaat. En Mario maakt de hooggespannen verwachtingen waar

Wil jij je profielwerkstuk wijden aan een onderwerp op het gebied van kunst of geschiedenis? Dan kun je daar vanaf volgend jaar een nieuwe prijs mee winnen. Het Rijksmuseum geeft een onderzoeksprogramma en een studiebeurs weg. 11 juni is de eerste masterclass.

Ze rennen als bezetenen door molentjes en proppen hun wollige wangzakken het liefst vol met zo veel mogelijk eten. Maar volgens Japanners is er nog iets véél schattigers aan hamsters: hun billen. De boeken vol hamsterbillenfoto’s gaan er als warme broodjes over de toonbank.

Geen huwelijk is zo veel besproken als dat van Kim Kardashian en Kanye West. De twee beloofden elkaar afgelopen weekend eeuwige trouw in Forte di Belvedere in Florence. De complete Kardashian-clan en nog een hele bups bekende vrienden waren naar Italië afgereisd om bij het feest aanwezig te zijn.

Wie mag jouw land vertegenwoordigen in het Europese Parlement? Op die vraag lieten kiezers in 28 landen afgelopen week hun stem horen. Sommigen deden dat geheel in stijl.

Als je met je iPhone wilt printen, zijn de mogelijkheden helaas vrij beperkt. Je kunt je iPhone niet op de printer aansluiten en met iOS kun je standaard alleen printen met AirPrint. De kans is alleen groot dat jouw printer niet compatibel is met AirPrint.

Tijdens een talentenshow op een middelbare school in het Amerikaanse Californië trad de 17-jarige Brett Nichols op als Michael Jackson. Zijn optreden werd een regelrechte hit op YouTube.

Volgens Gers Pardoel is zijn nieuwe album De Toekomst is van Ons muzikaler en gevoeliger dan zijn debuut. Met behulp van de songtekst van zijn nieuwste single Louise filosofeert de rapper over zijn leven.

Ook NASA doet mee aan de ‘selfies-trend’. In april vroeg de ruimtevaartorganisatie haar social media-volgers: 'Waar op aarde ben je op dit moment?' Duizenden volgers reageerden. Vrijdag presenteerde NASA het resultaat: een interactieve wereldbol vol selfies.

Wubbo Ockels was een van de helden uit mijn jeugd. Niet alleen omdat hij zich (metsnor!) de ruimte in liet schieten, ook om zijn dwarse manier van denken.

Twitter-parodieën, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het begon met de parodie van koningin Beatrix, die het weekend op vrijdagmiddag standaard ‘opende’ met een gin-tonic.

‘Is het een bouvier? Een megapoedel? Een schnautzer misschien?’ Er gaat geen dag voorbij of iemand vraagt me in het bos wát mijn hond eigenlijk is. ‘Al sla je me dood’, antwoord ik altijd.

Een fan van GTA IV, die vermoedelijk ook fan is van Need for speed, heeft een bijzonder filmpje gemaakt. Hij heeft de trailer van de NFS-film, die twee maanden geleden verscheen, beeld voor beeld nagemaakt met beelden uit GTA IV.

Het WK voetbal in Brazilië begint bijna. Wordt Oranje deze keer wél wereldkampioen? Kijk jij alle wedstrijden én durf jij je zakgeld in te zetten in een WK-pool? Of kan het je geen bal schelen? 7Days is heel benieuwd naar jouw mening!

Met dik twaalf miljoen likes op Facebook heeft Farmville 2 heel snel een grote groep fans opgebouwd. En dat is, op basis van het succes van het eerste deel, wel te begrijpen.

Het gebeurt eindeloos: spellen worden na twee of drie delen op de markt gebracht als boxset, tegen een voordelige prijs. Nuttig? Ach, als je van comic book-achtige actie houdt en Darksiders is je helemaal ontgaan, dan best.

Het roze bolletje is terug. En hij zit in een game die je gerust één van de mooiste voor de 2DS en 3DS mag noemen.

Minister Asscher pleitte afgelopen week voor maatregelen om stress op het werk tegen te gaan. Maar niet alleen volwassenen hebben stress: steeds vaker hoor je verhalen over jongeren die hier last van hebben. Hoe zit dat bij jou?

Op 27 scholen in Nantes waren vrijdag heel wat behaarde benen onder elegante rokjes te zien. De Franse jongens droegen de zomerse kleding uit protest tegen seksisme. De actie kreeg de naam Ce que souléve la jupe (‘Wat tilt de rok op’) en hoopt de gelijkheid op scholen te bevorderen.

Vorige week ontplofte een kolenmijn in de stad Soma. Dodental: 301. Gewonden: ruim honderd. Het is de ergste mijnramp in Turkije ooit. Afgelopen weekend gingen boze Turken de straat op om te demonstreren tegen de regering. 'We worden gedwongen om te werken onder onveilige omstandigheden’, zegt Mehmet (17).

De modellenjaren van Kate Moss liggen bijna achter haar en daarom is het veertigjarige topmodel hard op zoek naar een opvolger. Die heeft ze gevonden in haar zestienjarige halfzusje Lottie.

Met hun ongetwijfeld vierkante ogen zullen ze vast even geen tv meer willen kijken, maar het wereldrecord tv-kijken is nu in Nederlandse handen en staat op 88 uur. En dat is precies één uur meer dan het oude Amerikaanse record.

Pablo (22), Robin (23) en Luka (19) van de Limburgse rockband DeWolff zijn jong maar houden vooral van oude muziek. Voor hun nieuwste plaat Grand Southern Electric - geproduceerd door Grammy Award-winnaar Mark Neil - reisden ze langs de plekken waar hun favoriete muzieklegendes vandaan komen.

Er is geen smartphone die niet is uitgerust met een redelijk geavanceerde rekenmachine. De iPhone bijvoorbeeld laat je naast optellen en aftrekken spelen met hyperbolische trigonometrische functies (sinh en cosh), het ‘natuurlijke nummer’ e, logaritmes enzovoorts. En dan zijn er ook nog talloze apps waarmee je functies kunt plotten in een...

Don’t tap the white tile geeft in de titel al meteen het hele instructieboekje weg. Je ziet een soort piano over je scherm glijden en hoort een
muziekje.

Een nieuwe superheldenfilm? Daar moet een game bij. Maar hoewel het best vermakelijk is, biedt dit spel te weinig nieuws.

Chantelle Brown-Young (19) heeft de zeldzame huidziekte vitiligo, waardoor haar bruine huid vol witte vlekken zit. Jarenlang werd ze getreiterd, uitgelachen en uitgemaakt voor koe of zebra. Nu slaat ze keihard terug en is ze een van de veertien finalisten van America's Next Top Model.

Dat een heel serieuze sport en een niet zo serieus mannetje goed samen kunnen gaan, bewijst Mario Golf al vijftien jaar. Met World Tour komt de verrassende combinatie naar de 3DS.

Beleef een zomervakantie vol plezier en maak nieuwe vrienden! Bij Vinea heb je keuze uit meer dan 150 vakanties met de leukste activiteiten!

Simon Cowell heeft wat nieuws gedaan. Hij drukte voor het eerst in zijn leven als jurylid van de Britse X Factor op de ‘gouden buzzer’, de knop waarmee hij kandidaten meteen naar de halve finale stuurt. De gelukkigen waren de vrienden Leondrie (13)en Charlie (15).

De eindexamens zijn pas een paar dagen bezig, maar woensdagavond had het LAKS al 38.000 klachten ontvangen. Meestal gaan die over de moeilijkheidsgraad van de examens of over geluidsoverlast. Maar er zitten ieder jaar ook een paar heel bijzondere klachten tussen.

Opschudding op het Buitenhout College in Almere. Daar zijn dinsdagmiddag examens van vmbo tl-leerlingen gestolen.

Een vrouw met een baard als winnares en Nederland op een ongekend hoge positie. Het Eurovisie Songfestival 2014 was een feest om niet snel te vergeten. En anders hebben we altijd de foto's nog...

Niet alleen Ilse DeLange en Waylon haalden afgelopen weekend een goede score voor Nederland bij het Eurovisie Songfestival. Ook Tim Douwsma scoorde punten. De zanger uit Friesland mocht voor ons land de punten uitdelen en heel wat Europeanen waren gecharmeerd van zijn blonde hoofd.

Nog nooit waren we zo blij met een tweede plek als afgelopen zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Het was lang geleden dat Nederland zo hoog eindigde bij het liedjesfestijn. Hoewel de douze points The Common Linnets om de oren vlogen, moesten Waylon en Ilse DeLange het toch afleggen tegen Conchita Wurst uit...

Ben je al druk aan het leren en kan je nog wel wat extra leertips gebruiken? Docenten weten natuurlijk als geen ander wat je wel en niet moet doen tijdens de examenperiode. Daarom ging videoblogger Renske van Scholieren.com weer terug naar de schoolbanken en vroeg ze hen om een paar goeie do’s en dont’s.

Zac Efron is terug en hij heeft zijn T-shirt thuisgelaten. In de comedy Bad Neighbours speelt hij een student die ruzie krijgt met zijn buurman. Maar is een gespierde blote torso genoeg om het publiek ruim anderhalf uur te vermaken?

Fysieke opslag is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kun je alles kwijt in de cloud. Dit geldt ook voor documenten en bestanden die je voorheen op je computer zou opslaan. Meerdere diensten bieden een cloud aan. Zoals de iCloud van
Apple. Of Google Drive, dat is misschien wel de meeste universele en meest gebruikte service.

Er lag deze week een zak groene Kitkats op de redactie van 7Days. Niet dat ze bedorven waren, ze horen groen te zijn. Omdat ze groene thee-smaak hebben.

Hoe word ik beroemd? Dat vroeg Amerikaanse Molly Kate Kestner (18) zich af. ‘Ik kom uit Austin, Minnesota. Niet bepaald een plek waar veel gebeurt op het gebied van muziek’, zei ze in een interview met NBC.

‘We hebben iets voor jullie gemaakt.’ Willemijn stond vorige week vrijdag met een stapel exemplaren van 7Days in haar handen. Achter haar nóg zestien jongeren uit onze Lezersraad.

Er is een nieuwe versie van de Logo Quiz. Deze kun je vinden onder de naam Logo Quiz - Nederland.

Bij ieder groot voetbaltoernooi hoort tegenwoordig een game. Soms voelt zo’n spel als een kleine aanvulling op het laatste FIFA-spel. Dit keer is
dat niet zo.

Heel goede mixen van avontuur en role playing zijn tegenwoordig zeldzaam. Als er dan een langskomt die prachtig én goedkoop is, verdient die een plaatsje in de schijnwerpers.

Superfoods, voedselzandlopers, suikervrij en glutenvrij eten. Als je alle artikelen en onderzoeken over voeding leest, zou je bijna niets meer durven eten. Uit een online poll van 7Days en Scholieren.com die werd ingevuld door 1152 jongeren, blijkt dat jullie je hierdoor niet gek laten maken.

Niet alleen koken en bakken, maar ook bloggen over eten wordt steeds populairder. Uit een rondvraag onder de 7Days-Lezersraad blijkt meer dan de helft graag in de keuken te staan én erover te lezen op internet. Gek genoeg zijn de meeste foodbloggers dertigers. ‘Een gemiste kans’, vindt Amerikaanse Erica Barry (17). ‘Jonge bloggers...

De wereld verbeteren? Dat kan gewoon in de supermarkt. Door dingen te kiezen die het milieu weinig belasten en geen mensen uitbuiten. Alleen, hoe weet je nu of je de juiste producten koopt? Dat is vanaf nu heel simpel: download de app Questionmark. 7Days testte het uit aan de lunchtafel.

Vorige week zat ik in een Mexicaans restaurant in Las Vegas. Ik bestelde een klein voorgerecht. Bij het gemiddelde Amerikaanse restaurant krijg je dan namelijk genoeg om drie weken van te ontbijten, lunchen én dineren.

Hoe je eten smaakt hangt af van... de prijs! Dat zeggen onderzoekers van de Cornell Universiteit in het Amerikaanse Ithaca. Mensen genieten meer van een maaltijd als die duurder is. ‘We waren erg verrast’, vertelt onderzoeker Ozge Sigirci.

René Redzepi (36) mag zich de beste kok op aarde noemen. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen werd vorige week voor de vierde keer door het Britse Restaurant Magazine uitgeroepen tot ‘beste restaurant ter wereld’. Redzepi’s geheim? Geen kreeft, tarbot of kaviaar op de kaart, maar mos, bessen, granen en dennennaalden.

Brood maakt dik en suiker is het nieuwe gif. Als je alle artikelen en onderzoeken over voeding leest, zou je bijna denken dat je niets meer kunt eten. Twee experts geven hun mening over een aantal hardnekkige feiten en fabels rondom voeding.

Het hele jaar houdt hij zich bezig met ernstige zaken. Maar één dag per jaar mag de Amerikaanse president Obama de lolbroek uithangen, afgelopen weekend tijdens het jaarlijks diner voor Witte Huis-verslaggevers.

Meer dan een week aan één stuk door radiomaken. Dat is het plan van 3FM-dj Giel Beelen. Hij wil het wereldrecord verbreken om te vieren dat zijn ochtendprogramma tien jaar bestaat.

In 2014 verschijnt een spannende nieuwe Young Adult Trilogie: Snow White Trilogie. Het eerste boek Rood als bloed ligt nu in de boekhandel.

JK Rowling zat afgelopen weekend muisstil achter haar computer. De Harry Potter-schrijfster herdacht op die manier de personages die zijn omgekomen tijdens de Battle of Hogwarts, in het laatste deel van haar populaire reeks.

Het promfeest is dé afsluiter van de middelbare schooltijd in de Verenigde Staten. En dat feest draait vooral om de vraag wie je meeneemt als date. Austin Dennison (19) uit het Amerikaanse Ohio koos voor zijn 89-jarige oma.


Haar blootfoto’s
op Instagram zijn verwijderd, maar tijdens de iHeart Radio Awards in Los Angeles verscheen Rihanna weer net zo schaars gekleed als we van haar gewend zijn. De zangeres was de grote winnaar van de avond en ging met vier awards naar huis.

Acrobaten kunnen net zo goed vervangen worden door Cebrennus rechenbergi. Deze spinnensoort blijkt een ware circusartiest.

Volkert van de G. is vrijdag na twaalf jaar gevangenisstraf vrijgelaten. Hij heeft dan twee derde van zijn straf uitgezeten. De moordenaar van Pim Fortuyn moet zich aan strenge regels houden en zijn verblijfplaats is strikt geheim.

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om samen terug te kijken. Dit keer een gesprek met Neeltje de Vree (24). Zij speelde op dertienjarige leeftijd Pleun in Lepel (2005).

Sexy foto's, die zijn we van Rihanna wel gewend. Maar zo uitdagend als de zangeres nu poseert... Voor Instagram gaat dat te ver. De blootfoto's die de zangeres online zette, zijn verwijderd en RiRi is op de vingers getikt.

De game DriveClub, die aanvankelijk al werd verwacht rond de release van de PS4, heeft nu toch eindelijk echt een datum van verschijning gekregen: 8 oktober. Een klein jaartje later dan eerst werd gehooptdus.

Wie Emma Stone een beetje volgt, weet dat de actrice groot fan is van de Spice Girls. Dus toen ze door komiek Jimmy Fallon werd uitgenodigd voor een playbackbattle dacht iedereen dat ze een nummer van deze meidenband zou kiezen. Maar niets bleek minder waar...

Gelovige jongeren zijn steeds behoudender. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) naar kerkgangers in Nederland.

Moeten we pindakaas en chocoladerepen van onze favorietenlijst schrappen? Er zitten AGE’s in, verraderlijke stofjes die in hoge concentraties giftig zijn. Dat zegt de Amerikaanse hoogleraar Helen Vlassara. Hetzelfde geldt voor biefstuk en geroosterd brood. Deze week was ze in ons land. Haar boek is net vertaald in het Nederlands.

Dacht jij dat je goed bezig was met je dagelijkse bergje broccoli en je goedbedoelde banaan? Helaas. Uit Brits onderzoek bleek deze week dat de Nederlandse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit misschien wel te laag is. Wat nu?

Een opmerkelijke schat in Echt werpt een nieuw licht op het ineenstorten van de Romeinse macht in Nederland. De schat bevat zilveren schalen die in stukjes zijn geknipt. Dat wijst op een rijk in crisis.

Als Spider-Man bereikt hij enorme hoogtes. Maar als kind werd acteur Andrew Garfield vooral klein gehouden. ‘Ik werd enorm gepest omdat ik dun en gevoelig was.’

De spinnenman is terug en dat is goed nieuws. Want in deel twee geniet Peter Parker veel meer van zijn rol van mensenredder dan in deel één. Maar het duurt niet lang voordat er weer problemen opduiken. En echte fans, wees gewaarschuwd, je wandelt niet zonder gemengde gevoelens de zaal uit.

Met drie jaar onderbouw-Frans op zak hebben we niet echt het idee dat we de taal kunnen spreken. Met veel moeite jezelf voorstellen en vragen hoe oud de ander is, dat gaat nog wel. Maar ergens is er toch iets misgegaan. Jammer, want een taal spreken is altijd handig, of het nou op vakantie is of later op je werk. Gelukkig kun je een taal...

Fans van de populaire app Threes opgelet! Als je dat spelletje leuk vindt, kun je met een gerust hart aan
2048 beginnen.

Is het nu een demo of een echte game? Een
cadeautje of een belediging? Aan welke kant je ook staat, dit spel lokt nogal stevige
reacties uit.

Een voetbalclub managen, dat kon nog niet op je 3DS. Nu wel. En met Pocket Football Club pakt Nintendo het op z’n minst origineel aan.

Nadat Ineke Riem al 's ochtends had gehoord dat ze de Dioraphte Jongeren Literatuur Prijs 2014 had gewonnen, werden gisteravond ook de twee andere DJP-prijzen bekendgemaakt in Amsterdam.

Ben jij het zat om altijd maar de laatste mode te volgen? Of erger jij je aan al die hipsters bij jou op school? Dan is er goed nieuws. Volgens de nieuwste trend, of eigenlijk anti-trend, hoor je je zo normaal en saai mogelijk te kleden. Welkom in de wereld van normcore.

Het leven van feestbeest Jason Padgett bestond voornamelijk uit werken, uitgaan en workouts in de sportschool. Totdat hij op een dag bij het verlaten van een karaokebar in elkaar werd geslagen door twee mannen. Ze lieten hem bewusteloos achter. Padgett werd wakker in het ziekenhuis - niet met een geheugenverlies zoals je zou verwachten - maar...

Een tijd geleden vroeg hoofdredacteur Lotte in 7Days of het tijd was voor een kookrubriek. Er kwamen veel enthousiaste reacties binnen. Nou, daar komt-ie: wij laten het koken voor die rubriek graag aan jullie over...

Een zingende drol. Klinkt komisch. Maar de drol in kwestie heeft een serieuze boodschap, over de grote boodschap. Want in India doen veel mensen hun behoefte op straat. En dat moet stoppen, vindt Unicef. Daarom maakte de organisatie een clipje met een drol in de hoofdrol.

Op deze vraag krijg je vrijdag antwoord. 7Days voelde de presentatrice aan de tand voor de rubriek op Kijk. Hier alvast een voorproefje.

'Jeetje nu al? Zo vroeg?' Schrijfster Ineke Riem werd vanmorgen om acht vóór acht verrast door een telefoontje van Giel Beelen. De 3FM-dj overdonderde haar met het nieuws dat haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken de Dioraphte Jongeren Literatuur Prijs 2014 heeft gewonnen in de categorie Nederlands oorspronkelijk werk...

Kinderen die gepest zijn, kunnen daar veertig jaar later nog last van hebben. Dat blijkt uit Brits onderzoek

De reden is niet helemaal duidelijk, maar de Amerikaanse zanger Drake Bell laat geen kans onbenut om op Twitter Justin Bieber en zijn fans belachelijk te maken. Beliebers krijgt hij daar meteen mee op de kast, maar Justin zelf houdt zich doorgaans redelijk op de vlakte. Tot afgelopen weekend.

Twee Amerikaanse tieners uit New Jersey zijn aangeklaagd omdat ze naaktfoto’s hebben verspreid van leeftijdsgenoten.

Als je even niets te doen hebt, is het ontzettend makkelijk om met een smartphone de tijd te doden. Daardoor kom je misschien, net als wij, minder toe aan het lezen van een boek dan je zou willen.

Het was heel lang stil rond RollerCoaster Tycoon. Maar die stilte is dan eindelijk doorbroken. Atari heeft een nieuwe game uitgebracht onder de naam RollerCoaster Tycoon 4 Mobile.

Een nieuwe Lego-game moet het hebben van een sterk verhaal, humor, leuke karakters en mooie omgevingen. En precies daarom is dit spel, ondanks weinig vernieuwingen, de moeite waard.

Het zou dé game worden die de aanschaf van een Xbox One in één klap de moeite waard maakt. Dat lijkt me nogal overdreven.

Het akkoord dat donderdag over de Oekraïne is gesloten, is door pro-Russische activisten van tafel geveegd. Zij leggen hun wapens niet neer zolang de regering in Kiev blijft zitten waar ze zit.

Het huis van Michael uit GTA V is van top tot teen nagebouwd in Minecraft. De bouwer, een speler met de naam Tanreverdi, is zelfs het zwembad en de tennisbaan niet vergeten. en je krijgt een tour. Dit is wel een van de meest originele vermengingen van twee games die we de laatste jaren hebben gezien.

Hoera, het is meivakantie! Leuk, want geen school en alle vrijheid die je maar wil hebben. Maar hoe vermaak je je als al je vrienden op vakantie zijn? Zeven tips die ervoor gaan zorgen dat je je niet gaat vervelen.

Onuitgenodigd op een vrijgezellenfeest verschijnen en dan ook nog eens alle aandacht naar je toe trekken. Daar maak je je doorgaans niet geliefd mee. Behalve als je Taylor Swift heet.

Na een korte adempauze vonden ze het in Hollywood wel weer eens tijd om wat prijzen uit te delen. Deze keer geen opgeprikt gedoe met sterren in peperduur galakostuum die geëmotioneerd hun prijs in ontvangst nemen. Bij de MTV Movie Awards gaat het er heel wat losser aan toe. Zo los dat Rita Ora de gespierde torso van Zac Efron ontblootte voor...

Eind maart werd op de Nederlandse huwelijksreceptie van Tahereh Mafi en Ransom Riggs (ja, deze twee succesvolle YA-auteurs zijn getrouwd!) Vertrouw me gepresenteerd.

Woensdag is het zover, dan wordt de winnaar van de Jonge Jury bekendgemaakt in de Rotterdamse Doelen. Wie wordt de opvolger van IJsbarbaar van Rob Ruggenberg?

Bijenhouder She Ping uit het zuidwesten van China heeft zich vrijwillig laten bedekken met 456.500 bijen uit 28 bijenkorven. De bijen wogen bij elkaar 46 kilo. In 2012 deed deze bijenhouder dezelfde stunt maar dan met bijen uit 26 korven. Zijn oude record is nu dus verbroken.

In de tv-serie Wie is de Mol? Junior spelen 10 kandidaten tegen elkaar. Maar 1 kandidaat werkt de anderen tegen en vindt het helemaal niet erg wanneer opdrachten mislukken. Deze kandidaat is de mol. Maar…. wie is de mol? De serie is elke zondag te zien bij de AVRO op ZAPP vanaf 18.10 uur.

Je smartphone is er niet alleen om kattenfilmpjes op te bekijken of selfies mee te verspreiden, maar ook om ‘het moment’ vast te leggen. Op vakantie, op een leuk feestje of als er plotseling iets moois of geks gebeurt. Dan heb je twee opties: een foto of een filmpje maken.

Apps maken de aankoop van steeds meer ‘grote’ spellen, of die nu op een bord of op de computer worden gespeeld, overbodig. En nu kun je ook je puzzelboekjes thuislaten als je op vakantie gaat.

Gelukkig: dit kan dan een ‘officiële’ game zijn, je hoeft geen motorcrosser te zijn om er plezier mee te hebben. Wel een doorzetter.

Als twee van de meest aparte en ouderwetse gamehelden een duo vormen, kun je wat verwachten. Maar verwacht vooral geen hoog tempo.

De wereld is verrot. Dat dacht ik écht even vorige week. In het Sophia Kinderziekenhuis hadden dieven de portemonnee gestolen van de ouders van een jongen met kanker. Ze pinden elfhonderd euro en gingen ervandoor.

Ineens had ik deze week honderd euro in mijn portemonnee. Knisperende flappen waarvan ik allang was vergeten dat ik ze twee weken geleden had uitgegeven aan een groen vestje.

Mijn mond viel open van verbazing toen ik afgelopen maandag een mailtje van RTL 5 in mijn mailbox zag. Vol trots kondigde de zender een nieuw programma aan. Daarin gaan Bekende Nederlanders paaldansen. Ja, je leest het goed, na stijldansen, schaatsen en van een duikplank springen, nemen BN’ers het nu tegen elkaar op door ondersteboven aan een...

Wachtrijen, tl-verlichting en – om een of ander reden – altijd een enorme berg stof op de vloer. Een gemiddeld bezoek aan een pashokje is geen pretje. Om nog maar te zwijgen over kleding die slecht aan en uit wil. En haar dat statisch rond je gezicht gaat plakken. Dat is straks allemaal verleden tijd. Passen kan ook virtueel.

De man die niet meer wist wie hij was en zichzelf 'John Smith' noemde, is herkend. Hij werd in december gevonden op een sneeuwvlakte vlakbij Oslo door de Noorse politie. Hij kon zich niet herinneren wie hij was of waar hij vandaan kwam.

De tranen rollen bijna van haar Twitter-pagina, zo ontroostbaar is Miley Cyrus door de dood van haar geliefde hond Floyd. De twee jaar oude husky werd vorige week doodgebeten door prairiewolven. De zangeres kan sindsdien over niets anders meer praten.

Je hebt je vast wel eens voorgenomen om vaker te gaan sporten. Vaak strandt dat voornemen al vrij snel. Meestal helpt het als je samen met iemand anders sport of als je iemand hebt om je te coachen. Dit kun je natuurlijk ook door een app laten doen.

Van de Angry Birds ben je gewend dat ze zichzelf tegen torens aangooien om die omver te krijgen. Niets daarvan in Go! Dat is een soort uitgeklede Mario Kart op je telefoon of tablet.

Een nieuwe puzzelgame voor je 3DS voor twee tientjes? Mooi toch? NEE. NEE. NEE! Candy Match 3 verdient niet eens ruimte in je prullenbak.

Een grote gameketen verkoopt vanaf nu geïmporteerde Xbox Ones. En met Titanfall en Infamous hebben de next gen-consoles allebei hun eigen publiekstrekker. Tijd voor een tussenbalans: waar moet je voor gaan sparen?

'Wat ben jij knap.' Dat compliment geeft Amerikaanse filmmaker Andrew Hales aan vreemden om te zien hoe ze daarop reageren. Het resultaat? Veel ongemakkelijkheid en een uitnodiging voor een date.

Niemand wil anders zijn. Zeker niet als je in de wereld leeft waarin Divergent zich afspeelt. Net als in The Hunger Gameswordt er in deze boekverfilming een wereld gecreëerd die, ondanks het onrealistische aspect, heel erg tot leven komt.

Wat begon als een poging om een iPhone uit een put te vissen, eindigde in een reddingsactie voor Britse scholiere Ella-Anne Birchenough. De 16-jarige kwam vast te zitten in een afvoerput toen ze met haar voet haar telefoon eruit probeerde te halen.

Dj Hardwell is de nieuwe ambassadeur van Dance4Life. Dat maakte de nummer één dj van de wereld donderdag bekend tijdens een verrassingsoptreden op het Museumplein in Amsterdam.

Profielwerkstuk

Een profielwerkstuk maken saai? Hoeft niet. Je kunt ook zelf een energieturbine bouwen, op bezoek gaan bij oud-premiers of acteurs rotzooi laten trappen in de klas. Met een beetje geluk levert het je tweehonderd euro op en een prijs voor het beste profielwerkstuk. Deze week werden die uitgereikt op de Rijksuniversiteit Groningen.

Als je voetbalt, heb je er misschien wel eens last van gehad: een clubscheidsrechter die erg partijdig fluit. Elke aanval is opeens buitenspel, elke aanraking een overtreding en de tegenpartij komt overal mee weg. Heel frustrerend natuurlijk, maar binnenkort verleden tijd als het aan Thomas Damen ligt. Hij is één van de oprichters van ...

‘Beste Verenigde Staten, ik kan jullie 290 miljoen euro laten besparen.’ De afzender van deze boodschap is geen louche oplichter, maar de veertienjarige Suvir Mirchandani. Zijn oplossing is simpel: verander van lettertype.

Ik ben helemaal vrolijk. Dit is tot nu toe mijn lievelingsjaar ooit! Ik ben namelijk niet zo’n fan van kou en regen. Helemaal enthousiast word ik van de lentegedachte die waart door de straten van Athene.

We hebben het weer overleefd: 1 april. Ik ben die dag altijd extreem op mijn hoede. Niet alleen op de redactie. Ik zou het echt verschrikkelijk vinden als we in de krant een grap voor waar aannemen. Maar ook thuis. Mijn vriend is dol op het maken van grappen. En hij is er ook behoorlijk goed in.

Hema opende gisteren voor het eerst haar deuren in Spanje. In een bekende winkelstraat in Madrid kunnen nu ook stroopwafels en Jip en Jannekeproducten worden gekocht.

In Amsterdam zijn maandagavond de Edisons Pop 2014 uitgereikt. Welke artiesten gingen er met de prijzen vandoor?

Zo zit er een bronzen haas in je oor en zo is het weg. Het standbeeld van Mandela is sinds kort weer haas-vrij.

Records zijn er om verbroken te worden. En daarom deed rapper 50 Cent een poging om meer retweets te krijgen met een selfie dan Ellen Degeneres had maar haar beroemde Oscar-selfie.

‘Things don’t have to change the world to be important’ – Steve Jobs. Dat is zomaar één van de citaten die we tegenkwamen met QuotesFolder, een app die je in staat stelt om duizenden mooie (en soms ook minder mooie) citaten van beroemde (en soms minder beroemde) personen te vinden.

Een kleine vijftien jaar geleden was Crazy Taxi een populair spel op pc en spelcomputer. Nu is de game er als app. En ook op klein scherm werkt het concept prima.

Met Dark Souls 2 kun je eigenlijk maar twee kanten op: je gooit het spel al snel gefrustreerd aan de kant óf je gaat er totaal in op. Als dat laatste gebeurt, ben je vermoedelijk een échte gamer.

De kleine dinosaurus Yoshi is zonder meer schattig en deze nieuwe game is leuk en gevarieerd. Maar zo nieuw is New Island eigenlijk ook weer níet.

De bestseller The Book Thief vertelt een aangrijpend oorlogsverhaal waarin de Duitsers zowel helden als slachtoffers zijn. Een origineel idee dat in de verfilming alleen niet tot z’n recht komt.

Uit duizenden meisjes werd de Canadese Sophie Nélisse (14) gekozen voor de hoofdrol in de verfilming van het populaire boek The Book Thief. Om Liesl te kunnen spelen, moest ze Engels leren spreken met een Duits accent. Ook oefende ze Duitse scheldwoorden op vreemden en stal net als haar personage boeken.

Het was nog niet zo glorieus verbouwd als nu. Sterker nog, eigenlijk was het Rijksmuseum een beetje een oud zooitje toen ik er een zomer lang stage liep. Maar de Hollandse meesters die er hingen waren dezelfde als nu.

Afgelopen zaterdag wandelde een man/vrouw het casino in Enschede binnen, stopte 7,50 in een speelautomaat en won de jackpot van drie miljoen. De persoon was zo overdonderd dat-ie direct naar huis is gegaan om het te verwerken. Het casino kan niet zeggen om wie het gaat, vandaar die slash.

Ik heb mijn hart verpand aan House of Cards: de bejubelde Netflix-serie over democraat Francis Underwood, die zich op een meedogenloze manier een weg naar de top in het Amerikaanse Witte Huis baant.

Stel nou dat astronauten op een dag buitenaardse wezens tegen het lijf lopen. Dat moeten we er als mensen wel een beetje modieus uitzien. Daarom laat ruimtevaartorganisatie NASA iedereen meestemmen over het nieuwe pak.

Ze had nog wel een bedeesde beige jurk aangetrokken, maar het mocht niet baten. Koning Máxima kreeg tijdens de National Security Summit de ogen van de wereldleiders op zich gericht, nog voordat ze de hand van haar man hadden losgelaten.

Het is een trend onder bekende sterren: de blote billen gezicht-selfie op Instagram. Beyoncé is er mee begonnen en veel sterren volgen haar nu.

De tien nominaties voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) zijn bekend. Ben jij tussen de 15 en 25 jaar dan kun je vanaf vandaag stemmen op je favoriete boek!

Als je met meerdere mensen tegelijk iets wilt afspreken, dan is het soms moeilijk om een datum te vinden waarop iedereen kan. Toetsweken vallen niet samen, iedereen heeft afspraken op andere momenten gepland of je kunt zelf niet omdat je bijvoorbeeld moet werken. Dus als je al weken met je vrienden naar de film, uit eten of naar een feestjes...

In Smash Hit mag je iets doen wat iedereen in een boze bui wel eens wil doen: iets door een raam gooien. Sterker nog: je móet zelfs zo veel mogelijk glas vernielen.

Als er één game is die je ouders wel gespeeld moeten hebben, is het Pac-Man. Dat spel is nu samen met zeven opvolgers in een nieuw jasje gestoken. En ja, het is nog steeds leuk.

Of je de nieuwe game van South Park leuk vindt, hangt eigenlijk maar van één ding af: ben je fan van de tv-serie? Want goed beschouwd is dit gewoon een interactieve aflevering van vijftien uur.

Zonder aanleiding begon ze er ineens mee. Zo’n tien jaar lang was het bakje water dat altijd goed gevuld klaar staat goed genoeg. Maar ineens besloot mijn kat Sinne dat drinken uit de kraan veel leuker is. En dus zit ze nu vanaf de wasmachine naar me te loeren als ik mijn tanden sta te poetsen.

‘Hallo?’ ‘Haaaalloooo!’ ‘Halloow.’ ‘Hallo.’ Er zijn veel manieren om het woord ‘hallo’ uit te spreken. Ik weet zeker dat ik - zij het niet enorm bewust - ook varianten heb, afhankelijk van wie ik begroet.

Een auditie van de Italiaanse versie van The Voice leek te veranderen in een scène uit de film Sister-Act. Er deed een wel heel swingende non auditie.

Twitteren in Turkije? Dat gaat voorlopig even niet. De Turkse premier Erdogan heeft donderdagavond Twitter laten blokkeren in zijn land.

Schoolnieuws

Leggings zonder broekje of rokje zijn sinds een week verboden op de Haven Middle School in het Amerikaanse Evanston. Ook lage broeken mogen niet meer. De nieuwe regels zorgen voor veel ophef.

Een vak leren én militair worden, je moet het maar kunnen. Zit je nu op het VMBO? Zie jij jezelf later aan de slag gaan bij Defensie? En wil je de zekerheid van een MBO-diploma? Dan is de VeVa-opleiding misschien iets voor jou.

Premier Rutte wil niet meer samenwerken met Geert Wilders. Dat zei hij naar aanleiding van de Marokkanen-uitspraak van de PVV-leider.

Is het heelal echt ontstaan met een grote knal? Die theorie is heel bekend. Amerikaanse onderzoekers denken er nieuw bewijs voor te hebben.

Koperdieven hebben donderdagnacht alle waterleidingen doorgesneden bij voetbalclub GeuzenMiddenmeer in Amsterdam. Zo’n 28 thuiswedstrijden konden dit weekend niet doorgaan. Een nacht later was voetbalclub Zeeburgia aan de beurt.

Tijdens zijn Europese tour wordt hij wel heel vaak door haar vergezeld. Dus het verhaal dat Drake en Rihanna aan het daten zijn, komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen weken werden ze al samen in een nachtclub in Parijs gespot, in een restaurant in Londen en ook in Amsterdam weken ze geen moment van elkaars zijde...

Als je op een bepaald tijdstip iets moet doen maar je verwacht dat je het gaat vergeten, dan is het handig om op je telefoon een herinnering in te stellen.

Het arme eilandenrijk Camatuga is geraakt door een aardbeving, waarbij alle bruggen zijn ingestort. In Bridge Constructor heb je de taak alle losse eilanden weer met elkaar te verbinden door nieuwe bruggen te bouwen.

Dracula pakt nog één keer uit voordat hij eeuwig rust krijgt. Dat doet hij in een game vol hoge pieken en diepe dalen.

Plants vs Zombies: Garden Warfare – Een tactische online shooter die geschikt is voor spelers van zeven jaar en ouder? Dat leek niet te kunnen. Totdat dit schietspel voor de hele familie’ op de markt verscheen.

In Hartenstraat gaat het - verrassing - over de liefde. Dankzij Relatieplanet, de opzichtige sponsor van de film, speelt internetdaten een grote rol. Een tikkeltje onlogisch in een film waarin alle personages bij elkaar om de hoek wonen.

Nathan groeit op in een wereld vol witte en zwarte heksen. Zijn vader is een beruchte zwarte heks en wordt door iedereen gevreesd. Zijn moeder, een witte heks, is dood.

Laatste vertelde een jongen mij dat de parken in zijn wijk veel mooier blijven sinds bewoners worden betrokken bij het planten van de bloemen. ‘Omdat iedereen meehelpt, is het park ook echt van iedereen en zorgen we er samen voor’, zei hij. Zo simpel kan het zijn. Gezond verstand leidt vaak tot de mooiste oplossingen.

Gisteren werden Facebook en Twitter overspoeld met zoenberichtjes. Eventjes kon niemand het meer over iets anders hebben dan het korte filmpje First Kiss.

Ik gebruik ze nu een half jaar. Superfoods. Iedere ochtend mix ik gojibessen, moerbeien, chiazaad met wat havermout en sojamelk. Dat geeft best een super gevoel, zeker als ik googel (wat ik dan ook vaak doe) wat voor antioxidanten, gezonde vetten en zeldzame mineralen erin zitten.

Collega Annemieke en ik schrijven een boek, genaamd: Stop met stressen, handleiding voor jongeren met een (bijna) burn-out. En ehm, we merken dat het stressvol is, zo’n boek schrijven.

Rovio, de studio die verantwoordelijk is voor de Angry Birds, werkt waarschijnlijk aan een nieuwe game over deze boze vogels. Dit keer lijken ze geplaatst naar de middeleeuwen. De studio wil dat niet bevestigen, maar een grappig filmpje lijkt het wel duidelijk te maken.

Vind jij De Jeugd Van Tegenwoordig de beste hip hop-act? Of dan toch eerder Gers Pardoel? Nee? The Opposites dan misschien?

Beledigend, arrogant, uit de hoogte en respectloos. Deze opsomming geeft TMZ over het gedrag van Justin Bieber vorige week. De Amerikaanse entertainmentsite werkte zich door een 4,5 uur durende video heen waarin is te zien hoe de zanger wordt verhoord in de zaak tegen zijn bodyguard.

In de Champions League staan vanavond de returns in de achtste finales op het programma. Atletico Madrid neemt het op tegen AC Milan en Bayern München speelt tegen Arsenal. AC Milan en Arsenal moeten allebei een achterstand goedmaken. Een lastige klus dus!

Echt winter wilde het maar niet worden, dus dan kan het net zo goed lente zijn. En dat was het afgelopen weekend volop. Zowel zaterdag als zondag waren de warmste 8 en 9 maart ooit!

Bayern München is niet te stoppen. Na 24 wedstrijden heeft de ploeg van Arjen Robben de titel al zo goed als binnen. Na de grote overwinning van 6-1 tegen Vfl Wolfsburg afgelopen weekend is Bayern dé doelpuntenmachine van Europa.

Wat begon als een serieus bedoelde tweet van de Britse premier David Cameron, eindigde in een eindeloze reeks lollige foto's op Twitter.

De bouwhekken zijn weg, maar de deuren nog potdicht. In het centrum van Utrecht staat muziekpaleis Tivoli/Vredenburg te blinken van de nieuwigheid.

Mark en Theo stoppen ermee. Mark (Tuitert) won vier jaar geleden olympisch goud op de 1500 meter schaatsen. In Sotsji werd hij vijfde. Theo (Jansen) kwam uit voor Oranje en werd met Twente én Ajax kampioen, maar hij speelde vooral bij Vitesse. Theo is te vaak geblesseerd, Mark is over zijn top heen. Ze zijn 32 en 33.

Volgens mij is er iets aan het veranderen. We klagen bij 7Days al jaren dat de meeste media geneigd zijn de problemen onder jongeren te benadrukken en positieve ontwikkelingen opzij te schuiven.

Het woord kenau roept niet bepaald positieve associaties op. Maar in de gelijknamige film is Kenau Simonsdochter Hasselaer de heldin van Haarlem. Met haar leger van vrouwen vecht ze tegen het zogenaamd machtige Spaanse leger, dat er in de film nogal slecht vanaf komt.

Vrijdag beginnen in het Russische Sotsji de Paralympische Spelen, de Spelen voor sporters met een handicap. Het Nederlandse team bestaat uit zeven sporters: drie skiërs en vier snowboarders. Wanneer komen ze in actie?

Het was een bewogen week op het Oekraïense schiereiland de Krim. Duizenden Russische militairen wandelden er zomaar binnen en de wereld hield zijn adem in. Het zal toch geen oorlog worden daar? Wereldleiders belden en vergaderden ongerust met elkaar. En president Poetin leek overal zijn schouders over op te halen. Een terugblik in foto’s van...

Hamblokjes, maïs, augurken en jus in de blender: heerlijk. Of wat dacht je van een ijshoorntje met een bodem handwarme jus en een bol aardappelpuree? Comedian Nick Prueher (38) zette een koksmuts op, bond een schort voor en kreeg het voor elkaar om dit live op de Amerikaanse tv te maken. Presentatoren slikten zijn flauwekul - letterlijk - voor...

Het aftellen kan nu echt beginnen. Nog precies honderd dagen en dan begint het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De voorbereidingen zijn in volle gang maar zijn tot nu niet altijd even vlekkeloos verlopen. Volgens FIFA-baas Sepp Blatter hoeven we ons geen zorgen te maken. 'Alles is onder controle, ik verwacht een exceptioneel goede start...

Weer is het Leonardo DiCaprio niet gelukt om Oscar mee naar huis te nemen. Voor de vierde keer was hij genomineerd voor beste acteur maar opnieuw ging de prijs aan zijn neus voorbij. Het inspireerde creatievelingen wel tot een hoop hilarische plaatjes...

Stagiaires zijn er vooral om koffie te zetten en te kopiëren. Toch? Nou, niet in de VS. Wie zijn stage bij technologie- of internetbedrijf loopt, loopt flink binnen. Dat maakte banenwebsite Glassdoor bekend.

Veel mensen zijn ongerust over de toestand op de Krim. Oekraïne lijkt aan de vooravond van een oorlog met Rusland te staan nu Russische militairen afgelopen weekend het schiereiland binnenvielen.

Gravity is met zeven prijzen de grote winnaar van de Oscars. Afgelopen nacht wist de film met George Clooney en Sandra Bullock in de hoofdrol met zeven awards bekroond. De andere grote kanshebber 12 Years a Slave ging met de prijs voor Beste Film naar huis.

Twee mannen. Jose Mujica en Viktor Janoekovitsj. Ze hebben, of hadden in het geval van de laatste, dezelfde baan. President. Gekozen door de inwoners die het gevoel hadden dat het met deze mannen aan het roer helemaal goed zou komen met hun land.

Baarden zijn in en dat merken plastisch chirurgen. Amerikaanse artsen laten weten dat het aantal baardimplantaten het afgelopen jaar flink is toegenomen.

De afgelopen maanden hoorde ik eindredacteur en tv-redacteur Maartje steeds vaker mokken. ‘Er wordt niks leuks uitgezonden volgende week’ en ‘Het lijkt wel alsof er een permanente zomerstop is’.

Dacht jij dat je met een cello vooral klassieke muziek kunt maken? Het duo 2CELLOS bewijst anders. Zij hebben groot succes met het spelen van rock- en popnummers op dit instrument.

Het leek wel een misdaadthriller. Een crimineel duo liet de afgelopen weken een spoor van vernieling na in Nederland. Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), volgens de politie zijn de twee levensgevaarlijk, werden woensdag eindelijk opgepakt. Een reconstructie.

Van schaatsen krijgen we niet snel genoeg hier in Nederland. Terwijl we nog een beetje nagenieten van 24 medailles in Sotsji staat het wereldkampioenschap (22 en 23 maart in Heerenveen) alweer voor de deur. Veel buitenlanders snappen daar niet zo veel van. Die vinden het maar saai, mannen en vrouwen die steeds zo hard mogelijk hetzelfde rondje...

Concurrenten reclame voor je laten maken, dat krijg je doorgaans niet zo makkelijk voor elkaar. Maar met een slimme truc lukt het wel, zo laat koeriersbedrijf DHL zien.

Voor het eerst heeft een nummer op YouTube een miljard views gehaald. Het is Justin Biebers hit Baby uit 2010. En dat gebeurde niet zomaar: het was een verjaardagscadeau van zijn fans.

Op skateboards en BMX-fietsen zie je het vaak genoeg. Waaghalzen die op een ramp met hoge snelheid een rondje van 360 graden maken. Rennend was het alleen nog nooit iemand gelukt. Daar wilde de Britse stuntman Damien Walters verandering in brengen en met succes!

Graziano Pelle ging na het gelijkspel tegen FC Twente volledig door het lint. De spits van Feyenoord was het helemaal niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter en schopte in de catacomben wild om zich heen.

Smartphones kunnen tegenwoordig bijna alles, maar als functioneel muziekinstrument komen ze meestal niet heel goed uit de verf. Piano’s zijn meestal te klein en andere instrumenten zijn wel leuk, maar vaak niet echt praktisch.

Het viel te verwachten: succes leidt nu eenmaal tot kopieën. En omdat het superirritante en tegelijk stiekem erg leuke Flappy Bird een regelrechte hit was, zijn er dus ineens allerlei spelletjes op de markt die er wel erg veel op lijken.

De legendarische gamebouwer Tim Schafer wilde weer eens een spelletje maken. Zijn fans gaven hem 3,5 miljoen dollar. Ze kregen er Broken Age voor terug.

In de hoop de verkoop van de Wii U eindelijk op gang te brengen, valt Nintendo steeds meer terug op de oude helden. Nu mag Donkey Kong weer opdraven. Gelukkig is dat nooit een straf.

Wie wel eens naar de winkel wordt gestuurd, zal het herkennen. Het Onvindbare Product. Een paar voorbeelden: de gedroogde abrikoos, de pijnboompit, het kaneelstokje en de crouton.

*Tromgeroffel* Dames en heren, groot nieuws! *Spannende stilte* Het nieuwe boek van Robert Galbraith komt deze zomer uit!

Een tijdje geleden was ik voor het eerst uit eten in een sterrenrestaurant. Ik was overdonderd door de gigantische hoeveelheid amuses, tussen gerechtjes, gangen en drankjes die aan me voorbij trokken.

Superwoman, ofwel Lily Singh, is een bekende YouTuber die twee keer per week video’s post. Ze maakt filmpjes over school, familie, relaties, vrienden en haar leven. In dit filmpje laat ze zien hoe zij haar kamer opruimt. Héél herkenbaar.

Een roerige week in Oekraïne. Bij heftige gevechten vielen tientallen doden en honderden gewonden. Het was de bloedigste uitbarsting sinds het begin van de opstand, nu drie maanden geleden.

'Ik wil bij het raam! Nee, ik wil bij het raam!' Iedereen die wel eens met het vliegtuig op vakantie is geweest, heeft vast ruzie gemaakt over wie er nu die felbegeerde raamplaats krijgt. Met dit supersonische vliegtuig is die discussie definitief voorbij. Hierin heeft iedereen uitzicht.

Je moet wat als je na jaren vergaderen ineens vlot voor de dag moet komen om stemmen te winnen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De meeste partijen zijn daar niet zo goed in. Geniet mee van onze top 3 geflopte verkiezingsfilmpjes.

Steeds meer kinderen worden behandeld vanwege een gameverslaving. Dat bleek uit cijfers die de NOS opvroeg bij verslavingsklinieken. Die kinderen worden ook steeds jonger. Waren ze eerst vijftien toen ze in de kliniek belandden, nu komen ze er al als ze tien, elf jaar zijn.

Een wonderlijke winnaar leverde het niet op: de uitreiking van de BAFTA’s. De Britse film 12 Years a Slave was bij eerdere awarduitreikingen ook al grandioos in de prijzen gevallen. Maar op de rode loper was wel weer genoeg te zien.

Hoewel de iPhone een vrij goede ingebouwde agenda heeft, gebruiken wij toch liever een papieren agenda. Een digitale versie is op een of andere manier altijd minder overzichtelijk dan de tastbare variant.

Er zijn weinig spelletjes zo simpel als Doodle Jump. En dat geldt zowel voor hoe het eruitziet als voor hoe je het speelt.

Een Legogame die hoort bij de eerste Legofilm. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de Deense blokjesbouwer heeft het wel héél goed voor elkaar.

Een remake van een tien jaar oude game, verdient die je aandacht? Nou, in het geval van Fable eigenlijk wel ja. Aangenomen dat je het origineel hebt gemist.

Ik was zo ongeveer de laatste die een smartphone aanschafte en ik zit nog steeds niet op Facebook. Maar ik ben wel de eerste die straks een zelfrijdende auto van Google bestelt. Mijn matige kwaliteiten als automobilist hebben daar zeker mee te maken, maar ik vind het ook gewoon een fantastisch idee.

Hij stopte op z’n veertiende met school nadat hij met een leraar op de vuist was gegaan. Daarna ging hij bij een jeugdbende. Zo begon de carrière van misschien wel de bekendste misdadiger ooit: Al Capone.

Kanker. Wereldwijd is het doodsoorzaak nummer 1. Er kan dus geen aandacht genoeg zijn voor deze vreselijke ziekte. Maar hoe ver mag je daarin gaan? Die vraag heeft zich in mijn hoofd genesteld sinds ik las over de campagne van de Britse vereniging voor alvleesklierkankerpatiënten.

Als er één onderwerp is waar je moeilijk luchtig
over kunt doen, is het kanker. Toch lukt het regisseur Lodewijk Crijns met Kankerlijers.

Onze Nederlandse schaatshelden zijn niet van de social media weg te slaan in Sotsji. Ze doen het niet alleen goed op de schaatsbaan, ook op social media doen ze goede zaken. Via Instagram geven ze een uniek kijkje achter de schermen in Sotsji.

Volgende week draait Vampire Academy eindelijk in de bioscoop. Maar jij kunt ‘m nu al zien. Speciaal voor 7Days is er op aanstaande zondag 16 februari om 11.00 uur een speciale voorpremière in Wolff Camera Utrecht. Wil jij daar bij zijn?

Het populaire spel Flappy Bird is niet meer te downloaden voor smartphones. De maker, Nguyen Ha Dong, heeft de stekker uit het spel getrokken. Met meer dan vijftig miljoen downloads was het een regelrechte hit, maar de ontwikkelaar was zo overdonderd door het succes dat hij het naar eigen zeggen niet meer aan kan.

Premier Rutte heeft vrijdag met de Russische president Poetin gesproken over mensenrechten. Volgens de RVD was het 'een goed gesprek'.

Heb jij ergens in de afgelopen week de tv aan gehad? Dan is de kans vrij groot dat je Victoria Koblenko hebt gezien. Die zat een paar dagen lang in bijna ieder praatprogramma.

Martin Garrix, Tiësto, Hardwell, Afrojack: Nederlandse dj’s doen het supergoed en draaien wereldwijd uitverkochte zalen plat. Zo trad Martin Garrix (vorig jaar genomineerd als 7Days Jongere van het Jaar) deze week nog op in Las Vegas.

‘We hebben een cursus omgaan met pubers gevolgd.’ Ik verstond het echt goed, afgelopen week in de auto.

Kon je al niet stilzitten bij Thunder van Jessie J? Draai dan nu je volumeknop maar helemaal open, want de Nederlandse dj Erik Arbores (16) heeft een remix gemaakt van het nummer.

Tomb Raider: Defi nitive Edition – De mooiste game ooit, maar dan mooier. Ja, dat
kan. Dat bewijst de nieuwe versie van Tomb Raider.

Het Friese topmodel Doutzen Kroes (29) is zwanger van haar tweede kindje. Dat deelde ze donderdag met haar volgers op Twitter en Instagram.

Hij droeg alleen een onderbroek en had lang haar en een baard. Zo werd Jose Ivan vorige week gevonden op een eilandje in de Grote Oceaan. De bewoners zagen zijn boot op het strand.

Intens verdrietig, uit het veld geslagen, in shock. Wereldwijd rouwden mensen om het overlijden van acteur Philip Seymour Hoffman. De 46-jarige acteur werd dood in zijn appartement in New York aangetroffen. Vermoed wordt dat hij een overdosis heeft genomen.

Het beroemde dagboek van Anne Frank is wereldberoemd? Maar haar knikkers? Die kende nog niemand. Vanaf vandaag zijn ze te zien op de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen in de Rotterdamse Kunsthal.

Het officiële nummer voor het WK voetbal in Brazilië is dit jaar gemaakt door Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leite. Waar het nummer Waka waka (This time for Africa) in 2010 een knaller van een hit werd, lijkt dat er voor We Are One (Ole Ola) niet in te zitten.

Het gebeurt niet vaak dat er echt wordt uitgekeken naar een nieuwe app. Maar als de makers van Candy Crush Saga met een spelletje komen, is dat wel bijzonder.

Een burn-out, dat is toch iets voor overwerkte
dertigers? Die reactie krijg ik vaak van
vrienden als ik vertel dat ik voor 7Days bezig
ben met een artikel hierover.

Een beetje misselijk. Dat werd ik van het nieuws dat ik laatst op de radio hoorde. De presentator las voor uit Het Parool.

Deze week vierden we op de redactie een
bescheiden feestje. We hadden namelijk een nogal
goed cijfer van jullie gekregen: een acht! Dat bleek
uit ons jaarlijkse lezersonderzoek. Doodzenuwachtig
wachten we elk jaar tot de resultaten
binnenkomen, het voelt een beetje alsof je je
examencijfer krijgt. De...

Wel, misschien, niet... Wél! Snowboardster Michelle Dekker mag definitief naar de Winterspelen in Sotsji. De 17-jarige kreeg vandaag groen licht.

Het is al weer dertien jaar geleden dat Apple de eerste iPod aan de wereld onthulde. Sindsdien is er veel veranderd.

‘Nee, iets meer naar rechts. Stapje naar achter. Nog een beetje dichter bij elkaar... Ja, lachen!’

Het nieuwsland van januari is wat mij betreft: Brazilië! Daar gebeurt op dit moment van alles. Zo heerst er in Brazilië, net als in veel andere landen, homofobie.

Zoals je op de cover kunt lezen, zijn de Keniaanse
Namumyak en Kiserian verslingerd aan hun e-reader: dé manier voor hen om boeken te kunnen lezen. Grappig genoeg is lezen op een scherm juist deze week ook in Nederland een stuk gemakkelijker en goedkoper geworden.

De zestienjarige Clem Curran is anders. Tenminste, dat vinden ze op zijn nieuwe school in het Schotse Glasgow. Hij is knap, intelligent en stijlvol. Maar
het meest opvallend aan hem is zijn accent. Want Clem is Engelsman en daar houden ze in Glasgow niet zo van.

Jack Ryan is een jonge, knappe geheimagent die in Shadow Recruit wel heel vaak en makkelijk aan de dood ontsnapt. En hoe hard hij ook zijn best doet, superspion 007 doet hij niet verbleken.

Een speurtocht is altijd leuk. Op een bepaalde locatie laat je een tekst, foto of misschien zelfs een filmpje voor iemand achter. Of jij moet er zelf naar op zoek. Bij een ouderwetse speurtocht loop je alleen het risico dat de boodschap wegwaait of door iemand wordt meegenomen. Natuurlijk is voor dat probleem een app ontwikkeld: Repudo.

Misschien speelt je vader dit spelletje ook wel. En heel misschien zelfs je oma, op haar pc.

Rekeningen voor water, stroom en reparaties. Allerlei bijdrages voor de gemeente en de huur of hypotheek die je elke maand moet betalen.

Geef me een spelletje en ik ben verslaafd. Ook als de rage al lang weer voorbij is. Dus speel ik nog steeds fanatiek Wordfeud en Candy Crush.

Mijke heeft haar Facebook-account verwijderd,
schrijft ze deze week in haar column (pagina 19). Ze
vond het veel te verslavend en tijdrovend. Grappig,
ik besloot eind vorig jaar juist dat het hoog tijd werd om maar eens te gaan twitteren. Jaren en jaren te laat maakte ik dus op 2 januari schoorvoetend een
account aan (@...

In geen enkel ander land is de voedselvoorziening zo goed geregeld als in Nederland. Dat zegt Oxfam Novib. De organisatie maakte een ranglijst van 125 landen.

Tranen van geluk huilde Cristiano Ronaldo toen hij maandagavond de Gouden Bal kreeg uitgereikt. Maar sommigen hadden de titel liever aan iemand anders gegeven...

Het overlijden van Ariel Sharon (85) heeft tegengestelde reacties opgeroepen. De Israëlische ex-premier overleed zaterdag. Hij had toen acht jaar in coma gelegen na een hersenbloeding.

Heb jij het blinkende blauwe pasje gekregen op school? Lucky you! Met je Cultuurkaart krijg je namelijk korting op kleding, accessoires, schoenen, bioscoopkaartjes en nog veel meer!

De kersverse burgemeester van New York maakte vrijdag voor het oog van journalisten een kapitale fout: hij at pizza met mes en vork. En als er iets is wat New Yorkers niet doen, is het wel pizza eten met bestek.

Met een slimme bril, zoals de Google Glasses kun je veel coole dingen doen. Het probleem is alleen dat je er niet bepaald cool uitziet met zo’n brilletje op je neus. Geen nood, er wordt al gewerkt aan de oplossing voor dat probleem: slimme contactlenzen.

Al sinds 1944 is het vaste prik zo halverwege januari. Dan worden in Los Angeles de Golden Globes uitgereikt. Deze film- en tv-prijzen die worden toegekend door buitenlandse critici worden gezien als een goede voorspelling voor de Oscar-uitreiking. Grote winnaar van deze 71ste editie: American Hustle.

Premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander lieten vrijdag weten naar de Olympische Winterspelen in Sotsji te gaan. Er wordt wisselend op het besluit gereageerd.

Studeren aan Oxford of Harvard. Klinkt dat als ver van je bed? Als het aan minister Bussemaker van onderwijs ligt kunnen Nederlandse studenten in de toekomst steeds meer online-colleges volgen bij deze en meer beroemde universiteiten.

Wist jij dat Madonna een spleetje tussen haar tanden heeft? Een serveerster in Rotterdams restaurant Ono wist het wel. Daaraan herkende ze de wereldberoemde zangeres toen ze met de Nederlandse danser Timor Steffens kwam eten. Het gerucht gaat dat de twee een relatie hebben.

Modeketen Urban Outfitters heeft zich de woede van veel klanten op de hals gehaald. De reden? In het nieuwe assortiment zit een T-shirt met de opdruk ‘depression’.

Heb jij een zwarte, glimmende legging in je kast hangen? En draag je vrolijke kleding? Dan zit je goed dit jaar, denkt redacteur Peter van Woensel Kooy van MarketingTribune. Ook plooien en paars zul je veel gaan...

De App Store staat vol met foto- en video-apps, waardoor het soms moeilijk is om leuke en originele te vinden. Maar soms vind je er een die er echt uit springt. MomentCam is precies zo’n app. Hij is vrij eenvoudig maar de resultaten zijn verbazingwekkend: je kunt er namelijk foto’s mee omtoveren in een tekening. Je plakt een portretfoto op een...

Misschien ken je Cut the Rope al. Het
was vorig jaar erg populair. Nu is er
eindelijk deel twee.

‘Laat mij jouw Courteney Cox zijn.’ Dat stond op een groot bord dat een meisje van ergens in de twintig had gemaakt voor haar grote idool: Bruce Springsteen.

Reuzenpanda’s zijn rare beesten. Ze leven alleen nog maar in het uiterste noordoosten van China, waar ze iedere dag veertien kilo scheuten van een zeldzame bamboesoort moeten eten.

Zo, daar is-ie alweer, de eerste 7Days van 2014.
En om het jaar goed af te trappen vind je op
pagina 14 de eerste bijdrage van onze splinternieuwe columniste: prinses Laurentien.

Onze splinternieuwe columnist prinses Laurentien zoekt samen met 7Days naar jongeren die graag nadenken over wereldproblemen en die goede suggesties voor verbetering hebben. Zoals de almaar groeiende brij van plastic waar prinses Laurentien in haar eerste column...

Hoe komen we van al die plastic tasjes af?

Amerikaanse archeologen hebben een bijzondere graftombe ontdekt. In Suhaj (in het midden van Egypte) zijn ze op een indrukwekkende sarcofaag gestuit.

Hier in Nederland is het zo warm dat het wel lente lijkt. In Harbin is dat wel anders, daar vriest het dat het kraakt. En dat is maar goed ook, want in de Chinese stad wordt op dit moment een groot ijsfestival gehouden.

Geen beter moment om je knipperlichtrelatie weer op aan te zetten dan tijdens Oud & Nieuw. Dat dachten Justin Bieber en Selena Gomez tenminste. De zanger postte een selfie van hen samen waarop zij hem innig knuffelt.

Er zijn nog twee Nederlanders in de race voor een trip naar Mars. Het project Mars One, dat in ons land is opgericht, heeft ruim duizend mensen geselecteerd die nog kans maken op de reis. In totaal kwamen er zo’n tweehonderdduizend aanmeldingen binnen.

De jongeren uit het Brabantse Veen die vlak voor Oud & Nieuw medewerkers van de brandweer en de politie aanvielen, zitten nog altijd vast. De politie wil de honderd arrestanten een voor een verhoren om erachter te komen wie wat heeft gedaan.

Eerste Kerstdag 2013 was een uitstekende dag voor de meeste app-bouwers. Niet alleen omdat ze eindelijk eens vrij waren na een druk jaar, maar ook omdat ze enorm veel verkochten.

Meer dan een pen en een kladblok is er niet nodig om trending topic te worden. Dat bewees de zestienjarige Tycho Litjens uit Nijmegen gisterenavond. Onder #tychotekentavas bood hij aan om een tekening van een profielfoto te maken in ruil voor een retweet. En dat liep storm.

‘Weeee’ve come to faaar, to give up who we aaaare...’ Get Lucky van Daft Punk was één van de grootste hits van het afgelopen jaar. Maar kun je het refreintje over dertig jaar ook nog meezingen? Nederlandse wetenschappers zijn op zoek naar een antwoord op die vraag. Met een spelletje. Hoogleraar Remco Veltkamp legt uit.

Moslimfundamentalisten uit de Kaukasus hadden het al aangekondigd: in de aanloop naar de Olympische Winterspelen zouden er aanslagen komen. Afgelopen weekend waren er twee in Wolgograd dat op zo’n vijftien uur rijden van Sotsji ligt. Daar zal het grote sporttoernooi over anderhalve maand beginnen.

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om te kijken hoe het hun nu vergaat. Dit keer in gesprek met Erçan Orhan (27). Hij speelde op elfjarige leeftijd Memo in De jongen die niet meer praatte (1996).

Hoogtevrees moet je niet hebben als je naar de foto’s van Wei Gensheng wilt kijken. Ze zijn namelijk vanaf grote hoogte gemaakt. De Chinees is niet alleen een begenadigd fotograaf, maar ook kraanmachinist. En vanuit zijn unieke positie hoog boven Shanghai schiet hij duizelingwekkende plaatjes.

Een roerig jaar vraagt om een roerige afsluiting. Tenminste, zo lijkt Miley Cyrus erover te denken. De zangeres was verliefd, verloofd, weer vrijgezel en heeft op de valreep van 2013 weer een nieuwe liefde: Twilight-ster Kellan Lutz. Maar die liefde lijkt niet exclusief...

Zwemmers en surfers voor de Australische kust worden voortaan per tweet gewaarschuwd als er een #haai in de buurt is. Dat meldt de Britse zender Sky News.

Dansend en met een flinke beat het jaar uit? Dat kan bij SLAM!FM. De radiozender sluit 2013 af met een non-stop mix die vier dagen lang duurt. Ruim honderd bekende en talentvolle dj’s dragen hun steentje bij aan dit jaaroverzicht.

Barbie is al meerdere keren grondig verbouwd. Met haar perfecte uiterlijk zou ze jonge meisjes een verkeerd zelfbeeld geven. Dus de populaire pop kreeg al eens een ronder figuur, haar make-up ging eraf en er was zelfs een kunstenaar die haar een beugel en puistjes gaf. Maar zo stevig als de Facebook-groep Plus Size Modeling voorstelde, dat...

Wil jij indruk maken met kerst? Of wil je jouw vrienden verrassen met spectaculaire hapjes? Met dit recept maak je mini-kerstboompjes met chocoladesmaak. Daar krijg je gegarandeerd een kerstgevoel van...

Kerstmis wordt over de hele wereld gevierd. Maar dat betekent niet dat van Amerika tot Australië iedereen op z'n paasbest aan een kerstdiner zit.

Het WK voetbal is pas volgend jaar en ook de Olympische Spelen laten nog even op zich wachten. Toch was 2013 een interessante sportjaar. De belangrijkste gebeurtenissen op een rij.

Aan rare (maar ware) nieuwtjes geen gebrek. Ook niet in 2013. Maar welke berichten staken er qua gekkigheid nu met kop en schouders bovenuit?

Een app die zomaar ineens aan de top van de hitlijsten verscheen: Vier plaatjes, een woord. Je snapt het al, dit is een volledig Nederlandstalig spelletje.

'Het lijkt erg op gewoon vlees, maar is minder sappig.' Dat zei voedselwetenschapper Hanni Rützler. Zij mocht als één van de eersten de kweekburger proeven en was behoorlijk enthousiast. Deze burger uit het lab staat op nummer 1 in de wetenschapstop-7 van 2013

2013 was een explosief jaar op showbizzgebied. Er werd geslagen, gescholden, gestruikeld en geboren. Er kwam zelfs een sloopkogel aan te pas. De top 7 meest opvallende berichten...

Bovenaan in een toplijstje staan is doorgaans een hele eer. Maar niet in deze top 7 met buitenlands nieuws van 2013. De Syrische burgeroorlog die nu al bijna drie jaar duurt, voert de lijst aan. En nog elke dag vallen er slachtoffers.

Een koning én een koningslied, maar ook een examenroof, een paardenvleesschandaal en een zwarte pieten-discussie. Er is afgelopen jaar heel wat gebeurd in Nederland. Een top 7.

De agent die vorig jaar de zeventienjarige Rishi doodschoot op het station Den Haag Hollands Spoor, is vrijgesproken van moord en doodslag. Dat heeft de rechter maandag besloten. Het Openbaar Ministerie had dit ook geëist.

Niet alleen de Kerstman is vrijgevig. Ook Beyoncé kan er wat van. De zangeres trakteerde klanten van Walmart in Tewksbury op een waardebon van vijftig dollar.

2013 was eerst en vooral het jaar van de klonen. Games als Temple Run en Candy Crush Saga werden eindeloos nagemaakt, een beetje opgefrist en van een nieuwe naam voorzien. Dat leidde soms tot best leuke spelletjes, maar de absolute top werd het natuurlijk nooit.

Ajax-speler Jaïro Riedewald (17) zal deze kerstdagen met een grote grijns bij de kerstboom zitten. Trainer Frank de Boer bracht hem zondag vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Roda JC in het spel en wat toen gebeurde, had niemand durven dromen.

Een zestienjarig meisje uit het Amerikaanse Seattle dankt haar leven aan haar bril. Haar huis werd beschoten en een kogel kaatste af op haar montuur

Veel van zijn leeftijdsgenoten hebben hun spullen gepakt en zijn op de vlucht geslagen voor de oorlog in Syrië. Niet Molhem Barakat (17). Hij pakte zijn camera om de gruwelijkheden vast te leggen. Sinds mei dit jaar werkte hij als freelance fotograaf voor persbureau Reuters. Tot vrijdag. Toen werd hij tijdens zijn werk dodelijk getroffen.

Dankzij Stylist van het Zuiden Roy Donders zijn glitters en pailletjes weer helemaal in. Maar hoe combineer je ze nou zo dat je er op je mooist uitziet met kerst? 7Days zocht wat items voor je uit.

Wat films betreft kwam het dit jaar laat op gang. Vooral in november en december gaven de recensenten van 7Days hoge cijfers. Opvallend is dat er maar liefst drie tweede delen in de top 7 staan: The Hobbit: The Desolation of Smaug, Despicable Me 2 en The Hunger Games - Catching Fire. En dat terwijl tweede delen nou juist niet bekend staan om...

Mandela’s biografie Long Walk to Freedom stamt al uit 1995. Wonderlijk genoeg is het verhaal over zijn uitzonderlijke leven nooit eerder verfilmd. Alsof
het zo moest zijn, overleed de vrijheidsstrijder op het moment dat de verfilming in première ging.

Een gevarieerde, spannende en originele kennis quiz tussen twee duo’s van Beste Vrienden. Wie worden de beste vrienden van 2014?

Ons krantenbroertje Kidsweek heeft vrijdagavond 20 december een wereldrecord gevestigd! Maar liefst 2222 Kidsweek-hoedjes werden er gevouwen én vijf minuten lang gedragen in Den Bosch.

Ruzies over zakgeld, wie kent ze niet? Als je ouders het zijn vergeten te geven, of als je eigenlijk echt wel een verhoging van nodig hebt, of als de afspraken waaraan zakgeld uitgegeven moet worden - wel of niet het opladen van de ov-chipkaart erbij? - niet duidelijk zijn. Was er maar een onafhankelijke scheidsrechter die kon vertellen wat...

In Traffic Racer wordt onverantwoord rijden aangemoedigd, zolang je maar geen ongelukken maakt.

Het tweede kabinet Rutte kan dóór, las ik in de
krant. Het ‘woonakkoord’ is er. Dat is een pakket
nieuwe regels over de huren en de hypotheken.
Adri Duivesteijn, die namens de PvdA in de
Eerste Kamer zit, was er eerst tegen. Maar nu is
hij akkoord.

Je moet heel dringend een app’je beantwoorden of je
Facebook checken maar je hebt nét even geen bereik.
En dus zwaai je hulpeloos met je telefoon door de lucht in de hoop op een ontvangststreepje. Herkenbaar?

Ik val in herhaling. Ik wilde hier een heel gevoelig verhaal beginnen over kerstsentiment. Over nostalgische gevoelens bij het horen van kerstliedjes en een brok in mijn keel tijdens het aftellen tot het nieuwe jaar. Voor de zekerheid
zocht ik even op wat ik in het laatste hoofdredactioneel van vorig jaar schreef. Oeps. Daar
stond...

Is goud het nieuwe zwart? Als het aan modekenners ligt wel. Want het wordt dé modekleur van 2014. En goud is ook nog eens heel goed te combineren. Chique met zwart, fris met wit of met blauw, groen, paars, rood. Een gouden vondst dus eigenlijk!

Heus niet alleen 'Stylist van het Zuiden' Roy Donders is fan van huispakken. Ook internationale celebs als Cara Delevigne, Miley Cyrus en de jongens van One Direction zijn al in een Onesie gesignaleerd. De perfecte outfit voor als je de feestdagen thuis doorbrengt...

De Zwitserse klimmer Dani Arnold en outdoor-fotograaf Thomas Senf gingen begin 2013 op expeditie naar het Noorse Eidfjord. Hij beklom er de hangende pegels van de enorme bevroren waterval. Senf maakte foto’s. En een film. In de laatste 7Days van dit jaar vertellen de twee mannen alles over hun ijskoude avontuur. De film kun je hier...

Een dag na zijn begrafenis is vandaag een standbeeld van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela onthuld. Het bronzen beeld dat negen meter hoog is staat in de tuin van het regeringsgebouw in Pretoria.

Voorlopig blijft hij nog wel even spelen. Toch heeft stervoetballer Cristiano Ronaldo al een eigen museum. Zondag opende hij het zelf op het Portugese eiland Madeira, waar hij opgroeide.

Moet jij je telefoon inleveren tijdens een proefwerk? Op de universiteit van Maastricht zijn ze ook bang voor spiekers. Daarom testen ze binnenkort een apparaatje dat kan herkennen of iemand een telefoon aanzet op de wc.

Zin in Chinees? In 39 Chinese restaurants kun je de komende drie dagen met 39% korting een portie ‘nummer 39’ bestellen. Met of zonder rijst. Deze actie moet duidelijk maken dat Chinezen best tegen een grapje kunnen. Maar ze heeft ook een serieuze ondertoon.

Wie aan Elvis denkt ziet vast geen Canadese tiener voor zich. Maar als je met je ogen dicht naar deze cover van Blue Christmas luistert, zou je zweren dat de 'King of rock-'n roll' zelf hoort zingen.

Spellen waarbij je een balletje tegen blokjes aan moet schieten, die kennen we nu wel.

Iedereen wordt wel eens gek van ongewenste mail. Zelfs al heb je een goed spamfilter, dan nog glipt er wel eens een mailtje tussendoor waarin wordt gevraagd of je deel wilt uitmaken van een schimmige ondernemingsgroep waar je miljoenen euro’s mee kunt verdienen. Yeah right. De deleteknop is op zich een goede oplossing, maar de ergernis erover...

Mandela was nog maar net overleden, of er barstte een bom op Twitter. De Telegraaf schreef: ‘Ook in Nederland wordt gereageerd op de dood van Mandela, die nota bene op Sinterklaas avond (mét Zwarte Piet) is overleden.’

Wembley, 25 mei 2013. De Champions League-finale. De
klok staat op 89 minuten, de stand is 1-1. Als één gele massa hossen de Dortmundfans achter de goal van
Bayern München.

‘Komen jullie zaterdag eten? We hebben zin om lekker te koken.’ Eens in de paar weken krijgen mijn
vriend en ik een sms’je van Marijke en haar kinderen
Sander (17) en Juliëtte (15). We doen dan altijd een
vreugdedansje in de woonkamer, zeggen onze afspraken af en sms’en ‘JA!’.

Naast selfies, foto’s van je ontbijt en zeggen waar je bent en vooral met wie, is Facebook een ideale plek om het nieuws door te nemen. Het sociale netwerk heeft op een rijtje gezet welke personen en gebeurtenissen het afgelopen jaar het meest werden besproken.

Chris en Janet Wright uit het Engelse Cottingham zijn dol op duiken. Toen ze besloten te trouwen, wilden ze dat dus ook doen op de plek waar ze zich het meest thuis voelen: diep onder water. En dus hielden ze hun bruiloft op de zeebodem bij de Malediven.

Het is Disney gelukt een serieuze concurrent voor Skylanders op de markt te brengen. Dat mag je tenminste wel concluderen als je de cijfers van Black Friday bekijkt.

Goede vriendinnen, dat zijn Paris Hilton en Lindsay Lohan al even niet. Maar sinds afgelopen weekend kunnen de twee elkaar bloed wel drinken. De reden? Een vechtpartij op een feestje waarbij een vriend van Lindsay het gezicht heeft bewerkt van Paris’ broertje Barron. Of was het nu andersom?

Giet jij regelmatig een blikje energiedrank naar binnen? Dan mag je wel goed op je hart passen. Duits onderzoek heeft aangetoond dat het hart van een gezonde volwassene een uur na het drinken van zo'n drankje nog steeds sneller slaat dan normaal.

Wat voor straf verdient iemand die valse aangifte doet van telefoondiefstal? En een zestienjarige die verzint dat ze verkracht is door een leraar? Over dit soort ingewikkelde vragen discussieert het jongerenpanel van het OM: 37 middelbare scholieren uit de regio Den Haag. ‘Zestien jaar is te jong voor gevangenisstraf.’

Het is pas begin december, maar het
eerste waar wij aan denken is toch: bijna vakantie! Voor heel wat mensen betekent dat een reisje naar het buitenland. Aangezien het in Europa ijskoud is zijn tropische vakantieoorden populair. Bestemmingen waar ze niet met de euro betalen (hetzelfde geldt overigens voor een weekendje Londen of een...

Sorry, helaas geen Android deze week. Maar met deze app heeft Apple zo’n juweeltje in huis gehaald dat we er niet omheen kunnen.

Hè hè, dat hebben we weer gehad. Sinterklaas mag weer een jaar lang in Spanje gaan zitten.

Ik heb een hekel aan sel es. Die geforceerd toegeknepen ogen, dat eeuwige duckface en altijd genomen vanuit dezelfde (en meest voordelige) hoek: ik krijg de kriebels van deze nieuwe soort ijdelheid.

Onder de voeten van Kylie en Kendall liggen stapels
roddelbladen met gezinsleden op de cover. Wie heel
scherp kijkt, ziet een Rolling Stone liggen met Kims
verloofde Kanye erop, afgebeeld als Jezus. Een
gigantisch dollarteken schittert achter een nogal
prominente Kim Kardashian. Aan de muren prijken
foto’s...

Jaren geleden waren zij de jonge sterren uit populaire jeugdfilms en jeugdseries. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Sevendays.nl zoekt de kindsterren van toen op om samen terug te kijken. Dit keer in gesprek met Denise van Es (19). Zij speelde in de tv-serie Ibbeltje (2003).

Archeologen denken in Nepal de oudste Boeddhatempel ooit te hebben gevonden. Ira Block, fotograaf voor National Geographic, bezocht de opgraving en maakte onderstaande foto’s.

Moet jij vaak een te laat-briefje halen? Goed bewaren! Als je ooit nog beroemd wordt, kan het je geld opleveren. Twee strafrapporten van de vermoorde Beatle John Lennon werden geveild voor ruim tienduizend euro per stuk.

‘Oekraïne is ook Europa’ is al een week lang de leus in hoofdstad Kiev en andere Oekraïnse steden. Honderdduizenden boze mensen eisen het vertrek van president Janoekovitsj, die samenwerking tussen het land en de Europese Unie tegenhoudt.

Pakketjes bezorgen met de auto, dat gaat de Amerikaanse webwinkel Amazon veel te traag. Binnen vijf jaar wil het bedrijf zijn bestellingen met drones gaan bezorgen.

Hoe kun je je als artiest onderscheiden van je duizenden concurrenten? De Amerikaanse rappers Peso en Pacman weten het wel. Door een clip op te nemen in Noord-Korea, het land waar Amerikanen doorgaans niet erg welkom zijn.

Marco Borsato bracht in korte tijd maar liefst drie nieuwe nummers uit: Ik zou het zo weer overdoen met Trijntje Oosterhuis, Muziek met Ali B en Samen voor Altijd met zijn dochter Jada. Het laatste nummer is een regelrechte hit.

Hij is het gezicht van de hulpacties voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Maar niemand wist wie hij was en hoe het met hem ging. Verschillende journalisten gingen naar hem opzoek. Donderdag werd hij gevonden.

Kledingbedrijven C&A, H&M en WE halen producten met angorawol uit hun winkels naar aanleiding van een schokkend filmpje van dierenbeschermers. Op de video is te zien hoe de vacht van een levend angorakonijn wordt afgestroopt.

In Skill Game moet je lijntjes trekken. Meer niet. Dat klinkt simpel.

Een paar weken geleden at ik in een restaurant met één Michelin-ster. Dat betekent dus dat je niet ‘gewoon’ lekker eet, maar écht lekker.

Laatst was ik met een vriendin een weekend in Berlijn. Een foto van de Brandenburger Tor moest gemaakt. Leuk Instagram-filtertje erover en klaar. Dat deed ik ook bij de vakantiefoto die ik maakte van mijn voeten in het zand van een Spaans strand. En van het uitzicht vanaf mijn fiets toen ik laatst over een weggetje reed dat werd omzoomd door de...

Ik weet dat jaloezie een slechte emotie is. Maar
afgelopen week was ik stikjaloers. Op Paul Salopek, de Amerikaanse journalist die door buitenlandredacteur Carolien geïnterviewd werd (zie pagina 8/9). De man is bezig aan een zeven jaar durende voettocht van de Afrikaanse riftvallei naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Salopek,...

‘Popjihadi’s’ heten ze. Jonge moslims die openlijk flirten met de gewapende jihadstrijd. Op hun profielfoto op Facebook staan ze met een zwarte Al Qaida-vlag, ze luisteren naar islamitische strijdliederen en delen filmpjes van gruwelijkheden in Syrië. Europese inlichtingendiensten maken zich zorgen. Want wat begint met een terroristenvlag boven...

Er zijn weinig games die je móet hebben als je de bijbehorende spelcomputer ook hebt. Maar Tearaway is er zo een.

In Amsterdam-Zuid is een groep jongeren aangehouden die maandenlang tweede- en derdeklassers afperste. Zij maakten hen geld, iPhones, koptelefoons, identiteitsbewijzen en kledingstukken afhandig door te dreigen met geweld.

Veel succes boekt Nederland meestal niet op het Eurovisie Songfestival. Dit jaar schopte zangeres Anouk het eindelijk weer een keer tot de finale, waar ze negende werd. Dat proberen we nog een keer, moet de Nederlandse organisatie gedacht hebben. Komend jaar sturen ze weer een ervaren zangeres: Ilse DeLange. Samen met Waylon moet zij Nederland...

Het is onrustig in de Thaise hoofdstad Bangkok. Tienduizenden mensen zijn de straat opgegaan en eisen het vertrek van premier Yingluck Shinawatra.
Een omstreden amnestiewet die zij onlangs heeft voorgesteld is de aanleiding voor het protest.

Wat geef je iemand die alles al heeft? Met een boek of een paar sokken kun je dan niet aankomen. Daarom gaf Angelina Jolie haar vriend Brad Pitt vorig jaar een waterval voor zijn verjaardag. Maar nu hij vijftig wordt moet ze met nog iets beters op de proppen komen...

Hoe Tom (van Tom en Jerry) eruitziet, dat weet je vermoedelijk wel.

Met de komst van iOS 7 beginnen grote app-ontwikkelaars één voor één hun apps te verbeteren. Eerst was het YouTube, waarover wij een tijdje geleden schreven, en nu heeft Facebook
Messenger een grote verandering gekregen. Voor Android was die update er overigens al. Is hij de moeite waard? En voor degenen die nog de ‘gewone’
Facebook...

In Nederland werd de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons bekend doordat zijn nummer With You te horen was in de populaire soap GTST. Doorbreken heeft volgens alles hem met hard werken te maken. Ik ben zeven jaar niet op vakantie geweest.’

Miljoenen fans hebben er meer dan acht maanden op gewacht: de verfilming van het tweede deel van de populaire boekenreeks The Hunger Games. De grote vraag is natuurlijk: is-ie net zo goed als deel één? Het antwoord is vooral ja en een beetje nee.

In 2022 wordt het WK voetbal in Qatar gehouden. Dat is niet logisch. In de zomer - het seizoen waarin het WK altijd wordt gespeeld - kan het daar 46 graden zijn.

Een vader, een moeder en een dochter. Een doodnormale familie. Dat is wat je denkt te zien op deze foto’s. Toch ging er een half jaar voorbereiding van visagisten aan vooraf om deze families er zo uit te laten zien.

Het is eind november en dus weer tijd voor jaarverkiezingen. Selfie was er met de award voor
Britse woord van het jaar vroeg bij. Het pakkende (?) woord participatiesamenleving streek met de
Nederlandse eer. En onze 7Days Jongere van het
Jaar-verkiezing is natuurlijk al van start gegaan. Of je wilt of niet, de komende weken...

Voetballen in een steenrijke oliestaat. Dat klinkt als een jongensdroom. Maar voor de Franse profvoetballer Zahir Belounis is die droom veranderd in een nachtmerrie. Hij heeft al twee jaar geen salaris gehad van zijn club en mag het land niet uit. Belounis heeft nu hulp gevraagd aan onder andere Zinedine Zidane en Pepe Guardiola, de...