Klaslokaal

Leerlingen van het Staring College in Lochem voeren actie tegen de schorsing van een docent. De leraar is geschorst omdat er tijdens de les porno te zien was op zijn digitale schoolbord. De leerlingen vinden de schorsing niet eerlijk en dat de leraar (te) zwaar gestraft wordt.

Aankomende week wordt er niet opnieuw gespijbeld voor het klimaat. De organisatie van het klimaatprotest is dinsdag uitgenodigd bij premier Rutte en minister Wiebes om te komen praten. 

luizenmoeder

 ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent.’ Heb jij het nummer van juf Ank nog in je hoofd zitten? Gisterenavond ging het tweede seizoen van De Luizenmoeder van start. En de eerste aflevering zorgde meteen voor een nieuw kijkcijferrecord. 

anp

Dat Jebroer met zijn liedjes als Kind van de duivel veel mensen boos maakt was al bekend. Maar met zijn nieuwe videoclip Polizei haalt de rapper ook de politie op zijn hals. Volgens de politie heeft Jebroer duidelijke afspraken geschonden.

afp

Het is het grootste tv-evenement van Amerika: de jaarlijkse Super Bowl. Afgelopen zondagavond zat half Amerika weer voor de buis voor de grote finale van het American Football. Dit waren de zeven meest besproken momenten:

Hoera! Facebook is vandaag jarig. Het social media-platform van Mark Zuckerberg mag 15 kaarsjes uitblazen. Deze 5 dingen wist jij (vast) nog niet over Facebook.

kipnuggets

Slecht nieuws voor kipnugget-liefhebbers: de snack van McDonald’s is bij enkele restaurants tijdelijk niet verkrijgbaar. Door een productiefout werd een grote partij kipnuggets afgekeurd.

ANP

Het vermiste vliegtuig van voetballer Emiliano Sala is gevonden. Na een zoektocht van twee weken werd het wrak zondagochtend gevonden op de bodem van Het Kanaal, de zee tussen Engeland en Frankrijk. 3 vragen (en antwoorden) over wat is er gebeurd en de zoektocht naar Sala.

ANP`

Het is vandaag Wereld Braille Dag. Dé dag waarop het puntjesschrift voor blinde en slechtziende mensen centraal staat. Dit zijn 5 dingen die jij waarschijnlijk nog niet over braille wist.

Witte Huis, Washington D.C.

Al voor de derde keer tijdens het presidentschap van Donald Trump zit de Amerikaanse overheid op ‘slot’. Grote toeristische attracties zijn dicht en ambtenaren kunnen niet naar hun werk. Maar wat is een shutdown eigenlijk? We beantwoorden drie vragen over deze kwestie.

Kleding, scooteronderdelen, make-up: jongeren starten steeds vaker hun eigen bedrijf. Afgelopen jaar schreven 3500 jongeren zich in bij de Kamer van Koophandel. Bijna 30 procent meer dan vorig jaar!

Netflix

Netflix roept mensen op om te stoppen met de Bird Box Challenge: een nieuwe online trend waarbij mensen met een blinddoek over straat lopen, net zoals de personages in de gelijknamige film.

Twitter CNSA

Een uniek moment in de ruimtevaart: een Chinees ruimtevaartuig is geland op de achterkant van de maan. Een stuk waar we tot nu toe nog niet zoveel over weten.

ANP`

De grote vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp zijn een traditie. Maar de combinatie van harde wind én een te hoge vuurstapel zorgde afgelopen jaarwisseling voor een gevaarlijke vonkenregen. De burgemeester broedt nu op maatregelen om zulke problemen volgend jaar te voorkomen.

Unsplash

De kerstvakantie is het perfecte moment om spelletjes te doen met familie. Maar wat nou als je bij je oma zit die geen spelletjes heeft? Of in een restaurant? Om deze vijf spellen te kunnen spelen heb je alleen pen en papier nodig!

Unsplash

De kerstvakantie is hét moment van het jaar om lekker te niksen. Maar soms heb je van die momenten dat je niet weet wat je met die zeeën van tijd moet. Met deze tips is verveling verleden tijd!

Unsplash

Een schaap in een rolstoel. Het is een gek gezicht, maar Yiannoula heeft haar rolstoel nodig om te overleven. Het Griekse dier woont sinds kort in Nederland.

Unsplash

Niets is lekkerder dan de hele kerstvakantie op de bank hangen. Maar na de zoveelste kerstfilm kan je vaak geen zoetsappige decemberfilm meer zien. Gelukkig zijn er deze maand ook veel andere leuke films verschenen op Netflix

Bumblebee
4.5
Film

Echte Transformers-fans kennen hem al jaren: Bumblebee. In deze prequel leer je meer over de geschiedenis van deze gigantische robot. Dat levert een film op met minder actie dan je van de Transformers gewend bent, maar met een meer menselijke kant van de Autobots. 

Foto: ANP

Als president wordt er weleens een straat, een wet of vliegveld naar je vernoemd. Maar de Amerikaanse president Trump heeft pas echt geluk. Een pasontdekte worm, die zijn kop in het zand steekt, heeft voortaan dezelfde naam als hij.

Nog eventjes en Groot-Brittannië behoort niet meer tot de Europese Unie. Veel mensen zijn daar niet blij mee. De Nederlandse Julia Veldman richtte zelfs een boyband op om de Britten op andere gedachte te brengen: de Breunion boys

nails

Sinterklaasnagels: het is even priegelen en het kost misschien flesjes vol aceton en watjes. Maar dan heb je ook wat! Versier je vingers met kleine pietenmutsen, mijters en kadootjes.

AFP

Stel je voor je bent ergens langs de weg aan het liften en dan word je ineens opgepikt door acteur Chris Hemsworth. Het overkwam een jongen uit Australië. Hij werd door de acteur per helikopter naar zijn bestemming gebracht.

afrojack

Ben je gek op zingen? En heb je een grote passie voor muziek? Dan is Afrojack misschien wel op zoek naar jou. Voor een nieuwe internationale popgroep zoekt de wereldberoemde dj jong talent.

finale it takes 2 2018

Sta jij al te trappelen voor de finale van It Takes 2 vanavond? Een tipje van de sluier: Dionne Slagter zal samen met Waylon het songfestivalnummer Outlaw in ‘Em zingen.

vrijheid

Leve de vrijheid! Op 5 mei wordt er in heel Nederland Bevrijdingsdag gevierd. En dat betekent dat er een heleboel gave festivals zijn. We hebben vijf feestjes voor je op een rijtje gezet.

vulkaan

Op het eiland Hawaï is de vulkaan Kilauea uitgebarsten. Zo’n tienduizend bewoners uit de omgeving zijn geëvacueerd.

schoolpoeper

Poep voor de schooldeur en op het football-veld. Op een middelbare school in Amerika vonden scholieren elke dag een verse drol. Lang was onduidelijk wie dit deed. Nu blijkt dit de directeur te zijn!

Rampage: Big Meets Bigger
3.5
Film

Heb jij alle delen van King Kong gezien én ben je gek op actiefilms? Dan mag je Rampage: Big meets Bigger echt niet missen. Groot is groter dan ooit in deze film over reusachtige dieren die de straten van Chicago terroriseren.

knoflook

Bang zijn voor plakkende pindakaas tegen je gehemelte of voor je eigen spiegelbeeld. Het klinkt raar, maar ook deze fobieën bestaan echt. Dit is zijn de 10 raarste fobieën:

Pacific Rim
3
Film

Torenhoge robots die het tussen wolkenkrabbers opnemen tegen gigantische monsters: dat is Pacific Rim. Vijf jaar na de eerste film draait nu Uprising in de bioscoop en dat levert weer een hoop indrukwekkende vechtpartijen op.

pieter
4
Film

Meer dan honderd jaar geleden verscheen het eerste boek over Peter Rabbit. Een eigenwijs konijn dat het geregeld aan de stok heeft met buurman McGregor. Dat hij nog hartstikke bij de tijd is laat deze nieuw animatiefilm zien. Die zit vol grappen die alles behalve kinderachtig zijn.

youtube

Voor het vierde jaar op rij heeft StukTV de VEED award voor ‘Beste YouTube-kanaal’ gewonnen. Ze wonnen de award zaterdagavond tijdens de VEED Awards, ook wel de Oscars van YouTube genoemd. Ook Kalvijn en Nina Schotpoort vielen in de prijzen.

biggetje

Stel je voor, een kitten in een klein mandje. Ik weet bijna zeker dat je op dit moment (in je hoofd) ‘awh!’ zegt. Hoe kan dat?

plassen

Het is een jaarlijks terugkerende discussie tussen boswachters en dierenliefhebbers: het wel óf niet bijvoeren van de wilde dieren op de Oostvaardersplassen. Volgens ecoloog Patrick Jansen functioneert de natuur in de Oostvaardersplassen goed. Toch heeft hij vier tips: 

Vero

De nieuwe app Vero was vorige week hét gesprek van de dag. In één dag kreeg de app er bijna een half miljoen gebruikers bij. Maar die hype lijkt alweer verdwenen te zijn...

Ronnie Flex en FamkeLouise

Het was even wachten: maar eindelijk is de nieuwe single van Ronnie Flex in samenwerking met Famke Louise uit. Het nummer Fan belooft een grote hit te worden.

Vero

Je hebt er vast al mensen over horen praten of het zelf gedownload: de nieuwe app Vero. Door de app zou Facebook, Twitter en Instagram niet meer nodig zijn. Maar wat is Vero precies?

jongen
Iedereen haalt weleens kattenkwaad uit. Maar een jongen uit China maakte het wel heel bont. Hij plaste op de knopjes van een bewegende lift en kwam vast te hangen.
schouten

Irene Schouten en Koen Verweij hebben een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel massastart. Hiermee heeft de Nederlandse ploeg twintig medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen.

Lil'Kleine

De 23-jarige Jim won afgelopen vrijdag The Voice Of Holland. Hij was echter niet de enige muzikant die in de spotlights stond...

nutella

Haren trekken, krabben, duwen en slaan: alles voor een pot Nutella. Zou jij het ervoor overhebben? In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen.

sneeuw

Brr! Het is deze week rond de min 10 graden in Pyeongchang. Daardoor kunnen de Winterspelen in de Zuid-Koreaanse plaats straks de koudste worden in 30 jaar.

oscars

In de categorie bijzonder: twee Nederlanders zijn genomineerd voor een Oscar. Make-upartiest Arjen Tuiten en cameraman Hoyte van Hoytema maken kans op de belangrijke filmprijs. 

ronnie

Even geen drank en drugs voor Ronnie Flex. De rapper zit de komende tijd in een afkickkliniek voor zijn wietverslaving.

napels

Overvallen en steekpartijen: 'babygangsters' maken de straten van de Italiaanse stad Napels onveilig. De jonge overvallers (tussen 13 en 16 jaar) hebben lak aan regels en gebruiken veel extreem geweld.

kostyuk

Een ware ontdekking wordt Marta Kostyuk genoemd. Vandaag won de tennisster de derde ronde van de Australian Open. Daarmee is ze de jongste speler die zo ver komt op een Grand Slam sinds 1997. 

enzo

Geld verdienen met vloggen wordt lastiger. YouTube heeft namelijk de regels rondom advertenties en inkomsten verscherpt. Ze willen zo voorkomen dat ongepaste video's advertenties krijgen.

shoe

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Daar kun je namelijk betalen met je schoenen.

dubbelganger

Lijk jij op de Mona Lisa of toch meer op iemand uit de Nachtwacht? Maak een selfie! Een nieuwe app vertelt je dan je dubbelganger in de schilderkunst.

bus

Een rit naar school is voor een groep Duitse kinderen niet zo goed afgelopen. Hun schoolbus botste vanmorgen tegen een muur. Hierbij raakten 48 mensen gewond, waarvan 43 scholieren.

explosie

In Antwerpen is een gebouw volledig weggeblazen na een harde ontploffing. Onder het puin zijn twee lichamen gevonden. Veertien mensen raakten gewond.

brug

Een brug die in een ravijn valt, het klinkt als een scène uit een nare actiefilm. In Colombia zijn zeker tien bouwvakkers omgekomen toen een stuk hangbrug instortte.

vlog

Amerikaanse vlogger Logan Paul werd 'ontslagen' door YouTube omdat hij filmde in een zelfmoordbos. Hij is niet de eerste die de mist in ging. Wat mag nou wel en niet in een vlog?

vlog

Amerikaanse vlogger Logan Paul werd 'ontslagen' door YouTube omdat hij filmde in een zelfmoordbos. Hij is niet de eerste die de mist in ging. Wat mag nou wel en niet in een vlog?

facebook

Je oma's bridgeclub en de baby van je tante. In de toekomst kun je niet meer om de statussen van je familie heen. Facebook gaat in je tijdlijn meer nadruk leggen op berichten van familie en vrienden.

social media

Even dit kattenfilmpje bekijken! En die meme! Iedereen scrollt weleens langer dan vooraf voorgenomen. De helft van de 12 tot 16-jarigen zegt zelfs verslaafd te zijn aan social media.

water

Naar huis per bootje. Dat klinkt avontuurlijk, maar voor een familie uit Gelderland is het realiteit. Het waterpeil in Nederland staat ongewoon hoog. En dat zorgt voor bijzondere taferelen én natte voeten.

aardbeving

In Groningen trilde gisteren de aarde. Die beving was zo zwaar dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) binnen 48 uur maatregelen moet bedenken om een nieuwe beving te voorkomen.

hailey

Acne, veel tieners hebben er last van. En daar kun je soms erg onzeker van worden. Zonde, vindt Hailey Wait, de Amerikaanse tiener verovert Instagram met haar selfies zonder make-up én met acne.

trump

Congres, Senaat, kiesmannen, Gouvenrneur, huh? Daarom een lesje Amerikaanse staatsinrichting, zodat je het verkiezingssysteem van de Verenigde Staten snapt.

Trump

President Trump heeft een commissie die onderzoek deed naar stembusfraude in 2016 opgeheven. Volgens het Witte Huis was het onderzoek onmogelijk omdat de staten niet mee wilde werken.

tabak

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

ijs

In Amerika en Canada is het momenteel extreem koud. En dat levert prachtige plaatjes op! Zo ook bij de beroemde Niagara falls.

sleepwet

Een regering die jouw e-mails en appjes mag bekijken. Dat wordt mogelijk met een nieuwe wet: de aftapwet. De jongerentak van D66 is het daar niet mee eens en gaat actie voeren tegen deze wet.

toren

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

pexels

Het lijkt soms of oudjaarsavond het raarste in mensen naar boven haalt. Deze 7 types kom jij ongetwijfeld elk jaar tegen:

pink
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over social media?

Trump
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over buitenlands nieuws?

monica

Monica Geuze is zwanger van haar eerste kindje. Dat liet de vlogster weten op Instagram: 'Beste kerstcadeau ooit.'

aanslag Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn donderdag veertig doden gevallen bij een aanslag op een persbureau en cultureel centrum.

broers

Al zestig jaar zijn Alan Robinson en Walter Macfarlane beste vrienden. Ze delen dezelfde interesses en lijken erg op elkaar. Na een DNA-test konden ze hun oren niet geloven: ze bleken broers.

vuurwerkverkoop gestart

De vuurwerkverkoop is begonnen! Vanaf vandaag mag je drie dagen lang knallers en sierpijlen inslaan.

rutte
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over nieuws in Nederland?

Telefoon

Na Facebook, Instagram en Snapchat is Musical.ly één van de populairste social media-apps van dit moment. Vier populaire Nederlandse Musers vertellen over de absolute don'ts.

keaton

Een filmpje waarin een Amerikaans jongetje huilend vertelt over zijn pestkoppen gaat viral.  

fietstocht sneeuw

Het is opletten geblazen op de fiets. De wegen zijn spekglad! Moet jij vandaag de fiets op? Met deze tips kom je heelhuids thuis. 

vlag

Heb je vandaag de kleur paars vaker gezien dan normaal? Dat kan! Het is namelijk Paarse Vrijdag, de dag waarop scholen in Nederland paars kleuren om aandacht te vragen voor LHBTI-leerlingen. 

telefoon

Meer dan de helft van de jongeren geeft aan zijn eigen telefoongebruik in het verkeer gevaarlijk te vinden. Maar toch blijft appen en bellen op de fiets populair.

krampus

Sinterklaas die over de daken sluipt en Piet die door schoorstenen glijdt. In Nederland is de goedheiligman een ware acrobaat. Maar het sinterklaasfeest wordt niet overal zo gevierd. 

duet Beyonce Ed Sheeran

Een gouden samenwerking, zo wordt de nieuwe versie van Ed Sheeran’s Perfect genoemd. Het is een duet met de enige echte Queen B. En dat is iets wat niemand had durven hopen.

vuurwerk

Afgeknalde vingers en oogletsel door vuurpijlen. Elke jaarwisseling belanden er weer veel mensen na een vuurwerkongeluk op de eerste hulp. Dat kan veiliger, vindt Stichting Maatschappij en Veiligheid. 

koopjes

Rennen, duwen, trekken en uren wachten in de kou. Sommige mensen hebben alles over voor een koopje. Maar vandaag, op Black Friday, is dit extreem!

arrestatie

Dansen is leuk en ontspannend. Maar is misschien niet zo slim als je wordt aangehouden door de politie. Een man uit de Amerikaanse plaats Houston vindt van wel.

rog

Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keert een Nederlandse luipaardpijlstaartrog terug uit Engeland na een stukgelopen relatie.

livcht

Ging jij ook met Sint-Maarten op snoepjacht? Luidskeels zingend en behendig met je lampion door de kou langs de deuren. Vanavond is het weer zover! Maar wie was in hemelsnaam Sint Maarten?

fiet

Ooit een kat of hond een zonnebril zien dragen? Wij niet. Toch is er op het internet een markt voor de kleine ronde brilletjes.

Obama

Barack Obama trok vrijdag veel bekijks in een Amerikaanse rechtbank. De oud-president van de Verenigde Staten was opgeroepen als jurylid tijdens een rechtszaak. En dat ging niet onopgemerkt...

waylon

Het hoge woord is eruit: Waylon vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op het Eurovisie Songfestival. Alweer!

trump

Precies een jaar geleden werd Donald Trump gekozen als president van de Verenigde Staten. Sindsdien haalt hij bijna elke dag het nieuws met bizarre uitspraken of gekke tweets. De vijf gekste uitspraken van Trump op een rijtje:

Grote terreuroefening

Woon je in Amsterdam en hoor je geweerschoten? Niet schrikken! In de hoofdstad wordt vandaag een grote terreuroefening gehouden.

harry styles

Een nacht in een slaapzak koukleumen op straat. IJskoud, maar sommige fans hebben alles over om hun grote idool Harry Styles van dichtbij te zien.

keeper

Tijdens een grote wedstrijd de bal missen. Ongemakkelijk! Deze blunder maakte Robin Zentner, de keeper van de Duitse voetbalclub FSV Mainz 05.

leeuwen

Twee knuffelende mannetjesleeuwen, daar zijn ze in Kenia niet zo blij mee. Homoseksualiteit is verboden in het Afrikaanse land en daarom wil de regering de dieren uit elkaar halen.

Justin Bieber en Selena Gomez

Fans kunnen het bijna niet geloven: zijn Justin Bieber en Selena Gomez weer een stelletje? Nadat de twee de afgelopen tijd meerdere malen samen werden gespot lijkt een hereniging nabij.

regelgeving namen

Onlangs zorgde een bizarre babynaam voor veel ophef in Frankrijk. Een Frans stel noemde hun kindje ‘Jihad’. En hoewel deze naam inspanning of strijd betekent, denken veel Fransen aan iets anders.

Sexting

Een naaktfoto van iemand doorsturen naar vrienden. Jongeren die dat doen, krijgen te maken met een andere aanpak van Stichting Halt. Die aanpak moet jongeren bewuster maken van de gevolgen. 

Brooke Amelia Peterson

Wat een onschuldige video had moeten worden, resulteerde in het ontslag van haar vader. Het overkwam de Amerikaanse Brooke Amelia Peterson.