Wat is 7Days?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Jongeren volgen het nieuws niet meer? Hoezo? Er zijn er genoeg die onze artikelen, uitlegverhalen, overzichten, video's en blogs onder ogen krijgen via onze krant, website, social media en in onze app. We melden het nieuws dat voor jongeren relevant is. De redactie van 7Days maakt die keuze voor je en schotelt je het belangrijkste binnen- en buitenlandse nieuws voor. Plus al het nieuws dat jongeren écht aangaat. Fraude tijdens de eindexamens? Ophef over de alcoholwetgeving? Veranderingen op Facebook? 7Days houdt je op de hoogte.

De krant

7Days is de 'grote broer' van kinderkrant Kidsweek, en een Nederlands nieuwsplatform voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. De krant valt 46 keer per jaar, elke vrijdag, bij abonnees op de mat. Op Sevendays.nl verschijnen dagelijks nieuwsverhalen, achtergronden, uitleg bij het nieuws, tips en how-to’s en recensies die voor jongeren relevant en interessant en nuttig zijn.

Bekijk de krant

 

Onze redactie

De krant, site en app worden gevuld door een veertienkoppige redactie die bestaat uit ervaren journalisten en vormgevers. Een groep van acht middelbare scholieren (bloggers) levert wekelijks columns aan die soms worden doorgeplaatst in de krant. 

Het ontstaan van..

7Days zag in 2003 het licht, toen nog met de naam Kidsweek. De eerste editie verscheen op vrijdag 18 april 2003. Sinds 11 september 2009 gaat de krant verder onder de naam 7Days. 

Young & Connected

Zowel 7Days als Kidsweek wordt uitgegeven door de in Amsterdam gevestigde uitgeverij Young & Connected (Y&C). Deze uitgeverij was tot 2010 onderdeel van De Persgroep Nederland, de uitgeverij van onder meer De Volkskrant en Trouw.

Op 22 september 2010 werd bekendgemaakt dat Y&C werd overgenomen door investeerders Carl Spaans en Willem Sijthoff. Inmiddels is alleen Sijthoff nog aandeelhouder en valt Y&C in z’n geheel onder de Sijthoff Media, die onder meer ook Adformatie, AG Connect en Binnenlands Bestuur onder zich heeft. 

 

Anderen lazen ook: 7 redenen om 7Days te volgen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!