Snelste skateboarder Kyle Wester

Video: Snelste skateboarder ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Kyle Wester is professioneel bergafwaartsskateboarder. Als je denkt dat dit geen beroep of topsport is, moet je zijn nieuwste video even zien. Daarin rolt hij met een recordsnelheid de berg af.

Het oude record was nog geen twee maanden geleden gezet. In juni vloog Erik Lundberg met 130,63 kilometer per uur over de weg. Een snelheid die je met de auto in Nederland eigenlijk nét niet meer mag rijden.

Droom die uitkomt
Maar Wester racete daar makkelijk aan voorbij. Toen hij langs de meetapparatuur zoefde, sloeg die uit naar 143,89 kilometer per uur. ‘Een droom die uitkomt, te gekke snelheid man!’ grijnst Wester na afloop in de camera.
 

FASTEST SKATEBOARDER EVER! 89.41 mph/143.89 km/h - Kyle Wester

De skateboarder vertelt aan The Denver Post dat hij tien jaar heeft toegewerkt naar het uitkomen van deze droom. Omdat het niet helemaal legaal is wat Wester deed, wil hij niet zeggen waar hij zijn actie heeft uitgevoerd. Wel benadrukt hij dat de weg helemaal vrij was, daar zorgde zijn staf wel voor.

Remmen
Mocht je je afvragen hoe een bergafwaartsskateboarder remt: die vraag krijgt Wester wel vaker. Hij staat op en laat de wind hem afremmen. Maar dat klinkt, net als zijn beroep, vast makkelijker dan het is.

Nog niet uitgekeken? Op Sevendays.nl/video vind je onze selectie van het beste van YouTube.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren