denktank technologie

Wat sta je liever af: je smartphone of je grote teen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

Wat is het nut eigenlijk van een kleine teen? Je kunt toch best zonder? Zo dachten de vier jongeren van tv-programma Denktank er in ieder geval over, toen aan hen werd gevraagd wat ze liever afstaan: hun smartphone of hun kleine teen.

'Zonder m'n kleine teen kan ik nog gewoon lopen en springen, maar zonder mijn telefoon heb ik geen sociaal contact meer, kan ik geen filmpjes meer kijken en kan ik niks meer opzoeken wat handig is,' zei Thomas heel duidelijk. En zo begon hun zoektocht naar hoe afhankelijk we zijn van technologie. 

Slimmer dan wij?!

De vier jongeren waren best bezorgd over die afhankelijkheid en vreesden dat het waarschijnlijk niet lang duurt voordat de rollen zijn omgedraaid: dat jij niet meer de baas bent over je telefoon, maar dat die de baas wordt over jou. 

Wordt technologie uiteindelijk slimmer dan wij, was een centrale vraag in Humans Denktank. Wat betekent het dat we denken en besluiten nemen overlaten aan techniek? Leggen we ons leven en lot in handen van een programmeur? En zijn we nog wel in staat om zelf keuzes te maken? En, tot slot: wat is in hemelsnaam een hersenlezer? Bekijk het in de aflevering Alleen maar automatische piloten, die hier terug te zien is.

Tussenuur, het jongerenproject van omroep HUMAN op 3FM, bespreekt alles wat ze je op school niet vertellen, maar je wel wil weten. Meer van Tussenuur vind je op de 3FM-site

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren