Wat is 7Days?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

7Days,  de 'grote broer' van kinderkrant Kidsweek, is een Nederlands nieuwsplatform voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. De krant valt 46 keer per jaar, elke vrijdag, bij abonnees op de mat. Op Sevendays.nl verschijnen dagelijks nieuwsverhalen, achtergronden, uitleg bij het nieuws, tips en how-to’s en recensies die voor jongeren relevant en interessant en nuttig zijn.

De gratis app 7Days Nieuws biedt elke dag de zeven beste artikelen van Sevendays.nl en ook via social media worden jongeren op de hoogte gehouden van het belangrijkste nieuws dat voor hen relevant is.

De krant, site en app worden gevuld door een vijftienkoppige redactie die bestaat uit ervaren journalisten en vormgevers. Een groep van vijftien middelbare scholieren (bloggers) levert bovendien dagelijks columns en video's aan. 

Toen 7Days nog Kidsweek was...
7Days zag in 2003 het licht, toen nog als Kidsweek: bedacht door de toenmalige uitgever Roland Pelle. De eerste editie van Kidsweek verscheen op vrijdag 18 april 2003. Ongeveer twee jaar na de oprichting lanceerde hij Kidsweek Junior, een wekelijkse krant voor wat jongere kinderen: zeven tot tien jaar.

Sinds 11 september 2009 verschijnt de Kidsweek van toen onder de naam 7Days. Deze naamswijziging had als doel om het verschil met Kidsweek Junior te benadrukken, die op hetzelfde moment het labeltje ‘junior’ verloor. Sindsdien is Kidsweek de krant voor kinderen tussen zeven en elf jaar, en 7Days die voor jongeren van grofweg twaalf tot achttien. 

Van wie zijn we? 
Zowel 7Days als Kidsweek wordt uitgegeven door de in Amsterdam gevestigde uitgeverij Young & Connected (Y&C). Deze uitgeverij was tot 2010 onderdeel van De Persgroep Nederland, de uitgeverij van onder meer De Volkskrant en Trouw.

Op 22 september 2010 werd bekendgemaakt dat Y&C werd overgenomen door investeerders Carl Spaans en Willem Sijthoff. Inmiddels is alleen Sijthoff nog aandeelhouder en valt Y&C in z’n geheel onder de Sijthoff Media Groep (SMG), die onder meer ook Adformatie, de Automatiseringsgids en Binnenlands Bestuur onder zich heeft. 

Waarom je 7Days zou volgen? Daar kunnen we minstens zeven redenen voor geven. 

Die krant eens proberen? Sluit hier een proefabonnement af. Ben je nog geen 12? Geeft niks, dan kun je dus bij ons jongere broertje terecht.