Het beste van YouTube: MeisjeDjamila

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouChoose vertellen lezers van 7Days over hun favoriete kanaal op YouTube. Deze week: Luka (14) over MeisjeDjamila.

Als ik me verveel is er één kanaal op YouTube waar ik altijd vrolijk van wordt: MeisjeDjamila. Ik ontdekte haar via een vriendin. Djamila is een 23-jarige vlogger uit de Verenigde Staten maar… ze is gewoon Nederlands! Ze is in Utrecht geboren maar verhuisd naar Texas. In 2013 is ze met haar kanaal begonnen, omdat ze kletsen in het Nederlands mist.

APART AMERIKAANS ETEN! || Let's Eat

In veel van haar video’s laat ze de verschillen tussen de VS en Nederland zien. Amerika is een heel ander land, met heel andere gewoonten. Zo probeert ze allemaal raar Amerikaans eten uit, zoals gek snoep, bijzondere snacks, kleurrijke donuts of Oreo-koekjes in smaken die wij in Nederland niet kennen. Dat maakt mij nieuwsgierig: ik zou ook wel al die gekke producten willen uitproberen. Je hebt in Texas ook heel bijzondere winkels, zoals gigantische supermarkten waar ze werkelijk álles verkopen. Het lijken wel doolhoven! Djamila laat je als kijker een heel nieuwe wereld ontdekken: die van de gekke snufjes en van heel vreemd Amerikaans eten.

AMERIKAANSE SUPERSTORE "K-MART" || Let's Explore

Naast haar foodvideo’s en shopavonturen heeft ze ook vaak Amerikaanse vriendinnen in haar video’s. Die moeten dan Nederlandse woorden of zinnen proberen uit te spreken. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, wat grappig is om naar te kijken. Ik vind het heel leuk dat Djamila, ondanks dat ze in Texas woont, video’s maakt voor een Nederlands publiek.

Wil je nog meer YouTube-tips? Bekijk de vorige tips hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren