Foto: Olivier

Olivier vecht tegen kanker in de ring

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Olivier (17) uit Aarlanderveen stapt zaterdag de boksring in om geld op te halen voor KWF. Zijn moeder overleed aan kanker en ook de moeder van het gezin waar hij nu woont is ziek. De bokser heeft van tevoren al tweeduizend euro ingezameld.

'In 2010 werd mijn moeder ziek. Ze had borstkanker', vertelt Olivier, die in de tijd daarna veel voor haar zorgde omdat ze dat zelf niet meer kon. 'Zes jaar later is ze overleden. Mijn ouders waren gescheiden en dus kwam mijn vader bij me wonen. Ik had niet zo'n goede band met hem en eigenlijk was het gedoemd om te mislukken. We hadden vaak ruzie en hij was niet gemotiveerd om voor mij te zorgen.' Omdat Olivier zich eenzaam voelde en niet goed wist wat hij moest doen, ging hij praten met een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd en gezin. Samen besloten ze dat het beter was als Olivier ergens anders ging wonen. Bij zijn familie kon hij niet terecht en dus zocht hij verder.

Nieuwe familie

Een tijdje later kwam Olivier bij een vriendin en klasgenoot thuis. Haar moeder Mariska vroeg hoe het met hem ging. 'Ik zei: "Eigenlijk niet zo goed", en ik legde het hele verhaal uit. Toen zei ze: "Als niemand voor je kan zorgen, wil ik het wel doen." Twee maanden later, in oktober 2017, trok Olivier bij zijn nieuwe familie in en had hij er ineens een zus en twee broertjes bij. 'De band tussen ons is heel hecht. Net als bij andere gezinnen.' Afgelopen zomer kreeg Mariska het bericht dat ze ook ziek was. Ze had ook borstkanker. 'Ik kon mijn oren echt niet geloven. Gelukkig is het bij haar beter te behandelen dan bij mijn moeder. Het is niet uitgezaaid en ze zit nu midden in de behandelingen.' 

Vechten voor KWF

Het gevoel van onmacht kwam bij Olivier weer terug en hij besloot er iets mee te doen. 'Ik deed al een tijdje aan Mixed Martial Arts (MMA) en zo hoorde ik over het boksgala in Alphen aan de Rijn. Ik besloot mee te doen voor het goede doel, om zo veel mogelijk geld op te halen voor KWF.' Zaterdag 19 januari vecht hij daarom tegen een 25-jarige clubgenoot. 'We doen MMA, dat is de hardste vechtsport die er is, omdat het een combinatie is van alle andere vechtsporten zoals kickboksen, judo en karate. Ik heb mensen gevraagd om mij te sponsoren. Ik had gehoopt op vijfhonderd euro, maar ik heb nu al tweeduizend euro opgehaald en ik hoop dat dat nog veel meer wordt. Het maakt me niet uit of ik de wedstrijd win, het geld voor KWF heeft voor mij prioriteit.'

In de krant (verschijningsdatum 25 januari 2019) lees je hoe de wedstrijd ging en hoeveel geld Olivier heeft opgehaald.

Anderen lazen ook: Hidde (13) gaat fietsen tegen kanker.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren