feitjes over tong

Je lichaam werkt op een bijzondere manier, de kleinste onregelmatigheden kunnen de boel behoorlijk in de war schoppen. Aan de andere kant: zodra een virus je lichaam in kruipt komen die witte bloedcellen gelijk in opstand. In deze serie bespreken we (te) gekke weetjes over het menselijk lichaam. Deze week: 7 feiten over tongen.

ouder worden

Je lichaam werkt op een bijzondere manier, de kleinste onregelmatigheden kunnen de boel behoorlijk in de war schoppen. Aan de andere kant: zodra een virus het lichaam in wil kruipen komen die witte bloedcellen gelijk in opstand. In deze serie bespreken we (te) gekke weetjes over het menselijk lichaam. Deze week: 7 feiten over oud(er) worden.

poepfeitjes

Je lichaam werkt op een bijzondere manier, de kleinste onregelmatigheden kunnen de boel behoorlijk in de war schoppen. Aan de andere kant: zodra een virus je lichaam in kruipt komen die witte bloedcellen gelijk in opstand. In deze serie bespreken we (te) gekke weetjes over het menselijk lichaam. Deze week: 7 poepfeiten.

Nina Houston

Gekleurde lampionnen, een grote circustent, een jongleur die messen in de lucht gooit en een acrobaat ondersteboven op een paard. Het is een bonte bende op de set van de film Circus Noël.

Scholier

Groeit je zelfvertrouwen door het dragen van merkkleding? Dat wilde Sanne Bakker (16) voor een kunstproject op school onderzoeken. 

Michelle Davina

tDe 22-jarige Davina Michelle is dolblij. Ze scoorde deze week met haar hitsingle Duurt Te Lang de eerste plek in de Nederlandse Top 40. De laatste keer dat dat gebeurde is alweer bijna zes...

Hardwell

Hardwell geeft vanavond voorlopig zijn laatste optreden. Na de show neemt hij rust van zijn drukke en onregelmatige leven als dj. Dan gaat hij weer gewoon als Robbert van de Corput door het leven.

Onderzeeër

Goed nieuws voor vrouwen die in een onderzeeër willen varen. De marine laat begin volgend jaar vier vrouwen meevaren. Dat is de eerste keer ooit in Nederland.

Alexander Pechtold (links) en Rob Jetten
Politiek

Alexander Pechtold liet zaterdag weten dat hij stopt als leider van D66. De politicus die sinds 2006 leiding geeft aan de partij vindt het tijd voor een nieuwe frisse generatie. En zijn opvolger is…

AH

Leren, leren en nog eens leren, want de toetsweek staat voor de deur. Maar help! Je staat ook ingeroosterd om te werken. Veel vakkenvullers en kassières herkennen dit probleem. Daarom maakten 25 scholen in de regio Tilburg afspraken met Albert Heijn om...

Zeehond

Een zeeleeuw spotten is al best bijzonder en een grote octopus al helemaal. Maar wat doe je als een zeeleeuw je slaat met een octopus? Deze kajakker uit Nieuw-Zeeland kon zijn ogen niet geloven.

Drank

Jeugdsoos ’t Waeske in het Limburgse dorp Guttencoven is verantwoordelijk voor de dood van  Max uit Born. Dat besloot de rechtbank in Maastricht dinsdag. Ze hebben hem te veel alcohol geschonken en daarna niet geholpen veilig thuis te komen. De soos kreeg meerdere boetes. 

Mobiel op de fiets

Lees jij dit artikel op de fiets? Dat mag straks misschien niet meer. Ministers maakten een wetsvoorstel om appen en bellen in het verkeer te verbieden.

Politie snufjes

Dieven en zakkenrollers. Winkeleigenaren in een winkelcentrum in Roermond hebben er genoeg van. De politie start met de Technische Universiteit Eindhoven een proef met technische snufjes.

Smartphone

Iemand verleiden en onder druk zetten om dingen te doen die hij of zij eigenlijk niet wil. De nieuwe creditboys lijken op loverboys, maar met één groot verschil: ze dwingen jongeren niet tot seks maar tot het afsluiten van telefoonabonnementen.

Jos B.

Jos B., de man die wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen, wordt vandaag gehoord door de rechter-commissaris. Wat gaat er nu gebeuren met de man die jarenlang werd gezocht?

Jackie Hendrix

Meer curves en minder ongezonde en te dunne modellen. Nederlandse modellenbureaus maakten ruim anderhalf jaar geleden afspraken over de gezondheid van hun modellen. Maar uit onderzoek blijkt nu dat de meesten nog...

Bentley

Bij een auto-ongeluk in de Amerikaanse staat Colorado raakte Samantha haar hond kwijt. Na weken zoeken vond ze hem terug op een bergtop. Eerst nog wat afwachtend, maar later toch weer blij!

Slapen

‘s Avonds langer opblijven of juist eerder naar bed? En staat die wekker nou wel goed? De meeste Europeanen hebben genoeg van het verzetten van de klok naar zomer- of wintertijd.

School

Niet worden aangenomen voor een stage omdat je een donkere huidskleur of een buitenlandse naam hebt. Het gebeurt nog vaak op het MBO, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Logan Paul

De beroemde blonde broers en YouTubers Logan en Jake Paul daagden eerder twee Britse vloggers uit voor een bokswedstrijd. Vanavond is het zover: ze staan tegenover elkaar in de ring.  

Facebook

Facebook heeft wéér een app verwijderd die mogelijk misbruik maakte van persoonlijke gegevens van vier miljoen gebruikers, dat meldde het platform in een blog. Het gaat om de app myPersonality....

Zomertijd

’s Avonds langer opblijven of juist eerder naar bed? En staat die wekker nou wel goed? Veel mensen vinden het maar verwarrend: de zomer- en wintertijd. De Europese Commissie vroeg Europeanen daarom in de afgelopen weken naar hun mening via een enquête.

appen fiets

App jij wel eens op de fiets? Het leek erop dat dit in 2019 niet meer zou mogen, maar dat verbod laat voorlopig nog even op zich wachten… 3 vragen over.

Winnie de Poeh
4
Film

Alles deden ze samen: Winnie de Poeh en zijn beste vriend Christopher Robin. Totdat Christopher in Christopher Robin naar een kostschool in de mensenwereld wordt gestuurd… ver weg van zijn favoriete beer. 

Kleding

Slimmer je garderobe samenstellen en langer nadenken voor je besluit kleding weg te gooien. Dat is wat de Bijenkorf door middel van een grote kledinginzamelingsactie wil bereiken.

Burberry

Peperdure zijdezachte sjaals en kleding met de bekende geruite prints. Spullen van Burberry gaan voor veel geld over de toonbank. Eind juli werd bekend dat het luxe Britse modemerk elk jaar voor miljoenen aan ‘overgebleven’ kleding laat verbranden. En daarin is het lang niet de enige... Waarom doen modebedrijven dit?

Tarantula

Een boete van 6000 euro voor het hebben van 98 tarantula’s. Dat kreeg een man in Singapore. Hij hield de harige vogelspinnen als huisdieren, maar dat is verboden in Singapore.

doolhof bierkratjes

De ouders van Bob (23) uit Tilburg keken vreemd op toen ze dinsdag thuis kwamen van vakantie. Er was een doolhof van supermarktkratten voor hun huis gebouwd!

WhatsApp

'Uh jongens niet door elkaar praten…' Het zou zomaar kunnen dat je dat binnenkort zegt. De videobelfunctie van WhatsApp is namelijk uitgebreid.

President Mexico

Andrés Manuel López Obrador wilde héél graag president van Mexico worden. Hij deed al twee keer mee aan de verkiezingen. En al twee keer mislukte het. Zondag kreeg hij eindelijk de meeste stemmen.

Slachthuis

Dierenrechtenactivisten van de Franse organisatie 269 Libération Animale braken vanmorgen in in een slachthuis in de Belgische plaats Tielt. De tientallen activisten lieten een varken vrij en ketenden zich daarna tussen de varkens vast.

Finalisten 2018

Talenten tussen de 13-18 jaar lieten zaterdag op de grote finale van de Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam zien wat zij in huis hebben. Eerste, tweede en derde prijzen werden uitgereikt in de categorieën: film, theater, dans, muziek, taal, expo, DJ en fashion. Een grote creatief (kunst)bende dus.

Italië

Ruim vijfhonderd 18-jarige Nederlanders mogen hun backpack of koffer inpakken. Zij werden door de Europese Commissie uitgekozen voor het DiscoverEU-programma van de Europese Commissie en mogen deze zomer een maand gratis door de Europese-Unie reizen.

escapegame rijksmuseum

Opdrachten en puzzels maken, maar ook raadsels oplossen om de verdwenen pagina (met geheime formule) van een eeuwenoud boek te vinden. Het is de escapegame die alleen deze zomer in het Rijksmuseum te spelen is.

Schietpartij Maryland

Een man heeft vijf mensen doodgeschoten in de Amerikaanse stad Annapolis, in de staat Maryland. Meerdere mensen raakten gewond. Vijf mensen overleefden het niet.

gevoelige woorden

Mongool, slaaf, homo… ‘Denk voortaan eerst even na voordat je dit soort woorden gebruikt’, dat zeggen vier Wereldmusea. Om je daarbij te helpen maakten de organisaties een boekje met ‘gevoelige woorden’.

CanSat

Een satelliet bouwen die zo groot is als een frisdrankblikje, een ruimtemissie bedenken én strijden tegen andere techfanaten. Dat is de Europese CanSat-competitie. Floris (17): ‘Het was echt een uitdaging om de satelliet zo klein en compact te maken.’

Instagram

In de komende weken lanceert Instagram een nieuwe YouTube-achtige functie: IGTV. Je kan nu al video’s van zestig seconden opnemen maar straks mag die een uur duren. 

Marine zoekt vlogger

Lijkt het je wat? Meevaren op een onderzeeboot of marineschip terwijl je alles met je telefoon vastlegt? De Koninklijke Marine is op zoek naar een stoere vlogger. Vanavond maakt de Marine op social media bekend welke tien sollicitanten zijn geselecteerd.

Migranten Amerika

Donald Trump wil kinderen van illegale migranten na aankomst in Amerika niet langer scheiden van hun ouders. Het plan is nu om ze samen met hun ouders vast te houden.

Rapper Ezhel

De Turkse rapper Ezhel (28), die werd opgepakt omdat hij in zijn raps zou aanzetten tot drugsgebruik, is vrijgesproken. Maar dat ging niet zonder slag of stoot... 

Beyoncé en Jay-Z

Beyoncé en Jay-Z verrasten hun fans door plotseling samen een album uit te brengen. Everything Is Love verscheen zaterdagnacht op de streamingdienst Tidal van Jay-Z.

Ezhel

Zijn serieuze blik is bedoeld om badass over te komen. Maar de Turkse rapper Ezhel (28) heeft nu ook écht reden om moeilijk te kijken. Er hangt hem een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd. 

Young Impact Awards

De Young Impact Awards worden uitgereikt aan jongeren die in actie komen om de wereld mooier te maken. En de winnaars zijn...

Sigaretten

De Lidl stopt als eerste supermarkt in Nederland met het verkopen van sigaretten. Dat gaat stapje voor stapje, maar in 2022 zal de supermarkt sigaret-vrij zijn.  

3D-printen

Zou jij wel willen wonen in een geprint huis? Voor een groep mensen in Eindhoven is dit binnenkort niet langer een droom. Begin volgend jaar verhuizen zij naar hun 3D-geprinte huis. Vers van de pers!

Parachute

Probeer maar eens rustig te blijven als je boven een 300 meter diepe afgrond bungelt. Een parachutist in Canada die met zijn parachute aan een rots bleef hangen had daar weinig moeite mee.

Protest wapenwet

Dankzij de heldhaftige actie van een beveiliger liep een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Illinois niet uit de hand. De beveiliger schoot de dader neer voordat hij anderen kon raken.

Social media

Zit jouw mobiel ook vastgeplakt aan je hand? Dan is de kans groot dat je hoort bij de groeiende groep jongeren die zegt verslaafd te zijn aan social media.

Donal Trump

Kamp Laurel of team Yanny. Zelfs het Witte Huis is verdeeld. En Trump? Die hoort iets heel anders..

Lava

Bubbelend lava stroomt door de straten van Hawaii. Een week nadat Kilaueu uitbarstte is het nog steeds gevaarlijk. Wetenschappers vrezen dat het nog weken kan duren voor de vulkaan zich koest houdt. 

Koen van Eeckhoutte

Na de middelbare school studeren of een eigen bedrijf opzetten? Koen (17) uit Amersfoort hoefde er niet lang over na te denken. Met zijn bedrijf Van Eeckhoutte maakt hij super strakke tafels. 

Radio Oranje

Sta jij vandaag ook op een festival te vieren dat je in vrijheid kan zeggen wat je wil? Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit niet zo vanzelfsprekend.

Je kent het misschien wel: je hebt net een nieuwe smartphone en na een paar weken is hij al kapot. Dit gebeurt volgens de consumentenbond te vaak met teveel spullen. Maar er is goed nieuws: op de site ‘Te snel kapot’ kunnen mensen aangeven welke producten niet lang na de aankoop al aan diggelen liggen.

Ariana Grande

Ariana Grande heeft een nieuwe single uitgebracht. En niet zomaar eentje. Het nummer, No Tears Left to Cry, is een eerbetoon aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Manchester.

Martin Luther King

Ik heb een droom… Zo begon Martin Luther King in 1963 zijn beroemde toespraak. Hij hoopte dat witte én zwarte mensen op een dag in vrede met elkaar konden leven. Zonder discriminatie en zonder haat.

India

Nieuwsberichten die echt lijken maar waar niks van klopt. Veel landen hebben er last van, maar in India bedachten ze een plan om nepnieuws tegen te gaan. Een plan dat een dag later alweer werd ingetrokken.

claires makeup

Beauty-vloggers zweren erbij. Contourpoeder om je jukbeenderen goed uit te laten komen. In dat soort poeder van het Amerikaanse merk Claire's is nu de giftige stof asbest gevonden.

ANP

Je kent haar misschien als presentatrice van Hallo, ik heb kanker, Hip voor Nop en Anti Pest Club, maar weet je ook dat Anne-Mar Zwart kan zingen? Dat doet ze vanavond in The Passion.

OnneDi videoclip

Op YouTube heeft Dionne Slagter (beter bekend als OnneDi) een gedroomde 666.000 volgers. Maar haar grootste droom is doorbreken als zangeres. Die zou wel eens werkelijkheid kunnen worden nu ze meedoet aan It Takes 2.

Brownie

Het is chaos op een privéschool in Australië. Een docent zette de schaar in het haar van een leerling, zodat hij netjes op de klassenfoto zou komen. De directeur was niet blij en ontsloeg de leraar. 

Miss Albino Zimbabwe

In het Afrikaanse land Zimbabwe is de allereerste 'Miss Albino' gekroond. De 22-jarige Sithembiso Mutukura won de missverkiezing en liet twaalf vrouwen achter zich. 

Stop bullying

De 14-jarige Ryan Cockx uit België heeft al twee jaar last pestende klasgenoten. Vorige week ging het echt mis. Ryan belandde met een hersenschudding in het ziekenhuis.