Tomaten

'Doodzonde dat er zo veel wordt weggegooid'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je kon er deze week bijna niet omheen: voedselverspilling. Een nieuwe campagne moet ervoor zorgen dat er minder wordt weggegooid. Ook Floris (19) houdt zich hiermee bezig. 

'Het is doodzonde dat er zo veel wordt weggegooid', vindt Floris. Hij studeert aan de Hotelschool The Hague in Amsterdam en is dagelijks met voedsel bezig. 'Ik denk niet dat mensen beseffen dat er zo veel wordt verspild. Het kan met gemak een stuk minder. Negen van de tien keer kun je iets gewoon nog gebruiken na de datum op de verpakking. Mijn tip? Kijk niet naar de datum, maar naar het product zelf.'

Gratis tomatensoep

Samen met een aantal anderen zet Floris (zesde van links op de foto onderaan) zich dit weekend in tegen voedselverspilling. De studenten verkopen koppen tomatensoep en delen daarbij ook potten uit op VeggieWorld, een beurs die in Utrecht wordt gehouden. 'De soep is gemaakt van tomaten die anders zouden zijn weggegooid.' Een paar maanden geleden kreeg de hogeschool er 4000 kilo van in handen door overproductie.

Duizend hashtags

'Mensen die naar de Jaarbeurs komen, kunnen een gratis pot krijgen als ze er iets over posten op social media', legt Floris uit. Op die manier proberen ze de bezoekers bewust te maken van voedselverspilling. 'Bij meer dan duizend hashtags is mijn weekend geslaagd', lacht de student. 'Ik kijk er vooral naar uit om over het project te vertellen. En volgens mij vinden veel mensen het leuk om te horen dat wij als studenten hiermee bezig zijn.'

Floris de Kok

Anderen lazen ook: Zo voorkom jij dat (veel) voedsel in de vuilnisbak belandt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren