Foto: Pexels

Loop je vast met je schoolwerk nu je het thuis moet maken? Kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op deze YouTube-kanalen, die hebben ideale uitlegvideo's. 

Foto: Unsplash

In 2019 werden meer jongeren door de politie opgepakt dan het jaar ervoor. Het is voor het eerst in tien jaar dat het aantal gearresteerde minderjarigen stijgt.

sara marita kramer

Sara Marita Kramer (18) gaat als een speer. De Nederlands-Oostenrijkse schansspringster won in januari haar eerste World Cup en sprong afgelopen weekend naar haar volgende overwinning. In het Duitse Oberwiesenthal won ze goud bij het WK voor junioren.

Foto: EPA

Coco Gauff (15) tenniste al op meerdere grand slam-toernooien. De talentvolle sportster is hard op weg om in de top vijftig van de wereldranglijst te komen. Wie is ze precies? Dit zijn zeven dingen die je nog wist over haar.

Foto: Mattel, Inc.

Een Barbie-pop is ultradun, heeft blond haar en al haar kleren zijn roze. Toch? Inmiddels zijn de poppen veel diverser dan dat.

Foto: EPA

Today's the day! De Grammy's worden vandaag voor de 62e keer uitgereikt. De awardshow voor de belangrijke muziekprijzen zorgt regelmatig voor spraakmakende momenten. We zochten er zeven voor je uit!

Op het forum Iron March, dat wordt gelinkt aan neonazi's en rechts-extremisten, zijn gegevens van Nederlanders gevonden. Wat is Iron March en wat staat er in de gehackte gegevens? Drie vragen en antwoorden. 

De FBI haalde deze week de site WeLeakInfo offline, waar miljarden gestolen inlognamen en wachtwoorden werden verkocht. Een Nederlander wordt verdacht van het verspreiden van de gegevens. Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden?

Foto: ANP Kippa

'Hello guys, it's me Nikkie.' YouTube-ster NikkieTutorials begroet haar kijkers in haar nieuwste video zoals gebruikelijk, maar doet daarna een bijzondere onthulling. Ze maakt bekend dat ze transgender is.

Foto: 1917
4.5
Film

Geïnspireerd op de verhalen van zijn opa, maakte regisseur Sam Mendes de nieuwe oorlogsfilm 1917. Door de spectaculaire one-shot techniek die hij heeft gebruikt, word je echt in het verhaal gezogen. 

Foto: Roy Beusker

Kun je met een bank op de zee surfen? Wordt een mug dronken als hij iemand met alcohol in zijn bloed prikt? In Proefkonijnen wordt er een antwoord gezocht op deze bezopen vragen. Het nieuwe presentatieduo Jurre Geluk en Kaj van der Ree stelt zich daarbij beschikbaar voor de wetenschap.

Foto: Videoland RTL

'Dierenbeul!' 'Walgelijk!' De volgers van Famke Louise waren flink boos nadat de zangeres woensdag een foto van zichzelf op een bontmarkt plaatste. Nu blijkt ze geen kledinglijn te lanceren maar een documentaire over de bontindustrie.

Foto: Reuters

TikTok is razend populair maar er komen ook regelmatig kwalijke berichten naar buiten. Deze week werd bekend dat het Amerikaanse leger de app heeft verboden omdat er gevaar bestaat op cyberaanvallen. Het is niet de eerste keer dat TikTok negatief in het nieuws komt.

Foto: Unsplash

Sinds 1 januari geldt in Nederland een nieuwe wet voor mensen met psychische problemen die te maken krijgen met verplichte zorg. Door deze wet krijgt niet alleen de familie een grotere rol, ook de patiënt zelf krijgt meer invloed.

Foto: EPA

K-popfans waren erg bezorgd door zorgwekkende berichten op de Instagram van meidengroep TWICE. Nu blijkt dat groepslid Nayeon wordt bedreigd door een stalker.

Foto: AFP

Marvel heeft bekend gemaakt dat een van hun volgende superhelden een transgenderpersonage zal zijn. In nieuwe producties van de filmstudio zullen ook een homoseksueel en doof personage voorkomen. 

Foto: EPA

Bij een Amerikaanse raketaanval in Irak is een hooggeplaatste Iraanse generaal omgekomen. Wat is er gebeurd? Drie vragen en antwoorden.

Veel ophef in België over beelden van twee vloggers. Ze filmden de kelder van de veroordeelde Marc Dutroux omdat ze wilden laten zien waarom deze man de gevangenis nooit mag verlaten, zo zeggen ze. Wie was hij? Waarom is er zoveel om hem te doen? Vier vragen en antwoorden. 

Foto: ANP

Oud en Nieuw is in Nederland onlosmakelijk verbonden met oliebollen en vuurwerk. Maar na veel incidenten deze jaarwisseling vindt de politie dat daar verandering in moet komen. Ze vragen om een vuurwerkverbod. In de politiek is niet iedereen het daarmee eens.

Foto: Unsplash

We kunnen alweer aftellen naar het nieuwe jaar! Maar wacht nog even met oliebollen eten en goede voornemens bedenken. Eerst wat feitjes over het afgelopen jaar, zeven om precies te zijn.

Jeugdcriminaliteit

Het aantal jongeren met een zware straf bij Halt is in zes jaar tijd bijna verdubbeld. Tot 1 december van dit jaar moesten 3718 jongeren naar Halt voor bijvoorbeeld mishandeling, hacken en bedreigingen.

Foto: ANP

In criminele groepen op de chat-app Telegram worden beloningen van honderden euro's uitgeloofd om achter de namen en adressen van agenten te komen. De politie heeft een verdachte opgepakt voor het bedreigen van twee agenten.

Foto: Pexels

Moet een kerstnummer het geluid van klokken en belletjes hebben om aan te slaan? Of is een suikerzoete tekst belangrijker om een mega-hit te scoren? Volgens Marc van den Heuvel is sfeer het belangrijkst. Hij is programma-manager bij dé kerstzender van Nederland: Sky Radio en legt uit waar een kersthit aan moet voldoen.

Foto: NPO 3FM

In zeven dagen van Goes naar Groningen lopen. Dat doen zes 3FM-dj’s vanaf vandaag voor 3FM Serious Request: the Lifeline. Frank van der Lende is één van hen. ‘Ik wil echt niet opgeven.’

Beeld: Unsplash

Inbreken bij bedrijven, wapens en drugs kopen en auto's stelen. Het werk van een zware crimineel zou je denken, maar niets is minder waar. Youtuber Sven van der Meulen laat in zijn filmpjes zien hoe makkelijk het is om een crimineel te zijn. Van Justitie mag hij nu geen filmpjes meer maken waarin hij strafbare feiten pleegt.

Illustratie: Flos Vingerhoets

Gevaarlijke troep van Chinese webshops, misstanden bij de Belastingdienst en irritante bladblazers. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen dat afgelopen weekend allemaal voorbij komen in Zondag met Lubach. Een kijkcijferrecord voor het satirische programma. Hoog tijd om eens beter kennis te maken met de man achter dit succes. 

Beeld: Unsplash

Steeds vaker worden jongeren met een beperking te vroeg van school gestuurd. Op hun zestiende of achttiende moeten ze van school, terwijl ze recht hebben op onderwijs tot hun twintigste. Dat blijkt uit een onderzoek van Reporter Radio

Beeld: Pexels

120.000 dollar betaalden mensen ervoor. Voor de omgerekend 108.000 euro kregen ze geen nieuwe auto of peperduur horloge. Ze kochten een banaan die met ducttape aan een muur is geplakt, het nieuwste werk van kunstenaar Maurizio Cattelan. 

Beeld: Djamila

Ze heeft meer dan een miljoen volgers op YouTube, maakte bioscoopfilms én maakt muziek. Vandaag lanceert Djamila haar nieuwe single The Best Thing

widm2020

Alle molloten kunnen weer onder de grond vandaan komen. Want in de afgelopen dagen werden de deelnemers van het tv-programma Wie is de Mol? bekendgemaakt!

Beeld: Reuters

Vermoord worden omdat je uitkomt voor wie je bent. Het gebeurde dit jaar minstens 331 transgenders wereldwijd. Vandaag worden die slachtoffers met Transgender Gedenkdag herdacht. 

Illustratie: Flos Vingerhoets

‘Op mijn zestiende debuteer ik bij PSV en daar word ik groot.’ Dat riep Mohamed Amine Ihattaren (17) als kind en hij kreeg gelijk. En daar bleef het niet bij. Na zijn debuut in de eredivisie hadden het Nederlandse én het Marokkaanse elftal interesse in hem. Hij koos uiteindelijk voor Oranje. Maar wie is deze gewilde voetballer?

Foto: Chantal

Voor de negende keer organiseert 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing. Chantal de Boer won de titel vorig jaar. Hoe kijkt ze daarop terug?

Foto: Reuters

Het is zover. De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over hoe de Britten de EU kunnen verlaten. Maar het is nog onzeker of het plan ook echt doorgaat.

Foto: Reuters
4
Game

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone. Het is voor het eerst dat Nintendo de game uitbrengt voor mobiele telefoons.

Beeld Misfit 2
3.5
Film

Na het succes van de eerste Misfit-film is er nu een vervolg. Ondanks over de top- personages en cliché verhaallijnen is dit tweede deel verrassend grappig.

Misfit 2 - Niek
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Niek.

Misfit 2 - Jill
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Jill.

Misfit 2 - Sem
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Sem.

Duif

Uit documenten die de CIA deze week vrijgaf, blijkt dat de inlichtingendienst tijdens de Koude Oorlog dieren heeft getraind om te spioneren. Onder de naam Operatie Tacana werden onder andere duiven en dolfijnen opgeleid tot spion. 

Naaz

Miljoenen streams op Spotify, een hele rits muziekprijzen en een geplande tour door Europa. Het gaat singer-songwriter Naaz (21) voor de wind. Maar met haar nieuwe single damage :( laat ze zien dat je ondanks zoveel succes ook moeilijke periodes kunt hebben.

Misfit 2 - Hanwe
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Hanwe.

Misfit 2 - Jeremy
Misfit 2

Na het succes van het eerste deel, kon Misfit 2 niet uitblijven. In aanloop naar de première vertelt de sterrencast over de film en hun eigen schooltijd. Ook beantwoorden ze jullie vragen. Deze keer: Jeremy.