Blog

Hoe reageer jij als iemand jou een compliment geeft? Wuif je het weg? Die neiging had ik wel. 'Niet waar, ik kan helemaal niet schrijven' of 'Ieuw nee, dit shirt is echt niet leuk, maar ik heb niks anders.' Ik deed het onbewust en dacht er nooit over na, totdat een vriendin mijn compliment 'afwees'.

Blog

Eigenlijk ging ik naar Glasgow voor de musea, het kattencafé en het vermijden van een hittegolf. Maar de stad blijkt te stikken van gekke figuren.

Bingo foto Shutterstock
Blog

Als ik wil afspreken met vrienden, is er altijd wel iemand die niet kan. Kan gebeuren natuurlijk, maar irritant is het wel. Om het een beetje dragelijk te maken, heb ik voor jou én je vrienden een spelletjes bedacht: de sorry-ik-kan-niet-bingo.

zomer
Blog

In de zomervakantie wil je zoveel mogelijk leuke dingen doen. Maar vaak geldt: leuk = duur. Hier zijn 7 dingen voor op je zomerbucketlist die géén hap uit je portemonnee nemen.

stress school blog

Ein-de-lijk vakantie! Na examens (of gewoon een lang schooljaar) hoor je te kunnen genieten van je vrije tijd, maar ik kan dit niet. Deze tijd voelt niet vrij, en ik kan er dus ook niet van genieten...

blog gratis musicals

Musicals hebben mij altijd al geÏnteresseerd. De reden? De combinatie van muziek en acteren om een verhaal te vertellen! Ik wist alleen nooit waar ik moest beginnen met kijken... tot ik StarKid tegenkwam. Laat me je vertellen waarom ze geweldig zijn.

blog frisdrank

'Drink je geen cola? Ach, dat komt vanzelf wel.' Het is eigenlijk het antwoord dat ik krijg van .. tja praktisch iedereen aan wie ik vertel dat ik geen prik lust. Hebben zij het even flink fout, want ik drink nog steeds geen prik! Hier zijn 5 redenen waarom. 

rare quotes blog
Blog

Middelbare scholen zijn een bron van puberzweet, bedenkelijke keuzes en... rare uitspraken. Van die laatste verzamelde ik zeven voorbeelden die ik hoorde in de gangen van mijn school, samen met een gok over de context waarin ze zijn gezegd.

limburg taal blog
Blog

Limburgs is voortaan een officiële streektaal! Jeej! Zelf vind ik dit supergoed, want het is de erkenning waard. Ik ben opgegroeid met deze taal en voor mij - en veel anderen - is het dan ook een stukje cultuur.

blog leraren
Blog

Leraren tegenkomen buiten school is altijd een hele ervaring voor mij als leerling. Dan vraag ik me altijd af wat er op zo'n moment in het hoofd van een leraar omgaat? Ik denk deze 15 gedachtes, wat jij?

brexit blog sanne
Blog

Binnen een maand moet het gebeuren, deal or no-deal. Met deze naderende deadline worden alle Brexit-grappen ineens een stuk minder komisch... hier zijn 7 (mogelijke) gevolgen & mijn mening.

blog klaar met kou
Blog

Ik hou niet van de winter, maar wél van klagen. Twee vliegen in een klap: ik geef je 7 redenen waarom ik de winter stom vind.

veganist blog sanne
Blog

Geen vlees, geen vis, geen kip en/of ei... je kunt allerlei keuzes maken als het om eten gaat. Maar er is nog meer kritiek die je erop kunt geven. Wat voor impact hebben onze keuzes?

blog sanne voornemens
Blog

Het enige wat meer wordt gemaakt dan goede voornemens? Grappen dat niemand ze vol kan houden. Zelf wil ik in 2019 minder afval 'produceren' en duurzamer leven. Met de onderstaande tips verwacht ik dat wél voor te houden. Heb jij ook goede voornemens? Hopelijk heb jij er dan ook wat aan. 

blog proefwerkweektips
Blog

De preek van je mentor met studietips heb je vast al gehad. Maar naast plannen en op tijd beginnen, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om de proefwerkweek door te komen. Een paar tips.

blog cijferlijst
Blog

Hoe langer ik doorbreng op mijn middelbare school, hoe meer het soms voelt dat ik word gezien als mijn punten. En geloof me, dat voelt niet fijn. Waar komt dat gevoel vandaan?

blog stoppen sanne
Blog

'Stel je niet zo aan, er is altijd iemand die het erger heeft.' Een veelgebruikte uitspraak, zonder slechte bedoelingen. Toch vind ik dat we er iets voorzichtiger mee moeten omgaan.

Blog

Als je via Google 'Limburgers zijn' zoekt, krijg je een paar suggesties: '..zijn dom, ..achterbaks, ..traag en ..zijn anders.' Als inwoner van dit prachtig stukje land heb ik daar maar één ding op te zeggen (wacht, even mijn zachte 'g' aanzetten): 'Wiezo ziet geur zo gemein?'

blog rietjes Sanne
Blog

Vanaf 2019 is-ie van kracht in Californië, en in hetzelfde jaar moet de wijziging ingaan in Europa: het rietjesverbod! Plastic rietjes zijn dan verboden, hoe zinvol is dat?

flat earth blog sanne
Blog

Ken jij de flat earth theory? De theorie over, de naam zegt het al, dat de aarde plat is. Ik ben erin gedoken voor je en heb antwoorden op al je vragen... of ja, zeven ervan.

volwassen worden blog
Blog

Zit je in V6 en dan wordt er ineens van alles van je verwacht. Puur omdat je binnenkort volwassen bent.' Maar volwassen of niet, deze 7 verwachtingen komen mij nu al de keel uit!

mentor
Blog

Mentoren horen de brug te zijn tussen leerlingen en de school. Een bron van informatie én hulp. Maar ligt het aan mij of zijn ze een beetje... nutteloos?

Blog

Bij warm weer moet je goed drinken en wat is dan het gezondst? Water! Maar welk water is nou het allergezondst? Raw water natuurlijk! 100 procent ongefilterd en boordevol mineralen, metalen en bacteriën... Eh wacht even, echt?

hoe overleef ik een wesp
Blog

Ja hoor, ze zijn er weer: wespen! Deze zomer komen ze in groten getale en met nog grotere honger. Dikke kans dat je zo'n rotbeest tegenkomt, maar wat moet je dan wel, en niet, doen?

Blog

We kijken er het hele jaar lang naar uit: de zomervakantie. Elk jaar weer redt het me van 7 weken school... en ieder jaar trap ik weer in dezelfde 7 'leugens'.

boekenfonds blog
Blog,

In de zomervakantie naar school? Wie is nou zo gek om dat te doen? Uhh, nou ik dus. En als zomerbaantje is werken bij het boekenfonds op school... verrassend leuk!

Blog

Precies een jaar voor mijn examen en vier jaar nadat ik het voor het eerst heb gekozen, laat ik Grieks vallen. Waarom? Nou...

Blog

Van telefoontassen op school tot geen mobieltje na acht uur. Het lijkt wel alsof oudere generaties er zeker van zijn dat telefoons puur slecht zijn. Hebben ze hier gelijk in?

Blog

School lijkt wel een oneindige cyclus van drukte. Nu ik vlak voor de afgrond van een week van pure hel sta met proefwerken, presentaties, projecten, wil ik deze laatste momenten vastleggen. 

Blog

De meivakantie is bijna hier, en we weten allemaal wat dat betekent: lekker veel tijd om films te kijken! En de beste om te kijken? Dat zijn de slechte films.

Blog

Het lijkt wel alsof er geen dag voorbij gaat zonder dat ik iets hoor over de 'vwo-instelling. Oh. My. God. Zal ik eens een geheimpje vertellen? Die instelling is één grote leugen!

Blog

Hoe gezellig de koetjes en de kalfjes ook zijn, het leven in een boerengat is zwaar. Hier staan de zeven leukste (of ergste) op een rijtje!

Blog

Geen beter begin van de dag dan starten met een speech over 'de jeugd van tegenwoordig.' Uiteraard gegeven door een leraar van 65+, die vindt dat de jeugd lui, respectloos en ongehoorzaam is. Nou, wat een bullsh*t. 

Blog

Een maand achter de kassa werken in de supermarkt en nog steeds weet ik niet altijd wat ik aan het doen ben. Mijn gedachten onder het werken bij de leukste supermarkt van het zuiden schieten dan ook van links naar rechts. En weer terug. Welke herken jij?

Blog

Een van de irritantste mensen om een film mee te kijken is iemand die zijn mond niet kan houden. Ik ben zo iemand die maar blijft praten. Voordat jullie 'me weg klikken', laat me uitleggen waarom.

Blog

Als het aankomt op proefwerkweken, dan ben ik professioneel uitsteller. Geloof je me niet? Het bewijs is dat ik dit schrijf in plaats van te leren voor mijn proefwerk natuurkunde morgen. Ik deel graag mijn stappenplan tot ‘het perfecte uitstel’? Wedden dat je dingen herkent.

blog cringen
Blog

Die foto uit de brugklas, een filmpje waar je je eigen stem hoort... cringe je al? Dikke kans van wel. Weet je niet waarom, of hoe je ervan af komt? Fijn dat ik dit gegoogeld heb.

Blog

Pet peeves zijn 'kleine ergernissen'. In Urban Dictionary wordt het zo omschreven: 'Dingen die mensen doen waardoor je hun ogen uit hun gezicht wilt krabben' (echt waar, kijk zelf maar). Ik heb heel veel van dit soort kleine ergernissen en houd er ook van daarover te klagen. Dus, daar gaan we...

Blog,

Stel je voor: je gaat op studiereis met school. Uit nieuwsgierigheid zoek je recensies van het hotel op en je ziet douches vol schimmel, deuren met gaten erin en 'bloedvlekken' op de muren. Hoe moet je dan reageren?

lieve wiskunde
Blog

Na lang zwoegen voor mijn wiskundeproefwerk, heb ik het gehad met dat vak. Ik heb gehoord dat erover schrijven dé manier is om je emoties kwijt te raken. Dus ik waag bij deze een poging.

Blog

Als je een beetje lijkt op mij, gebruik je veel Engelse leenwoorden. Het lijkt een trend van de laatste jaren, eentje waar opaatjes en oma's graag over klagen. Maar dat is toch belachelijk? 

Blog

We maken allemaal wel eens een online quiz. Er was een tijd waarin ik er geen genoeg van kon krijgen. Maar sinds kort realiseer ik me ineens dat ze helemaal nergens op slaan.

Blog

De zomer is bijna voorbij, en mijn tijd van werken in een ijssalon komt tot een einde. Goed moment om het seizoen mooi af te sluiten met de 7 typen klanten in een ijssalon.

Blog

Pas negen maanden bezig met YouTube, en toch al meer dan 100.000 subscribers. Dani, 'Editing Is Everything', heeft veel bereikt in een korte tijd. Laten we daar eens een paar vragen over stellen.

twee dollar dieet
Blog

Eén, twee of zelfs vijf dagen lang leven van eten voor minder dan een paar euro per dag. Het lijkt gekkenwerk, maar toch doen 80.000 mensen dit elk jaar weer. Waarom?

Blog

Als jij serieus een dagboek kan bijhouden: applaus vanuit het diepste van mijn hart. Ik heb respect voor je. Want als ik een dagboek probeer bij te houden, gaat het ongeveer zo...

Blog

Zannah, beter bekend als NotJustBlonde, begon al met YouTube toen ze negen jaar oud was. Dat betekent dat ze elf jaar video in de pocket heeft! Tijd voor wat vragen.

Blog

Een dilemma, waar ik regelmatig mee worstel, houdt me tijdens het schrijven van dit blog ook weer bezig. Zelfs nu zit er een klein stemmetje in mijn achterhoofd: ‘Je intro moet wel origineel zijn Sanne!’  Dit is al de vijfde keer dat ik dit schrijf, verdorie. Willen jullie wat origineels? Nou. Dan krijgen jullie wat origineels.

Blog

​Je wordt niet van de één op de andere dag een beroemde Youtuber met miljoenen subscribers. Vraag maar aan Emma (18). Zij heeft sinds 2014 haar kanaal - Emma Popcorn - op YouTube, ondertussen al 4,5k abonnees en dus ook heel wat ervaring die ze graag met ons wil delen!

 

Blog

De meeste mensen gaan met hun hond op puppycursus… maar niet met hun kat. En hoewel ik katten geweldige beesten vind: Ik kan niet met ze omgaan. Daarom mijn vraag: Waar blijft mijn kattencursus?

Blog

Mensen kijken op verschillende manieren naar de wereld, met hun eigen wereldbeeld en logica. Maar van sommige mensen is deze logica… gewoon niet logisch. En laat ik nou net de persoon zijn die dat maar al te graag naar voren brengt.

Mainstream en bijzondere namen
Blog

​Van Tim naar Tiago, van Lotte naar Luana: namen komen in alle vormen en maten. Deze brengen zo hun eigen kwaliteiten mee. Dus hoe is het om een unieke naam te hebben? En eentje die heel mainstream is? Ik vroeg het mijn vriendin Filomijn én mijzelf. 

Nieuw wachtwoord maken: hoe dan?
Blog

​Een nieuw account aanmaken op internet: het klinkt zo simpel. Gewoon even je gegevens invullen, gebruikersnaam kiezen en... oh nee: het wachtwoord.

gamen gamers
Blog

Gamen lijkt steeds populairder te worden. Maar vaak genoeg als gaming en e-sports in het nieuws zijn, merk ik dat er een stigma op zit. Wat best gek is, want wat is er nou mis met gamen?

school zonder cijfers
Blog

School, maar dan zonder cijfers. Of je het nou vindt klinken als een droom of als een nachtmerrie, voor mijn schooljaar (vwo-4 van BC Broekhin in Roermond) is het realiteit. We krijgen geen cijfers meer maar plussen en minnen (++, +, 0, en -), gecombineerd met feedback in Magister. Een experiment. Eentje waar de leerlingen op zaten te wachten?...

Blog

Leren voor toetsen is een periode van excessief zweten, wanhoop en uitstelgedrag. Maar of je nou proefwerkweek, examens of een SO hebt: leren moet en zal je. Iets wat toch verdomde lastig is als je - net als ik - geen motivatie hebt. Maar er zijn een paar trucjes die helpen:

gedachten tijdens een proefwerk
Blog

Elk proefwerk is anders, maar de manier waarop je een toets maakt is zó hetzelfde. Elke keer weer schieten precies dezelfde gedachten door mijn hoofd. Deze 26, om precies te zijn: 

studiekeuze wanneer beginnen
Blog

Op verjaardagen vraagt familie ernaar, op school hameren leraren er op altijd op: je vervolgopleiding. Een belangrijke keuze, dat vindt iedereen. Maar wannéér je die keuze moet maken? Zo vroeg mogelijk of juist ver in je examenjaar? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Blog

De bètavakken en cultuurvakken zijn al geweest. Dus dan blijft er nog maar één vraag over: hoe zouden de zaakvakken (levensbeschouwing, economie enzovoorts) zijn, als ze mensen waren?

Blog

In mijn vorige blog beschreef ik wat voor types bètavakken zouden zijn als ze mensen waren. Deze keer zijn mijn favoriete (kuch) vakken aan de beurt: het vriendengroepje van de cultuurvakken!

Blog

'Hoe zouden vakken zijn als ze mensen waren?' Het is een vraag waar ik tijdens saaie lessen telkens weer een antwoord op probeer te bedenken. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat er drie groepen zijn: de kliekjes Bètavakken, Cultuurvakken en Zaakvakken (alles wat geen cultuur- of bètavak is). Aangezien ik nog steeds een hekel heb aan '...

Blog

Het is vijf over half negen, ik ren bezweet de trap op. Mijn tas is loodzwaar want ik heb niets in mijn locker kunnen leggen. Dan kom ik in de gang, zeker van het feit dat ik me morgen moet melden. Totdat ik mijn klas zie staan… de leraar is te laat.

Blog

Beste vakken,
Vorig jaar heb ik mijn pakket gekozen en jullie heb ik dus al een tijdje niet meer gezien. Toch wil ik nog even van de gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken. Voor onze drie mooie jaren samen.

terug naar school zombies
Blog

Ja hoor, ik ben de uitdaging aangegaan. Ik probeerde zeven redenen te verzinnen waarom school niet (zo heel) stom is. Onmogelijk? Let maar eens op:

Blog

'Doe maar', 'Waarom ook niet?', en 'Het kost toch niet veel'. Drie onschuldige zinnen, zou je zeggen. Maar deze zinnen kunnen voor een hoop problemen (en een hoop rommel) zorgen. Hoe goedkoper iets is, hoe meer ik in de problemen raak.

Blog

Instagram, Facebook, Twitter... het maakt niet uit hoe je in een internetvriendschap terechtkomt, of hoe je die in stand houdt. Want als je vrienden bent met iemand geworden via internet, dan zal je deze vijf fases vast herkennen!

Blog

Het is eindelijk zomers weer en de temperatuur komt vandaag misschien wel boven de vijfentwintig graden uit. De helft van de mensen staat te springen om weer een korte broek aan te doen, dus dat doen ze. Simpel, toch? Blijkbaar niet, want elke keer als het wat warmer wordt krijg ik ‘s morgens om half zeven een stuk of drie groepsappjes binnen...