Dode hoek  Bron: YouTube

Veel verkeersongelukken hebben te maken met de dode hoek: het stukje dat je als bestuurder nét niet kan zien wanneer je opzij kijkt. Alaina Gassler, een scholiere uit de Verenigde Staten, bedacht hier een oplossing voor. 

Tampons  Bron: Unsplash

Als je geen tampons of maandverband kunt betalen, wordt ongesteld zijn nog vervelender dan het al is. Uit onderzoek van Plan International Nederland blijkt dat één op de tien vrouwen in 'menstruatie-armoede' leeft.

Paula White-Cain Bron: AFP

Het is niet de eerste keer dat Amerikaanse president Donald Trump een vriend van hem een baan geeft in het Witte Huis. Zo ook vriendin en tv-predikant Paula White-Cain. Ze gaat nu voor hem werken, alleen is niet iedereen daar blij mee...

Joe Guerero Bron: YouTube AfterPrisonShow

Het leven in de gevangenis is voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show. Ex-boef Joe Guerero speelt daar handig op in. In zijn populaire vlogs vertelt hij uitgebreid over hoe het eraan toe gaat in de gevangenis. 

Brexit  Bron: AFP

Er is goed én slecht nieuws op Brexit-gebied. Het goede nieuws is dat het Britse parlement akkoord is met de manier waarop de Britten de EU gaan verlaten. Het slechte nieuws: de Brexit zelf loopt weer vertraging op.

Boerenprotest  Bron: ANP

Al weken laten boeren voor zich horen. Vandaag trokken ze weer massaal naar Den Haag om te protesteren tegen nieuwe milieuregels.

Vlag Europese Unie  Bron: Unsplash

Al tijden gaat het in het Verenigd Koninkrijk vooral over de Brexit. Het nieuws hierover vliegt de inwoners om de oren en daar zit niet iedereen op te wachten. De Britse nieuwszender Sky News lanceert daarom vandaag een kanaal waarop de Brexit niet lijkt te bestaan.

Kleding shoppen Bron: ANP

Ieder jaar worden honderd miljard kledingstukken geproduceerd. Dat is heel slecht voor het milieu en daarom hebben grote Europese modebedrijven een plan gemaakt om dit anders aan te pakken. Toch is niet iedereen er zeker van of dit plan de oplossing is.

Gamen Bron: Unsplash

Games als Fortnite en Apex Legends: als je ze speelt, ben je zo een paar uur verder. En vaak zitten er ook nog onderdelen in het spel die je laten gokken voor geld. Experts maken zich zorgen.

Bron: Unsplash

Seksuele voorlichting moet gaan over meer dan alleen voortplanting, vinden veel scholieren. Ook vinden ze dat deze lessen in de bovenbouw gegeven moeten worden.

Baby Bron: Unsplash

Heftig nieuws uit Nigeria. Negentien jonge zwangere vrouwen zijn in de stad Lagos gered door de politie. Ze zaten vast en moesten kinderen baren die vervolgens werden verkocht.

Harry en Meghan  Bron: EPA

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben aangifte gedaan tegen roddelkrant Mail on Sunday. Ze moeten stoppen Meghan lastig te vallen, zegt de Britse prins.

ANP

Stel je voor: ben je geslaagd voor de middelbare school, blijkt je diploma tóch niet geldig. Het overkwam 354 leerlingen van VMBO Maastricht vorig jaar. 121 van hen krijgen nu een schadevergoeding.

Smartphone Bron: Unsplash

722 sms'jes: zoveel had een 14-jarige jongen uit België over voor een levensreddend medicijn voor de zieke baby Pia. Dat dat 1400 euro kostte, had 'ie niet door.

Gletsjer Bron: AFP

Gevaarlijk: bij het Italiaanse dorpje Courmayeur stort een gletsjer aan de Italiaanse kant van de berg Mont Blanc bijna neer. Daarom zijn er wegen afgesloten en huizen ontruimd.

Gandalf in The Hobbit Bron: AFP

Wist je dat het verhaal van de The Lord Of The Rings-films terugkomt als serie? De filmlocatie is nu ook bekend: Nieuw-Zeeland, net als de originele LOTR- en Hobbitfilms. 

Koran lezen Foto AFP

'Een ander geloof? Dan moet je de doodstraf krijgen!' Dat is een van de dingen die kinderen leren op salafistische scholen. Journalisten kwamen hier achter door onderzoek te doen. Wat was dit voor onderzoek? En wat is het salafisme eigenlijk? 

Volleybalmeiden sporen telefoondief op

Die telefoonjatter? Die pak ik zelf wel! Dat moet volleybalster Naomi (17) uit Grijpskerk hebben gedacht. Toen haar telefoon tijdens een training werd gestolen, spoorden zij en haar team de dader op.

Foto: AFP

In Londen is een jongen (6) van de tiende verdieping van het Tate Modern-museum gevallen. De politie vermoedt dat hij is geduwd. Een zeventienjarige verdachte is opgepakt. 

Bron: YouTube/RTL Nieuws (screenshot)

Via een tunnel, raam of container: ontsnappen uit de gevangenis is al op veel manieren gedaan. Een Braziliaanse gevangene pakte het anders aan: hij verkleedde zich als vrouw.

Bron: AFP

Heftig nieuws uit de Verenigde Staten. Bij twee schietpartijen kwamen dit weekend 29 mensen om het leven. Wat gebeurde er precies en wat is er duidelijk over het motief van de daders?

ANP - Politieauto

Als je in een noodsituatie zit en de politie, brandweer of ambulance wil bellen, doe je dat via 112. Vanwege een grote storing lukte dat maandag niet.

EPA - Boyan Slat

Hij moest even gerepareerd worden, maar nu is hij weer aan het werk: de zeebezem van Boyan Slat (24) uit Delft. Deze buis haalt bergen plastic afval uit de Stille Oceaan.

AFP - Théo Hayez

Waar is Théo Hayez. Al ruim twee weken is de 18-jarige backpacker vermist. Zijn vader wil dat de politie zijn laatste berichten krijgt van WhatsApp. Wat weten we over de vermissing van de jongen?

Reuters - Willem-Alexander

De Orde van de Kousenband: dat is de groep waar koning Willem-Alexander vanaf nu bij hoort. Wat is dit voor groep? En waarom mag de koning hierbij?

snapchatfilter

Ben jij benieuwd hoe je eruit zou zien als je een ander geslacht zou hebben? Met de nieuwe Snapchat-filter kom je erachter. Al veel mensen hebben 'm geprobeerd - én plaatsten het op internet.

indiase transgenders naar stembus

In India zijn de verkiezingen voor politieke partijen druk aan de gang. Ook transgenders mogen dit keer stemmen. Dat mochten ze eerder ook, maar toen nog als man of vrouw. Als ze nu stemmen, mogen ze dat als transgender doen.

jong oranje wk-ticket

Het gaat goed met het Nederlands voetbalelftal voor spelers jonger dan 17 jaar. Zondag wonnen ze de kwartfinale van het EK, waardoor ze nu naar de halve finale mogen. Later dit jaar spelen ze ook nog eens voor het WK.  

plastic frietbakje

Vergeet het witte, plastic bakje waar je je frietje of kroket altijd in kreeg. Ze zijn niet goed voor het milieu en dus verpakken steeds meer cafetaria’s hun snacks in bakjes van materiaal zoals palmblad, karton, suikerrietpulp en bamboe. 

Foto AFP

Op 29 maart 2019 moet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Er is een kans ze vertrekken zonder afspraken. En dat heeft weer gevolgen voor de omgang met de EU. Ingewikkeld? Hieronder 3 vragen (en antwoorden) voor een Brexit-update.

Making a Murderer

Als je de docu Making a Murderer hebt gezien, vind je dit misschien goed nieuws. De zaak van Steven Avery en Brendan Dassey wordt mogelijk weer geopend. De mannen zitten al jaren in de gevangenis voor de moord op fotografe Teresa Halbach. 

Foto Pexels

High worden via een afvalcontainer? Het klinkt raar, maar het is een nieuwe trend in Groot-Brittanië. Daar steken jongeren prullenbakken in de fik om high te worden van de dampen die erbij vrijkomen. 

john de mol

Het zijn drukke maar succesvolle weken voor John de Mol. De mediamagnaat haalt de ene na de andere presentator naar zijn Talpa Network. Na Wendy van Dijk, zus Linda de Mol, zoon Johnny de Mol en Gordon heeft nu ook Erland Galjaard zich aangesloten'. Wie is deze mediabaas die de grootste van Nederland wil worden? 7 feitjes die je nog niet kende...

snacken minder

Om Nederland gezonder te maken, hebben verschillende partijen een plan gemaakt. Roken wordt duurder, er morgen geen kortingsacties meer komen op alcohol én in snacks moet een stuk minder suiker zitten. 

vrijwilligers politie cybercrime

De politie heeft zijn handen vol aan de strijd tegen criminaliteit op internet. Om nog meer criminelen te pakken te krijgen, krijgt de politie nu hulp van vrijwilligers die hier een speciaal talent voor hebben.

drones pakjes bezorgen

Je bestelde pakketje bezorgd met een drone. Kan dat? Jazeker! Over een tijdje gebeurt het misschien ook wel in Nederland. Wing, een zusterbedrijf van Google, gaat er in Finland mee experimenteren.