Dansen met één arm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Ze heeft maar één arm, maar krijgt daarmee een heleboel handen in de lucht: danseres Lexi Daniels (15). Het stoere meisje ging viral op Facebook na een solo-optreden vorige week. De beroemde choreograaf WilldaBeast Adams, die het filmpje online zette, is groot fan van haar.

De Amerikaanse Lexi Daniels danst al jaren wedstrijden met haar dansschool, de NorthPointe Dance Academy. Tijdens één van die wedstrijden, de JUMP Dance Convention in Pittsburgh, kreeg haar groep workshops van beroemde choreografen. 'Willdabeast' was onder de indruk van Lexi en daagde haar uit de pas geleerde dans in haar eentje te doen. 

Het filmpje daarvan verspreidde zich razendsnel over het internet en werd opgepikt door de krant en andere media. 'Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo blij geweest. Bedankt MTV, Huffington Post en natuurlijk mijn dansschool,' zei Lexi op Instagram. 

Zie hier hoe Lexi onder luid gejuich de choreografie danst:

Young girl (special talent ) inspires all- Willdabeast Adams- Wacka Flacka No Hands class-

Lexi Daniels is vijftien en sinds haar geboorte gehandicapt: haar rechterarm eindigt bij haar elleboog. Al sinds haar derde danst ze aan de NorthPointe Dance Academy. Lexi's moeder schreef haar in op aanraden van een dansinstructeur die een groot vertrouwen had in het meisje. De toelating was voor Lexi net zo streng als voor alle anderen en op school werkte ze harder dan iedereen: 'Ze is een rolmodel,' zei één van haar coaches zes jaar geleden tegen thisweeknews. Lexi kreeg al jong een prothese, maar weigerde die te dragen. 'Het maakte dingen niet makkelijker voor me,' zei ze toen ze negen was.

Willdabeast (Will Adams) is een Amerikaanse choreograaf. Hij maakte dansen voor onder meer onze eigen DJ Tiësto en danste met Usher, The Black Eyed Peas en Jason Derulo. Ook verscheen hij in Amerikaanse televisieshows. Hij plaatste het filmpje van Lexi omdat hij haar bijzonder vindt, zo schreef hij op YouTube en Instagram: 'Dit is waarom ik van dansen houd. Ik ben je dankbaar voor wat ik net voelde. Je bent niet speciaal omdat je een arm mist, maar omdat je zelfverzekerd door het leven gaat.'

WilldaBeast doet een choreografie op Chris Browns Poppin:

Chris Brown - Poppin | WilldaBeast Adams & Janelle Ginestra Choreography - @chrisbrown @timmilgram

De JUMP Dance Convention is het grootste dansevenement ter wereld. Een gezelschap van beroemde choreografen en dansers reist door heel Amerika en langs vijf Europese steden om talenten workshops aan te bieden. Er is ook een wedstrijd verbonden aan het evenement. Lexi deed mee aan de workshops in Pittsburgh.

NorthPoint Dance Academy is een professionele dansschool in Ohio, vergelijkbaar met de Nederlandse dansopleiding Lucia Marthas. Kinderen kunnen er vanaf hun vierde jaar intensieve danstraining volgen. De jongsten krijgen al 2,5 uur per week les; dat wordt steeds meer naarmate de kinderen ouder worden.  

Foto links: Lexi toen ze 5 was. Instagram/lexi_daniels12

Foto's bovenaan: Instagram/lexi_daniels12 en Instagram/willdabeast__

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren