Opdrukken tussen de walvissen

Video: Opdrukken tussen de walvissen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Misschien heb je ze al voorbij zien komen: de spierbundels die zich 22 keer opdrukken voor het goede doel. De bijdrage van Mike Pelayo op zee was wel heel bijzonder. Hij werd begroet door bultrugwalvissen en zeeleeuwen!

De #22pushups-challenge is bedacht door een Amerikaanse organisatie voor veteranen. Door de heftige dingen die soldaten meemaken in een oorlog, hebben veel van hen last van een posttraumatische stressstoornis als ze terugkomen. Niet iedereen wordt daar op tijd voor behandeld.

22 miljoen push-ups
Voor sommige veteranen is het trauma zo zwaar, dat ze zelfmoord plegen. Dat gebeurt in de Verenigde Staten 22 keer per dag. Met de 22 Pushup Challenge vraagt de organisatie aandacht voor deze veteranen.

Het doel is 22 miljoen push-ups en iedereen kan meedoen. Op dit moment staat de teller al op meer dan 19 miljoen.

Humpback Whale Crashes 22 for 22 Pushup Challenge: PTSD Awareness

Nieuwsgierige walvissen
De Amerikaan Mike Pelayo doet ook mee aan de uitdaging. Hij doet 22 dagen lang 22 push-ups per dag voor de camera. Op zijn negende dag wilde hij dat op zijn kakak op zee doen. Maar daarmee wekte hij de nieuwsgierigheid van een groep zeeleeuwen en bultrugwalvissen. Zijn vriend Erik Jones filmde de ontmoeting en zette het op YouTube.

Nog niet uitgekeken? Op Sevendays.nl/video vind je onze selectie van het beste van YouTube.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren