Germany Second na Lubach

Video: Andere landen willen na Lubach ook ‘second’ zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Het lijkt wel een auditie: ‘So you think you can be second?’ Na de Nederlandse voorstelvideo aan Trump van Zondag met Lubach regent het Europese alternatieven.

Vanaf nu is het 'America first', liet Donald Trump de wereld bij zijn inauguratie als president weten. ‘Oké’, dacht Arjen Lubach, 'maar mag Nederland dan second?' Zijn video ging in één klap viral. Nu spelen andere landen erop in.

Duitsland

‘Stop Nederland! Wij willen nummer twee worden. Germany wants to be second. Wij zijn sterk, wij zijn groot en wie, als niet wij, verdient er niet een uh, derde kans?’ Presentator Jan Böhmermann van het Duitse programma Neo Magazine Royale stelt voor om de krachten te bundelen. Op de site Everysecondcounts.eu komen alle nationale video’s te staan.

België

‘Dit is ABBA. ABBA is de beroemdste Belgische band uit de geschiedenis. Nouja, ze zijn Zweeds, maar volgens alternatieve feiten zijn ze Belgisch. Ik zweer het.’ Ook onze zuiderburen doen dus een dappere poging. Al vinden de makers van De Ideale Wereld het ook niet erg als ze lager eindigen dan tweede.


Zwitserland

‘Luister Donald. We begrijpen absoluut dat het “Amerika eerst” is. Maar mogen we zeggen “Zwitserland tweede”? We hoeven je geld niet eens, dat hebben we al.’ Het programma Delville Late-Night geeft zichzelf alvast twaalf punten voor hun inzending naar het Eurovision Second Festival.


Denemarken

‘Jullie hebben het Vrijheidsbeeld. Wij hebben… De Kleine Zeemeermin. Maar laat je niet van de wijs brengen door de naam, oké? De Kleine Zeemeermin is eigenlijk behoorlijk gigantisch. Niet klein, maar gigantisch, oké? Net als dat jouw handen gigantisch zijn.’


Portugal

‘Wij zijn geboren in 1143, wat betekent dat we een van de oudste naties ter wereld zijn. Het is fantastisch hoe oud we zijn. We zouden je vrouw moeten daten.’


Battle of the Seconds

Steeds meer landen komen met een reactive op ‘onze’ Zondag met Lubach. Op Everysecondcounts.eu staan ze verzameld. Al is de server de eerste dagen meteen overbelast. Zou Rusland erachter zitten?
 

Update 10 februari: Ondertussen hebben al achttien landen uit Europa een humoristische video gemaakt waarin ze Trump vragen om op de tweede plek te mogen. Maar waarom zou het een Europees land moeten zijn? De site everysecondcounts.eu is daarom opengesteld voor filmpjes van over de hele wereld. Ook Iran, Marokko, Namibië en Australië hebben filmpjes gedeeld. En zelfs de planeet Mars wil meedoen:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren