BNNVARA

Het Kinderpardon in Nederland moet anders, vindt #BOOS-presentator Tim Hofman. Een maand geleden kwam hij met een docu én een petitie. Hoe staat het er nu voor? Drie vragen en antwoorden.

All You Need Is Love
3
Film

Bij All You Need Is Love denk je waarschijnlijk meteen aan Robert ten Brink met alle bijbehorende herenigingen en liefdesverklaringen. Maar don’t worry, dit is geen filmversie van het bekende tv-programma. Het draait vooral om de verhalen eromheen.

Sinterklaas

Het is pakjesavond! Indruk maken? Dat kan natuurlijk met een origineel cadeau, een spectaculaire surprise, een prachtig gedicht of… met een paar weetjes over Sinterklaas!

ANP

Al jaren is het vaste prik: de Top 2000 tijdens de laatste week van het jaar. Dit keer gaat NPO Radio 2 voor de twintigste keer op zoek naar de beste tweeduizend nummers. Tijdens een speciale stemweek, die dit weekend van start gaat, kan iedereen een favorietenlijstje insturen.

Chantal de Boer
Jongere van het Jaar

Chantal de Boer (16) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2018. De hiphopdanser kreeg verreweg de meeste stemmen bij de verkiezing van 7Days.

Mary Shelley
3
Film

Mary Shelley groeit op in de boekwinkel van haar vader, gaat er op haar zeventiende vandoor met een getrouwde man en raak niet veel later zwanger. Haar leven is bijna net zo bijzonder als het wereldberoemde verhaal dat ze schreef. Niet zo gek dus dat het nu is verfilmd.

Studenten

Met de komst van het leenstelsel is studeren een stuk duurder geworden. En het wordt waarschijnlijk nóg duurder. Vandaag is er in Den Haag een demonstratie tegen de plannen. Wat gaat er gebeuren, en waarom? Vier vragen (en antwoorden) over deze kwestie.

kroketchocolade

Chocolade heb je in alle vormen en smaken. Gewoon zo, maar ook in combinatie met andere 'snacks' zoals pinda's, rozijnen, pepernoten en - nu ook - kroketten.

Floortje en de Ambassadeurs

Al jaren reist Floortje Dessing de wereld over. Na 3 Op Reis en Floortje naar het einde van de wereld, pakt de presentatrice opnieuw haar koffers. Dit keer gaat ze op bezoek bij Nederlandse ambassadeurs.

jvhj2018
Jongere van het Jaar

De één schittert in de films, de ander won een olympische medaille. Hoe verschillend de zeven genomineerden voor de Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben dit jaar iets gepresteerd.

Alcohol Jongeren

Alcohol onder de achttien mag niet, maar het gebeurt wel. Via oudere vrienden in een kroeg, een fake ID-kaart of door drank simpelweg online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Fotograaf

Een foto maken voor Instagram of Snapchat kan iedereen, maar wie schiet nou het mooiste plaatje? Bij de uitreiking van de National Geographic Junior Fotowedstrijd kwam daar een antwoord op.

bierkrattenbrug

Lang genoeg was-ie wel, maar stevig genoeg niet. Studenten van Universiteit Twente deden zaterdag een poging om het wereldrecord van langste bierkrattenbrug te verbreken.

Elke van Achterberg
Jongere van het Jaar

Voor de achtste keer organiseert 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing. Elke van Achterberg won de titel vorig jaar. Hoe kijkt ze daarop terug?

Carnaval

Carnaval, dat is toch pas over een maand of vier? Klopt, toch gaat het nieuwe carnavalsseizoen vandaag al van start. Klaas uit Venray (tweede van links op de foto) staat in de startblokken.

Luna
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Violiste Luna van Leeuwen (15) won een grote muziekprijs.

Chantal
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Chantal de Boer (16) werd voor de derde keer wereldkampioen hiphop.

Jeroen
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Zitskiër Jeroen Kampschreur (19) won goud bij de Paralympische Spelen.

KRO-NCRV

Een foto posten op Snapchat of Instagram en WhatsAppen met je vrienden. Wie kan er nu nog zonder telefoon? Maar wat voor impact heeft dat apparaat nou eigenlijk op je leven?

Bilal
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Acteur Bilal Wahib (19) schittert in de ene naar de andere film en serie.

Salim
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Salim el Meriami (16) organiseert feesten en evenementen.

Jahkini
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Jahkini Bisselink (19) zet zich in voor jongeren als VN-vertegenwoordiger.

Seyran en Warduhi

Al negen jaar wonen Seyran (15) en Warduhi (19) in Nederland, maar nu dreigen ze samen met hun ouders en oudere zus Hayarpi te worden uitgezet.

ANP ov-kaart

Reizigers die met de bus, trein, metro of tram gaan, hebben sinds een paar jaar alleen nog maar een (opgeladen!) ov-chipkaart nodig. Maar wist je dat je dat ding niet overal in Nederland kunt gebruiken?

Verkeersbord

Oversteken mag, maar normaal lopen is er verboden. In Spijkenisse hangt een bijzonder verkeersbord. De bedoeling? Gek lopen over het zebrapad.

De Nachtwacht - Rijksmuseum

Eeuwenoud en een beetje versleten: De Nachtwacht. Het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn krijgt volgend jaar een grote opknapbeurt. 

Geen vaste plek om te wonen en geen ouders die voor je zorgen. Julia (20, niet haar echte naam) is al jaren op zichzelf aangewezen. Aan 7Days vertelt ze haar verhaal.

Saar

Vertellen dat je homoseksueel, biseksueel of transgender bent. Tijdens Coming Out Day is er extra aandacht voor dat moment. Saar (12) uit Roosendaal kan erover meepraten. Ze kwam een paar weken geleden op haar nieuwe school opnieuw uit de kast.

Bjarne Bouwers

Na de winterspelen begin 2018, is ondertussen het volgende Olympische toernooi van start gegaan: de Jeugd Olympische Spelen. Bjarne Bouwer (15) uit Giethoorn is de jongste deelnemer uit Nederland.

EPA/ Sulawesi

Woensdag 10 oktober wordt er een nationale actiedag gehouden om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Sulawesi.

Hacken

Vier mannen uit Rusland hebben geprobeerd om een belangrijke organisatie in Nederland te hacken, dat werd gisteren bekendgemaakt. Drie vragen en antwoorden over deze hackpoging.

Klaslokaal

Wees vandaag maar extra lief voor je leraar of lerares, want het is de Dag van de Leraar! Een dag waarop alle duizenden leraren in Nederland (maar ook daarbuiten) in het zonnetje worden gezet.

Warner Bros - A Star Is Born
4.5
Film

Na hits als Born This Way, Bad Romance en Alejandro was het de afgelopen tijd rustig rondom Lady Gaga. Maar de zangeres heeft niet stil gezeten. In A Star Is Born speelt ze niet alleen de hoofdrol, ook schreef ze een paar nummers voor deze muziekfilm.

Joia

Na The Voice Of Holland en Holland’s Next Top Model komt nu: Filmster Gezocht (M/V). Want een talentenjacht voor acteurs… die was er nog niet. Kandidaat Joia (22) vertelt over het programma.

Marleen Slot
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 4: producent Marleen Slot (36).

ANP - Tim Oliehoek
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 3: regisseur Tim Oliehoek (39).

Susanne Groen
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 2: casting director Susanne Groen (39).

Susan Radder
Hoe werkt de filmwereld?

Heel de week staat Utrecht in het teken van het Nederlands Film Festival. Maar hoe gaat dat nou, een film maken? Professionals uit het vak aan het woord. Deel 1: actrice Susan Radder (19).

NTR Danny in Boekarest

Armoede, drugs en criminaliteit. Het leven in beruchte buitenwijken is vaak niet zo makkelijk. Hoe gaat het met jongeren in dit soort buurten?

AFP

Bij een schietpartij tijdens een parade in Iran zijn ruim twintig mensen om het leven gekomen. Drie vragen en antwoorden over deze aanslag.

ANP

Babynieuws uit Tenerife: orka Morgan is moeder geworden! De kleine heeft nog geen naam gekregen, want het geslacht is nog niet bekend.

Algemene Politieke Beschouwingen 2018 - ANP

De plannen voor het nieuwe jaar. Koning Willem-Alexander las ze dinsdag tijdens Prinsjesdag voor in de Troonrede. Vandaag wordt er in de Tweede Kamer flink over gediscussieerd door politici.

Prinsjesdag - ANP

De koets, het koffertje en hoedjes in allerlei soorten en maten. Prinsjesdag! Dinsdag is het weer zover en worden de plannen van de regering voor 2019 bekendgemaakt.

Chris Heidstra Unicef

Het is een spannende dag voor Chris (14) uit Ridderkerk. Als Koningin van de Jeugd 2018 mag ze in de Ridderzaal haar eigen troonrede voorlezen.

ANP

Het was zenuwslopend, maar ze zit erbij... Glennis Grace is door naar de finale van America's Got Talent. Op het nippertje kreeg de zangeres afgelopen nacht (Nederlandse tijd) genoeg stemmen.

ANP

In Amsterdam zijn gisteravond de 3FM Awards uitgereikt. De grote winnaars? Naaz en Kensington, zij gingen ieder naar huis met twee prijzen.

Lucas van Roekel
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Lucas van Roekel (17), de Voice Kids-winnaar uit 2015.

Noa Kegels
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Noa (14) uit Hulst, die voor het eerst als meisje naar school gaat.

Maxim Neverov

Dat Rusland niet homovriendelijk is, weet je waarschijnlijk wel. Ook Maxim Neverov (16) weet er alles van. Hij kreeg deze zomer een flinke boete voor het verspreiden van homopropaganda.

Lili Prins
Back To School

Een nieuw schooljaar is voor iedereen spannend, maar bij sommigen zorgt het voor wat extra zenuwen. Deze keer: Lili (13) uit Rotterdam, zij kwam uit de kast via Instagram.

ANP

Het zijn zware dagen voor Howick (13) en Lili (12). De tieners uit Amersfoort worden binnenkort uitgezet naar Armenië. ‘Ik ben heel erg verdrietig en teleurgesteld', vertelt Lili aan 7Days.

Dog Days
2.5
Film

Dik of dun, groot of klein, vrolijk of verdrietig. Net als bij mensen, zijn er natuurlijk ook honden in alle soorten en maten. In Dog Days komen ze allemaal voorbij. Maar maakt dat de film ook de moeite waard voor niet-hondenliefhebbers?

ANP

Slecht nieuws voor Howick (13) en Lili (12). Na maanden van onzekerheid heeft de Raad van State vrijdag bepaald dat ze weg moeten uit Nederland.

ANP

Twintig jaar na de moord op Nicky Verstappen (toen 11 jaar) is er een doorbraak in het onderzoek. Volgens de politie heeft een 55-jarige man waarschijnlijk iets te maken met de dood van de jongen.

ANP

Instagram checken, een nieuwe story op Snapchat zetten of even een app'je sturen voor de les begint? Leerlingen in Frankrijk mogen het niet meer.

Politierobot Wout

Verdachten aanhouden, bekeuringen uitdelen en helpen bij ongelukken. De politie heeft veel verschillende taken, maar met het aannemen van meldingen krijgen ze binnenkort hulp.

Alcohol Jongeren

Drink geen mixdrankjes als je je tanden gezond wil houden. Daarvoor waarschuwt een Britse tandarts met heftige foto's op Facebook.

Nsimire

Waar is Nsimire Massembo? Het 14-jarige meisje uit Den Haag verdween preices drie weken geleden. Dit is wat we tot nu toe over haar vermissing weten.

Vliegtuig

Een vliegtuig dat op weg was naar het Duitse vliegveld Düsseldorf heeft een noodlanding gemaakt in Kreta na een bommelding. 

Papegaai

Een ontsnapte papegaai die al drie dagen bovenop een dak in Londen zat, was niet zo blij met de hulp van een brandweerman en liet dat merken ook.

Brugramp Genua/ Foto AFP

Een grote ramp in Italië. Een brug in de Italiaanse havenstad Genua is dinsdag ingestort. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven. Drie vragen (en antwoorden) over deze ramp.

Mok

Het internet is in de ban van een nieuw dilemma. Geen jurk of naam dit keer, maar een gouden mok. De vraag is: welke vorm heeft-ie? Rond of vierkant?

Alcohol Jongeren

Ben je nog geen 18 maar drink je weleens alcohol? Het mag eigenlijk niet, maar het gebeurt wel. In veel gevallen krijgen jongeren het zelfs van hun ouders.

Emoji

Een emoji van een badpak, reddingsvest, blindengeleidehond of 55 verschillende koppels. Het bestaat nog niet, maar dikke kans dat ze vanaf volgend jaar te gebruiken zijn.

ANP

Steeds meer mensen laten zich opnemen in het donorregister. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben al 6,3 miljoen Nederlanders aangegeven wel of geen orgaandonor te zijn.

Afgelopen weekend stond Amsterdam in het teken van de Canal Parade. Jolanda (16) uit Dedemsvaart stond op één van de boten. 'Het was echt heel leuk!'

ANP

Goud, goud en nog veel meer goud. Van hockey tot turnen en van roeien tot wielrennen: Nederlandse topsporters eindigde dit weekend vaak bovenaan.

ANP Amsterdam Canal Parade

Een vol Amsterdam in alle kleuren! Zo'n zestig versierde boten gingen zaterdag door de grachten van onze hoofdstad tijdens de Canal Parade.

Foto: Pixabay

Nog nooit kwam Earth Overshoot Day zo vroeg: de dag waarop we evenveel natuurlijke grondstoffen hebben gebruikt als de aarde in een jaar kan maken. Vanaf nu gaan we er overheen.

Foto: EPA/ Ahed Tamimi

Na een paar maanden gevangenis, is de Palestijnse Ahed Tamimi (17) weer vrij. Het meisje ging vorig jaar de wereld over nadat ze twee Israëlische militairen had mishandeld.

Nachtleven Uitgaan

Jongeren in Castricum en Breda hebben zich dit weekend flink misdragen tijdens het uitgaan. In beide plaatsen werden beveiligers mishandeld.

AFP

Elf september, een datum die bij de meesten bekend staat als de dag van de aanslagen in New York. Het is bijna 17 jaar geleden, maar nog steeds is de gebeurtenis vaak in het nieuws.

ANP weer

Sinds eind juni komt de temperatuur elke dag boven de twintig graden uit. Deze week is het zelfs tropisch! Maar hoe bijzonder is deze warme periode eigenlijk? En hoelang blijft het nog zo?

Blokker Pruik

Blokker en Intertoys worden overladen met kritiek. De reden? Op de websites van de winkels waren pruiken te koop met de naam: Gay pruik blond.

Britt Dekker

Dat Britt Dekker iets met paarden heeft, is niet nieuw. Maar dat ze zelf zó goed is in dressuur? Dit weekend werd ze 13e op het NK Dressuur. Hoog tijd om de carrière van dit paardenmeisje door te nemen.

Mamma Mia Here We Go Again
3.5
Film

Tien jaar geleden was het een gigantische hit: Mamma Mia! Niet zo gek dat de filmmakers aan de slag zijn gegaan met een vervolg. Nieuwe ABBA-hits, een nieuw verhaal en een aantal nieuwe acteurs. Het duurde wel even, maar: daar gáán we weer.

Zomer

Voetje voor voetje langs alle hotspots en geen foto's kunnen maken zonder andere toeristen erop. Vakantie is natuurlijk leuk, maar wat nou als het ergens barst van de andere vakantiegangers?

Pixabay massatoerisme

De vakantieperiode is begonnen en dus trekken veel mensen eropuit. Maar op je dooie gemak door Rome of Barcelona struinen? Think again! Populaire bestemmingen hebben last van massatoerisme.

Mamma Mia Here We Go Again

Nieuw op het witte doek: Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op de Mamma Mia!-superhit uit 2008. Heb je de eerste film gemist en staat deel twee op de planning? Geen paniek, we praten je bij.

ANP

Frankrijk is wereldkampioen voetbal 2018. In Moskou hebben de Franse voetballers de finale tegen Kroatië met 4-2 gewonnen.

ANP

De 17-jarige jongen die Savannah (14) vorig jaar om het leven bracht, krijgt een gevangenisstraf van twee jaar. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

puppy

Twee mannen uit Friesland hoeven niet de gevangenis in, maar krijgen wel een taakstraf omdat ze op een illegale manier puppy's hebben verkocht. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

Vader Vaderdag Papa

Morgen is het weer zover: Vaderdag! Ben je helemaal vergeten om iets leuks te maken of te kopen? Geen paniek: wij hebben een paar leuke DIY's voor je.

Jordy Klaas LAKS

Nog even en dan zit het schooljaar erop. Hoogste tijd voor het LAKS om het bestuur te verversen. Jordy Klaas (17) uit Oldenzaal is de nieuwe voorzitter.

Utoya
4
Film

De aanslagen in Brussel, Parijs en Manchester kun je je vast nog herinneren. Maar die in Noorwegen? Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat er 69 jongeren om het leven kwamen bij de enorme schietpartij op het eiland Utøya. Dat drama is nu verfilmd.

Kaj Judge Me Niet

Zet twaalf BN’ers bij elkaar en laat ze reageren op gênante confessions en vragen. Dat is Judge Me Niet in het kort. Kaj Gorgels presenteert de YouTube-spelshow die vanaf vandaag te zien is.

Festival Armin van Buuren

Ga je deze zomer voor het eerst naar Pinkpop, Lowlands of een ander festival? Dan kun je vast wel een paar tips gebruiken. 3FM-dj Frank van der Lende vertelt wat je wel én niet moet doen.

Ralph Alpe d'HuZes

Duizenden mensen hebben woensdag en donderdag de Franse berg Alpe d’Huez beklommen. Het doel? Geld inzamelen in de strijd tegen kanker. Ook Ralph (14) stapte op zijn fiets.

Vrienden

Werken, op vakantie of veel afspreken met vrienden. Nu de eindexamens voorbij zijn, hebben duizenden scholieren hartstikke veel vrije tijd. Wat weten BN'ers nog van deze periode?

LAKS examens

Een te moeilijk examen, een onduidelijke vraag of veel overlast. De afgelopen weken kreeg het LAKS duizenden klachten over de eindexamens. En daar zaten ook een paar bizarre exemplaren tussen.

Boter, Kaas noch Eieren

Steeds meer mensen zijn het: veganist. Maar hoe gezond is dat eigenlijk? Presentatrice én vegan Milouska Meulens gaat in de documentaire Boter, Kaas noch Eieren op onderzoek uit.

Roken

Rokers (en niet-rokers) opgelet: het is Wereld Niet Roken Dag vandaag. Er is daarom extra aandacht voor de gevaren van roken. Maar is dat wel nodig?

Een verstopte neus, prikkende ogen, een zere keel en heel veel jeuk. Mensen met hooikoorts krijgen het flink voor hun kiezen.

Pim Uit de Kast

Al op de basisschool merkte Pim dat hij anders was dan de jongens in zijn klas. Hij hield niet van voetbal en klom niet op het dak van de school. Pas jaren later ontdekte hij hoe het zat. 

Blue Disney
3
Film

Staat zwemmen met dolfijnen of duiken in zee op jouw bucketlist? Dikke kans dat je daar nog even voor moet sparen. Een meer betaalbare optie: een kaartje voor de film Blue. Bij het zien van de spectaculaire beelden is het net alsof je zelf door de onderwaterwereld zwemt.

prinses

Vandaag is het zover: Meghan Markle trouwt met prins Harry. Zij hangt haar acteercarrière aan de wilgen en wordt… ja, prinses dus.

I Feel Pretty
2.5
Film

De één heeft een heel laag zelfbeeld en is over alles onzeker. De ander barst van het zelfvertrouwen, bijna tegen het arrogante aan. Twee uitersten, maar Renee heeft het allebei. En inderdaad, dat is net zo ongeloofwaardig als het klinkt.

13 Reasons Why

Het was dé Netflix-hit van vorig jaar: 13 Reasons Why. Een nieuw seizoen kon daarom niet uitblijven en is vanaf vandaag te zien. Dertien redenen waarom de serie weer de moeite waard is.

LAKS examens

Een te moeilijk examen, een onduidelijke vraag of veel overlast. Examenkandidaten met een klacht kunnen ook dit jaar weer terecht bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

Songfestival

Israël heeft gisteravond de 63e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Waylon eindigde met zijn nummer Outlaw in 'Em als achttiende.

ANP Songfestival Waylon

Spannend of niet, het is gelukt! Met het nummer Outlaw In 'Em heeft Waylon zich gisteravond geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 

ANP Boef

Niet één of twee, maar vier keer ontving rapper Boef dinsdagavond een muziekprijs. Hij is daarmee de grote winnaar van de FunX Music Awards 2018.

examen

Bezig om je rijbewijs te halen en moet het theorie-examen nog halen? Dat kun je vanaf vandaag op een aantal plekken in Nederland ook 's avonds doen.

Gala Prom Jurk

Dat reacties op social media niet altijd positief zijn, is inmiddels algemeen bekend. Toch had Keziah (18) de golf aan negatieve reacties vast niet zien aankomen toen ze foto's van haar galajurk postte.

Pim in Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Koningsdag

De vlag mag uit, want het is Koningsdag! Na de inhuldiging in 2013 viert Willem-Alexander dit feest nu voor de vijfde keer als koning. Wat weet jij van deze nationale feestdag? 

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Junior Company en ISH - Grimm foto Michel Schnater-54-edit.JPG
4
Theater

Waarom kiezen tussen klassiek en hiphop als het ook allebei kan? Dat moeten de makers van GRIMM hebben gedacht. Het resultaat? Een spectaculaire dansvoorstelling waarbij je ogen tekort komt.

Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

AFP

Vooral veel jonge meisjes dromen van een modellencarrière en hopen ooit te worden ontdekt. Maar niet elke 'scout' kun je zomaar geloven. Hoe merk je of een scout echt is of niet?

Avocado

Dat een museum veel meer kan zijn dan een verzamelplek voor schilderijen, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar wist je dat ze zelfs met avocado's een museum kunnen vullen?

AFP

Syrië is zaterdagochtend vroeg gebombardeerd door de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. Met raketten werden drie doelen aangevallen.

Facebook

Arjen Lubach heeft zich aan zijn woord gehouden en heeft woensdag zijn account op Facebook (én dat van Zondag met Lubach) verwijderd. 'Goed, ik ben eraf. HEERLIJK!', twitterde hij daarna.

Meerdijk

Een wereldreis maken of zwemmen met dolfijnen. Wat staat er op jouw bucketlist? Als je dat aan Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vraagt, zeggen zij: radiomaken vanuit de studio’s van GTST.

ANP

Wraak komt in de criminele wereld vaak voor, maar een onschuldig familielid vermoorden…? Vorige week gebeurde het in Amsterdam. ‘Deze actie vinden zelfs veel criminelen te ver gaan.’

ANP

Tot nu toe waren het vooral de juffen en meesters van basisscholen die actie voerden, maar vandaag laten ook leerkrachten uit het middelbaar onderwijs van zich horen.

geld

Dat is nog eens een fantastisch verjaardagscadeau: de hoofdprijs van de loterij winnen op je achttiende verjaardag! Het overkwam Charlie uit Canada.

Leafs

Tot een paar jaar geleden was Jahmil Dapaloe (a.k.a. Leafs) nog weinig bezig met muziek. Inmiddels is dat wel anders en schrijft de zestienjarige rapper uit Almere nummers aan de lopende band.

BuzzSaw rollercoaster

Voor iedereen met hoogtevrees is het één grote nachtmerrie. En voor een heleboel anderen is het ook geen pretje: vastzitten in een achtbaan.

Auswitz

Of-ie nou héél nodig moest of niet: plassen tegen een monument in voormalig concentratiekamp Auschwitz is not done

Max Verstappen

Na maanden van vakantie, voorbereiden én trainen in de gym, mag Max Verstappen dit weekend ein-de-lijk weer los op de baan. 

Isis

Isis Bloemsma (14) en Lorenzo van der Weiden (19) stonden allebei op de kieslijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe is het gegaan?

Isis

Stemmen mag Isis Bloemsma nog niet, maar dat betekent niet dat politiek haar niks interesseert. Integendeel: al weken is ze bezig met de gemeenteraadsverkiezingen.

Lorenzo 50plus

50Plus alleen maar voor ouderen? Niet als je het aan Lorenzo van der Weiden vraagt. Hij hoopt dat hij woensdag genoeg stemmen krijgt en voor zijn partij in de raad mag.

Miss Boerin 2018

De mooiste boerin van Nederland? Dat is Julia Kurvers (19). Afgelopen weekend werd ze uitgeroepen tot Miss Boerin 2018. De hoogste tijd om haar het hemd (of overall) van het lijf te vragen.

AFP

Het was een super, dikke, vette, megahit: Despacito! Afgelopen zomer kon je echt niet om het vrolijke nummer heen. Maar... what's next?

Jeroen Kampschreur

Nu de Sven Kramer, Ireen Wüst en alle andere wintersporters met hun medailles vertrokken zijn uit Pyeongchang, is het tijd voor de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur (18) is er klaar voor.

Wie is de Mol

Nog maar heel, héél even wachten… en dan weet iedereen wie al wekenlang de boel voor de gek houdt in Wie is de Mol?  Jan, Ruben of Olcay?

maan

De laatste Snapchats van vrienden checken of iets posten op Instagram? Er zijn weinig plekken waar dat niet lukt. Er is bijna overal internetverbinding. 

ANP

Stephan Bouwman heeft in zijn radioprogramma eerlijk verteld over zijn depressieve gevoelens. 'Ik voel me gewoon klote', zei de Qmusic-dj.

ANP

Na maanden van speculatie is het hoge woord eruit: Humberto Tan gaat stoppen met RTL Late Night. Presentator Twan Huys gaat hem vervangen.

Pertus

Trainen, nog meer trainen en op streng dieet: Peter de Harder (24) deed er drie maanden alles aan om eruit te zien als een echt onderbroekenmodel.

Every Day
4
Film

Elke dag wakker worden in het lichaam van iemand anders. Nee, Every Day is niet de meest realistische film ooit. Toch neemt het liefdesverhaal - waarbij je vooraf misschien je vraagtekens zet - je helemaal mee.

anp

Kjeld Nuis heeft vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Alina

Als 15-jarige sporter meedoen aan de Olympische Spelen is natuurlijk al hartstikke bijzonder. Laat staan als je dan ook nog goud wint.

Cheerleaders

Ze is geen schaatser of snowboarder, toch komt Caitlin de Jong (14) uit Noordwolde deze week volop in actie tijdens de Olympische Spelen. 'Dit is zo bijzonder!', zegt ze.

schaatsen

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

ANP

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

anp

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

Kramer

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Britt Dekker

De Eerste Kamer stemt dinsdag, maar Britt Dekker is er al uit. De realityster vindt dat de nieuwe donorwet er moet komen.

Winterspelen

Laat die (gouden) medailles maar komen! De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend in Pyeongchang.

jongensprostitutie

Als het over prostitutie gaat denken veel mensen aan meisjes. 'Het taboe rondom jongensprostitutie is groot. Soms noemen we het zelfs een driedubbel taboe.'

Witte Huis

De vorige is nog maar anderhalve week voorbij of daar gáán ze weer: een nieuwe shutdown in de Verenigde Staten. Al lijkt-ie dit keer niet lang te duren.

social media

Een 19-jarige jongen uit Bavel (Noord-Brabant) die meerdere minderjarige meisjes zou hebben gedwongen tot seks, mag de komende maanden thuis wachten op de rechtszaak.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 4: snowboarden.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 3: skeleton.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 2: shorttrack.

ANP

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 1: langebaanschaatsen.

Huid

Heeft de persoon op deze bovenstaande foto een witte of een blanke huid? Vorige week ontstond er een discussie over de benoeming van deze huidskleur, het woord blank zou racistisch zijn.

dollars geld

Heb jij wel eens geld gevonden op straat? In het Amerikaanse plaatsje Mahomet lagen de bankbiljetten deze week wel erg voor het oprapen.

Arjen Lubach

Grote fans van Zondag met Lubach hebben waarschijnlijk de weken afgeteld, maar vanavond is het zover: een gloednieuw seizoen!

Olympische Spelen Snowboard Niek van der Velden

Van alle Nederlanders die in actie komen in Pyeongchang, is hij de jongste: Niek van der Velden. Het 17-jarige snowboardtalent plaatste zich deze week voor de Olympische Winterspelen.

koe

Hermien ontsnapte zes weken geleden toen ze naar de slager zou worden gebracht. Een plek waar de koe nu misschien helemaal niet meer naartoe hoeft.

https://www.instagram.com/butterflyjasmine49/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Een laag mascara, een beetje oogschaduw en misschien wat lippenstift. Hartstikke saai, vindt de Amerikaanse Jasmine. Zij voegt het liefst nog wat dode insecten aan haar look toe.

ANP

De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 kunnen vanaf vandaag camerabeelden van Schiphol bekijken die gemaakt zijn voor het opstijgen op 17 juli 2014.

ANP

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Vanuit alle hoeken werd er gewaarschuwd voor de extreme wind.

Boek Bibliotheek

Sla jij thuis wel eens een leesboek open? Dan behoor je echt tot de minderheid. Het aantal jongeren dat in de vrije tijd een boek leest, is de afgelopen tien jaar enorm gedaald.

Julia Depressie

Somber, nutteloos en uitzichtloos. Zo'n tweeënhalf jaar geleden ging het niet zo goed met Julia (18), ze werd depressief. 

The End of the F***ing World

Pas een week staat de serie op Netflix, maar nu al wordt-ie door velen benoemd tot beste serie van 2018: The End of the F***ing World.

ANP

Pesters worden (of zijn) vaak populair, terwijl leerlingen die een slachtoffer verdedigen een stuk minder geliefd zijn.

Sirene

Denk jij bij overvallers aan stoere volwassen mannen en vrouwen? Think again! Volgens de politie zijn ze steeds jonger.

EPA

Hoe traint een schaatser voor de Olympische Spelen? Door veel rondjes te schaatsen, verwacht je misschien. Dat vindt Koen Verweij duidelijk niet genoeg, hij pakt het (ook) anders aan.

Depressief

Jongeren met een depressie hebben niet alleen last van de ziekte. 'Ze hebben vaak ook te maken met het taboe dat er op rust. Ze schamen zich en voelen zich erg eenzaam', zegt psychiater Esther van Fenema.

ANP

De jongen (nu 15) uit Lunteren die begin juni Romy (14) uit Hoevelaken om het leven bracht, ging al eerder in de fout. Hij stond onder behandeling voor een ander misdrijf.

ANP

Iets posten op Instagram en daar later spijt van hebben. Herkenbaar? Ook politicus Thierry Baudet kan daar nu over meepraten.

AFP
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over sport?

AFP

Mensen zijn boos op Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij maakte in een video op social media zijn neefje belachelijk.

AFP

Voor zangeres Rihanna is kerst dramatisch afgelopen. Haar neef, Tavon, is op tweede kerstdag overleden nadat hij werd beschoten op straat.

ANP

Vind je de prijzen bij Hudson's Bay ook zo hoog? Goed nieuws: het warenhuis gaat goedkopere merken verkopen.

ANP

Niet eten, weinig slapen en mensen die continu naar je kijken. 3FM-dj Angelique Houtveen haalt deze week geld op voor Serious Request. 7Days ging even bij haar langs in het Glazen Huis.

AFP

Zaterdag 19 mei 2018. De échte fans van het Britse koningshuis hebben deze datum al geblokkeerd in hun agenda. Het is namelijk de dag van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle!

AFP

In Zuid-Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment op een spoorwegovergang reed.

Sander Hoogendoorn

Nog even en dan barst hét radio-evenement van het jaar weer los: Serious Request. Zes dagen lang laten drie 3FM-dj’s zich weer opsluiten in het Glazen Huis om geld op te halen voor het goede doel. 

Vuurwerk

Illegaal vuurwerk. Iedereen weet dat het niet mag, maar toch wordt het massaal gekocht. Sinds oktober heeft de politie al 15.000 kilo verboden producten in beslag genomen.

Voeten

Na de 'mannequin challenge', de 'ice bucket callenge' en 'the floor is lava', is het tijd voor een nieuwe internetrage: de 'invisible box challenge.'

Australie

Feest op veel plekken in Australie! Het parlement van het land heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Vanaf januari 2018 kunnen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht ook daar met elkaar trouwen.

ANP

Hoera, prinses Amalia is jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt vandaag veertien jaar.

Taal Schrijven

Met 43% van de stemmen is het woord 'genderneutraal' uitgeroepen tot het irritantste woord van 2017.

Mohamad Al Jounde

Mohamad Al Jounde (16) uit Syrië heeft maandagmiddag de Kindervredesprijs 2017 gewonnen. In de Ridderzaal in Den Haag kreeg hij de prijs uit handen van oud-winnares Malala Yousafzai.

ANP

De politie is op zoek naar Abdullah (15) uit Schiedam. De jongen wordt sinds afgelopen vrijdagavond vermist.

The Voice Of Holland

Heel soms doen oude mensen auditie bij The Voice Of Holland, maar meestal vallen ze weer snel af. Binnenkort niet meer, want er komt een speciale versie voor zangtalenten vanaf 65 jaar.

Hersenen

Dyslexie, hoofdpijn of een angststoornis. Hersenaandoeningen zijn er in alle soorten en maten. Eén op de zes jongeren in Nederland (346.000 jongeren in totaal) heeft er last van.

Valerio Zeno

Je bent jong, ernstig ziek en hebt niet lang meer te leven. Hoe ga je daarmee om? In het zevende seizoen van Over Mijn Lijk volgt Valerio Zeno opnieuw jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn tijdens de laatste maanden van hun leven.

JvhJ2017 Elke

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

Jongeren Telefoon Smartphone Foto

Weet jij welke informatie op internet betrouwbaar is? Veel jongeren vinden het lastig om te beoordelen of iets wat ze online tegenkomen nepnieuws of juist betrouwbare informatie is.

Rajko Hiphop

Als hiphopfan regelmatig rappers interviewen. Beter kan niet toch? Journalist Rajko Disseldorp kreeg daar zoveel energie van dat hij besloot om er een heel boek van te maken. In Hiphop in Nederland staan tien portretten van bekende Nederlandse rappers.

Selenay

Veel Voice Kids-deelnemers duiken later ergens anders op. In musicals, films of de Voice voor volwassenen. Zo ook Selenay Dagdelen, zij deed auditie in Turkije.

Pluto

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er namelijk héél erg koud: 203 graden onder nul.

Dylan Haegens

Ben je vaak in paniek of zit je helemaal niet lekker in je vel? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil jongeren met psychische problemen gaan helpen.

Twitter

Ben je vaak lang bezig om op Twitter iets in maximaal 140 tekens te vertellen? Dan heb je vanaf nu vast vaak tijd over! Tweets kunnen namelijk twee keer zo lang zijn: 280 tekens.

Jongere van het Jaar Laura van Kaam
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Zangeres Laura van Kaam (19) uit Dinxperlo vertelde open over haar depressie.

Bente Fokkens Jongere van het Jaar
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Actrice Bente Fokkens (17) was te zien in twee bioscoopfilms.

Jongere van het Jaar award

De één stond als jongste ontwerper ooit op de Amsterdam Fashion Week, de ander reist de wereld rond met haar viool of inspireert met een stoer verhaal. Hoe verschillend de genomineerden voor 7Days Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben iets bijzonders gepresteerd.

Jongere van het Jaar Canshaker Pi
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Boris (19), Willem (21), Nick (21) en Ruben (20) timmeren flink aan de weg met hun band Canshaker Pi.

Mees Donders

Boeken saai? Mees Donders (17) uit Amsterdam vindt van niet. Van zijn hobby maakte hij zijn beroep. Nu verdient hij geld met boeken. 'Ik doe er veel mensen een plezier mee.'

Annegien Jongere van het Jaar 2016
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2016: Instagram-kunstenares Annegien Schilling (18).

Jongere van het Jaar Beautynezz
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2015: YouTuber Joy (15), beter bekend als BeautyNezz.

Stichting AAP

Na maanden van trainen en voorbereiden, was het vandaag zover: chimpansee Marria ontmoette voor het eerst een soortgenoot. ‘Het is zo goed gegaan, hier droomden we van’, zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP met tranen in zijn ogen.

Hidde van Koningsveld
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2012: filmmaker Hidde van Koningsveld (21).

Abe Jett Rebel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

Pest in Madagaskar

De pest, een ziekte van vroeger? Als je kijkt naar Nederland wel, maar in een paar landen bestaat de bacterie nog. In Madagaskar bijvoorbeeld, daar heerst nu een enorme pestepidemie.

IS en al-Qaida zijn twee terreurgroepen die regelmatig het nieuws halen. Deze week ging het vooral over een andere organisatie: al-Shabaab.

The Voice

Het nieuwe (achtste!) seizoen van The Voice Of Holland staat voor de deur. Welke talenten kunnen de stoelen van Anouk, Waylon, Sanne Hans en Ali B laten draaien?

Wiebe

Het is Donorweek, een week waarin er extra aandacht is voor orgaan- en weefseldonatie. ‘Mensen moeten niet vergeten zich aan te melden als donor', zegt Wiebe, die zelf een donorlever heeft.

politie aanhouding

Drie jongens van 16 jaar zijn opgepakt in Groningen. Ze worden ervan verdacht mensen op straat te hebben beschoten met een luchtdrukgeweer.

voetbal

Met 7-0 winnen, met dat doel begon Oranje gisteravond aan de wedstrijd tegen Zweden. Het Nederlands elftal kwam 'maar' tot 2-0 en doet in 2018 definitief niet mee aan het WK in Rusland.

Oma Marie

Dat vloggen niet alleen iets voor jongeren is, bewijst Marie Verhagen (90) uit Gemonde (Noord-Brabant) wel. Haar video's zijn hartstikke populair.

Zlatan

Of-ie klaar is met voetballen en vol gaat voor een carrière in de paardensport moet nog blijken, maar de eerste stap heeft Zlatan Ibrahimović al gezet. 

Anne Faber zoektocht

Waar is Anne Faber (25)? Dat vragen een heleboel mensen zich af. Een week geleden kwam ze niet thuis na een fietstocht door de provincie Utrecht.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ongeneeslijk ziek, hij leed aan longkanker.

Argentijns gezin

Je hele leven reizen. Dat klinkt voor veel mensen als een droom, maar Pampa Zapp (15) uit Argentinië weet niet beter. 'Voor mij is het heel normaal.'

schrijven

Lekker even smoddermuilen tijdens de ondergaande hemelvlam! Huh, wat? Er zijn veel oude Nederlandse woorden die we tegenwoordig weinig (of nooit) meer gebruiken. Best wel zonde, toch?

Chihuahua

Ben je weleens in een kattencafé geweest? Veel steden in Nederland hebben er tegenwoordig eentje. Maar een hondencafé, dat bestaat nog niet. Maar binnenkort misschien wel.

Efteling

Carnaval Festival en de Indische Waterlelies. Wie kent de bekende (en ietwat irritante) deuntjes van deze populaire Efteling-attracties niet?

Kindervredesprijs Nederlandse genomineerden

Twee Nederlandse jongeren zijn genomineerd voor de Internationale Kindervredesprijs 2017. Dat maakte KidsRights vandaag bekend.

Harry Potter boek 1

Bij elke boeklancering stonden Harry Potter-fans over de hele wereld uren in de rij om als één van de eersten een exemplaar te scoren. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas...

Instagram Mathijs Nauta

Duizenden hartjes en duizenden reacties. Matthijs Nauta (13) werd eerder dit jaar massaal gesteund op Instagram, nadat hij daar vervelende reacties van klasgenoten kreeg.

Aksel Rykkvin

In Noorwegen is hij hartstikke beroemd en langzaam verovert de veertienjarige Aksel Rykkvin ook de rest van de wereld met zijn klassieke muziek. 

Vluchtelingen Unicef

Misbruik, mishandeling en uitbuiting. Meer dan driekwart van de jongeren die naar Europa vlucht, maakt vreselijke dingen mee.

Spoorloos Colombia

Bijna drie maanden geleden werden tv-makers Derk Bolt en Eugenio Follender, tijdens opnames voor Spoorloos in Colombia, ontvoerd. Ondertussen zijn de tv-makers er alweer teruggeweest.

Rik Derwig

Twee jaar lang werd Rik Derwig (16) seksueel misbruikt door vrienden van zijn ouders. In de rechtszaak tegen hen maakte hij gebruik van zijn spreekrecht. 

The Jemima Layzell Trust

Dat je ook een held kunt zijn als je niet meer leeft, bewijst Jemima Layzell wel. Het meisje uit Engeland overleed in 2012, maar redde daarna nog het leven van acht mensen. 

video rapper donkere homoseksueel

Heftig of niet, het nummer 1-800-273-8255 is een hit op internet. De videoclip, die gaat over het leven van een donkere homoseksuele jongen, is in twee weken tijd al miljoenen keren bekeken. 

Sierra Leone

Er werd al voor gevreesd, maar nu zijn daar de cijfers: in totaal zijn er meer dan duizend mensen om het leven gekomen bij de enorme natuurramp in Sierra Leone.

Lachgas

Je hebt vast wel eens over lachgas gehoord. Of het misschien zelfs wel eens geprobeerd? Hoe leuk het ook klinkt, het inademen van gas uit een slagroompatroon via een ballon is niet ongevaarlijk.

Boeken Schoolboeken

Is jouw boekentas ook loodzwaar? Vergeet je regelmatig de goede boeken? Of liggen ze bij je vader in plaats van bij je moeder? Onhandig!

Charlottesville extreemrechts

Een protestmars van extreemrechts in de Amerikaanse stad Charlottesville liep anderhalve week geleden volledig uit de hand. Het kwam tot een harde confrontatie met tegendemonstraten waarbij een dode en tientallen gewonden vielen. 

Ines Kus

Het ziet er bijzonder uit, griezelig bijna. Ines Kus uit Kroatië schildert allerlei indrukwekkende illusies op haar gezicht. En dat levert mooie plaatjes op!

Lieke Martens

Vliegen met Messi, het podium delen met Ronaldo én dan ook nog eens uitgeroepen worden tot beste voetbalster van Europa! Het overkwam Lieke Martens.

Terreurdreiging Rotterdam

Wat voor veel mensen een leuke avond had moeten worden, liep op niets uit. Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam werd afgelast vanwege terreurdreiging.

Zwaailicht

In de Belgische plaats Oostende is een groep jongeren zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Eén meisje zou er erg slecht aan toe zijn.

Harry Potter Huis Lavenham

Niets is leuker dan binnenkijken bij bijzondere en (bijna) onbetaalbare huizen. Helemaal als het dan ook nog een beroemde woning is...

Kangoeroe

Het zal je maar gebeuren. Ben je heerlijk op vakantie in Australië, krijg je ineens een stevige linkse stoot van een kangoeroe.

Charlottesville

Bij een aanslag in Amerika is afgelopen weekend een vrouw om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Wat gebeurde er precies?

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Channing Tatum

Het zal je maar gebeuren: ben je aan het werk, staat opeens 'the one and only' Channing Tatum voor je neus!

Aarde Milieu

Het is geen verrassing meer: we zorgen niet goed voor de aarde. 'We reizen vaker, eten meer dierlijke producten en verbruiken meer water', somt Christy van Beek van de Wageningen Universiteit op.

Emoji Emoticons

'Nee hoor, ik ben he-le-maal niet bang voor spinnen.' Mensen die dat zeggen maar het tegenovergestelde bedoelen, zijn sarcastisch. Dat kan af en toe best verwarrend zijn. Vooral als je niet echt met iemand praat, maar elkaar via social media 'spreekt'.

Bier festival

'Onder de 18 geen alcohol'. Die regel bestaat al meer dan drie jaar. In supermarkten en in kroegen wordt daar meestal al streng op gecontroleerd. Op festivals zouden minderjarigen nog wél vaak eenvoudig aan drank komen. Nog wel...

pindakaasgevangenis

Ontsnappen door pindakaas. Ja, je leest het goed. Twaalf gevangenen in Jasper (Amerika) zijn op de vlucht geslagen met behulp van een flinke lik pindakaas. Maar eh, hoe dan precies?

Robot

'Ballen hebben me een bal naar me toe naar me toe naar me naar mij.' Het is één van de vreemde zinnen van robot Alice. Samen met robot Bob ontwikkelde ze een eigen taal.

Vloggende zorgmedewerkers

Vloggen om reclame te maken voor je baan. Het klinkt gek, maar drie jonge werknemers van zorginstelling Laurens uit Rotterdam doen het.

Bosbranden in Zuid-Frankrijk

Duizenden bewoners en toeristen in Zuid-Frankrijk moesten deze week hun huizen of campings verlaten vanwege de enorme bosbranden. Onder hen zijn ook vakantiegangers uit Nederland. Wat te doen als je op vakantie met bosbranden te maken krijgt?

Tinder date Michelle en Josh

Is je Tindermatch de moeite waard voor een serieuze date? Veel mensen hoeven daar niet zo lang over na te denken. Josh Avsec (22) en Michelle Arendas (21) uit Amerika wel, zij namen er rustig de tijd voor.

iphone 10 jaar

Hiep, hiep, hoera voor de iPhone! Het is alweer tien jaar geleden dat de smartphones voor het eerst in de winkels lagen. Hoe is het de iPhone de afgelopen jaren eigenlijk vergaan?

Lachen

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Melchior ontvoering Colombia

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij.

spookhuis halloween

Ben jij niet bang en goed met kinderen? Dan is deze baan misschien wel iets voor jou! Een familie in Schotland zoekt namelijk een nieuwe nanny voor hun twee kinderen. Vrij normaal zou je denken. Behalve dan dat het gezin in een spookhuis woont.

Snap Map Snapchat

Vraag jij jezelf ook wel eens af waar je vrienden ergens uithangen? Daar heeft Snapchat iets op bedacht: Snap Map. Daarmee kun je precies zien waar je vrienden zijn.

Matthijs Instagram

Matthijs (13) werd vorige week overspoeld met positieve reacties. Zijn Instagram ontplofte nadat zijn zus daarvoor een oproep deed op Twitter. Hoe kijkt hij daarop terug?

brand bosbrand

In Portugal woeden enorme natuurbranden. Ook in Nederland wordt ervoor gewaarschuwd. Maar zo'n brand als daar? Dat gaat niet gebeuren!

recensie Wonder Woman
4
Film

Batman, Superman en Spiderman. De wereld van superhelden is een echte mannenwereld. Hoog tijd voor een film met een superheldin, dacht regisseur Patty Jenkins. Zangeres Beyoncé zal trots zijn op het resultaat. 'Who run the world? Girls!'.

Smartphone jongeren telefoon

Even snel op zoek naar WiFi om Snapchat bij te werken, je vrienden een berichtje te sturen of om een foto op Instagram te plaatsen. Herkenbaar, toch? Maar check jij altijd wel of een netwerk veilig is? 

13 Reasons Why

Zet 13 Reasons Why jongeren aan tot zelfmoord of niet? Die discussie laaide weer op nadat een jongen uit Peru zich waarschijnlijk heeft laten inspireren door het verhaal van Hannah Baker.

Brownies & downieS

Ed Sheeran scoort hit na hit. Niet zo vreemd dus dat zijn nummers vaak worden gecoverd. Het personeel van Brownies & downieS in Zwolle deed dat wel op een heel bijzondere manier.

Werken Studeren Studie Computer

Voor het eerst sinds tien jaar vinden weer meer jongeren tussen 15 en 25 jaar een fulltime baan als ze klaar zijn met hun studie.

Brand Londen

Inwoners van de Britse hoofdstad Londen kregen afgelopen nacht de schrik van hun leven. Terwijl de meesten lagen te slapen brak er in een flatgebouw een grote brand uit. Veel mensen raakten gewond en sommigen overleefden het niet.

Politiek Formatie

VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Na uren vergaderen komen de vier partijen er opnieuw niet met elkaar uit. Ze gaan definitief geen kabinet vormen!

laura van kaam depressiegala

Vier jaar geleden won Laura van Kaam (18) The Voice Kids. Daarna bracht ze een paar singles uit. Hoewel het lijkt alsof het allemaal heel goed met haar gaat, is dat absoluut niet het geval.

Ken je Ruba Zai al? De 23-jarige vlogster uit Rotterdam timmert flink aan de weg: ze is sinds kort het gezicht van de nieuwe moslimalijn van modemerk Dolce & Gabbana.

psycholoog psychische problemen tiener

De kwaliteit van kinder- en jeugdpsychiatrie is minder geworden. Dat vinden niet de patiënten, maar zo denken psychiaters er zelf over. 

e-bike elektrische fiets

Het gaat sneller én makkelijker dan een gewone fiets. Best wel logisch dus dat de e-bike aan populariteit wint. En niet alleen bij oude mensen: volgens fietsverkopers rijden ook steeds meer jongeren ermee rond.

Amerika Amerikaanse vlag

In Amerika is een medewerkster van de overheid aangehouden. Ze wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar de media.

Facebook Marco Borsato

Mooie vakantiekiekjes, prachtige natuurfoto's en bijzondere portretten. Marco Borsato is dol op fotografie en staat maar wat graag met zijn camera in zijn handen.

Zonnebril met camera Spectacles

Ja, je leest het goed. Snapchatten kan nu ook met je zonnebril. Al wandelend door een pittoresk dorpje op vakantie of vanuit je strandbed aan de kust. Zo lang je jouw nieuwe zonnebril maar bij je hebt.

Justin Bieber

De meeste fans kijken er al maanden naar uit, maar nu is het dan (eindelijk) zo ver: Justin Bieber is in het land.

Robert Iger

Robert Iger is het zat. De baas van Walt Disney wil president Donald Trump niet langer adviseren.

Qbuzz bus

Kan jouw (school)dag niet vroeg genoeg beginnen of blijf je juist zo lang mogelijk in bed? Als scholier of student in de provincie Groningen val jij misschien wel met de neus in de boter.

Red Bull Racing

Dat Max Verstappen goed overweg kan met een Formule 1-auto, weten we wel. Maar een caravan achter je auto, dat is wel even iets anders.

Syb Faes Goochelen

Syb Faes uit Gilze goochelt flink aan de weg. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de categorie cartomagie (goochelen met speelkaarten) bij het Nederlands Kampioenschap Goochelen. 

Prinses Mako Japan

Voor wie kies je? Je grote liefde of je familie? Een moeilijke vraag, die bijna niemand hoeft te beantwoorden.

André Kuipers

Hoe is het om in de ruimte te zijn? Met een grote show in Ziggo Dome gaat André Kuipers (58) dat laten zien. 'Ik wil mijn ervaringen overbrengen.'

Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Die beklimmen is niet zonder gevaar, dat blijkt wel. Net onder de top werden vier dode bergbeklimmers gevonden.

Zwemmen zee

Het zwemwater in Nederland wordt steeds schoner. Dat blijkt uit onderzoek van het Europees Milieuagentschap.

Examens
Examens

Klachten over te moeilijke vragen en te lange examens krijgen ze bij Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) aan de lopende band. Maar van deze zeven klachten kijken ze zelfs daar vreemd op.

Bokito Gorilla

Kun jij het je nog herinneren dat Bokito ontsnapte uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp? Dat is vandaag precies tien jaar geleden.

Kaarsjes Kaars Herdenken

Ongelukken in het verkeer, infecties en zelfmoord. Elke dag overlijden daar wereldwijd meer dan 3000 tieners aan.

Willem-Alexander vliegtuig

Niet alleen alle ruim 200.000 scholieren studeren hard voor de examens, ook koning Willem-Alexander zit met zijn neus in de boeken.

Popcorn Bioscoop

Een film online bekijken nog voordat-ie in de bioscoop te zien is? Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar hackers dreigen daar nu wel mee.

jongste rijke miljonair

De jongste rijke miljonair van Nederland is 21 jaar, hartstikke populair en verkozen tot beste dj van de wereld. 

Schildpadden

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

Skydive 101 jaar

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een hoogbejaarde man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

Kinderrechten KidsRights

Hoe gaat het met de rechten van kinderen en jongeren in Nederland? Nou, dat kan wel wat beter blijkt uit cijfers van KidsRights. Maar wat weet jij eigenlijk van jongeren en rechten?

Teylers Museum

Albert Einstein was al groot fan, maar nu kunnen ook scholieren natuurkundige Hendrik Antoon Lorentz leren kennen. Waar? Nou, in zijn eigen oude laboratorium in Haarlem.

Bruno Borges vermist Brazilië

Een bijna lege kamer met een heleboel symbolen en tekeningen aan de muur. Het zou heel goed de set kunnen zijn van een nieuwe The Da Vinci Code-achtige film, maar dat is het niet. 

Eindexamen examens

Het regent klachten bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Examenkandidaten van het vwo zijn niet te spreken over het eindexamen Nederlands.

Eersel Rythovius College

Twaalf leerlingen van het Rythovius College in Eersel (Noord-Brabant) zijn betast tijdens een schoolreisje in België.

Kipnuggets Carter Wendy's

Meer dan 3,5 miljoen keer is de kipnugget-tweet van de Amerikaanse Carter Wilkerson (16) al geretweet. Een nieuw record, want nog nooit werd een bericht op Twitter zo vaak gedeeld.

Vlinder Israel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt: een nieuwe vlindersoort.

Schoolcampus V&D Albert Heijn

Kocht jij je schoolspullen altijd bij V&D en weet je niet waar je terecht moet? Geen paniek! Albert Heijn gaat nu schoolspullen verkopen.

Dj's reageren op breuk Mattie en Wietze

Iedereen heeft het er vandaag over: de breuk tussen radioduo Mattie en Wietze van Qmusic. De twee dj's hebben ruzie en stoppen met samenwerken.

Dinosaurus

Hij leefde 160 miljoen jaar geleden, woog ongeveer 15.000 kilo en was zo lang als een stadsbus. In Frankrijk is een nieuwe dinosoort ontdekt.

Alcohol Diefstal

Hij ging er vandoor met maar liefst dertien flessen sterke drank. Maar lang kon de 16-jarige dief niet van zijn buit genieten.

 

Broederliefde

Rapper Boef en Broederliefde maken de meeste kans op een FunX Music Award, zo blijkt uit de lijst met genomineerden voor de muziekprijzen.

 

Vloggen Hema

Onderbroeken in alle soorten en maten, roze tompoucen, verse rookworsten en… les in vloggen. Deze dingen hebben één ding met elkaar gemeen: het is binnenkort allemaal te krijgen bij de HEMA.