Klokkenspellen op de catwalk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Ontwerper Rick Owens deed wel vaker iets geks op de catwalk. Maar dit jaar maakte hij het in Parijs wel heel bont. De jassen van de mannelijke modellen hadden ter hoogte van de edele delen allemaal een gapend gat. En daar piepte hier en daar zomaar wat uit tevoorschijn...

Foutje? Nee hoor. Onderbroeken hoorden expres niet bij het ontwerp. Owens wilde juist dat de kleine jonkheer duidelijk aanwezig zou zijn. Zichtbare geslachtsdelen worden een nieuwe trend op de rode loper, voorspelt hij. Tja... het is in elk geval wel makkelijk met naar de w.c. gaan. 

Ontwerpers halen wel vaker vreemde stunts uit. Daarmee krijgen ze namelijk een hoop aandacht in de media. Je kunt het zo gek niet verzinnen of een designer heeft er wel een show omheen bedacht. We zetten vijf originele modeshows voor je op een rijtje...

1. Baardig
Het was niet dat Patrick Mohr in 2010 geen mannen kon vinden om zijn collectie te showen. Waarom besloot hij dan toch ieder model kaal te scheren en van een pluizige baard te voorzien? Het gezelschap, dat lijkt te zijn weggelopen uit Star Wars, moest wellicht een wat bredere doelgroep bereiken. Het filmpje van zijn show ging de hele wereld over. Maar of hij ook Mars heeft weten te bereiken?

PATRICK MOHR Fashion Show - BERLIN FASHION WEEK JULY 2010

2. Ratwalk
Als je chihuahua's kunt aankleden, mag een rat in een jurk ook. De vraag is wel hoe lang de mode in kwestie het uit zal houden. Van ratten is onder meer bekend dat ze zich graag door allerhande stoffen heen knagen. 

Ada Nieves Rat Clothes Fashion Show, Rat Convention 2011, New York City (David Letterman)

3. Verticale modeshow
Je hoeft helemaal geen wereldberoemde ontwerper te zijn om iets mafs uit te halen. Onze eigen HEMA deed het in 2013 nog. Voor de kledinglijn 'Haute Couture' (dat betekent: het hoogtepunt van de mode), lieten ze modellen van de top van een gebouw in Amsterdam naar beneden lopen. Verticaal!

HEMA "Haute" Couture 5 september 2013 PR Stunt

4. De langste catwalk ooit
De kleren zijn zo speciaal niet. De locatie van deze modeshow van Karl Lagerfeld des te meer. In 2007 trok hij tien miljoen uit de kast om zijn modellen op de Chinese Muur te laten paraderen. Gelukkig hoefden ze geen zesduizend kilometer te lopen op hun hoge hakken: het ging Lagerfeld vooral om de omgeving.  

Fendi Great Wall of China - Part 1

5. Bon, bon! 
Over smaak valt niet te twisten. Behalve als het over jurken van suiker en chocola gaat. De ontwerpers van de jurken zijn geen modespecialisten, maar de bekendste chocolatiers van Europa. De modellen mochten vast geen hapje proeven, anders pasten ze hun jurk niet meer...

Salon du Chocolat London 2013 catwalk show

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren