Blog

Ben je op een feestje waar de gesprekken dood vallen? Zit je met nieuwe campingvrienden aan het zwembad elkaar maar een beetje aan te staren? Zijn je ouders, broers/zussen en jij al aan het begin van de zomervakantie uitgepraat? Dan hier zes ijzersterke raadsels om de tijd te doden!

Skopelos
Blog

Als iemand groot fan is van Mamma Mia! dan ben ik het wel. Ik heb de film al zeker zestig keer gezien. Toen ik ontdekte dat een aantal scènes op het Griekse eiland Skopelos zijn opgenomen, wist ik meteen: daar moest ik heen!

Blog

Fooi geven, doet bijna iedereen. Vaak wordt de 10%-regel gehanteerd: bovenop de normale rekening wordt 10% extra gegeven, als waardering voor het eten en ontzettend leuk personeel. Zelf kreeg ik laatst zelfs 166% fooi. Waar had ik dat aan verdiend?

foto's maken blog

We doen het allemaal: als iemand vanuit het niets een camera tevoorschijn haalt zetten we A) onze mooiste grootste glimlach op, draaien we B) ons hoofd weg terwijl we hevig in het rond spartelen met onze armen of (C) hurken we door onze knieën om vervolgens met peace-teken en duckface op de foto te staan. Dit kan anders. Daarom een aantal tips...

bucketlist blog

‘Ah, dit kan op de bucketlist', grapten mijn vriendje en ik altijd wanneer we elkaar een foto stuurden van een heel gave Airbnb, mooi wit strand of bungeejumpend koppel. Tot we op een gegeven moment besloten die bucketlist ook daadwerkelijk tot leven te roepen, variërend van kleine dingetjes tot grote activiteiten.

eindexamen foto ANP
Blog

Nog even en dan beginnen ruim honderdvijftigduizend leerlingen aan de belangrijkste toetsen van hun middelbare schoolcarrière: de examens. Ook ik moet er aan geloven en start op 9 mei met scheikunde. Met deze tips sla ik (en hopelijk veel anderen) me door deze ellendige maanden heen.

mondeling voorbereiden
Blog

Vroeg of laat zijn we allemaal aan de beurt en moeten we ons overgeven aan het beruchte mondeling voor Nederlands. Een regelrechte ramp vind ik persoonlijk, want: je moet praten over boeken die compleet van je netvlies zijn verdwenen. Daarom hier wat tips!

Blog

De afgelopen vier jaar klonken de Veed Awards als een hemels paradijs: ik kon er al mijn idolen ontmoeten en kijken naar hun optredens. Omdat ik de kaartjes te duur vond ging ik er nooit heen. Dit jaar werden de Veed Awards voor de vijfde keer uitgereikt en was ik er wél bij: in het persvak zelfs!

wintersport
Blog

Al twaalf jaar lang trekken mijn ouders, broer en ik veel plezier naar Franse skigebieden. Ik sta dus al sinds m'n vijfde op de ski's. Dat dit niet voor iedereen is weggelegd, ben ik me van bewust. Maar mocht je een keer de kans krijgen, dan zijn dit 7 redenen om die met twee handen aan te grijpen!

tips eigen boek schrijven
Blog,

Prinsessen, kastelen, voetballers en dinosaurussen: allemaal onderwerpen waar ik vroeger graag verhalen over las. Ik vond het fascinerend en wilde ooit ook mijn eigen boek schrijven. Op mijn dertiende begon ik aan een thriller (die ik helaas nooit heb uitgegeven). Hier een paar tips de ik overhield aan mijn allereerste schrijfervaring!

gepersonaliseerde cadeaus blog
Blog

Verjaardagen: al van jongs af aan ben ik er dol op. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van heel veel eten en gezellige mensen, maar uiteraard ook vanwege de cadeaus. Vandaag de dag ben ik echter meer fan van het máken en geven van cadeaus, dan het krijgen. In dit blog lees je waarom ik zo blij word van het creëren van gepersonaliseerde...

marten mantel blog
Blog

Eerder gaf ik een tip voor een Engels boek: inmiddels zijn we een maand verder en heb ik een nieuwe aanrader. Het hi-la-risch-e boek waar ik het over heb is Aan het typen... van Marten Mantel. Ik kreeg het voor...

the flash blog
Blog

Je kent het vast: duizenden series en films op Netflix maar welke kies je? Om keuzestress te voorkomen heb ik een gouden tip: The Flash! Vijf redenen waarom ik je deze serie aanraad.

p-dag blog Sietje
Blog

Zolang ik me kan herinnerinen is het binnen ons gezin een traditie: de P-dag. Het moment in de week waarop we mogen kiezen tussen het eten van Patat, Pasta, Poffertjes, Pizza en Pannenkoeken. 

i'll give you the sun lezen
Blog

Als middelbare scholieren zitten we allemaal in hetzelfde schuitje: er wordt van ons geëist dat we ieder jaar boeken lezen voor het vak Engels. De één vindt het leuk, de ander heeft er een hekel aan. Ongeacht het kamp waar jij je in bevindt, is het uitkiezen van een goed boek van groot belang. Bij deze: I’ll give you the sun geschreven...

blog sietje leef je beste zelf
Blog

We doen het allemaal traditiegetrouw: onszelf doelen opleggen zodra het nieuwe jaar begint. Ik ben daar niet per se voorstander van en vind dat voornemens op welke willekeurige dag dan ook in kunnen gaan. Hier een greep uit een paar van mijn doelstellingen.

blog internationale vrienden
Blog

Beetje ronddwalen, tot diep in de nacht dansen op ABBA en onbeperkt pingpongen. Klinkt leuk, toch? Wanneer je het met leerlingen uit verschillende Europese landen doet, is het 27x zo speciaal!

hoe begin ik aan school
Blog

De afdeling ‘schoolspullen’ van de HEMA wordt dagelijks leeg gekocht en je hoort overal mopperende tieners die er er niet aan willen toegeven dat hun vakantie voorbij is. Het is nog zomer en toch gaat voor een deel van Nederland het nieuwe schooljaar al van start. Alleen, hoe begin je daar het beste aan? Een paar tips.

Blog

We moesten er een tijdje op wachten, maar inmiddels is het weer zo ver. De zomervakantie is van start gegaan! Waar je ook heen gaat, wat je ook zult doen: je hoopt natuurlijk dat het weken worden om nooit meer te vergeten. En daar ga ik je bij helpen. 

Blog

Ik ben een doener, wil dingen zien en beleven. Ik vind het leuk om mezelf volledig in een land te storten. De culturen te leren kennen en precies te doen wat een inwoner van dat land zou doen.

toetsweek blog
Blog

De toetsweek: een angstaanjagend verschijnsel dat zich iedere twee maanden herhaalt. Of je dat nou wilt of niet. Dus kun je je er maar beter met volle passie instorten en er het beste van maken. Met de volgende vijf tips scoor je sowieso een lijst met dikke voldoendes.

blog werkstuk
Blog

Werkstukken schrijven is lastig. Toch –en misschien juist om die reden- wordt er op de middelbare school van je verwacht dat je iedere periode met ongeveer drie verzorgde verslagen aan komt zetten. Voor sommigen dé manier om punten te scoren, voor anderen hun ergste nachtmerrie.

sneller slapen
Blog

Ken je dat: vroeg naar bed gaan om vervolgens alsnog drie uur later in slaap te vallen. Been there, done that. Inmiddels heb ik tips verzameld die voor mij écht werken. Zo slaap je voortaan als een roos!

Blog

In theorie klinkt op vakantie gaan leuk. Je kiest een bestemming, boekt een vlucht en ervaart de gezonde spanning van dit goede vooruitzicht. Die spanning slaat kort voor vertrek echter vaak om in stress.

Blog

Voordat je op basis van het woord ‘dagboek’ mijn blog meteen al wegklikt: doe het niet. Een dagboek is echt niet alleen voor negenjarige meisjes die iedere week over hun gevoelens voor andere jongens schrijven. Er is meer dan dat. Geloof me.

Blog

Het moet gek zijn gelopen wil je in je leven nog niet in Amsterdam zijn geweest. Toch is de indruk die deze stad achterlaat bij iedereen verschillend. 

Blog

Instagram is dé ideale plek om eindeloos te scrollen tussen kattenfilmpjes, memes en tientallen hondenfoto’s gemaakt door je tante uit Soest. 

Blog

Griekenland, muziek van ABBA en een veel te knappe acteur: ik heb het natuurlijk over de film Mamma Mia! De meest iconische en sprankelende feel good movie ever

designgenen

Aanleg voor ontwerpen, zingen, acteren of vioolspelen, voor zover ik weet heb ik dat niet. De gave om een volwaardige Minecraft-villa te bouwen ook niet. Ik heb zelfs geen verhaal waarmee ik honderden mensen kan inspireren. De genomineerden voor 7Days Jongere van het Jaar hebben dat allemaal wel. Zo ook succesvol model en...

Blog

Parijs, Brussel, Londen: het zijn van die typische Europese steden waar je ooit in je leven eens een kijkje moet hebben genomen. Ik ben al aardig op weg en heb afgelopen herfstvakantie een metropool toe mogen voegen aan het rijtje. Hoewel je er in dit stadium misschien veel onrust zou verwachten, was niets minder waar... BARCELONA.

‘It’s beginning to look a lot like Christmas’... Al vanaf begin oktober schalt Michael Bublé door mijn hoofd. Glitter komt prominent naar voren in mijn kleding en ik heb menig kookboek inmiddels doorgebladerd op zoek naar een denderend kerstkoekjesrecept. Ik ben er helemaal klaar voor!

Blog

Als er iets is waar je persoonlijkheid goed door naar voren komt, is het wel je kleding. En dat is precies de reden waarom ik er zo van houd. Losgaan met kleuren, prints en stoffen. Dé manier om je te onderscheiden van alle andere zeven-en-een-half-miljard aardbewoners!

blog robinson
Blog

Al vlak nadat Boerin Bertie vorig jaar won, ben ik begonnen met aftellen. En nu is het dan eindelijk zover: een nieuw seizoen Expeditie Robinson

Blog

Oké. Even een overzichtje. Ik heb vier blogs geschreven. Over mijn hobby’s, favoriete plekken en lievelingsmensen. Vandaag is het tijd voor de vijfde. 

Blog

Jaren geleden stonden mijn ouders, tweelingbroer en ik voor het eerst op een camping in Frankrijk. Nu, twaalf jaar later, keren we nog steeds jaarlijks terug naar deze oude vertrouwde aire naturelle.

Blog

Als plattelands hoopje mens een week lang bivakkeren in Amsterdam; dat is wel even wennen. Meer winkeltjes, meer eetgelegenheden, meer gevaarlijke tramsporen én meer Chinezen. Toe te voegen aan dit rijtje zijn de tientallen bijna-dood-situaties, grachtenpanden en overvolle marktjes. Alles wat je nodig hebt om een meisje zoals ik laaiend...

Blog

Lize Korpershoek. Bij het openen van mijn Instagram pronkte ze op mijn beeldscherm: zij moest en zou een plekje bemachtigen in mijn lijstje met blijmakers. De queen van Snapchat, het baasje van entertainmentkat Dirkie en met ruim 15.000 abonnees een heuse YouTube-ster.

Blog

In Nederland is zo’n 1,5% van de inwoners analfabeet. De rest van de mensen kan wel enigszins een nuttige letter op papier zetten en een klein deel daarvan is gezegend met een aardig gevoel voor schrijven. Van die groep blijft er een handjevol Nederlanders over die daadwerkelijk het schrijven als hobby hebben. En laat ik er daar nou net één van...