Gandalf in The Hobbit  Bron: AFP

Wist je dat het verhaal van de The Lord Of The Rings-films terugkomt als serie? De filmlocatie is nu ook bekend: Nieuw-Zeeland, net als de originele LOTR- en Hobbitfilms. 

Koran lezen Foto AFP

'Een ander geloof? Dan moet je de doodstraf krijgen!' Dat is een van de dingen die kinderen leren op salafistische scholen. Journalisten kwamen hier achter door onderzoek te doen. Wat was dit voor onderzoek? En wat is het salafisme eigenlijk? 

Volleybalmeiden sporen telefoondief op

Die telefoonjatter? Die pak ik zelf wel! Dat moet volleybalster Naomi (17) uit Grijpskerk hebben gedacht. Toen haar telefoon tijdens een training werd gestolen, spoorden zij en haar team de dader op.

Foto: AFP

In Londen is een jongen (6) van de tiende verdieping van het Tate Modern-museum gevallen. De politie vermoedt dat hij is geduwd. Een zeventienjarige verdachte is opgepakt. 

Bron: YouTube/RTL Nieuws (screenshot)

Via een tunnel, raam of container: ontsnappen uit de gevangenis is al op veel manieren gedaan. Een Braziliaanse gevangene pakte het anders aan: hij verkleedde zich als vrouw.

Bron: AFP

Heftig nieuws uit de Verenigde Staten. Bij twee schietpartijen kwamen dit weekend 29 mensen om het leven. Wat gebeurde er precies en wat is er duidelijk over het motief van de daders?

ANP - Politieauto

Als je in een noodsituatie zit en de politie, brandweer of ambulance wil bellen, doe je dat via 112. Vanwege een grote storing lukte dat maandag niet.

EPA - Boyan Slat

Hij moest even gerepareerd worden, maar nu is hij weer aan het werk: de zeebezem van Boyan Slat (24) uit Delft. Deze buis haalt bergen plastic afval uit de Stille Oceaan.

AFP - Théo Hayez

Waar is Théo Hayez. Al ruim twee weken is de 18-jarige backpacker vermist. Zijn vader wil dat de politie zijn laatste berichten krijgt van WhatsApp. Wat weten we over de vermissing van de jongen?

Reuters - Willem-Alexander

De Orde van de Kousenband: dat is de groep waar koning Willem-Alexander vanaf nu bij hoort. Wat is dit voor groep? En waarom mag de koning hierbij?

snapchatfilter

Ben jij benieuwd hoe je eruit zou zien als je een ander geslacht zou hebben? Met de nieuwe Snapchat-filter kom je erachter. Al veel mensen hebben 'm geprobeerd - én plaatsten het op internet.

indiase transgenders naar stembus

In India zijn de verkiezingen voor politieke partijen druk aan de gang. Ook transgenders mogen dit keer stemmen. Dat mochten ze eerder ook, maar toen nog als man of vrouw. Als ze nu stemmen, mogen ze dat als transgender doen.

jong oranje wk-ticket

Het gaat goed met het Nederlands voetbalelftal voor spelers jonger dan 17 jaar. Zondag wonnen ze de kwartfinale van het EK, waardoor ze nu naar de halve finale mogen. Later dit jaar spelen ze ook nog eens voor het WK.  

plastic frietbakje

Vergeet het witte, plastic bakje waar je je frietje of kroket altijd in kreeg. Ze zijn niet goed voor het milieu en dus verpakken steeds meer cafetaria’s hun snacks in bakjes van materiaal zoals palmblad, karton, suikerrietpulp en bamboe. 

Foto AFP

Op 29 maart 2019 moet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Er is een kans ze vertrekken zonder afspraken. En dat heeft weer gevolgen voor de omgang met de EU. Ingewikkeld? Hieronder 3 vragen (en antwoorden) voor een Brexit-update.

Making a Murderer

Als je de docu Making a Murderer hebt gezien, vind je dit misschien goed nieuws. De zaak van Steven Avery en Brendan Dassey wordt mogelijk weer geopend. De mannen zitten al jaren in de gevangenis voor de moord op fotografe Teresa Halbach. 

Foto Pexels

High worden via een afvalcontainer? Het klinkt raar, maar het is een nieuwe trend in Groot-Brittanië. Daar steken jongeren prullenbakken in de fik om high te worden van de dampen die erbij vrijkomen. 

john de mol

Het zijn drukke maar succesvolle weken voor John de Mol. De mediamagnaat haalt de ene na de andere presentator naar zijn Talpa Network. Na Wendy van Dijk, zus Linda de Mol, zoon Johnny de Mol en Gordon heeft nu ook Erland Galjaard zich aangesloten'. Wie is deze mediabaas die de grootste van Nederland wil worden? 7 feitjes die je nog niet kende...

snacken minder

Om Nederland gezonder te maken, hebben verschillende partijen een plan gemaakt. Roken wordt duurder, er morgen geen kortingsacties meer komen op alcohol én in snacks moet een stuk minder suiker zitten. 

vrijwilligers politie cybercrime

De politie heeft zijn handen vol aan de strijd tegen criminaliteit op internet. Om nog meer criminelen te pakken te krijgen, krijgt de politie nu hulp van vrijwilligers die hier een speciaal talent voor hebben.

drones pakjes bezorgen

Je bestelde pakketje bezorgd met een drone. Kan dat? Jazeker! Over een tijdje gebeurt het misschien ook wel in Nederland. Wing, een zusterbedrijf van Google, gaat er in Finland mee experimenteren.