Het waait bij Adele

Hello zeg, wat een hit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Jarenlang was het stil rondom de Britse zangeres Adele, maar nu is ze terug. En hóe. Met haar nieuwe single Hello verbreekt ze record na record. En dan moet het volledige album nog komen.

Met Hello heeft Adele het Amerikaanse downloadrecord verbroken. Binnen één week tijd werden er meer dan een miljoen exemplaren van gedownload. Het vorige record stond op naam van rapper Flo Rida: in 2009 werd zijn single Right Round binnen een week 636.000 keer gedownload. Dat zal Adele nu vast een lachtertje vinden.

Adele - Hello

Nummer één-hit 
Hello is de eerste single van Adeles derde album, getiteld 25. Het nummer is meteen binnengekomen op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook in Nederland voert Adele de hitlijsten aan. De videoclip is op Youtube zo mogelijk nog een groter succes: sinds-ie op 22 oktober verscheen, is het nummer al ruim tweehonderd miljoen keer afgespeeld. Iemand die profiteert van het Adeles succes is Lionel Richie. Zijn nummer Hello wordt ook opeens opvallend vaak aangeklikt. 

Lionel calls Adele to say Hello (BlendTV)

Fenomeen
Het heeft vier jaar geduurd voordat de zangeres met een nieuw album kwam. Op 20 november komen er eindelijk weer nieuwe nummers van deze Britse hitmachine. Rond die tijd komt er op de Engelse tv ook een special, waarin Adele nieuwe nummers ten gehore brengt. Ja, Adele is een bijzonder fenomeen. Dat laat natuurdocumentairemaker Sir David Attenborough nog maar eens zien. Hij weet het intro van Adeles muziekclip feilloos te beschrijven.

Sir David Attenborough narrates Adele's Hello

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren