Avicii

Video: Klokkenspeler speelt hits overleden dj Avicii

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Gisteren klonk vanaf de Domtoren in Utrecht een bijzonder concert. Het was een eerbetoon aan de Zweedse dj Avicii die afgelopen vrijdag overleed.

Hoog bovenin de toren van de Dom speelde beiaardier Malgiosa Fiebig Wake Me UpWithout You Hey Brother. Het zijn de bekendste nummers van dj, muzikant en producer Avicii. Hij overleed afgelopen vrijdag in Oman, een land in het Midden-Oosten.

Ook via de Sint Stevenstoren in Nijmegen zal vandaag een Avicii-concert als eerbetoon klinken.

Zwaar

De echte naam van Avicii (28) was Tim Bergling. Bergling begon als 16-jarige met het produceren van muziek. Toen hij daarmee bekend werd, reisde hij jarenlang over de wereld om op te treden als dj. Maar de roem, heel veel reizen en overal concerten geven, vielen Avicii te zwaar. Daarom stopte hij in 2016 met optreden. Avicii wilde alleen nog maar doen wat voor hem het allerbelangrijkste was: muziek maken in de studio.

Herdenken

In de Zweedse hoofdstad Stockholm kwamen duizenden fans van Acicii bij elkaar om Avicii te herdenken. Ook op social media deelden mensen foto's en filmpjes van zijn optredens.

Video's van het concert vanuit de Domtoren in Utrecht gingen gisteren de hele wereld over. Bekijk één van die video's hieronder:

Domtoren Utrecht speelt eerbetoon aan Avicii

Anderen lazen ook: Mesto (17) werkte mee aan Martin Garrix' megahit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren