Sportvideo

Tegendraadse Duitse keeper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Elke maandag zoekt 7Days het mooiste, grappigste of meest bizarre voetbalmoment van het afgelopen weekend voor je op. Deze week: de tegendraadse keeper van Augsburg.

Scorende keepers. Het is eigenlijk een combinatie van woorden die niet hoort. Doelmannen horen doelpunten te voorkomen, niet zelf te maken. Uiteraard zijn er altijd van die tegendraadse keepers die dan juist gaan doen wat niet van ze wordt verwacht. Bijvoorbeeld de 42-jarige Braziliaanse keeper Ceni. Hij scoorde in zijn hele carrière al 124 (!) keer, vrijwel allemaal uit vrije trappen en penalty’s. Of Erik Cummins, die namens Go Ahead begin dit seizoen besloot de bal aan de overkant van het veld erin te leggen. Of oud-Heracles-doelman Martin Pieckenhagen die ooit tegen AZ een bal erin kopte.
Dit weekend was de eer aan Marwin Hitz, die in Duitsland speelt voor Augsburg. Thuis tegen Leverkusen stond zijn ploeg met 1-2 achter en diep in blessuretijd ging Hitz mee naar voren bij een hoekschop. Vaak een kansloze missie, nu stond hij precies op de juiste plek.

Unbelievable! Keeper Hitz's Last Second Goal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren