Pixabay - Netflix

Kijken wat je wilt, wanneer je wilt. In Nederland is Netflix van alle streamingdiensten verreweg het populairst, maar de concurrentie komt eraan. Is de strijd om de streamers losgebarsten?

ANP

Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wie waren de Dolle Mina's eigenlijk? De groep die streed voor vrouwenrechten, kwam vandaag precies vijftig jaar geleden voor het eerst in actie.

shutterstock_1103648204

Vmbo, havo of vwo. In groep 8 krijgen leerlingen een schooladvies, maar volgens onderwijsorganisaties is dat te vroeg. Zij komen met een plan waarin staat dat zo'n definitief advies pas later moet komen.

Pixabay - Netflix
Onderzoek

Kijken wat je wilt, wanneer je wilt. Er wordt anno 2020 wat afgestreamd. Uit een peiling onder 230 7Days-lezers blijkt dat 93% een abonnement heeft op minimaal één streamingdienst.

Jeangu Macrooy

De locatie? Check. De presentatoren? Check. De artiest? Ook check. Jeangu Macrooy (26) gaat dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. Maar wie is deze zanger die Duncan Laurence gaat opvolgen?

AFP

Je kon er deze week niet omheen: Nikkie de Jager (youtuber NikkieTutorials) maakte bekend dat ze transgender is. Van Amerika tot Australië: overal ter wereld was er aandacht voor haar coming-out.

Cafetaria 't Pleintje

Een spannende tijd voor alle New Kids-fans of vaste klanten van Cafetaria 't Pleintje in Den Dungen. De snackbar die op het punt staat om te verdwijnen, wordt misschien op het nippertje gered.

Pixabay - politie

Heftig nieuws uit de hoofdstad van België. De politie heeft daar een 16-jarig meisje gered uit de handen van een bende. Ze werd opgesloten en gedwongen tot seks met meerdere mannen.

ANP KIPPA

Vergeet Jordan Roy, want Jeangu Macrooy (26) gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Wist jij dit al over hem?

ANP XTRA

Meisjes worden twee keer zo vaak online lastiggevallen dan jongens. In 2018 zijn in totaal ruim 140.000 jongeren in Nederland online gepest, gestalkt of bedreigd.

ANP

De helft van de jongeren tussen 10 en 18 jaar gebruikt een veiligheidsbril bij het zelf afsteken van vuurwerk. Dat blijkt uit een peiling van Pearle onder 1100 jongeren.

Reuters

Een heftig ongeluk in Kazachstan. Daar stortte vannacht een vliegtuig neer met ongeveer honderd inzittenden aan boord. Vier vragen en antwoorden.

AFP

De politie in Nieuw-Zeeland stopt met het zoeken naar vermiste personen na de vulkaanuitbarsting van twee weken geleden op White Island. Negentien mensen kwamen daarbij om het leven.

ANP - Ridouan T.

De meest gezochte crimineel van Nederland, die deze week in Dubai werd aangehouden, is terug: Ridouan T. Onder begeleiding van de Nederlandse politie kwam hij donderdag aan op Schiphol.

Boerenprotest - ANP

In heel het land zorgen boeren en bouwers vandaag voor overlast. Ze voeren opnieuw actie omdat ze nog steeds boos zijn over de nieuwe stikstofregels.

U-ICON - Delano van Diest

AVROTROS, BNNVARA en KRO-NCRV. Het zijn een paar omroepen van de NPO. Als het aan Marissa Britney (17, op de foto met capuchon op) uit Amsterdam ligt, komt er binnenkort een bij: U-ICON. Als initiatiefnemer en presentatrice probeert ze genoeg leden te verzamelen.

The Aeronauts - Amazone Studios
3.5
Film

Heb je genoeg van al die romantische kerstfilms die je in deze tijd van het jaar voor je kiezen krijgt? Dan zit je met The Aeronauts goed. Het is een vermakelijke avonturenfilm die makkelijk wegkijkt.

Rechtbanktekening - ANP

Bekir E. krijgt een gevangenisstraf van veertien jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra (16) vorig jaar. Dat heeft de rechter vrijdagochtend bekendgemaakt.

Zeger - Paarse Vrijdag

Het is Paarse Vrijdag. Voor de tiende keer kleuren middelbare scholen in Nederland paars om actie te voeren voor de acceptatie van LHBTI'ers. Ook Zeger (15) uit Goes doet mee.

Reuters - Boris Johnson

Handen in de lucht voor Boris Johnson! Met een ruime meerderheid heeft de Britse premier de verkiezingen gewonnen. Maar wat betekent deze uitslag? Drie vragen en antwoorden.

Laurent Simons

Laurent Simons is gestopt met zijn studie aan de TU Eindhoven. Zijn ouders en de universiteit zijn het oneens over het afstuderen van het 'wonderkind'.

Sinterklaas

Het is pakjesavond! Indruk maken? Dat kan natuurlijk met een origineel cadeau, een spectaculaire surprise, een prachtig gedicht of… met een paar weetjes over Sinterklaas!

emre hoogduijn
Jongere van het Jaar

Emre Hoogduijn (18) is zondagmiddag uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2019. Hij kreeg de prijs uit handen van acteur Bilal Wahib.

Black Friday - AFP

Heel de week worden we op straat en online al overladen met allerlei acties, maar vandaag is het echt zover: Black Friday. Maar wat zijn de valkuilen?

Margaret - voetbal

Heel de week gaat het er over: racisme in de voetbalwereld. Na de opmerkingen tegen Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira van afgelopen weekend, komen de reacties en statements van alle kanten. Ook de 19-jarige Margaret uit Purmerend kan erover meepraten.

Pixabay - kinderen

Huiswerk maken, kamer opruimen en op tijd naar bed... Het lijkt soms misschien alsof je niets mag en van alles moet, maar wist je dat je als minderjarige juist een heleboel rechten hebt?

Mollenvanger Tjerk

Zijn opa - ook mollenvanger - is het nog nooit gelukt en Tjerk (16) uit Maasland doet het twee keer in één jaar tijd: een zeldzame albino-mol vangen.

ANP - rechtszaak Hümeyra

Bekir E. krijgt een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra (16) vorig jaar. Tenminste, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt.

Dominique Seelen

Een leven zonder viool? Dat kan Dominique Seelen (15) uit Assen zich niet voorstellen. Voor het project All of Bach nam ze deze zomer een van Bachs muziekstukken op. Die opname staat nu op YouTube.

ANP - H&M

Niet alleen kopen, maar ook huren. Winkelketen H&M gaat iets nieuws proberen. Vanaf eind november kunnen fans van de winkel een aantal vaste kledingstukken tijdelijk in hun kast hangen.

F-35 - JSF

Jarenlang is er over gesproken en aan gewerkt, maar vanmiddag is het zover: in Leeuwarden komt het eerste nieuwe gevechtsvliegtuig van Nederland aan.

Reuters

Stiekem afkijken? Dat kunnen de leerlingen uit een klas in de Indiase plaats Haveri niet. Op foto's die rondgaan op social media maken ze met een kartonnen doos over hun hoofd een examen maken.

ANP XTRA

Je wil er misschien niet over nadenken, maar wat gebeurt er met jouw organen als jij doodgaat? Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft dat nog niet laten weten.

ANP

Negen jaar zaten ze verstopt in een boerderij in Drenthe. Een man met zes jongeren, de jongste van de groep is achttien jaar. Het gezin werd deze week door de politie ontdekt.

Zondag met Lubach

Na een tv-stop van bijna een jaar, is Arjen Lubach weer terug van weggeweest. Vanavond gaat het tiende seizoen van Zondag met Lubach van start. En daar zijn Lotus (16) en Jonathan (14) blij mee.

ANP - Chateau Meiland

Chateau Meiland heeft woensdagavond - met meer dan 50% van de stemmen - de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De prijs voor beste tv-programma werd dit jaar voor de 54e keer uitgereikt.

Egelopvang Papendrecht

Five is door ons krantenbroertje Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2019. Deze 'blote' egel versloeg in een spannende strijd de andere genomineerde dieren.

prinsjesdag troonrede quiz

De koets, het koffertje en hoedjes in allerlei soorten en maten. Prinsjesdag! Dinsdag is het weer zover en worden de plannen van de regering voor 2020 bekendgemaakt.

Misfit 2 - Donny
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Donny.

Bente - MISFIT2
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Bente.

Misfit 2 - Défano
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Défano.

ANP

Lenen, lenen en na je opleiding achterblijven met een flinke schuld. Veel studenten kunnen hierover meepraten, maar voor hoelang nog? Nu ook de PvdA de oude basisbeurs weer wil invoeren, bestaat de kans dat het leenstelsel binnenkort wordt teruggedraaid.

Misfit 2 - Djamila
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Djamila.

Instagram

Social media is niet alleen maar leuk, er wordt ook veel gepest. Met de challenge #INSTALOVE gaat Young Impact deze week de strijd aan tegen het negatieve online gedrag.

Zomer - strand - Pexels

Heb je vandaag geen krant gekregen? Dat klopt! Vanwege de zomervakantie verschijnt 7Days om de week. Vrijdag 23 augustus valt de volgende krant weer op de mat.

AFP

Niet vliegen, maar zeilen! Greta Thunberg (16) is met een boot onderweg naar New York. Na een tocht van zo'n twee weken zal ze aan de andere kant van de oceaan bijeenkomsten over het klimaat bijwonen.

ANP KIPPA

De cirkel is rond voor Davina Michelle. Gisteravond stond ze in het voorprogramma van Pink. Haar grote idool én degene aan wie ze haar bekendheid grotendeels te danken heeft.

ANP KIPPA

Waar de ene BN'er vakantie viert op feesteiland Ibiza of ergens op een subtropisch strand, werkt de ander heel de zomer door. Zo ook Lucas & Steve. 'We hebben weinig tijd voor vakantie.'

YoungKio - Instagram

Het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus heeft een muziekrecord verbroken. Ook de 19-jarige Nederlandse producer YoungKio werkte mee aan de mega-hit.

Foto: Pixabay

Nog nooit kwam Earth Overshoot Day zo vroeg: de dag waarop we evenveel natuurlijke grondstoffen hebben gebruikt als de aarde in een jaar kan maken. Vanaf nu gaan we er overheen.

ANP - Tropische Temperaturen

Heet, heter, heetst... Vanwege het warme weer in Nederland is sinds vandaag het Nationaal Hitteplan van kracht. Ook is er code oranje afgegeven. Wat nu?

Nijmeegse Vierdaagse - Tirza

Ze heeft het gehaald: vier keer vijftig kilometer wandelen! Vrijdag liep Tirza (14) uit Grave de Nijmeegse Vierdaagse uit. Na een paar dagen uitrusten, blikt ze met 7Days terug op deze prestatie.

Zomer

Voetje voor voetje langs alle hotspots en geen foto's kunnen maken zonder andere toeristen erop. Vakantie is natuurlijk leuk, maar wat nou als het ergens barst van de andere vakantiegangers?

ANP - Screbrenica 1994

De Hoge Raad in Den Haag heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak Srebrenica, waar bijna 25 jaar geleden ruim 7500 Bosnische moslimjongens en -mannen werden vermoord. Maar wat heeft Nederland daarmee te maken? Drie vragen en antwoorden.

Netflix - La Casa de Papel

Bella Ciao, het derde seizoen van het populaire La Casa de Papel staat sinds vandaag op Netflix. Ben je klaar voor de nieuwe avonturen van de Spaanse El Profesor en zijn team? Test je kennis en doe de quiz!

FaceApp

Je hebt de afgelopen dagen vast al een heleboel oudere versies van je vrienden (en/of BN'ers) voorbij zien komen op social media. FaceApp is grappig en hartstikke populair, maar niet zonder gevaar.

Vaticaan - Pixabay

Het Vaticaan bij Rome gaat vandaag twee graven openmaken. De reden? De verdwijning van Emanuela Orlandi zo'n 36 jaar geleden. Drie vragen en antwoorden over deze mysterieuze zaak.

George King

Mensen in Londen hielden hun hart vast, toen George (19) gisterochtend bezig was om een wolkenkrabber van ruim 300 meter hoog te beklimmen. Geloof het of niet: zonder dat-ie vast zat.

ANP - Oranje Leeuwinnen

Na een loodzware strijd tegen de Verenigde Staten, sluiten de Oranje Leeuwinnen het WK-voetbal af met zilver. In Lyon werd het zondag 0-2.

GTST Vincent Visser

Een parachute die niet opengaat of een bloederige schietpartij. Het is vaste prik: de zomercliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden is één en al spektakel. Volgens Vincent Visser (18), die rol van Valentijn Sanders vertolkt, is dat dit keer niet anders. Vanavond wordt-ie uitgezonden.

ANP - Willem Holleeder

Willem Holleeder moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank vandaag bekendgemaakt.

ANP - Willem Holleeder

Vijf moorden, doodslag, poging tot moord, poging tot doodslag en deelname aan een criminele organisatie. Het is een hele lijst waarvan Willem Holleeder wordt verdacht. Maar wordt-ie er ook voor veroordeeld? En zo ja, welke straf krijgt de beroemdste crimineel van het land dan?

ANP XTRA - appen op de fiets

Even snel Instagram checken, je BFF appen, bellen of je favoriete muziek opzoeken? Vanaf morgen kun je dat beter niet doen terwijl je aan het fietsen bent.

Pieter Lossie - LAKS

Als klimaatstaker zat hij al twee keer om tafel met premier Mark Rutte, maar nu gooit Pieter Lossie (17) het over een andere boeg. Vanaf vandaag is hij de nieuwe voorzitter van het LAKS.

Rapper Anne Frank

Geen Anne Frank, maar ANNE. Na een stortvloed aan negatieve reacties en kritiek heeft een Nederlandse rapper haar artiestennaam aangepast.

Politie  - drugsvondst crystal meth

Het is de grootste drugsvondst ooit in Europa. In Rotterdam trof de politie vorige week een gigantische lading crystal meth aan. Vier vragen en antwoorden over deze Breaking Bad-taferelen.

ANP - Maarten van der Weijden

Hoera, het is hem gelukt. Na drie dagen - en bijna 200 kilometer - zwemmen, heeft Maarten van der Weijden maandagavond de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gehaald.

ANP - Blikseminslag

Bij een blikseminslag op een militair terrein in het Brabantse Ossendrecht zijn woensdag veertien jongeren gewond geraakt. De slachtoffers zijn leerling-militairen tussen de zestien en achttien jaar.

ANP - examens

Een spannende tijd voor de eindexamenkandidaten die (nog) niet geslaagd zijn. Vanaf vandaag staan de herkansingen op het programma.

foto Shutterstock

Morgen is het weer zover: Vaderdag! Ben je helemaal vergeten om iets leuks te maken of te kopen? Geen paniek: wij hebben een paar leuke DIY's voor je.

ANP - Eindexamens

Geslaagd, gezakt of een herkansing? Afgelopen woensdag werd de examenuitslag bekendgemaakt. Maar niet iedereen is uit zijn of haar lijden verlost.

Wilma de Bruijn

In een bejaardenhuis of museum treedt Wilma (21) uit Den Haag wel vaker op, maar in een helikopter?! Vandaag gaat ze met cello en al de lucht in.

pixabay - misbruik

Op websites waar mensen praten over anorexia, zijn ook 'coaches' actief die meisjes met een eetstoornis opzoeken en uit zijn op naaktfoto's of seks.

ANP - renteverhoging studieleningen

Schoolgeld, boeken en de huur van een kamer. Studeren is duur, maar wordt het nog duurder? Drie vragen en antwoorden over de studielening en de renteverhoging, die er misschien toch niet komt.

Twitter Michael

Hij is een held, zonder dat-ie dat zelf weet: Michael Sigler uit Las Vegas. De 18-jarige motorrijder overleed deze week, maar kon als orgaandonor het leven van negen anderen redden.

May - Reuters

May stopt ermee. Ze treedt af als premier van het Verenigd Koninkrijk, dat maakte ze vandaag bekend voor haar ambtswoning in Londen.

Examens - ANP

Een onduidelijke vraag, een fout of een veel te moeilijk examen. Afgelopen weken kreeg LAKS er 150.000 klachten over. Een paar bizarre op een rij.

Duncan Laurence - ANP

Het is hem gelukt: Duncan Laurence heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Na 44 jaar eindigt Nederland weer op de eerste plek.

ANP KIPPA - Duncan Laurence

Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger van Arcade kreeg gisteravond genoeg stemmen in de tweede halve finale.

ANP - Duncan Laurence

Duncan Laurence en het Eurovisie Songfestival. Het lijkt een gouden combi. Ook al is er nog niets gewonnen, 'we' staan er als Nederland uitstekend voor.

AFP - Tom Dumoulin

Drie weken lang fietsen door Italië, dat staat wielrenner Tom Dumoulin te wachten. Vandaag begint de Giro d'Italia en de Nederlander is één van de topfavorieten. Deze dingen over Tom Dumoulin wist je (waarschijnlijk) nog niet.

Lachgas - ANP

Steeds meer jongeren hebben ooit lachgas geprobeerd of gebruiken het regelmatig. Een aantal gemeente ergert zich aan de overlast die het met zich meebrengt en wil een landelijk beleid.

Maan - ANP

Het is Bevrijdingsdag! De dag waarop we elk jaar vieren dat we in een land leven zonder oorlog. Op verschillende plekken in Nederland zijn gratis muziekfestivals. Ook Maan treedt op.

Koningsdag

De vlag mag uit, want het is Koningsdag! Na de inhuldiging in 2013, viert Willem-Alexander dit feest elk jaar op 27 april. Wat weet jij van deze feestdag?

ANP - koningshuis

Hoera voor Willem-Alexander! De koning blaast vandaag 52 kaarsjes uit. In heel Nederland gaat daarom de vlag uit, maar hoe blij zijn jongeren eigenlijk met Nederland als koninkrijk?

Travel With A Goat

Ik ga op reis en neem mee… een dier. Tenminste, dat is het idee van Travel with a Goat. Influencers uit verschillende landen krijgen de opdracht om in het buitenland een paar dagen op een dier te passen. 

Foto: Lizzy Flapper

Ze gooit de ene strike of spare na de andere. Lizzy Flapper (16) uit Middelharnis (Zeeland) doet mee aan het Europees jeugdkampioenschap in Wenen, dat vandaag van start gaat.

Meningokokken Terry

Misschien heb je de prik al gehad of krijg je ‘m binnenkort. In totaal worden dit jaar 860.000 jongeren tussen de 14 en 18 jaar uitgenodigd voor de inenting tegen meningokokken.

Een verstopte neus, prikkende ogen, een zere keel en heel veel jeuk. Mensen met hooikoorts krijgen het flink voor hun kiezen.

ANP

De tijd van onbezorgdheid is - nog steeds niet - voorbij, maar reden voor een GTST-feestje is er wel. Vanavond komt de 6000e (!) aflevering op televisie.

Martine

Stel je gaat naar de andere kant van de wereld om aan een project over duurzaamheid te werken. Hoe kom je daar dan? Martine (21) wilde niet met het vliegtuig en nam de trein.

ANP XTRA

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht MDMA te hebben verkocht aan een 17-jarig meisje uit Schagen. Zij overleed in december aan een overdosis. Drie vragen en antwoorden.

ANP

Goed nieuws voor Seyran en Warduhi. De Armeense tieners, die samen met hun oudere zus Hayarpi en hun ouders maanden zaten 'opgesloten' in een kerk, mogen toch in Nederland blijven.

Sinan zoekt de klas van Elias

Een schoolfoto van zijn klas. Het is één van de weinige dingen die Elias (17) nog heeft van zijn leven in Syrië. Ruim vijf jaar geleden ontvluchtte hij zijn geboorteland vanwege de oorlog.

ANP

Voor veel mensen leek de wereld maandag stil te staan, maar niet voor honderden hulpverleners en veiligheidsmensen in Nederland. Zij kwamen massaal in actie. Maar hoe ging dat precies?

Shinshan - RTL - Hollands Got Talent

Niet alleen de jury, ook het publiek was enthousiast over de moves van Jean Salazar Tavera (ofwel ShinShan) uit Malden. Een week geleden won de 17-jarige danser het programma Holland’s Got Talent.

ANP - URK

Een ruzie tussen twee jongens op WhatsApp leidde maandagavond tot flinke rellen op Urk. Het bleek het begin van een hoop onrust. Wat is er allemaal aan de hand? Vier vragen en antwoorden.

Ebie Peeters

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar, kreeg Ebie Peeters uit Maasbree een plek in de raad toegewezen. Maar pas vandaag is het zover.

Wie is de Mol - AVROTROS

Na weken van liegen en bedriegen in het geheim, wordt de identiteit van de mol bijna bekendgemaakt. Maar hoe spannend is dat eigenlijk nog?

Tomaten

Je kon er deze week bijna niet omheen: voedselverspilling. Een nieuwe campagne moet ervoor zorgen dat er minder wordt weggegooid. Ook Floris (19) houdt zich hiermee bezig. 

Ivana Smit - ANP

Geen misdrijf, maar een ongeluk. De rechtbank in Maleisië heeft bepaald dat het Nederlandse model Ivana Smit niet met opzet is gedood. Hoe zit het precies? Drie vragen (én antwoorden).

ANP

Arcade, zo heet het nummer waarmee Duncan Laurence (24) voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. Hij onthulde het nummer donderdagavond bij De Wereld Draait Door.

Verstop je tel en stop geweld - screenshot

Een ruzie of mishandeling? Tegenwoordig staan we met onze smartphones in de aanslag om allerlei incidenten vast te leggen én te delen op social media. Niet oké, vinden jongeren uit Spijkenisse.

ANP KIPPA - Dennis

Het is inmiddels al meer dan een week geleden dat Dennis van Aarssen (24) werd uitgeroepen tot winnaar van The Voice Of Holland, maar van een zwart gat heeft de jazz-zanger geen last.

Dokter - Ziekenhuis - Pixabay

Ze is vaak snel moe en heeft last van stemmingswisselingen. Michelle (17) heeft fanconi anemie, een zeldzame bloedziekte. 'Ruim honderd mensen in Nederland hebben het.'

Kraantje Pappie, Maan, Sam Feldt

Zangeres Maan, rapper Kraantje Pappie en dj Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2019. 

ANP KIPPA - Dennis

In een spannende finale is Dennis van Aarssen (24) uitgeroepen tot de winnaar van The Voice Of Holland. Hij is de negende winnaar van het tv-programma.

Wie is de Mol

Wie is de mol? Nou, niemand... In België pakken de makers van het populaire tv-programma het anders aan. De nieuwe serie begint dit jaar zonder mol.

VR-EXperience

Een docent die een uur lang vertelt over de gevaren van onveilige seks. Dat kan sexyer, dachten Soa Aids Nederland en Rutgers. Zij maakten daarom speciale digitale lessen met VR-brillen.

Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag! Uit onderzoek van 7Days blijkt dat jongeren vandaag niets verwachten, maar wel hopen op een romantische verrassing. Ja, all you need is love toch?

ANP

Heel de week wordt er al gesproken over de Holleeder-tapes. Maar waar gaat het eigenlijk over? En wat zijn de gevolgen van het telefoongesprek tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries?

Makkelijk Scoren

Sport op tv? Naast NOS Studio Sport, Veronica Inside en VTBL komt daar nog een programma bij: Makkelijk Scoren. Alleen dan mét Zondag met Lubach-sausje. Niet zo gek als je weet wie de makers zijn.

Veenendaal

Het Christelijk Lyceum Veenendaal ligt onder vuur. Afgelopen week zaten er vijf nepleerlingen op school. Zonder dat leerlingen en docenten het wisten, maakten deze acteurs tv-opnames.

EPA - Blackpink

Het vorige K-popconcert in Nederland was in no-time uitverkocht, maar voor het optreden van Blackpink zijn nog steeds kaarten beschikbaar.

Reuters

Het vliegtuigwrak werd afgelopen weekend al gevonden, maar nu blijkt het lichaam dat deze week gevonden werd ook echt van profvoetballer Emiliano Sala te zijn.

Kaya

Nog een paar dagen en dan is het Valentijnsdag. Kaya (20) uit Doetinchem weet al precies wat ze dan gaat doen. 'Honderden liefdesbrieven uitdelen. Tenminste, de brieven lijken op liefdesbrieven...'

Staatsbosbeheer

De afgelopen jaren kwam het dier af en toe al de grens over, maar nu lijkt het serieus: de wolf is terug in Nederland. Reden tot paniek? Wolvenkenner Glenn Lelieveld geeft antwoord.

Jacco - Foto: Fred Ernst

Van de Boekenweek heb je vast gehoord. Maar wist je dat er ook een Poëzieweek bestaat en dat we daar as we speak middenin zitten? Jacco (13) draait zijn hand niet om voor het maken van een gedicht.

ANP

Na uren vergaderen zijn fractievoorzitters van de regeringspartijen eruit. De regels voor het Kinderpardon gaan veranderen. Drie vragen en antwoorden.

AH - Jaco Klamer (HH)

Zo druk met een bijbaan dat er weinig tijd overblijft voor school en ontspanning? Het Scheldemond College in Vlissingen maakt zich daar zorgen over. Maar hoe groot is dit probleem?

Rosalie de Graaf - RoosArt

Schilderen op een doek of enorme muur. Rosalie de Graaf (19) uit Doesburg is er hartstikke druk mee. Op dit moment reist en werkt de kunstenares in Azië.

Mollenvanger Tjerk

Niet Wie is de Mol? maar... waar is de mol? Tjerk (15) uit Maasland heeft een bijzondere bijbaan. Hij is geen vakkenvuller of krantenbezorger, maar mollenvanger.

AFP

Het Dakar Rally-avontuur is voorbij voor Mitchel van den Brink (16) uit Harskamp. Deze week viel de truck uit: einde oefening. 'We zijn heel teleurgesteld.'

Rahaf Mohammed al-Qunun

Goed nieuws voor Rahaf Alqunun (18). De tiener die niet terug naar haar thuisland Saoedi-Arabië wilde, heeft asiel gekregen in Canada.

Hamburger - Reuters

In de pauze of even een broodje shoarma of frietje kopen bij een fastfoodkraam die vlakbij school staat? De kans bestaat dat het binnenkort niet meer kan.

AFP

Drie maanden lang was Jayme Closs (13) spoorloos, maar afgelopen nacht is de Amerikaanse tiener levend gevonden. Drie vragen en antwoorden over deze bizarre vermissing.

ANP - regenboogvlag

Een week geleden kwam de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring uit. Dat bleef alles behalve onopgemerkt en bijna heel het land viel erover. Dit vinden Tom (18), Patricia (16) en Dagmar (15) ervan.

Je Zal Het Maar Hebben

Hoe is het om te leven met een zeldzame ziekte of aandoening? In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben vertellen zestien jongeren daarover.

KRO-NCRV - Kelderklasse 15

Dat hij presenteert weet je waarschijnlijk al. Maar wist je dat Daan Boom ook voetbalt en… dat-ie daar eigenlijk niet zo goed in is? Hij heeft er een reality-serie over gemaakt: Kelderklasse 15.

Vuurwerk

Illegaal vuurwerk. Iedereen weet dat het niet mag, maar toch wordt het massaal gekocht. Dit jaar heeft de politie ruim 50.000 kilo verboden producten in beslag genomen.

populair 2018

De laatste dagen van 2018 tikken weg. Alle reden om terug te blikken op het afgelopen jaar. Welke 7Days-artikelen werden online het meest gelezen?

Vuurwerk - ANP

Dat het afsteken van vuurwerk risico's met zich meebrengt is niet zo verrassend. Maar wat doe je als er iemand gewond raakt door vuurwerk?

Pixabay - Sneeuw

Een wonder in de Franse Alpen. Na bijna veertig minuten werd daar gisteren een twaalfjarige jongen levend onder het sneeuw vandaan gehaald.

Joram Krol

Een dakloze jongen mag de rest van dit jaar in een hotel overnachten. De aanleiding is een foto waarop te zien is hoe hij op het station in Groningen ligt.

Vadervleugel

De meeste jongeren brengen de feestdagen met allebei hun ouders door, maar bij de dertienjarige Jimmy en Alex (niet hun echte namen) is dat wel anders. Hun vader zit al zeven jaar in de gevangenis.

ANP

Matthijs de Ligt (19) sluit het jaar succesvol af. Gisteravond kreeg de voetballer voor de tweede keer deze week een prijs: de Young Talent Award.

Homoseksualiteit LHBT

Aandacht vragen voor de acceptatie van LHBT'ers - zoals vandaag op Paarse Vrijdag - is hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat veel LHBT-leerlingen het zwaar hebben op school.

Reuters

De verdachte van de aanslag bij een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg, is donderdagavond gevonden en gedood door de politie.

Maureen

Het is vandaag Paarse Vrijdag, een dag waarop veel middelbare scholen in Nederland zich inzetten voor de acceptatie van LHBT'ers. Maureen (18) uit Zeist helpt op haar school mee.

BNNVARA

Het Kinderpardon in Nederland moet anders, vindt #BOOS-presentator Tim Hofman. Een maand geleden kwam hij met een docu én een petitie. Hoe staat het er nu voor? Drie vragen en antwoorden.

All You Need Is Love
3
Film

Bij All You Need Is Love denk je waarschijnlijk meteen aan Robert ten Brink met alle bijbehorende herenigingen en liefdesverklaringen. Maar don’t worry, dit is geen filmversie van het bekende tv-programma. Het draait vooral om de verhalen eromheen.

ANP

Al jaren is het vaste prik: de Top 2000 tijdens de laatste week van het jaar. Dit keer gaat NPO Radio 2 voor de twintigste keer op zoek naar de beste tweeduizend nummers. Tijdens een speciale stemweek, die dit weekend van start gaat, kan iedereen een favorietenlijstje insturen.

Chantal de Boer
Jongere van het Jaar 2018

Chantal de Boer (16) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2018. De hiphopdanser kreeg verreweg de meeste stemmen bij de verkiezing van 7Days.

Mary Shelley
3
Film

Mary Shelley groeit op in de boekwinkel van haar vader, gaat er op haar zeventiende vandoor met een getrouwde man en raak niet veel later zwanger. Haar leven is bijna net zo bijzonder als het wereldberoemde verhaal dat ze schreef. Niet zo gek dus dat het nu is verfilmd.

Studenten

Met de komst van het leenstelsel is studeren een stuk duurder geworden. En het wordt waarschijnlijk nóg duurder. Vandaag is er in Den Haag een demonstratie tegen de plannen. Wat gaat er gebeuren, en waarom? Vier vragen (en antwoorden) over deze kwestie.

kroketchocolade

Chocolade heb je in alle vormen en smaken. Gewoon zo, maar ook in combinatie met andere 'snacks' zoals pinda's, rozijnen, pepernoten en - nu ook - kroketten.

Floortje en de Ambassadeurs

Al jaren reist Floortje Dessing de wereld over. Na 3 Op Reis en Floortje naar het einde van de wereld, pakt de presentatrice opnieuw haar koffers. Dit keer gaat ze op bezoek bij Nederlandse ambassadeurs.

jvhj2018
Jongere van het Jaar 2018

De één schittert in de films, de ander won een olympische medaille. Hoe verschillend de zeven genomineerden voor de Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben dit jaar iets gepresteerd.

Alcohol Jongeren

Alcohol onder de achttien mag niet, maar het gebeurt wel. Via oudere vrienden in een kroeg, een fake ID-kaart of door drank simpelweg online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Fotograaf

Een foto maken voor Instagram of Snapchat kan iedereen, maar wie schiet nou het mooiste plaatje? Bij de uitreiking van de National Geographic Junior Fotowedstrijd kwam daar een antwoord op.

bierkrattenbrug

Lang genoeg was-ie wel, maar stevig genoeg niet. Studenten van Universiteit Twente deden zaterdag een poging om het wereldrecord van langste bierkrattenbrug te verbreken.

Elke van Achterberg
Jongere van het Jaar 2018

Voor de achtste keer organiseert 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing. Elke van Achterberg won de titel vorig jaar. Hoe kijkt ze daarop terug?

Carnaval

Carnaval, dat is toch pas over een maand of vier? Klopt, toch gaat het nieuwe carnavalsseizoen vandaag al van start. Klaas uit Venray (tweede van links op de foto) staat in de startblokken.

Luna
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Violiste Luna van Leeuwen (15) won een grote muziekprijs.

Chantal
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Chantal de Boer (16) werd voor de derde keer wereldkampioen hiphop.

Jeroen
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Zitskiër Jeroen Kampschreur (19) won goud bij de Paralympische Spelen.

KRO-NCRV

Een foto posten op Snapchat of Instagram en WhatsAppen met je vrienden. Wie kan er nu nog zonder telefoon? Maar wat voor impact heeft dat apparaat nou eigenlijk op je leven?

Bilal
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Acteur Bilal Wahib (19) schittert in de ene naar de andere film en serie.

Salim
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Salim el Meriami (16) organiseert feesten en evenementen.

Jahkini
Jongere van het Jaar 2018

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Jahkini Bisselink (19) zet zich in voor jongeren als VN-vertegenwoordiger.

Seyran en Warduhi

Al negen jaar wonen Seyran (15) en Warduhi (19) in Nederland, maar nu dreigen ze samen met hun ouders en oudere zus Hayarpi te worden uitgezet.

ANP ov-kaart

Reizigers die met de bus, trein, metro of tram gaan, hebben sinds een paar jaar alleen nog maar een (opgeladen!) ov-chipkaart nodig. Maar wist je dat je dat ding niet overal in Nederland kunt gebruiken?

Verkeersbord

Oversteken mag, maar normaal lopen is er verboden. In Spijkenisse hangt een bijzonder verkeersbord. De bedoeling? Gek lopen over het zebrapad.

De Nachtwacht - Rijksmuseum

Eeuwenoud en een beetje versleten: De Nachtwacht. Het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn krijgt volgend jaar een grote opknapbeurt. 

Geen vaste plek om te wonen en geen ouders die voor je zorgen. Julia (20, niet haar echte naam) is al jaren op zichzelf aangewezen. Aan 7Days vertelt ze haar verhaal.

Saar

Vertellen dat je homoseksueel, biseksueel of transgender bent. Tijdens Coming Out Day is er extra aandacht voor dat moment. Saar (12) uit Roosendaal kan erover meepraten. Ze kwam een paar weken geleden op haar nieuwe school opnieuw uit de kast.

Bjarne Bouwers

Na de winterspelen begin 2018, is ondertussen het volgende Olympische toernooi van start gegaan: de Jeugd Olympische Spelen. Bjarne Bouwer (15) uit Giethoorn is de jongste deelnemer uit Nederland.

EPA/ Sulawesi

Woensdag 10 oktober wordt er een nationale actiedag gehouden om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Sulawesi.

Hacken

Vier mannen uit Rusland hebben geprobeerd om een belangrijke organisatie in Nederland te hacken, dat werd gisteren bekendgemaakt. Drie vragen en antwoorden over deze hackpoging.

Klaslokaal

Wees vandaag maar extra lief voor je leraar of lerares, want het is de Dag van de Leraar! Een dag waarop alle duizenden leraren in Nederland (maar ook daarbuiten) in het zonnetje worden gezet.

Warner Bros - A Star Is Born
4.5
Film

Na hits als Born This Way, Bad Romance en Alejandro was het de afgelopen tijd rustig rondom Lady Gaga. Maar de zangeres heeft niet stil gezeten. In A Star Is Born speelt ze niet alleen de hoofdrol, ook schreef ze een paar nummers voor deze muziekfilm.

Joia

Na The Voice Of Holland en Holland’s Next Top Model komt nu: Filmster Gezocht (M/V). Want een talentenjacht voor acteurs… die was er nog niet. Kandidaat Joia (22) vertelt over het programma.

Marleen Slot
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 4: producent Marleen Slot (36).

ANP - Tim Oliehoek
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 3: regisseur Tim Oliehoek (39).

Susanne Groen
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 2: casting director Susanne Groen (39).

Susan Radder
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 1: actrice Susan Radder (19).

NTR Danny in Boekarest

Armoede, drugs en criminaliteit. Het leven in beruchte buitenwijken is vaak niet zo makkelijk. Hoe gaat het met jongeren in dit soort buurten?

AFP

Bij een schietpartij tijdens een parade in Iran zijn ruim twintig mensen om het leven gekomen. Drie vragen en antwoorden over deze aanslag.

ANP

Babynieuws uit Tenerife: orka Morgan is moeder geworden! De kleine heeft nog geen naam gekregen, want het geslacht is nog niet bekend.

Algemene Politieke Beschouwingen 2018 - ANP

De plannen voor het nieuwe jaar. Koning Willem-Alexander las ze dinsdag tijdens Prinsjesdag voor in de Troonrede. Vandaag wordt er in de Tweede Kamer flink over gediscussieerd door politici.

Chris Heidstra Unicef

Het is een spannende dag voor Chris (14) uit Ridderkerk. Als Koningin van de Jeugd 2018 mag ze in de Ridderzaal haar eigen troonrede voorlezen.

ANP

Het was zenuwslopend, maar ze zit erbij... Glennis Grace is door naar de finale van America's Got Talent. Op het nippertje kreeg de zangeres afgelopen nacht (Nederlandse tijd) genoeg stemmen.

ANP

In Amsterdam zijn gisteravond de 3FM Awards uitgereikt. De grote winnaars? Naaz en Kensington, zij gingen ieder naar huis met twee prijzen.

Lucas van Roekel
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Lucas van Roekel (17), de Voice Kids-winnaar uit 2015.

Noa Kegels
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Noa (14) uit Hulst, die voor het eerst als meisje naar school gaat.

Maxim Neverov

Dat Rusland niet homovriendelijk is, weet je waarschijnlijk wel. Ook Maxim Neverov (16) weet er alles van. Hij kreeg deze zomer een flinke boete voor het verspreiden van homopropaganda.

Lili Prins
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Lili (13) uit Rotterdam, zij kwam uit de kast via Instagram.

ANP

Het zijn zware dagen voor Howick (13) en Lili (12). De tieners uit Amersfoort worden binnenkort uitgezet naar Armenië. ‘Ik ben heel erg verdrietig en teleurgesteld', vertelt Lili aan 7Days.

Dog Days
2.5
Film

Dik of dun, groot of klein, vrolijk of verdrietig. Net als bij mensen, zijn er natuurlijk ook honden in alle soorten en maten. In Dog Days komen ze allemaal voorbij. Maar maakt dat de film ook de moeite waard voor niet-hondenliefhebbers?

ANP

Slecht nieuws voor Howick (13) en Lili (12). Na maanden van onzekerheid heeft de Raad van State vrijdag bepaald dat ze weg moeten uit Nederland.

ANP

Twintig jaar na de moord op Nicky Verstappen (toen 11 jaar) is er een doorbraak in het onderzoek. Volgens de politie heeft een 55-jarige man waarschijnlijk iets te maken met de dood van de jongen.

ANP

Instagram checken, een nieuwe story op Snapchat zetten of even een app'je sturen voor de les begint? Leerlingen in Frankrijk mogen het niet meer.

Politierobot Wout

Verdachten aanhouden, bekeuringen uitdelen en helpen bij ongelukken. De politie heeft veel verschillende taken, maar met het aannemen van meldingen krijgen ze binnenkort hulp.

Alcohol Jongeren

Drink geen mixdrankjes als je je tanden gezond wil houden. Daarvoor waarschuwt een Britse tandarts met heftige foto's op Facebook.

Nsimire

Waar is Nsimire Massembo? Het 14-jarige meisje uit Den Haag verdween preices drie weken geleden. Dit is wat we tot nu toe over haar vermissing weten.

Vliegtuig

Een vliegtuig dat op weg was naar het Duitse vliegveld Düsseldorf heeft een noodlanding gemaakt in Kreta na een bommelding. 

Papegaai

Een ontsnapte papegaai die al drie dagen bovenop een dak in Londen zat, was niet zo blij met de hulp van een brandweerman en liet dat merken ook.

Brugramp Genua/ Foto AFP

Een grote ramp in Italië. Een brug in de Italiaanse havenstad Genua is dinsdag ingestort. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven. Drie vragen (en antwoorden) over deze ramp.

Mok

Het internet is in de ban van een nieuw dilemma. Geen jurk of naam dit keer, maar een gouden mok. De vraag is: welke vorm heeft-ie? Rond of vierkant?

Alcohol Jongeren

Ben je nog geen 18 maar drink je weleens alcohol? Het mag eigenlijk niet, maar het gebeurt wel. In veel gevallen krijgen jongeren het zelfs van hun ouders.

Emoji

Een emoji van een badpak, reddingsvest, blindengeleidehond of 55 verschillende koppels. Het bestaat nog niet, maar dikke kans dat ze vanaf volgend jaar te gebruiken zijn.

ANP

Steeds meer mensen laten zich opnemen in het donorregister. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben al 6,3 miljoen Nederlanders aangegeven wel of geen orgaandonor te zijn.

Afgelopen weekend stond Amsterdam in het teken van de Canal Parade. Jolanda (16) uit Dedemsvaart stond op één van de boten. 'Het was echt heel leuk!'

ANP

Goud, goud en nog veel meer goud. Van hockey tot turnen en van roeien tot wielrennen: Nederlandse topsporters eindigde dit weekend vaak bovenaan.

ANP Amsterdam Canal Parade

Een vol Amsterdam in alle kleuren! Zo'n zestig versierde boten gingen zaterdag door de grachten van onze hoofdstad tijdens de Canal Parade.

Foto: EPA/ Ahed Tamimi

Na een paar maanden gevangenis, is de Palestijnse Ahed Tamimi (17) weer vrij. Het meisje ging vorig jaar de wereld over nadat ze twee Israëlische militairen had mishandeld.

Nachtleven Uitgaan

Jongeren in Castricum en Breda hebben zich dit weekend flink misdragen tijdens het uitgaan. In beide plaatsen werden beveiligers mishandeld.

AFP

Elf september, een datum die bij de meesten bekend staat als de dag van de aanslagen in New York. Het is bijna 17 jaar geleden, maar nog steeds is de gebeurtenis vaak in het nieuws.

ANP weer

Sinds eind juni komt de temperatuur elke dag boven de twintig graden uit. Deze week is het zelfs tropisch! Maar hoe bijzonder is deze warme periode eigenlijk? En hoelang blijft het nog zo?

Blokker Pruik

Blokker en Intertoys worden overladen met kritiek. De reden? Op de websites van de winkels waren pruiken te koop met de naam: Gay pruik blond.

Britt Dekker

Dat Britt Dekker iets met paarden heeft, is niet nieuw. Maar dat ze zelf zó goed is in dressuur? Dit weekend werd ze 13e op het NK Dressuur. Hoog tijd om de carrière van dit paardenmeisje door te nemen.

Mamma Mia Here We Go Again
3.5
Film

Tien jaar geleden was het een gigantische hit: Mamma Mia! Niet zo gek dat de filmmakers aan de slag zijn gegaan met een vervolg. Nieuwe ABBA-hits, een nieuw verhaal en een aantal nieuwe acteurs. Het duurde wel even, maar: daar gáán we weer.

Pixabay massatoerisme

De vakantieperiode is begonnen en dus trekken veel mensen eropuit. Maar op je dooie gemak door Rome of Barcelona struinen? Think again! Populaire bestemmingen hebben last van massatoerisme.

Mamma Mia Here We Go Again

Nieuw op het witte doek: Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op de Mamma Mia!-superhit uit 2008. Heb je de eerste film gemist en staat deel twee op de planning? Geen paniek, we praten je bij.

ANP

Frankrijk is wereldkampioen voetbal 2018. In Moskou hebben de Franse voetballers de finale tegen Kroatië met 4-2 gewonnen.

ANP

De 17-jarige jongen die Savannah (14) vorig jaar om het leven bracht, krijgt een gevangenisstraf van twee jaar. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

puppy

Twee mannen uit Friesland hoeven niet de gevangenis in, maar krijgen wel een taakstraf omdat ze op een illegale manier puppy's hebben verkocht. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

Jordy Klaas LAKS

Nog even en dan zit het schooljaar erop. Hoogste tijd voor het LAKS om het bestuur te verversen. Jordy Klaas (17) uit Oldenzaal is de nieuwe voorzitter.

Utoya
4
Film

De aanslagen in Brussel, Parijs en Manchester kun je je vast nog herinneren. Maar die in Noorwegen? Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat er 69 jongeren om het leven kwamen bij de enorme schietpartij op het eiland Utøya. Dat drama is nu verfilmd.

Kaj Judge Me Niet

Zet twaalf BN’ers bij elkaar en laat ze reageren op gênante confessions en vragen. Dat is Judge Me Niet in het kort. Kaj Gorgels presenteert de YouTube-spelshow die vanaf vandaag te zien is.

Festival Armin van Buuren

Ga je deze zomer voor het eerst naar Pinkpop, Lowlands of een ander festival? Dan kun je vast wel een paar tips gebruiken. 3FM-dj Frank van der Lende vertelt wat je wel én niet moet doen.

Ralph Alpe d'HuZes

Duizenden mensen hebben woensdag en donderdag de Franse berg Alpe d’Huez beklommen. Het doel? Geld inzamelen in de strijd tegen kanker. Ook Ralph (14) stapte op zijn fiets.

Vrienden

Werken, op vakantie of veel afspreken met vrienden. Nu de eindexamens voorbij zijn, hebben duizenden scholieren hartstikke veel vrije tijd. Wat weten BN'ers nog van deze periode?

LAKS examens

Een te moeilijk examen, een onduidelijke vraag of veel overlast. De afgelopen weken kreeg het LAKS duizenden klachten over de eindexamens. En daar zaten ook een paar bizarre exemplaren tussen.

Boter, Kaas noch Eieren

Steeds meer mensen zijn het: veganist. Maar hoe gezond is dat eigenlijk? Presentatrice én vegan Milouska Meulens gaat in de documentaire Boter, Kaas noch Eieren op onderzoek uit.

Roken

Rokers (en niet-rokers) opgelet: het is Wereld Niet Roken Dag vandaag. Er is daarom extra aandacht voor de gevaren van roken. Maar is dat wel nodig?

Pim Uit de Kast

Al op de basisschool merkte Pim dat hij anders was dan de jongens in zijn klas. Hij hield niet van voetbal en klom niet op het dak van de school. Pas jaren later ontdekte hij hoe het zat. 

Blue Disney
3
Film

Staat zwemmen met dolfijnen of duiken in zee op jouw bucketlist? Dikke kans dat je daar nog even voor moet sparen. Een meer betaalbare optie: een kaartje voor de film Blue. Bij het zien van de spectaculaire beelden is het net alsof je zelf door de onderwaterwereld zwemt.

prinses

Vandaag is het zover: Meghan Markle trouwt met prins Harry. Zij hangt haar acteercarrière aan de wilgen en wordt… ja, prinses dus.

I Feel Pretty
2.5
Film

De één heeft een heel laag zelfbeeld en is over alles onzeker. De ander barst van het zelfvertrouwen, bijna tegen het arrogante aan. Twee uitersten, maar Renee heeft het allebei. En inderdaad, dat is net zo ongeloofwaardig als het klinkt.

13 Reasons Why

Het was dé Netflix-hit van vorig jaar: 13 Reasons Why. Een nieuw seizoen kon daarom niet uitblijven en is vanaf vandaag te zien. Dertien redenen waarom de serie weer de moeite waard is.

LAKS examens

Een te moeilijk examen, een onduidelijke vraag of veel overlast. Examenkandidaten met een klacht kunnen ook dit jaar weer terecht bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

Songfestival

Israël heeft gisteravond de 63e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Waylon eindigde met zijn nummer Outlaw in 'Em als achttiende.

ANP Songfestival Waylon

Spannend of niet, het is gelukt! Met het nummer Outlaw In 'Em heeft Waylon zich gisteravond geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

ANP Boef

Niet één of twee, maar vier keer ontving rapper Boef dinsdagavond een muziekprijs. Hij is daarmee de grote winnaar van de FunX Music Awards 2018.

examen

Bezig om je rijbewijs te halen en moet het theorie-examen nog halen? Dat kun je vanaf vandaag op een aantal plekken in Nederland ook 's avonds doen.

Gala Prom Jurk

Dat reacties op social media niet altijd positief zijn, is inmiddels algemeen bekend. Toch had Keziah (18) de golf aan negatieve reacties vast niet zien aankomen toen ze foto's van haar galajurk postte.

Pim in Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Junior Company en ISH - Grimm foto Michel Schnater-54-edit.JPG
4
Theater

Waarom kiezen tussen klassiek en hiphop als het ook allebei kan? Dat moeten de makers van GRIMM hebben gedacht. Het resultaat? Een spectaculaire dansvoorstelling waarbij je ogen tekort komt.

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

AFP

Vooral veel jonge meisjes dromen van een modellencarrière en hopen ooit te worden ontdekt. Maar niet elke 'scout' kun je zomaar geloven. Hoe merk je of een scout echt is of niet?

Avocado

Dat een museum veel meer kan zijn dan een verzamelplek voor schilderijen, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar wist je dat ze zelfs met avocado's een museum kunnen vullen?

AFP

Syrië is zaterdagochtend vroeg gebombardeerd door de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. Met raketten werden drie doelen aangevallen.

Facebook

Arjen Lubach heeft zich aan zijn woord gehouden en heeft woensdag zijn account op Facebook (én dat van Zondag met Lubach) verwijderd. 'Goed, ik ben eraf. HEERLIJK!', twitterde hij daarna.

Meerdijk

Een wereldreis maken of zwemmen met dolfijnen. Wat staat er op jouw bucketlist? Als je dat aan Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vraagt, zeggen zij: radiomaken vanuit de studio’s van GTST.

ANP

Wraak komt in de criminele wereld vaak voor, maar een onschuldig familielid vermoorden…? Vorige week gebeurde het in Amsterdam. ‘Deze actie vinden zelfs veel criminelen te ver gaan.’

ANP

Tot nu toe waren het vooral de juffen en meesters van basisscholen die actie voerden, maar vandaag laten ook leerkrachten uit het middelbaar onderwijs van zich horen.

geld

Dat is nog eens een fantastisch verjaardagscadeau: de hoofdprijs van de loterij winnen op je achttiende verjaardag! Het overkwam Charlie uit Canada.

Leafs

Tot een paar jaar geleden was Jahmil Dapaloe (a.k.a. Leafs) nog weinig bezig met muziek. Inmiddels is dat wel anders en schrijft de zestienjarige rapper uit Almere nummers aan de lopende band.

BuzzSaw rollercoaster

Voor iedereen met hoogtevrees is het één grote nachtmerrie. En voor een heleboel anderen is het ook geen pretje: vastzitten in een achtbaan.

Auswitz

Of-ie nou héél nodig moest of niet: plassen tegen een monument in voormalig concentratiekamp Auschwitz is not done

Max Verstappen

Na maanden van vakantie, voorbereiden én trainen in de gym, mag Max Verstappen dit weekend ein-de-lijk weer los op de baan. 

Isis

Isis Bloemsma (14) en Lorenzo van der Weiden (19) stonden allebei op de kieslijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe is het gegaan?

Isis

Stemmen mag Isis Bloemsma nog niet, maar dat betekent niet dat politiek haar niks interesseert. Integendeel: al weken is ze bezig met de gemeenteraadsverkiezingen.

Lorenzo 50plus

50Plus alleen maar voor ouderen? Niet als je het aan Lorenzo van der Weiden vraagt. Hij hoopt dat hij woensdag genoeg stemmen krijgt en voor zijn partij in de raad mag.

Miss Boerin 2018

De mooiste boerin van Nederland? Dat is Julia Kurvers (19). Afgelopen weekend werd ze uitgeroepen tot Miss Boerin 2018. De hoogste tijd om haar het hemd (of overall) van het lijf te vragen.

AFP

Het was een super, dikke, vette, megahit: Despacito! Afgelopen zomer kon je echt niet om het vrolijke nummer heen. Maar... what's next?

Jeroen Kampschreur

Nu de Sven Kramer, Ireen Wüst en alle andere wintersporters met hun medailles vertrokken zijn uit Pyeongchang, is het tijd voor de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur (18) is er klaar voor.

Wie is de Mol

Nog maar heel, héél even wachten… en dan weet iedereen wie al wekenlang de boel voor de gek houdt in Wie is de Mol?  Jan, Ruben of Olcay?

maan

De laatste Snapchats van vrienden checken of iets posten op Instagram? Er zijn weinig plekken waar dat niet lukt. Er is bijna overal internetverbinding. 

ANP

Stephan Bouwman heeft in zijn radioprogramma eerlijk verteld over zijn depressieve gevoelens. 'Ik voel me gewoon klote', zei de Qmusic-dj.

ANP

Na maanden van speculatie is het hoge woord eruit: Humberto Tan gaat stoppen met RTL Late Night. Presentator Twan Huys gaat hem vervangen.

Pertus

Trainen, nog meer trainen en op streng dieet: Peter de Harder (24) deed er drie maanden alles aan om eruit te zien als een echt onderbroekenmodel.

Every Day
4
Film

Elke dag wakker worden in het lichaam van iemand anders. Nee, Every Day is niet de meest realistische film ooit. Toch neemt het liefdesverhaal - waarbij je vooraf misschien je vraagtekens zet - je helemaal mee.

anp

Kjeld Nuis heeft vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Alina

Als 15-jarige sporter meedoen aan de Olympische Spelen is natuurlijk al hartstikke bijzonder. Laat staan als je dan ook nog goud wint.

Cheerleaders

Ze is geen schaatser of snowboarder, toch komt Caitlin de Jong (14) uit Noordwolde deze week volop in actie tijdens de Olympische Spelen. 'Dit is zo bijzonder!', zegt ze.

schaatsen

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

ANP

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

anp

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

Kramer

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Britt Dekker

De Eerste Kamer stemt dinsdag, maar Britt Dekker is er al uit. De realityster vindt dat de nieuwe donorwet er moet komen.

Winterspelen

Laat die (gouden) medailles maar komen! De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend in Pyeongchang.

jongensprostitutie

Als het over prostitutie gaat denken veel mensen aan meisjes. 'Het taboe rondom jongensprostitutie is groot. Soms noemen we het zelfs een driedubbel taboe.'

Witte Huis

De vorige is nog maar anderhalve week voorbij of daar gáán ze weer: een nieuwe shutdown in de Verenigde Staten. Al lijkt-ie dit keer niet lang te duren.

social media

Een 19-jarige jongen uit Bavel (Noord-Brabant) die meerdere minderjarige meisjes zou hebben gedwongen tot seks, mag de komende maanden thuis wachten op de rechtszaak.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 4: snowboarden.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 3: skeleton.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 2: shorttrack.

ANP

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 1: langebaanschaatsen.

Huid

Heeft de persoon op deze bovenstaande foto een witte of een blanke huid? Vorige week ontstond er een discussie over de benoeming van deze huidskleur, het woord blank zou racistisch zijn.

dollars geld

Heb jij wel eens geld gevonden op straat? In het Amerikaanse plaatsje Mahomet lagen de bankbiljetten deze week wel erg voor het oprapen.

Arjen Lubach

Grote fans van Zondag met Lubach hebben waarschijnlijk de weken afgeteld, maar vanavond is het zover: een gloednieuw seizoen!

Olympische Spelen Snowboard Niek van der Velden

Van alle Nederlanders die in actie komen in Pyeongchang, is hij de jongste: Niek van der Velden. Het 17-jarige snowboardtalent plaatste zich deze week voor de Olympische Winterspelen.

koe

Hermien ontsnapte zes weken geleden toen ze naar de slager zou worden gebracht. Een plek waar de koe nu misschien helemaal niet meer naartoe hoeft.

https://www.instagram.com/butterflyjasmine49/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Een laag mascara, een beetje oogschaduw en misschien wat lippenstift. Hartstikke saai, vindt de Amerikaanse Jasmine. Zij voegt het liefst nog wat dode insecten aan haar look toe.

ANP

De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 kunnen vanaf vandaag camerabeelden van Schiphol bekijken die gemaakt zijn voor het opstijgen op 17 juli 2014.

ANP

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Vanuit alle hoeken werd er gewaarschuwd voor de extreme wind.

Boek Bibliotheek

Sla jij thuis wel eens een leesboek open? Dan behoor je echt tot de minderheid. Het aantal jongeren dat in de vrije tijd een boek leest, is de afgelopen tien jaar enorm gedaald.

Julia Depressie

Somber, nutteloos en uitzichtloos. Zo'n tweeënhalf jaar geleden ging het niet zo goed met Julia (18), ze werd depressief. 

The End of the F***ing World

Pas een week staat de serie op Netflix, maar nu al wordt-ie door velen benoemd tot beste serie van 2018: The End of the F***ing World.

ANP

Pesters worden (of zijn) vaak populair, terwijl leerlingen die een slachtoffer verdedigen een stuk minder geliefd zijn.

Sirene

Denk jij bij overvallers aan stoere volwassen mannen en vrouwen? Think again! Volgens de politie zijn ze steeds jonger.

EPA

Hoe traint een schaatser voor de Olympische Spelen? Door veel rondjes te schaatsen, verwacht je misschien. Dat vindt Koen Verweij duidelijk niet genoeg, hij pakt het (ook) anders aan.

Depressief

Jongeren met een depressie hebben niet alleen last van de ziekte. 'Ze hebben vaak ook te maken met het taboe dat er op rust. Ze schamen zich en voelen zich erg eenzaam', zegt psychiater Esther van Fenema.

ANP

De jongen (nu 15) uit Lunteren die begin juni Romy (14) uit Hoevelaken om het leven bracht, ging al eerder in de fout. Hij stond onder behandeling voor een ander misdrijf.

ANP

Iets posten op Instagram en daar later spijt van hebben. Herkenbaar? Ook politicus Thierry Baudet kan daar nu over meepraten.

AFP
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over sport?

AFP

Mensen zijn boos op Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij maakte in een video op social media zijn neefje belachelijk.

AFP

Voor zangeres Rihanna is kerst dramatisch afgelopen. Haar neef, Tavon, is op tweede kerstdag overleden nadat hij werd beschoten op straat.

ANP

Vind je de prijzen bij Hudson's Bay ook zo hoog? Goed nieuws: het warenhuis gaat goedkopere merken verkopen.

ANP

Niet eten, weinig slapen en mensen die continu naar je kijken. 3FM-dj Angelique Houtveen haalt deze week geld op voor Serious Request. 7Days ging even bij haar langs in het Glazen Huis.

AFP

Zaterdag 19 mei 2018. De échte fans van het Britse koningshuis hebben deze datum al geblokkeerd in hun agenda. Het is namelijk de dag van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle!

AFP

In Zuid-Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment op een spoorwegovergang reed.

Sander Hoogendoorn

Nog even en dan barst hét radio-evenement van het jaar weer los: Serious Request. Zes dagen lang laten drie 3FM-dj’s zich weer opsluiten in het Glazen Huis om geld op te halen voor het goede doel. 

Voeten

Na de 'mannequin challenge', de 'ice bucket callenge' en 'the floor is lava', is het tijd voor een nieuwe internetrage: de 'invisible box challenge.'

Australie

Feest op veel plekken in Australie! Het parlement van het land heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Vanaf januari 2018 kunnen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht ook daar met elkaar trouwen.

ANP

Hoera, prinses Amalia is jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt vandaag veertien jaar.

Taal Schrijven

Met 43% van de stemmen is het woord 'genderneutraal' uitgeroepen tot het irritantste woord van 2017.

Mohamad Al Jounde

Mohamad Al Jounde (16) uit Syrië heeft maandagmiddag de Kindervredesprijs 2017 gewonnen. In de Ridderzaal in Den Haag kreeg hij de prijs uit handen van oud-winnares Malala Yousafzai.

ANP

De politie is op zoek naar Abdullah (15) uit Schiedam. De jongen wordt sinds afgelopen vrijdagavond vermist.

The Voice Of Holland

Heel soms doen oude mensen auditie bij The Voice Of Holland, maar meestal vallen ze weer snel af. Binnenkort niet meer, want er komt een speciale versie voor zangtalenten vanaf 65 jaar.

Hersenen

Dyslexie, hoofdpijn of een angststoornis. Hersenaandoeningen zijn er in alle soorten en maten. Eén op de zes jongeren in Nederland (346.000 jongeren in totaal) heeft er last van.

Valerio Zeno

Je bent jong, ernstig ziek en hebt niet lang meer te leven. Hoe ga je daarmee om? In het zevende seizoen van Over Mijn Lijk volgt Valerio Zeno opnieuw jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn tijdens de laatste maanden van hun leven.

JvhJ2017 Elke
Jongere van het Jaar 2017

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

Jongeren Telefoon Smartphone Foto

Weet jij welke informatie op internet betrouwbaar is? Veel jongeren vinden het lastig om te beoordelen of iets wat ze online tegenkomen nepnieuws of juist betrouwbare informatie is.

Rajko Hiphop

Als hiphopfan regelmatig rappers interviewen. Beter kan niet toch? Journalist Rajko Disseldorp kreeg daar zoveel energie van dat hij besloot om er een heel boek van te maken. In Hiphop in Nederland staan tien portretten van bekende Nederlandse rappers.

Selenay

Veel Voice Kids-deelnemers duiken later ergens anders op. In musicals, films of de Voice voor volwassenen. Zo ook Selenay Dagdelen, zij deed auditie in Turkije.

Pluto

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er namelijk héél erg koud: 203 graden onder nul.

Dylan Haegens

Ben je vaak in paniek of zit je helemaal niet lekker in je vel? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil jongeren met psychische problemen gaan helpen.

Twitter

Ben je vaak lang bezig om op Twitter iets in maximaal 140 tekens te vertellen? Dan heb je vanaf nu vast vaak tijd over! Tweets kunnen namelijk twee keer zo lang zijn: 280 tekens.

Jongere van het Jaar Laura van Kaam
Jongere van het Jaar 2017

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Zangeres Laura van Kaam (19) uit Dinxperlo vertelde open over haar depressie.

Bente Fokkens Jongere van het Jaar
Jongere van het Jaar 2017

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Actrice Bente Fokkens (17) was te zien in twee bioscoopfilms.

Jongere van het Jaar award
Jongere van het Jaar 2017

De één stond als jongste ontwerper ooit op de Amsterdam Fashion Week, de ander reist de wereld rond met haar viool of inspireert met een stoer verhaal. Hoe verschillend de genomineerden voor 7Days Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben iets bijzonders gepresteerd.

Jongere van het Jaar Canshaker Pi
Jongere van het Jaar 2017

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Boris (19), Willem (21), Nick (21) en Ruben (20) timmeren flink aan de weg met hun band Canshaker Pi.

Mees Donders

Boeken saai? Mees Donders (17) uit Amsterdam vindt van niet. Van zijn hobby maakte hij zijn beroep. Nu verdient hij geld met boeken. 'Ik doe er veel mensen een plezier mee.'

Annegien Jongere van het Jaar 2016
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2016: Instagram-kunstenares Annegien Schilling (18).

Jongere van het Jaar Beautynezz
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2015: YouTuber Joy (15), beter bekend als BeautyNezz.

Stichting AAP

Na maanden van trainen en voorbereiden, was het vandaag zover: chimpansee Marria ontmoette voor het eerst een soortgenoot. ‘Het is zo goed gegaan, hier droomden we van’, zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP met tranen in zijn ogen.

Hidde van Koningsveld
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2012: filmmaker Hidde van Koningsveld (21).

Abe Jett Rebel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

Pest in Madagaskar

De pest, een ziekte van vroeger? Als je kijkt naar Nederland wel, maar in een paar landen bestaat de bacterie nog. In Madagaskar bijvoorbeeld, daar heerst nu een enorme pestepidemie.

IS en al-Qaida zijn twee terreurgroepen die regelmatig het nieuws halen. Deze week ging het vooral over een andere organisatie: al-Shabaab.

The Voice

Het nieuwe (achtste!) seizoen van The Voice Of Holland staat voor de deur. Welke talenten kunnen de stoelen van Anouk, Waylon, Sanne Hans en Ali B laten draaien?

Wiebe

Het is Donorweek, een week waarin er extra aandacht is voor orgaan- en weefseldonatie. ‘Mensen moeten niet vergeten zich aan te melden als donor', zegt Wiebe, die zelf een donorlever heeft.

politie aanhouding

Drie jongens van 16 jaar zijn opgepakt in Groningen. Ze worden ervan verdacht mensen op straat te hebben beschoten met een luchtdrukgeweer.

voetbal

Met 7-0 winnen, met dat doel begon Oranje gisteravond aan de wedstrijd tegen Zweden. Het Nederlands elftal kwam 'maar' tot 2-0 en doet in 2018 definitief niet mee aan het WK in Rusland.

Oma Marie

Dat vloggen niet alleen iets voor jongeren is, bewijst Marie Verhagen (90) uit Gemonde (Noord-Brabant) wel. Haar video's zijn hartstikke populair.

Zlatan

Of-ie klaar is met voetballen en vol gaat voor een carrière in de paardensport moet nog blijken, maar de eerste stap heeft Zlatan Ibrahimović al gezet. 

Anne Faber zoektocht

Waar is Anne Faber (25)? Dat vragen een heleboel mensen zich af. Een week geleden kwam ze niet thuis na een fietstocht door de provincie Utrecht.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ongeneeslijk ziek, hij leed aan longkanker.

Argentijns gezin

Je hele leven reizen. Dat klinkt voor veel mensen als een droom, maar Pampa Zapp (15) uit Argentinië weet niet beter. 'Voor mij is het heel normaal.'

schrijven

Lekker even smoddermuilen tijdens de ondergaande hemelvlam! Huh, wat? Er zijn veel oude Nederlandse woorden die we tegenwoordig weinig (of nooit) meer gebruiken. Best wel zonde, toch?

Chihuahua

Ben je weleens in een kattencafé geweest? Veel steden in Nederland hebben er tegenwoordig eentje. Maar een hondencafé, dat bestaat nog niet. Maar binnenkort misschien wel.

Efteling

Carnaval Festival en de Indische Waterlelies. Wie kent de bekende (en ietwat irritante) deuntjes van deze populaire Efteling-attracties niet?

Kindervredesprijs Nederlandse genomineerden

Twee Nederlandse jongeren zijn genomineerd voor de Internationale Kindervredesprijs 2017. Dat maakte KidsRights vandaag bekend.

Harry Potter boek 1

Bij elke boeklancering stonden Harry Potter-fans over de hele wereld uren in de rij om als één van de eersten een exemplaar te scoren. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas...

Instagram Mathijs Nauta

Duizenden hartjes en duizenden reacties. Matthijs Nauta (13) werd eerder dit jaar massaal gesteund op Instagram, nadat hij daar vervelende reacties van klasgenoten kreeg.

Aksel Rykkvin

In Noorwegen is hij hartstikke beroemd en langzaam verovert de veertienjarige Aksel Rykkvin ook de rest van de wereld met zijn klassieke muziek. 

Vluchtelingen Unicef

Misbruik, mishandeling en uitbuiting. Meer dan driekwart van de jongeren die naar Europa vlucht, maakt vreselijke dingen mee.

Spoorloos Colombia

Bijna drie maanden geleden werden tv-makers Derk Bolt en Eugenio Follender, tijdens opnames voor Spoorloos in Colombia, ontvoerd. Ondertussen zijn de tv-makers er alweer teruggeweest.

Rik Derwig

Twee jaar lang werd Rik Derwig (16) seksueel misbruikt door vrienden van zijn ouders. In de rechtszaak tegen hen maakte hij gebruik van zijn spreekrecht. 

The Jemima Layzell Trust

Dat je ook een held kunt zijn als je niet meer leeft, bewijst Jemima Layzell wel. Het meisje uit Engeland overleed in 2012, maar redde daarna nog het leven van acht mensen. 

video rapper donkere homoseksueel

Heftig of niet, het nummer 1-800-273-8255 is een hit op internet. De videoclip, die gaat over het leven van een donkere homoseksuele jongen, is in twee weken tijd al miljoenen keren bekeken. 

Sierra Leone

Er werd al voor gevreesd, maar nu zijn daar de cijfers: in totaal zijn er meer dan duizend mensen om het leven gekomen bij de enorme natuurramp in Sierra Leone.

Lachgas

Je hebt vast wel eens over lachgas gehoord. Of het misschien zelfs wel eens geprobeerd? Hoe leuk het ook klinkt, het inademen van gas uit een slagroompatroon via een ballon is niet ongevaarlijk.

Boeken Schoolboeken

Is jouw boekentas ook loodzwaar? Vergeet je regelmatig de goede boeken? Of liggen ze bij je vader in plaats van bij je moeder? Onhandig!

Charlottesville extreemrechts

Een protestmars van extreemrechts in de Amerikaanse stad Charlottesville liep anderhalve week geleden volledig uit de hand. Het kwam tot een harde confrontatie met tegendemonstraten waarbij een dode en tientallen gewonden vielen. 

Ines Kus

Het ziet er bijzonder uit, griezelig bijna. Ines Kus uit Kroatië schildert allerlei indrukwekkende illusies op haar gezicht. En dat levert mooie plaatjes op!

Lieke Martens

Vliegen met Messi, het podium delen met Ronaldo én dan ook nog eens uitgeroepen worden tot beste voetbalster van Europa! Het overkwam Lieke Martens.

Terreurdreiging Rotterdam

Wat voor veel mensen een leuke avond had moeten worden, liep op niets uit. Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam werd afgelast vanwege terreurdreiging.

Zwaailicht

In de Belgische plaats Oostende is een groep jongeren zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Eén meisje zou er erg slecht aan toe zijn.

Harry Potter Huis Lavenham

Niets is leuker dan binnenkijken bij bijzondere en (bijna) onbetaalbare huizen. Helemaal als het dan ook nog een beroemde woning is...

Kangoeroe

Het zal je maar gebeuren. Ben je heerlijk op vakantie in Australië, krijg je ineens een stevige linkse stoot van een kangoeroe.

Charlottesville

Bij een aanslag in Amerika is afgelopen weekend een vrouw om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Wat gebeurde er precies?

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Channing Tatum

Het zal je maar gebeuren: ben je aan het werk, staat opeens 'the one and only' Channing Tatum voor je neus!

Aarde Milieu

Het is geen verrassing meer: we zorgen niet goed voor de aarde. 'We reizen vaker, eten meer dierlijke producten en verbruiken meer water', somt Christy van Beek van de Wageningen Universiteit op.

Emoji Emoticons

'Nee hoor, ik ben he-le-maal niet bang voor spinnen.' Mensen die dat zeggen maar het tegenovergestelde bedoelen, zijn sarcastisch. Dat kan af en toe best verwarrend zijn. Vooral als je niet echt met iemand praat, maar elkaar via social media 'spreekt'.

Bier festival

'Onder de 18 geen alcohol'. Die regel bestaat al meer dan drie jaar. In supermarkten en in kroegen wordt daar meestal al streng op gecontroleerd. Op festivals zouden minderjarigen nog wél vaak eenvoudig aan drank komen. Nog wel...

pindakaasgevangenis

Ontsnappen door pindakaas. Ja, je leest het goed. Twaalf gevangenen in Jasper (Amerika) zijn op de vlucht geslagen met behulp van een flinke lik pindakaas. Maar eh, hoe dan precies?

Robot

'Ballen hebben me een bal naar me toe naar me toe naar me naar mij.' Het is één van de vreemde zinnen van robot Alice. Samen met robot Bob ontwikkelde ze een eigen taal.

Vloggende zorgmedewerkers

Vloggen om reclame te maken voor je baan. Het klinkt gek, maar drie jonge werknemers van zorginstelling Laurens uit Rotterdam doen het.

Bosbranden in Zuid-Frankrijk

Duizenden bewoners en toeristen in Zuid-Frankrijk moesten deze week hun huizen of campings verlaten vanwege de enorme bosbranden. Onder hen zijn ook vakantiegangers uit Nederland. Wat te doen als je op vakantie met bosbranden te maken krijgt?

Tinder date Michelle en Josh

Is je Tindermatch de moeite waard voor een serieuze date? Veel mensen hoeven daar niet zo lang over na te denken. Josh Avsec (22) en Michelle Arendas (21) uit Amerika wel, zij namen er rustig de tijd voor.

iphone 10 jaar

Hiep, hiep, hoera voor de iPhone! Het is alweer tien jaar geleden dat de smartphones voor het eerst in de winkels lagen. Hoe is het de iPhone de afgelopen jaren eigenlijk vergaan?

Lachen

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Melchior ontvoering Colombia

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij.

spookhuis halloween

Ben jij niet bang en goed met kinderen? Dan is deze baan misschien wel iets voor jou! Een familie in Schotland zoekt namelijk een nieuwe nanny voor hun twee kinderen. Vrij normaal zou je denken. Behalve dan dat het gezin in een spookhuis woont.

Snap Map Snapchat

Vraag jij jezelf ook wel eens af waar je vrienden ergens uithangen? Daar heeft Snapchat iets op bedacht: Snap Map. Daarmee kun je precies zien waar je vrienden zijn.

Matthijs Instagram

Matthijs (13) werd vorige week overspoeld met positieve reacties. Zijn Instagram ontplofte nadat zijn zus daarvoor een oproep deed op Twitter. Hoe kijkt hij daarop terug?

brand bosbrand

In Portugal woeden enorme natuurbranden. Ook in Nederland wordt ervoor gewaarschuwd. Maar zo'n brand als daar? Dat gaat niet gebeuren!

recensie Wonder Woman
4
Film

Batman, Superman en Spiderman. De wereld van superhelden is een echte mannenwereld. Hoog tijd voor een film met een superheldin, dacht regisseur Patty Jenkins. Zangeres Beyoncé zal trots zijn op het resultaat. 'Who run the world? Girls!'.

Smartphone jongeren telefoon

Even snel op zoek naar WiFi om Snapchat bij te werken, je vrienden een berichtje te sturen of om een foto op Instagram te plaatsen. Herkenbaar, toch? Maar check jij altijd wel of een netwerk veilig is? 

13 Reasons Why

Zet 13 Reasons Why jongeren aan tot zelfmoord of niet? Die discussie laaide weer op nadat een jongen uit Peru zich waarschijnlijk heeft laten inspireren door het verhaal van Hannah Baker.

Brownies & downieS

Ed Sheeran scoort hit na hit. Niet zo vreemd dus dat zijn nummers vaak worden gecoverd. Het personeel van Brownies & downieS in Zwolle deed dat wel op een heel bijzondere manier.

Werken Studeren Studie Computer

Voor het eerst sinds tien jaar vinden weer meer jongeren tussen 15 en 25 jaar een fulltime baan als ze klaar zijn met hun studie.

Brand Londen

Inwoners van de Britse hoofdstad Londen kregen afgelopen nacht de schrik van hun leven. Terwijl de meesten lagen te slapen brak er in een flatgebouw een grote brand uit. Veel mensen raakten gewond en sommigen overleefden het niet.

Politiek Formatie

VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Na uren vergaderen komen de vier partijen er opnieuw niet met elkaar uit. Ze gaan definitief geen kabinet vormen!

laura van kaam depressiegala

Vier jaar geleden won Laura van Kaam (18) The Voice Kids. Daarna bracht ze een paar singles uit. Hoewel het lijkt alsof het allemaal heel goed met haar gaat, is dat absoluut niet het geval.

Ken je Ruba Zai al? De 23-jarige vlogster uit Rotterdam timmert flink aan de weg: ze is sinds kort het gezicht van de nieuwe moslimalijn van modemerk Dolce & Gabbana.

psycholoog psychische problemen tiener

De kwaliteit van kinder- en jeugdpsychiatrie is minder geworden. Dat vinden niet de patiënten, maar zo denken psychiaters er zelf over. 

e-bike elektrische fiets

Het gaat sneller én makkelijker dan een gewone fiets. Best wel logisch dus dat de e-bike aan populariteit wint. En niet alleen bij oude mensen: volgens fietsverkopers rijden ook steeds meer jongeren ermee rond.

Amerika Amerikaanse vlag

In Amerika is een medewerkster van de overheid aangehouden. Ze wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar de media.

Facebook Marco Borsato

Mooie vakantiekiekjes, prachtige natuurfoto's en bijzondere portretten. Marco Borsato is dol op fotografie en staat maar wat graag met zijn camera in zijn handen.

Zonnebril met camera Spectacles

Ja, je leest het goed. Snapchatten kan nu ook met je zonnebril. Al wandelend door een pittoresk dorpje op vakantie of vanuit je strandbed aan de kust. Zo lang je jouw nieuwe zonnebril maar bij je hebt.

Justin Bieber

De meeste fans kijken er al maanden naar uit, maar nu is het dan (eindelijk) zo ver: Justin Bieber is in het land.

Robert Iger

Robert Iger is het zat. De baas van Walt Disney wil president Donald Trump niet langer adviseren.

Qbuzz bus

Kan jouw (school)dag niet vroeg genoeg beginnen of blijf je juist zo lang mogelijk in bed? Als scholier of student in de provincie Groningen val jij misschien wel met de neus in de boter.

Red Bull Racing

Dat Max Verstappen goed overweg kan met een Formule 1-auto, weten we wel. Maar een caravan achter je auto, dat is wel even iets anders.

Syb Faes Goochelen

Syb Faes uit Gilze goochelt flink aan de weg. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de categorie cartomagie (goochelen met speelkaarten) bij het Nederlands Kampioenschap Goochelen. 

Prinses Mako Japan

Voor wie kies je? Je grote liefde of je familie? Een moeilijke vraag, die bijna niemand hoeft te beantwoorden.

André Kuipers

Hoe is het om in de ruimte te zijn? Met een grote show in Ziggo Dome gaat André Kuipers (58) dat laten zien. 'Ik wil mijn ervaringen overbrengen.'

Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Die beklimmen is niet zonder gevaar, dat blijkt wel. Net onder de top werden vier dode bergbeklimmers gevonden.

Zwemmen zee

Het zwemwater in Nederland wordt steeds schoner. Dat blijkt uit onderzoek van het Europees Milieuagentschap.

Examens
Examens

Klachten over te moeilijke vragen en te lange examens krijgen ze bij Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) aan de lopende band. Maar van deze zeven klachten kijken ze zelfs daar vreemd op.

Bokito Gorilla

Kun jij het je nog herinneren dat Bokito ontsnapte uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp? Dat is vandaag precies tien jaar geleden.

Kaarsjes Kaars Herdenken

Ongelukken in het verkeer, infecties en zelfmoord. Elke dag overlijden daar wereldwijd meer dan 3000 tieners aan.

Willem-Alexander vliegtuig

Niet alleen alle ruim 200.000 scholieren studeren hard voor de examens, ook koning Willem-Alexander zit met zijn neus in de boeken.

Popcorn Bioscoop

Een film online bekijken nog voordat-ie in de bioscoop te zien is? Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar hackers dreigen daar nu wel mee.

jongste rijke miljonair

De jongste rijke miljonair van Nederland is 21 jaar, hartstikke populair en verkozen tot beste dj van de wereld. 

Schildpadden

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

Skydive 101 jaar

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een hoogbejaarde man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

Kinderrechten KidsRights

Hoe gaat het met de rechten van kinderen en jongeren in Nederland? Nou, dat kan wel wat beter blijkt uit cijfers van KidsRights. Maar wat weet jij eigenlijk van jongeren en rechten?

Teylers Museum

Albert Einstein was al groot fan, maar nu kunnen ook scholieren natuurkundige Hendrik Antoon Lorentz leren kennen. Waar? Nou, in zijn eigen oude laboratorium in Haarlem.

Bruno Borges vermist Brazilië

Een bijna lege kamer met een heleboel symbolen en tekeningen aan de muur. Het zou heel goed de set kunnen zijn van een nieuwe The Da Vinci Code-achtige film, maar dat is het niet. 

Eindexamen examens

Het regent klachten bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Examenkandidaten van het vwo zijn niet te spreken over het eindexamen Nederlands.

Eersel Rythovius College

Twaalf leerlingen van het Rythovius College in Eersel (Noord-Brabant) zijn betast tijdens een schoolreisje in België.

Kipnuggets Carter Wendy's

Meer dan 3,5 miljoen keer is de kipnugget-tweet van de Amerikaanse Carter Wilkerson (16) al geretweet. Een nieuw record, want nog nooit werd een bericht op Twitter zo vaak gedeeld.

Vlinder Israel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt: een nieuwe vlindersoort.

Schoolcampus V&D Albert Heijn

Kocht jij je schoolspullen altijd bij V&D en weet je niet waar je terecht moet? Geen paniek! Albert Heijn gaat nu schoolspullen verkopen.

Dj's reageren op breuk Mattie en Wietze

Iedereen heeft het er vandaag over: de breuk tussen radioduo Mattie en Wietze van Qmusic. De twee dj's hebben ruzie en stoppen met samenwerken.

Dinosaurus

Hij leefde 160 miljoen jaar geleden, woog ongeveer 15.000 kilo en was zo lang als een stadsbus. In Frankrijk is een nieuwe dinosoort ontdekt.

Alcohol Diefstal

Hij ging er vandoor met maar liefst dertien flessen sterke drank. Maar lang kon de 16-jarige dief niet van zijn buit genieten.

 

Broederliefde

Rapper Boef en Broederliefde maken de meeste kans op een FunX Music Award, zo blijkt uit de lijst met genomineerden voor de muziekprijzen.

 

Vloggen Hema

Onderbroeken in alle soorten en maten, roze tompoucen, verse rookworsten en… les in vloggen. Deze dingen hebben één ding met elkaar gemeen: het is binnenkort allemaal te krijgen bij de HEMA.